Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaVietnamDet beste av Indokina
24 dager:

Det beste av Indokina

Høydepunkter på denne reisen:

Hanoi, etniske minoriteter i Sapa, mini-cruise i Ha Long-bukten, keisergravene og Citadellet i Hué, Hoi An, Ho Chi Minh City, Mekong-deltaet, Phom Penh, Killing Fields, Angkor Thom, Angkor Wat, Luang Prabang, Pak Ou-grottene, Kuang Si-fossen

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Hanoi
 • Flyreise fra Luang Prabang til Danmark
 • 2 innenriksflyvninger i Vietnam: fra Hanoi til Hué og fra Danang til Ho Chi Minh City
 • 1 innenriksflyvning i Kambodsja: Phnom Penh – Siem Reap
 • 1 flyvning mellom Siem Reap i Kambodsja og Luang Prabang i Laos
 • 18 netter på 3-stjerners hoteller
 • 2 netter i 4 køyers sovekupé på toget fra Hanoi til Lao Cai t/r
 • 1 natt på det 4-stjerners mini-cruiseskipet Emeraude
 • Hurtigbåt fra Chau Doc til Phnom Penh
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 21 x frokost (dag 2-22)
 • 8 x lunsj (dag 3, 6, 8, 14, 15, 17, 19, 21)
 • 3 x middag (dag 6, 14, 15)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

En omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Byrundtur i Hanoi inkl. Litteraturens tempel og cyclo-tur i gamlebyen
 • Halvdags guidet gåtur rundt Sapa
 • Overnattings-cruise i Ha Long-bukten
 • Byrundtur i Hué til keisergravene og citadellet
 • Kjøretur over Han Van-passet
 • Heldagstur til Mekongdeltaet, inkl. båttur og besøk hos små lokale hjemmeindustrier
 • Halvdags guidet sightseeingtur i Chau Doc
 • Heldags guidet sightseeingtur i Phnom Penh
 • Heldags guidet sightseeingtur ved Angkom Thom, Bayon-tempelet, Ta Phrom og Angkor Wat
 • Heldags guidet sightseeingtur i Luang Prabang og til Pak Ou-grottene
 • Halvdagstur til Kuang Si-fossen
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 6.660 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne turen fordi:

Reisen starter i eventyrlige Vietnam. Flinke, lokale engelsktalende guider presenterer deg for de største severdighetene i dette langstrakte, vakre landet, og underveis har du tid til fri disposisjon, slik at du kan gå på oppdagelsesferd på egenhånd eller bare slappe av. Fra Vietnam seiler du på den mektige Mekong-elven til Kambodsja. Her opplever du landets største by og hovedstad, Phnom Penh, før turen går videre til Siem Reap. Et besøk ved Ankor Wat og de omkringliggende ruinene vil gi deg reiseminner for livet. Reisen slutter i Laos’ gamle kongeby, Luang Prabang. Roen, freden og idyllen i Luang Prabang er akkurat det du trenger for virkelig å kunne fordøye de siste ukenes fantastiske opplevelser i Indokina.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Hanoi
Dag 2: Ankomst i Hanoi

Ved ankomst i Hanoi går du gjennom passkontrollen, og deretter henter du bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og så blir du kjørt til hotellet der du skal bo den kommende natten. Etter ankomst er resten av dagen til fri disposisjon. Du kan slentre en tur i de små, travle gatene i den eksotiske gamlebyen og underveis stoppe ved severdigheter og lytte til byens mange fremmedartede lyder. Sjøen Hoan Kiem ligger like ved, og hvis du vil gå til fots rundt sjøen tar det ca. en halv time. Dette er en forfriskende tur i skyggen av de mange store trærne.

Overnatting Authentic Hanoi Hotel 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 3: Sightseeing i Hanoi - Nattog til Sapa
Dag 3: Sightseeing i Hanoi - Nattog til Sapa

Etter frokost sjekker du ut. Bagasjen din oppbevares på hotellet. Du skal ut på en interessant guidet omvisning til de største severdighetene i Hanoi. Du besøker Ho Chi Minhs mausoleum, bygget til ære for den store landsfaderen og republikken Vietnams første president. Størstedelen av sitt liv bodde og arbeidet han i Hanoi. Vi gjør oppmerksom på at Ho Chi Minhs mausoleum holder stengt mandager og fredager og hele perioden fra begynnelsen av september til begynnelsen av desember.

