Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaSri Lanka

Reiser til Sri Lanka

Få steder i verden kan by på så mange fantastiske opplevelser på et så lite område som Sri Lanka.

Reis til Sri Lanka og opplev flotte ruiner, fargerik kultur og endeløse, deilige badestrender.

Hvis du har spørsmål om våre reiser til Sri Lanka, skal du ringe til våre reisekonsulenter på 21 95 37 99.

Populære rundreiser: Sri Lanka

Hvorfor skal du dra på ferie til Sri Lanka?

Der er ikke mange steder i verden du får så mange fantastiske opplevelser samlet på ett sted som på en ferie i øystaten Sri Lanka.

På denne tropiske øya i Det indiske hav i Sør-Asia finner du fantastiske ruinbyer og en interessant historie, fascinerende religioner og fargerik kultur, flott natur og ville dyr, endeløse badestrender og en vennlig og smilende lokalbefolkning som ønsker deg hjertelig velkommen til sitt vakre land.

Sri Lanka er i virkelig et up-and-coming feriereisemål, og dette landet har noe å by for reisende i alle aldre.

Våre rundreiser på Sri Lanka

Nedenfor kan du lese mer om noen av høydepunktene du kan oppleve på én eller flere av våre rundreiser på Sri Lanka.

Sigiriya

Sigiriya, eller Løveklippen, er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er det mest besøkte historiske stedet på Sri Lanka.

Sigiriya er en 200 meter høy, dramatisk klippe som hever seg over det flate, skogkledte landskapet. Klippen er kjent for sine ruiner på toppen, og de kan spores tilbake til 477 f.Kr.

Legenden forteller at Kong Kasyapa flyttet hovedstaden (som den gang var Anuradhapura) til Sigiriya, der han bygde et palass på toppen av fjellet. Senere ble palasset omdannet til et buddhistisk kloster som var i drift frem til det 14. århundret.

I dag er Sigiriya blant de flottest beliggende ruinene i verden, med en fantastisk utsikt over det sentrale Sri Lanka.

På vei mot toppen via de mer enn 1000 trinnene kan du se godt bevarte veggmalerier av nakne kvinner, som etter sigende skulle være Kasyapas koner og konkubiner. Før du kan komme helt til toppen, må du passere de mektige løvepotene som er restene av en kolossal løvestatue som også har gitt klippen sitt navn.

Kandy

Kandy er Sri Lankas kulturelle hovedstad og kjent som byen som beholdt sin frihet lenge etter at resten av landet var kommet under portugisisk og hollandsk kolonistyre. I dag er byen oppført på UNESCOs verdensarvliste, og her kan du oppleve unike tradisjoner og kultur som utøves gjennom musikk, dans og arkitektur.

Kandy ligger vakkert til ved den kunstige sjøen av samme navn, omgitt av fjell og teplantasjer. Sri Lanka er verdens 4. største teprodusent, og i Kandy kan du få et interessant innblikk i fremstillingsprosessen på Giramama tefabrikk- og plantasje der noe av verdens beste te dyrkes.

I denne byen finner du dessuten noen av Sri Lankas største religiøse helligdommer, blant annet Tannens tempel.

Tannens Tempel, Dalada Maligawa, beskytter Sri Lankas mest betydningsfulle buddhistiske relikvie, Buddhas ene hjørnetann, som sies å ha blitt smuglet til Sri Lanka i håret til en prinsesse.

Safari i Sri Lanka

Sri Lanka er et lite land, men kan likevel by på et fantastisk dyreliv i de innholdsrike nasjonalparkene.

Safari i Yala nasjonalpark

Flere av våre reiser tar deg med på safari i Yala nasjonalpark, Sri Lankas eldste nasjonalpark og den nest største.

I parken bor det 44 forskjellige arter pattedyr og 215 forskjellige fuglearter, og Yala er bl.a. kjent for sine elefanter, hjorter, krokodiller og aper.

I tillegg er Yala et av de beste stedene i Sri Lanka å se leoparder, og nasjonalparken sies å ha en av verdens største konsentrasjoner av dette flotte dyret.

Safari i Minneriya nasjonalpark

Minneriya nasjonalpark er et av de beste stedene på Sri Lanka å se ville elefanter.

Fra mai-september (tørketiden) kan du oppleve ”the Elephant Gathering”, når elefantene kommer langveis fra for å finne vann i nasjonalparkens store sjø. I perioder samles flere hundre elefanter her.

I tillegg til elefanter kan du få øye på krokodiller, aper, hjorter og fugler, og hvis du er heldig, kan det dukke opp en bjørn eller leopard.

Vær oppmerksom på at safari i Minneriya nasjonalpark er en valgfri utflukt som betales i tillegg.

Badeferie i Sri Lanka

Med en kystlinje på 1.340 km og et utall fantastiske strender er Sri Lanka det perfekte stedet hvis du har lyst til å avslutte rundreisen med en badeferie.
Noen av våre turer kan avsluttes med badeferie. Nedenfor kan du lese mer om de ulike badeferiebyene.

Passikudah

Passikudah er en liten by på Sri Lankas østkyst.

