Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaThailandØyhopping: Koh Lanta, Koh Hai & Koh Mook

13 dager: Øyhopping: Koh Lanta, Koh Hai & Koh Mook

Høydepunkter på denne reisen:

Koh Lanta, Koh Hai, Koh Mook.

Følgende er inkludert i reisen:

  • Flyreise fra Norge til Krabi t/r
  • 10 overnattinger på 3- og 5-stjernede hoteller
  • 10 x frokost (dag 3-12)
  • Transport i minibuss med klimaanlegg
  • Transport mellom øyene i speedbåt og tradisjonell «vispbåt»
  • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
  • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Det anbefales å bestille turen i god tid.

Tillegg for enkeltrom 6.580 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne reise fordi...

Øyhopping blant Thailands sørlige paradisøyer er populært blant mange – bli med, så skjønner du raskt hvorfor.

I løpet av denne reisen bor du på tre helt forskjellige øyer, hver med sin spesielle sjarm: Koh Lanta, Koh Hai og Koh Mook. Her venter det fine hvite sandstrender, flott natur og utsikter, høye loddrette fjell, små lokalsamfunn samt raske speedbåter og tradisjonelle “vispbåter” som frakter deg fra den ene øya til den neste.

På denne reisen setter du ned tempoet og får tid til alt det du ikke har tid til i hverdagen. Her kan du ligge på en solseng, nyte den stekende solen, bade i det klare, varme vannet, fordype deg i en god bok, hygge deg med kortspill eller la deg skjemme bort med en omgang massasje. Hvis du har lyst til å oppleve litt, har øyene også gode muligheter for både aktiviteter og utflukter.

Som prikken over i-en kan du avrunde reisen med et opphold i Bangkok.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise
Dag 1: Avreise

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Krabi – Ao Nang Beach
Dag 2: Ankomst i Krabi – Ao Nang Beach

Du lander på Krabi flyplass, går gjennom passkontrollen og henter bagasjen din. I ankomsthallen venter en sjåfør som skal kjøre deg til hotellet i feriebyen Ao Nang Beach, 25 km fra flyplassen.

Etter en lang flytur kan du slappe av ved svømmebassenget eller ta håndkledet under armen og legge deg ned på stranden som ligger bare et steinkast unna. Du kan også slentre en tur langs strandpromenaden, titte i de mange butikkene som ligger som perler på en snor, nyte utsikten over havet og se på de mange små motorbåtene som går i pendelfart mellom Ao Nang og Railay Beach.

Når sulten melder seg, er ikke utfordringen det å finne en restaurant, men å velge mellom Ao Nangs mange gode spisesteder. Her finnes det restauranter med både tradisjonelle thailandske retter, internasjonale retter og fisk og skalldyr. Du finner også mange fast food-kjeder.

Som avslutning på dagen har du kanskje lyst til å sitte på en av benkene på strandpromenaden og beundre utsikten over havet og den vakre solnedgangen.

Overnatting Aonang Princeville Resort & Spa 

Dag 3: Krabi – Koh Lanta Yai
Dag 3: Krabi – Koh Lanta Yai

Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til Ban Hua Hin-kaien, som ligger ca. 90 km fra Ao Nang Beach. Herfra skal du ta bilfergen til Koh Lanta som ligger øst for Phi Phi-øyene.

Koh Lanta består av Koh Klang, Koh Lanta Noi, Koh Lanta Yoi og 50 mindre øyer. Du skal bo på den populære øya Koh Lanta Yai, som har flott natur med skoger, tropisk regnskog og 9 deilige sandstrender, som strekker seg langs øyas vestkyst og har gode muligheter til snorkling.

Etter en fergetur på ca. 20 minutter ankommer du Koh Lanta. Sjåføren kjører deg til hotellet, som ligger mellom strendene Klong Nin og Khlong Toab. Her venter 3 overnattinger i rolige og avslappede omgivelser.

Overnatting Rawi Warin Resort and Spa 

Dag 4-5: Koh Lanta Yai
Dag 4-5: Koh Lanta Yai

Dagene er til fri disposisjon, og du kan slappe av på den deilige sandstranden og bade i det smaragdgrønne vannet. Langs stranden finner du strandbarer og restauranter, der du kan spise lekre, lokale retter. Litt unna stranden ligger den lille byen av samme navn. Der er det flere restauranter å velge mellom og minibanker, apoteker, klesbutikker og suvenirbutikker.

Koh Lanta har også interessante severdigheter og aktiviteter. Du kan f.eks. ta en taxi til Lanta Old Town, som ligger på den østlige siden av øya. Her i den gamle havnebyen er det som om tiden har stått stille og du merker raskt den fredelige atmosfæren. Den gamle bydelen er også kjent for Sea Gypsy Village, der befolkningen for flere hundre år siden bosatte seg langs kysten i trehus oppført ute på havet. Havsigøynerne blander seg sjelden med resten av befolkningen og har også sitt eget språk, egne tradisjoner og overbevisninger.

Med Koh Lantas skoger og tropiske regnskoger er øya meget velegnet til fotturer. I tillegg har øya noen av Thailands beste dykkersteder med koraller, fargerike fisk, klipper og huler. Et annet sted som er et besøk verdt er Khao Mai Kaew-hulene som har både stalaktitter og stalagmitter.

Om kvelden kan du gå en tur langs stranden og nyte den vakre solnedgangen til lyden av bølgene.

Overnatting Rawi Warin Resort and Spa 

Dag 6: Koh Lanta – Koh Hai
Dag 6: Koh Lanta – Koh Hai

I dag sjekker du ut av hotellet og blir kjørt til Saladan-kaien, der en speedbåt tar deg med til øya Koh Hai, også kjent som Koh Ngai, der du skal bo de neste 3 nettene. Du ankommer til den lille paradisøya, som er dekket av palmer, jungel og hvite sandstrender, ca. 40 minutter senere.

