Tlf. 21 95 37 99 | Man - Fre 9 - 16
ForsideReiser til Øst- og Sørøst-AsiaVietnamDet beste av Vietnam
17 dager:

Det beste av Vietnam

Høydepunkter på denne reisen:

Hanoi, etniske minoriteter i Sapa, minicruise i Ha Long-bukten, keisergravene og citadellet i Hué, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong-deltaet.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Hanoi
 • Flyreise fra Ho Chi Minh City til Norge
 • 2 innenriksflyvninger i Vietnam: fra Hanoi til- Hué og fra Danang til Ho Chi Minh City
 • 11 netter på 3-stjerners hoteller
 • 2 netter i 4 køyers sovekupe på toget fra Hanoi til Lao Cai t/r
 • 1 natt ombord på det 4-stjerners cruiseskipet Emeraude
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 14 x frokost (dag 2-16)
 • 6 x lunsj (dag 3, 6, 8, 9, 14, 15)
 • 3 x middag (dag 6, 14, 15)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Byrundtur i Hanoi, inkl. Litteraturens tempel og cyclo-tur i gamlebyen
 • Halvdags guidet fottur rundt Sapa
 • Overnattingscruise i Ha Long-bukten
 • Byrundtur i Hué til keisergravene og citadellet
 • Kjøretur over Han Van-passet
 • Hoi Ans gamle kvarter, Chua Ong-pagoden, Tam Ky-huset
 • Den japanske bro
 • Notre Dame-katedralen, det gamle hovedpostkontoret, Dong Khoi-gaten
 • Operahuset, Gjenforeningspalasset
 • Krigsmuseet
 • Mekong-deltaet, båtturer, besøk i små hjemmeindustrier
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte severdighetene

Det er mulig å kjøpe flere utflukter og turer:

 • Silver Waterfalls og Heaven’s Gate
 • Halvdagstur til My Son
 • Kokkeskole ved Den røde bro
 • Cu Chi-tunnelene
Tillegg for enkeltrom 4.150 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne turen fordi:

Tittelen sier egentlig alt: Denne reisen inneholder det beste av Vietnam, der du får landets klassiske severdigheter presentert av flinke, lokale engelsktalende guider. Underveis er det også satt av til tid til egen disposisjon, slik at du selv kan utforske dette spennende landet. Du starter i det rolige nord, i den vakre hovedstaden Hanoi, der du opplever kontrastene mellom den moderne og den gamle bydelen. Du besøker etniske fjellstammer helt i nord, på grensen til Kina. UNESCOs natur- og kulturarv får du se på nært hold i Ha Long-bukten og på vandring i Hoi Ans gamle gater, mens du i Hué blir nærmere kjent med det gamle keiserriket. Ho Chi Minh City er Vietnams økonomiske dynamo og kontrasten til Hanoi er enorm. I Mekong-deltaet opplever du Vietnams frodige spiskammer, flytende markeder, de grønne rismarkene og fruktplantasjene.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Hanoi
Dag 2: Ankomst i Hanoi

Ved ankomst i Hanoi går du gjennom passkontrollen, og deretter henter du bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og så blir du kjørt til hotellet der du skal bo den kommende natten. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slentre en tur i de små, travle gatene i den eksotiske gamlebyen og underveis stoppe ved severdigheter og lytte til byens mange fremmedartede lyder. Sjøen Hoan Kiem ligger like ved, og hvis du vil gå til fots rundt sjøen tar det ca. en halv time. Dette er en forfriskende tur i skyggen av de mange store trærne.

Overnatting Authentic Hanoi Hotel

Dag 3: Sightseeing i Hanoi - Nattog til Sapa
Dag 3: Sightseeing i Hanoi - Nattog til Sapa

Etter frokost sjekker du ut. Bagasjen din oppbevares på hotellet. Du skal ut på en interessant guidet omvisning til de største severdighetene i Hanoi. Du besøker Ho Chi Minhs mausoleum, bygget til ære for den store landsfaderen og republikken Vietnams første president. Størstedelen av sitt liv bodde og arbeidet han i Hanoi. Vi gjør oppmerksom på at Ho Chi Minhs mausoleum holder stengt mandager og fredager og hele perioden fra begynnelsen av september til begynnelsen av desember.

