Tlf. 21 95 37 99 | Man - Fre 9 - 16
ForsidePraktisk InfoSri Lanka

Praktisk informasjon om våre reiser til Sri Lanka

1. Følgende er ikke inkludert i prisen for våre pakkereiser
 • Lokale flyplassavgifter
 • Måltider utover de som er nevnt
 • Avbestillings- og reiseforsikringer
 • Evt. tips
 • Visum, 35 USD pr. person (Gratis for barn under 12 år)
 • Vaksinasjoner
2. Klima i Sri Lanka

Sri Lanka har tropisk klima med tørketid og regntid. Ved kysten ligger temperaturen på mellom 25 til 35 grader året rundt. I høylandet og i fjellene er temperaturen likevel lavere, ca. 15 til 20 grader, og særlig om kvelden og natten kan du trenge en varm genser. I tillegg kan du ha behov for varme klær til safariturene om morgenen.

Tørketiden og regntiden varierer med hvor du er på øya. Fra mai til august blåser Yala-monsunen, og bringer regn med seg til øyas sørvestlige del. Her varer tørketiden fra desember til mars. Fra oktober til januar blåser Maha-monsunen, og det regner på den nordlige og østlige del av øya. Her er den tørre sesongen fra mai til september. Den nordlige og østlige delen av Sri Lanka er forholdsvis tørr med omkring 1000 mm regn om året. Dessuten kan det forekomme typiske heftige regnskyll året rundt. Været er vanligvis nydelig etterpå – luften er renset og helt klar.

3. Reiseform

Utflukter og transporter foregår i mindre internasjonale grupper med engelsktalende guider.

4. Når reiser man til Sri Lanka?

Man kan reise til Sri Lanka året rundt. Fra april til september er det best å ha badeferie-delen på østkysten i Passikudah. Fra desember til mars er det best å ha badeferie-delen på sør-vestkysten i Hikkaduwa.

5. Reisebetingelser

Vennligst les grundig gjennom våre generelle reisebetingelser, da disse er en del av avtalevilkårene i forbindelse med reiser som kjøpes hos Asiatours.no. Reiser som kjøpes hos oss er omfattet av ”Lov om pakkereiser”.

Klikk her for å lese reisebetingelsene våre.

6. Hjelp til å tegne reiseforsikring

Under fanen forsikring på hjemmesiden vår finner du all nødvendig informasjon.

Klikk her for å gå til vår side om forsikring.

7. Språk

Det er to offisielle språk på Sri Lanka: singalesisk og tamilsk. Dessuten er engelsk anerkjent som et tredje offisielt språk som binder de to andre språkene sammen.  Som turist kan du uten problemer klare deg på engelsk, da det er mange her som snakker det.

8. Vaksinasjoner

Vi anbefaler alltid å kontakte spesiallege, fastlegen din eller en autorisert vaksinasjonsklinikk for å få aktuell og oppdatert informasjon om vaksiner og evt. forebyggende medisin.

Vær spesielt oppmerksom på reglene som gjelder for gul feber – spesielt hvis du reiser inn via et annet asiatisk land der det finnes gul feber

Noen land krever bevis for at du er vaksinert mot gul feber ved innreise. Så husk å ta med deg vaksinasjonskortet ditt hvis en slik vaksine er påkrevd.

9. Visum

Norske statsborgere får utstedt turistvisum på 30 dager ved innreise til Sri Lanka. Betingelsene er at: 1) du på forhånd har foretatt en ETA-registrering på www.eta.gov.lk , 2) passet ditt må være gyldig i 6 måneder utover oppholdets varighet, 3) du har en returflybillett og 4) du har nok penger med deg. 
Sjekk også Utenriksdepartementets side www.landsider.no. Visumreglene finner du under det enkelte land ved å klikke på “Velg land”, velge landet du reiser til og deretter på “Innreise og helse” under “Reiseinformasjon”. Du er selvsagt også spørre oss.

10. Valuta

Den srilankiske valutaen heter Sri Lankan Rupee (LKR). En Rupee tilsvarer 100 cent. På www.valutaveksel.no kan du alltid se den nøyaktige kursen fra både amerikanske dollar og norske kroner. Vi anbefaler at du tar med noen euro eller amerikanske dollar i kontanter som du kan veksle ved ankomsten. Vanlige kredittkort som Visa og Mastercard er helt normalt, i tillegg til minibanker (ATM) som finnes i alle byene. Kredittkort kan brukes på hoteller, mange restauranter og butikker, men ikke på små lokale markeder.