Overnatting Fantasy Resort & Spa 

Dag 7-8: Koh Hai
Dag 7-8: Koh Hai

Dagene er til fri disposisjon.

Utsikten fra Koh Hai  er som hentet rett fra et postkort – de tradisjonelle “vispbåtene” er fortøyd i sanden med det turkise vannet og de kjempestore kalksteinsfjellene som bakgrunn. Her kan du ikke annet enn å gire helt ned. Her finnes det ingen trafikk, butikker eller støyende diskoteker. Her kan du bare lene deg tilbake, daffe i solen, bade i det varme, klare vannet og slappe av på en solseng med en god bok. Hvis du har lyst til å gå en tur, kan du gå til venstre og ned til den andre enden av øya, der det også er fantastisk å snorkle. Går du til høyre, kan du gå inn i jungelen til du kommer til et utsiktspunkt der du har en fantastisk utsikt over havet og fjellene.

Overnatting Fantasy Resort & Spa 

Dag 9: Koh Hai – Koh Mook
Dag 9: Koh Hai – Koh Mook

I dag er tiden kommet til å si farvel til Koh Hai, og heldigvis venter enda et paradis. Du blir hentet av en «vispbåt» som tar deg med til perleøya Koh Mook som ligger ca. 30 min unna. Koh Mook er større enn Koh Nai, og denne øya har også en liten landsby dit du enten kan gå eller sykle. Her ligger også den lokale skolen, supermarkeder, restauranter osv.

Overnatting Sivalai Beach Resort 

Dag 10-11: Koh Mook
Dag 10-11: Koh Mook

Dagene er til fri disposisjon.

Det gode ved Koh Mook er at du kan bruke stranden på begge sider av øya. Hvis du har lyst på aktiviteter eller utflukter, kan du for eksempel la deg skjemme bort med massasje, leie en kajakk eller besøke øyas store attraksjon. Smaragdgrotten, som kun kan nås fra vannet. Her svømmer du ca. 80 meter inn gjennom en tunnel. Det er nesten bare selvlysende fisk som lyser opp veien. Men når du kommer frem til åpningen innen i grotten – midt på øya – kommer det til syne et lite skjult paradis med sandstrand, grønne trær og bratte klipper.

Vil du hoppe over på enda en øy, kan du med fordel ta en «vispbåt» til øya Koh Kradan som ligger ca. 20 minutter unna. Her er det fantastisk å snorkle for å se de både nysgjerrige og fargerike fiskene som svømmer rett ved strandkanten. Stranden er smal, men flott, og det samme er utsikten til de loddrette fjellene og de tradisjonelle “vispbåtene” som er fortøyd langs stranden.

Om kvelden, når det er blitt litt kjøligere på Koh Mook, kan du løpe en tur langs stranden eller bare gå en tur og nyte solen som forsvinner bak de grønnkledte fjellene.

Overnatting Sivalai Beach Resort 

Dag 12: Hjemreisen starter
Dag 12: Hjemreisen starter

Det er dessverre på tide å si farvel til dette vakre hjørnet av Thailand. Du blir hentet av en «vispbåt» som tar deg med til kaien sør for Krabi – en tur på ca. 45-60 minutter. Her venter en sjåfør som kjører deg til Krabi flyplass, som ligger ca. 2-3 time unna. Herfra setter du kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst
Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en deilig og avslappende ferie.

Kombinasjonsmuligheter etter rundreisen
Storbyforlengelse til Bangkok 4 dager/3 netter
Storbyforlengelse til Bangkok 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.150 kr.
Pr. barn u/12 år: + 4.650 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.350 kr.

Utflukt til Grand Palace og båttur på Bangkoks kanaler er inkludert.

Bangkok er Thailands hektiske, fargerike og fascinerende hovedstad og en av verdens raskest voksende byer, med ca. 12 millioner innbyggere. Bangkok blomstret for alvor opp på 1990-tallet, og i dag står byens enorme skyskrapere i sterk kontrast til de gylne templenes spir.

Sentrum av Bangkok ligger rundt Silom Road, der du skal bo på det 4-stjerners hotellet Triple Two Silom. Dette området er også kjent som det mest populære blant turister på grunn av sin høye konsentrasjon av kjøpesentre, hoteller og restauranter.

Gjennom byen løper elven Chao Phraya, som står for en vesentlig del av byens offentlige transport. På den østlige siden av elven ligger øya Ko Ratanakosin, som er den historiske delen av Bangkok og hjemstedet til byens overdådige vartegn, Grand Palace, som du skal besøke på en guidet utflukt med lokal engelsktalende guide.

Fra den meget populære severdigheten Grand Palace går du ombord i en liten motorbåt, en såkalt ”vispbåt”, og beveger deg langs byens kanaler, noen av Bangkoks viktige grønne lunger. Du skjønner raskt hvorfor de tidligere europeiske handelsreisende og besøkende ga byen navnet ”Østens Venezia”.

Resten av dagene kan du nyte hovedstaden på egenhånd og bl.a. gå på oppdagelsesferd på de fargerike markedene, som f.eks. Chatuchak, et av verdens største. Bangkok har også en moderne kunstscene med mange spennende gallerier som stiller ut lokal kunst. Hvis du trenger litt fred og ro, kan du gå en tur i parken Lumpini. Der har du utsikt til høye skyskrapere som speiler seg i vannet.

En av de største opplevelsene i Bangkok er uten tvil maten, for her er det gastronomiske opplevelser i alle prisklasser rett utenfor døren.

Bangkok er en by som har alt det hjertet kan begjære.

Du har mulighet til å kjøpe følgende utflukt:

Overnatting Triple Two Silom 

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.