Etter en tradisjonell vietnamesisk lunsj venter et besøk ved det keiserlige citadellet Thang Long, som i 13 århundrer også var et politisk maktsenter. I dag er det anerkjent som verdenskulturarv av UNESCO.

Du besøker også Litteraturens tempel, som var Vietnams første universitet og kan dateres tilbake til år 1070. Her ble landets mektige embedsmenn, mandarinene, utdannet i samsvar med Confucius’ lære.

Endelig ser du også den berømte Long Bien-broen over Den røde elv, og du legger ut på en halv times sykkeldrosje-tur gjennom de smale, kaotiske gatene og stredene i gamlebyen.

Dagen avrundes med en kopp vietnamesisk kaffe på en lokal kafe med utsikt over Hoan Kiem-sjøen.

Sent på dagen går turen tilbake til hotellet, der du henter bagasjen din. Guiden kjører deg så til togstasjonen, der du tar nattoget til Lao Cai.

Overnatting Sovekupé i nattog mellom Hanoi og Lao Cai

Dag 4: Ankomst til Lao Cai – Sapa – Vandretur i Moung Hua-dalen – Besøk hos lokal hmong-familie
Dag 4: Ankomst til Lao Cai – Sapa – Vandretur i Moung Hua-dalen – Besøk hos lokal hmong-familie

Du ankommer Lao Cai tidlig om morgenen. Her blir du møtt av en guide som vil kjøre deg resten av veien til hotellet i den lille fjellbyen Sapa, der en god frokost venter. Kjøreturen tar ca. 75 minutter og foregår på små veier med mange hårnålssvinger.

Rommet ditt står allerede klar ved ankomst, så du kan få et bad og pakke ut i ro og mak.

Sapa er verdenskjent for sin vakre natur med gressgrønne og sirlig plantede risterrasser, fjell og etniske fjellstammer i fargerike klær.

I ettermiddag blir du hentet av guiden og kjører til den lille landsbyen Ta Van, som ligger vakkert til i Muong Hua-dalen. Her begynner en naturskjønn vandring til landsbyen Lao Chai, der minoritetsfolket sort hmong bor. Sørg for å ta på deg komfortable og sklisikre sko, for stiene kan bli glatte i vått vær.

På vandreturen opplever du det lokale livet på nærmeste hold. Her kan du bl.a. se menn som bygger hus, kvinner som broderer og barn som leker eller er på vei hjem fra skolen og som smiler stort når de ser deg.

Hmongene er kjent for sine fargerike klær, og her i Lao Chai lærer du hvordan batikk lages. Du får også selv prøve deg på dette interessante håndverket. Batikkhåndverket har vært truet av moderne produksjonsmetoder, men lokale initiativer som dette i Lao Chai sikrer at tradisjonene føres videre og håndverket ikke går i glemmeboken.

Turen fortsetter opp en bratt sti mellom risterrassene som er anlagt i fjellskråningene. Her kan du se bønder som pløyer med oksene sine. Etter hvert kommer du frem til fru Moos hus. Fru Moo har aldri lært engelsk på skolen, men snakker likevel språket flytende. Hun bor sammen med mann og barn og tar også imot overnattingsgjester. Mens du hviler føttene i et tradisjonelt urtefotbad forteller hun deg om livet her i fjellene. Selv om hun lever enkelt, er det én ting du trolig vil bli litt misunnelig på: utsikten hennes.

Etter et hyggelig besøk hos fru Moo og familien hennes går turen tilbake til Sapa.

Overnatting Sunny Mountain Hotel 

Dag 5: Sapa – Nattog til Hanoi
Dag 5: Sapa – Nattog til Hanoi

Dagen er til fri disposisjon. Du kan bli med på en av våre ekstrautflukter, gå en tur i utkanten av byen eller utforske den lille fjellbyen på egenhånd.

Gjennom byen går hovedgaten, der butikker, restauranter og kafeer ligger som perler på en snor. Hvis du går til enden av veien, kommer du til plassen Quang Truong, der byens katolske kirke ligger. Her på plassen møtes ofte lokalbefolkningen for å kose seg og spille ball. Quang Truong fungerer også som markedsplass, og hit kommer stammefolkene for å selge håndverket sitt.

På klare dager er det herfra utsikt til Vietnams høyeste fjell, Fansipan, der toppen ofte er innhyllet i tåke eller skyer. Hvis været spiller med, kan du ta verdens høyeste og lengste kabelbane oppover fjellsiden. Du vil ha følelsen av å sveve gjennom skyene mens du nyter den storslåtte utsikten over Muong Hua-dalen og den vakre naturen i Hoang Lien nasjonalpark.

