• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Øst- og Sørøst-AsiaVietnamVietnams høydepunkter fra nord til sør
14 dager

Vietnams høydepunkter fra nord til sør

Den klassiske rundreisen fra nord til sør med vakre Hanoi, minicruise i Ha Long-bukten, sjarmerende Hoi An, metropolen Ho Chi Minh City og det frodige Mekongdeltaet. Forleng turen med badeferie.

Vietnams høydepunkter fra nord til sør Vietnams høydepunkter fra nord til sør
14 dager

Vietnams høydepunkter fra nord til sør

Den klassiske rundreisen fra nord til sør med vakre Hanoi, minicruise i Ha Long-bukten, sjarmerende Hoi An, metropolen Ho Chi Minh City og det frodige Mekongdeltaet. Forleng turen med badeferie.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Den klassiske Vietnamreisen med den vakre hovedstaden Hanoi, UNESCO-verdensarvsteder i Hoi An og Ha Long-bukten, og Ho Chi Minh City og Mekongdeltaet
 • Du blir kjent med hele Vietnam og kontrastene fra nord til sør med vakre Hanoi, sjarmerende Hoi An og pulserende Ho Chi Minh City
 • Minicruise i Ha Long-bukten med naturopplevelser i verdensklasse mellom hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper
 • Forleng turen med badeferie i det rolige fiskeværet Phan Thiet / Mui Ne, i livlige Nha Trang eller på den eksotiske øya Phu Quoc

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

På 14 dager får du Vietnams klassiske severdigheter presentert av dyktige, lokale engelsktalende guider. Underveis er det lagt inn tid til fri disposisjon slik at du også kan gå på oppdagelse på egen hånd. Du starter i det rolige nord i den flotte hovedstaden Hanoi, hvor du opplever kontrastene mellom den moderne og den gamle bydelen. Du får UNESCOs natur- og kulturarv under huden i Ha Long-bukten og i Hoi Ans gamle gater, mens du får innblikk i samtidshistorien i Cu Chi-tunellene, symbolet på Viet Congs geriljakrig mot amerikanerne. Ho Chi Minh City er Vietnams økonomiske dynamo og kontrasten til Hanoi er klart merkbar. I Mekong-deltaet opplever du Vietnams frodige spiskammer med flytende markeder på vann og de grønne rismarkene og fruktplantasjene på land. Du kan forlenge reisen i noen dager med badeferie ved Phan Thiets flotte strender, eller flere opplevelser ved Cambodsjas unike Angkor-templer.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge ut til Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City
 • Flyreise innenriks i Vietnam fra Danang til Ho Chi Minh City
 • 9 netter på 3-stjerners hoteller
 • 1 natt på 4-stjerners minikrysstokt med krysstoktbåten Emeraude
 • 1 natt i sovekupé med 4 køyer på toget Livitrans fra Hanoi til Danang
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 10 x frokost (dag 3-5, 7-13)
 • 2 x lunsj (dag 4, 12)
 • 1 x middag (dag 4)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Alle utflukter er i små grupper på maks. 14 personer og kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for å forlenge med badeferie

Omfattende utfluktspakke:

 • By rundtur i Hanoi, inkl. Litteraturens tempel, cello-tur i gamlebyen og vanndukketeater
 • Minikrysstokt i Ha Long-bukten
 • Cu Chi-tunneler
 • Heldagstur til Mekongdeltaet, inkl. båttur og besøk hos små lokale hjemmeindustrier
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ved ankomst til Hanoi går du gjennom immigrasjonen og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til hotellet hvor du skal bo de neste 2 nettene. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slentre en tur i de travle små gatene i det eksotiske gamle kvartalet, og underveis bruke tid på severdighetene og byens mange fremmedartede lyder. Sjøen Hoan Kiem ligger like ved, og en spasertur rundt sjøen tar omtrent en halv time. Det er en forfriskende opplevelse i skyggen av de mange store trærne.

Dag 3: Sightseeing i Hanoi

I dag venter en spennende halvdags sightseeingtur til de største severdighetene i Hanoi. Du starter ved Litteraturens Tempel som ble bygget på 1100-tallet av kinesiske Confucius-elever. Med sine neste 1000 år er det et av de få gjenstående eksemplene på tradisjonell vietnamesisk arkitektur. Så går turen til Ngoc Son-templet, som ligger på en liten øy i den vakre Hoan Kiem-sjøen. Veien ut til tempelet går via Huc-broen, som bokstavelig talt betyr ”stedet som berøres av morgensolens stråler”. Du får høre legenden om keiseren, det magiske sverdet og kjempeskilpadden, og hvordan sjøen fikk navnet sitt. Så blir du kjørt i tradisjonell sykkeltaxi – en cyclo – gjennom noen av de 36 sjarmerende gatene i det gamle kvartalet. Hit kommer hanoianerne for å kjøpe alt fra nudler til buddhastatuer. De 36 gatene i det gamle kvartalet fikk navnene sine etter hvilke varer som ble solgt der. I dag lever bambusgaten og blikkgaten fremdeles opp til sine navn. Dagens sightseeingtur avsluttes med en tradisjonell vanndukketeaterforestilling.

