• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Praktisk informasjon om våre reiser til Sri Lanka

Praktisk informasjon om våre reiser til Sri Lanka

Praktisk informasjon om våre reiser til Sri Lanka

1. Klima i Sri Lanka

Sri Lanka har tropisk klima med vekslende tørrere perioder og regntid, avhengig av om man er på øyas vestlige og sørvestlige del eller på øyas nordlige og østlige del. På hele kysten av Sri Lanka ligger temperaturen mellom 25 til 35 grader året rundt, mens temperaturene i høylandet og i fjellene er noe lavere, mellom 15 og 20 grader. Spesielt om kvelden og natten kan du få bruk for en varm genser. Dessuten kan du trenge varmere klær på morgensafariturer.

På hele Sri Lanka er det uvanlig at regntiden består av flere dages regnvær. På samme måte kan det forekomme kraftige regnskyll året rundt, men etter bygene er været fint igjen – luften er renset og helt klar.

Sri Lankas vestlige og sørvestlige del:
Den tørre perioden er fra ca. desember til april i den sørvestlige delen av Sri Lanka, mens Yala- monsunen blåser fra ca. mai til august og bringer regn og regntid til denne delen av øya. Byer i denne regionen: Hikkaduwa, Mirissa, Galle, Yala og Kataragama i sør og sørvest samt Negombo og Colombo på vestkysten.

Sri Lankas nordlige og østlige del:
Maha-monsunen bringer regntiden til den nordlige og østlige delen av Sri Lanka fra ca. oktober til januar, mens den tørre perioden er fra ca. mai til september. Til tross for dette er den nordlige og østlige delen en forholdsvis tørr region, der det kun faller rundt 1000 mm regn årlig.

Byer i denne regionen: Jaffna og Passikudah på nord- og østkysten.

Høylandet og fjellene på Sri Lanka:
Den mest behagelige gjennomsnittstemperaturen i høylandet finner du fra januar til mai, mens det faller mest regn fra april til januar. Den våteste måneden i denne regionen er oktober, så hvis du ikke er spesielt glad i regn, bør du unngå å reise hit akkurat da.

Byer i denne regionen: Nuwara Eliya, Ella, Haputale, Kandy, Sigiriya og Anuradhapura.

2. Reiseform

Utflukter og transporter foregår i mindre internasjonale grupper med engelsktalende guider.

3. Når reiser man til Sri Lanka?

Man kan reise til Sri Lanka året rundt. Fra april til september er det best å ha badeferie-delen på østkysten i Passikudah. Fra desember til mars er det best å ha badeferie-delen på sør-vestkysten i Hikkaduwa.

4. Reisebetingelser

Vennligst les grundig gjennom våre generelle reisebetingelser, da disse er en del av avtalevilkårene i forbindelse med reiser som kjøpes hos Asiatours.no. Reiser som kjøpes hos oss er omfattet av ”Lov om pakkereiser”.

Klikk her for å lese reisebetingelsene våre.

5. Hjelp til å tegne reiseforsikring

Under fanen forsikring på hjemmesiden vår finner du all nødvendig informasjon.

Klikk her for å gå til vår side om forsikring.

6. Språk

Det er to offisielle språk på Sri Lanka: singalesisk og tamilsk. Dessuten er engelsk anerkjent som et tredje offisielt språk som binder de to andre språkene sammen.  Som turist kan du uten problemer klare deg på engelsk, da det er mange her som snakker det.

7. Vaksinasjoner

Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent reiseklinikk. Du kan også lese mere om reglene for reisevaksiner hos Folkehelseinstituttet.

Vær spesielt oppmerksom på reglene som gjelder for gul feber – spesielt hvis du reiser inn via et annet land der det finnes gul feber

Noen land krever bevis for at du er vaksinert mot gul feber ved innreise. Så husk å ta med deg vaksinasjonskortet ditt hvis en slik vaksine er påkrevd.

8. Visum

Norske statsborgere får utstedt turistvisum på 30 dager ved innreise til Sri Lanka. Betingelsene er at: 1) du på forhånd har foretatt en ETA-registrering på www.eta.gov.lk , 2) passet ditt må være gyldig i 6 måneder utover oppholdets varighet, 3) du har en returflybillett og 4) du har nok penger med deg. 

