• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Reiser til Kambodsja

Kambodsjas nyere og eldre historie avspeiler seg i landets severdigheter, og de er blant verdens største.

På en reise til Kambodsja får du oppleve myteomspunne ruiner & kulturskatter, kolonitidens flotte bygninger og et gjestfritt folkeferd.

Se alle våre reiser til Kambodsja nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 37 99.

Kambodsja Kambodsja

Reiser til Kambodsja

Kambodsjas nyere og eldre historie avspeiler seg i landets severdigheter, og de er blant verdens største.

På en reise til Kambodsja får du oppleve myteomspunne ruiner & kulturskatter, kolonitidens flotte bygninger og et gjestfritt folkeferd.

Se alle våre reiser til Kambodsja nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 37 99.

Hvorfor skal du reise til Kambodsja?

Kambodsja ligger i Sørøst-Asia og grenser til Vietnam, Laos og Thailand. Dette er et land med en interessant historie som inneholder noen av verdens største severdigheter. Her er Sørøst-Asias største ferskvannssjø Tonle Sap, frodige landskaper langs Mekongelven med rismarker, pepper- og bananplantasjer, jungel med elefanter og fjell.

Mange forbinder kanskje fremdeles Kambodsja med Khmer Rouges skrekkregime fra 1975-1979, men til tross for landets dystre nære fortid, vil du i Kambodsja oppleve et gjestfrie mennesker som ønsker deg velkommen til et reisemål som er rikt på opplevelser og fullt av historiske og kulturelle severdigheter. Her er Sørøst-Asias største ferskvannssjø Tonle Sap, frodige landskaper langs Mekongelven med rismarker, pepper- og bananplantasjer, jungel med elefanter og fjell.

Våre rundreiser i Kambodsja

Nedenfor kan du lese mer om alt det du kan oppleve på en av rundreisene våre.

Angkor Thom og Angkor Wat

I den nordlige delen av Kambodsja, nord for Siem Reap, finner du Angkor-anlegget, et av de viktigste arkeologiske utgravingsstedene i Sørøst-Asia og naturlig nok oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Anlegget består bl.a. av Angkor Thom, som fra det 12. til det 14. århundret var hovedstaden i Khmer-riket, et av historiens største riker. I sin storhetstid strakte Khmer-riket seg fra Vietnam i øst til Myanmar i vest, og hovedstaden hadde på sitt meste mellom 750.000 og 1 million innbyggere. I Angkor Thom kan du f.eks. oppleve Bayon-templet, der 216 steinhoder beskuer besøkende med gåtefulle smil.

Sør for Angkor Thom finner du anleggets største attraksjon, Angkor Wat, en av Kambodsjas største severdigheter og det flotteste av alle Khmer-rikets templer. Dette er et arkitektonisk mesterverk fra det 12. århundre, som det sies å ha tatt 300.000 menn og 6.000 elefanter 37 år å oppføre. Angkor Wat er et must-see på din reise til Kambodsja.

Phnom Penh

Phnom Penh er Kambodsjas livlige hovedstad.

Byen led en hard skjebne under Khmer Rouges regime på 1970-tallet, men i dag er de brede bulevardene igjen fulle av liv, handelen går lystig på markedene og de før så ødelagte bygningene har fått nytt liv.

Historien er likevel ikke glemt, og noen av byens severdigheter stammer også fra Khmer Rouge-regimets tid. Du kan f.eks. besøke Tuol Sleng, museum for folkemordet, som i sin tid var et torturfengsel, og Choeung Ek, bedre kjent som ”Killing fields eller Dødsmarkene”, der 17.000 mennesker ble drept og kastet i massegraver. Selv om det kan være hardt å se disse stedene, er de en viktig del av Kambodsjas nyere historie.

Heldigvis har Phnom Penh også noen mer ”positive” severdigheter.

Midt byen står kongepalasset med den berømte sølvpagoden, der gulvet er belagt med 5000 fliser av rent sølv. Bygningen huser også en fantastisk Buddha-statue i gull, overstrødd med mer enn 9.500 diamanter.

Hvis du har tid til overs, kan du ta en tur til et av de lokale markedene eller prøve noen velsmakende kambodsjanske retter på et av de mange gatekjøkkenene, noodle shops-ene eller restaurantene.

Mekong-delfiner i Kratie

Mekongelven renner rundt 4 500 km gjennom 6 land, bl.a. Kambodsja.

