• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Reiser til Vietnam

På en reise til Vietnam venter det et vakkert land med et stort mangfold både når det gjelder kultur, natur og historie.

Her kan du oppleve UNESCO-beskyttet natur og arkitektur, moderne byer og flotte, eksotiske strender.

Se alle våre reiser til Vietnam nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 37 99.

Vietnam Vietnam

Reiser til Vietnam

På en reise til Vietnam venter det et vakkert land med et stort mangfold både når det gjelder kultur, natur og historie.

Her kan du oppleve UNESCO-beskyttet natur og arkitektur, moderne byer og flotte, eksotiske strender.

Se alle våre reiser til Vietnam nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 37 99.

Hvorfor skal du dra på ferie til Vietnam?

Vietnam er eksotisk, pulserende, historisk og moderne på samme tid. Det er et meget vakkert land, og det er få steder i verden du vil oppleve så stor variasjon når det gjelder kultur, historie og natur.

Fra den fjellrike nordlige delen av landet via den vakre kysten midt i Vietnam til de fruktbare slettene på Mekongdeltaet i sør får du virkelig oppleve et mangfoldig land. Uansett om du velger en ferie i nord, i sør eller en som viser deg begge deler, kan du være sikker på å få storslåtte opplevelser for livet.

Våre reiser til Vietnam

Nedenfor kan du lese mer om det du kan oppleve på våre reiser til Vietnam.

Hanoi

Alle våre reiser starter i Hanoi, Vietnams hovedstad, en av Asias mest fascinerende storbyer.

Hanoi er en by full av kontraster, og her ser du en fascinerende blanding av historie og moderne travelhet, der vakre kolonitidsbygninger og historiske templer ligger side om side med moderne bygninger.

På en rundtur i byen får du for eksempel se:

 • Litteraturens tempel, et av de få gjenværende eksemplene på tradisjonell vietnamesisk arkitektur. Tempelet ble bygget i 1100-tallet av kinesiske Confucius’ elever, og var Vietnams første universitet. Her ble mektige embedsmenn utdannet i samsvar med Confucius’ lære.
 • I Hoan Kiem-sjøen ligger Ngoc Son-tempelet som er bygget på en liten øy. Du kommer til tempelet via Huc Bro, som betyr ”stedet som berøres av morgensolens stråler”. Her får du vite hvordan sjøen fikk sitt navn og høre legenden om keiseren, det magiske sverdet og kjempeskilpadden.
 • Ho Chi Minh Complex, reist til ære for republikken Vietnams første president, Ho Chi Minh, som det meste av sitt liv bodde og arbeidet i Hanoi.
 • Thang Long, et keiserlig citadell som var et politisk maktsenter i 1300 år. Citadellet er i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste.
 • Prøv også en tur i en tradisjonell sykkeldrosje, cyclo, gjennom de 36 gatene i Hanois gamleby. Disse gatene fikk sitt navn etter de varene som ble solgt der. Flere av gatene har holdt denne tradisjonen i hevd, blant annet bambusgaten og blikkgaten.

Seiltur på Ha Long-bukten

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregede naturområder, UNESCO-verdensarv og helt klart høyt oppe på listen over Vietnams største severdigheter.

I den ca. 1.500 km² store bukten stiger grønnkledte kalksteinsklipper dramatisk opp av det vakre havet som har en farge som varierer fra dypt blått til jadegrønt, alt etter årstiden.

For vietnameserne er området forbundet med legender om drager. Legendene forteller at dragene i området mistet juveler og jade ut av munnen som falt ned i bukten og ble til de klippene vi kjenner i dag.

Kolonitidsbyen Hoi An

Ved kysten i den sentrale delen av Vietnam ligger den vakre og sjarmerende byen Hoi An.

Byen var en av de viktigste havnebyene i denne delen av Sørøst-Asia fra det 17.-19. århundret, og i dag er Hoi An i tillegg en av de best bevarte historiske byene i Asia, bl.a. fordi den ble skånet for bomber under Vietnamkrigen.

Det mest interessante i byen er nettopp den gamle bydelen, oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Byggestilen i området vitner om både japansk, kinesisk og indisk innflytelse. Her kan du bl.a. se den overdekte japanske broen, Chua Ong-pagoden og det 200 år gamle Tam Ky-huset som opprinnelig ble bygget av en vietnamesisk familie og der du i dag også kan finne japanske og kinesiske elementer.

Ho Chi Minh City og omegn

Ho Chi Minh City er Vietnams største by og fremdeles kjent under sitt gamle navn, Saigon.

