Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaVietnam

Reiser til Vietnam

På en reise til Vietnam venter det et vakkert land med et stort mangfold både når det gjelder kultur, natur og historie.

Her kan du oppleve UNESCO-beskyttet natur og arkitektur, moderne byer og flotte, eksotiske strender.

Hvis du har spørsmål om våre reiser til Vietnam, skal du ringe våre reisekonsulenter på 21 95 37 99.

Populære rundreiser: Vietnam

Hvorfor skal du dra på ferie til Vietnam?

Vietnam er eksotisk, pulserende, historisk og moderne på samme tid. Det er et meget vakkert land, og det er få steder i verden du vil oppleve så stor variasjon når det gjelder kultur, historie og natur.

Fra den fjellrike nordlige delen av landet via den vakre kysten midt i Vietnam til de fruktbare slettene på Mekongdeltaet i sør får du virkelig oppleve et mangfoldig land. Uansett om du velger en ferie i nord, i sør eller en som viser deg begge deler, kan du være sikker på å få storslåtte opplevelser for livet.

Våre reiser til Vietnam

Nedenfor kan du lese mer om det du kan oppleve på våre reiser til Vietnam.

Hanoi

Alle våre reiser starter i Hanoi, Vietnams hovedstad, en av Asias mest fascinerende storbyer.

Hanoi er en by full av kontraster, og her ser du en fascinerende blanding av historie og moderne travelhet, der vakre kolonitidsbygninger og historiske templer ligger side om side med moderne bygninger.

På en rundtur i byen får du for eksempel se:

 • Litteraturens tempel, et av de få gjenværende eksemplene på tradisjonell vietnamesisk arkitektur. Tempelet ble bygget i 1100-tallet av kinesiske Confucius’ elever, og var Vietnams første universitet. Her ble mektige embedsmenn utdannet i samsvar med Confucius’ lære.
 • I Hoan Kiem-sjøen ligger Ngoc Son-tempelet som er bygget på en liten øy. Du kommer til tempelet via Huc Bro, som betyr ”stedet som berøres av morgensolens stråler”. Her får du vite hvordan sjøen fikk sitt navn og høre legenden om keiseren, det magiske sverdet og kjempeskilpadden.
 • Ho Chi Minh Complex, reist til ære for republikken Vietnams første president, Ho Chi Minh, som det meste av sitt liv bodde og arbeidet i Hanoi.
 • Thang Long, et keiserlig citadell som var et politisk maktsenter i 1300 år. Citadellet er i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste.
 • Prøv også en tur i en tradisjonell sykkeldrosje, cyclo, gjennom de 36 gatene i Hanois gamleby. Disse gatene fikk sitt navn etter de varene som ble solgt der. Flere av gatene har holdt denne tradisjonen i hevd, blant annet bambusgaten og blikkgaten.

Seiltur på Ha Long-bukten

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregede naturområder, UNESCO-verdensarv og helt klart høyt oppe på listen over Vietnams største severdigheter.

I den ca. 1.500 km² store bukten stiger grønnkledte kalksteinsklipper dramatisk opp av det vakre havet som har en farge som varierer fra dypt blått til jadegrønt, alt etter årstiden.

For vietnameserne er området forbundet med legender om drager. Legendene forteller at dragene i området mistet juveler og jade ut av munnen som falt ned i bukten og ble til de klippene vi kjenner i dag.

Kolonitidsbyen Hoi An

Ved kysten i den sentrale delen av Vietnam ligger den vakre og sjarmerende byen Hoi An.

Byen var en av de viktigste havnebyene i denne delen av Sørøst-Asia fra det 17.-19. århundret, og i dag er Hoi An i tillegg en av de best bevarte historiske byene i Asia, bl.a. fordi den ble skånet for bomber under Vietnamkrigen.

Det mest interessante i byen er nettopp den gamle bydelen, oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byggestilen i området vitner om både japansk, kinesisk og indisk innflytelse. Her kan du bl.a. se den overdekte japanske broen, Chua Ong-pagoden og det 200 år gamle Tam Ky-huset som opprinnelig ble bygget av en vietnamesisk familie og der du i dag også kan finne japanske og kinesiske elementer.

Ho Chi Minh City og omegn

Ho Chi Minh City er Vietnams største by og fremdeles kjent under sitt gamle navn, Saigon.

Byen er en blanding av moderne høyhus og kolonitidens bygninger, og på en rundtur i byen får du se:

 • Det gamle hovedpostkontoret, som ble tegnet av den verdensberømte franske arkitekten, Gustave Eiffel, som er best kjent som mannen bak Eiffeltårnet i Paris.
 • Den berømte, vakre Notre Dame-katedralen, som ble bygget mellom 1863 og 1880 av de franske koloniherrene.
 • Krigsmuseet og Gjenforeningspalasset, der Vietnamkrigen ble offisielt avsluttet den 30. april 1975.

Fra Ho Chi Minh City er det også enkelt å komme seg til interessante severdigheter som ligger utenfor byen.

På en halvdagstur fra Ho Chi Minh City kan du dra til Cu Chi-tunnelene, en labyrint av tunneler som forbandt underjordiske kommandosentraler, skoler, oppholdsrom og treningsfasiliteter og fungerte som skjulested for de nord-vietnamesiske Viet Cong-troppene når de skulle gjennomføre geriljaaksjoner mot amerikanerne.

