• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Reiser til Kina

En reise til Kina byr på enestående historiske byer og kulturskatter, fascinerende natur og dyreliv og utallige UNESCO-beskyttede severdigheter.

I «Riket i midten» blir du kjent med et av verdens mest spennende reisemål.

Se alle våre reiser til Kina nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på  21 95 37 99.

Kina Kina

Reiser til Kina

En reise til Kina byr på enestående historiske byer og kulturskatter, fascinerende natur og dyreliv og utallige UNESCO-beskyttede severdigheter.

I «Riket i midten» blir du kjent med et av verdens mest spennende reisemål.

Se alle våre reiser til Kina nedenfor.

Hvis du har spørsmål, skal du ringe reisekonsulentene våre på  21 95 37 99.

Hvorfor skal du reise til Kina?

Kina er et kjempestort land, og de enkelte provinsene kan nesten minne om «land i land», med sine egne hovedsteder og historie.

Kinas mange severdigheter er like allsidige som landets geografi. Med en historie som går mer enn 6000 år tilbake i tiden bugner Kina av historiske byer og kulturskatter fra skiftende dynastier og sivilisasjoner, flott natur og et fascinerende dyreliv samt en rekke UNESCO-kulturarvsteder.

I Kina får du virkelig oppleve et av verdens mest spennende reisemål.

Våre rundreiser i Kina

På rundreisene våre får du et godt innblikk i Kinas kultur, natur og historie og du vil oppleve noen av de mange severdighetene som er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Nedenfor kan du lese om noen av de mange høydepunktene du får med deg på våre reiser.

Beijing

Beijing er Kinas hovedstad og representerer det moderne Kina. Samtidig finner du her utallige flotte og interessante historiske severdigheter som vitner om Kinas utrolige fortid.

I Beijing kan du for eksempel se:

Den himmelske freds plass og Den forbudte by

Den himmelske freds plass (Tiananmen) er en stor plass i hjertet av Beijing, som kanskje er spesielt kjent for de store demonstrasjonene som fant sted i 1989. I dag er imidlertid opplevelsene på plassen mye mindre dramatiske.

Denne plassen sies å være så stor at den lett rommer 1 million mennesker. Hver morgen og kveld samles folk for å se på at kinesiske flagget tas ned. Plassen har også flere severdigheter, f.eks. kan du besøke Mao Zedongs mausoleum, der du kan se Maos balsamerte kropp.

Overfor Den himmelske freds plass ligger det keiserlige palasset, også kalt Den forbudte by.

Palasset er et vitnesbyrd om Ming- og Qing-dynastienes storhet, for disse dynastienes keisere regjerte «Riket i midten» fra dette enestående byggverket i nesten 500 år, fra år 1420-1911, da det siste dynastiet falt.

Palasset var til for keiseren, hans familie og hans embetsfolk, og andre som prøvde å ta seg inn ble straffet med døden. Dette ga palasset tilnavnet «Den forbudte by».

«Den forbudte by» er Kinas best bevarte og vakreste palass. Det sies å ha 9.999 rom. Antallet ble nøye utvalgt, for det måtte være ett rom mindre enn i himmelen. Man var nemlig redd for at gudene ville straffe landet hvis keiseren prøvde å overgå dem i prakt.

Inngangen er i dag prydet med formann Maos kontrafei, og palasset i seg selv er i dag et stort museum, der du kan oppleve keiserlige bygninger, tronsaler og hager.

Den kinesiske mur

Nord for Beijing, fra Det gule hav i øst og over fjellrygger til den endeløse Gobi-ørkenen i vest, ligger Den kinesiske mur.

Muren består egentlig av flere murer og er et enestående bygningsverk som anses for å være et av verdenshistoriens mest imponerende, og siden 1987 har muren vært oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Da Kinas første Keiser, Qin Shi Huang, forente Kina i år 221 f. Kr. under Qin-dynastiet, ble tidligere deler av muren samlet for å skape et sammenhengende forsvarssystem mot invasjoner fra mongolske stammer, eller barbarene i nord. Bebyggelsene fortsatte gjennom mange århundrer og flere dynastier, og under Ming-dynastiet (1368-1644) ble muren, slik vi kjenner den i dag, oppført.

I dag ligger store deler av muren i ruiner, men det er brukt mye tid og krefter på restaurering av utvalgte deler. Med Asiatours.no kan du komme til muren på to forskjellige steder, alt etter hvilken reise du velger.

Mutianyu er en av de best bevarte delene. Her kan du se muren sno langs toppen på fjellryggen. Uansett om du går opp eller tar kabelbanen blir du belønnet med en fantastisk utsikt fra toppen.

