• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
11 dager

Sri Lanka med barn

Ta barna med Sri Lanka og opplev flotte strender, det frodige høylandet og fantastisk safari i nasjonalparken Yala. Det er mulig å forlenge reisen med badeferie.

Sri Lanka med barn Sri Lanka med barn
11 dager

Sri Lanka med barn

Ta barna med Sri Lanka og opplev flotte strender, det frodige høylandet og fantastisk safari i nasjonalparken Yala. Det er mulig å forlenge reisen med badeferie.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Fantastisk reise for hele familien – avstandene er overkommelige, det er opplevelser for både store og små, og alle hoteller har familierom og svømmebasseng
 • Få en våt start på ferien langs de gyldne sandstrendene i badebyen Negombo, og nyt utsikten over Mahe Oya-elven i Pinnawala hvor elefantene kommer for å bade
 • I Ella venter det fantastisk utsikt, vandretur til Mini Adam’s Peak og besøk på en tefabrikk, mens du i Yala nasjonalpark skal se etter både elefanter, krokodiller og leoparder
 • Reisen kan kombineres med badeferie på en av Sri Lankas vakre strender, eller på barnevennlige Bandos Island Resort på Maldivene

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

Sri Lanka er fantastisk land å reise til med barn. Avstandene er overskuelige og opplevelsene meget barnevennlige, og lokalbefolkningen vil ta imot dere med åpne armer.
Vi har valgt familievennlige hoteller, og alle hotellene har svømmebasseng. Programmet inkluderer mange spennende opplevelser, men ikke for mange, så dere har også god tid til å slappe av underveis.

Etter flyreisen får dere en myk start i strandbyen Negombo. Herfra går turen til Kandy med stop ved elefantbarnehjemmet i Pinnawala, der dere kan se de lekne elefantene bade i elven.

Fra Kandy legger dere ut på en flott kjøretur gjennom Sri Lankas høyland med frodige grønne fjell, teplantasjer og fosser til den hyggelige byen Ella. Ella ligger idyllisk til, i enden av en stor kløft, og på en klar dag kan man se helt til kysten. Fra Ella kjører dere via det hellige pilegrimsstedet Kataragama til nasjonalparken Yala. Her venter det store dyreopplevelser på jeepsafari, der dere bl.a. kan se aper, elefanter, krokodiller og, med litt flaks, en leopard.

Reisen kan forlenges med badeferie ved en av Sri Lankas vakre strender.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 5 netter på 3-stjerners hoteller
 • 3 netter på 2-stjerners hotell
 • 8 x frokost (dag 3 – 10)
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på utflukter og turer
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle utflukter er i små grupper på maks. 14 personer og kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltager

Omfattende utfluktspakke:

 • Fiskemarkedet Llelama i Negombo
 • Elefanthjemmet Pinnawala
 • Vandring til mini Adams Peak
 • Besøk ved den ”9-buede broen”
 • Besøk på tefabrikk i Ella
 • Rawana-fossen
 • Det hellige pilegrimsstedet Kataragama
 • Safari i nasjonalparken Yala
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte severdighetene
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Colombo - Negombo

Dere ankommer flyplassen i Colombo og henter bagasjen. I ankomsthallen venter guiden deres med et Asiatours-skilt. Han kjører dere den korte turen til strandhotellet i Negombo, der dere kan slappe av etter den lange flyreisen og venne dere til tids- og temperaturforskjellen.

Kjøretid: ca. 30 min.

Dag 3: Negombo på egenhånd

Negombo er kjent for sin brede gylne sandstrand, og dere har dagen til fri disposisjon til å bade, leke eller slappe av med en god bok ved hotellets svømmebasseng.

Dere kan også bli med på en utflukt til de hollandske kanalene, en arv fra kolonitiden, da hollenderne bygde mer enn 100 km kanaler til frakt av varer.

Nyt en vakker solnedgang fra stranden.

