• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Øst- og Sørøst-AsiaVietnamVietnams høydepunkter fra nord til sør
14 dager

Vietnams høydepunkter fra nord til sør

Den klassiske rundreisen fra nord til sør med vakre Hanoi, minicruise i Ha Long-bukten, sjarmerende Hoi An, metropolen Ho Chi Minh City og det frodige Mekongdeltaet. Forleng turen med badeferie.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Vietnams høydepunkter fra nord til sør Vietnams høydepunkter fra nord til sør
14 dager

Vietnams høydepunkter fra nord til sør

Den klassiske rundreisen fra nord til sør med vakre Hanoi, minicruise i Ha Long-bukten, sjarmerende Hoi An, metropolen Ho Chi Minh City og det frodige Mekongdeltaet. Forleng turen med badeferie.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge ut til Hanoi og hjem fra Ho Chi Minh City
 • Flyreise innenriks i Vietnam fra Da Nang til Ho Chi Minh City
 • 9 netter på 3-stjerners hoteller
 • 1 natt på 4-stjerners minikrysstokt med krysstoktbåten Emeraude
 • 1 natt i sovekupé med 4 køyer på toget Livitrans fra Hanoi til Da Nang
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • 11 x frokost (dag 3 -5 + 7-13)
 • 2 x lunsj (dag 5, 11)
 • 1 x middag (dag 5)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for å forlenge med badeferie (se mer om dette i bunnen av programmet)

Omfattende utfluktspakke:

 • By rundtur i Hanoi, inkl. Litteraturens tempel, cello-tur i gamlebyen og vanndukketeater
 • Minikrysstokt i Ha Long-bukten
 • Byrundtur i Ho Chi Minh City med Det gamle postkontoret, Notre Dame-katedralen, Dong Khoi, Operahuset, Gjenforeningspalasset, Krigsmuseet, Den keiserlige jadepagoden og Ben Thanh-markedet
 • Heldagstur til Mekongdeltaet, inkl. båttur og besøk hos små lokale hjemmeindustrier
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter

Reisen kort & godt

På 14 dager får du Vietnams klassiske severdigheter presentert av flinke, lokale engelsktalende guider. Underveis er det også satt av tid til at du kan gå på oppdagelsesferder på egenhånd.

Du starter i den rolige nordlige delen av landet, i den vakre hovedstaden Hanoi, der du opplever kontrastene mellom den moderne og den gamle bydelen. Du kan beundre UNESCOs natur- og kulturarv i Ha Long-bukten og i Hoi Ans gamle gater. I den livlige storbyen Ho Chi Minh City står de skinnende fasadene på skyskraperne side om side med flotte bygninger fra kolonitiden, og du får et godt innblikk i Vietnamkrigens historie ved Gjenforeningspalasset og på Krigsmuseet. Du merker tydelig, at dette er Vietnams økonomiske sentrum. I Mekongdeltaet opplever du Vietnams frodige spiskammer, flytende markeder på vannveiene og grønne rismarker og fruktplantasjer på land.

Du kan forlenge reisen med noen dagers badeferie på de deilige strendene i Phan Thiet (Mui Ne), Nha Trang eller på øya Phu Quoc.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Den klassiske Vietnamreisen med den vakre hovedstaden Hanoi, UNESCO-verdensarvsteder i Hoi An og Ha Long-bukten, og Ho Chi Minh City og Mekongdeltaet
 • Du blir kjent med hele Vietnam og kontrastene fra nord til sør med vakre Hanoi, sjarmerende Hoi An og pulserende Ho Chi Minh City
 • Minicruise i Ha Long-bukten med naturopplevelser i verdensklasse mellom hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper
 • Forleng turen med badeferie i det rolige fiskeværet Phan Thiet / Mui Ne, i livlige Nha Trang eller på den eksotiske øya Phu Quoc

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Ved ankomst til Hanoi går du gjennom immigrasjonen og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til hotellet hvor du skal bo de neste 3 nettene. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slentre en tur i de travle små gatene i det eksotiske gamle kvartalet, og underveis bruke tid på severdighetene og byens mange fremmedartede lyder. Sjøen Hoan Kiem ligger like ved, og en spasertur rundt sjøen tar omtrent en halv time. Det er en forfriskende opplevelse i skyggen av de mange store trærne.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Sightseeing i Hanoi

