• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
11 dager

Fortryllende Sri Lanka

Opplev øyas vakre natur, gjestfrie befolkning og spennende kultur og historie. Reisen kan forlenges med badeferie.

Fortryllende Sri Lanka Fortryllende Sri Lanka
11 dager

Fortryllende Sri Lanka

Opplev øyas vakre natur, gjestfrie befolkning og spennende kultur og historie. Reisen kan forlenges med badeferie.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Sri Lanka kan få enhver til å bli sjarmert med sine historiske og kulturelle skatter, og ikke minst sin paradisiske natur, som du opplever på en togtur gjennom det frodige høylandet
 • Gå rundt mellom de enorme stupaene og de oransjekledte munkene i Anuradhapura, og se restene av det gamle kongepalasset fra toppen av Sigiriya-klippen
 • Få rørt på deg med en fin sykkeltur til den 12 meter høye buddhastatuen Aukana, besøk grottetemplene i Dambulla og opplev Tannens tempel hvor duftende røkelse fyller luften
 • Reisen kan kombineres med badeferie i Sri Lanka eller på Maldivenes kritthvite sandstrender

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

Sri Lanka er et fantastisk reiseland, og du vil bli møtt av en vennlig og gjestfri befolkning, vakker natur og en fascinerende historie. Du starter reisen din i Sri Lankas største by Colombo, som både portugisiske, hollandske og engelske koloniherrer har satt sitt preg på. Herfra tar en vakker togtur deg opp gjennom Sri Lankas frodige høyland med fjell og te-plantasjer og frem til Kandy.

På denne reisen får du oppleve flere hellige buddhistiske valfartssteder, bl.a. Tannens tempel i Kandy og grottetemplet i Dambulla, og du ser også de store buddhastatuene i Aukana og Ras Vehera.

Sist, men ikke minst, reiser du til de to gamle hovedstedene Sigiriya og Anuradhapura, som begge er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her er det ikke bare den spennende historien som vil bergta deg, men også utsikten fra toppen av den nesten 200 meter høye Løveklippen.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 8 netter på 3-stjerners hoteller
 • 8 x frokost (dag 3-10)
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på utflukter og turer
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Alle utflukter er i små grupper på maks. 14 personer og kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Togreise fra Colombo til Peradeniya (ved Kandy)
 • Besøk på tefabrikk og -plantasje ved Kandy
 • Tannens tempel i Kandy
 • Besøk i krydderhage i Matale
 • Det buddhistiske grottetempelet i Dambulla
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Cykeltur fra Madatugama til Aukana
 • Buddhastatuene ved Aukana og Ras Vehera
 • Den gamle kongebyen Anuradhapura
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Colombo

Du ankommer flyplassen i Colombo og henter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden din med et Asiatours-skilt, og du merker med en gang den varme srilankiske gjestfriheten. Du kjører til hotellet ditt i sentrum av byen, der du skal bo den kommende natten – en kjøretur på ca. 1 time.

Colombo er en spennende, dynamisk hovedstad, som en gang var en blomstrende havneby som forbandt Østen og Vesten, og som i dag er en fascinerende by med en sjarmerende blanding av nåtid og fortid. Nye moderne forretningsområder, boliger og skyskrapere skyter opp, og samtidig prøver man å restaurere de gamle kolonitidsbygningene fra de portugisiske, hollandske og engelske koloniherrene.

Du har resten av dagen til fri disposisjon for å utforske Colombo. Du kan f.eks. se byens populære vartegn, det 100 år gamle klokketårnet som markerer inngangen til Pettah- basaren. Basaren er en fascinerende labyrint med morsomme små forretninger, der du kan kjøpe alt mellom himmel og jord. Pettah er et multietnisk område med både moskeer, kirker og hinduistiske og buddhistiske templer. Her kan du møte tamilske kvinner i vakre, fargerike sarier, kristne med kors rundt halsen og eldre muslimske menn med kalotter som alle lever fredelig side om side. Dette stedet er utrolig fascinerende og helt unikt!