Byen er en blanding av moderne høyhus og kolonitidens bygninger, og på en rundtur i byen får du se:

 • Det gamle hovedpostkontoret, som ble tegnet av den verdensberømte franske arkitekten, Gustave Eiffel, som er best kjent som mannen bak Eiffeltårnet i Paris.
 • Den berømte, vakre Notre Dame-katedralen, som ble bygget mellom 1863 og 1880 av de franske koloniherrene.
 • Krigsmuseet og Gjenforeningspalasset, der Vietnamkrigen ble offisielt avsluttet den 30. april 1975.

Fra Ho Chi Minh City er det også enkelt å komme seg til interessante severdigheter som ligger utenfor byen.

På en halvdagstur fra Ho Chi Minh City kan du dra til Cu Chi-tunnelene, en labyrint av tunneler som forbandt underjordiske kommandosentraler, skoler, oppholdsrom og treningsfasiliteter og fungerte som skjulested for de nord-vietnamesiske Viet Cong-troppene når de skulle gjennomføre geriljaaksjoner mot amerikanerne.

På en heldagstur kan du oppleve Mekongdeltaet fra en båt. Mekongdeltaet er et frodig område som dekker knapt 40.000 m2, der en stor del er dekket av vann. Mekongelven løper 4.500 km gjennom 6 land fra sitt utspring til deltaet ved kysten sør for Ho Chi Minh City. På seilturen kan du for eksempel besøke noen av de små lokale håndverkerne og produsentene og blant annet se en kokosnøttplantasje.

Badeferie i Vietnam

Det er gode muligheter til å toppe ferien i Vietnam med et par dagers badeferie.

Vietnam har flere fantastiske badeferiedestinasjoner, som alle byr på vakre strender i sjarmerende omgivelser.

Phan Thiet

Phan Thiet er en liten kystby i det sørøstlige Vietnam som innbyr til fine og avslappende dager

Byen er en hyggelig liten fiskerlandsby, som faktisk er kjent for å produsere fiskesaus til resten av Vietnam.

Nordøst for byen finner du halvøya Mui Ne, som er spesielt kjent for sine store rødlige sanddyner. Utover dette finner du også noen av Vietnams beste strender på halvøya, med klart hav og gylden sand.

På Mui Ne finner du også restauranter, kaféer, barer og markeder som du kan besøke hvis du trenger en pause fra avslappingen.

Phu Quoc

Phu Quoc ligger utenfor vestkysten og er Vietnams største øy.

Øya byr på grønn skog, palmekledde strender og krystallklart hav – et ekte ferieparadis.

Drømmer du om å ligge på stranden, bade i det varme vannet, spasere en tur langs kysten og nyte de fantastiske solnedgangene, har du kommet til helt riktig sted.

Når du vil at noe mer skal skje, venter de vakre korallrevene på å bli oppdaget.

Nha Trang

Kystbyen Nha Trang ligger sør i den sentrale delen av Vietnam.

Området er et badeferieparadis i utrolig vakre omgivelser.

Når du står på Nha Trangs strender, har du et landskap med grønnkledde fjell bak deg mens du ser små øyer i horisonten ute på havet.

Nyt en seiltur i det vakre øyriket med utsikt over den fine bukten, eller bruk dagene på å slappe av ved bassenget eller på de vakre strendene. Området har også noen av de beste dykkerstedene i Vietnam, så du bør absolutt dra ut og snorkle.

Til sist er Nha Trang den livligste byen av våre badeferiedestinasjoner i Vietnam, med et stort utvalg av butikker og restauranter. Byen har derfor opp gjennom årene alltid tiltrukket seg backpackere fra hele verden

Andre høydepunkter i Vietnam

Vietnam er et lant fullt av spennende severdigheter, både i nord og sør.

F.eks.:

 • Det vietnamesiske kjøkkenet. Prøv et av de mange gatekjøkkenene eller bli med på matlagingskurs og lær å lage dine egne deilige vietnamesiske spesialiteter.
 • Nam Cat Tien nasjonalpark, som er et viktig område for mange av de asiatiske dyreartene. Du kan se etter de mange innbyggerne i parken, f.eks. hjorter, aper og fugler, og hvis du er virkelig heldig, kan du også få øye på de mer sjeldne: leoparder, elefanter og bjørner.
 • I det nordlige Vietnam på grensen til Kina ligger Sapa i et frodig og fjellrikt område. Her finner du storslått natur og en fantastisk utsikt til Fansipan, Vietnams høyeste fjell. Gå på en fottur i dette vakre områder og opplev de flotte risterassene på nært hold.
 • Vietnams vakre dal, Mai Chau, der du får se flotte rismarker, kalksteinsfjell og landsbyer med etniske minoriteter som h’mong, thai og dzao. Her er det uberørte landskaper og landsbyer der innbyggerne har beholdt sin tradisjonelle levemåte.
 • Keiserbyen Hue, som er Vietnams gamle hovedstad. Opplev byen på nært hold og bli tatt tilbake til den historiske storhetstiden mens du går gjennom ruinene, besøker de imponerende keisergravene og seiler på Duftenes elv.