Om kvelden blir du hentet og kjørt til Lao Cai, og der tar du nattoget tilbake til Hanoi.

Det er mulig å kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Sovekupé i nattog mellom Hanoi og Lao Cai

Dag 6: Ankomst i Hanoi - Ha Long-bukten
Dag 6: Ankomst i Hanoi - Ha Long-bukten

Du ankommer Hanoi meget tidlig om morgenen og blir hentet på togstasjonen. Herfra blir du kjørt til et hotell der du kan slappe av litt og få et bad. Etter frokost går turen videre – denne gangen mot Ha Long-bukten.

Ha Long-bukten er et av Vietnams mest særpregede naturområder. I bukten stikker hundrevis av grønnkledte kalksteinsklipper nesten loddrett opp av havet, som i årets løp varierer i farge fra dypblått til jadegrønt. Flere av øyene har store grotter. På den store Cat Ba-øya ligger flere landsbyer, og på en del av de mindre øyene er det små fiskerlandsbyer.

For turister er Ha Long-bukten først og fremst et praktfullt naturområde helt i verdensklasse, mens det for vietnameserne også er forbundet med legender om drager og dramatikk. Ha Long-bukten er ca. 1.500 km² stor og ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1994.

Du skal på minicruise i Ha Long-bukten. Båten stevner ut mot de avsondrede øyene i bukten, og du kan beundre den fantastiske naturen med havet og de utrolige øyene. Du kan oppleve livet i en fiskerlandsby. Du kan også slappe helt av og bare nyte livet og utsikten til øyene og de flytende fiskerlandsbyene, og kanskje ta en deilig svømmetur i det turkisgrønne vannet.

OBS!! I tilfelle dårligt vær med storm forbeholder myndighetene i Vietnam seg retten til å forby båttrafikk i Ha Long-bukten av sikkerhetsgrunner. Dette skjer noen få ganger i året. Dersom dette skulle skje, vil minicruiset bli erstattet med hotellopphold og en utflukt i Hanoi.

Tilleggsutflukt: Hva med å oppleve Ha Long-bukten ovenfra? Denne vakre bukten er helt fantatisk å oppleve fra luften, for da får du virkelig en fornemmelse av hvor stort området er, og du kan se de mange øyene og holmene av kalkstein som skaper et dramatisk landskap.

Overnatting Krysstoktbåten Emeraude 

Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi - Hué
Dag 7: Ha Long-bukten – Hanoi - Hué

Start dagen med en forfriskende dukkert i Ha Long-buktens klare, varme vann, eller kanskje du bare har lyst til å nyte soloppgangen fra båtens flotte soldekk. Frokosten serveres mens båten rolig starter turen tilbake til havn. Underveis er det likevel tid til et besøk i en grotte med stalagmitter og stalaktitter. Når du er gått i land, går turen i bil tilbake til Hanoi, der du flyr til Hué. I Hué blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt.  Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Êmm Hotel Hué 

Dag 8: Byrundtur i Hué
Dag 8: Byrundtur i Hué

Hué var Vietnams hovedstad fra år 1802 til 1945, og ruinene fra byens kongelige fortid kan fremdeles ses inne i citadellet og den keiserlige byen. I dag besøker du citadellet, som ble bygget på begynnelsen av 1800-tallet med Den forbudte by i Beijing som forbilde. Under Indokinakrigen og senere Vietnamkrigen ble mange av bygningene skadd av bomber, men nå er området i ferd med å bli brakt tilbake til fordums glans ved hjelp av bidrag fra UNESCO. Sightseeingturen omfatter også besøk ved de imponerende keisergravene og rundes av med en seiltur på Duftenes elv. Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Du kan kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Êmm Hotel Hué 

Dag 9: Hué – Hoi An
Dag 9: Hué – Hoi An

I formiddag kjører du den vakre turen fra Hué til Hoi An. Ruten følger kysten en del av veien og går over Truong Son- fjellene gjennom det verdensberømte Hai Van-passet som også kalles ”passet i skyene”.  Du ankommer Hoi An først på ettermiddagen.

Hoi An er en stor opplevelse, og man kan ikke unngå å bli begeistret for denne byen. Hoi An er spesielt kjent for sin sjarmerende arkitektur, imponerende silkeproduksjon, fantastiske skreddere og sin gamle bydel, som er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Midt i den gamle bydelen renner elven Thu Bon, som er et flott eksempel på en internasjonal havn fra de europeiske og østasiatiske handelskompanienes storhetstid i det 16. til 18. århundret.

