Tlf. 21 95 37 99 | Man - Fre 9 - 16
ForsideReiser til Øst- og Sørøst-AsiaVietnamHøydepunkter & gastronomi
Vietnam | 14 dager:

Høydepunkter & gastronomi fra nord til sør

Høydepunkter på denne reisen:

Hanoi, Chau Long markedet, kokkeskole i Hanoi, minicruise i Ha Long-bukten, Hue, lokal marked i Hue, seiltu på Duftenes elv, kokkeskole i Hue, Hoi An, lokal marked i Hoi An, kokkeskole i Hoi An, Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnelerne, Ben Thanh markedet i Ho Chi Minh City, Mai Home kokkeskole, Mekongdeltaet, besøk i lokal landsby.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge ut til Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City
 • Flyreise innenriks i Vietnam fra Hanoi til Danang, og fra Danang til Ho Chi Minh City
 • 10 netter på 3- og 4-stjerners hoteller
 • 1 natt på 4-stjerners minikrysstokt med krysstoktbåten Emeraude
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 11 x frokost (dag 3 – 13)
 • 9 x lunsj (dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12)
 • 4 x middag (dag 2, 3, 4, 6)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Hanoi gatekjøkken og lokale markeder
 • Overnattingskrysstokt i Ha Long-bukten
 • Citadellet i Hue, Duftens Elv, Hai Van-passet
 • Hoi An gamle kvartal, Chua Ong-pagoden, Tam Ky-huset
 • Den Japanske Bro
 • Notre Dame-katedralen, det gamle postkontoret, Dong Khoi-gaten
 • Operahuset, Gjenforeningspalasset, Krigsmuseet
 • Thien Hau Pagoden, cyclo-tur gjennom Cholon, Binh Tay marked
 • Cu Chi-tunneler
 • Mekong-deltaet, kokosnøttplantasje, xe loi-tur
 • Båttur i lokal båt samt cruise

Spesielle matutflukter og kokkekurs er inkludert:

 • Velkomstmiddag i Hanoi
 • Hanoi kokkekurs, gatekjøkken og lokale markeder
 • Hue kokkekurs
 • Hoi An kokkekurs
 • Ho Chi Minh kokkekurs
 • Mekong-deltaet Le Jarai minikokkekurs
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 5.050 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne reise fordi…

Denne 14 dager lange reisen kombinerer Vietnams største severdigheter med spesielle restaurantbesøk og unike gatekjøkkenserveringer, markedsbesøk og kokkekurs, og alt blir presentert av dyktige, lokale engelsktalende guider. Du starter i den flotte hovedstaden Hanoi, hvor du på tur gjennom den gamle bydelen blir presentert for gatekjøkkenets kulinariske spesialiteter samtidig med at du opplever de klassiske severdighetene. I Ha Long-bukten opplever du det magiske klippelandskapet fra minikrysstokten. Maten i det sentrale Vietnam skiller seg fra både nord og sør. Derfor skal du oppleve både Hue og Hoi An med severdigheter og kokkekurs. I Ho Chi Minh City er frukt- og grønnsaksmarkedene preget av det ”frodige spiskammeret” i Mekong-deltaet, og du lærer å bruke de eksotiske varene til kulinariske perler.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst Hanoi
Dag 2: Ankomst Hanoi

Ved ankomst i Hanoi får du visum på flyplassen, og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til hotellet hvor du skal bo de neste 2 nettene. Etter ankomst er det tid til en hvil etter flyreisen, og resten av dagen er til fri disposisjon. Senere kan du slentre en tur i de travle små gatene i det eksotiske gamle kvartalet, og underveis bruke tid på severdigheter og byens mange fremmedartede lyder.

Om kvelden starter smaksopplevelsene når du får velkomstmiddag på en autentisk vietnamesisk restaurant.

Overnatting Authentic Hanoi Hotel

Dag 3: Kokkekurs og Hanois gatekjøkkener
Dag 3: Kokkekurs og Hanois gatekjøkkener

Hanois markeder er verdensberømte, og du vil raskt oppdage hvorfor. Du starter dagen med et besøk på Chau Long-markedet. Her har hundrevis av selgere små boder der de selger eksotiske, fargerike frukter og krydder. Nyt de spennende duftene og fargene og gå på oppdagelse i en helt ny verden av ingredienser. Guiden din forteller hvordan de ukjente grønnsakene og krydderne brukes i det vietnamesiske kjøkkenet.

Etter turen til markedet er det din tur til å brette opp ermene på et matlagingskurs. Over en kopp te forteller den erfarne kokken deg om de grunnleggende elementene i det vietnamesiske kjøkkenet, og deretter tar du på deg forkle og går i gang med å lage deilig vietnamesisk mat. Når maten er ferdig, skal den selvfølgelig nytes i de tilstøtende lokalene sammen med en øl eller et glass vin. Du får oppskriftene med deg hjem, slik at du kan imponere med vietnamesisk mat hjemme på ditt eget kjøkken.

