Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaSri LankaSri Lanka med barn
Sri Lanka | 11 dager:

Sri Lanka med barn

Høydepunkter på denne reisen:

Strandbyen Negombo, fiskemarkedet Llelama, elefantbarnehjemmet Pinnawala, den gamle hovedstaden Kandy, besøk på en tefabrikk, vandring til mini Adams Peak, Rawana-fossen, det hellige pilegrimsstedet Kataragama og safari i Yala nasjonalpark.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 5 netter på 3-stjerners hoteller
 • 3 netter på 2-stjerners hotell
 • 8 x frokost (dag 3 – 10)
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på utflukter og turer
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltager

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Fiskemarkedet Llelama i Negombo
 • Elefanthjemmet Pinnawala
 • Vandring til mini Adams Peak
 • Besøk ved den ”9-buede broen”
 • Besøk på tefabrikk i Ella
 • Rawana-fossen
 • Det hellige pilegrimsstedet Kataragama
 • Safari i nasjonalparken Yala
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 6.800 kr.
Prisen er basert på familier med 3-4 medlemmer. Hvis dere er flere/færre som reiser sammen, kan dere kontakte oss for å få en pris.
Velg denne reise fordi…

Sri Lanka er fantastisk land å reise til med barn. Avstandene er overskuelige og opplevelsene meget barnevennlige, og lokalbefolkningen vil ta imot dere med åpne armer.
Vi har valgt familievennlige hoteller, og alle hotellene har svømmebasseng. Programmet inkluderer mange spennende opplevelser, men ikke for mange, så dere har også god tid til å slappe av underveis.

Etter flyreisen får dere en myk start i strandbyen Negombo. Herfra går turen til Kandy med stop ved elefantbarnehjemmet i Pinnawala, der dere kan se de lekne elefantene bade i elven.

Fra Kandy legger dere ut på en flott kjøretur gjennom Sri Lankas høyland med frodige grønne fjell, teplantasjer og fosser til den hyggelige byen Ella. Ella ligger idyllisk til, i enden av en stor kløft, og på en klar dag kan man se helt til kysten. Fra Ella kjører dere via det hellige pilegrimsstedet Kataragama til nasjonalparken Yala. Her venter det store dyreopplevelser på jeepsafari, der dere bl.a. kan se aper, elefanter, krokodiller og, med litt flaks, en leopard.

Reisen kan forlenges med badeferie ved en av Sri Lankas vakre strender.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Colombo - Negombo
Dag 2: Ankomst til Colombo - Negombo

Dere ankommer flyplassen i Colombo og henter bagasjen. I ankomsthallen venter guiden deres med et Asiatours-skilt. Han kjører dere den korte turen til strandhotellet i Negombo, der dere kan slappe av etter den lange flyreisen og venne dere til tids- og temperaturforskjellen.

Kjøretid: ca. 30 min.

Overnatting Goldi Sands Hotel 

Dag 3: Negombo på egenhånd
Dag 3: Negombo på egenhånd

Negombo er kjent for sin brede gylne sandstrand, og dere har dagen til fri disposisjon til å bade, leke eller slappe av med en god bok ved hotellets svømmebasseng.

Dere kan også bli med på en utflukt til de hollandske kanalene, en arv fra kolonitiden, da hollenderne bygde mer enn 100 km kanaler til frakt av varer.

Nyt en vakker solnedgang fra stranden.

Dere kan kjøpe følgende utflukt:

Overnatting Goldi Sands Hotel 

Dag 4: Negombo – Elefantbarnehjemmet Pinnawala - Kandy
Dag 4: Negombo – Elefantbarnehjemmet Pinnawala - Kandy

Negombo har en god blanding av turisme og lokalt folkeliv. Mange av lokalbefolkningen lever fremdeles av fiske, og tidlig om morgenen kommer fiskerne på land og gjør fangsten sin klar til salg på det lille fiskemarkedet Llelama. Denne opplevelsen må dere ikke gå glipp av. Dere blir hentet tidlig på hotellet av sjåføren/guiden, som kjører dere ned til det livlige fiskemarkedet. Her kan dere gå rundt og se på nattens interessante fangst og oppleve den hyggelige stemningen.