Hvis man vandrer bort fra elven, ender man i en labyrint av hyggelige og sjarmerende gater. Overalt kan du oppleve hvordan alle de tidligere kolonimaktene har satt sitt preg på bydelen. Her finner du et bybilde med fargerike lanterner, japanske hus, kinesiske templer og franske, gule kjøpmannshus. Butikker, gatekjøkkener, kafeer og restauranter ligger også som perler på en snor, og her er det hyggelig å noen timer, kanskje også  tilkoblet bydelens gratis Wi-Fi.

At Hoi Ans gamle bydel er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv har naturligvis fristet mange turister til å valfarte hit. Selv om det er mye liv i gatene, er det likevel behagelig rolig her, og bydelen har klart å beholde sin autentisitet og sjarm. Det hjelper også at verken biler, scootere og motorsykler har adgang.

Du har 3 netter i denne flotte byen, så du har god tid til å nyte og utforske de forskjellige delene av Hoi An.

Du kan kjøpe følgende ekstrautflukter:

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 10-11: Hoi An
Dag 10-11: Hoi An

Dagene er til fri disposisjon. Nyt stranden, gå på oppdagelsesferd i Hoi An eller ta en utflukt til tempelområdet Cham. Mulighetene er mange.

Du kan kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Êmm Hotel Hoi An 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City
Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City

I dag blir du hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Danang, der du setter kursen mot Vietnams største by, Ho Chi Minh City.

Ved ankomst på flyplassen i Ho Chi Minh City blir du møtt av en guide som kjører deg til hotellet som ligger i distrikt 1. Distrikt 1 kalles fremdeles Saigon og regnes for å være sentrum i byen, mens distrikt 2-11 kalles Ho Chi Minh City.

Dagen er til fri disposisjon til å utforske byen på egenhånd. Du kan også kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Det kan virke voldsomt å komme fra rolige Hoi An til denne hektiske millionbyen, der det bor ca. 10 millioner mennesker og kjører nesten like mange scootere og motorsykler. Heldigvis blir du belønnet med en utrolig spennende og moderne by. Dette ses bl.a. på byens bygninger, som er en fascinerende blanding av nytt og gammelt – her står moderne høyhus med enorme glassflater side om side med godt bevarte kolonitidsbygninger.

Fra hotellet ditt er det ikke langt til det berømte markedet Ben Tranh, moderne butikker og kjøpesentre samt byens mange severdigheter, som bl.a. Notre Dame-katedralen, Det gamle posthuset, Gjenforeningspalasset, Krigsmuseet, Operahuset og skyskraperen Saigon Skydeck, der du kan se utover hele byen.

Du kan kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Lavender Anh Xuan Hotel 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 13: Ho Chi Minh City
Dag 13: Ho Chi Minh City

Dagen er til fri disposisjon i Ho Chi Minh. Du kan utforske byen på egenhånd – snuse rundt på de mange markedene eller kose deg med velsmakende retter på de mange gatekjøkkenene.

Du kan kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Lavender Anh Xuan Hotel 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 14: Ho Chi Minh – Mekong-deltaet
Dag 14: Ho Chi Minh – Mekong-deltaet

Du blir hentet på hotellet og kjører sørover, og snart ser du grønne rismarker. Klimaet her betyr at bøndene kan plante og høste tre avlinger i året.

Før du kommer frem til Mekongdeltaet, besøker du det lokale tempelet Cao Dai, hjemstedet til en religion som er en blanding av konfusianisme, buddhisme, taoisme og kristendom.

Deretter ankommer du i den sjarmerende byen Cai Be, som før i tiden var berømt for sine flytende markeder på selve Mekong. Mekongelven renner hele 4.500 km, gjennom 6 land, fra sitt utspring til deltaet ved kysten sør for Ho Chi Minh City. Deltaet er kjent som Vietnams spiskammer og er, som tilnavnet antyder, et meget frodig område. Deltaet dekker et areal på knapt 40.000 m². Hvor mye som er dekket av vann avhenger av regnmengde og årstid.

I Cai Be går du ombord i en privat båt som tar deg med rundt på deltaet. Underveis kan du se lokalbefolkningen fiske og selge sine varer inne på land. Du kan også oppleve små båter som kommer seilende med vannmeloner, kokosnøtter og ananas. Turen går videre gjennom de smale kanalene mellom grønne kokospalmer, også kalt water coconut trees. Du kommer til en liten rispapirprodusent der du ser hvordan papiret fremstilles helt fra grunnen av.

