• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
16 dager

Sri Lanka og Maldivene

La Sri Lanka fortrylle deg med nydelig natur, vilt dyreliv og enestående UNESCO-steder, og avslutt på Maldivenes kritthvite sandstrender på det prisbelønte resortet Summer Island.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Sri Lanka og Maldivene Sri Lanka og Maldivene
16 dager

Sri Lanka og Maldivene

La Sri Lanka fortrylle deg med nydelig natur, vilt dyreliv og enestående UNESCO-steder, og avslutt på Maldivenes kritthvite sandstrender på det prisbelønte resortet Summer Island.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo
 • 9 netter i Sri Lanka på 3-stjerners hoteller, inkl. frokost
 • 1 x lunsj (dag 3)
 • Togreise fra Nanu Oya til Ella
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør på transferer og utflukter
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med Asiatours’ egne gjester
 • Flyreise fra Colombo til Malé på Maldivene
 • Speedbåt-transfer fra Malé flyplass til Summer Island t/r
 • 4 netter på Maldivene på den 4-stjerners prisvinnende luksusresorten Summer Island i superior bungalow, inkl. helpensjon og én flaske vann på rommet daglig
 • Det er mulighet for å forlenge oppholdet, oppgradere romkategori og oppgradere til all inclusive
 • Flyreise fra Malé til Norge
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Omfattende utfluktspakke:

 • Løveklippen i Sigiriya
 • De buddhistiske grottetemplene i Dambulla
 • Besøk i krydderhage i Matale
 • Togreise fra Nanu Oya til Ella
 • Ravana-fossen
 • Den hellige pilegrimsbyen Kataragama
 • Safari i Yala nasjonalpark
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene

Reisen kort & godt

Slå to fluer i én smekk, og opplev Sri Lanka og Maldivene på én og samme reise. Reisen er den perfekte blandingen av kultur, natur og dyreliv på Sri Lanka og badeferie på Maldivenes kritthvite sandstrender. Samtidig har turen en god blanding av planlagte utflukter og fridager, slik at du selv kan planlegge aktivitetene og tempoet på ferien din.

Reisen starter i badebyen Negombo, der du har tid til å slappe av etter den lange flyturen før turen går videre til Sigiriya. I Sigiriya bestiger du Sri Lankas vartegn, Løveklippen, som har en fenomenal utsikt over landskapet.

Neste stopp er byen Kandy, og på veien besøker du de imponerende grottetemplene i Dambulla og Matales flotte krydderhager.

Et av høydepunktene er togturen fra Nanu Oya til Ella, som foregår i høylandet med maleriske teplantasjer og fosser. Fra Ella går turen videre til Yala nasjonalpark, der du skal dra på en spennende jeepsafari med mulighet for å se både elefanter, leoparder og bjørner.

Du avslutter dit Sri Lanka-eventyr med en natt i Negombo, som ligger rett ved Colombo flyplass. Herfra flyr du videre til Maldivene, der du skal bo på den prisvinnende resorten Summer Island. Her venter det avslappende dager på de kritthvite sandstrendene som står i flott kontrast til det maleriske turkise vannet.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Sri Lankas absolutte høydepunkter og Maldivenes paradisiske sandstrender i én og samme reise
 • Nyt utsikten fra toppen av den 200 meter høye Sigiriya-klippen, bli fascinert av Dambullas imponerende grottetempler og opplev den hellige byen Kandy – tre UNESCO-verdensarvsteder
 • Forelsk deg i Ellas forførende høyland med maleriske teplantasjer og fossefall, og kom tett på det eksotiske dyrelivet i Yala nasjonalpark
 • De mange opplevelsene fordøyes på det prisbelønte resortet Summer Island, der Maldivenes kritthvite sandstrender og krystallklare vann venter deg

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen, og du flyr til øystaten Sri Lanka, en virkelig perle i Det indiske hav. Det er mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Sri Lanka – Negombo

Du lander på Sri Lankas internasjonale lufthavn, Bandaranaike, i hovedstaden Colombo. Du passerer immigrasjonskontrollen før du henter bagasjen din. Ute i ankomsthallen venter sjåføren/guiden din med et Asiatours-skilt, og du vil med en gang føle den varme gjestfriheten.