11. Tips

Tips er både velsett og normalt.  Generelt gir du selvfølgelig tips som svarer til den tjenesten du har mottatt.  Nedenfor finner du en liten veiledning:

 • Sjåfør/guide – US$ 20 per dag, pr. familie
 • Koffertbærer – US$ 1 per veske/koffert
 • Stuepike – US$ 2 per dag, pr. familie
12. Tidsforskjell

Sri Lanka er 3½ time foran norsk tid ved sommertid og 4½ time ved vintertid.

13. Strøm

Sri Lanka har 230 V. Støpslene har 3 runde stifter, 1 tykt og 2 tynnere, som er plassert i en trekant. Asiatours anbefaler at du tar med deg en adapter på reisen, og spesielt en med plass til 3 runde stifter (til datamaskinstøpsel med jording), hvis du trenger å lade opp f.eks. en bærbar PC.

14. Telefon og internett

Den internasjonale landskoden for Sri Lanka er +94. Det kan være dyrt å ringe hjem fra eller motta anrop i Sri Lanka. Sjekk evt. med ditt eget mobilselskap mht. dekning og priser for innkommende anrop.
Det finnes internettkaféer i de større byene, og det er wifi på de fleste hotellene.

15. Sikkerhet

Sri Lanka er generelt et sikkert land å reise i, men det er likevel et par områder på den nordlige delen av øya hvor reising frarådes. Våre rundreiser går ikke til disse områdene.  Etter borgerkrigen, som sluttet i 2009, prioriteres sikkerheten meget høyt. Vanlig kriminalitet overfor turister begrenser seg generelt til forespørsel om penger til et ikke-eksisterende veldedig formål samt lommetyveri. Dette kan ofte unngås ved å utvise vanlig omtanke og fornuft. Gi ALDRI penger til tiggere.  Følg alltid guidens råd og veiledning vedrørende sikkerhet så er det ingen fare.

16. Mat og drikke

Maten på Sri Lanka er fantastisk god og velsmakende. Landet preges av en omfattende krydderproduksjon, og dette kommer til uttrykk i maten. ”Turistmager” er ikke et stort problem på Sri Lanka.  En gylden regel er likevel å unngå salat og annen råkost. Bruk speiderrådene: ”kok det, stek det eller glem det!”  En annen ufravikelig regel er: Drikk alltid bare vann fra flaske. Flaskevann er billig og kan kjøpes over alt. Drikk aldri vann fra vannkraner.

Klassiske retter fra Sri Lanka er:

 • Kottu eller Koththu Roti består av brød med grønnsaker, egg, krydder og kanskje kjøtt.
 • Hoppers er rismelbrød, som vanligvis serveres med lunimiris
 • Lunimiris er en blanding av chili, krydder og salt
 • Lamprais er ris kokt i en gryte med curry og tilsatt ”frikkadels” som er små kjøttboller som deretter rulles inn i et bananblad og bakes i ovnen.
 • Kiribath er grøt eller en form for kake som består av ris kokt i kokosmelk.
17. Helligdager

Sri Lanka er et flerkulturelt samfunn hvor alle de 4 store verdensreligionene alle er representert. Dette avspeiler seg også i antall helligdager på Sri Lanka.

 • 1. januar 2014 – Nyttårsdag
 • 13. januar 2014 – Milad un Nabi (profeten Muhammeds fødselsdag)
 • 14. januar 2014 – Tamil Thai Pongal-dag
 • 15. januar 2014 – Duruthu fullmåne Poya-dag
 • 4. februar 2014 – Nasjonaldag
 • 14. februar 2014 – Navam-fullmåne Poya-dag
 • 27. februar 2014 – Mahashivratri
 • 16. mars 2014 – Medin-fullmåne Poya-dag
 • 13. april 2014 – singalesisk og tamilsk nyttår
 • 15. april 2014 – Bak-fullmåne Poya-dag
 • 18. april 2014 – Langfredag
 • 1. mai 2014 – Arbeidernes dag
 • 6. mai 2014 – Vesak (Buddhas fødselsdag)
 • 13. juni 2014 – Poson-fullmåne Poya-dag
 • 12. juli 2014 – Esala-fullmåne Poya-dag
 • 28. juli 2014 – Eid al-Fitr (avslutningen på Ramadan)
 • 10. august 2014 – Nikini-fullmåne Poya-dag
 • 9. september 2014 – Binara-fullmåne Poya-dag
 • 4. oktober 2014 – Eid al-Adha (ofringsfest)
 • 7. oktober 2014 – Vap-fullmåne Poya-dag
 • 24. oktober 2014 – Diwali (Lysfest)
 • 5. november 2014 – Il-fullmåne Poya-dag
 • 6. desember 2014 – Unduvap-fullmåne Poya-dag
 • 25. desember 2014 – Juledag
18. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg din flyreservasjon så snart du har bestilt reisen din. På reiseplanen kan du se tider og reiserute. Det er viktig, at du sjekker om navnet ditt har stavefeil. Det navnet som står på reservasjonen må være nøyaktig det som står skrevet i passet ditt.  Hvis du har kommentarer til reiseplanen eller legger merke til feil i navnene, skal du kontakte oss med en gang.