Utenriksdepartementets hjemmeside finner du også informasjon om visumregler. Du er selvsagt også spørre oss.

9. Valuta

Den srilankiske valutaen heter Sri Lankan Rupee (LKR). På www.valutaveksel.no kan du alltid se den nøyaktige kursen fra både amerikanske dollar og norske kroner. Vi anbefaler at du tar med noen euro eller amerikanske dollar i kontanter som du kan veksle ved ankomsten. Vanlige kredittkort som Visa og Mastercard er helt normalt, i tillegg til minibanker (ATM) som finnes i alle byene. Kredittkort kan brukes på hoteller, mange restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder.

10. Tips

Tips er både velsett og normalt.  Generelt gir du selvfølgelig tips som svarer til den tjenesten du har mottatt.  Nedenfor finner du en liten veiledning:

 • Sjåfør/guide – US$ 20 per dag, pr. familie
 • Koffertbærer – US$ 1 per veske/koffert
 • Stuepike – US$ 2 per dag, pr. familie
11. Tidsforskjell

Sri Lanka er 3½ time foran norsk tid ved sommertid og 4½ time ved vintertid.

12. Strøm

Sri Lanka har 230 V. Støpslene har 3 runde stifter, 1 tykt og 2 tynnere, som er plassert i en trekant. Asiatours anbefaler at du tar med deg en adapter på reisen, og spesielt en med plass til 3 runde stifter (til datamaskinstøpsel med jording), hvis du trenger å lade opp f.eks. en bærbar PC.

13. Telefon og internett

Den internasjonale landskoden for Sri Lanka er +94. Det kan være dyrt å ringe hjem fra eller motta anrop i Sri Lanka. Sjekk evt. med ditt eget mobilselskap mht. dekning og priser for innkommende anrop.
Det finnes internettkaféer i de større byene, og det er wifi på de fleste hotellene.

14. Sikkerhet

Sri Lanka er generelt et sikkert land å reise i, men det er likevel et par områder på den nordlige delen av øya hvor reising frarådes. Våre rundreiser går ikke til disse områdene.  Etter borgerkrigen, som sluttet i 2009, prioriteres sikkerheten meget høyt. Vanlig kriminalitet overfor turister begrenser seg generelt til forespørsel om penger til et ikke-eksisterende veldedig formål samt lommetyveri. Dette kan ofte unngås ved å utvise vanlig omtanke og fornuft. Gi ALDRI penger til tiggere.  Følg alltid guidens råd og veiledning vedrørende sikkerhet så er det ingen fare.

15. Mat og drikke

Maten på Sri Lanka er fantastisk god og velsmakende. Landet preges av en omfattende krydderproduksjon, og dette kommer til uttrykk i maten. ”Turistmager” er ikke et stort problem på Sri Lanka.  En gylden regel er likevel å unngå salat og annen råkost. Bruk speiderrådene: ”kok det, stek det eller glem det!”  En annen ufravikelig regel er: Drikk alltid bare vann fra flaske. Flaskevann er billig og kan kjøpes over alt. Drikk aldri vann fra vannkraner.

Klassiske retter fra Sri Lanka er:

 • Kottu eller Koththu Roti består av brød med grønnsaker, egg, krydder og kanskje kjøtt.
 • Hoppers er rismelbrød, som vanligvis serveres med lunimiris
 • Lunimiris er en blanding av chili, krydder og salt
 • Lamprais er ris kokt i en gryte med curry og tilsatt ”frikkadels” som er små kjøttboller som deretter rulles inn i et bananblad og bakes i ovnen.
 • Kiribath er grøt eller en form for kake som består av ris kokt i kokosmelk.
16. Helligdager

Det er alltid en spesiell opplevelse å være med på andre lands tradisjoner og feiringer. Nedenfor kan du se en oversikt over helligdager, viktige festivaler og andre spesielle merkedager.

Vær oppmerksom på at enkelte museer og attraksjoner kan være stengt på disse dagene.

17. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg din flyreservasjon så snart du har bestilt reisen din. På reiseplanen kan du se tider og reiserute. Det er viktig, at du sjekker om navnet ditt har stavefeil. Det navnet som står på reservasjonen må være nøyaktig det som står skrevet i passet ditt. Hvis du legger merke til feil i navn, skal du kontakte oss med en gang.

I dag finnes det kun elektroniske flybilletter (e-billett), du får altså ikke en flybillett av papir til bruk ved innsjekking på flyplassen. Når du sjekker inn på flyplassen, skal du bruke passet ditt og en booking-referanse. Booking-referansen står på reiseplanen din.

18. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du få tilsendt vårt servicebrev før avreise. I servicebrevet finner du viktige informasjoner om f.eks. innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre avtalte retningslinjer for drikkepenger. Dessuten finner du viktige telefonnumre til våre lokale representanter samt vårt nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

19. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Flyselskapet vil tildele deg en plass på flyet når du sjekker inn. Hvis du har spesifikke ønsker, kan du reservere seter på flyselskapets hjemmeside. De fleste flyselskaper har et menypunkt som heter ”manage my booking”. Som hovedregel er dette noe du skal betale for,  så ha kredittkortet ditt klar, når du går i gang. Det varierer når flyselskapene åpner for reservasjon av seter, men ofte kan du reservere seter fra bestillingstidspunktet og inntil 48 timer før avgang.

Mange flyselskaper tilbyr dessuten også oppgradering til seter med ekstra benplass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Du kan selv oppgradere via flyselskapets hjemmeside mot betaling.

Vi gjør dessuten oppmerksom på at flyselskapet har full råderett over alle seter på flyet, og at de derfor alltid har rett til å foreta endringer i en reservasjon. Hvis du ikke reserverer seter før avreise, vil du få tildelt en plass av flyselskapet når du sjekker inn.

20. Bagasjen din

Vi benytter mange forskjellige flyselskap til Sri Lanka. Derfor kan det variere hvor mye og hvor mange kg du kan ta med deg i både innsjekket bagasje og håndbagasje. Se informasjon om dette på www.checkmytrip.com eller kontakt oss, hvis du har spørsmål om dette.

Sørg også for at du har alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen. Det inkluderer f.eks. pass, visum, flybilletter, forsikringer, kredittkort, penger og kamera, men også evt. info om helsetilstanden din og livsviktig medisin.

Det kan være kald trekk fra klimaanlegget i flyet, så ta med en genser eller vindjakke i håndbagasjen.

21. Transport til og fra flyplassene

Ved ankomst til Colombo blir du hentet av vår lokale agent, som vil stå med et Asiatours-skilt i ankomsthallen. Ved avreise blir du igjen kjørt til flyplassen. Du vil få opplysninger om avhentingstidspunkt av vår lokale agent på Sri Lanka.

22. Etikette og kulturelle forskjeller

En av fornøyelsene ved å reise er å oppleve en annen kultur og etikette. Det er viktig å respektere disse forskjellene. Her vil vi gi noen tips og råd som vil bidra til å gi deg en enda bedre opplevelse av Sri Lanka.

 • Det er helt normalt å spise med fingrene på Sri Lanka.
 • Ta alltid av deg skoene når du går inn i et privat hjem, en moské eller et tempel
 • Unngå korte shorts, lårkorte skjørt og tanktops ved templer og kirker.
 • Bruk alltid enten begge hender eller høyre hånd når du rekker noe til andre eller du mottar noe fra andre. Bruk aldri bare venstre hånd.
 • Unngå å berøre hodet hos barn. Det regnes for å bringe ulykke.
 • Unnlat å vise kjærtegn offentlig, f.eks. å holde rundt hverandre eller kysse. Det oppfattes som støtende.
 • Unngå nakenbading og naken soling fullstendig. Det regnes for å være fullstendig uanstendig, både på stranden og på hotellene.
23. Reisende med innskrenket bevegelighet

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at reisene våre generelt ikke egner seg for bevegelseshemmede personer. Ta kontakt med oss for å høre om mulighetene i forhold til dine spesifikke behov.

Våre mest populære reiser
Hit reiser andre
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.