• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Reiser til Laos

Laos er et asiatisk reisemål som ofte blir oversett, men i dette fantastiske landet kan du både oppleve frodig natur, historiske, fascinerende byer og buddhistisk kultur.

En reise til Laos er en reise til det tradisjonelle og autentiske Asia, til et land med en avslappet atmosfære og en utrolig gjestfri befolkning.

Se alle våre reiser til Laos nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 37 99.

Laos Laos

Reiser til Laos

Laos er et asiatisk reisemål som ofte blir oversett, men i dette fantastiske landet kan du både oppleve frodig natur, historiske, fascinerende byer og buddhistisk kultur.

En reise til Laos er en reise til det tradisjonelle og autentiske Asia, til et land med en avslappet atmosfære og en utrolig gjestfri befolkning.

Se alle våre reiser til Laos nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på 21 95 37 99.

Hvorfor skal du reise til Laos?

Midt mellom fem asiatiske land, blant annet Thailand og Vietnam, ligger Laos. Laos er det eneste landet i Sørøst-Asia uten adgang til havet. Landets «livline» er Mekong-elven, som løper igjennom hele landet og bidrar til Laos’ frodige natur.

En reise til Laos er en reise til et helt spesielt asiatisk land. Her møter du det tradisjonelle Asia, med eventyrlige landskaper og mangfoldige befolkningsgrupper som utstråler en verdig stilhet og er utrolig gjestfrie.

Våre rundreiser i Laos

Vi tilbyr aktuelt to reiser til Laos: en 14-dagers reise der du får oppleve alle de største høydepunktene og en 24-dagers reise som kombinerer Laos med Vietnam og Kambodsja (tidligere kalt fransk Indokina).

Nedenfor kan du lese mer om noen av de høydepunktene du kan oppleve.

Luang Prabang

I den nordlige delen av Laos, ved Mekong-elven, ligger den tidligere kongebyen Luang Prabang, en UNESCO-beskyttet by som har en helt unik blanding av tradisjonell laotisk arkitektur og fransk kolonitidssjarm.

I Luang Prabang finner du ikke moderne bygninger, i stedet ligger franske kolonitidsvillaer og aktive templer side om side i de gamle gatene.

Byens rytme er et kapitel for seg, for her leves livet stille og med verdighet. Hver morgen går flere hundre munker sin stille morgenrunde gjennom byens gater for å samle inn almisser. Det er vanskelig å ikke bli grepet av den respektfulle stilheten som preger dette daglige ritualet.

Om kvelden blir hovedgaten til et stort kveldsmarked, dit stammefolk fra omkringliggende landsbyer kommer for å selge varene sine. Her finner du et stort utvalg tradisjonelt håndarbeid, og bodene er fulle av fargerike tekstiler, keramikk og til og med Beer Lao T-skjorter.

Andre opplevelser i og omkring Luang Prabang

 • Se Luang Prabang fra sykkelsetet og opplev munker i tradisjonelle oransje drakter og det berømte tempelet Wat Xieng Thong. Ta turen til toppen av Phousi-åsen, der du har en fantastisk utsikt over byen og elven.
 • Sør for Luang Prabang, midt i jungelen, ligger den vakre Kuang Si-fossen. Bad i de naturlige bassengene eller besøk senteret for malaibjørner som arbeider for å beskytte den sterkt utrydningstruede bjørnen.
 • Seil på Mekong-elven til Kamu Lodge som ligger i en dal omgitt av rismarker, små landsbyer og frodig natur. Utforsk de vakre omgivelsene eller få et innblikk i livet på landet hos Kamu-stammen, der du f.eks. kan delta i det daglige arbeidet.

Krukkesletten

Dypt inne i det nordlige Laos, i Xieng Khouang-provinsen, ligger Krukkesletten, en av Laos’ helt spesielle og mystiske severdigheter.

Krukkesletten er et imponerende arkeologisk område, der flere hundre steinkrukker ligger spredt utover platået. Krukkene er mannsstore og måler mellom 1 og 3 meter i diameter, og de største veier opptil 14 tonn.

Krukkene er flere tusen år gamle, og man vet lite om hva disse kjempekrukkene faktisk ble brukt til eller hvor de kommer fra. Lokale legender forteller om kjemper som bodde på sletten og brukte krukkene til risvin når de skulle feire sines krigsseire.