Ved Mekongelven finner du den lille byen Kratie, og de fleste reiser hit for at få et glimt av de utrydningstruede Irrawaddy-delfinene – Mekong-delfinene – som lever i denne delen av elven. Irrawaddy-delfinen har et meget karakteristisk utseende, med en høy, rund panne. Den har heller ikke spiss snute, som de fleste andre delfiner.

I tillegg til delfiner er dette området også kjent for den lille hyggelige øya Koh Trong. Øya har et vakkert landskap med rismarker, små landsbyer og en vennlig lokalbefolkning. Her kan du oppleve ekte øystemning, og trafikken består av sykler, motorsykler, tuk-tuk-er eller oksekjerrer.

Badeferie i Kambodsja

Kombiner din rundreise til Kambodsja med en avslappende badeferie og få den perfekte avslutningen på en begivenhetsrik rundreise. Her kan du slappe av på vakre sandstrender med vaiende palmer og turkisblått vann.

Badeferie på Koh Rong

I Thailandbukten, utenfor Kambodsja, ligger den lille paradisøya Koh Rong.

Øya er kun 78 km2 stor. men det er hele 43 kilometer sandstrender her. På den sørvestlige siden av øya ligger Sok San Beach, og det er en av øyas flotteste sandstrender.

Koh Rong er dekket av frodig, grønn jungel, og den kan du utforske til fots på små turstier. Det er også gode muligheter til å drive med forskjellige vannaktiviteter. Du kan f.eks. snorkle eller dykke blant fargerike, tropiske fisk og koraller. Eller du kan leie en kajakk og utforske Koh Rongs kyst fra havsiden.

Badeferie i Kep

I den sørvestlige delen av Kambodsja finner du den hyggelige kystbyen Kep, en av Kambodsjas best bevarte hemmeligheter.

I kolonitiden var byen en populær badeby for den franske eliten, men Keps trivelige badeby-stemning forsvant raskt da Khmer Rouge overtok makten i landet i 1975.

Kep blir stadig mer populær på grunn av sin deilige strand, franske kolonitidsarv og deilig avslappede stemning. Det er et godt valg å avslutte en opplevelsesrik reise i denne sjarmerende kystbyen.

Andre høydepunkter i Kambodsja

Kambodsja rommer mange interessante severdigheter. På våre reiser kan du også se og oppleve følgende:

 • I den nordvestlige delen av Kambodsja ligger Siem Reap, inngangsporten til Kambodsjas største severdighet, Angkor-anlegget. Men byen selv er også hyggelig og tilbakelent, med skyggefulle alleer langs Siem Reap-elven, interessante markeder, det berømte sirkuset Phare og en fantastisk solnedgang ved enten Phnom Bakheng eller Pre Rup.
 • Et landsbybesøk gir et interessant møte med en hverdag som er helt annerledes fra den vi kjenner i Norge. I landsbyen blir du kjent med lokalbefolkningen, både ved å delta i landsbyens aktiviteter og over en velsmakende lunsj hjemme hos en av familiene. Vær oppmerksom på at denne turen er en ekstrautflukt.
 • Tonle Sap-sjøen er Sørøst-Asias største ferskvannssjø. Hvert år, når den regnfulle perioden begynner, snur strømmen, og sjøen vokser til å dekke et areal på opptil 10 000 km2 (vel tre ganger større enn i den tørre perioden. Her kan du oppleve små fiskerlandsbyer der husene står på stolper for å takle den stigende vannstanden, som også bidrar til å omdanne gatene i flere av landsbyene til små kanaler.

Kombiner med Vietnam eller Vietnam og Laos

Én av våre reiser kombinerer Angkor Wat i Kambodsja med Vietnam. På én av våre reiser får du med deg hele det tidligere Indokina, der du i tillegg til Kambodsja også besøker Vietnam og Laos.

Vietnam

I Vietnam kan du oppleve en mangfoldighet uten like, og her venter det UNESCO-beskyttet natur og arkitektur, moderne byer og flotte strender.

Du kan bl.a. glede deg til:

 • Hanoi, Vietnams hovedstad, som er en stemningsfull storby med mange kontraster. Her ser du en flott blanding av vakre kolonitidsbygninger og historiske templer som ligger side om side med moderne bygninger.
 • Ha Long-bukten er en av Vietnams største severdigheter og en del av UNESCOs verdensarv. I den cirka 1.500 km2 store bukten stikker grønnkledte kalksteinsklipper loddrett opp i luften. Seil rundt i bukten ombord på en tradisjonell trebåt.
 • I den sentrale delen av Vietnam finner du kolonitidsbyen Hoi An. Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og byen er en av de best bevarte byen i Asia, for den ble heldigvis forskånet for bomber under Vietnamkrigen. Her kan du også oppleve japanske, kinesiske og indiske innflytelser i byggestilen.

