• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
12 dager

Thailand med barn

Ta barna med til Thailand og opplev Nord-Thailands elefanter, stammer, templer og teproduksjon. Avslutt med en deilig badeferie i Khao Lak.

Thailand med barn Thailand med barn
12 dager

Thailand med barn

Ta barna med til Thailand og opplev Nord-Thailands elefanter, stammer, templer og teproduksjon. Avslutt med en deilig badeferie i Khao Lak.

Velg denne reisen fordi:

Thailenderne elsker barn! Overalt vil dere bli mottatt med smil, nysgjerrighet og imøtekommenhet. Denne reise er den perfekte kombinasjon av oplevelser og badeferie. Turen starter i den rolige og relativt tempererte nordre delen av landet. Chiang Mai er en fantastisk by med både sjarm og en hyggelig atmosfære. Her besøker dere områdets mest berømte tempel, Doi Suthep, og det fantastiske Elephant Care. Dere skal også på tur til en lokal stammelandsby og får mulighet til selv å plukke te med en kurv på ryggen. Fra Chiang Mai går turen sørover – til de berømte thailandske strendene. Dere tilbringer 6 dager på et deilig familiehotell ved Khao Lak. Her er der massevis av muligheter for aktiviteter og utflukter – eller bare tid til å slappe av og bade i det varme vannet.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Chiang Mai og hjem fra Phuket
 • Fly fra Chiang Mai til Phuket
 • 9 netter på 4-stjerners hoteller
 • 9 x frokost (dag 2-11)
 • 2 x lunsj (dag 4 og 5)
 • Lokal engelsktalende guide på alle utflukter og turer
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

En omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Doi Suthep-tempelet
 • Elephant Care
 • Stammelandsbyen Baan Tong Luang Hill
 • Elephant Poo Paper Park
 • Teplantasjen Araksa
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra den valgte flyplassen

Der er avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Chiang Mai

Ved ankomst i Chiang Mai går dere gjennom passkontrollen, henter bagasjen deres og går videre ut i ankomsthallen. Der venter guiden med et Asiatours-skilt. Dere blir kjørt til hotellet der du skal bo de kommende 4 nettene. Resten av dagen er til fri disposisjon så dere kan slappe av litt etter den lange flyturen.

Chiang Mai er Thailands nest største by, men likevel virker byen rolig og veldig hyggelig. Rundt 300 templer pryder byen som har et sentrum som omkranses av den gamle vollgraven. De aller fleste historiske severdighetene ligger i gåavstand fra byens sentrum. På de mange markedene selges det alt fra friske blomster til stekte gresshopper, og når kvelden faller på samles både lokale og tilreisende ved Chiang Mais berømte nattmarked for å handle og spise på de mange gatekjøkkenene.

Dag 3: Halvdagstur til Doi Suthep-tempelet

I dag får dere oppleve et av Nord Thailands vakreste og meget hellige templer, Wat Prathat Doi Suthep, som ligger 15 km utenfor Chiang Mai. Dette er en vidunderlig vakker, gylden pagode som inneholder relikvier fra Buddha. Dere kjører på en vei omgitt av flott natur gjennom fjellandskapet frem til nasjonalparken Doi Pui. Herfra går dere de 300 trinnene opp til pagoden som ble bygget i år 1383. Fra tempelet er det vakker utsikt over Chiang Mai by. Dere får se mange oransjekledde munker på pilgrimsferd til tempelet. Vær oppmerksom at det er spesielle regler for påkledning ved og i Doi Suthep.

Resten av dagen er til fri disposisjon. Dere kan utforske byen, eller kanskje dere har mer lyst på en forfriskende dukkert i svømmebassenget?

Dag 4: Besøk hos Elephant Care

I dag skal dere på et annerledes og uforglemmelig besøk, dere skal nemlig til elefantsenteret Elephant Care, som ligger ca. 90 minutters kjøring fra Chiang Mai. Som navnet antyder, er dette et sted som tar godt vare på elefanter og prøver å la dem leve så naturlig som mulig. Dette er verken et sirkus, et show eller en elefantleir. Her er elefantmaling, ridning og lenker forbudt. Dere kommer ikke hit for å bli underholdt, men for å få et innblikk i elefantenes hverdag og få nærkontakt med disse store, intelligente dyrene.