Vang Vieng

Sør for Luang Prabang ligger Vang Vieng, som for mange reisende symboliserer en bit av paradis.

Landskapene rundt Vang Vieng ligner noe fra et eventyr. Byen er omgitt av grønnkledte kalksteinsklipper som reiser seg opp over de dypgrønne rismarkene. Gjennom byen flyter den rolige elven, og den er sentrum for mange spennende aktiviteter: rafting, kajakkpadling og den populære aktiviteten ”tubing”, der du flyter stille og rolig nedover elven i en stor, oppblåst gummiring.

I Vang Vieng kan du også utforske grotter, f.eks. Tham Norn, en av de største grottene i byen. Tham Poukham Cave er utspringet til en kilde med krystallklart vann som tiltrekker seg mange badegjester.

På byens marked kan du dessuten finne lokalt håndverk til rimelige priser, f.eks. de smukke håndvevde laotiske tekstilene, som phaa sin (saronger).

Vientiane

Enda lengre sør ligger hovedstaden Vientiane, helt klart en av Sørøst-Asias fredeligste hovedsteder, og mange besøkende forelsker seg i den opphøyde roen som hersker mange steder i byen.

Vientiane har en rekke vakre monumenter og templer, f.eks. Wat Sisaket, som huser mere end 5000 Buddha-figurer, Hor Pha Keo, et buddhistisk tempel fra 1500-tallet der du kan oppleve en av de fineste samlingene av laotisk kunst og Patouxai, Vientianes triumfbue, der du har en fantastisk panoramautsikt over byen.

Rett nordøst for hovedstaden ligger stupaen Pha That Luang, det helligste stedet i Laos og landets nasjonalsymbol. Stupaen ble bygget på 1500-tallet på ruinene av et Khmer-tempel og er fullstendig dekket av bladgull, så den er virkelig et imponerende syn.

Byen har også et kveldsmarked langs promenaden og mye deilig mat, som du blant annet kan prøve ved markedets matboder. Husk også å prøve det lokale ølet, Beer Lao.

Kombiner med Vietnam og Kambodsja

Én av reisene våre går til det som en gang het Indokina, landene Vietnam, Kambodsja og Laos.

Vietnam

Vietnam er et meget populært reiseland, og her finner du alt fra interessante og historiske storbyer til storslått og UNESCO-beskyttet natur.

Opplev for eksempel:

 • Hanoi, Vietnams hovedstad. Her kommer du til en kontrastfylt storby med en fascinerende blanding av kolonitidshistorie og moderne travelhet. Besøk f.eks. Litteraturens tempel, Ho Chi Minh-anlegget og Ngoc Son-tempelet.
 • Ha Long-bukten på et minicruise. Her kommer du inn i et av Vietnams mest særpregede naturområder, som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste.
 • Kolonitidsbyen Hoi An, som tidligere var en av de viktigste havnebyene i Sørøst-Asia. Besøk den gamle bydelen, der du vil se både japansk, kinesisk og indisk innflytelse.

Kambodsja

Kambodsja har noen av verdens største severdigheter.

Opplev den berømte ruinbyen Angkor, oppført på UNESCOS verdensarvliste og et av de viktigste arkeologiske utgravningsstedene i Sørøst-Asia.

Tempelanlegget Angkor Wat er Kambodsjas største attraksjon. Templet var Khmer-rikets flotteste og et arkitektonisk mesterverk. Det sies å ha tatt ca. 300.000 menn og 6.000 elefanter 37 år å oppføre dette fantastiske anlegget.

Vil du få vite mer om Laos?

Du kan få mer informasjon om praktiske ting knyttet til en reise til Laos på vår side Praktisk informasjon. Her kan du lese mer om klima, vaksiner og visum.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål om bestilling, våre andre reiser til Sørøst-Asia eller noe helt annet, sitter våre reisekonsulenter klare til å hjelpe deg.

Vi gleder oss til å sende deg ut på dit livs reise.

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser!

Været i Laos måned for måned

Laos har et tropisk monsunklima som ikke endrer seg stort i løpet av året. Det er to sesonger: tørketiden fra november til april og regntiden fra mai til oktober. Gjennomsnittstemperaturen ligger på 25–30 °C året rundt. Det er varmest i mars med temperaturer opp til 40 °C midt på dagen, og kjøligst i desember, hvor temperaturen kan gå så lavt som 15 °C.

Se et utvalg bilder
Bilder
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Asia.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.