Sammen kjører dere til Negombo som ligger ca. 30 minutters kjøring fra flyplassen.

Negombo er en god blanding av turisme og lokalt folkeliv med sine brede, gylne sandstrender og interessante fiskemarkeder. Negombo er nemlig en gammel fiskerlandsby, og fiske er fremdeles den viktigste næringsveien her. Tidlig om morgenen bringer fiskerne dagens fangst i land, og den blir bl.a. solgt på det lokale fiskemarkedet Llelama, rett ved det gamle hollandske fortet.

Etter innsjekking på hotellet kan du gå på oppdagelsesferd i byen eller slappe av etter den lange flyreisen og venne deg til varmen.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Negombo – Sigiriya

I dag kan du tilbringe en stille og rolig morgen på hotellet eller besøke fiskemarkedet Llelama før turen går videre.

Etter frokost blir du hentet på hotellet og setter kursen for Sigiriya. Halvveis blir det et lunsj-stopp ved elven Maha Oya i Pinnawala. Langs elven ligger det et par restauranter der du kan spise et godt måltid med vakker utsikt over elven. Her kan du være så heldig å oppleve elefantene fra Pinnawala elefantbarnehjem som kommer ned til elven for å bade to ganger om dagen.

Etter lunsj går turen tilbake til bilen. Len deg godt tilbake og nyt landskapet og de de mange inntrykkene som glir forbi

Ved ankomst til Sigiriya er resten av dagen til fri disposisjon, og du kan f.eks. kose deg i svømmebassenget eller beundre de rolige omgivelsene fra balkongen din.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 4: Løveklippen i Sigiriya

Etter frokost besøker du Sri Lankas vartegn, Løveklippen, som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste.  Du blir hentet på hotellet og kjørt til den berømte klippen.

Fra år 455 til 473 regjerte kongen Dhatusena over Sri Lanka i byen Anuradhapura. Dhatusenas sønn, Moggallana, skulle etter planen arve tronen, men det var ikke den eldste sønnen, Kashyapa, fornøyd med. Begge Moggallans foreldre var kongelige, mens Kashyapas mor bare var en av Kong Dhatusenas elskerinner, og det var grunnen til at han ikke kunne overta tronen etter sin far, selv om var eldst.

Kashyapa endte opp med å mure faren inne, og deretter overtok han makten. Dette fikk halvbroren Moggallana til å flykte til Sør-India for ikke å lide samme skjebne.

Den nye regenten, Kong Kashyapa, var ikke populær blant befolkningen, og han fryktet et angrep fra halvbroren Moggallana. Han valgte derfor å flytte hovedstaden fra Anuradhapura til Sigiriya på grunn av den  strategiske beliggenheten. På den flate toppen av Sigiriya-klippen bygget han sitt overdådige kongepalass med omliggende voller, hageanlegg, store vannbassenger og springvann.

Halvveis opp klippen bygget han inngangen til palasset, som forestilte en gigantisk løve – herav navnet Løveklippen. I dag er det likevel bare de store potene igjen.

Kong Kashyapa bodde her med sitt harem og tjenestefolk til halvbroren Moggallana vendte tilbake fra Sør-India med en hel hær. Kong Kashyapa og hans hær tapte slaget med Moggallana, og Kashyapa endte opp med å ta sitt eget liv i år 495. Moggallana flyttet hovedstaden tilbake til Anuradhapura, og herfra regjerte han landet. Sigiriya ble omdannet til et buddhistisk kloster.

På veien til klippen kan du se ruinene av vollgravene, hageanleggene og de imponerende vanningssystemene.

Klippen, som rager hele 200 meter i det frodige landskapet, kan virke helt urealistisk å bestige, og det er ikke uten grunn. Turen opp til toppen er hard! Det ligger ikke mindre enn 1.202 trinn foran deg, og vi anbefaler at du går i et rolig tempo og tar pauser underveis. Da kan du nyte den flotte utsikten som bare blir bedre jo høyere opp du kommer.