Dag 4: Negombo – Elefantbarnehjemmet Pinnawala - Kandy

Negombo har en god blanding av turisme og lokalt folkeliv. Mange av lokalbefolkningen lever fremdeles av fiske, og tidlig om morgenen kommer fiskerne på land og gjør fangsten sin klar til salg på det lille fiskemarkedet Llelama. Denne opplevelsen må dere ikke gå glipp av. Dere blir hentet tidlig på hotellet av sjåføren/guiden, som kjører dere ned til det livlige fiskemarkedet. Her kan dere gå rundt og se på nattens interessante fangst og oppleve den hyggelige stemningen.

Etter besøket på fiskemarkedet blir dere kjørt tilbake til hotellet, der dere kan spise frokost og sjekke ut før sjåføren/guiden kjører dere til Kandy.

På veien til Kandy kjører dere til elefantbarnehjemmet i Pinnawala. Det er en stor opplevelse å møte de mange elefantene som bor her. Elefantbarnehjemmet tar seg av foreldreløse og skadde elefanter. I 1975, da elefantbarnehjemmet åpnet, hadde det bare 7 elefanter, i dag er det over 80. Den srilankiske elefanten er på listen over truede dyrearter fordi elefantenes habitat blir stadig mindre, og bestanden er blitt redusert med 50 % i løpet av de siste 75 årene. I Pinnawala har de etablert et vellykket avlsprogram for elefantene.

Her kan dere få nærkontakt med disse store, fascinerende dyrene og kanskje også bli kjent med de søte og lekne babyelefantene.

Et par ganger om dagen vandrer de mange elefantene gjennom byens hovedgate ned til elven for å bade. Det er et morsomt syn å se elefantene plaske lystig i vannet.

 

Dere kan spise lunsj på en av restaurantene med elven mens dere ser på de badende elefantene.

Etter besøket hos elefantene kjører dere videre til Kandy.

Kandy ligger vakkert til i ca. 500 meters høyde, mellom de grønne fjellene og ned til den  kunstige sjøen ved samme navn. Byen er kjent for å ha beholdt sin frihet lenge etter at resten av øya kom under koloniherrenes styre. Nettopp i Kandy har de klart å bevare sine spesielle tradisjoner og kultur, som lever den dag i dag, gjennom musikk, dans og arkitektur.

Kjøretid: ca. 4 timer

Ekstrautflukter

Denne kvelden kan dere kjøpe en utflukt der dere kan oppleve Kandys gamle tradisjoner i et musikalsk danseshow:

Dag 5: Kandy – Ella

Dere har formiddagen på egenhånd, til sjåføren/guiden henter dere på hotellet og turen overnattingsstedet i Ella starter. Dere kan erstatte en del av kjøreturen med en flott togtur fra Nanu Oya til Ella. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Turen til Ella er utrolig vakker. Her kjører dere gjennom Sri Lankas naturskjønne, frodige høyland og passerer små fosser, grønne teplantasjer og lokalt folkeliv i de små landsbyene på ruten. Hvis dere vil gå ut av bilen for å ta bilder, ber dere bare sjåføren/guiden om å stoppe litt.

Dere er fremme på overnattingsstedet i Ella om kvelden.

Dag 6: Ella på egenhånd – besøk på tefabrikk

Ella ligger vakkert til i fjellene, ved enden av en kløft, Ellas Gap, og på en klar dag kan man se helt til kysten.

Ella er omgitt av teplantasjer, og om ettermiddagen blir dere hentet av sjåføren/guiden og kjørt til en tefabrikk. Der får dere oppleve hele prosessen – fra bladene blir plukket til teen er pakket og klar til å bli eksportert til utlandet. Sri Lanka er verdensberømt for sin te-produksjon.

Om kvelden kan dere gå en tur i Ella og spise middag på en av de hyggelige små kafeene eller restaurantene. Der er en hyggelig atmosfære og avslappet stemning i denne fine fjellandsbyen.

