• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
12 dager

Sri Lankas høydepunkter

Opplev utsikten fra Løveklippen i Sigiriya, Sri Lankas frodige høyland og safari i Yala nasjonalpark. Reisen kan forlenges med badeferie.

Sri Lankas høydepunkter Sri Lankas høydepunkter
12 dager

Sri Lankas høydepunkter

Opplev utsikten fra Løveklippen i Sigiriya, Sri Lankas frodige høyland og safari i Yala nasjonalpark. Reisen kan forlenges med badeferie.

Velg denne reise fordi…

Sri Lanka tar imot deg med åpne armer. Den perleformede øya har en gjestfri befolkning, utrolig vakker natur, spennende historie og et eksotisk dyreliv – alle ingredienser til en perfekt reise.

Denne reisen tar deg med til den gamle hovedstaden Sigiriya og den nesten 200 meter høye løveklippen og til Dambulla tempelgrottene, der over 150 buddhastatuer fremdeles står, godt bevart. Turen går videre til Kandy, der du besøker en tefabrikk og får se hvordan den verdensberømte teen produseres. Du får selvfølgelig også se Tannens tempel, der den ene hjørnetannen til Buddha sies å være skjult. Fra Nanu Oya reiser du med tog gjennom det vakre, grønne høylandet til Haputale ved nasjonalparken Horton Plains. Du reiser til det hellige pilegrimsstedet Kataragama og avslutter med en safari i den fantastiske nasjonalparken Yala. Her kan du bl.a. se elefanter, krokodiller og leoparder.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 9 netter på 3-stjerners hoteller
 • 9 x frokost (dag 3-11)
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på utflukter og turer
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Togreise mellom Nanu Oya og Haputale
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Løveklippen i Sigiriya
 • Det buddhistiske grottetempelet i Dambulla
 • Besøk i krydderhage i Matale
 • Besøk på tefabrikk og teplantasje
 • Tannens tempel i Kandy
 • Togreise fra Nanu Oya til Haputale
 • Kataragama
 • Safari i Yala nasjonalpark
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Colombo - Sigiriya

Du ankommer flyplassen i Colombo og henter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden din med et Asiatours-skilt, og du merker med en gang den varme srilankiske gjestfriheten.

Fra flyplassen kjører du mot Sigiriya. Len deg tilbake og nyt alle de nye inntrykkene som suser forbi vinduet.

Kjøretid: ca. 4,5 time

Dag 3: Sigiriya – utflukt til Løveklippen

Kong Kashyapa flyttet i år 477 fra Anuradhapura til Sigiriya og gjorde stedet til hovedstad på grunn av den strategiske beliggenheten. Kongen bygget et enormt palass med omliggende hageanlegg, store vannbassenger og skulpturer. Inngangen til palasset var en gigantisk løve – herav navnet Løveklippen. I dag er det dessverre bare de enorme løvepotene som er igjen.

Etter bare 20 år som kongesete og hovedstad ble Sigiriya omdannet til buddhistisk kloster.

Etter frokost er det din tur til å oppleve Løveklippen i Sigiriya. Den nesten 200 meter høye klippen reiser seg dramatisk i landskapet, og på avstand kan den virke vanskelig å bestige. Turen opp til toppen er hard, men ta det rolig og gå i ditt eget tempo. Når du når toppen, blir du rikelig berømt for anstrengelsene med interessante gamle ruiner og den fantastiske utsikten over det grønne landskapet med jungel og fjell.

På veien mot toppen ser du også vakre, godt bevarte freskomalerier, som gjennom tidene har vært godt beskyttet inne i en liten hule.
Hvis du synes at turen blir for anstrengende, kan du velge å stoppe ved løvens poter, som er litt over halvveis oppe. Potene viser hvor storslått inngangen til palasset på toppen må ha vært. Husk å ta med vann på turen.

(Det tar ca. 2 timer å gå opp og ned klippen + den tiden du bruker på toppen).

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 4: Sigiriya på egenhånd
Dag 5: Sigiriya – grottetemplet i Dambulla – krydderhage i Matale - Kandy

Etter frokost går turen mot Kandy med to interessante stopp underveis.

Ikke langt fra Sigiriya ligger den større byen Dambulla. En stor gullfarget Buddha viser veien til det gylne tempelet. Men det er faktisk grottene bak det gylne tempelet som er det  mest interessante. Her skjuler det seg fem grottetempler med fantastiske veggmalerier og 157 buddhastatuer. Turen opp til grottetemplene går på bratte trapper, men det er virkelig verdt anstrengelsene. Pilegrimer har valfartet til disse hulene siden kong Valagamba søkte tilflukt her for mer end 2000 år siden, og Dambulla er fremdeles et viktig pilegrimsmål for Sri Lankas buddhister.
Grottetemplene i Dambulla er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Herfra går turen videre mot Matale, kjent for sine mange krydderhager. Du får en interessant innføring i urter og krydders helbredende virkning. Denne tiltroen til naturmedisin er meget utbredt på Sri Lanka. Før du forlater Matale kan du kjøpe urtete, oljer og krydder, så du kan prøve hvordan de virker på din egen kropp.