På veien mot toppen får du også se de vakre og godt bevarte freskomaleriene av kvinner og restene av en blankpolert klippemur. Litt over halvveis oppe finner du restene av den store løven som fungerte som inngang til kong Kashyapas kongepalass. Hvis turen blir for anstrengende, kan du velge å stoppe her.

Velger du å fortsette, kan vi garantere deg at det vil være verdt anstrengelsene. På toppen vil du se ruinene av det gamle kongepalasset og en fantastisk utsikt over sjøer, grønnkledte fjell og klippen Pidurangala. Ta deg god tid og nyt omgivelsene før nedstigningen starter.

Det tar ca. 2 timer å gå opp og ned + den tiden du tilbringer på toppen.

Husk gode sko og vann til turen.

Du blir kjørt tilbake til hotellet, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 5: Sigiriya – Dambulla grottetempler - Matale krydderhage – Kandy

Du blir hentet på hotellet og kjørt til Kandy, og på veien blir det to interessante stopp.

Første stopp er den gamle kongebyen Dambulla, kjent for sine mange grottetempler. Du besøker de fem viktigste, som ligger i en 160 meter høy og 600 meter bred klippe.

Grottene ble utgravd av Kong Valagamba i det første århundret f.Kr. og ble i 1991 oppført på UNESCOs verdensarvliste. Bratte trapper fører opp til grottene, men turen er helt klart verdt anstrengelsene. Hvis været er klart, kan du se hele veien til Løveklippen i Sigiriya.

I de fem grottene er det ikke mindre enn 153 gylne buddhastatuer, tre statuer av tidligere srilankiske konger og fire statuer av guder og gudinner, blant annet de to hindugudene Vishnu og Ganesha. I tillegg de mange statuene finnes det her også enestående veggmalerier over et areal på hele 2.100 m2.

Deretter går turen videre til den lille byen Matale, kjent for sine store, flotte krydderhager. Matale har nemlig det perfekte klimaet til å dyrke mange forskjellige slags krydder, for her er det den helt riktige balansen mellom varme og fuktighet.

Ved ankomst venter en meget interessant guidet omvisning mellom de store trærne og plantene. Guiden viser deg hvordan alle de krydderne vi bruker i hverdagen vokser i naturen og hvordan plantene ser ut før de blir til krydder. Bruk alle sansene dine og prøv å finne ut hva de forskjellige produktene er. Her dyrkes det bl.a. oppleve kanel, gurkemeie, vanilje, pepper, chili og ingefær, tillegg til kaffe og kakao, aloe vera og gummitrær.

Før du forlater hagen kan du handle i hagens butikk der det selges mange interessante produkter til både hud, hår, mage, ømme muskler og mye mer.

Etter omvisningen fortsetter du til Sri Lankas gamle hovedstad Kandy, der resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Ekstrautflukter:
Dag 6: Kandy – Nanu Oya – Togreise til Ella

Etter frokost blir du hentet på hotellet og kjørt til togstasjonen i Nanu Oya. Herfra skal du på en flott togtur gjennom Sri Lankas høyland til byen Ella som ligger vakkert til i fjellene i enden av kløften Ella Gap.

Toget snegler seg av gårde gjennom det kuperte landskapet, og utenfor vinduet kan ser du teplantasjer, fosser og det lokale folkelivet i de små landsbyene du passerer.

Du er fremme i Ella om ettermiddagen, og her venter din sjåfør/guide på å kjøre deg til hotellet.

Resten av dagen er til fri disposisjon til å nyte dette naturskjønne området.

Dag 7: Ella på egenhånd

Dagen i dag er til fri disposisjon, slik at du kan tilbringe tiden akkurat som du ønsker. Du kan bade i svømmebassenget og beundre den vakre utsikten, utforske området på egenhånd eller du kan velge en av våres gratis utflukter nedenfor.

Dag 8: Ella – Ravana-fossen – Kataragama – Yala

Etter frokost tar du avskjed med Ella. Sjåføren/guiden henter deg på hotellet, og dere kjører mot Yala på svingete fjellveier.

