Tlf. 21 95 37 99 | Man - Fre 9 - 16
ForsideReiser til Øst- og Sørøst-AsiaVietnamNatur, kultur & badeferie
Nord-Vietnam | 13 dager:

Natur, kultur & badeferie i Hoi An

Høydepunkter på denne reisen:

Hanoi, Mai Chau, besøk i lokal landsby, Mo Luong-grotten, seiltur på Boi-elven, minicruise i Ha Long-bukten, Hoi An.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Hanoi og hjem fra Danang
 • 8 netter på gode hoteller
 • 1 natt i sovekupé fra Hanoi til Danang
 • 1 natt på minikrysstokt med krysstoktbåten Emeraude
 • Lokale engelsktalende guider på rundreisen
 • 9 x frokost (dag 3-7, 9-12)
 • 5 x lunsj (dag 3, 4, 5, 6, 7)
 • 3 x middag (dag 4, 5, 6)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for å forlenge badeferien i Hoi An

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Ho Chi Minh-komplekset, Litteraturens Tempel, cyclo-tur i det gamle kvartalet, vietnamesisk kaffe ved Hoan Kiem Sø
 • Mai Chau-dalen med etniske landsbyer og rismarker
 • Båttur på Tam Coc-elven
 • Dinh og Le-templene ved Hoa Lu, Ha Long-bukten
 • Hoi An gamle kvartal, Chua Ong-pagoden, Tam Ky-huset
 • Den Japanske Bro
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter

 

Tillegg for enkeltrom 3.750 kr.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper
Velg denne reise fordi…

Det nordlige Vietnam byr på store opplevelser, både kulturelt og naturmessig. Hovedstaden Hanoi er en nydelig blanding av gammel historie og moderne travelhet, vakre kolonitidsbygninger og lokale markeder med eksotisk frukt og grønt. I Mai Chau opplever du etniske landsbyer, rismarker og høydedrag hvor du kommer tett inn på hverdagen på landet. Fra Tam Coc opplever du grønnkledde fjell som stikker opp av et flatt åkerlandskap. Deretter venter et minikrysstokt mellom Ha Long-buktens magiske klipper. Reisen avrundes med noen avslappende dager på stranden i Hoi An.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst Hanoi
Dag 2: Ankomst Hanoi

Ved ankomst i Hanoi får du visum på flyplassen og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til hotellet hvor du skal bo de neste 2 nettene. Etter ankomst er det tid til en hvil etter flyreisen, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Authentic Hanoi Hotel

Dag 3: Sightseeing i Hanoi
Dag 3: Sightseeing i Hanoi

I dag venter en spennende sightseeingtur til de største severdighetene i Hanoi. Underveis får du en lekker lunsj.
Du besøker Ho Chi Minh-komplekset som er oppført til ære for den store landsfaderen og republikken Vietnams første president, Ho Chi Minh, som bodde og arbeidet de meste av sitt liv i Hanoi. Komplekset omfatter Ho Chi Minhs mausoleum, Da Binh Square, presidentpalasset, Ho Chi Minhs pælehus og Ho Chi Minh Museum. Vi gjør oppmerksom på at Ho Chi Minhs Mausoleum er stengt alle mandager og fredager, og fullstendig stengt i hele perioden fra 1. oktober til 30. november. 
Sightseeingturen omfatter også det keiserlige citadellet Thang Long, som gjennom 13 århundrer var et politisk maktsenter, og som er anerkjent som en del av verdens kulturarv av UNESCO. 

Du besøker også Litteraturens Tempel som var Vietnams første universitet, og som kan dateres til 1070. Her ble landets mektige embedsmenn, mandarinene, utdannet i samsvar med Konfucius’ lære.

Til slutt vil du også få se den ikoniske Long Bien-broen over Den røde elv. Du får en halv times cyclo-tur gjennom de smale kaotiske gatene og stredene i det gamle kvartalet, og dagen avrundes med en kopp vietnamesisk kaffe i en lokal kafé med utsikt over Hoan Kiem-sjøen.

Overnatting Authentic Hanoi Hotel

Dag 4: Hanoi – Mai Chau Lodge
Dag 4: Hanoi – Mai Chau Lodge

Noen få timers kjøretur fra Hanoi ligger en av Vietnams vakreste daler, Mai Chau. Dette er en perle med fantastiske rismarker mellom kalksteinsfjell, landsbyer med etniske minoriteter som h’mong, thai og dzao, og her er det ikke mange turister. Her vil du oppleve et uberørt landskap og landsbyer med tradisjonelt levevis. 

Etter ankomst og innsjekking på Mai Chau Lodge blir det servert en lekker lunsj. Senere på ettermiddagen er det spasertur til et par av de nærliggende landsbyene som Pom Coong og Lac, samt til grotten Mo Luong.