Etter en tradisjonell vietnamesisk lunsj venter et besøk ved det keiserlige citadellet Thang Long, som i 13 århundrer også var et politisk maktsenter. I dag er det anerkjent som verdenskulturarv av UNESCO.

Du besøker også Litteraturens tempel, som var Vietnams første universitet og kan dateres tilbake til år 1070. Her ble landets mektige embedsmenn, mandarinene, utdannet i samsvar med Confucius’ lære.

Endelig ser du også den berømte Long Bien-broen over Den røde elv, og du legger ut på en halv times sykkeldrosje-tur gjennom de smale, kaotiske gatene og stredene i gamlebyen.

Dagen avrundes med en kopp vietnamesisk kaffe på en lokal kafe med utsikt over Hoan Kiem-sjøen.

Sent på dagen går turen tilbake til hotellet, der du henter bagasjen din. Guiden kjører deg så til togstasjonen, der du tar nattoget til Lao Cai.

Overnatting Sovekupé i nattog, Hanoi - Lao Cai

Dag 4: Ankomst til Lao Cai – Transport til Sapa
Dag 4: Ankomst til Lao Cai – Transport til Sapa

I fjellene nord for Hanoi ligger den lille byen Sapa. Området er verdenskjent for sin vakre natur med gressgrønne, sirlig plantede risterrasser, høye fjell og etniske fjellfolk i fargerike klær. Trekkingruterne er fenomenale – på gode dager er det utsikt til Vietnams høyeste fjell, Fansipan, der toppen ofte er innhyllet i tåke eller skyer.

Ved ankomst til togstasjonen i Lai Caio blir du hentet og kjørt til hotellet ditt i Sapa, der det venter en god frokost. Rommet ditt står klart allerede ved ankomst, så du kan få et bad og pakke ut i ro og mak. Resten av dagen er til fri disposisjon, slik at du kan utforske den lille fjellbyen på egenhånd. Vandreturene starter i utkanten av byen, og du bør ikke gå glipp av et besøk på det lokale markedet, der de mange etniske stammefolkene kommer for å selge varene sine.

Du kan kjøpe følgende utflukt:

Overnatting Sunny Mountain Hotel 

Dag 5: Vandretur i Sapa – Besøk hos lokal hmong-familie – Nattog til Hanoi
Dag 5: Vandretur i Sapa – Besøk hos lokal hmong-familie – Nattog til Hanoi

Du sjekker ut fra hotellet ditt etter frokost. Bagasjen kan leveres til oppbevaring på hotellet før guiden henter deg til formiddagens opplevelser.

Du starter med å kjøre til den lille landsbyen Ta Van, som ligger vakkert til i Muong Hoa-dalen. Herfra begynner en flott vandretur langs små stier mellom risterrassene. Du er på vei til Lao Chai, en landsby bebodd av minoritetsfolket sort hmong. Utsikten over dalen er fantastisk. Risterrassene er sirlig anlagt i fjellskråningene, og bøndene pløyer jordene sine med okser. Underveis blir du invitert til å besøke Fru Moo. Mens du hviler føttene i et tradisjonelt hmong-urtefotbad forteller hun deg om livet her i fjellene. Selv om hun lever primitivt, er det vanskelig å ikke bli litt misunnelig på den utsikten hun kan glede seg over hver dag.

Hmongene er kjent over hele verden for sine fargerike klær, og i Lao Chai får du en innføring i batikk og kan selv prøve deg på dette interessante håndverket. Batikk-håndverket har vært truet av moderne fremstillingsformer, men lokale initiativer som dette i Lao Chai sikrer at tradisjonene føres videre og håndverket ikke går tapt. Etter besøket i Lao Chai går turen tilbake til Sapa.