Kombiner med Kambodsja eller Kambodsja og Laos

Én av våre reiser kombinerer Vietnam og Kambodsja, og én reise kombinerer Vietnam med Kambodsja og Laos, så her får du med deg alle de tre landene som til sammen utgjør det tidligere Indokina.

Kambodsja

Kambodsja kan by på verdensberømte ruiner og gjestfrie mennesker.

I Phnom Penh finner du Kambodsjas største by og hovedstad. Her kan du bl.a. få innblikk i landets dramatiske historie på museet for folkemordet, Tuol Sleng, og på ”Killing Fields”, Choeung Ek, der 17.000 mennesker ble drept og begravd i massegraver.

Siem Reap, en by i det nordvestlige Kambodsja, er inngangsporten til noen av Kambodsjas største severdigheter. Siam Reap kan også by på interessante markeder, kokkeskoler og det kambodsjanske sirkuset.

Nord for Siem Reap ligger Angkor-komplekset, et av de viktigste arkeologiske utgravingsstedene i Sørøst-Asia og oppført på UNESCOs verdensarvliste

Angkor-komplekset består bl.a. av Angkor Thom, som var den siste hovedstaden i Khmer-riket. Angkor Thom stammer fra det 12. århundret, da det ble grunnlagt av kong Jayavarman, og i hovedstadens glanstid skal mellom 750.0000 og en million mennesker ha bodd her.

Angkor-kompleksets høydepunkt er tempelkomplekset Angkor Wat, Kambodsjas absolutt største attraksjon. Det var det prektigste av alle Khmer-rikets templer. Det sies å ha tatt 300.000 mann og 6.000 elefanter 37 år å oppføre dette arkitektoniske mesterverket. Angkor Wat er et absolutt must-see i Kambodsja.

Laos

Laos er det tredje reisemålet på reisen til Indokina. Dette landet er et spennende reisemål, og her vil du få oppleve en avslappet atmosfære som er sterkt preget av buddhistisk kultur og tradisjoner.

I den nordlige delen av Laos besøker du den tidligere kongebyen Luang Prabang. Byen er oppført på UNESCOs verdensarvliste og har en helt spesiell blanding av tradisjonell arkitektur og fransk kolonitidssjarm.

Stå tidlig opp og se flere hundre munker som går gjennom byens gater for å samle almisser, besøk Wat Xieng Thing, et tradisjonelt tempel som er dekket av bladgull, eller dra til toppen av Phousi-åsen og få en fenomenal utsikt over Luang Prabang.

Vil du få vite mer om reisene våre?

Hvis du ønsker mer informasjon om de enkelte reisene til Vietnam, kan du trykke på ”Les mer” lenger opp på siden. Her får vite mer om hva du kan forvente å oppleve på turen, priser og mye mer.

Har du spørsmål?

Du kan lese mer om praktiske ting angående en reise til Vietnam på vår side med praktisk info.

Hvis du har ytterligere spørsmål om Vietnam, hvordan du bestiller eller om våre andre reiser i Sørøst- eller Øst-Asia, må du gjerne kontakte oss.

Vi gleder oss til å sende deg ut på ditt livs reise!

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser

Været i Vietnam måned for måned

Vietnam er et langstrakt land, og derfor varierer klimaet i de ulike regionene. Generelt er været uforutsigelig, og derfor er det alltid lurt å ha med seg paraply eller regnjakke.

Vietnam har to monsuner, sørvest- og nordøstmonsunen, og de påvirker i stor grad været. Sørvestmonsunen varer fra april til september og gir vått og varmt vær. Nordøstmonsunen varer fra oktober til april, og i denne tiden er været tørrere og kjøligere.

Nord-Vietnam (Hanoi – Sapa – Ha Long-bukten):
I det nordlige Vietnam ligger bl.a. hovedstaden Hanoi, fjellområdet Sapa og Ha Long-bukten. Generelt har dette området, som ligger i det subtropiske klimabeltet, to værperioder:

Den tørre perioden er ca. mellom november og mars i Hanoi og Sapa, mens den tørre perioden i Ha Long-bukten starter i oktober. Desember, januar og februar er Nord-Vietnams kaldeste og tørreste måneder. Det kan bli ganske kjølig i Sapa i vintermånedene, så hvis du skal reise hit på denne tiden er det lurt å ta med varme klær.

Den regnfulle perioden er ca. mellom april og oktober i Hanoi og Sapa, mens perioden er én måned kortere i Ha Long-bukten. Juli og august er de våteste månedene, og Sapa er det området som får mest regn.

