• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
17 dager

Det beste av Vietnam

Den store Vietnamreisen fra nord til sør hvor du kommer helt under huden på Vietnam med etniske Sapa og UNESCO-verdensarvstedene som ligger som perler på en snor i Ha Long-bukten, Hue og Hoi An.

Det beste av Vietnam Det beste av Vietnam
17 dager

Det beste av Vietnam

Den store Vietnamreisen fra nord til sør hvor du kommer helt under huden på Vietnam med etniske Sapa og UNESCO-verdensarvstedene som ligger som perler på en snor i Ha Long-bukten, Hue og Hoi An.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Den store reisen der du kommer under huden på Vietnam med flotte natur- og kulturopplevelser på UNESCO-verdensarvsteder i Hanoi, Ha-Long-bukten, Hue og Hoi An
 • Nyt Sapa – det verdensberømte fjellområdet som er kjent for sin vakre natur med risterrasser, fjell og etniske stammer i fargerike klær
 • I keiserbyen Hue tar du båt på Duftenes elv og føler historiens vingeslag i det store citadellet og de imponerende kongegravene
 • Du får mer tid og kommer dypere inn i det frodige Mekongdeltaet, som er Vietnams spiskammer med sine mange flytende markeder

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

Tittelen sier egentlig alt: Denne reisen inneholder det beste av Vietnam, der du får landets klassiske severdigheter presentert av flinke, lokale engelsktalende guider. Underveis er det også satt av til tid til egen disposisjon, slik at du selv kan utforske dette spennende landet. Du starter i det rolige nord, i den vakre hovedstaden Hanoi, der du opplever kontrastene mellom den moderne og den gamle bydelen. Du besøker etniske fjellstammer helt i nord, på grensen til Kina. UNESCOs natur- og kulturarv får du se på nært hold i Ha Long-bukten og på vandring i Hoi Ans gamle gater, mens du i Hué blir nærmere kjent med det gamle keiserriket. Ho Chi Minh City er Vietnams økonomiske dynamo og kontrasten til Hanoi er enorm. I Mekong-deltaet opplever du Vietnams frodige spiskammer, flytende markeder, de grønne rismarkene og fruktplantasjene.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Hanoi
 • Flyreise fra Ho Chi Minh City til Norge
 • 2 innenriksflyvninger i Vietnam: fra Hanoi til- Hué og fra Danang til Ho Chi Minh City
 • 11 netter på 3-stjerners hoteller
 • 2 netter i 4 køyers sovekupe på toget fra Hanoi til Lao Cai t/r
 • 1 natt ombord på det 4-stjerners cruiseskipet Emeraude
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 14 x frokost (dag 2-16)
 • 4 x lunsj (dag 3, 6, 14, 15)
 • 3 x middag (dag 6, 14, 15)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle utflukter er i små grupper på maks. 14 personer og kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Byrundtur i Hanoi, inkl. Litteraturens tempel og cyclo-tur i gamlebyen
 • Halvdags guidet fottur rundt Sapa
 • Overnattingscruise i Ha Long-bukten
 • Byrundtur i Hué til keisergravene og citadellet
 • Kjøretur over Han Van-passet
 • Heldagstur til Mekongdeltaet, inkl. båttur og besøk hos små lokale hjemmeindustrier
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte severdighetene
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Hanoi

Ved ankomst i Hanoi går du gjennom passkontrollen, og deretter henter du bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og så blir du kjørt til hotellet der du skal bo den kommende natten. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slentre en tur i de små, travle gatene i den eksotiske gamlebyen og underveis stoppe ved severdigheter og lytte til byens mange fremmedartede lyder. Sjøen Hoan Kiem ligger like ved, og hvis du vil gå til fots rundt sjøen tar det ca. en halv time. Dette er en forfriskende tur i skyggen av de mange store trærne.

Dag 3: Sightseeing i Hanoi – Nattog til Sapa

Etter frokost sjekker du ut. Bagasjen din oppbevares på hotellet. Du skal ut på en interessant guidet omvisning til de største severdighetene i Hanoi. Du besøker Ho Chi Minhs mausoleum, bygget til ære for den store landsfaderen og republikken Vietnams første president. Størstedelen av sitt liv bodde og arbeidet han i Hanoi. Vi gjør oppmerksom på at Ho Chi Minhs mausoleum holder stengt mandager og fredager og hele perioden fra begynnelsen av september til begynnelsen av desember.