Her finner du en av verdens lengste og mest barnevennlige strender, der vannet er så grunt at du kan gå mer enn 1 km ut i havet. Bukten er dessuten beskyttet av et rev som gjør den til et av øyas sikreste badesteder. Passikudah er også et godt sted å snorkle.

Hikkaduwa

Feriebyen Hikkaduwa ligger i den sørvestlige delen av Sri Lanka.

Hikkaduwa en av Sri Lankas første feriebyer, og her er det massevis av restauranter og suvenirbutikker. Hvis du liker å snorkle, ligger det et stort korallrev utenfor Hikkaduwa, der du kan se mange flotte fisker og skilpadder.

Negombo

Negombo ligger på Sri Lankas vestkyst.

Dette er en av Sri Lankas mest berømte badebyer, kjent for sine brede og gylne sandstrender og den hyggelige feriestemningen.

Mirissa

Den lille feriebyen Mirissa ligger på Sri Lankas sørkyst.

Dette er en hyggelig ferieby med en fantastisk strand som er omkranset av palmer.

Mirissa er også kjent for å være et av de beste stedene å dra på hvalsafari, for her kan du se delfiner og opptil 26 forskjellige typer hvaler, blant annet spermhvaler og blåhvaler.

Andre høydepunkter på Sri Lanka:

Sri Lanka er full av spennende opplevelser, og det er også verdt å nevne følgende:

  • På Sri Lanka finner du noen av Asias flotteste ruinbyer. Den største er Anuradhapura, og den er også oppført på UNESCOs verdensarvliste. Anuradhapura var Sri Lankas første hovedstad og etter sigende den lengst eksisterende hovedstaden i verden. I dag er byen berømt for sine ruiner fra det antikke Sri Lanka. Det er også i Anuradhapura at du kan besøke verdens eldste levende tre, Sri Maha Bodiya, som Buddha mediterte under da han nådde Nirvana.
  • Adam’s Peak, Sri Pada, er et hellig fjell både for buddhister, hinduer, kristne og muslimer. På toppen av fjellet kan du finne et fotspor, og selv om det er uenighet om hvem fotsporet tilhører, er alle enige om at fjellet er hellig.
    I perioden desember-mai bestiger du fjellet i mørke for å kunne oppleve den praktfulle soloppgangen fra toppen.
  • Horton Plains nasjonalpark ligger i Sri Lankas sentrale høyland, i 2.100-2.300 meters høyde. Her kan du oppleve ”World’s End”, et av Sri Lankas beste utsiktspunkter. Her ender parken bratt, og du kan se direkte ned i avgrunnen, mer enn 1.000 meter nedenfor. Det er fantastisk å oppleve den utrolige stillheten mens du ser utover de vakre, skogkledte fjellene.
  • Det er en stor opplevelse å reise med tog i Sri Lanka. Bli kjent med lokale medreisende mens toget bringer deg gjennom det frodige høylandet, der du ser grønne fjell, søvnige landsbyer, fosser og arbeiderne på de flotte teplantasjene som er så karakteristiske for øya.
  • Den nordligste provinsen, Jaffna er kjent for sin dramatiske historie og borgerkrig, både under kolonitiden og i nyere tid. Nettopp på grunn av denne turbulente fortiden har vakre Jaffna en virkelig spennende historie og er hittil ikke blitt besøkt av så mange turister. Vær oppmerksom på at Jaffna for tiden kun kan velges på reisen “Fortryllende Sri Lanka”.

Kombiner med Maldivene

Avslutt uvalgte reiser til Sri Lanka med Maldivene.

Maldivene ligger ca. 1,5 timers flyreise fra Sri Lanka, og det er derfor et opplagt valg å avslutte en begivenhetsrik rundreise i Sri Lanka med en reise til Maldivene.

På Maldivene kan du:

  • Slappe av og nyte livet på den lekre, 4-stjerners Summer Island Resort – et barfotparadis der du er omgitt av hvite sandstrender, vaiende palmer og helt klart, turkisblått vann. Velger du ”Sri Lanka med barn” bor du i stedet på det barnevennlige Bandos Island Resort & Spa.
  • Utforske livet under vann. Maldivene er velsignet med flotte korallrev der det bor mange fargerike, tropiske fisker som bare venter på å bli utforsket.
  • Spise deilig mat på en av resortens restauranter og kafeer mens du nyter den vakre utsikten over havet.

Få vite mer om pakkereisene våre

Du kan lese mer om de enkelte reisene ved å trykke på ”Les mer” lenger opp på siden. På våre reisesider får du mer informasjon om turens høydepunkter, priser, dagsprogram og mye mer.

Hvis du ønsker mer informasjon om praktiske ting det er lurt å vite før du reiser til Sri Lanka, f.eks. om vaksiner eller lignende, skal du ta en titt på vår side med praktisk informasjon om Sri Lanka.

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål om Sri Lanka, bestilling av reiser eller kanskje om noen av våre andre reisemål i Sørøst- eller Øst-Asia, må du gjerne kontakte våre reisekonsulenter.

Vi gleder oss til å sende deg ut på dit livs reise.

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser!

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.