Dag 4: Hanoi – Ha Long-bukten – minicruise

Fra Hanoi går turen gjennom Den røde elvs frodige delta til Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregende naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som i løpet av året varierer i farge fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store Cat Ba-øya ligger det flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene finner du små fiskerlandsbyer. For turister er Ha Long-bukten først og fremt et fantastisk naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med sagn om drager og drama. Ha Long-bukten er ca. 1.500 km² stor og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Du skal på et minicruise i Ha Long-bukten. Båten seiler ut mot de avsidesliggende øyene i bukten, og du kan beundre det flotte landskapet med havet og de idylliske øyene. Du kan oppleve livet i en fiskerlandsby. Du kan også velge å slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene eller kanskje ta en svømmetur i det turkisgrønne vannet.

OBS!! I tilfelle dårlig vær og sterk vind forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å forby seiling i Ha Long-bukten av sikkerhetsgrunner. Dette skjer noen få ganger i året, og i så tilfelle vil minicruiset bli erstattet av hotellopphold og utflukt i Hanoi.

Ekstrautflukter

Tilleggsutflukt: Hva med å oppleve Ha Long-bukten ovenfra? Denne vakre bukten er helt fantatisk å oppleve fra luften, for da får du virkelig en fornemmelse av hvor stort området er, og du kan se de mange øyene og holmene av kalkstein som skaper et dramatisk landskap.

Dag 5: Ha Long-bukten – Hanoi – togreise til Danang

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann, eller kanskje du har lyst til å nyte soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Du kan også delta i morgengymnastikk (som regel tai chi) på junkens soldekk. Frokosten serveres mens båten rolig starter reisen tilbake til havnen. Underveis er det likevel tid til et besøk i en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi. Her har du noen timer på egenhånd før du blir fulgt til toget som kjører deg til Danang.

Nattoget går fra Hanoi kl. 19.00 og ankommer i Danang kl. 11.00 neste dag.

Mot et tillegg er det mulig å fly fra Hanoi til Danang, istedet for å ta nattoget. Denne muligheten inkluderer en ekstra overnattning i Hoi An.

Dag 6: Hoi An

Du våkner til en vakker utsikt når toget kjører langs kysten. Her kan du kikke ut på de grønne fjellene og det glitrende blå havet.

Du ankommer Danang midt på formiddagen, og der blir du møtt av en guide som kjører deg til hotellet i Hoi An. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan utforske byen på egenhånd eller kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Hoi An er en stor opplevelse, og man kan ikke unngå å bli begeistret for denne byen. Hoi An er spesielt kjent for sin sjarmerende arkitektur, imponerende silkeproduksjon, fantastiske skreddere og sin gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydelen renner elven Thu Bon, som er et flott eksempel på en internasjonal havn fra de europeiske og østasiatiske handelskompanienes storhetstid i det 16. til 18. århundret.

Hvis man vandrer bort fra elven, ender man i en labyrint av hyggelige og sjarmerende gater. Overalt kan du oppleve hvordan alle de tidligere kolonimaktene har satt sitt preg på bydelen. Her finner du et bybilde med fargerike lanterner, japanske hus, kinesiske templer og franske, gule kjøpmannshus. Butikker, gatekjøkkener, kafeer og restauranter ligger også som perler på en snor, og her er det hyggelig å noen timer, kanskje også  tilkoblet bydelens gratis Wi-Fi.

At Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv har naturligvis fristet mange turister til å valfarte hit. Selv om det er mye liv i gatene, er det likevel behagelig rolig her, og bydelen har klart å beholde sin autentisitet og sjarm. Det hjelper også at verken biler, scootere og motorsykler har adgang.

Du har 3 netter i denne flotte byen, så du har god tid til å nyte og utforske de forskjellige delene av Hoi An.

Dag 7-8: Hoi An
Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minh City

I dag blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Danang, der du setter kursen mot Vietnams største by, Ho Chi Minh City.

Ved ankomst på flyplassen i Ho Chi Minh City blir du møtt av en guide som kjører deg til hotellet som ligger i distrikt 1. Distrikt 1 kalles fremdeles Saigon og regnes for å være sentrum i byen, mens distrikt 2-11 kalles Ho Chi Minh City.

Dagen er til fri disposisjon til å utforske byen på egenhånd. Du kan også kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Det kan virke voldsomt å komme fra rolige Hoi An til denne hektiske millionbyen, der det bor ca. 10 millioner mennesker og kjører nesten like mange scootere og motorsykler. Heldigvis blir du belønnet med en utrolig spennende og moderne by. Dette ses bl.a. på byens bygninger, som er en fascinerende blanding av nytt og gammelt – her står moderne høyhus med enorme glassflater side om side med godt bevarte kolonitidsbygninger.

