Tlf. 21 95 37 99 | Man - Fre 9 - 16
ForsideReiser til Øst- og Sørøst-AsiaVietnamVietnams høydepunkter
Vietnam | 14 dager:

Vietnams høydepunkter fra nord til sør

Høydepunkter på denne reisen:

Hanoi, minicruise i Ha Long-bukten, Hoi An, Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnelene, Mekongdeltaet.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge ut til Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City
 • Flyreise innenriks i Vietnam fra Danang til Ho Chi Minh City
 • 9 netter på 3-stjerners hoteller
 • 1 natt på 4-stjerners minikrysstokt med krysstoktbåten Emeraude
 • 1 natt i sovekupé med 4 køyer på toget Violette fra Hanoi til Danang
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 10 x frokost (dag 3-5, 7-13)
 • 4 x lunsj (dag 4-6, 12)
 • 1 x middag (dag 4)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for å forlenge med badeferie (se mer om dette i bunnen av programmet)

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Cyclo-tur til Litteraturens Tempel i det gamle kvartalet
 • Vanndukketeater
 • Minikrysstokt i Ha Long-bukten
 • Hoi Ans gamle kvartal, Chua Ong-pagoden, Tam Ky-huset
 • Den Japanske Bro
 • Notre Dame-katedralen, det gamle postkontoret, Dong Khoi-gaten
 • Operahuset, Gjenforeningspalasset
 • Krigsmuseet
 • Cu Chi-tunneler
 • Mekong-deltaet, båtturer, besøk ved små hjemmeindustrier
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 4.750 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne reise fordi…

På 14 dager får du Vietnams klassiske severdigheter presentert av dyktige, lokale engelsktalende guider. Underveis er det lagt inn tid til fri disposisjon slik at du også kan gå på oppdagelse på egen hånd. Du starter i det rolige nord i den flotte hovedstaden Hanoi, hvor du opplever kontrastene mellom den moderne og den gamle bydelen. Du får UNESCOs natur- og kulturarv under huden i Ha Long-bukten og i Hoi Ans gamle gater, mens du får innblikk i samtidshistorien i Cu Chi-tunellene, symbolet på Viet Congs geriljakrig mot amerikanerne. Ho Chi Minh City er Vietnams økonomiske dynamo og kontrasten til Hanoi er klart merkbar. I Mekong-deltaet opplever du Vietnams frodige spiskammer med flytende markeder på vann og de grønne rismarkene og fruktplantasjene på land. Du kan forlenge reisen i noen dager med badeferie ved Phan Thiets flotte strender, eller flere opplevelser ved Cambodsjas unike Angkor-templer.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Hanoi
Dag 2: Ankomst Hanoi

Ved ankomst til Hanoi går du gjennom immigrasjonen og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til hotellet hvor du skal bo de neste 2 nettene. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slentre en tur i de travle små gatene i det eksotiske gamle kvartalet, og underveis bruke tid på severdighetene og byens mange fremmedartede lyder. Sjøen Hoan Kiem ligger like ved, og en spasertur rundt sjøen tar omtrent en halv time. Det er en forfriskende opplevelse i skyggen av de mange store trærne.

Overnatting Authentic Hanoi Hotel

Dag 3: Sightseeing i Hanoi
Dag 3: Sightseeing i Hanoi

I dag venter en spennende halvdags sightseeingtur til de største severdighetene i Hanoi. Du starter ved Litteraturens Tempel som ble bygget på 1100-tallet av kinesiske Confucius-elever. Med sine neste 1000 år er det et av de få gjenstående eksemplene på tradisjonell vietnamesisk arkitektur. Så går turen til Ngoc Son-templet, som ligger på en liten øy i den vakre Hoan Kiem-sjøen. Veien ut til tempelet går via Huc-broen, som bokstavelig talt betyr ”stedet som berøres av morgensolens stråler”. Du får høre legenden om keiseren, det magiske sverdet og kjempeskilpadden, og hvordan sjøen fikk navnet sitt. Så blir du kjørt i tradisjonell sykkeltaxi – en cyclo – gjennom noen av de 36 sjarmerende gatene i det gamle kvartalet. Hit kommer hanoianerne for å kjøpe alt fra nudler til buddhastatuer. De 36 gatene i det gamle kvartalet fikk navnene sine etter hvilke varer som ble solgt der. I dag lever bambusgaten og blikkgaten fremdeles opp til sine navn. Dagens sightseeingtur avsluttes med en tradisjonell vanndukketeaterforestilling.

Overnatting Authentic Hanoi Hotel

Dag 4: Hanoi – Ha Long-bukten – minicruise
Dag 4: Hanoi – Ha Long-bukten – minicruise

Fra Hanoi går turen gjennom Den røde elvs frodige delta til Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregende naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som i løpet av året varierer i farge fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store Cat Ba-øya ligger det flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene finner du små fiskerlandsbyer. For turister er Ha Long-bukten først og fremt et fantastisk naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med sagn om drager og drama. Ha Long-bukten er ca. 1.500 km² stor og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Du skal på et minicruise i Ha Long-bukten. Båten seiler ut mot de avsidesliggende øyene i bukten, og du kan beundre det flotte landskapet med havet og de idylliske øyene. Du kan oppleve livet i en fiskerlandsby. Du kan også velge å slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene eller kanskje ta en svømmetur i det turkisgrønne vannet.