Dag 3: Togreise fra Colombo til Peradeniya (Kandy)

Du blir hentet på hotellet ditt i en tuk-tuk og kjørt til jernbanestasjonen i Colombo for å dra til Kandy. Du trenger bare å ta med deg håndbagasjen, for sjåføren og guiden på rundreisen kjører bil til Kandy og leverer resten av bagasjen på hotellet ditt.
Det er en stor opplevelse å kjøre tog på Sri Lanka. Her får du ikke bare nærkontakt med lokalbefolkningen, men du får også oppleve den vakre og frodige naturen som møter deg når toget langsomt beveger seg bort fra storbyen og gjennom små, søvnige landsbyer. Togturen tar ca. 3 timer.

Ved ankomst til Peradeniya, som ligger ved Kandy, blir du hentet av sjåføren din, som kjører deg det siste stykket til hotellet ditt i Kandy.

Kandy ble bygget i år 1798 av den siste kongen, Sri Wickrama Rajasinghe. Byen ligger utrolig vakkert til ved den kunstige sjøen av samme navn og er omgitt av fjell og teplantasjer i 500 meters høyde. Uansett hvor i byen du befinner deg, kan du se den 26 meter høye buddhastatuen over Bahirawakanda-templet, som ligger ca. 1 km fra byens sentrum. Utsikten herfra er fantastisk, og du kan blant annet se det hellige Tannens tempel, som ligger ved bredden av sjøen.

Kandy er kjent som byen som beholdt sin frihet lenge etter at resten av øya kom under koloniherrenes styre. Byen har klart å bevare å bevare sine spesielle tradisjoner og kultur, som lever den dag i dag, gjennom musikk, dans og arkitektur.

Dag 4: Kandy – Besøk på en tefabrikk og -plantasje og Tannens tempel

Sri Lanka er berømt for sin teproduksjon, og i dag skal besøke tefabrikken og -plantasjen Giragama, der noe av verdens beste te dyrkes. Her lærer du om hele produksjonsprosessen, fra teen blir plukket til den er ferdig og dampende i koppen. Du har også tid til å smake på den gode Ceylon-teen fra en av verdens beste teprodusenter.

Etter den guidede omvisningen på tefabrikken har du tid til å gå på oppdagelsesferd i Kandys travle gater, der du kan se mange vakre bygninger fra kolonitiden. Hvis du liker smykker, perler og edle stener, kan du titte i noen av de mange gullsmedbutikkene byen er så kjent for. Du har også mulighet til å kjøpe en utflukt til Kandys botaniske hage. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Om ettermiddagen tar guiden deg med på en omvisning i Tannens tempel, en av de viktigste buddhistiske levningene på Sri Lanka. Som navnet antyder er faktisk en av Buddhas tenner her. Det sies at tannen i 1590 ble smuglet til Sri Lanka i en prinsesses hår, og den oppbevares nå i et gullskrin, med et vell av lotusblomster foran. Tre ganger om dagen gjennomføres det en religiøs seremoni som det er meget interessant å overvære. Her kan du se de mange troende buddhistene i deres flotte klær og også selv delta i seremonien, hvis du vil.

Skrinet åpnes kun én gang i året, og mange pilegrimer valfarter til templet for å få et glimt av tannen. Dette skjer ved det årlige og kjempestore opptoget Esala Perahara i juli og august, der man kan beundre de mange flinke danserne og elefantene som er pyntet med overdådige kostymer.
Komplekset huser flere fascinerende templer og museer, og guiden vil gi deg interessant informasjon om templets betydning.

Etter besøket i Tannens tempel kan du kjøpe en utflukt til en av de kulturelle danseforestillingene Kandy er blitt så berømt for. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Dag 5: Kandy på egenhånd
Dag 6: Kandy – krydderhage i Matale – det buddhistiske grottetemplet i Dambulla - Sigiriya

Etter frokost går turen til Sigiriya. Underveis stopper du ved en krydderhage i Matale, der du får en innføring eksotiske srilankiske krydder, helbredende urter og deres medisinske virkning. Denne tiltroen til naturmedisin er meget utbredt på Sri Lanka. Før du forlater Matale kan du kjøpe urtete, oljer og krydder, så du kan prøve hvordan de virker på din egen kropp.

