Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaKambodsja

Reiser til Kambodsja

Kambodsjas nyere og eldre historie avspeiler seg i landets severdigheter, og de er blant verdens største.

På en reise til Kambodsja får du oppleve myteomspunne ruiner & kulturskatter, kolonitidens flotte bygninger og et gjestfritt folkeferd.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe til våre reisekonsulenter på 21 95 37 99.

Populære rundreiser: Kambodsja

Hvorfor skal du reise til Kambodsja?

Kambodsja ligger i Sørøst-Asia og grenser til Vietnam, Laos og Thailand. Dette er et land med en interessant historie som inneholder noen av verdens største severdigheter.

Mange forbinder kanskje fremdeles Kambodsja med Khmer Rouges skrekkregime fra 1975-1979, men til tross for landets dystre nære fortid, vil du i Kambodsja oppleve et gjestfrie mennesker som ønsker deg velkommen til et reisemål som er rikt på opplevelser og fullt av historiske og kulturelle severdigheter.

Våre rundreiser i Kambodsja

Nedenfor kan du lese mer om alt det du kan oppleve på en av rundreisene våre.

Phnom Penh

Phnom Penh, Kambodsjas hovedstad, er den perfekte starten på ditt Kambodsja-eventyr.

Byen led en hard skjebne under Khmer Rouges regime på 1970-tallet, men i dag er de brede bulevardene igjen fulle av liv, handelen går lystig på markedene og de før så ødelagte bygningene har fått nytt liv.

Historien er likevel ikke glemt, og noen av byens severdigheter stammer også fra Khmer Rouge-regimets tid. Du kan f.eks. besøke Tuol Sleng, museum for folkemordet, som i sin tid var et torturfengsel, og Choeung Ek, bedre kjent som ”Killing fields eller Dødsmarkene”, der 17.000 mennesker ble drept og kastet i massegraver. Selv om det kan være hardt å se disse stedene, er de en viktig del av Kambodsjas nyere historie.

Heldigvis har Phnom Penh også noen mer ”positive” severdigheter.

Midt byen står kongepalasset med den berømte sølvpagoden, der gulvet er belagt med 5000 fliser av rent sølv. Bygningen huser også en fantastisk Buddha-statue i gull, overstrødd med mer enn 9.500 diamanter.

Hvis du har tid til overs, kan du ta en tur til et av de lokale markedene eller prøve noen velsmakende kambodsjanske retter på et av de mange gatekjøkkenene, noodle shops-ene eller restaurantene.

Angkor Thom og Angkor Wat

I den nordlige delen av Kambodsja, nord for Siem Reap, finner du Angkor-anlegget, et av de viktigste arkeologiske utgravingsstedene i Sørøst-Asia og naturlig nok oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Anlegget består bl.a. av Angkor Thom, som fra det 12. til det 14. århundret var hovedstaden i Khmer-riket, et av historiens største riker. I sin storhetstid strakte Khmer-riket seg fra Vietnam i øst til Myanmar i vest, og hovedstaden hadde på sitt meste mellom 750.000 og 1 million innbyggere. I Angkor Thom kan du f.eks. oppleve Bayon-templet, der 216 steinhoder beskuer besøkende med gåtefulle smil.

Sør for Angkor Thom finner du anleggets største attraksjon, Angkor Wat, en av Kambodsjas største severdigheter og det flotteste av alle Khmer-rikets templer. Dette er et arkitektonisk mesterverk fra det 12. århundre, som det sies å ha tatt 300.000 menn og 6.000 elefanter 37 år å oppføre. Angkor Wat er et must-see på din reise til Kambodsja.

Badeferie ved Kep

I den sørvestlige delen av Kambodsja finner du den hyggelige kystbyen Kep, en av Kambodsjas best bevarte hemmeligheter.

I kolonitiden var byen en populær badeby for den franske eliten, men Keps trivelige badeby-stemning forsvant raskt da Khmer Rouge overtok makten i landet i 1975.

I dag er Kep tilbake på kartet, med vakre strender, arv fra kolonitiden og en deilig, avslappet ferieatmosfære. Denne sjarmerende kystbyen er en perfekt avslutning på en opplevelsesrik reise.

Andre høydepunkter i Kambodsja

Kambodsja rommer mange interessante severdigheter. På våre reiser kan du også se og oppleve følgende:

  • I den nordvestlige delen av Kambodsja ligger Siem Reap, gateway til Kambodsjas største severdighet, Angkor-anlegget. Men byen har også interessante markeder og en fantastisk solnedgang du kan nyte fra Phnom Bakheng eller Pre Rup.
  • Et landsbybesøk gir et interessant møte med en hverdag som er helt annerledes fra den vi kjenner i Norge. I landsbyen blir du kjent med lokalbefolkningen, både ved å delta i landsbyens aktiviteter og over en velsmakende lunsj hjemme hos en av familiene.
  • Battambang er en mindre besøkt by, men absolutt et spennende bekjentskap, for her kan du bl.a. se flott fransk kolonitidsarkitektur. Utenfor byen ligger Phnom Banan, der du har en fantastisk utsikt ut over de frodige landskapene og Ek Phnom, der du kan utforske ruinene til et fascinerende khmertempel.

Kombiner med Vietnam eller Vietnam og Laos

Én av våre reiser kombinerer Angkor Wat i Kambodsja med Vietnam. På én av våre reiser får du med deg hele det tidligere Indokina, der du i tillegg til Kambodsja også besøker Vietnam og Laos.

Vietnam

I Vietnam kan du oppleve en mangfoldighet uten like, og her venter det UNESCO-beskyttet natur og arkitektur, moderne byer og flotte strender.

Du kan bl.a. glede deg til:

  • Hanoi, Vietnams hovedstad, som er en stemningsfull storby med mange kontraster. Her ser du en flott blanding av vakre kolonitidsbygninger og historiske templer som ligger side om side med moderne bygninger.
  • Ha Long-bukten er en av Vietnams største severdigheter og en del av UNESCOs verdensarv. I den cirka 1.500 km2 store bukten stikker grønnkledte kalksteinsklipper loddrett opp i luften. Seil rundt i bukten ombord på en tradisjonell trebåt.
  • I den sentrale delen av Vietnam finner du kolonitidsbyen Hoi An. Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og byen er en av de best bevarte byen i Asia, for den ble heldigvis forskånet for bomber under Vietnamkrigen. Her kan du også oppleve japanske, kinesiske og indiske innflytelser i byggestilen.

Laos

I Laos finner du det tradisjonelle og autentiske Asia, og her vil du oppleve et land med en avslappet atmosfære som er sterkt preget av buddhistisk kultur og tradisjoner.

Luang Prabang er en tidligere kongeby som i dag er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen har en helt spesiell blanding av fransk kolonitidssjarm og tradisjonell arkitektur. Stå tidlig opp og se de flere hundre munkene som går gjennom byens gater for å samle almisser.

Litt utenfor Luang Prabang kan du dra til den vakre Kuang Si-fossen, der du også kan ta et bad i de naturlige bassengene eller besøke senteret for malaibjørner.

Vil du få vite mer?

Vil du ha mer informasjon om våre reiser til Kambodsja? Under hver reise kan du lese mer om turens høydepunkter, se dagsprogram, priser og mye mer.

Har du spørsmål?

Du kan lese mer om Kambodsja på vår side med Praktisk informasjon.

Hvis du har ytterligere spørsmål om Kambodsja, våre andre reisemål i Østen eller noe helt annet, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre.

Vi gleder oss til å sende deg ut på dit livs reise.

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser!

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.