Dag 7: Ella – vandring til mini Adams Peak og den ”9-buede broen”

I dag venter en liten vandring til mini Adams Peak. Det er en fottur på et par timer, ikke veldig anstrengende, men du kan bli litt småsvett. Mini Adams Peak er en tur som passer godt for familien, og må ikke forveksles med sin storebror – den ”ekte” Adams Peak, som er en krevende tur og ligger et helt annet sted i landet.

Fra toppen av mini Adams Peak har dere en helt fantastisk utsikt ned igjennom kløften, Ellas Gap.

Om ettermiddagen tar sjåføren/guiden dere med ned til den ”9-buede broen” som er en vakker og berømt bro i Ella.

Dag 8: Ella – Rawana-fossen - Kataragama - Yala

Nå er tiden kommet til å si farvel til Ella, og dere kjører på svingete fjellveier mot Yala.

På veien tar dere en pause ved den vakre fossen Rawana Falls og byen Kataragama, som er et av Sri Lankas helligste pilegrimssteder. Hit valfarter tusenvis av både hinduister, buddhister og muslimer til hvert år for å vise respekt, meditere og be til gudene sine.
Det sies, at Buddha mediterte ved Kirivehera-stupaen i Kataragama på sitt tredje og siste besøk på Sri Lanka.

Dere ankommer hotellet i Yala sent på ettermiddagen.

Kjøretid: ca. 4 timer

Dag 9: Safari i Yala nasjonalpark

Dere tilbringer en rolig formiddag med avslapning på hotellet. Om ettermiddagen venter en fantastisk i nasjonalparken Yala.

Yala nasjonalpark er Sri Lankas eldste nasjonalpark og den nest største, med et område på 978,8 km². Parken er hjemsted for mer enn 215 forskjellige fuglearter og 44 forskjellige slags pattedyr. Hvis man er heldig, kan man her få se både elefanter, hjorter, krokodiller, villsvin, bøfler, aper og leoparder.

Selv om Yala er et av stedene med flest leoparder i Sri Lanka, er det ingen garanti for å se dem. De gjemmer seg ofte i buskaset og er meget vanskelige å få øye på. Men dere har en flink guide med som hjelper dere med å se dyrene, og kan fortelle om parkens øvrige imponerende plante- og dyreliv.

Vær oppmerksom på: I Yala nasjonalpark stenges noen ganger enkelte områder i parken eller hele parken i perioden september-oktober. Hvis dere skal reise til Sri Lanka i denne perioden, må dere være oppmerksom på at deres safari i Yala kan bli erstattet med en safari i nasjonalparken Udawalawe.

Dag 10: Yala – flyplassen – hjemreisen starter

Fra Yala går turen til flyplassen i Colombo. Herfra setter du kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Det er mulig å forlenge denne reisen med et strandopphold ved en av Sri Lankas vakre strender. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Kjøretid: ca. 6 timer

Dag 11: Ankomst i Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik reise.

Kombiner med

Badeferieforlengelse i Mirissa, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 2.740 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.075 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.350 kr.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Sri Lankas sør- og vestkyst er fra desember til mars, og det er nettopp på vestkysten at du finner den lille feriebyen Mirissa.

Mirissa ble virkelig satt på verdenskartet da det ble oppdaget at ikke mindre enn 26 forskjellige hvalarter passerer farvannet ganske nær byen fra oktober til april. Her kan man blant annet få øye på den største av dem alle: blåhvalen.

Men Mirissa har mer å by på enn hvaler. Denne lille hyggelige feriebyen har en fantastisk sandstrand, omgitt av vaiende palmer, og det er vanskelig å unngå å bli forelsket i dette stedet. Mirissa er den perfekte avslutningen på en reise Sri Lanka-reise.

Badeferieforlengelse i Passikudah, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 5.720 kr.
Pr. barn under 12 år: + 4.770 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.140 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Passikudah, som ligger på Sri Lankas østkyst, er fra mai til september.

