Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeInfo & KontaktReisetemasiderReiser til Sulawesi

Reiser til Sulawesi

En reise til Sulawesi er en reise til uberørt natur, kultur og en tradisjonsrik og eksotisk lokalbefolkning.

De eventyrerne som finner veien hit, vil finne en øy som er lite preget av turisme, og de vil garantert ikke bli skuffet.

Hvis du har spørsmål om å reise til Sulawesi, skal du kontakte våre reisekonsulenter på 21 95 37 99.

Populære rundreiser: Reiser til Sulawesi

Hvorfor skal du reise til Sulawesi

Nordøst for Bali finner du Sulawesi, verdens 11. største øy. Denne øya har en interessant form og en makeløs mangfoldighet.

Det er ikke mange som reiser til Sulawesi, men de eventyrerne som finner veien hit kan glede seg over vakker natur og noen av Indonesias mest fascinerende og eksotiske folkeslag. Sulawesi er helt spesiell, og her får du raskt fornemmelsen av å ha forlatt den moderne verden.

Vår rundreise

Nedenfor kan du lese mer om hvilke opplevelser som venter deg på Sulawesi.

Tana Toraja

I sør finner du et av de vakreste stedene på Sulawesi, Tana Toraja, et fjellrikt område som ligger i 800 meters høyde og trollbinder besøkende med idylliske små landsbyer og bølgende rismarker. Her finner du frodig natur med dype daler, høye fjell, maleriske rismarker og ikke minst tradisjonsrike kulturer.

I høylandet kan du møte Toraja-folket, som er etterkommere av båtfolk. Da de slo seg ned på øya fortsatte de å bo i båtene sine. Senere bygde de hus, men husene ble bygd med båtfasong, og i dag karakteriseres dette folkets hus av de båtformede takene.

Toraja-folket er også kjent for sine spesielle begravelsesmetoder- og seremonier, f.eks. ofringer av vannbøfler og hengende kister.

Ved Lemo kan du se menneskelignende figurer, Tau Tau, som vokter over gravene på små balkonger foran gravene på fjellsidene. I den 400 år gamle landsbyen Kete Kesu, som etter sigende skal ha den best bevarte kulturen og begravelsesseremoniene i hele Toraja, kan du oppleve de hengende kistene.

Besøk hos kajang-stammen

I Tanjung Bira kan du besøke den lokale stammen, kajang. Dette folket bor i skogen og lever etter animistisk tro. Det vil si at de tror at også dyr, planter og ikke-levende vesener har sjel.

Stammen bor i skogen, isolert fra resten av innbyggerne i Bulukumba-regionen. Her er strøm og kjøretøyer forbudt, så derfor ankommer du til landsbyen til fots.

Et av kajang-stammens kjennetegn er at de kun bærer svarte klær. For denne fargen er angivelig det første du ser når du ligger i mors mage og den siste du ser når du forlater livet igjen.

Sengkang

I den sørlige delen av Sulawesi finner du den lille byen Sengkang, som er et godt utgangspunkt for flere opplevelser.

Besøk f.eks. et vevsenter, der du kan oppleve kvinner som vever de tradisjonelle og fargerike bugis-silkestoffene for hånd.

Rett ved Sengkang ligger også Tempe-sjøen. Dra ut på sjøen i båt og få et innblikk i fiskernes hverdag. Fiskerne bor i hus som flyter på sjøen, et fascinerende syn. Sjøen er også et fint sted å observere fugler.

Vil du få vite mer om Sulawesi?

Du kan lese mere om vår reise til Sulawesi ved å trykke på ”Les mer” på reisen lenger oppe på siden.

Her kan du få mere informasjon og reisens høydepunkter, dagsprogram, hva som er inkludert og mye annet.

Du kan også få praktisk informasjon om våre reiser til Indonesia på vår side med praktisk informasjon. Her kan du lese mer om vaksiner, visum og mye annet.

Har du spørsmål?

Hvis du har spørsmål om Sulawesi eller våre andre reiser til Indonesia eller Sørøst-Asia, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre.

Vi gleder oss til å sende deg ut på dit livs reise.

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser!

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.