OBS!! I tilfelle dårlig vær og sterk vind forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å forby seiling i Ha Long-bukten av sikkerhetsgrunner. Dette skjer noen få ganger i året, og i så tilfelle vil minicruiset bli erstattet av hotellopphold og utflukt i Hanoi.

Tilleggsutflukt: Hva med å oppleve Ha Long-bukten ovenfra? Denne vakre bukten er helt fantatisk å oppleve fra luften, for da får du virkelig en fornemmelse av hvor stort området er, og du kan se de mange øyene og holmene av kalkstein som skaper et dramatisk landskap.

Overnatting Krysstoktbåten Emeraude 

Dag 5: Ha Long-bukten – Hanoi – togreise til Danang
Dag 5: Ha Long-bukten – Hanoi – togreise til Danang

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann, eller kanskje du har lyst til å nyte soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Du kan også delta i morgengymnastikk (som regel tai chi) på junkens soldekk. Frokosten serveres mens båten rolig starter reisen tilbake til havnen. Underveis er det likevel tid til et besøk i en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi. Her har du noen timer på egenhånd før du blir fulgt til toget som kjører deg til Danang.

Overnatting Sovekupé i Violette nattog fra Hanoi til Danang

Dag 6: Hoi An
Dag 6: Hoi An

Du ankommer Danang midt på formiddagen. Her blir du møtt av den lokale guiden som følger deg til hotellet i Hoi An. (Du kjøper selv frokost på toget, eller på perrongen på en av stasjonene som toget stopper ved på turen.)

Når du har sjekket inn på hotellet skal du på en guidet gåtur i Hoi Ans gamle bydel. Bydelen er utpekt av UNESCO som en del av verdens kulturarv. Bydelen er et strålende eksempel på en aktiv, internasjonal havn fra de europeiske østasiatiske handelskompanienes oppblomstring og storhetstid fra 1500-tallet og fremover. Du ser bl.a. Chua Ong-pagoden, det 200 år gamle Tam Ky-huset og den overbygde Japanske Bro.

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 7-8: Hoi An
Dag 7-8: Hoi An

Dagene er til fri disposisjon. Du kan velge å nyte stranden og vannet. Det hyggelige bymiljøet og den gamle havnen byr også på fine opplevelser.

Mot ekstra betaling kan du bli med på et par utflukter. Les mer om utfluktene her.

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minh City
Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minh City

I formiddag blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen hvor du flyr til Ho Chi Minh City. Dette er Vietnams største by og blir fremdeles ofte kalt ved sitt gamle navn Saigon. Det er en hektisk millionby hvor handel og utenlandske kontakter tar mye plass. Byens bygninger er en blanding av moderne skyskrapere av stål og glass blandet med bygningene fra kolonitiden. Det er mange vestlige butikker her. Hvis du vil ha en fantastisk utsikt over lysene i byen anbefaler vi et besøk i den 262 meter høye skyskraperen fra 2010, Bitexco Financial Tower, som allerede har internasjonal ikonstatus. 
Etter ankomst og innkvartering på hotellet er resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting Lavender Boutique Hotel 

Dag 10: Halvdags sigthseeingtur i Ho Chi Minh City
Dag 10: Halvdags sigthseeingtur i Ho Chi Minh City

Guiden møter deg ved hotellet fra morgenen av. Sightseeingturen starter ved Det gamle posthuset som ble tegnet av den verdensberømte franske arkitekten Gustav Eiffel. Senere går turen til den ikoniske kirken Notre Dame-katedralen som ble bygget mellom 1863 og 1880. Herfra går du mot Saigon-elven langs shoppinggaten Dong Khoi, som hadde en fremtredende plass i Graham Greenes roman ”Den stille amerikaner”. Senere går du forbi den vakre bygningen Saigon Operahus, som ble oppført i 1901. De siste stoppene på sightseeingturen er Krigsmuseet og Gjenforeningspalasset, hvor Vietnamkrigen – eller Den Amerikanske Krig, som vietnameserne kaller krigen – sluttet den 30. april 1975. Turen avsluttes ved lunsjtid, og så er resten av dagen er til fri disposisjon.

I kveld kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling.

Overnatting Lavender Boutique Hotel 

Dag 11: Cu Chi Tunneler
Dag 11: Cu Chi Tunneler

Dagens program byr på en halvdagstur til Cu Chi-tunnelene. Under Vietnamkrigen bygde de nordvietnamesiske Vietcong-ene en labyrint av tunneler mellom underjordiske kommandosentraler, oppholdssteder, skoler og treningsfasiliteter som fungerte som skjulested for nålestikksoperasjoner mot amerikanerne. Inngangshullene til tunnelsystemet er svært små i likhet med selve tunnelsystemet som ble bygget til meget slanke personer.