Etter en tradisjonell vietnamesisk lunsj venter et besøk ved det keiserlige citadellet Thang Long, som i 13 århundrer også var et politisk maktsenter. I dag er det anerkjent som verdenskulturarv av UNESCO.

Du besøker også Litteraturens tempel, som var Vietnams første universitet og kan dateres tilbake til år 1070. Her ble landets mektige embedsmenn, mandarinene, utdannet i samsvar med Confucius’ lære.

Endelig ser du også den berømte Long Bien-broen over Den røde elv, og du legger ut på en halv times sykkeldrosje-tur gjennom de smale, kaotiske gatene og stredene i gamlebyen.

Dagen avrundes med en kopp vietnamesisk kaffe på en lokal kafe med utsikt over Hoan Kiem-sjøen.

Sent på dagen går turen tilbake til hotellet, der du henter bagasjen din. Guiden kjører deg så til togstasjonen, der du tar nattoget til Lao Cai.

Nattoget går fra Hanoi kl. 22.00 og ankommer i Lao Cai kl. 06.20 neste morgen.

Dag 4: Ankomst til Lao Cai – Sapa – Vandretur i Moung Hua-dalen – Besøk hos lokal hmong-familie

Du ankommer Lao Cai tidlig om morgenen. Her blir du møtt av en guide som vil kjøre deg resten av veien til hotellet i den lille fjellbyen Sapa, der en god frokost venter. Kjøreturen tar ca. 75 minutter og foregår på små veier med mange hårnålssvinger.

Rommet ditt står allerede klar ved ankomst, så du kan få et bad og pakke ut i ro og mak.

Sapa er verdenskjent for sin vakre natur med gressgrønne og sirlig plantede risterrasser, fjell og etniske fjellstammer i fargerike klær.

I ettermiddag blir du hentet av guiden og kjører til den lille landsbyen Ta Van, som ligger vakkert til i Muong Hua-dalen. Her begynner en naturskjønn vandring til landsbyen Lao Chai, der minoritetsfolket sort hmong bor. Sørg for å ta på deg komfortable og sklisikre sko, for stiene kan bli glatte i vått vær.

På vandreturen opplever du det lokale livet på nærmeste hold. Her kan du bl.a. se menn som bygger hus, kvinner som broderer og barn som leker eller er på vei hjem fra skolen og som smiler stort når de ser deg.

Hmongene er kjent for sine fargerike klær, og her i Lao Chai lærer du hvordan batikk lages. Du får også selv prøve deg på dette interessante håndverket. Batikkhåndverket har vært truet av moderne produksjonsmetoder, men lokale initiativer som dette i Lao Chai sikrer at tradisjonene føres videre og håndverket ikke går i glemmeboken.

Turen fortsetter opp en bratt sti mellom risterrassene som er anlagt i fjellskråningene. Her kan du se bønder som pløyer med oksene sine. Etter hvert kommer du frem til fru Moos hus. Fru Moo har aldri lært engelsk på skolen, men snakker likevel språket flytende. Hun bor sammen med mann og barn og tar også imot overnattingsgjester. Mens du hviler føttene i et tradisjonelt urtefotbad forteller hun deg om livet her i fjellene. Selv om hun lever enkelt, er det én ting du trolig vil bli litt misunnelig på: utsikten hennes.

Etter et hyggelig besøk hos fru Moo og familien hennes går turen tilbake til Sapa.

Dag 5: Sapa – Nattog til Hanoi

Dagen er til fri disposisjon. Du kan bli med på en av våre ekstrautflukter, gå en tur i utkanten av byen eller utforske den lille fjellbyen på egenhånd.

Gjennom byen går hovedgaten, der butikker, restauranter og kafeer ligger som perler på en snor. Hvis du går til enden av veien, kommer du til plassen Quang Truong, der byens katolske kirke ligger. Her på plassen møtes ofte lokalbefolkningen for å kose seg og spille ball. Quang Truong fungerer også som markedsplass, og hit kommer stammefolkene for å selge håndverket sitt.

På klare dager er det herfra utsikt til Vietnams høyeste fjell, Fansipan, der toppen ofte er innhyllet i tåke eller skyer. Hvis været spiller med, kan du ta verdens høyeste og lengste kabelbane oppover fjellsiden. Du vil ha følelsen av å sveve gjennom skyene mens du nyter den storslåtte utsikten over Muong Hua-dalen og den vakre naturen i Hoang Lien nasjonalpark.

Om kvelden blir du hentet og kjørt til Lao Cai, og der tar du nattoget tilbake til Hanoi.