Du har ettermiddagen til fri disposisjon, før du om kvelden blir kjørt tilbake til Lao Cai. Herfra tar du nattoget tilbake til Hanoi.

Overnatting Sovekupé i nattog, Hanoi - Lao Cai

Dag 6: Ankomst i Hanoi - Ha Long-bukten
Dag 6: Ankomst i Hanoi - Ha Long-bukten

Du ankommer Hanoi meget tidlig om morgenen og blir hentet på togstasjonen. Herfra blir du kjørt til et hotell der du kan slappe av litt og få et bad. Etter frokost går turen videre – denne gangen mot Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregede naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som i årets løp varierer i farge fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store Cat Ba-øya ligger flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene er det små fiskerlandsbyer.

For turister er Ha Long-bukten først og fremst et praktfullt naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med legender om drager og dramatikk. Ha Long-bukten er ca. 1.500 km² stor og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Du skal på minicruise i Ha Long-bukten. Båten stevner ut mot de avsondrede øyene i bukten, og du kan beundre den fantastiske naturen med havet og de utrolige øyene. Du kan oppleve livet i en fiskerlandsby. Du kan også slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene, og kanskje ta en deilig svømmetur i det turkisgrønne vannet.

OBS!! I tilfelle dårligt vær med storm forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å forby båttrafikk i Ha Long-bukten av sikkerhetsgrunner. Dette skjer noen få ganger i året. Dersom dette skulle skje, vil minicruiset bli erstattet med hotellopphold og en utflukt i Hanoi.

Overnatting Krysstoktbåten Emeraude 

Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi - Hué
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi - Hué

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann, eller kanskje du bare har lyst til å nyte soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Frokosten serveres mens båten rolig starter turen tilbake til havn. Underveis er det likevel tid til et besøk i en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi, der du flyr til Hué. I Hué blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt.  Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Êmm Hotel Hué 

Dag 8: Byrundtur i Hué
Dag 8: Byrundtur i Hué

Hue var Vietnams hovedstad fra år 1802 til 1945, og ruinene fra byens kongelige fortid kan fremdeles ses inne i citadellet og den keiserlige byen. I dag besøker du citadellet, som ble bygget på begynnelsen av 1800-tallet med Den forbudte by i Beijing som forbilde. Under Indokinakrigen og senere Vietnamkrigen ble mange av bygningene skadd av bomber, men nå er området i ferd med å bli brakt tilbake til fordums glans ved hjelp av bidrag fra UNESCO. Sightseeingturen omfatter også besøk ved de imponerende keisergravene og rundes av med en seiltur på Duftenes elv. Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Overnatting Êmm Hotel Hué 

Dag 9: Hué – Hoi An
Dag 9: Hué – Hoi An

I formiddag kjører du den vakre turen fra Hué til Hoi An. Ruten følger kysten en del av veien og går over Truong Son- fjellene gjennom det verdensberømte Hai Van-passet som også kalles ”passet i skyene”.  Du ankommer Hoi An først på ettermiddagen.

Når du har sjekket inn på hotellet, skal du bli med på en guidet spasertur i Hoi Ans gamleby, utnevnt til verdenskulturarv av UNESCO. Bydelen gir et godt bilde av hvordan en travel, internasjonal havn så ut under de europeiske østasiatiske handelskompanienes oppblomstring og storhetstid fra 1500-tallet og fremover. Du ser bl.a. Chua Ong-pagoden, det 200 år gamle Tam Ky-huset og den overdekte japanske broen.

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 10 - 11: Hoi An
Dag 10 - 11: Hoi An

Dagene er til fri disposisjon. Nyt stranden, gå på oppdagelsesferd i Hoi An eller ta en utflukt til tempelområdet Cham. Mulighetene er mange.

Du kan kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City
Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City

I formiddag blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr til Ho Chi Minh City. Byen er Vietnams største by som ofte fremdeles kalles sitt gamle navn, Saigon. Dette er en hektisk millionby, der handel og internasjonale kontakter spiller en fremtredende rolle. Du blir hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt.