Etter besøket på fiskemarkedet blir dere kjørt tilbake til hotellet, der dere kan spise frokost og sjekke ut før sjåføren/guiden kjører dere til Kandy.

På veien til Kandy kjører dere til elefantbarnehjemmet i Pinnawala. Det er en stor opplevelse å møte de mange elefantene som bor her. Elefantbarnehjemmet tar seg av foreldreløse og skadde elefanter. I 1975, da elefantbarnehjemmet åpnet, hadde det bare 7 elefanter, i dag er det over 80. Den srilankiske elefanten er på listen over truede dyrearter fordi elefantenes habitat blir stadig mindre, og bestanden er blitt redusert med 50 % i løpet av de siste 75 årene. I Pinnawala har de etablert et vellykket avlsprogram for elefantene.

Her kan dere få nærkontakt med disse store, fascinerende dyrene og kanskje også bli kjent med de søte og lekne babyelefantene.

Et par ganger om dagen vandrer de mange elefantene gjennom byens hovedgate ned til elven for å bade. Det er et morsomt syn å se elefantene plaske lystig i vannet.

 

Dere kan spise lunsj på en av restaurantene med elven mens dere ser på de badende elefantene.

Etter besøket hos elefantene kjører dere videre til Kandy.

Kandy ligger vakkert til i ca. 500 meters høyde, mellom de grønne fjellene og ned til den  kunstige sjøen ved samme navn. Byen er kjent for å ha beholdt sin frihet lenge etter at resten av øya kom under koloniherrenes styre. Nettopp i Kandy har de klart å bevare sine spesielle tradisjoner og kultur, som lever den dag i dag, gjennom musikk, dans og arkitektur.

Kjøretid: ca. 4 timer

Denne kvelden kan dere kjøpe en utflukt der dere kan oppleve Kandys gamle tradisjoner i et musikalsk danseshow:

Overnatting Hotel Suisse 

Dag 5: ”Lag din egen frokost” - Ella
Dag 5: ”Lag din egen frokost” - Ella

Denne morgenen får dere en innføring i srilankisk matlaging, dere skal nemlig lage deres egen frokost. Hotellets kokk viser hvordan rettene lages. Deretter er det deres tur til å prøve – selvfølgelig med hjelp og veiledning av kokken. Deretter kan dere kose dere med de lekre rettene.

Dere har formiddagen til fri disposisjon til sjåføren/guiden henter dere på hotellet og kjører dere til overnattingsstedet i Ella.

Turen til Ella er utrolig vakker, for her kjører dere gjennom Sri Lankas vakre, frodige høyland og passerer små fosser, grønne teplantasjer og ser på folkelivet i de små landsbyene. Hvis dere vil gå ut av bilen for å ta bilder, kan dere bare be sjåføren/guiden om å stoppe litt ved siden av veien.

Dere er fremme ved Ella ved kveldstid.

Det er mulig å kjøpe følgende utflukt:

Overnatting Ella Gap Hotel 

Dag 6: Ella på egenhånd – besøk på tefabrikk
Dag 6: Ella på egenhånd – besøk på tefabrikk

Ella ligger vakkert til i fjellene, ved enden av en kløft, Ellas Gap, og på en klar dag kan man se helt til kysten.

Ella er omgitt av teplantasjer, og om ettermiddagen blir dere hentet av sjåføren/guiden og kjørt til en tefabrikk. Der får dere oppleve hele prosessen – fra bladene blir plukket til teen er pakket og klar til å bli eksportert til utlandet. Sri Lanka er verdensberømt for sin te-produksjon.

Om kvelden kan dere gå en tur i Ella og spise middag på en av de hyggelige små kafeene eller restaurantene. Der er en hyggelig atmosfære og avslappet stemning i denne fine fjellandsbyen.