I dag venter en spennende halvdags sightseeingtur til de største severdighetene i Hanoi. Du starter ved Litteraturens Tempel som ble bygget på 1100-tallet av kinesiske Confucius-elever. Med sine neste 1000 år er det et av de få gjenstående eksemplene på tradisjonell vietnamesisk arkitektur. Så går turen til Ngoc Son-templet, som ligger på en liten øy i den vakre Hoan Kiem-sjøen. Veien ut til tempelet går via Huc-broen, som bokstavelig talt betyr ”stedet som berøres av morgensolens stråler”. Du får høre legenden om keiseren, det magiske sverdet og kjempeskilpadden, og hvordan sjøen fikk navnet sitt. Så blir du kjørt i tradisjonell sykkeltaxi – en cyclo – gjennom noen av de 36 sjarmerende gatene i det gamle kvartalet. Hit kommer hanoianerne for å kjøpe alt fra nudler til buddhastatuer. De 36 gatene i det gamle kvartalet fikk navnene sine etter hvilke varer som ble solgt der. I dag lever bambusgaten og blikkgaten fremdeles opp til sine navn. Dagens sightseeingtur avsluttes med en tradisjonell vanndukketeaterforestilling.

Dag 4: Hanoi

Dagen er til fri disposisjon til å utforske Hanoi på egenhånd eller velge en av våre ekstrautflukter.

Det er mye å gjøre i den livlige hovedstaden. Du kan lett tilbringe flere timer i det sjarmerende gamle området ved Hoan Kiem-sjøen, der du finner gamle bygninger fra kolonitiden og et stort utvalg av butikker, restauranter, kafeer og kunstgallerier.

Dag 5: Hanoi – Minicruise i Ha Long-bukten

Fra Hanoi går turen gjennom Den røde elvs frodige delta til Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregende naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som i løpet av året varierer i farge fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store Cat Ba-øya ligger det flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene finner du små fiskerlandsbyer. For turister er Ha Long-bukten først og fremt et fantastisk naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med sagn om drager og drama. Ha Long-bukten er ca. 1.500 km² stor og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Du skal nemlig på minicruise i Ha Long-bukten. Båten stevner ut mot de avsidesliggende øyene i bukten, og du ser den vakre naturen med havet og de helt fantastiske øyene. Nå kan du slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene og kanskje ta en svømmetur i det turkisgrønne vannet. Underveis stopper dere ved en av buktens største og vakreste grotter, Sung Sot. Om kvelden har du mulighet til å overvære og/eller delta i en demonstrasjon av vietnamesisk matlaging, eller du kan fiske fersk blekksprut. Avslutt dagen på soldekket med utsikt til solnedgangens flotte farger.

OBS!! I tilfelle dårlig vær og sterk vind forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å forby seiling i Ha Long-bukten av sikkerhetsgrunner. Dette skjer noen få ganger i året, og i så tilfelle vil minicruiset bli erstattet av hotellopphold og utflukt i Hanoi.

Dag 6: Ha Long-bukten – Hanoi – togreise til Da Nang

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann. Eller kanskje du bare har lyst til å nyte soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Du kan også delta i morgengymnastikk (som oftest tai chi) på junkens soldekk. Frokosten serveres mens båten rolig starter turen tilbake til havnen. Underveis besøker du, avhengig av årstiden, enten øya Ti Top om sommeren, der du kan bade eller gå tur, eller en perlefarm om vinteren. Når du er gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi. Her får du noen timer på egenhånd, før du blir fulgt til toget for å reise videre til Da Nang.

Nattoget går fra Hanoi kl. 19.00 og ankommer i Da Nang kl. 11.00 neste dag.

Mot et tillegg er det mulig å fly fra Hanoi til Da Nang, istedet for å ta nattoget. Denne muligheten inkluderer en ekstra overnattning i Hoi An.

Dag 7: Da Nang – Hoi An

Du våkner til en vakker utsikt når toget kjører langs kysten. Her kan du kikke ut på de grønne fjellene og det glitrende blå havet.