Fra hotellet ditt er det ikke langt til det berømte markedet Ben Tranh, moderne butikker og kjøpesentre samt byens mange severdigheter, som bl.a. Notre Dame-katedralen, Det gamle posthuset, Gjenforeningspalasset, Krigsmuseet, Operahuset og skyskraperen Saigon Skydeck, der du kan se utover hele byen.

Dag 10: Ho Chi Minh City
Dag 11: Cu Chi Tunneler

Dagens program byr på en halvdagstur til Cu Chi-tunnelene. Under Vietnamkrigen bygde de nordvietnamesiske Vietcong-ene en labyrint av tunneler mellom underjordiske kommandosentraler, oppholdssteder, skoler og treningsfasiliteter som fungerte som skjulested for nålestikksoperasjoner mot amerikanerne. Inngangshullene til tunnelsystemet er svært små i likhet med selve tunnelsystemet som ble bygget til meget slanke personer.

Dag 12: Dagstur til Mekong Deltaet

Du blir hentet på hotellet og kjører sørover, og snart ser du grønne rismarker. Klimaet her betyr at bøndene kan plante og høste tre avlinger i året.

Før du kommer frem til Mekongdeltaet, besøker du det lokale tempelet Cao Dai, hjemstedet til en religion som er en blanding av konfusianisme, buddhisme, taoisme og kristendom.

Deretter ankommer du i den sjarmerende byen Cai Be, som før i tiden var berømt for sine flytende markeder på selve Mekong. Mekongelven renner hele 4.500 km, gjennom 6 land, fra sitt utspring til deltaet ved kysten sør for Ho Chi Minh City. Deltaet er kjent som Vietnams spiskammer og er, som tilnavnet antyder, et meget frodig område. Deltaet dekker et areal på knapt 40.000 km². Hvor mye som er dekket av vann avhenger av regnmengde og årstid.

I Cai Be går du ombord i en privat båt som tar deg med rundt på deltaet. Underveis kan du se lokalbefolkningen fiske og selge sine varer inne på land. Du kan også oppleve små båter som kommer seilende med vannmeloner, kokosnøtter og ananas. Turen går videre gjennom de smale kanalene mellom grønne kokospalmer, også kalt water coconut trees. Du kommer til en liten rispapirprodusent der du ser hvordan papiret fremstilles helt fra grunnen av.

Dagen fortsetter med en spasertur rundt i landsbyen, der du får et innblikk i hvordan innbyggerne her lever. Du besøker en familie som lager hustak av kokosblader og andre som vever alt fra tepper til vesker og dekkeservietter.

Du går ombord i en sampan, en tradisjonell båt, og seiler videre på det frodige deltaet før du spiser en sen lunsj i et lokalt hus. Du får også demonstrert hvordan man tilbereder en av de mest populære vietnamesiske spesialitetene, banh xeo, en pannekake fylt med grønnsaker og friske krydderurter samt kjøtt eller tigerreker.

Etter lunsj seiler båten deg tilbake til Cai Be, og herfra går turen tilbake til Ho Chi Minh City.

Dag 13: Ho Chi Minh City – Avreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Du flyr fra Ho Chi Minh City til Norge med mellomlandinger underveis. Hvis du ønsker å forlenge reisen med enten badeferie eller et besøk til Cambodsja, fortsetter du til valgt destinasjon.

Dag 14: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en herlig ferie.

Velg mellom alternativene nedenfor
Kombiner med

Mui Ne, Phan Thiet, 3 netter

Phan Thiet er en av Vietnams aller beste strandområder. Phan Thiet er opprinnelig en liten fiskerby og er kjent i hele Vietnam for den fantastiske fiskesausen deres, som er en viktig ingrediens i det vietnamesiske kjøkken.
Strendene ligger på halvøya Mui Ne litt nordøst for byen. Halvøya er kjent for de kjempe sandklittene sine. Vannet er klart og varmt, og sandet er gylden og fint! I området er det et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer. Dessuten er det en fantastisk golfbane i området, og mange hoteller har spa.

Phu Quoc, 3 netter

Phu Quoc er den største øya i Vietnam, og den ligger i det varme vannet i Siambuktens på Vietnams vestkyst. Øya har vakre, palmekledde, gylne sandstrender og tette grønne skoger midt på øya. Vannet rundt øya er krystallklart og gir gode muligheter for badeturer i rolig vann. Ved An Thoi øyene er det fine muligheter for dykking og snorkling på vakre korallrev. Den beste tiden å besøke øya på, er fra november til april.

Nha Trang, 3 netter

Nha Trang har de skjønneste strendene i Vietnam. Inn i landet, kort fra kysten, er det vakre grønne fjell og flott natur. De vakre øyene rundt Nha Trang kan du oppleve fra seilturer eller under overflaten med snorkel eller en dykketur. Hotellene i Nha Trang ligger langs med strandpromenaden, som du krysser for å komme ned til stranden. Nha Trang har Vietnams beste dykkerområder, og det er flere dykkerfirmaer som arrangerer turer.

Tillegg for enkeltrom 4.750 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.