Dagen fortsetter med en spasertur rundt i landsbyen, der du får et innblikk i hvordan innbyggerne her lever. Du besøker en familie som lager hustak av kokosblader og andre som vever alt fra tepper til vesker og dekkeservietter.

Du går ombord i en sampan, en tradisjonell båt, og seiler videre på det frodige deltaet før du spiser en sen lunsj i et lokalt hus. Du får også demonstrert hvordan man tilbereder en av de mest populære vietnamesiske spesialitetene, banh xeo, en pannekake fylt med grønnsaker og friske krydderurter samt kjøtt eller tigerreker.

Midt på ettermiddagen kommer du til Vinh Long, og herfra kjører du vel 4 timer til Chau Doc. Her er du nær grensen til Kambodsja – og dypt inne i Mekong-deltaet.

Overnatting Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 15: Chau Doc – halvdagstur
Dag 15: Chau Doc – halvdagstur

Formiddagen er til fri disposisjon. Ta en tur på det lokale markedet eller utforsk noen av byens templer, moskeer eller kirker. Chau Doc er en smeltedigel av forskjellige kulturer som lever i fred og fordragelighet ved Mekong-elvens bredder.

Om ettermiddagen er det båttur på noen av de mange kanalene gjennom mangroveskoger og forbi små landsbyer. Hold utkikk etter fugler og flaggermus og nyt det fascinerende livet på deltaet. Kanskje kan du gjøre en god handel hos en av de mange handelsmennene eller -kvinnene som seiler rundt på deltaet? Du besøker også en lokal khmer-landsby og legger veien forbi det lokale tempelet.

Overnatting Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 16: Med hurtigbåt fra Chau Doc – Phnom Penh
Dag 16: Med hurtigbåt fra Chau Doc – Phnom Penh

Fra Chau Doc går turen med hurtigbåt på den mektige Mekong-elven. Dagens mål er Phnom Penh i Kambodsja. Turen tar 4-5 timer og foregår i en komfortabel hurtigbåt. Underveis kan du betrakte livet langs elvebredden. Visum til Kambodsja får du ved grensen, og båtens personale hjelper deg, slik at prosessen blir så rask og enkel som mulig. Ved ankomsten til Phnom Penh blir du hentet og kjørt til hotellet ditt, der du har to overnattinger.

Overnatting Harmony Phnom Penh Hotel 

Dag 17: Sightseeing i Phnom Penh
Dag 17: Sightseeing i Phnom Penh

I dag venter en guidet sightseeingtur i Phnom Penh, som i tillegg til å være Kambodsjas største by også er landets hovedstad. Dagen begynner med et besøk ved det kongelige palasset. Palasset ble bygget i 1866, da kongen flyttet hoffet sitt fra byen Udong som ligger ca. 40 km nordvest for Phnom Penh og gjorde Phnom Penh til hovedstad i Kambodsja. Palasset er bygget i vakker, klassisk khmerstil og er helt klart en av byens aller flotteste severdigheter. Heretter går turen til Tuol Sleng, museet viet til folkemordet som skjedde under Khmer Rouge. Det kan være en tøff opplevelse å besøke museet, men det er viktig å huske at det formidler en meget viktig del av Kambodsjas historie.

Dagen avsluttes med en tur til Choeung Ek, kjent over hele verden som ”Killing Fields”, der mer enn 17.000 mennesker ble drept og kastet i massegraver av Khmer Rouge. Sent på dagen går turen tilbake til hotellet, og du har kvelden fri til å utforske Phnom Penh på egenhånd.

Overnatting Harmony Phnom Penh Hotel 

Dag 18: Phnom Penh – Siem Reap
Dag 18: Phnom Penh – Siem Reap

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du tar fly til Siem Reap. Ved ankomst i Siem Reap hentes du av en guide som kjører deg til hotellet ditt. Du har to overnattinger i Siem Reap. Resten av dagen er til fri disposisjon, så du kan slappe av eller gå på oppdagelsesferd i Siem Reap.