Du kan også besøke muren ved Juyongguan, som var et av de viktige passene som ble voktet av keiserens garde. Passet ligger mellom to fjell, og herfra kan du beundre muren der den snor seg i de omliggende fjellområdene.

Beijings parker

Beijing har flere flotte parker og rekreasjonsområder midt i storbyens trafikk og travelhet.

I den østlige delen av Beijing ligger Himmelens tempel-parken. Hit dro keiseren to ganger i året med sitt enorme følge, bl.a. for å ofre til himmelen for en god høst i Himmelens tempel. En dårlig høst kunne nemlig bety dynastiets fall.

Vest for Den forbudte by ligger Beihai-parken, som er en av de best bevarte av keisernes mange hager. På toppen av en høyde står den vakre, hvite pagoden som er et symbol for parken. Beihai-sjøen opptar også en stor del av parken.

Nord for Den forbudte by ligger den keiserlige Jingshan-parken. Her finner du Kullhøyden, som er en menneskeskapt bakke der den keiserlige hæren kunne holde utkikk etter fiender fra nord. Denne høyden er Beijings høyeste punkt, og når været er klart har du en fremragende utsikt over Den forbudte by.

Beijings parker er uten tvil et besøk verd. Her kan du se lokalbefolkningen drive med tai-chi, synge, danse og spille mah-jong. Her får du også et lite innblikk i hverdagen, spesielt til byens eldre generasjon.

Andre opplevelser i Beijing:

Beijing er full av severdigheter som helt klart kan holde deg beskjeftiget i mange, mange dager. På reisene våre kan du også oppleve følgende høydepunkter.

 • Litt utenfor Beijing ligger det UNESCO-beskyttede Sommerpalasset, en keiserlig park ved Kunming-sjøen. Qing-dynastiets hoff tilbrakte en stor del av året her. Her kan du beundre de vakre templene, hagene og broene og selvfølgelig sjøen. Den kan du også gå over når den fryser til is om vinteren.
 • Kjør med Rickshaw gjennom byens hutonger og se byen fra dens mer tradisjonelle side. En hutong er en gammel bydel med smale gater og streder. Selv om mange hutonger er forsvunnet i de senere årene, er noen renovert og blitt til trendy handlegater, f.eks. Nanluoguxian, som er full av kafeer, barer og små butikker med klær og kunsthåndverk.
 • Beijing kan by på mange spennende kulinariske opplevelser. Prøv f.eks. den lokale spesialiteten Peking-and. Den saftige anden skjæres opp ved bordet og spises sammen med små pannekaker, vårløk og en deilig saus.

Xi’an

Xi’an er hovedstad i Shaanxi-provinsen, en interessant by i den sentrale delen av Kina. Byen var hovedstad i Kina fra ca. år 1000 f. Kr. til ca. år 900 e. Kr., og igjen da den første keiseren samlet landet under Qin-dynastiet i år 221 f. kr. Byen var også i mange år den østlige endestasjonen på Silkeveven, en viktig handelsrute som i stor grad har preget utviklingen av byen.

Xi’an har mange historiske pagoder og museer i verdensklasse som forteller om byens lange historie.

Du kan for eksempel ta en tur til bymuren som stammer fra Ming-dynastiet. Den ble bygget i år 1370, men følger den opprinnelige muren fra Tang-dynastiet (fra år 618 til 907). Selve muren, som omkranser Xi’ans bysentrum, er 12 meter høy og 14 km lang. Sammen med byens sentrale trommetårn er muren det mest kjente vartegnet i Xi’an. Det er mulig å sykle rundt på muren.

Få også med deg Villgåspagoden som stammer fra Tang-dynastiet, Xi’ans store moské, som har en vakker blanding av kinesisk og islamsk arkitektur, og basaren, der du kan kjøpe alt fra små terrakotta-krigere til t-skjorter og mye annet.

Terrakotta-krigerne

De UNESCO-beskyttede terrakottakrigerne er Xians største attraksjon, og et av verdens mest berømte arkeologiske funn.

I 1974 gjorde en lokal bonde en enestående oppdagelse mens han holdt på å grave en brønn. Under jorden viste det seg nemlig å stå en enorm hær av mannsstore leirfigurer.

Terrakottahæren består av tusenvis av soldater i naturlig størrelse som er oppstilt i kampposisjon og hundrevis av kampvogner og hester. Man mener at Kinas første keiser lot denne hæren oppføre for å beskytte graven sin. Noe helt spesielt ved disse leirfigurene er at hver eneste figur er unik, og deres klær og redskaper gir en fantastisk innsikt i livet for mer enn 2000 år siden.

