• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
12 dager

Familieferie i Vietnam

En familievennlig reise med få hotellbytter, minicruise i Ha Long-bukten, Golden Bridge, eventyrparken Ba Na Hills og avslutning i den sjarmerende kystbyen Hoi An med mulighet for badeferie.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Familieferie i Vietnam Familieferie i Vietnam
12 dager

Familieferie i Vietnam

En familievennlig reise med få hotellbytter, minicruise i Ha Long-bukten, Golden Bridge, eventyrparken Ba Na Hills og avslutning i den sjarmerende kystbyen Hoi An med mulighet for badeferie.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Hanoi og retur fra Da Nang
 • 7 overnattinger på 3-stjerners hoteller
 • 1 natt på det 4-stjerners mini-cruiseskipet Aphrodite Cruises i Ha Long-bukten
 • 1 natt i 4-køyers sovekupé på toget Livitrans fra Hanoi til Da Nang med mulighet for flyreise i stedet for togreise mot tillegg
 • 9 x frokost (dag 3-11)
 • 2 x lunsj (dag 5 og 9)
 • 1 x middag (dag 5)
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • Kjøring i bil, minibuss eller buss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på maks 14 personer og er kun med Asiatours’ egne gjester
 • Mulighet for forlengelse av reisen med badeferie på øya Phu Quoc eller med ekstra dager i den livlige storbyen Ho Chi Minh City (Saigon). Derfra kan du ta en dagstur til Mekongdeltaet
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Hanoi med Litteraturens tempel, Ngoc Son-tempelet, Den røde bro, Hoan Kiem-sjøen, tur i rickshaw i gamlebyen og vanndukketeater
 • 2-dagers minicruise i Ha Long-bukten
 • Besøk hos en vietnamesisk familie i landsbyen Cam Thanh utenfor Hoi An, seiltur i bambusbåt og lanterneverksted
 • Heldagstur til Golden Bridge ved Da Nang og Ba Na Hills eventyrpark med tur i kabelbane over jungel og fosser i fantastisk natur
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter

Reisen kort & godt

Vietnam er et fantastisk spennende reiseland for hele familien. Denne familievennlige reisen er lagt opp slik at man får se mye uten å måtte bytte hotell så ofte, og utfluktsprogrammet er sammensatt slik at både de yngste og eldste i familien kan bli med. Det er lagt inn flere fridager der du selv kan bestemme tempoet og aktivitetene.

På denne familieferien opplever du essensen av Vietnam i både den nordlige og sentrale delen av landet. I den stemningsfulle hovedstaden Hanoi kan du bl.a. lene deg tilbake i en rickshaw og suge til deg de mange inntrykkene på en tur gjennom den eksotiske gamlebyen. Du kan glede deg til enestående naturopplevelser på et 2-dages minicruise i den ikoniske Ha Long-bukten med besøk i en av de imponerende grottene. Turen avsluttes i den sjarmerende og hyggelige kystbyen Hoi An med de karakteristiske gule husene og fargerike lanterner, og her er det bare er få kilometer til havet og den deilige sandstranden.

Du har også mulighet til å forlenge reisen med ekstra badeferie på øya Phu Quoc eller med ekstra dager i den livlige storbyen Ho Chi Minh City (Saigon), der du også kan ta en dagstur til Mekongdeltaet.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Barnevennlig reise med få hotellbytter, familievennlig utfluktsprogram og flere fridager der man selv bestemmer tempoet og aktivitetene
 • Opplev den stemningsfulle hovedstaden Hanoi, et 2-dagers minicruise i den ikoniske Ha Long-bukten, Golden Bridge ved Da Nang, Ba Na Hills eventyrpark og badeferie i sjarmerende Hoi An
 • Hvis det er 4-5 personer i familien, bor de på hotellene på familierom eller på to rom ved siden av hverandre med en dør imellom
 • Forleng reisen med ekstra badeferie på den eksotiske øya Phu Quoc eller med den livlige metropolen Ho Chi Minh City (Saigon), der du kan ta på dagstur til Mekongdeltaet

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag flyr du mot Hanoi med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Hanoi

Ved ankomst på flyplassen i Hanoi går du gjennom passkontrollen før du henter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt med navnet ditt på, og så blir du kjørt til hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon, så hele familien kan ta det med ro og slappe av etter den lange flyturen.