I kveld vil guiden din ta deg med på et kulinarisk eventyr i Hanois gatekjøkkener i den gamle bydelen. Her får du muligheten til å prøvesmake noe av den interessante maten du har sett i gatene, men ikke helt vet hva er. Gjør som lokalbefolkningen – sett deg på en skammel, smak på en lokalbrygget øl og iaktta det hektiske folkelivet rundt deg.

Du fortsetter turen gjennom de små, svingete gatene, der guiden vil vise deg forskjellige boder med lekre pastaretter brød og snacks. Når mørket faller på, fylles fortauene av sydende wok-er, kjeler og panner. Velg en restaurant, sett deg ned og nyt en vietnamesisk BBQ med grillet oksekjøtt, kylling, tofu og grønnsaker. Avslutt kvelden med en lekker dessert fra Hanois mest berømte isbod.

Overnatting Authentic Hanoi Hotel

Dag 4: Hanoi – Ha Long-bukten – Minikrysstokt
Dag 4: Hanoi – Ha Long-bukten – Minikrysstokt

Fra Hanoi går turen gjennom Den Røde Elvs frodige delta til Ha Long-bukten. Her skal du på et minikrysstokt på en vidunderlig krysstoktbåt Emeraude. Båten stevner ut mot de isolerte øyene i Ha Long-bukten, og du kan fritt velge mellom mange opplevelser: kajakktur, grottetur, minikurs i vietnamesiske vårruller, besøk på Titov-øya med den fantastiske utsikten, eller du kan velge å slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene, og kanskje ta en svømmetur i det turkisgrønne vannet.

OBS!! Ved dårlig vær med storm forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å stenge for båtfart i Ha Long-bukten av sikkerhetsmessige årsaker. Dette skjer noen få ganger i året. Skulle dette skje vil minikrysstoktet bli erstattet med hotellopphold og en utflukt i Hanoi.

Tilleggsutflukt: Hva med å oppleve Ha Long-bukten ovenfra? Denne vakre bukten er helt fantatisk å oppleve fra luften, for da får du virkelig en fornemmelse av hvor stort området er, og du kan se de mange øyene og holmene av kalkstein som skaper et dramatisk landskap.

Overnatting Krysstoktbåten Emeraude 

Dag 5: Ha Long-bukten – Hanoi – Hue
Dag 5: Ha Long-bukten – Hanoi – Hue

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann, eller kanskje vil du ganske enkelt nyte soloppgangen fra båtens praktfulle soldekk. Frokost blir servert mens båten stille glir tilbake til havnen. Når du har gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi flyplass, hvor du tar fly til Hue. I Hue blir du møtt av den lokale guiden som følger deg til hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Park View Hue Hotel 

Dag 6: Kokkekurs i Keiserbyen Hue og Duftens Elv
Dag 6: Kokkekurs i Keiserbyen Hue og Duftens Elv

Hue var Vietnams hovedstad fra 1802 til 1945, og ruinene fra byens storslåtte fortid kan fortsatt oppleves inne i citadellet og keiserbyen. I dag anses Hue for å være Vietnams kulinariske hovedstad. Derfor starter du dagen med en tur på det lokale markedet sammen med en lokal kokk. Du får råd om hvordan man velger de rette ingrediensene til kokkekurset, hvor du lærer å lage Hue-stekte vårruller, riskaker, bananblomst-salat, og oksekjøtt grillet og smaksatt på lokalt vis. Etter kokkekurset spiser du rettene dere har tilberedt.

Om ettermiddagen besøker du citadellet, som ble reist i begynnelsen av 1800-tallet og som er bygd med Den Forbudte By i Beijing som forbilde. Under Indokina-krigen og senere Vietnamkrigen ble mange av bygningene bombeskadet, men nå er området i ferd med å bli bragt tilbake til fortidens storhet ved hjelp av donasjoner fra UNESCO. Sightseeingturen omfatter også besøk ved de imponerende keisergravene, og dagen avrundes med en båttur på Duftens Elv.

Om kvelden møter du igjen den engasjerte kokken fra morgenens kokkekurs, og du vil få høre om Hue-kjøkkenets historie og tradisjoner. 
Til slutt serveres en fabelaktig autentisk Hue-middag, som er en keiser verdig.

Overnatting Park View Hue Hotel 

Dag 7: Hue – Hoi An
Dag 7: Hue – Hoi An

I formiddag kjører du den fine turen fra Hue til Hoi An. Ruten følger kysten en del av veien, og krysser Truong Son-fjellene gjennom det verdensberømte Hai Van-passet som også kalles ”passet i skyene”. Du ankommer Hoi An tidlig på ettermiddagen.