Overnatting Ella Gap Hotel 

Dag 7: Ella – vandring til mini Adams Peak og den ”9-buede broen”
Dag 7: Ella – vandring til mini Adams Peak og den ”9-buede broen”

I dag venter en liten vandring til mini Adams Peak. Det er en fottur på et par timer, ikke veldig anstrengende, men du kan bli litt småsvett. Mini Adams Peak er en tur som passer godt for familien, og må ikke forveksles med sin storebror – den ”ekte” Adams Peak, som er en krevende tur og ligger et helt annet sted i landet.

Fra toppen av mini Adams Peak har dere en helt fantastisk utsikt ned igjennom kløften, Ellas Gap.

Om ettermiddagen tar sjåføren/guiden dere med ned til den ”9-buede broen” som er en vakker og berømt bro i Ella.

Overnatting Ella Gap Hotel 

Dag 8: Ella – Rawana-fossen - Kataragama - Yala
Dag 8: Ella – Rawana-fossen - Kataragama - Yala

Nå er tiden kommet til å si farvel til Ella, og dere kjører på svingete fjellveier mot Yala.

På veien tar dere en pause ved den vakre fossen Rawana Falls og byen Kataragama, som er et av Sri Lankas helligste pilegrimssteder. Hit valfarter tusenvis av både hinduister, buddhister og muslimer til hvert år for å vise respekt, meditere og be til gudene sine.
Det sies, at Buddha mediterte ved Kirivehera-stupaen i Kataragama på sitt tredje og siste besøk på Sri Lanka.

Dere ankommer hotellet i Yala sent på ettermiddagen.

Kjøretid: ca. 4 timer

Overnatting Elephant Reach 

Dag 9: Safari i Yala nasjonalpark
Dag 9: Safari i Yala nasjonalpark

Dere tilbringer en rolig formiddag med avslapning på hotellet. Om ettermiddagen venter en fantastisk i nasjonalparken Yala.

Yala nasjonalpark er Sri Lankas eldste nasjonalpark og den nest største, med et område på 978,8 km². Parken er hjemsted for mer enn 215 forskjellige fuglearter og 44 forskjellige slags pattedyr. Hvis man er heldig, kan man her få se både elefanter, hjorter, krokodiller, villsvin, bøfler, aper og leoparder.

Selv om Yala er et av stedene med flest leoparder i Sri Lanka, er det ingen garanti for å se dem. De gjemmer seg ofte i buskaset og er meget vanskelige å få øye på. Men dere har en flink guide med som hjelper dere med å se dyrene, og kan fortelle om parkens øvrige imponerende plante- og dyreliv.

Vær oppmerksom på: I Yala nasjonalpark stenges noen ganger enkelte områder i parken eller hele parken i perioden september-oktober. Hvis dere skal reise til Sri Lanka i denne perioden, må dere være oppmerksom på at deres safari i Yala kan bli erstattet med en safari i nasjonalparken Udawalawe.

Overnatting Elephant Reach 

Dag 10: Yala – flyplassen – hjemreisen starter
Dag 10: Yala – flyplassen – hjemreisen starter

Fra Yala går turen til flyplassen i Colombo. Herfra setter du kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Det er mulig å forlenge denne reisen med et strandopphold ved en av Sri Lankas vakre strender. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Kjøretid: ca. 6 timer

Dag 11: Ankomst i Norge
Dag 11: Ankomst i Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik reise.

Kombinasjonsmuligheter etter rundreisen
Badeferieforlengelse i Passikudah 5 dager/ 4 netter
Badeferieforlengelse i Passikudah 5 dager/ 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 5.720 kr.
Pr. barn under 12 år: + 4.770 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.140 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Passikudah, som ligger på Sri Lankas østkyst, er fra mai til september.

Denne lille kystbyen har en av verdens lengste og mest langgrunne strender. Man kan gå mer enn 1 km ut i havet uten at det blir dypt. Bukten ved Passikudah er beskyttet av et rev, og dette gjør den til en av øyas tryggeste badesteder. Det er også et godt sted å snorkle og se flotte fargerike fisk og vakre smukke koraller.

Passikudah er berømt for sin maleriske skjønnhet med palmer, myk, gyllen sand og krystallklart vann. Her kan du nyte de siste feriedagene dine i paradisiske omgivelser.