Vietnams hovedstad Hanoi ønsker deg velkommen med mange nye inntrykk. Her er det brede bulevarder med fine trær, Hoan Kiem-sjøen, som er en frodig oase i hjertet av byen, den eksotiske gamlebyen med små, innholdsrike butikker, det franske området med vakre bygninger fra kolonitiden og et mylder av utrolig mange rickshaws- og scootere.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Sightseeing i Hanoi

Formiddagen er til fri disposisjon, og du kan f.eks. rusle en tur ved Hoan Kiem-sjøen, der du i de fine, grønne områdene kan se mange vietnamesere som driver med tai-chi eller hygger seg med brettspill i skyggen av trærne.

Ettermiddagens sightseeingtur starter med et besøk ved en av Hanois mest ikoniske og mest pittoreske attraksjoner: Litteraturens tempel, som ble oppført som universitet i 1070 til ære for Confucius’ lære. Tempelet er et prakteksemplar på tradisjonell vietnamesiske arkitektur. I dag kommer unge studenter blant annet hit for å be om hell og lykke for neste eksamen. Området er en deilig og fredelig oase midt i storbyen og består av fem områder. De to første prydes av vakre hager med gamle trær, små dammer og små skulpturer av dyr.

Deretter kan du lene deg tilbake mens turen går videre i rickshaw (sykkeldrosje) gjennom den stemningsfulle gamlebyen til enda en av byens oaser: Hoan Kiem-sjøen. Her går du over den karakteristiske røde broen, Huc, som fører frem til den lille øya i sjøen, der Ngoc Son-templet troner. Her får du høre historien om en legendarisk keiser, et magisk sverd, en kjempeskilpadde og hvordan sjøen fikk sitt navn.

Turen avrundes med en forestilling i den gamle tradisjonelle kunsten som Hanoi er spesielt kjent for, nemlig vanndukketeater, en morsom opplevelse for hele familien.

Dag 4: Dag til fri disposisjon i Hanoi

Det er ingen planlagte aktiviteter i dag, så du kan utforske Hanoi på egenhånd eller kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Du kan ta en tur i den sjarmerende gamlebyen med de 36 gatene som opprinnelig hadde navn etter de varene som ble solgt her, blant annet sølvgaten, silkegaten, kurvgaten og bonsaigaten. Her er det mange som handler og små spennende butikker. I den nordlige enden av gamlebyen ligger Hanois største innendørs marked, Dong Xuan, og her finner du massevis av suvenirer. Eller hva med en tur rundt i det franske området sørøst for Hoan Kiem-sjøen, der de vakre bygningene fra den franske kolonitiden som Sofitel Legend Metropole Hotel og operahuset flankeres av moderne kafeer og butikker.

Det etnologiske museet har også mye interessant, både for store og små. Her får du vite mer om de 65 forskjellige folkegruppene som utgjør Vietnams befolkning. Du ser hvordan vietnameserne lever i flere ulike utstillinger med klær, matlaging, forskjellige seremonier, håndverk og mye mer. For barn er det spesielt morsomt å besøke den utendørs utstillingen med forskjellige typer tradisjonelle vietnamesiske hus, blant annet de karakteristiske husene på lange stolper. Det er også en lekeplass med sklie og klatreapparater her.

Dag 5: Hanoi – minicruise i Ha Long-bukten

Om morgenen starter denne turen med en 2,5 times kjøretur før du går ombord i en båt for å oppleve Ha Long-buktens helt enestående skjønnhet. Ha Long er oppført på UNESCOs verdensarvliste fordi den er helt utrolig vakker. Her rager store grønnkledde kalksteinsformasjoner opp av havet og danner tusenvis av øyer i den pittoreske bukten, men de fleste er ubebodde. Etter innsjekking på båten stevner du ut på det grønne havet mens det serveres en velsmakende lunsj. Underveis blir det stopp ved en av buktens spektakulære grotter, der hele familien kan gå på oppdagelse blant de interessante formasjonene av stalagmitter og stalaktitter. Det blir også tid til avslapning i en solseng på båtens dekk. Før kveldens middag er det mulig å overvære eller delta i en demonstrasjon av tradisjonell vietnamesisk matlaging. Nyt solnedgangen fra dekket med en drink eller kast ut et snøre og fisk etter blekksprut med barna.

Dag 6: Ha Long-bukten – Hanoi – nattog til Da Nang

Start dagen med en frisk morgendukkert, eller kanskje vil du bare nyte det majestetiske landskapet rundt deg. Gå i land på øya Ti Top, der du fra toppen av fjellklippen har et fantastisk utsyn over bukten og de omliggende øyene. Mens du koser deg med en god brunch og seiler tilbake mot fastlandet, kan du suge til deg de siste inntrykkene. Med fast grunn under føttene går kjøreturen tilbake mot Hanoi, der du ankommer midt på ettermiddagen. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon i Hanoi, til du ut på kvelden blir fulgt til togstasjonen for å reise videre til Da Nang.