Krigerne er i dag blitt restaurert og står der de opprinnelig ble funnet. Over krigerne er det bygget to kjempestore haller, der du kan se krigerne på nært hold. I tillegg er det oppført et museum som huser noen av de de flotte og helt unike gjenstandene som også ble funnet i gravmælet, blant annet bronse-, gull- og sølvskatter.

Sichuan-provinsen

Sichuan-provinsen ligger i den sørvestlige delen av Kina og er en av Kinas best bevarede hemmeligheter. Her finner du flere fantastiske høydepunkter, blant annet UNESCO-beskyttet natur og dyreliv.

Leshan

Sør for Chengdu, på fjellet Leshan, finner du verdens største steinbuddha. Denne statuen er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Buddhaen ble uthugget mellom år 713 og 803, så det tok hele 90 år å gjøre den ferdig.

Buddhaen er uthugget i klippen og måler 71 meter i høyden og 28 meter over skuldrene. Storetærne hans er hele 8,5 meter lange. Den kjempestore Buddha-figuren kan ses mange kilometers unna og er virkelig et imponerende syn, både på avstand og på nært hold.

Emeishan

Sørvest for Chengdu, hovedstaden i provinsen, kan du dra til fjellet Emeishan, et av Kinas fire hellige buddhistiske fjell. Navnet ”Éméi” betyr vakre øyenbryn og viser til fjellets to topper, og ”shan” betyr fjell”.

Fjellet er 3.099 meter høyt, er oppført på UNESCOs verdensarvliste og regnes for å være Kinas vakreste fjell. Svevebaner og bratte trapper bringer deg opp til buddhistiske templer, og på toppen kan du være heldig å få se over skydekket som ligger lavere enn fjelltoppen.

Giant Panda Base

Kina er kjent for sitt arbeid med å redde pandaene fra utryddelse. Det finnes til sammen fire sentre, som alle er oppført på UNESCOS verdensarvliste.

10 km nord for Chengdu ligger Giant Panda Base, et av de fire sentrene som er både naturpark og forskningssenter. Området er bl.a. dekket av bambus, som er pandaenes eneste mat.

I Giant Panda Base lever både store og små pandaer. De søte dyrene oppleves best om morgenen, når de skal fôres og er mest aktive.

Andre høydepunkter i Kina

I tillegg til det ovennevnte kan du også oppleve følgende på reisene våre:

 • Shanghai, Kinas største by, der du kan oppleve det moderne Kina. Gå en tur i skjæret av neonlysene på handlegaten Nanjing Lu, se futuristiske skyskrapere i bydelen Pudong eller vandre på promenaden, the Bund, der de historiske handelshusene står.
 • Shaolin-klosteret, oppført på UNESCOs verdensarvliste. Klosteret ligger 60 km fra Luoyang i Henan-provinsen i den sentrale delen av Kina, i et naturskjønt område omgitt av vakre fjell. I klosterets storhetstid bodde det flere tusen munker her, og klosteret ble berømt for den kinesiske kampsporten som ble innført som motvekt til munkenes stillesittende meditasjon. I dag er klosteret omgitt av kampsportskoler som underviser i qi-gong, tai-chi og gong-fu.
 • Det 2.200 år gamle vanningssystemet i Dujiangyan i Sichuan, verdens eldste vanningssystem uten demning. Systemet ble konstruert for å kontrollere vannstanden i elvene fra fjellene til slettene rundt Chengdu. Dette er en ingeniørbedrift som har fått stor betydning for utviklingen av vanningssystemer i hele Kina. Vanningssystemet ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i år 2000.

Har du spørsmål om Kina?

Kina er som nevnt et land med utallige opplevelser du kan bruke mange år på å utforske.

Du kan også finne mer praktisk informasjon om å reise i Kina på vår side med praktisk informasjon. Her kan du lese mer om klimaet i Kina, visum og mye mer.

Hvis du har spørsmål om Kina eller våre andre reisemål i Øst-Asia, må du gjerne kontakte oss.

Vi gleder oss til å sende deg ut på dit livs reise.

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser!

Været i Kina måned for måned

Kina er et av verdens største land, og derfor er det store forskjeller på klimaet alt etter hvor i landet du befinner deg. Det nordlige Kina ligger i det tempererte klimabeltet, mens det lengre sørover i landet er både subtropisk og tropisk klima.

Overordnet sett har Kina fire årstider, akkurat som i Norge :

 • Vår: mars til mai
 • Sommer: juni til august
 • Høst: september til oktober
 • Vinter: november til februar

De enkelte årstidene kan imidlertid forskyve seg litt, alt etter hvilket område det er snakk om.

Beijing:
Beijing ligger i det tempererte klimabeltet.