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til landsbyen Baan Meung Kud nord for Chiang Mai. Ved ankomst får dere alle utlevert klær, slik at dere ligner tradisjonelle mahouter (elefantpassere). Før dere treffer elefantene skal dere ut og høste mat. Det kan både være sukkerrør, bananer eller gress, avhengig av årstiden. Etter innhøstningen treffer dere elefantene og får lov til å fôre dem. Guiden forteller om dyrenes daglige rutiner og vaner. Dere lærer også hvordan dere kommunisere med dem og tyde deres kroppsspråk.

Etter at dere har spist en deilig lunsj må naturligvis også elefantene få en liten snack. Den består av klebrig ris som blandes med salt og formes til kuler. Elefanter er utrolig glade i mat, det sies at de bare sover i 3 timer. Resten av døgnet spiser de.

Et av høydepunktene er når elefantene skal avkjøles og vaskes. Dette foregår ikke med tradisjonell svamp og såpe, men med et stykke tre som kun finnes i det nordlige Thailand og heter keau saba. Når treet blir banket hardt, blir det mykt og kan brukes som svamp. «Magien» skjer når treet kommer i forbindelse med vann og det utvinnes en slags såpe. Elefantene elsker å bli skrubbet og skuret og velter seg lekne rundt i vannet.

Når solen står som høyest på himmelen, går du sammen med elefantene inn i skogen, der de selv finner føde. Så er dessverre tiden kommet til å ta avskjed med både elefantene og mahout-ene, og turen går tilbake til hotellet, der resten av dagen er til fri disposisjon.

Husk å ta med badetøy og tørre klær på denne turen.

Dag 5: Besøk i en stammelandsby – Elephant Poo Paper Park - Araksa teplantasje

Dere blir hentet på hotellet etter frokost og kjørt nordover til stammelandsbyen Baan Tong Hill. Her får dere et interessant innblikk i hvordan de forskjellige fjellstammene lever, blant annet Lahu, Hmong, White Karen og Padaung (Long Neck), som er kjent for sine mange messingringer rundt halsen. Kvinnene får den første ringen rundt halsen når de fyller 5 år. I dag er dette tradisjon, før i tiden gjorde kvinnene det for å beskytte seg mot tigerangrep i Myanmars fjellområde på grensen til Thailand. Landsbyen er omgitt av vakre rismarker, og på begge sider av landsbyen bor stammene i trehus der kvinner iført tradisjonelle klesdrakter viser frem sine håndlagede smykker, trefigurer og vevde tepper, som du også har mulighet til å kjøpe. Ta gjerne en prat med dem og få vite mer om deres historie og fascinerende kultur.

Dere fortsetter til Elephant Poo Pater Park, som er en forholdsvis ny og helt spesiell attraksjon i Chiang Mai. Her opplever dere alle faser i produksjonen av papir, som lages av ekskrementer fra bl.a. elefanter, hester og kuer. Litt vanskelig å forestille seg at slike råvarer kan bli til flott papir, ikke sant? Turen gjennom den frodige hagen fører dere gjennom åtte forskjellige paviljonger der dere får forklart hvert enkelt trinn i denne miljøvennlige og samtidig fascinerende prosessen. Hvis dere har lyst, kan dere få lage deres eget papir.

Lunsj spiser dere på en sommerfugl- og orkidefarm, der man kan se de vakre sommerfuglene fly rundt. Turen går videre til teplantasjen Araksa, som har spesialisert seg på den svarte kvalitetsteen Assam. Her får dere forklart teprosessens ulike stadier og metoder, og dere får lov til å bli med ut i plantasjen og plukke teblader med en bambuskurv på ryggen. Besøket avrundes av med kopp rykende fersk te og en thailandsk snack.

Dag 6: Chiang Mai – Khao Lak

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Herfra flyr dere til Phuket, der dere tas imot av en sjåfør som kjører dere til Khao Lak. Kjøreturen tar ca. 1 time og 45 minutter, avhengig av trafikken. I Khao Lak venter det 5 overnattinger.