Nattoget går fra Hanoi kl. 19.30 og ankommer Da Nang kl. 11.05 neste dag.

Mot et tillegg er det mulig å oppgradere til flyreise i stedet for å ta nattoget mellom Hanoi og Da Nang. Denne oppgraderingen inkluderer en ekstra overnatting i Hoi An.

Dag 7: Da Nang – Hoi An

Du våkner opp mens toget snor seg gjennom vakre, frodige landskaper som på det siste stykket etter Hué også strekker seg langs kysten.

Ved ankomst på togstasjonen i Da Nang blir du møtt av en guide og kjører i ca. en time til hotellet i Hoi An. Resten av dagen er til fri disposisjon, og hele familien kan boltre seg ved hotellets svømmebasseng eller gå på oppdagelsesferd i det sjarmerende sentrum av byen, som ligger bare 5 km kilometer fra kysten og stranden.

De fleste blir raskt forelsket i den fargerike og hyggelige byen Hoi An med sin hyggelige atmosfære. Hoi An er spesielt kjent for sin arkitektur, silkeproduksjon, fantastiske skreddere og den gamle bydelen.

Elven Thu Bon renner gjennom den gamle bydelen, der du også finner en labyrint av små hyggelige gater. Man ser tydelig hvordan hver enkelt av de tidligere kolonimaktene har satt sitt preg på bydelen med fargerike lanterner, japanske hus, kinesiske templer og franske, gule kjøpmannshus som har gjort byen til UNESCO-verdenskulturarv. Butikker, gatekjøkkener, kafeer og restauranter ligger som perler på en snor, og her er det lett å få timene til å gå. Selv om det er mye liv i gatene og mange turister naturlig nok finner veien hit, hersker det likevel en velgjørende ro. Bydelen har klart å beholde sin egenart og sjarm.

Dag 8: Hoi An – besøk hos familie i landsbyen Cam Thanh

Etter en god frokost på hotellet kan du se frem til en formiddag der du får oppleve folkelivet i en liten landsby 5 km utenfor Hoi An. Du blir hentet av guiden og kjørt ut i de grønne landskapene forbi bølgende rismarker til landsbyen Cam Thanh. Den er kjent for sine hus med tak som er flettet av grenene fra vannkokospalmer. Du skal besøke huset til en lokal familie, og der får du høre mer om hvordan livet på landet i Vietnam arter seg. Deretter går du ombord i en av de karakteristiske runde kurvbåtene som er laget av bambus. En lokal fisker viser deg hvordan du navigerer i de små båtene og kaster nett for å fange krabber. Tilbake på land er det tid til en lille pause, og nå får du servert en deilig frisk kokosnøtt, før turen går videre til et lanterneverksted. Fremstilling av lanterner er et av de mest kjente tradisjonelle håndverkene i Hoi An. Her vil du få en demonstrasjon av hvordan en lanterne lages, før du får muligheten til å lage din egen. Deretter går turen tilbake til Hoi An.

Resten av dagen er til fri disposisjon, og du kan slappe av ved svømmebassenget på hotellet, ta en tur på stranden, gå på oppdagelsesferd i Hoi An eller kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Dag 9: Heldagstur til Golden Bridge med fantastisk natur og Ba Na Hills med eventyrpark

I dag venter det en eventyrlig dag med enestående opplevelser for både store og små. Den maleriske naturen ved Ba Na Hills i Truong Son-fjellene er helt fantastisk, og det kiler skikkelig i magen når du sitter i kabelbanen og svever over både jungel og fosser, helt opp til den spektakulære Golden Bridge, som også svever majestetisk på himmelen. På toppen av fjellet er det underholdning for hele familien i eventyrparken, som har et stort utvalg aktiviteter og fornøyelser.