Dagen avsluttes med en hyggelig middag med lokale spesialiteter som blir servert mens en lokal tropp av muong eller thai underholder med dans.

Overnatting Mai Chau Lodge 

Dag 5: Mai Chau – Tam Coc – Hoa Lu
Dag 5: Mai Chau – Tam Coc – Hoa Lu

En velsmakende internasjonal frokost blir servert i restauranten, hvor det er utsikt over sjøen, rismarkene og svømmebassenget. Fra Mai Chau går turen via Tam Coc mot Hoa Lu, hvor det er besøk ved Dinh- og Le-templene som er de eneste to gjenstående fra det gamle citadellet i Hoa Lu. Citadellet i Hoa Lu var et viktig keiserpalass i Vietnam for 1000 år siden, og det var der Le-dynastiet avløste Dinh-dynastiet.

Etter lunsj tar du en 2 timers båttur på Boi-elven. Landskapet er helt magisk med elven som flyter stille gjennom det nesten pannekakeflate landskapet, som bare blir brutt ”sukkertoppfjellene”. Det er nesten som Ha Long-bukten, bare på land.

 

Overnatting Tam Coc Eco Lodge 

Dag 6: Hoa Lu – Ha Long-bukten
Dag 6: Hoa Lu – Ha Long-bukten

Turen gjennom Den røde elvs frodige delta til Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregende naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som i løpet av året varierer i farge fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store Cat Ba-øya ligger det flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene finner du små fiskerlandsbyer. For turister er Ha Long-bukten først og fremt et fantastisk naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med sagn om drager og drama. Ha Long-bukten er ca. 1.500 km² stor og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Du skal på et minicruise i Ha Long-bukten. Båten seiler ut mot de avsidesliggende øyene i bukten, og du kan beundre det flotte landskapet med havet og de idylliske øyene. Du kan oppleve livet i en fiskerlandsby. Du kan også velge å slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene eller kanskje ta en svømmetur i det turkisgrønne vannet.

OBS!! I tilfelle dårlig vær og sterk vind forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å forby seiling i Ha Long-bukten av sikkerhetsgrunner. Dette skjer noen få ganger i året, og i så tilfelle vil minicruiset bli erstattet av hotellopphold og utflukt i Hanoi.

Tilleggsutflukt: Hva med å oppleve Ha Long-bukten ovenfra? Denne vakre bukten er helt fantatisk å oppleve fra luften, for da får du virkelig en fornemmelse av hvor stort området er, og du kan se de mange øyene og holmene av kalkstein som skaper et dramatisk landskap.

Overnatting Krysstoktbåten Emeraude 

Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Danang
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi – Danang

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann, eller kanskje du har lyst til å nyte soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Du kan også delta i morgengymnastikk (som regel tai chi) på junkens soldekk. Frokosten serveres mens båten rolig starter reisen tilbake til havnen. Underveis er det likevel tid til et besøk i en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi. Her har du noen timer på egenhånd før du blir fulgt til toget som kjører deg til Danang.

Hvis du i stedet ønsker å fly fra Hanoi til Hoi An og overnatte en ekstra natt på hotell i Hoi An, skal du opplyse om dette ved bestilling. Forhør deg om prisen ved bestilling.

Overnatting Sovekupé i Violette nattog fra Hanoi til Danang

Dag 8: Danang – Hoi An, sightseeing i Hoi An
Dag 8: Danang – Hoi An, sightseeing i Hoi An

Du skal selv kjøpe frokost på toget. Ved ankomst i Danang blir du møtt av guiden, og du kjører til hotellet i Hoi An. Du bor de neste 4 nettene i Hoi An.
Etter lidt avslapping på hotellet, drar du på sightseeing på ettermiddagen.

Hoi Ans gamle bydel er utpekt av UNESCO som en del av verdens kulturarv. Bydelen er et strålende eksempel på en aktiv, internasjonal havn fra de europeiske østasiatiske handelskompanienes oppblomstring og storhetstid fra 1500-tallet og fremover. Byggestilen i den gamle bydelen viser tydelig innflytelsen fra mange land. Den ikoniske overbygde broen er f.eks. tydelig japansk, mens mange av husene viser tydelig innflytelse fra Kina og India. Turen går til fots gjennom bydelens smale snirklete gater og stred.

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 9-11: Hoi An
Dag 9-11: Hoi An

Dagene er til fri disposisjon. Nyt stranden, gå på oppdagelse i Hoi An, ta en utflukt til tempelområdet Cham. Det er mange muligheter.

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 12: Hoi An – Danang – Avreise
Dag 12: Hoi An – Danang – Avreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Du flyr fra Danang til Norge med mellomlandinger underveis.

Dag 13: Ankomst til Norge
Dag 13: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en herlig ferie.

Få gratis tilbud
Additional Information
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.