Laos

I Laos finner du det tradisjonelle og autentiske Asia, og her vil du oppleve et land med en avslappet atmosfære som er sterkt preget av buddhistisk kultur og tradisjoner.

Luang Prabang er en tidligere kongeby som i dag er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Byen har en helt spesiell blanding av fransk kolonitidssjarm og tradisjonell arkitektur. Stå tidlig opp og se de flere hundre munkene som går gjennom byens gater for å samle almisser.

Litt utenfor Luang Prabang kan du dra til den vakre Kuang Si-fossen, der du også kan ta et bad i de naturlige bassengene eller besøke senteret for malaibjørner.

Vil du få vite mer?

Vil du ha mer informasjon om våre reiser til Kambodsja? Under hver reise kan du lese mer om turens høydepunkter, se dagsprogram, priser og mye mer.

Har du spørsmål?

Du kan lese mer om Kambodsja på vår side med Praktisk informasjon.

Hvis du har ytterligere spørsmål om Kambodsja, våre andre reisemål i Østen eller noe helt annet, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre.

Vi gleder oss til å sende deg ut på dit livs reise.

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser!

Været i Kambodsja måned for måned

Kambodsja ligger i det tropiske klimabeltet der hverken temperaturer eller soltimer varierer mye i løpet av året. Klimaet er preget av den tropiske monsunen og oppdeles i en tørrsesong og en regnsesong. Hver sesong har sin egen sjarm.

Tørrsesongen varer fra november til april og er den naturlige årstiden å besøke Kambodsjas kystbyer og de tropiske øyene. Perioden byr på varme og behagelige temperaturer, og det er lange perioder med sol. Selv om det i denne perioden er forholdsvis tørt, kan det likevel forekomme enkelte regnbyger.

Regnsesongen varer fra mai til oktober og er den ideelle årstiden å oppleve Kambodsjas natur, som nå er ekstra grønn og frodig. De varme temperaturene vedvarer, mens regnet gir høy luftfuktighet. Det er mest nedbør i de siste månedene av regnsesongen, men hele sesongen kjennetegnes av at regnet kommer i korte skurer.

Selv om Kambodsja kan besøkes året rundt, bør du være oppmerksom på at små landeveier i de mer fjerntliggende områdene, som f.eks. Mondulkiri-provinsen, kan være uframkommelige i de to siste månedene av regnsesongen.

Værstatistikk for Siem Reap: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks.temp. 31 33 34 35 34 33 32 32 31 31 31 30
Gjennomsnittlig min.temp. 22 24 25 26 26 26 26 26 26 25 24 22
Nedbør i mm 1 9 28 64 146 166 186 224 250 215 61 7
Værstatistikk for Kratie: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks.temp. 32 34 35 36 34 33 31 32 31 31 31 31
Gjennomsnittlig min.temp. 20 22 23 25 24 24 24 24 24 23 21 20
Nedbør i mm 6 12 32 93 228 222 294 249 299 192 67 13
Værstatistikk for Phnom Penh: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks.temp. 31 32 34 35 34 33 32 32 31 30 30 30
Gjennomsnittlig min.temp. 21 22 23 26 26 24 24 26 25 24 23 22
Nedbør i mm 26 12 58 101 112 177 196 172 249 319 135 80
Værstatistikk for Kep: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks.temp. 30 31 31 32 31 31 30 30 30 30 30 30
Gjennomsnittlig min.temp. 22 22 24 25 25 25 24 24 24 24 23 22
Nedbør i mm 18 28 85 141 221 236 349 346 299 268 145 52
Gjennomsnittlig havtemperatur 28 28 29 30 31 30 30 29 29 29 29 29
Værstatistikk for Koh Rong: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks.temp. 31 31 32 34 32 31 30 31 31 31 31 32
Gjennomsnittlig min.temp. 24 25 25 25 27 26 26 25 25 25 24 24
Nedbør i mm 28 25 50 125 207 253 341 377 321 290 138 54
Gjennomsnittlig havtemperatur 28 28 28 30 30 30 29 29 29 29 30 29
Se et utvalg bilder
Bilder
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Asia.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.