Dag 7-10: Badeferie i Khao Lak

Dagene er til fri disposisjon.

Til tross for den forholdsvis korte avstanden til livlige Phuket er Khao Lak en helt annen verden. Her finner du ro og strandeventyr.

Khao Lak består av flere sammenhengende strandområder som til sammen utgjør dette deilige, barnevennlige ferieparadiset med det blå havet på den ene siden og den frodige regnskogen på den andre. Du bor ved Nang Thong Beach, det mest populære området i Khao Lak. Her finner du suvenirbutikker, utfluktsarrangører, dykkerbutikker og restauranter som serverer fisk, skalldyr og lekre thailandske retter.

Under oppholdet her kan du se frem til flotte, avslappede feriedager på stranden eller ved hotellets svømmebasseng. Hvis dere har lyst til å være aktive, kan dere dra på vandring i den nærliggende nasjonalparken Khao Lak-Lam Ru eller på dykke/snorkletur til et av verdens beste dykkesteder, nemlig Similian-øyene. De ligger 1 time og 15 minutter unna med speedbåt. De 9 øyene er blitt nasjonalpark og består av et imponerende marineliv med fargestrålende fisk, hvalhaier, havskilpadder og rokker samt uberørt natur, kritthvite sandstrender og krystallklart vann.

Eventyrlystne kan dra til nasjonalparken Khao Sok, ca. 65 km fra Khao Lak. Parken har et areal på 739 kvm og regnskogen her er en av verdens eldste. Khao Sok er et ”must-see” og trolig Thailands vakreste nasjonalpark. Her kan dere oppleve parkens spennende dyreliv og beundre den vakre naturen, som omfatter Cheow Larn-sjøen, Sok-elven, fosser, dype daler og kalksteinsfjell.

Dag 11: Hjemreisen starter

Dere blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Phuket, der hjemreisen starter.

Dag 12: Hjemkomst til Norge

Dere kommer tilbake til Norge etter en flott, opplevelsesrik ferie.

Forleng reisen din

Storbyforlengelse til Bangkok, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.325 kr.
Pr. barn u/12 år: + 4.325 kr.

Oppholdet er basert på to deluxe-rom, der opptil 2 voksne og 2 barn kan bo sammen.

Bangkok, Thailands hektiske, fargerike og fascinerende hovedstad, er en av verdens raskest voksende byer, med ca. 12 millioner innbyggere. Byens utvikling til moderne metropol startet for alvor på 1990-tallet, og i dag står de enorme skyskraperne i sterk kontrast til spirene på de vakre, gylne templene.

Det sentrale Bangkok er området omkring Silom Road, der du skal bo på det komfortable Hotel Narai. Området er byens mest populære turistområde på grunn av den høye konsentrasjonen av shoppingsentre, restauranter og hoteller.

Gjennom byen går elven Chao Phraya, og denne elven står for en vesentlig del av byens offentlige transport. På den østlige siden av elven ligger øya Ko Ratanakosin, som er den historiske delen av Bangkok og hjemstedet til byens opulente vartegn, Grand Palace. På den vestlige siden av elven ligger det en labyrint av kanaler som ofte betegnes som byens grønne lunger.

Mens du er i Bangkok kan du også gå på oppdagelsesferd i Chinatown og det fargerike markedet Chatuchak, et av verdens største. Hvis du trenger litt fred og ro, kan du vandre en tur i parken Lumpini og beundre utsikten til de høye skyskraperne som speiler seg i vannet.

En av de største opplevelsene i Bangkok er uten tvil maten, og du finner gastronomiske opplevelser i alle prisklasser rett utenfor døren.

Når du skal ta deg rundt i byen, trenger du ikke å bekymre deg om Bangkoks beryktede trafikk, for byen har et godt tilbud av andre transportmidler enn busser, tuktuk-er og drosjer. Elvedrosjene er veldig populære, og de legger til ved mange av byens severdigheter. I tillegg kan du bruke The Sky Train som snor seg mellom byens høyhus og er en god, rask og billig måte å ta seg frem på.

Bangkok er byen som har alt hva hjertet begjærer.

Tillegg for enkeltrom 2.550 kr.
Rabatt ved større grupper
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.