Denne lille kystbyen har en av verdens lengste og mest langgrunne strender. Man kan gå mer enn 1 km ut i havet uten at det blir dypt. Bukten ved Passikudah er beskyttet av et rev, og dette gjør den til en av øyas tryggeste badesteder. Det er også et godt sted å snorkle og se flotte fargerike fisk og vakre smukke koraller.

Passikudah er berømt for sin maleriske skjønnhet med palmer, myk, gyllen sand og krystallklart vann. Her kan du nyte de siste feriedagene dine i paradisiske omgivelser.

Vær oppmerksom på at du på denne forlengelsen til Passikudah overnatter 3 netter i Passikudah og 1 natt i Negombo.

Maldivene med barn, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 17.035 kr.
Pr. barn u/12 år: + 5.370 kr.
Enkeltromstillegg: + 10.605 kr.

Oppholdet er inkludert helpensjon og basert på et deluxe-rom, der opptil 2 voksne og 2 barn kan bo sammen.

Maldivene ligger i Det indiske hav sørvest for Sri Lanka, og strekker seg 820 km fra nord til sør og 120 km fra øst til vest. Landet er Asias minste og består av 1.190 små koralløyer som er fordelt på en ring av 26 mindre øygrupper som også kalles atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av uberørte korallrev.

Maldivene er det lavest liggende landet i verden med en gjennomsnittshøyde over havets overflate på bare 1,5 meter.

Kun 202 av øyene er bebodde, mens 87 av øyene er utlagt til turisme.

I 2017 satte Maldivene rekord i antall turister, og det er ikke så vanskelig å forstå, for Maldivene er et virkelig paradis på jord. Her er det flotte bungalower på strendene, villaer bygget på påler i det turkisfargede vannet, en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt, 10 soltimer om dagen, kritthvite sandstrender der kokospalmene vaier i den lette brisen og krystallklart vann.

Fargene på Maldivene er så sterke og intense at du ikke trenger noen form for filtre på kameraet ditt – motivene her ser virkelig ut som fargesprakende postkort!

Bandos Island Resort har barneklubb og massevis av morsomme aktiviteter for både store og små. Her tilbys det også spennende utflukter som bl.a. solnedgangscruise med mulighet til å se delfiner, snorkle- og dykketurer. Maldivene er nemlig dykkernes og snorklerne paradis, for her finnes noen av verdens vakreste rev fulle av med koraller og fisk i alle regnbuens farger – kanskje finner dere til og med Nemo.

Om kvelden kan dere gå en tur langs stranden og beundre den vakre solnedgangen eller stikke innom aktivitetshuset Clubhouse, der dere kan spille spill og bordtennis.

Hvorfor ikke gjøre drømmen til virkelighet? Bli med til Maldivene, der dere finner verdens vakreste paradisstrender og aktiviteter for hele familien.

Merk: Hvis du ønsker å reise i perioden 24. desember til 6. januar, krever oppholdet på Bandos Island Resort minimum fem netter. Prisen gjenspeiler derfor også dette.

Badeferieforlengelse i Hikkaduwa, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 3.680 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.320 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.355 kr.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til den sørvestlige delen av Sri Lanka er fra desember til mars, og det er sørøst på Sri Lanka at du finner feriebyen Hikkaduwa.

Hikkaduwa ble internasjonalt kjent som et flott reisemål allerede på 1970-tallet, og var en av Sri Lankas første feriebyer. I Hikkaduwa finner du massevis av hoteller, restauranter, suvenirbutikker og turoperatører som arrangerer aktiviteter både over og under vann. Utenfor Hikkaduwa ligger det et stort korallrev der du kan snorkle og dykke med mange flotte fisker og skilpadder.

Hikkaduwa er med rette blitt et populært feriereisemål, for til tross for sin stadig stigende popularitet har byen klart å beholde sin hyggelige og avslappede atmosfære.

Tillegg for enkeltrom 6.800 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.