Overnatting Lavender Boutique Hotel 

Dag 12: Dagstur til Mekong Deltaet
Dag 12: Dagstur til Mekong Deltaet

Mekong-elven flyter med sine 4500 km gjennom 6 land fra utspringet til deltaet ved kysten sør for Ho Chi Minh City. Mekong-deltaet er kjent som Vietnams spiskammer, og er som tilnavnet antyder et frodig sted. Deltaet dekker omtrent 40 000 km². Hvor stor del som er dekket av vann er avhengig av regnmengde og årstid.

Dagens program starter med en kjøretur sørover fra Ho Chi Minh City, og snart ser du grønne rismarker. Klimaet her gjør det mulig for bøndene å plante og høste 3 avlinger i året. Du kommer til byen Cai Be som er berømt for de flytende markedene på selve Mekong-elven. Her går du ombord i en privat båt, og seiler først gjennom byens kanaler for å se det fytende markedet. Så seiler du gjennom noe av den enorme labyrinten av kanaler og naturlige vannløp frem til Vinh Long. Underveis besøker du en bonsai-hage og små lokale håndverkere og produsenter. En god lunsj er inkludert og du får smake lokale spesialiteter som for eksempel fisken ”elephant ear fish”, som bare lever i Mekongdeltaet og som smaker himmelsk. Etter lunsj fortsetter opplevelsene på vannveiene i deltaet. Midt på ettermiddagen ankommer du Vinh Long, og herfra går turen tilbake til Ho Chi Minh City.

Overnatting Lavender Boutique Hotel 

Dag 13: Ho Chi Minh City – Avreise
Dag 13: Ho Chi Minh City – Avreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Du flyr fra Ho Chi Minh City til Norge med mellomlandinger underveis. Hvis du ønsker å forlenge reisen med enten badeferie eller et besøk til Cambodsja, fortsetter du til valgt destinasjon.

Dag 14: Ankomst til Norge
Dag 14: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en herlig ferie.

Mulighet for forlengelse med badeferie
Nha Trang 4 dager / 3 netter
Nha Trang 4 dager / 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 3.750 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.650 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.200 kr.

4 dager/3 netters forlengelse til Nha Trang er basert på Novotel, og inkluderer fly fra Ho Chi Minh City til Nha Trang t/r, samt transfer fra hotell til flyplass t/r. Oppholdet er basert på romtypen standard.

Nha Trang har de skjønneste strendene i Vietnam. Inn i landet, kort fra kysten, er det vakre grønne fjell og flott natur. De vakre øyene rundt Nha Trang kan du oppleve fra seilturer eller under overflaten med snorkel eller en dykketur. Hotellene i Nha Trang ligger langs med strandpromenaden, som du krysser for å komme ned til stranden. Nha Trang har Vietnams beste dykkerområder, og det er flere dykkerfirmaer som arrangerer turer.

Overnatting Novotel 

Mui Ne, Phan Thiet 4 dager / 3 netter
Mui Ne, Phan Thiet 4 dager / 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 3.300 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.400 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.450 kr.

4 dager/3 netters forlengelse til Mui Ne er basert på hotell Blue Ocean Phan Thiet, og er inkludert transfer fra Ho Chi Minh City t/r. Oppholdet baseres på romtypen Standard.

Phan Thiet er en av Vietnams aller beste strandområder. Phan Thiet er opprinnelig en liten fiskerby og er kjent i hele Vietnam for den fantastiske fiskesausen deres, som er en viktig ingrediens i det vietnamesiske kjøkken.
Strendene ligger på halvøya Mui Ne litt nordøst for byen. Halvøya er kjent for de kjempe sandklittene sine. Vannet er klart og varmt, og sandet er gylden og fint! I området er det et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer. Dessuten er det en fantastisk golfbane i området, og mange hoteller har spa.

Overnatting Blue Ocean Resort 

Phu Quoc 4 dager / 3 netter
Phu Quoc 4 dager / 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.150 kr.
Pr. barn under 12 år: + 3.650 
kr.
Enkeltromstillegg: + 2.450 kr.

4 dager/3 netters forlengelse til Phu Quoc er basert på hotel Mango Bay Resort og inkluderer fly fra Ho Chi Minh City til Phu Quoc t/r, samt transfer fra hotell til flypass t/r. Oppholdet er basert på Superior Seaview “Verandah” rom.

Phu Quoc er den største øya i Vietnam, og den ligger i det varme vannet i Siambuktens på Vietnams vestkyst. Øya har vakre, palmekledde, gylne sandstrender og tette grønne skoger midt på øya. Vannet rundt øya er krystallklart og gir gode muligheter for badeturer i rolig vann. Ved An Thoi øyene er det fine muligheter for dykking og snorkling på vakre korallrev. Den beste tiden å besøke øya på, er fra november til april.

Overnatting Mango Bay Resort 

Få gratis tilbud
Additional Information
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.