Nær Sigiriya kommer du til det buddhistiske grottetemplet i Dambulla. Utenfra ser  tempelkomplekset kanskje ikke så imponerende ut, men det er absolutt verdt turen opp de bratte trappene. Innenfor blir du nemlig møtt av en forunderlig verden av strålende veggmalerier og fantastiske Buddha-statuer. Pilegrimer har valfartet til disse hulene helt siden kong Valagamba søkte tilflukt her for mer enn 2000 år siden, og Dambulla er fremdeles et viktig pilegrimsmål for øyas buddhister.

Du ankommer Sigiriya sent på ettermiddagen.

Kjøretid: ca. 3 timer

Dag 7: Sigiriya – utflukt til Løveklippen

I dag skal du besøke den nesten 200 meter høye, berømte Løveklippen i Sigiriya, som rager bratt over landskapet og er kjent for ruinene av en gammel sivilisasjon på toppen.
Du kan gå hele veien opp til toppen eller stoppe ved løvens poter, hvis du synes det blir for anstrengende. Husk å ta med deg vann på den krevende turen til toppen, der du belønnes med en ubeskrivelig utsikt over det vakre grønne landskapet med jungel og fjell.

(Det tar ca. 2 timer å gå opp og ned klippen + den tiden du bruker på toppen).

Kong Kashyapa flyttet i år 477 fra Anuradhapura til Sigiriya og gjorde stedet til hovedstad på grunn av den strategiske beliggenheten. Kongen bygget et enormt palass med omliggende hageanlegg, store vannbassenger og skulpturer. Inngangen til palasset var en gigantisk løve – herav navnet Løveklippen. I dag er det dessverre bare de enorme løvepotene som er igjen. På turen til toppen kan du også se vakre, godt bevarte freskomalerier.

Etter bare 20 år som kongesete og hovedstad ble Sigiriya omdannet til buddhistisk kloster.

Sigiriya er i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste og er det mest besøkte historiske stedet på Sri Lanka.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 8: Sigiriya – sykkeltur fra Madatugama til Aukana – buddhastatuene Aukana og Ras Vera – Anuradhapura

I dag får du oppleve Sri Lankas vakre natur på nært hold på en liten sykkeltur til Aukana. Du blir kjørt fra hotellet ditt til startstedet i Madatugama. Her får du utlevert sykkel og hjelm, og så tar sykkelguiden deg med på en tur på hyggelige småveier til Aukana. En følgebil er med hele veien, i tilfelle det skulle skje en punktering eller du blir sliten. Dette er en sykkeltur på ca. 20 km.

Hvis du ikke har lyst til å sykle, vil du bli hentet på hotellet ditt i Sigiriya litt senere på dagen og kjørt til Aukana der du møter de andre i gruppen.

I Aukana skal du se den flotte, 12 meter høye buddhastatuen. Statuen er bygget i den uvanlige velsignelsesstillingen ”Asisa Mudra”, med høyre hånd vendt sidelengs mot dem som ser på, som om den var klar til et karatehugg.

Ifølge legenden er Aukana-buddhastatuen og buddhastatuen i Ras Vehera et resultat av en konkurranse mellom en steinhugger og lærlingen hans. Den som først ble ferdig med statuen sin ville vinne, og dette skulle han meddele den andre ved å ringe med en klokke. Steinhuggeren klarte å gjøre Aukuna-statuen ferdig først, og dette skal være årsaken til at statuen i Ras Vehera fremdeles står uferdig.