Overnatting Angkor Paradise Hotel 

Dag 19: Sightseeingtur til Angkor Thom – Angkor Wat
Dag 19: Sightseeingtur til Angkor Thom – Angkor Wat

Dagens sightseeingtur går til et av Kambodsjas og reisens absolutte høydepunkter, Angkors storslåtte tempelkompleks. Området ble oppført på UNESCOs verdensarvliste allerede i 1992. Du starter ved den sørlige porten, ved Angkor Thom. Du går langs den gamle bymuren for å se tempelruinen Prasat Chrung. Herfra fortsetter du til Bayon-tempelet, der 10 Buddha-ansikter smiler deg i møte. Du ser også Elefantterrassen og kongepalasset Phimeanakas. Til slutt kommer du frem til det berømte Ta Prohm-tempelet, som er kjent for de mange ruinene der trerøtter har filtret seg så tett sammen med bygningene at det i dag faktisk er trærnes røtter som holder bygningene sammen.

Etter lunsj i Siem Reap går turen til det best bevarte og mest berømte tempelet i hele Angkor-området, Angkor Wat. Du utforsker området både med guide og på egenhånd før du drar videre til enten Phnom Bakheng eller Pre Rup for å se solnedgangen.

Overnatting Angkor Paradise Hotel 

Dag 20: Siem Reap – Luang Prabang
Dag 20: Siem Reap – Luang Prabang

Guiden henter deg på hotellet og kjører deg til flyplassen. Herfra flyr du til Luang Prabang, der du igjen møter en guide som kjører deg til hotellet ditt. Du har tre overnattinger i Luang Prabang. Resten av dagen har du fri, slik at du kan begynne å gjøre deg kjent med Luang Prabang. Byen er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig kultur, og har en helt unik blanding av tradisjonell laotisk arkitektur tilsatt fransk kolonitidssjarm. Dette er en by som lever i sitt eget fredelige tempo, med ro og verdighet.

Overnatting Villa Chitdara 1 

Dag 21: Sightseeing i Luang Prabang
Dag 21: Sightseeing i Luang Prabang

I dag skal du på en guidet sightseeingtur i vakre Luang Prabang.

Byens berømte tempel, Wat Xieng Thong, er imponerende et flott, tradisjonelt tempel med et rikt utskåret  inngangsparti som er dekket av bladgull. Du besøker også nasjonalmuseet som ligger i det tidligere kongepalasset. Kontrasten til kongepalasset i Kambodsjas hovedstad er slående. Et besøk i Luang Prabang bør absolutt inkludere en tur opp de 328 trinnene til toppen av Phousi-bakken. Herfra har du en praktfull utsikt over byen og elven.

Senere på dagen seiler du på Mekong-elven til de hellige Pak Ou-grottene. I disse grottene finner du  hundrevis av buddhastatuer i mange forskjellig størrelser som naturlig nok er hellige for buddhister. Turen til og fra hulene er en stor opplevelse i seg selv. Nyt den smukke naturen og vinden i håret mens livet langs elvebredden glir forbi. På veien tilbake mot Luang Prabang stopper du i en liten lokal landsby. Du er tilbake i Luang Prabang sent på dagen og kvelden er til fri disposisjon.

Overnatting Villa Chitdara 1 

Dag 22: Kuang Si-fossen
Dag 22: Kuang Si-fossen

I dag skal du tidlig opp! En helt spesiell opplevelse i Luang Prabang utspiller seg nemlig i de tidlige morgentimene. Her defilerer over 300 munker stille gjennom byens gater for å samle almisser. Alle familier sender en representant ut på gaten med mat eller drikkevarer som de legger i munkenes innsamlingsbøtter. Som tilskuer er det vanskelig å unngå å bli grepet av den respektfulle stilheten og store verdigheten som preger dette daglige ritualet.

Resten av dagens opplevelser ligger sør for byen. Her venter Kuang Si-fossens krystallklare vann. Nedenfor fossen er det dannet flere naturlige bassenger, og her kan du ta en svømmetur hvis du har lyst. Ved fossen ligger også et senter for de sjarmerende og sterkt utrydningstruede malayabjørnene. Dette skyldes dels at deres naturlige leveområder forsvinner, og dels at bjørnene jages fordi gallen deres bl.a. brukes i kinesisk medisin.

Resten av dagen er til fri disposisjon, slik kan du kan utforske Luang Prabang.

Overnatting Villa Chitdara 1 

Dag 23: Farense Luang Prabang
Dag 23: Farense Luang Prabang

Du blir kjørt fra hotellet til flyplassen, der du flyr til Norge.

Det er mellomlanding(er) underveis.

Dag 24: Hjemkomst til Norge
Dag 24: Hjemkomst til Norge

Du lander i Norge etter en flott ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.