Du ankommer Kandy sent på ettermiddagen.

Kjøretid: ca. 3 timer

Dag 6: Besøk på tefabrikk og -plantasje – Tannens tempel i Kandy

Kandy ble bygget i år 1798 av den siste kongen, Sri Wickrama Rajasinghe. Byen ligger utrolig vakkert til ved den kunstige sjøen av samme navn og er omgitt av fjell og teplantasjer i 500 meters høyde. Uansett hvor i byen du befinner deg, kan du se den 26 meter høye buddhastatuen over Bahirawakanda-templet, som ligger ca. 1 km fra byens sentrum. Utsikten herfra er fantastisk, og du kan blant annet se det hellige Tannens tempel, som ligger ved bredden av sjøen.

Kandy er kjent som byen som beholdt sin frihet lenge etter at resten av øya kom under koloniherrenes styre. Byen har klart å bevare å bevare sine spesielle tradisjoner og kultur, som lever den dag i dag, gjennom musikk, dans og arkitektur.

I dag skal du besøke en tefabrikk og den tilhørende plantasjen samt Tannens tempel i Kandy. Etter frokost blir du hentet, og sjåføren/guiden tar deg med til tefabrikken Giramama. Her ser du hele fremstillingsprosessen: fra plukking av bladene på markene til servering av den ferdige, varme teen. Sri Lanka er nemlig verdensberømt for sin teproduksjon.

Etter besøket på tefabrikken kan du kjøpe en utflukt til Kandys botaniske hage. Se mer om denne turen nedenfor.

Om ettermiddagen får du oppleve en av Sri Lankas helligste steder ”Dalada Maligawa”, også kjent som Tannens tempel. Templet inneholder Sri Lankas mest betydningsfulle buddhistiske levning: en av Buddhas hjørnetenner.
Det sies at tannen i 1590 ble smuglet til Sri Lanka i en prinsesses hår, og den oppbevares nå i et gullskrin, med et vell av lotusblomster foran. Tre ganger om dagen gjennomføres det en religiøs seremoni som det er meget interessant å overvære. Her kan du se de mange troende buddhistene i deres flotte klær og også selv delta i seremonien, hvis du vil.  Skrinet åpnes kun én gang i året, og mange pilegrimer valfarter til templet for å få et glimt av tannen. Dette skjer ved det årlige og kjempestore opptoget Esala Perahara i juli og august, der man kan beundre de mange flinke danserne og elefantene som er pyntet med overdådige kostymer.
Komplekset huser flere fascinerende templer og museer, og guiden vil gi deg interessant informasjon om templets betydning.

Etter besøket i Tannens tempel kan du kjøpe en utflukt til en av de kulturelle danseforestillingene Kandy er blitt så berømt for. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Dag 7: Kandy på egen hånd

Du har dagen til fri disposisjon i Kandy. Du kan gå på oppdagelsesferd i byens travle gater, der du kan se mange vakre bygninger fra kolonitiden. Hvis du liker smykker, perler og edle stener, kan du titte i noen av de mange gullsmedbutikkene byen er så kjent for. Du kan også kjøpe en interessant utflukt.

Dag 8: Kandy – togtur fra Nanu Oya til Haputale

Så er tiden kommet til å ta avskjed med Kandy, og turen går først med bil til Nanu Oya- togstasjonen som ligger ved byen Nuwaraeliya. Her går du ombord på toget og legger ut på en vakker togtur gjennom Sri Lankas høyland med grønne fjell og frodige teplantasjer på begge sider.

Du ankommer den hyggelige byen Haputale om ettermiddagen, og her venter sjåføren/guiden på deg og kjører deg til hotellet.

Kjøretid: ca. 2 timer.
Tog: 1 ½ time

Dag 9: Haputale – Kataragama – Yala

I Haputale kan du slappe helt av. Nyte den friske luften og de vakre omgivelsene med teplantasjer og fossefall. På en klar dag kan du se helt til kysten.

Tidlig på ettermiddagene kjører du fra fjellene langs svingete veier mot Yala. På veien skal du besøke et av de helligste pilegrimsstedene på Sri Lanka: Kataragama. Hit valfarter tusenvis av både hinduer, buddhister og muslimer hvert år for å vise sin respekt, meditere og be til gudene sine. Det sies at Buddha mediterte ved Kirivehera-stupaen i Kataragama på sitt tredje og siste besøk i Sri Lanka.