Du ankommer Da Nang midt på formiddagen, og der blir du møtt av en guide som kjører deg til hotellet i Hoi An. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan utforske byen på egenhånd eller kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Hoi An er en stor opplevelse, og man kan ikke unngå å bli begeistret for denne byen. Hoi An er spesielt kjent for sin sjarmerende arkitektur, imponerende silkeproduksjon, fantastiske skreddere og sin gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydelen renner elven Thu Bon, som er et flott eksempel på en internasjonal havn fra de europeiske og østasiatiske handelskompanienes storhetstid i det 16. til 18. århundret.

Hvis man vandrer bort fra elven, ender man i en labyrint av hyggelige og sjarmerende gater. Overalt kan du oppleve hvordan alle de tidligere kolonimaktene har satt sitt preg på bydelen. Her finner du et bybilde med fargerike lanterner, japanske hus, kinesiske templer og franske, gule kjøpmannshus. Butikker, gatekjøkkener, kafeer og restauranter ligger også som perler på en snor, og her er det hyggelig å noen timer, kanskje også  tilkoblet bydelens gratis Wi-Fi.

At Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv har naturligvis fristet mange turister til å valfarte hit. Selv om det er mye liv i gatene, er det likevel behagelig rolig her, og bydelen har klart å beholde sin autentisitet og sjarm. Det hjelper også at verken biler, scootere og motorsykler har adgang.

Du har 3 netter i denne flotte byen, så du har god tid til å nyte og utforske de forskjellige delene av Hoi An.

Dag 8-9: Hoi An
Dag 10: Hoi An – Ho Chi Minh City med byrundtur

I dag blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Da Nang, der du flyr til Vietnams største by: Ho Chi Minh City.

Det kan virke voldsomt å komme fra fredelige Hoi An til denne hektiske millionbyen, der det bor ca. 10 millioner mennesker, og hvor det er nesten like mange scootere og motorsykler. Heldigvis blir du belønnet med en utrolig spennende og moderne by. Dette gjenspeiles bl.a. se på byens bygninger, som er en god blanding av nytt og gammelt – her er det både moderne høyhus i glas og godt bevarte kolonitidsbygninger.

Ved ankomst på Ho Chi Minh City flyplass blir du møtt av en guide, og så går turen inn til byen, der det blir tid til en lunsjpause. Heretter starter byrundturen, og første stopp på turen er Det gamle posthuset, bygningen som ble tegnet av den verdensberømte franske arkitekten Gustav Eiffel.

Overfor posthuset ligger den berømte katedralen Notre Dame, som ble bygget mellom år 1863 og 1880. Når du står foran og vendt mot kirken, har du en grå bygning bak deg. Noen vil kanskje kjenne igjen bygningen ”Pittmann Apartments” på 22 Gia Long Street fra bildet som ble tatt den 29. april 1974 av den hollandske fotografen Hubert van Es i forbindelse med Saigons fall. Mange trodde dette var den amerikanske ambassaden, men faktisk huset bygningen United States Agency for International Development og CIA-officeren Conrad LaGueux. Bildet viser et helikopter som landet på bygningens tak for å evakuere medarbeidere fra den amerikanske regjeringen da de nordvietnamesiske styrkene inntok Saigon.

Herfra rusler du mot Saigon-elven langs shoppinggaten Dong Khoi, som hadde en fremtredende plass i Graham Greenes roman ”Den stille amerikaner”. Senere kommer du forbi det vakre Saigon operahus, som ble oppført i 1901. Turen fortsetter til Gjenforeningspalasset, der Vietnamkrigen – eller Den amerikanske krig, som vietnameserne kaller den – sluttet den 30. april 1975, da en vietnamesisk stridsvogn kjørte gjennom porten for å avslutte krigen som drepte 58 000 amerikanere og hele 3 millioner vietnamesere. Så besøker du Krigsmuseet, som er bygget i flere etasjer. Her får du tid til å gå rundt på egenhånd og se krigens dramatiske bilder – en meget bevegende opplevelse!