Værstatistikk for Hanoi: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp.  19 19 23 26 31 32 32 32 31 28 24 21
Gjennomsnittlig min. temp.  15 15 18 21 24 25 26 26 25 22 19 15
Nedbør mm  10 30 50 100 150 190 210 200 160 100 60 30
Værstatistikk for Sapa (Lao Cai): JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp.  13 14 18 21 24 24 24 24 23 20 17 15
Gjennomsnittlig min. temp. 7 8 11 13 16 18 18 18 16 13 11 8
Nedbør mm 14 38 56 117 219 219 301 339 243 116 59 24
Værstatistikk for Ha Long-bukten: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp.  20 21 23 27 30 30 31 32 31 28 24 21
Gjennomsnittlig min. temp. 14 15 18 21 24 24 25 25 24 21 18 15
Nedbør mm 3 22 53 57 175 172 201 265 190 54 12 23

Den sentrale delen av Vietnam (Hué – Hoi An – Da Nang):
I det sentrale Vietnam finner du bl.a. byene Hué, Hoi An og Da Nang. Som Nord-Vietnam har også denne regionen generelt to værperioder:

Den tørre perioden er ca. mellom januar og august, og mai, juni, juli og august er årets varmeste måneder.

Den regnfulle perioden er ca. mellom september og desember, og da faller det mye regn pga. nordøstmonsunen. I alle månedene i denne perioden faller det mer enn 200 mm regn.

Tiden fra februar til april er den mest behagelige å reise til den sentrale delen av Vietnam, for da regner det minst og temperaturene på denne tiden av året er behagelige. Det kommer mange turister til denne regionen i desember og januar, for da har mange juleferie.

Vær oppmerksom på at det kan forekomme tyfoner i den sentrale delen av Vietnam i perioden fra august til november.

Værstatistikk for Hoi An: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 24 26 28 31 33 35 34 33 31 29 27 25
Gjennomsnittlig min. temp. 19 20 22 24 25 26 26 25 24 23 20 20
Nedbør mm 92 32 30 34 56 99 90 104 297 526 363 206

Den sørlige sentrale delen av Vietnam (Nha Trang):
Mellom den sentrale delen av landet og Sør-Vietnam ligger bl.a. badeferiebyen Nha Trang. Nha Trang ligger litt lenger nord i Sør-Vietnam og har derfor sin regnfulle og tørre periode på en litt annet tid av året.

Den tørre perioden er ca. mellom januar og august, med dagtemperaturer på 26-31 grader.

Den regnfulle perioden er ca. mellom september og desember, og da ligger dagtemperaturene på 26-30 grader. Det faller mest regn i oktober og november.

Vær oppmerksom på at det kan forekomme tyfoner i Nha Trang mellom september og januar.

Værstatistikk for Nha Trang: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 26 27 28 29 32 30 31 31 30 28 27 26
Gjennomsnittlig min. temp. 21 21 22 23 25 24 25 25 24 24 22 21
Nedbør mm 40 10 20 40 50 50 30 40 150 240 240 170

Sør-Vietnam (Phan Thiet – Ho Chi Minh City – Phu Quoc):
I det sørlige Vietnam ligger storbyen Ho Chi Minh City, badebyen Phan Thiet samt øya Phu Quoc. Områdene har følgende klimaperioder:

Den tørre perioden er ca. mellom desember og april Generelt er temperaturene rimelig stabile året rundt, men de varmeste månedene er april og mai.

Den regnfulle perioden er ca. mellom mai og november. Det faller mer regn i denne perioden pga. sørvestmonsunen, og det betyr vått, men fremdeles varmt vær. Regnet fall vanligvis i ettermiddagstimene. Det er mest regn fra juli til september. I Ho Chi Minh City regner det mest mellom juni og september, mens Phan Thiet er våtest mellom september og november.

Værstatistikk for Ho Chi Minh City: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 32 33 34 34 34 32 32 32 31 31 31 31
Gjennomsnittlig min. temp. 22 23 24 26 26 25 24 25 25 24 23 22
Nedbør mm 10  10  10  40  140  180  190  170  190  160  120  40
Værstatistikk for Phan Thiet: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 28 29 30 32 32 31 31 31 30 30 29 29
Gjennomsnittlig min. temp. 21 22 23 25 25 24 24 24 24 23 23 22
Nedbør mm 40 15 27 59 153 190 192 197 223 253 202 120
Værstatistikk for Phu Quoc: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 31 31 32 34 33 32 31 31 31 31 30 30
Gjennomsnittlig min. temp. 22 22 23 24 24 24 24 24 24 24 23 22
Nedbør mm 40 36 80 130 193 266 290 398 296 276 212 104
Se et utvalg bilder
Bilder
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Asia.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.