I ettermiddag venter en sightseeingtur i byen. Omvisningen starter ved det gamle hovedpostkontoret, som ble tegnet av den verdensberømte franske arkitekten Gustav Eiffel. Deretter står den berømte Notre Dame-katedralen for tur. Den flotte kirken ble bygget mellom 1863 og 1880. Herfra slentrer du mot Saigon-elven langs handlegaten Dong Khoi, som hadde en fremtredende plass i Graham Greenes roman ”Den stillferdige amerikaner”. Du kommer forbi det vakre operahuset i Saigon, som ble oppført i 1901. Siste stopp på sightseeingturen er Krigsmuseet og Gjenforeningspalasset, der Vietnamkrigen – eller Den amerikanske krigen, som vietnameserne kaller den – offisielt ble erklært for avsluttet den 30. april 1975.

Overnatting Lavender Boutique Hotel 

Dag 13: Ho Chi Minh City
Dag 13: Ho Chi Minh City

Dagen er til fri disposisjon i Ho Chi Minh. Du kan utforske byen på egenhånd – snuse rundt på de mange markedene eller kose deg med velsmakende retter på de mange gatekjøkkenene.

Du kan kjøpe følgende utflukt:

Overnatting Lavender Boutique Hotel 

Dag 14: Ho Chi Minh – Mekong-deltaet
Dag 14: Ho Chi Minh – Mekong-deltaet

Mekong-elven løper 4.500 km gjennom 6 land fra sitt utspring til deltaet ved kysten sør for Ho Chi Minh City. Mekong- deltaet er kjent som Vietnams spiskammer og er – som tilnavnet antyder – et ganske frodig sted. Deltaet dekker knapt 40.000 m². Hvor stor del som dekkes av vann avhenger av regnmengde og årstid.

Dagens program starter med en kjøretur sørover fra Ho Chi Minh City, og snart ser du grønne rismarker. Klimaet her gjør det mulig for bøndene å plante og høste tre avlinger i året. Du kommer frem til byen Cai Be, berømt for de flytende markedene på selve Mekong. Her går du ombord i en privat båt og seiler først gjennom byens kanaler for å se det flytende markedet. Deretter går turen gjennom en del av den enorme labyrinten av kanaler og naturlige vannløp frem til Vinh Long. Underveis besøker du en bonsai-hage og små lokale håndverkere og produsenter. En god lunsj er inkludert, og nå får du blant annet smake på lokale spesialiteter som fisken ”elephant ear fish”. Den lever bare i Mekong-deltaet og smaker himmelsk. Etter lunsj fortsetter opplevelsene på deltaets vannveier.

Midt på ettermiddagen kommer du til Vinh Long, og herfra kjører du vel 4 timer til Chau Doc. Her er du nær grensen til Kambodsja – og dypt inne i Mekong-deltaet.

Overnatting Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 15: Chau Doc – halvdagstur
Dag 15: Chau Doc – halvdagstur

Formiddagen er til fri disposisjon. Ta en tur på det lokale markedet eller utforsk noen av byens templer, moskeer eller kirker. Chau Doc er en smeltedigel av forskjellige kulturer som lever i fred og fordragelighet ved Mekong-elvens bredder.

Om ettermiddagen er det båttur på noen av de mange kanalene gjennom mangroveskoger og forbi små landsbyer. Hold utkikk etter fugler og flaggermus og nyt det fascinerende livet på deltaet. Kanskje kan du gjøre en god handel hos en av de mange handelsmennene eller -kvinnene som seiler rundt på deltaet? Du besøker også en lokal khmer-landsby og legger veien forbi det lokale tempelet.

Overnatting Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh City - Avreise
Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh City - Avreise

Tiden er kommet til å si farvel til deltaet. Turen går tilbake til Ho Chi Minh City – en kjøretur på vel 7 timer. Det er selvfølgelig mange stopp underveis. I Ho Chi Minh City blir du kjørt direkte til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 17: Ankomst til Norge
Dag 17: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en flott ferie.

Få gratis tilbud
Additional Information
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.