Vær oppmerksom på at du på denne forlengelsen til Passikudah overnatter 3 netter i Passikudah og 1 natt i Negombo.

Overnatting The Calm Resort & Spa  / Jetwing Blue 

Badeferieforlengelse i Negombo 4 dager/3 netter
Badeferieforlengelse i Negombo 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 3.970 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.300 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.660 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Sri Lankas sør- og vestkyst er fra desember til mars, og feriebyen Negombo ligger på vestkysten, bare ca. 30 minutter fra Sri Lankas internasjonale flyplass.

Negombo er kjent for sin brede, gylne sandstrand og hyggelige feriestemning. Dette er en allsidig ferieby, der du har alle muligheter til å slappe av og nyte dine siste dager på Sri Lanka med en god bok ved svømmebassenget eller på den flotte sandstranden.

Negombo har et stort utvalg hoteller, restauranter og butikker, og her er det en god blanding av turister og lokalmiljø.

Du kan kjøpe følgende utflukt:

 

Overnatting Jetwing Blue 

Badeferieforlengelse i Mirissa 4 dager/3 netter
Badeferieforlengelse i Mirissa 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 3.640 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.975 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.350 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Sri Lankas sør- og vestkyst er fra desember til mars, og det er nettopp på vestkysten at du finner den lille feriebyen Mirissa.

Mirissa ble virkelig satt på verdenskartet da det ble oppdaget at ikke mindre enn 26 forskjellige hvalarter passerer farvannet ganske nær byen fra oktober til april. Her kan man blant annet få øye på den største av dem alle: blåhvalen.

Men Mirissa har mer å by på enn hvaler. Denne lille hyggelige feriebyen har en fantastisk sandstrand, omgitt av vaiende palmer, og det er vanskelig å unngå å bli forelsket i dette stedet. Mirissa er den perfekte avslutningen på en reise Sri Lanka-reise.

Du kan kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Paradise Beach Club 

Maldiverne med barn 6 dager/5 netter
Maldiverne med barn 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 17.740 kr.
Pr. barn u/12 år: + 5.840 kr.
Enkeltromstillegg: + 4.585 kr.

Maldivene ligger i Det indiske hav sørvest for Sri Lanka, og strekker seg 820 km fra nord til sør og 120 km fra øst til vest. Landet er Asias minste og består av 1.190 små koralløyer som er fordelt på en ring av 26 mindre øygrupper som også kalles atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av uberørte korallrev.

Maldivene er det lavest liggende landet i verden med en gjennomsnittshøyde over havets overflate på bare 1,5 meter.

Kun 202 av øyene er bebodde, mens 87 av øyene er utlagt til turisme.

I 2017 satte Maldivene rekord i antall turister, og det er ikke så vanskelig å forstå, for Maldivene er et virkelig paradis på jord. Her er det flotte bungalower på strendene, villaer bygget på påler i det turkisfargede vannet, en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt, 10 soltimer om dagen, kritthvite sandstrender der kokospalmene vaier i den lette brisen og krystallklart vann.

Fargene på Maldivene er så sterke og intense at du ikke trenger noen form for filtre på kameraet ditt – motivene her ser virkelig ut som fargesprakende postkort!

Bandos Island Resort har barneklubb og massevis av morsomme aktiviteter for både store og små. Her tilbys det også spennende utflukter som bl.a. solnedgangscruise med mulighet til å se delfiner, snorkle- og dykketurer. Maldivene er nemlig dykkernes og snorklerne paradis, for her finnes noen av verdens vakreste rev fulle av med koraller og fisk i alle regnbuens farger – kanskje finner dere til og med Nemo.

Om kvelden kan dere gå en tur langs stranden og beundre den vakre solnedgangen eller stikke innom aktivitetshuset Clubhouse, der dere kan spille spill og bordtennis.

Hvorfor ikke gjøre drømmen til virkelighet? Bli med til Maldivene, der dere finner verdens vakreste paradisstrender og aktiviteter for hele familien.

Oppholdet er inkludert helpensjon og basert på et deluxe-rom, der opptil 2 voksne og 2 barn kan bo sammen.

Overnatting Bandos Island Resort & Spa 

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.