Vinteren er kald og tørr, mens sommeren er varm og våt. Om våren og høsten er det svært lite regn og milde temperaturer. Den kaldeste måneden er januar, mens de mest regnfulle månedene er juli og august.

Værstatistikk for Beijing: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp.  2 4 11 20 26 30 31 30 26 19 10 3
Gjennomsnittlig min. temp.  -9 -7 -1 7 13 18 22 20 14 7 0 -7
Nedbør mm  3 6 9 26 29 71 176 182 49 19 6 2

Xi’an:
Xi’an ligger i det tempererte klimabeltet.

Akkurat som i Beijing er vinteren kald og tørr og til tider med tåke, mens sommeren byr på riktig varmt og vått vær. Våren og høsten er det forholdsvis tørt, og de mest regnfulle månedene er på slutten av sommeren / starten på høsten.

Værstatistikk for Xi’an: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 5 8 13 21 26 30 31 30 25 20 12 6
Gjennomsnittlig min. temp. -4 -2 3 9 14 19 21 20 16 10 3 -3
Nedbør mm 10 10 40 40 70 60 100 70 110 60 20 10

Shanghai:
Shanghai ligger i det subtropiske klimabeltet.

Vinteren her er tørr og kald, men litt mildere enn i for eksempel Beijing. Selv om nattemperaturen ofte faller til under frysepunktet, snør det sjelden. Sommeren byr på svært varme temperaturer som noen ganger stiger helt til 40 grader. I tillegg er sommermånedene preget av kraftige regnbyger. Til gjengjeld byr våren og høsten som regel på tørt vær med behagelige temperaturer. Du bør imidlertid være oppmerksom på at temperaturen kan endre seg raskt på høsten.

Værstatistikk for Shanghai: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 8 9 13 19 24 27 32 32 27 22 17 11
Gjennomsnittlig min. temp. 0 2 5 11 16 20 25 25 20 15 9 2
Nedbør mm 39 59 81 102 115 152 128 133 156 61 51 35

Chengdu:
Chengdu (Sichuan-provinsen i det sørvestlige Kina) ligger i det subtropiske klimabeltet.

Her er klimaet mildt, og temperaturen i de kaldeste månedene er fortsatt relativt behagelig.

Været er varmest og våtest i sommermånedene, særlig i juli og august, og det kan bli skikkelig lummert. Vinteren er til gjengjeld ikke fullt så kald som andre steder, men været kan være preget av tåke og høy luftfuktighet, som kan få det til å føles kaldere. Våren starter mildt, men blir gradvis varmere, likeens som høsten starter varmt og gradvis blir kaldere. Både om våren og høsten er været skiftende, og varme dager kan raskt erstattes av kjøligere dager – og omvendt.

Værstatistikk for Chengdu: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 10 11 15 21 26 28 29 29 25 21 16 11
Gjennomsnittlig min. temp. 3 5 8 12 17 21 22 22 18 15 10 4
Nedbør mm 10 20 20 50 100 110 200 190 130 40 20 10

Yangshuo:
Yangshuo (Guanxi-provinsen – en av Kinas sørligste provinser) ligger i det subtropiske klimabeltet.

Generelt er Yangshuo litt varmere enn Shanghai, men får langt mer regn. Vintermånedene er årets tørreste, hvor det også er milde temperaturer, mens det om sommeren og store deler av våren er mye regn. Høsten er forholdsvis varm og har litt mer regn enn vintermånedene.

Værstatistikk for Yangshuo: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 11 14 17 23 28 30 33 33 31 27 21 15
Gjennomsnittlig min. temp. 4 8 11 16 20 23 24 24 21 17 11 6
Nedbør mm 53 81 114 224 312 293 200 186 83 85 69 44
Se et utvalg bilder
Bilder
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvordan gjør du det?
Slik bestiller du din drømmereise hos oss Asiatours.no

Finn din drømmereise

For alle våre reiser kan du se dagsprogrammet og drømme deg bort med bilder og videoer. Du kan lese mer om overnatting, kombinasjonsmuligheter, alt det praktiske – og se priser og avreisedatoer for de neste 18 månedene.

Har du spørsmål og ønsker?

Du er alltid velkommen til å ringe eller skrive til oss. Vi sitter klare til å besvare alle dine spørsmål, lytte til ønskene dine og gi deg ærlig og kompetent rådgivning basert på våre mangeårige erfaringer med reiseopplevelser i Asia.

Innhent et uforpliktende tilbud

Du får et detaljert tilbud på reisen som du kan lagre, skrive ut eller dele med reisefellene dine. Hvis du bestemmer deg for å bestille reisen, kan du enkelt gjøre det via tilbudet.

Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.