Nattoget går fra Lao Cai kl. 21.20 og ankommer i Hanoi kl. 05.10 neste morgen.

Dag 6: Ankomst i Hanoi – Ha Long-bukten

Du ankommer Hanoi meget tidlig om morgenen og blir hentet på togstasjonen. Herfra blir du kjørt til et hotell der du kan slappe av litt og få et bad. Etter frokost går turen videre – denne gangen mot Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregede naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som i årets løp varierer i farge fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store Cat Ba-øya ligger flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene er det små fiskerlandsbyer.

For turister er Ha Long-bukten først og fremst et praktfullt naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med legender om drager og dramatikk. Ha Long-bukten er ca. 1.500 km² stor og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Du skal på minicruise i Ha Long-bukten. Båten stevner ut mot de avsondrede øyene i bukten, og du kan beundre den fantastiske naturen med havet og de utrolige øyene. Du kan oppleve livet i en fiskerlandsby. Du kan også slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene, og kanskje ta en deilig svømmetur i det turkisgrønne vannet.

OBS!! I tilfelle dårligt vær med storm forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å forby båttrafikk i Ha Long-bukten av sikkerhetsgrunner. Dette skjer noen få ganger i året. Dersom dette skulle skje, vil minicruiset bli erstattet med hotellopphold og en utflukt i Hanoi.

Ekstrautflukter

Tilleggsutflukt: Hva med å oppleve Ha Long-bukten ovenfra? Denne vakre bukten er helt fantatisk å oppleve fra luften, for da får du virkelig en fornemmelse av hvor stort området er, og du kan se de mange øyene og holmene av kalkstein som skaper et dramatisk landskap.

Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi - Hué

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann, eller kanskje du bare har lyst til å nyte soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Frokosten serveres mens båten rolig starter turen tilbake til havn. Underveis er det likevel tid til et besøk i en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi, der du flyr til Hué. I Hué blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt.  Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 8: Byrundtur i Hué

Hué var Vietnams hovedstad fra år 1802 til 1945, og ruinene fra byens kongelige fortid kan fremdeles ses inne i citadellet og den keiserlige byen. I dag besøker du citadellet, som ble bygget på begynnelsen av 1800-tallet med Den forbudte by i Beijing som forbilde. Under Indokinakrigen og senere Vietnamkrigen ble mange av bygningene skadd av bomber, men nå er området i ferd med å bli brakt tilbake til fordums glans ved hjelp av bidrag fra UNESCO. Sightseeingturen omfatter også besøk ved de imponerende keisergravene og rundes av med en seiltur på Duftenes elv. Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dag 9: Hué – Hoi An

I formiddag kjører du den vakre turen fra Hué til Hoi An. Ruten følger kysten en del av veien og går over Truong Son- fjellene gjennom det verdensberømte Hai Van-passet som også kalles ”passet i skyene”.  Du ankommer Hoi An først på ettermiddagen.

Hoi An er en stor opplevelse, og man kan ikke unngå å bli begeistret for denne byen. Hoi An er spesielt kjent for sin sjarmerende arkitektur, imponerende silkeproduksjon, fantastiske skreddere og sin gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydelen renner elven Thu Bon, som er et flott eksempel på en internasjonal havn fra de europeiske og østasiatiske handelskompanienes storhetstid i det 16. til 18. århundret.

Hvis man vandrer bort fra elven, ender man i en labyrint av hyggelige og sjarmerende gater. Overalt kan du oppleve hvordan alle de tidligere kolonimaktene har satt sitt preg på bydelen. Her finner du et bybilde med fargerike lanterner, japanske hus, kinesiske templer og franske, gule kjøpmannshus. Butikker, gatekjøkkener, kafeer og restauranter ligger også som perler på en snor, og her er det hyggelig å noen timer, kanskje også  tilkoblet bydelens gratis Wi-Fi.

At Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv har naturligvis fristet mange turister til å valfarte hit. Selv om det er mye liv i gatene, er det likevel behagelig rolig her, og bydelen har klart å beholde sin autentisitet og sjarm. Det hjelper også at verken biler, scootere og motorsykler har adgang.

Du har 3 netter i denne flotte byen, så du har god tid til å nyte og utforske de forskjellige delene av Hoi An.

Dag 10-11: Hoi An
Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City

I dag blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Danang, der du setter kursen mot Vietnams største by, Ho Chi Minh City.