Guiden henter deg på hotellet om morgenen, og etter en kjøretur på ca. 1,5 timer kommer du frem til kabelbanen som tar deg med på en naturskjønn 15-minutters tur opp i 1 400 meters høyde. Et imponerende syn møter deg på toppen, der den gylne broen plutselig dukker opp, svevende på to store hender hugget i stein. Broen sto ferdig i 2018, og er raskt blitt verdensberømt for sin spektakulære form midt i et vakkert fjellområde. Formen skal symbolisere at Guds hender løfter et stykke av jorden opp til seg, som et fortau i himmelen. Området på kabelbanens mellomstasjon ble opprinnelig etablert i 1919 av den franske kolonimakten til bl.a. oppbevaring av vin på grunn av de lavere temperaturene her. Det er vanligvis 10 grader kjøligere i fjellene enn nede ved kysten. Her har du tid til å gå rundt i de vakre, fargerike blomsterhagene som også kalles ”Le Jardin d’Amour”, Kjærlighetens hage, der også en gigantisk hvit Buddha skuer ut over fjellkanten og de frodige åsene. Så tar du kabelbanen videre opp til toppen av fjellet, og det første du ser er flotte slottstårn. Du befinner deg nå i hjertet av parken, og et eventyrlig landskap med forskjellige skiftende temaer åpner seg for deg, med f.eks. karneval i Rio, en fransk landsby, et japansk tehus og mye mer. Her har du fri adgang til de fleste fornøyelsene for både barn og voksne. Etter en velsmakende lunsj kan du kaste deg ut i fornøyelsene, bare gå rundt og nyte omgivelsene, kjøpe litt suvenirer eller ta deg en hvil på en av de mange kafeene og restaurantene eller i et rolig hjørne av parken, som ved f.eks. Linh Ung-pagoden.

Mettet av inntrykk går turen tilbake til Hoi An, og du er fremme på hotellet sent på ettermiddagen. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 10: Dagen er til fri disposisjon i Hoi An

Dagen er til fri disposisjon, så programmet bestemmer du selv. Du kan slappe av ved svømmebassenget eller nyte livet på stranden, kjøpe ekstrautflukter eller rusle en tur rundt i byen.

Gå på oppdagelsesferd i de små gatene i den gamle bydelen blant de gule kjøpmannshusene med små butikker og lokalt kunsthåndverk, hyggelige kafeer og restauranter og fredfylte bakgårder med fine templer. Eller hva med et besøk ved Den japanske bro ved Thu Bon-elven, som forbinder det kinesiske og japanske området?

Dag 11: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt de 45 minuttene til flyplassen i Da Nang. Herfra flyr du hjem med mellomlandinger underveis. Alternativt kan du, når du bestiller reisen, forlenge turen med enten badeferie på øya Phu Quoc eller tilbringe et par ekstra dage i den sprudlende storbyen Ho Chi Minh City (Saigon), der du også har mulighet til å ta en dagstur inn i Mekongeltaet.

Dag 12: Hjemkomst

Du lander på den valgte flyplassen etter en flott ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Ho Chi Minh City (Saigon), 3 netter

Opplev den livlige storbyen Ho Chi Minh City (Saigon), der du møter en spennende  blanding av hypermoderne og gammelt, med vakre kolonitidsbygninger flankert av skyskrapernes blanke fasader, flotte templer og eksotiske markeder. Gled deg til høydepunkter som bl.a. Notre Dame-katedralen, Det gamle hovedpostkontoret, tegnet av den berømte franske arkitekten Gustav Eiffel, Gjenforeningspalasset og byens Chinatown. Ho Chi Minh City er i dag Vietnams økonomiske dynamo, og det ser man tydelig i byens  mange smarte butikker, kafeer og restauranter. Det er også i denne byen at du virkelig vil oppleve minnene fra dramatiske historien til Vietnamkrigen.

Byen er dessuten et godt utgangspunkt for dagsturer til Vietnams frodige Mekongdelta eller de berømte Cu Chi-tunnelene.

Forlengelsen inkluderer 3 netters opphold på hotell med frokost, fly fra Da Nang til Ho Chi Minh City samt transfer fra og til flyplassen.

Badeferieforlengelse på øya Phu Quoc, 3 netter

Phu Quoc er den største øya i Vietnam, og den ligger i det varme vannet i Siambuktens på Vietnams vestkyst. Øya har vakre, palmekledde, gylne sandstrender og tette grønne skoger midt på øya. Vannet rundt øya er krystallklart og gir gode muligheter for badeturer i rolig vann. Ved An Thoi øyene er det fine muligheter for dykking og snorkling på vakre korallrev. Den beste tiden å besøke øya på, er fra november til april.

Forlengelsen inkluderer 3 netters badeferieopphold på hotell med frokost, fly til Phu Quoc samt transfer mellom flyplassen og hotellet på Phu Quoc.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Tillegg for enkeltrom 3.125 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent et tilbud i dag for å få vite mer.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.