Turen fortsetter med et besøk ved en av de fredelige oasene i den travle storbyen: Den stemningsfylte Keiserlige jadepagoden med en liten dam med massevis av små skilpadder. Hit kommer lokalbefolkningen for å be og tenne små lys og røkelsespinner. Du avrunder turen ved det overdekte markedet Ben Thanh, byens største og mest autentiske marked, der du kan finne alt fra frukt og grønnsaker til klær, elektronikk, suvenirer og matboder. Etter rundturen blir du kjørt til hotellet, og resten av dagen er til fri disposisjon. Hotellet ligger i distrikt 1, som fremdeles kalles Saigon og regnes for å være indre by, mens distriktene 2-11 kalles Ho Chi Minh City.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 11: Dagstur til Mekong Deltaet

Du blir hentet på hotellet og kjører sørover, og snart ser du grønne rismarker. Klimaet her betyr at bøndene kan plante og høste tre avlinger i året.

Før du kommer frem til Mekongdeltaet, besøker du det lokale tempelet Cao Dai, hjemstedet til en religion som er en blanding av konfusianisme, buddhisme, taoisme og kristendom.

Deretter ankommer du i den sjarmerende byen Cai Be, som før i tiden var berømt for sine flytende markeder på selve Mekong. Mekongelven renner hele 4.500 km, gjennom 6 land, fra sitt utspring til deltaet ved kysten sør for Ho Chi Minh City. Deltaet er kjent som Vietnams spiskammer og er, som tilnavnet antyder, et meget frodig område. Deltaet dekker et areal på knapt 40.000 km². Hvor mye som er dekket av vann avhenger av regnmengde og årstid.

I Cai Be går du ombord i en privat båt som tar deg med rundt på deltaet. Underveis kan du se lokalbefolkningen fiske og selge sine varer inne på land. Du kan også oppleve små båter som kommer seilende med vannmeloner, kokosnøtter og ananas. Turen går videre gjennom de smale kanalene mellom grønne kokospalmer, også kalt water coconut trees.

Dagen fortsetter med en spasertur rundt i landsbyen, der du får et innblikk i hvordan innbyggerne her lever. Du besøker en familie som lager hustak av kokosblader og andre som vever alt fra tepper til vesker og dekkeservietter.

Du går ombord i en sampan, en tradisjonell båt, og seiler videre på det sjarmerende deltaet før du spiser en sen lunsj i et vakkert, gammelt hus. Du blir også vist hvordan man lager en av de tradisjonelle vietnamesiske kakene.

Etter lunsj seiler båten deg tilbake til Cai Be, og herfra går turen tilbake til Ho Chi Minh City.

Overnatting:
Dag 12: Ho Chi Minh City

Dagen er til fri disposisjon, og du kan gå på oppdagelsesferd i byen, snuse rundt på de mange markedene eller spise deg gjennom de mange spennende gatekjøkkenene.

Dag 13: Ho Chi Minh City – Avreise fra Vietnam

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Du flyr fra Ho Chi Minh City til Norge med mellomlandinger underveis. Hvis du ønsker å forlenge reisen med enten badeferie eller et besøk til Cambodsja, fortsetter du til valgt destinasjon.

Dag 14: Ho Chi Minh City – Avreise fra Vietnam

Du lander i Norge etter en herlig ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse i Phan Thiet/Mui Ne, 3 netter

Phan Thiet er en av Vietnams aller beste strandområder. Phan Thiet er opprinnelig en liten fiskerby og er kjent i hele Vietnam for den fantastiske fiskesausen deres, som er en viktig ingrediens i det vietnamesiske kjøkken.
Strendene ligger på halvøya Mui Ne litt nordøst for byen. Halvøya er kjent for de kjempe sandklittene sine. Vannet er klart og varmt, og sandet er gylden og fint! I området er det et stort utvalg av restauranter, kaféer og barer. Dessuten er det en fantastisk golfbane i området, og mange hoteller har spa.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med frokost og transfer mellom Ho Chi Minh City og Phan Thiet/Mui Ne.

Badeferieforlengelse på øya Phu Quoc, 3 netter

Phu Quoc er den største øya i Vietnam, og den ligger i det varme vannet i Siambuktens på Vietnams vestkyst. Øya har vakre, palmekledde, gylne sandstrender og tette grønne skoger midt på øya. Vannet rundt øya er krystallklart og gir gode muligheter for badeturer i rolig vann. Ved An Thoi øyene er det fine muligheter for dykking og snorkling på vakre korallrev. Den beste tiden å besøke øya på, er fra november til april.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med frokost, fly til Phu Quoc samt transfer mellom flyplassen og hotellet på Phu Quoc.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Tillegg for enkeltrom 5.300 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.