På veien stopper du ved den 25 meter høye fossen Ravana og pilegrimsbyen Kataragama, et av de helligste stedene på Sri Lanka. Hvert år i juli og august valfarter tusenvis av buddhister, hinduer og muslimer hit. Det utrolige er at alle disse regionene ser Kataragama-tempelet som en helligdom, og dette opplever man ikke mange steder i verden.

Turen fortsetter til Yala, og dit kommer du sent på ettermiddagen.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 9: Safari i Yala nasjonalpark

Du blir hentet på hotellet av guiden/sjåføren som kjører deg til Yala nasjonalpark, der du i dag skal ut på en spennende safari.

Yala nasjonalpark ble i år 1900 utnevnt til viltreservat og i 1938 til nasjonalpark. Med sine 978,8 km2  er Yala i dag Sri Lankas nest største nasjonalpark. Parken består av 5 områder, og to av dem er åpne for publikum.

Parken er hjemsted for mer enn 215 forskjellige fuglearter og 44 pattedyrarter. Det sies at Yala nasjonalpark har en av Sri Lankas største bestand av elefanter og den største konsentrasjonen av leoparder. Selv om Yala er området med flest leoparder i Sri Lanka, er det ingen garanti for å se dem. De skjuler seg nemlig ofte i buskas og er vanskelige å få øye på. Her kan du også få øye på både bjørner, krokodiller, villsvin, bøfler, aper og hjorter, så det gjelder å ha både kikkerten og kameraet klare!

Overnatting:
Dag 10: Yala – Negombo

I dag kjører sjåføren/guiden deg tilbake til Negombos gylne sandstrender. Len deg tilbake i setet og nyt de mange inntrykkene utenfor vinduet.

Ved ankomst i Negombo er resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 11: Negombo – Maldivene – Summer Island

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Der flyr du videre til Maldivene som ligger sørvest for Sri Lanka. Maldivene er Asias minste land og består av 1.190 små koralløyer som er inndelt i en ring av 26 mindre øygrupper som kalles atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av flotte korallrev.

Etter ca. halvannen times flytur ankommer du Malé flyplass, der du henter bagasjen din og går gjennom tollkontrollen. Ute i ankomsthallen venter representanten vår med et skilt med navnet ditt. Representanten vil følge deg til speedbåten utenfor flyplassen, og den tar deg over Det indiske hav. Etter 45 minutter kommer du til Summer Island, der resortens ansatte står klare til å ta imot deg.

Resten av dagen er til fri disposisjon, så ifør deg badeantrekket og finn ditt yndlingssted på den kritthvite sandstranden.

Overnatting:
Dag 12-14: Luksusferie på Summer Island

Tidlig om morgen kan du se den røde solen stå opp ute i horisonten. Du vil nok også se øyas hegrer, for hver morgen står de i vannkanten og skuer ut over de turkise lagunene.

Etter en deilig frokost i restauranten kan du legge deg på en liggestol og nyte de kritthvite strendene med krystallklart vann og kokospalmer som vaier i den lette brisen. Her må du nesten klype deg i armen for å skjønne at du ikke er i drømmeland.

Maldivene ligner ikke kun et postkort på land, men også under havoverflaten. Ifør deg maske, snorkel og svømmeføtter og svøm ut på eventyr blant de mange fargerike fiskene rett fra stranden. Kanskje treffer du på Nemo og øyas små revhaier, som er helt ufarlige.

Hotellet tilbyr også en rekke vannsportsaktiviteter og utfluktsmuligheter.

Du bør heller ikke gå glipp av en velgjørende, avslappende behandling på resortens spa.

Om kvelden kan du gå en tur langs stranden og beundre den vakre solnedgangen før du går på restauranten og spiser en velsmakende middag.

Du kan avslutte kvelden med en forfriskende drink i cocktail-loungen eller på balkongen din.

Overnatting:
Dag 15: Hjemreise

I dag må du dessverre ta avskjed med dette lille paradiset. Kvelden i forveien gir resepsjonen deg beskjed om når det er avgang fra Summer Island.

Du tar båten tilbake til Malé flyplass, der du flyr mot Europa med mellomlanding(er) underveis.

Dag 16: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en flott ferie på Sri Lanka.

Tillegg for enkeltrom 8.030 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.