I dag finnes det kun elektroniske flybilletter (e-billett), du får altså ikke en flybillett av papir til bruk ved innsjekking på flyplassen. Når du sjekker inn på flyplassen, skal du bruke passet ditt og en booking-referanse. Booking-referansen står på reiseplanen din.

19. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du få tilsendt vårt servicebrev før avreise. I servicebrevet finner du viktige informasjoner om f.eks. innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre avtalte retningslinjer for drikkepenger. Dessuten finner du viktige telefonnumre til våre lokale representanter samt vårt nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

20. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Vi anbefaler at du reserverer sete på flyet. Mange flyselskaper tilbyr også oppgradering av reserverte billetter til plasser med ekstra plass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gjøre på flyselskapets hjemmeside. De fleste selskaper har et punkt på menyen som heter ”manage my booking”.  Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for setereservasjon, så du må ha kredittkortet/betalingskortet ditt klart når du går i gang.

Dessverre er det ikke like regler for når det åpnes for reservasjon av seter. Vi anbefaler derfor at du så tidlig som mulig prøver å reservere sete, for da får du også vite når du kan reservere, hvis det ennå ikke er mulig å gjøre det. Det er meget vanlig at det ikke er mulig å reservere sete før mellom 72 og 24 timer før avreise.

21. Koffert og håndbagasje

Vi benytter mange forskjellige flyselskap til Sri Lanka. Derfor kan det variere hvor mye og hvor mange kg du kan ta med deg i både innsjekket bagasje og håndbagasje. Se informasjon om dette på www.checkmytrip.com eller kontakt oss, hvis du har spørsmål om dette. Du og reiseledsageren din bør pakke koffertene slik at dere begge kan klare dere med bare den ene kofferten skulle dere være så uheldig å miste den ene. Dette vil sannsynligvis ikke skje, men problemet kan forekomme. Skjer det kan det gå et par dager før kofferten leveres på hotellet dere bor på.

Sørg for at ha alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen: pass, visum, flybillett, forsikringer, kredittkort, penger, resepter og nødvendig medisin. I tillegg også kamera, kikkert og datamaskin samt ladere og adaptere.

Det kan være kald trekk fra klimaanlegget i flyet, så ta med en genser eller vindjakke i håndbagasjen.

22. Transport til og fra flyplassene

Ved ankomst til Colombo blir du hentet av vår lokale agent, som vil stå med et Asiatours-skilt i ankomsthallen. Ved avreise blir du igjen kjørt til flyplassen. Du vil få opplysninger om avhentingstidspunkt av vår lokale agent på Sri Lanka.

23. Etikette og kulturelle forskjeller

En av fornøyelsene ved å reise er å oppleve en annen kultur og etikette. Det er viktig å respektere disse forskjellene. Her vil vi gi noen tips og råd som vil bidra til å gi deg en enda bedre opplevelse av Sri Lanka.

 • Det er helt normalt å spise med fingrene på Sri Lanka.
 • Ta alltid av deg skoene når du går inn i et privat hjem, en moské eller et tempel
 • Unngå korte shorts, lårkorte skjørt og tanktops ved templer og kirker.
 • Bruk alltid enten begge hender eller høyre hånd når du rekker noe til andre eller du mottar noe fra andre. Bruk aldri bare venstre hånd.
 • Unngå å berøre hodet hos barn. Det regnes for å bringe ulykke.
 • Unnlat å vise kjærtegn offentlig, f.eks. å holde rundt hverandre eller kysse. Det oppfattes som støtende.
 • Unngå nakenbading og naken soling fullstendig. Det regnes for å være fullstendig uanstendig, både på stranden og på hotellene.
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Populære reiser
Bali, Indonesia
Bali, Indonesia
Rundreise på Bali, Gudenes øy.
 
Vakre Nordvietnam
Vakre Nordvietnam
Natur-og kulturopplevelser.
 
Opplev Kambodsja
Opplev Kambodsja
Kambodsjas klassiske høydepunkter
 

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.