Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaVietnamNatur, kultur & badeferie i Hoi An
13 dager:

Natur, kultur & badeferie i Hoi An

Høydepunkter på denne reisen:

Hanoi, Mai Chau, besøk i lokal landsby, Mo Luong-grotten, seiltur på Boi-elven, minicruise i Ha Long-bukten, Hoi An.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Hanoi og hjem fra Danang
 • 8 netter på gode hoteller
 • 1 natt i sovekupé fra Hanoi til Danang
 • 1 natt på minikrysstokt med krysstoktbåten Emeraude
 • Lokale engelsktalende guider på rundreisen
 • 9 x frokost (dag 3-7, 9-12)
 • 5 x lunsj (dag 3, 4, 5, 6, 7)
 • 3 x middag (dag 4, 5, 6)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for å forlenge badeferien i Hoi An

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Ho Chi Minh-komplekset, Litteraturens Tempel, cyclo-tur i det gamle kvartalet, vietnamesisk kaffe ved Hoan Kiem Sø
 • Mai Chau-dalen med etniske landsbyer og rismarker
 • Båttur på Tam Coc-elven
 • Dinh og Le-templene ved Hoa Lu, Ha Long-bukten
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter

 

Tillegg for enkeltrom 3.750 kr.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper
Velg denne reise fordi…

Det nordlige Vietnam byr på store opplevelser, både kulturelt og naturmessig. Hovedstaden Hanoi er en nydelig blanding av gammel historie og moderne travelhet, vakre kolonitidsbygninger og lokale markeder med eksotisk frukt og grønt. I Mai Chau opplever du etniske landsbyer, rismarker og høydedrag hvor du kommer tett inn på hverdagen på landet. Fra Tam Coc opplever du grønnkledde fjell som stikker opp av et flatt åkerlandskap. Deretter venter et minikrysstokt mellom Ha Long-buktens magiske klipper. Reisen avrundes med noen avslappende dager i Hoi An.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst Hanoi
Dag 2: Ankomst Hanoi

Ved ankomst i Hanoi får du visum på flyplassen og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til hotellet hvor du skal bo de neste 2 nettene. Etter ankomst er det tid til en hvil etter flyreisen, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Authentic Hanoi Hotel 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 3: Sightseeing i Hanoi
Dag 3: Sightseeing i Hanoi

I dag venter en spennende sightseeingtur til de største severdighetene i Hanoi. Underveis får du en lekker lunsj.
Du besøker Ho Chi Minh-komplekset som er oppført til ære for den store landsfaderen og republikken Vietnams første president, Ho Chi Minh, som bodde og arbeidet de meste av sitt liv i Hanoi. Komplekset omfatter Ho Chi Minhs mausoleum, Da Binh Square, presidentpalasset, Ho Chi Minhs pælehus og Ho Chi Minh Museum. Vi gjør oppmerksom på at Ho Chi Minhs Mausoleum er stengt alle mandager og fredager, og fullstendig stengt i hele perioden fra 1. oktober til 30. november. 
Sightseeingturen omfatter også det keiserlige citadellet Thang Long, som gjennom 13 århundrer var et politisk maktsenter, og som er anerkjent som en del av verdens kulturarv av UNESCO. 

Du besøker også Litteraturens Tempel som var Vietnams første universitet, og som kan dateres til 1070. Her ble landets mektige embedsmenn, mandarinene, utdannet i samsvar med Konfucius’ lære.

Til slutt vil du også få se den ikoniske Long Bien-broen over Den røde elv. Du får en halv times cyclo-tur gjennom de smale kaotiske gatene og stredene i det gamle kvartalet, og dagen avrundes med en kopp vietnamesisk kaffe i en lokal kafé med utsikt over Hoan Kiem-sjøen.

Overnatting Authentic Hanoi Hotel 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 4: Hanoi – Mai Chau Lodge
Dag 4: Hanoi – Mai Chau Lodge

Noen få timers kjøretur fra Hanoi ligger en av Vietnams vakreste daler, Mai Chau. Dette er en perle med fantastiske rismarker mellom kalksteinsfjell, landsbyer med etniske minoriteter som h’mong, thai og dzao, og her er det ikke mange turister. Her vil du oppleve et uberørt landskap og landsbyer med tradisjonelt levevis. 

Etter ankomst og innsjekking på Mai Chau Lodge blir det servert en lekker lunsj. Senere på ettermiddagen er det spasertur til et par av de nærliggende landsbyene som Pom Coong og Lac, samt til grotten Mo Luong.

Dagen avsluttes med en hyggelig middag med lokale spesialiteter som blir servert mens en lokal tropp av muong eller thai underholder med dans.

Overnatting Mai Chau Lodge 

Dag 5: Mai Chau – Tam Coc – Hoa Lu
Dag 5: Mai Chau – Tam Coc – Hoa Lu

En velsmakende internasjonal frokost blir servert i restauranten, hvor det er utsikt over sjøen, rismarkene og svømmebassenget. Fra Mai Chau går turen via Tam Coc mot Hoa Lu, hvor det er besøk ved Dinh- og Le-templene som er de eneste to gjenstående fra det gamle citadellet i Hoa Lu. Citadellet i Hoa Lu var et viktig keiserpalass i Vietnam for 1000 år siden, og det var der Le-dynastiet avløste Dinh-dynastiet.