Ved ankomst på flyplassen i Ho Chi Minh City blir du møtt av en guide som kjører deg til hotellet som ligger i distrikt 1. Distrikt 1 kalles fremdeles Saigon og regnes for å være sentrum i byen, mens distrikt 2-11 kalles Ho Chi Minh City.

Dagen er til fri disposisjon til å utforske byen på egenhånd. Du kan også kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Det kan virke voldsomt å komme fra rolige Hoi An til denne hektiske millionbyen, der det bor ca. 10 millioner mennesker og kjører nesten like mange scootere og motorsykler. Heldigvis blir du belønnet med en utrolig spennende og moderne by. Dette ses bl.a. på byens bygninger, som er en fascinerende blanding av nytt og gammelt – her står moderne høyhus med enorme glassflater side om side med godt bevarte kolonitidsbygninger.

Fra hotellet ditt er det ikke langt til det berømte markedet Ben Tranh, moderne butikker og kjøpesentre samt byens mange severdigheter, som bl.a. Notre Dame-katedralen, Det gamle posthuset, Gjenforeningspalasset, Krigsmuseet, Operahuset og skyskraperen Saigon Skydeck, der du kan se utover hele byen.

Dag 13: Ho Chi Minh City
Dag 14: Ho Chi Minh – Mekong-deltaet

Du blir hentet på hotellet og kjører sørover, og snart ser du grønne rismarker. Klimaet her betyr at bøndene kan plante og høste tre avlinger i året.

Før du kommer frem til Mekongdeltaet, besøker du det lokale tempelet Cao Dai, hjemstedet til en religion som er en blanding av konfusianisme, buddhisme, taoisme og kristendom.

Deretter ankommer du i den sjarmerende byen Cai Be, som før i tiden var berømt for sine flytende markeder på selve Mekong. Mekongelven renner hele 4.500 km, gjennom 6 land, fra sitt utspring til deltaet ved kysten sør for Ho Chi Minh City. Deltaet er kjent som Vietnams spiskammer og er, som tilnavnet antyder, et meget frodig område. Deltaet dekker et areal på knapt 40.000 km². Hvor mye som er dekket av vann avhenger av regnmengde og årstid.

I Cai Be går du ombord i en privat båt som tar deg med rundt på deltaet. Underveis kan du se lokalbefolkningen fiske og selge sine varer inne på land. Du kan også oppleve små båter som kommer seilende med vannmeloner, kokosnøtter og ananas. Turen går videre gjennom de smale kanalene mellom grønne kokospalmer, også kalt water coconut trees. Du kommer til en liten rispapirprodusent der du ser hvordan papiret fremstilles helt fra grunnen av.

Dagen fortsetter med en spasertur rundt i landsbyen, der du får et innblikk i hvordan innbyggerne her lever. Du besøker en familie som lager hustak av kokosblader og andre som vever alt fra tepper til vesker og dekkeservietter.

Du går ombord i en sampan, en tradisjonell båt, og seiler videre på det frodige deltaet før du spiser en sen lunsj i et lokalt hus. Du får også demonstrert hvordan man tilbereder en av de mest populære vietnamesiske spesialitetene, banh xeo, en pannekake fylt med grønnsaker og friske krydderurter samt kjøtt eller tigerreker.

Midt på ettermiddagen kommer du til Vinh Long, og herfra kjører du vel 4 timer til Chau Doc. Her er du nær grensen til Kambodsja – og dypt inne i Mekong-deltaet.

Dag 15: Chau Doc – halvdagstur

Formiddagen er til fri disposisjon. Ta en tur på det lokale markedet eller utforsk noen av byens templer, moskeer eller kirker. Chau Doc er en smeltedigel av forskjellige kulturer som lever i fred og fordragelighet ved Mekong-elvens bredder.

Om ettermiddagen er det båttur på noen av de mange kanalene gjennom mangroveskoger og forbi små landsbyer. Hold utkikk etter fugler og flaggermus og nyt det fascinerende livet på deltaet. Kanskje kan du gjøre en god handel hos en av de mange handelsmennene eller -kvinnene som seiler rundt på deltaet? Du besøker også en lokal khmer-landsby og legger veien forbi det lokale tempelet.

Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh City – Avreise

Tiden er kommet til å si farvel til deltaet. Turen går tilbake til Ho Chi Minh City – en kjøretur på vel 7 timer. Det er selvfølgelig mange stopp underveis. I Ho Chi Minh City blir du kjørt direkte til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 17: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en flott ferie.

Tillegg for enkeltrom 4.000 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.