Når du har sjekket inn på hotellet er det tid til en guidet gåtur i Hoi Ans gamle bydel, som er utpekt av UNESCO som en del av verdens kulturarv. Bydelen er et strålende eksempel på en aktiv, internasjonal havn fra de europeiske østasiatiske handelskompanienes oppblomstring og storhetstid fra 1500-tallet og fremover. Du ser bl.a. Chua Ong-pagoden, det 200 år gamle Tam Ky-huset og den overbygde Japanske Bro.

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 8: Hoi An kokkekurs ved Den Røde Bro
Dag 8: Hoi An kokkekurs ved Den Røde Bro

Kokkekunsten i Hoi An skiller seg fra den man finner i både Nord- og Sør-Vietnam, og byr på en rekke meget populære spesialiteter. I dag får du muligheten til å lære det fra bunnen. Guiden tar deg med på markedet, hvor du pruter på prisen på råvarene til retterne. Deretter tar du båt på Thu Bon-elven dit kokkekurset avholdes. Her venter en engasjert kokk på å gi deg innblikk i rettenes hemmeligheter. Når mesterverkene er klare nytes de til lunsj, sammen med et par andre spesialiteter fra området.

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minh City
Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minh City

I formiddag blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor du flyr til Ho Chi Minh City. Dette er Vietnams største by og blir fremdeles ofte kalt ved sitt gamle navn Saigon. Det er en hektisk millionby hvor handel og utenlandske kontakter tar mye plass. Kolonitidens innflytelse er svært tydelig i arkitekturen og det er mange vestlige butikker.

I løpet av ettermiddagens sightseeingtur ser du Notre Dame, det gamle postkontoret, Operaen og den berømte shoppinggaten Dong Khoi, Krigsmuseet og Gjenforeningspalasset, hvor Vietnamkrigen – eller Den amerikanske krigen, som vietnameserne kaller krigen – sluttet den 30. april 1975.

 

Overnatting Lavender Boutique Hotel 

Dag 10: Cu Chi-tunneler
Dag 10: Cu Chi-tunneler

Dagens program byr på en halvdagstur til Cu Chi-tunnelene. Under Vietnamkrigen bygde de nordvietnamesiske Vietcong-ene en labyrint av tunneler mellom underjordiske kommandosentraler, oppholdssteder, skoler og treningsfasiliteter som fungerte som skjulested for nålestikksoperasjoner mot amerikanerne. Inngangshullene til tunnelsystemet er svært små i likhet med selve tunnelsystemet som ble bygget til meget slanke personer.

Overnatting Lavender Boutique Hotel 

Dag 11: Mai Home kokkekurs
Dag 11: Mai Home kokkekurs

Du blir hentet på hotellet og kjørt til Ben Thanh-markedet hvor en kokk guider deg gjennom markedet. Sammen kjøper dere tradisjonelle ingredienser som skal brukes til 3-rettersmenyen du skal lære å lage. Fokus ligger på den store variasjonen av spiselige blader, bananblomster, kokoshjerter, taro, lotusfrø samt forskjellige spiselige stengler og eksotiske frukter.

På markedet konsentrerer dere dere om matvareområdet, og Sør-Vietnams kulinariske spesialiteter blir pekt ut og forklart. Når innkjøpene er gjort, reiser du sammen med kokken til restauranten, og dere begynner å tilberede 3-rettersmenyen. Det er flere assistenter til stede for å hjelpe til, så ikke nøl skulle du ha spørsmål. Til slutt spiser du de tilberedte rettene.

Overnatting Lavender Boutique Hotel 

Dag 12: Mekong-deltaet
Dag 12: Mekong-deltaet

Mekong-deltaet er kjent som Vietnams spiskammer, og er som tilnavnet antyder et frodig sted. Deltaet dekker omtrent 40 000 km². Hvor stor del av deltaet som er dekket av vann er avhengig av regnmengde og årstid. Turen gjennom deltaet starter i Ben Tre i en lokal båt. Første stopp på turen er en kokosnøttplantasje. Her får du demonstrert hvordan kokosnøtten anvendes, og hvordan den blir til olje, materiale til matter og søte “kaker”. Tilbake på båten går reisen gjennom snirklete kanaler i skyggen av trærne.

Du stopper ved en landsby og besøker hjemmet til en lokal bonde. Du får en tur i en ”xe loi”, som best kan beskrives som en moped med passasjerseter i ekstra vogn. Dette er et populært og svært vanlig kjøretøy. Du får en tur gjennom rismarkene her i Vietnams frodige spiskammer. Deretter venter Le Jarai, en flott båt hvor du kan nyte utsikten her i Mekong. Ombord på Le Jarai blir det servert en smakfull lunsj med spesialiteter fra Mekong-deltaet.

Overnatting Lavender Boutique Hotel 

Dag 13: Ho Chi Minh City – Avreise
Dag 13: Ho Chi Minh City – Avreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Du flyr fra Ho Chi Minh City til Norge med mellomlandinger underveis.

Dag 14: Ankomst til Norge
Dag 14: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en herlig ferie.

Få gratis tilbud
Additional Information
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.