Etter lunsj tar du en 2 timers båttur på Boi-elven. Landskapet er helt magisk med elven som flyter stille gjennom det nesten pannekakeflate landskapet, som bare blir brutt ”sukkertoppfjellene”. Det er nesten som Ha Long-bukten, bare på land.

Overnatting Tam Coc Rice Fields Resort 

Dag 6: Hoa Lu – Ha Long-bukten
Dag 6: Hoa Lu – Ha Long-bukten

Turen gjennom Den røde elvs frodige delta til Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregende naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som i løpet av året varierer i farge fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store Cat Ba-øya ligger det flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene finner du små fiskerlandsbyer. For turister er Ha Long-bukten først og fremt et fantastisk naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med sagn om drager og drama. Ha Long-bukten er ca. 1.500 km² stor og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Du skal på et minicruise i Ha Long-bukten. Båten seiler ut mot de avsidesliggende øyene i bukten, og du kan beundre det flotte landskapet med havet og de idylliske øyene. Du kan oppleve livet i en fiskerlandsby. Du kan også velge å slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene eller kanskje ta en svømmetur i det turkisgrønne vannet.

OBS!! I tilfelle dårlig vær og sterk vind forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å forby seiling i Ha Long-bukten av sikkerhetsgrunner. Dette skjer noen få ganger i året, og i så tilfelle vil minicruiset bli erstattet av hotellopphold og utflukt i Hanoi.

Tilleggsutflukt: Hva med å oppleve Ha Long-bukten ovenfra? Denne vakre bukten er helt fantatisk å oppleve fra luften, for da får du virkelig en fornemmelse av hvor stort området er, og du kan se de mange øyene og holmene av kalkstein som skaper et dramatisk landskap.

Overnatting Krysstoktbåten Emeraude 

Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Danang
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Danang

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann, eller kanskje du har lyst til å nyte soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Du kan også delta i morgengymnastikk (som regel tai chi) på junkens soldekk. Frokosten serveres mens båten rolig starter reisen tilbake til havnen. Underveis er det likevel tid til et besøk i en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi. Her har du noen timer på egenhånd før du blir fulgt til toget som kjører deg til Danang.

Nattoget går fra Hanoi kl. 19.00 og ankommer i Danang kl. 11.00 neste dag.

Hvis du i stedet ønsker å fly fra Hanoi til Hoi An og overnatte en ekstra natt på hotell i Hoi An, skal du opplyse om dette ved bestilling. Forhør deg om prisen ved bestilling.

Overnatting Sovekupé i Livitrans nattog fra Hanoi til Danang

Dag 8: Danang – Hoi An, sightseeing i Hoi An
Dag 8: Danang – Hoi An, sightseeing i Hoi An

Du våkner til en vakker utsikt når toget kjører langs kysten. Her kan du kikke ut på de grønne fjellene og det glitrende blå havet.

Du ankommer Danang midt på formiddagen, og der blir du møtt av en guide som kjører deg til hotellet i Hoi An. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan utforske byen på egenhånd eller kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Hoi An er en stor opplevelse, og man kan ikke unngå å bli begeistret for denne byen. Hoi An er spesielt kjent for sin sjarmerende arkitektur, imponerende silkeproduksjon, fantastiske skreddere og sin gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydelen renner elven Thu Bon, som er et flott eksempel på en internasjonal havn fra de europeiske og østasiatiske handelskompanienes storhetstid i det 16. til 18. århundret.

Hvis man vandrer bort fra elven, ender man i en labyrint av hyggelige og sjarmerende gater. Overalt kan du oppleve hvordan alle de tidligere kolonimaktene har satt sitt preg på bydelen. Her finner du et bybilde med fargerike lanterner, japanske hus, kinesiske templer og franske, gule kjøpmannshus. Butikker, gatekjøkkener, kafeer og restauranter ligger også som perler på en snor, og her er det hyggelig å noen timer, kanskje også  tilkoblet bydelens gratis Wi-Fi.

At Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv har naturligvis fristet mange turister til å valfarte hit. Selv om det er mye liv i gatene, er det likevel behagelig rolig her, og bydelen har klart å beholde sin autentisitet og sjarm. Det hjelper også at verken biler, scootere og motorsykler har adgang.

Du har 4 netter i denne flotte byen, så du har god tid til å nyte og utforske de forskjellige delene av Hoi An.

Du kan kjøpe følgende ekstrautflukter:

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 9-11: Hoi An
Dag 9-11: Hoi An

Dagene er til fri disposisjon. Nyt stranden, gå på oppdagelse i Hoi An, ta en utflukt til tempelområdet Cham. Det er mange muligheter.

Du kan kjøpe følgende ekstrautflukter:

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 12: Hoi An – Danang – Avreise
Dag 12: Hoi An – Danang – Avreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Du flyr fra Danang til Norge med mellomlandinger underveis.

Dag 13: Ankomst til Norge
Dag 13: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en herlig ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.