Du ankommer hotellet ditt sent på ettermiddagen.

Kjøretid: ca. 4 timer

Dag 10: Safari i Yala nasjonalpark

Formiddagen kan du bruke til å slappe av. Om ettermiddagen venter enda et av reisens høydepunkter, en safari i nasjonalparken Yala.

Yala nasjonalpark er Sri Lankas eldste nasjonalpark og den nest største, med et område på 978,8 km². Parken er hjemsted for mer enn 215 forskjellige fuglearter og 44 forskjellige slags pattedyr. Hvis man er heldig, kan man her få se både elefanter, hjorter, krokodiller, villsvin, bøfler, aper og leoparder.

Selv om Yala er et av stedene med flest leoparder i Sri Lanka, er det ingen garanti for å se dem. De gjemmer seg ofte i buskaset og er meget vanskelige å få øye på. Men du har en flink guide med deg som hjelper deg til å se dyrene og kan fortelle om parkens øvrige imponerende plante- og dyreliv.

Vær oppmerksom på: I Yala nasjonalpark stenges noen ganger enkelte områder i parken eller hele parken i perioden september-oktober. Hvis du skal reise til Sri Lanka i denne perioden, må du være oppmerksom på at din safari i Yala kan bli erstattet med en safari i nasjonalparken Udawalawe.

Dag 11: Yala – flyplassen – hjemreisen starter

Fra Yala går turen til flyplassen i Colombo. Herfra flyr du mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Du har mulighet til å forlenge denne reisen med en badeferie ved en av Sri Lankas vakre strender. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Kjøretid: ca. 6 ½ timer

Dag 12: Ankomst i Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik reise.

Forleng reisen din

Badeferieforlengelse i Negombo, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 3.915 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.245 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.660 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Sri Lankas sør- og vestkyst er fra desember til mars, og feriebyen Negombo ligger på vestkysten, bare ca. 30 minutter fra Sri Lankas internasjonale flyplass.

Negombo er kjent for sin brede, gylne sandstrand og hyggelige feriestemning. Dette er en allsidig ferieby, der du har alle muligheter til å slappe av og nyte dine siste dager på Sri Lanka med en god bok ved svømmebassenget eller på den flotte sandstranden.

Negombo har et stort utvalg hoteller, restauranter og butikker, og her er det en god blanding av turister og lokalmiljø.

Badeferieforlengelse i Hikkaduwa, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 3.680 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.320 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.355 kr.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til den sørvestlige delen av Sri Lanka er fra desember til mars, og det er sørøst på Sri Lanka at du finner feriebyen Hikkaduwa.

Hikkaduwa ble internasjonalt kjent som et flott reisemål allerede på 1970-tallet, og var en av Sri Lankas første feriebyer. I Hikkaduwa finner du massevis av hoteller, restauranter, suvenirbutikker og turoperatører som arrangerer aktiviteter både over og under vann. Utenfor Hikkaduwa ligger det et stort korallrev der du kan snorkle og dykke med mange flotte fisker og skilpadder.

Hikkaduwa er med rette blitt et populært feriereisemål, for til tross for sin stadig stigende popularitet har byen klart å beholde sin hyggelige og avslappede atmosfære.

Badeferieforlengelse i Passikudah, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 5.720 kr.
Pr. barn under 12 år: + 4.770 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.140 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Passikudah, som ligger på Sri Lankas østkyst, er fra mai til september.

Denne lille kystbyen har en av verdens lengste og mest langgrunne strender. Man kan gå mer enn 1 km ut i havet uten at det blir dypt. Bukten ved Passikudah er beskyttet av et rev, og dette gjør den til en av øyas tryggeste badesteder. Det er også et godt sted å snorkle og se flotte fargerike fisk og vakre smukke koraller.

Passikudah er berømt for sin maleriske skjønnhet med palmer, myk, gyllen sand og krystallklart vann. Her kan du nyte de siste feriedagene dine i paradisiske omgivelser.

Vær oppmerksom på at du på denne forlengelsen til Passikudah overnatter 3 netter i Passikudah og 1 natt i Negombo.

Badeferieforlengelse i Mirissa, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 2.740 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.075 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.350 kr.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Sri Lankas sør- og vestkyst er fra desember til mars, og det er nettopp på vestkysten at du finner den lille feriebyen Mirissa.

Mirissa ble virkelig satt på verdenskartet da det ble oppdaget at ikke mindre enn 26 forskjellige hvalarter passerer farvannet ganske nær byen fra oktober til april. Her kan man blant annet få øye på den største av dem alle: blåhvalen.