På en heldagstur kan du oppleve Mekongdeltaet fra en båt. Mekongdeltaet er et frodig område som dekker knapt 40.000 m2, der en stor del er dekket av vann. Mekongelven løper 4.500 km gjennom 6 land fra sitt utspring til deltaet ved kysten sør for Ho Chi Minh City. På seilturen kan du for eksempel besøke noen av de små lokale håndverkerne og produsentene og blant annet se en kokosnøttplantasje.

Andre høydepunkter i Vietnam

Vietnam er et lant fullt av spennende severdigheter, både i nord og sør.

F.eks.:

 • Det vietnamesiske kjøkkenet. Prøv et av de mange gatekjøkkenene eller bli med på matlagingskurs og lær å lage dine egne deilige vietnamesiske spesialiteter.
 • Nam Cat Tien nasjonalpark, som er et viktig område for mange av de asiatiske dyreartene. Du kan se etter de mange innbyggerne i parken, f.eks. hjorter, aper og fugler, og hvis du er virkelig heldig, kan du også få øye på de mer sjeldne: leoparder, elefanter og bjørner.
 • I det nordlige Vietnam på grensen til Kina ligger Sapa i et frodig og fjellrikt område. Her finner du storslått natur og en fantastisk utsikt til Fansipan, Vietnams høyeste fjell. Gå på en fottur i dette vakre områder og opplev de flotte risterassene på nært hold.
 • Vietnams vakre dal, Mai Chau, der du får se flotte rismarker, kalksteinsfjell og landsbyer med etniske minoriteter som h’mong, thai og dzao. Her er det uberørte landskaper og landsbyer der innbyggerne har beholdt sin tradisjonelle levemåte.
 • Avslutt rundreisen din med badeferie på en av Vietnams praktfulle strender, f.eks. i Phan Thiet, et av Vietnams beste strandområder. Det er mulig å avslutte med badeferie på flere av reisene våre, f.eks. i Phan Thiet, Phu Quoc, Nha Trang eller Hoi An. Se mulighetene under de enkelte reisene.

Kombiner med Kambodsja eller Kambodsja og Laos

Én av våre reiser kombinerer Vietnam og Kambodsja, og én reise kombinerer Vietnam med Kambodsja og Laos, så her får du med deg alle de tre landene som til sammen utgjør det tidligere Indokina.

Kambodsja

Kambodsja kan by på verdensberømte ruiner og gjestfrie mennesker.

I Phnom Penh finner du Kambodsjas største by og hovedstad. Her kan du bl.a. få innblikk i landets dramatiske historie på museet for folkemordet, Tuol Sleng, og på ”Killing Fields”, Choeung Ek, der 17.000 mennesker ble drept og begravd i massegraver.

Siem Reap, en by i det nordvestlige Kambodsja, er inngangsporten til noen av Kambodsjas største severdigheter. Siam Reap kan også by på interessante markeder, kokkeskoler og det kambodsjanske sirkuset.

Nord for Siem Reap ligger Angkor-komplekset, et av de viktigste arkeologiske utgravingsstedene i Sørøst-Asia og oppført på UNESCOs verdensarvliste

Angkor-komplekset består bl.a. av Angkor Thom, som var den siste hovedstaden i Khmer-riket. Angkor Thom stammer fra det 12. århundret, da det ble grunnlagt av kong Jayavarman, og i hovedstadens glanstid skal mellom 750.0000 og en million mennesker ha bodd her.

Angkor-kompleksets høydepunkt er tempelkomplekset Angkor Wat, Kambodsjas absolutt største attraksjon. Det var det prektigste av alle Khmer-rikets templer. Det sies å ha tatt 300.000 mann og 6.000 elefanter 37 år å oppføre dette arkitektoniske mesterverket. Angkor Wat er et absolutt must-see i Kambodsja.

Laos

Laos er det tredje reisemålet på reisen til Indokina. Dette landet er et spennende reisemål, og her vil du få oppleve en avslappet atmosfære som er sterkt preget av buddhistisk kultur og tradisjoner.

I den nordlige delen av Laos besøker du den tidligere kongebyen Luang Prabang. Byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste og har en helt spesiell blanding av tradisjonell arkitektur og fransk kolonitidssjarm.

Stå tidlig opp og se flere hundre munker som går gjennom byens gater for å samle almisser, besøk Wat Xieng Thing, et tradisjonelt tempel som er dekket av bladgull, eller dra til toppen av Phousi-åsen og få en fenomenal utsikt over Luang Prabang.

Vil du få vite mer om reisene våre?

Hvis du ønsker mer informasjon om de enkelte reisene til Vietnam, kan du trykke på ”Les mer” lenger opp på siden. Her får vite mer om hva du kan forvente å oppleve på turen, priser og mye mer.

Har du spørsmål?

Du kan lese mer om praktiske ting angående en reise til Vietnam på vår side med praktisk info.

Hvis du har ytterligere spørsmål om Vietnam, hvordan du bestiller eller om våre andre reiser i Sørøst- eller Øst-Asia, må du gjerne kontakte oss.

Vi gleder oss til å sende deg ut på ditt livs reise!

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.