Men Mirissa har mer å by på enn hvaler. Denne lille hyggelige feriebyen har en fantastisk sandstrand, omgitt av vaiende palmer, og det er vanskelig å unngå å bli forelsket i dette stedet. Mirissa er den perfekte avslutningen på en reise Sri Lanka-reise.

Badeferieforlengelse til Maldivene, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 15.495 kr.
Pr. barn u/12 år: + 8.480 kr.
Enkeltromstillegg: + 5.905 kr.

Oppholdet er inkludert helpensjon og basert på en superior bungalow, der opptil  3 voksne eller 2 voksne og 1 barn kan bo sammen.

Maldivene ligger i Det indiske hav sørvest for Sri Lanka, og strekker seg 820 km fra nord til sør og 120 km fra øst til vest. Landet er Asias minste og består av 1.190 små koralløyer som er fordelt på en ring av 26 mindre øygrupper som også kalles atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av uberørte korallrev.

Maldivene er det lavest liggende landet i verden med en gjennomsnittshøyde over havets overflate på bare 1,5 meter.

Kun 202 av øyene er bebodde, mens 87 av øyene er utlagt til turisme.

I 2018 satte Maldivene rekord i antall turister, og det er ikke så vanskelig å forstå, for Maldivene er et virkelig paradis på jord. Her er det flotte bungalower på strendene, villaer bygget på påler i det turkisfargede vannet, en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt, 10 soltimer om dagen, kritthvite sandstrender der kokospalmene vaier i den lette brisen og krystallklart vann.

Fargene på Maldivene er så sterke og intense at du ikke trenger noen form for filtre på kameraet ditt – motivene her ser virkelig ut som fargesprakende postkort!

De fleste hotellene på Maldivene tilbyr forskjellige vannsportsaktiviteter og utfluktsmuligheter, som bl.a. solnedgangscruise med mulighet for å se delfiner, øyhopping, romantisk piknik på en sandbank samt snorkel- og dykketurer. Maldivene er nemlig dykkernes og snorklerne paradis, for her finner du noen av verdens vakreste rev, fulle av fargerike koraller og fisk – kanskje finner du til og med Nemo. Du kan også oppleve små revehaier, rokker og skilpadder.

Om kvelden kan du gå en tur langs stranden og nyte den vakre solnedgangen.

Hvorfor ikke gjøre drømmen til virkelighet? Bli med oss til Maldivene og finn ro, avslapning og noen av verdens mest idylliske strender.

Du bor på den prisvinnende resorten Summer Island.

NB: Prisene er ikke gyldige over jul og nyttår. Spør oss om prisen, hvis du skal reise i denne perioden.

Maldivene med barn, 5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 17.740 kr.
Pr. barn u/12 år: + 5.840 kr.
Enkeltromstillegg: + 4.585 kr.

Oppholdet er inkludert helpensjon og basert på et deluxe-rom, der opptil 2 voksne og 2 barn kan bo sammen.

Maldivene ligger i Det indiske hav sørvest for Sri Lanka, og strekker seg 820 km fra nord til sør og 120 km fra øst til vest. Landet er Asias minste og består av 1.190 små koralløyer som er fordelt på en ring av 26 mindre øygrupper som også kalles atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av uberørte korallrev.

Maldivene er det lavest liggende landet i verden med en gjennomsnittshøyde over havets overflate på bare 1,5 meter.

Kun 202 av øyene er bebodde, mens 87 av øyene er utlagt til turisme.

I 2017 satte Maldivene rekord i antall turister, og det er ikke så vanskelig å forstå, for Maldivene er et virkelig paradis på jord. Her er det flotte bungalower på strendene, villaer bygget på påler i det turkisfargede vannet, en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt, 10 soltimer om dagen, kritthvite sandstrender der kokospalmene vaier i den lette brisen og krystallklart vann.

Fargene på Maldivene er så sterke og intense at du ikke trenger noen form for filtre på kameraet ditt – motivene her ser virkelig ut som fargesprakende postkort!

Bandos Island Resort har barneklubb og massevis av morsomme aktiviteter for både store og små. Her tilbys det også spennende utflukter som bl.a. solnedgangscruise med mulighet til å se delfiner, snorkle- og dykketurer. Maldivene er nemlig dykkernes og snorklerne paradis, for her finnes noen av verdens vakreste rev fulle av med koraller og fisk i alle regnbuens farger – kanskje finner dere til og med Nemo.

Om kvelden kan dere gå en tur langs stranden og beundre den vakre solnedgangen eller stikke innom aktivitetshuset Clubhouse, der dere kan spille spill og bordtennis.

Hvorfor ikke gjøre drømmen til virkelighet? Bli med til Maldivene, der dere finner verdens vakreste paradisstrender og aktiviteter for hele familien.

Tillegg for enkeltrom 3.665 kr.
Rabatt ved større grupper
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.