Etter besøket i Aukana kjører du til Ras Vehera og ser lærlingens uferdige, 13 meter høye Sasseruwa-buddhastatue, som er hugget inn i en klippe og nås ved å gå opp de mer enn 300 trinnene. Buddhaen er hugget ut i beskyttelsesstillingen ”Abhaya Mudra”, med høyre hånd løftet til skulderhøyde, håndflaten vendt fremover og venstre hånd vendt ned med håndflaten fremover.

I Ras Vera er det også flere ruiner av stupaer, gamle månesteiner, steininskripsjoner og huletempler med veggmalerier.

Om ettermiddagen kommer du frem til den gamle kongebyen Anuradhapura.

Kjøretid: ca. 2,5 timer

Dag 9: Byrundtur i Anuradhapura

Anuradhapura var Sri Lankas første hovedstad, og er etter sigende den lengst eksisterende hovedstad i verden. Byen ble grunnlagt i det 5. århundre f.Kr. og eksisterte til det 10 århundre e.Kr.

Anuradhapura var et av de viktigste stedene i den buddhistiske verden til byen på slutten av 900-tallet ble erobret av det sørindiske Chola-dynastiet og deretter begynte å forfalle. Fra 1200-tallet lå byen skjult under den tette skogen, og Anuradhapuras mange palasser, klostre, stupaer og steinskulpturer ble først gjenoppdaget av englenderne på begynnelsen av 1800-tallet. Etter utgravninger og restaureringer ble byen igjen et valfartssted for buddhister som ville besøke de mange stupaene som etter sigende skulle inneholde relikvier av Buddha selv. Byen er i dag kjent for sine ruiner fra det antikke Sri Lanka og er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

I dag skal du på byrundtur og se noen av den gamle hovedstadens høydepunkter. Du besøker bl.a. verdens eldste tre, Sri Maha Bodiya, som er det fikentreet Buddha mediterte under da han nådde Nirvana, samt det 300 meter høye massive stupatempelet som inneholder relikvier av Buddha. Du ser også Lovamahapaya-palasset og Samadhi-buddhastatuen som sitter i ”Dhyana Mudra”, Buddhas meditasjonsstilling – begge hender hviler i fanget, håndflatene vender oppover, de to tommelfingrene berører hverandre og skaper en en sirkel av dyp og fredfylt energi.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 10: Anuradhapura – flyplassen – hjemreisen starter

Fra Anuradhapura går turen til flyplassen i Colombo. Her flyr du mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Denne reisen kan forlenges med strandferie eller en tur til Jaffna. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Kjøretid: ca. 4,5 timer

Dag 11: Ankomst i Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik reise.

Kombiner med

Badeferieforlengelse i Hikkaduwa, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 3.680 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.320 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.355 kr.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til den sørvestlige delen av Sri Lanka er fra desember til mars, og det er sørøst på Sri Lanka at du finner feriebyen Hikkaduwa.

Hikkaduwa ble internasjonalt kjent som et flott reisemål allerede på 1970-tallet, og var en av Sri Lankas første feriebyer. I Hikkaduwa finner du massevis av hoteller, restauranter, suvenirbutikker og turoperatører som arrangerer aktiviteter både over og under vann. Utenfor Hikkaduwa ligger det et stort korallrev der du kan snorkle og dykke med mange flotte fisker og skilpadder.

Hikkaduwa er med rette blitt et populært feriereisemål, for til tross for sin stadig stigende popularitet har byen klart å beholde sin hyggelige og avslappede atmosfære.

Badeferieforlengelse i Passikudah, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 5.720 kr.
Pr. barn under 12 år: + 4.770 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.140 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Passikudah, som ligger på Sri Lankas østkyst, er fra mai til september.

Denne lille kystbyen har en av verdens lengste og mest langgrunne strender. Man kan gå mer enn 1 km ut i havet uten at det blir dypt. Bukten ved Passikudah er beskyttet av et rev, og dette gjør den til en av øyas tryggeste badesteder. Det er også et godt sted å snorkle og se flotte fargerike fisk og vakre smukke koraller.

Passikudah er berømt for sin maleriske skjønnhet med palmer, myk, gyllen sand og krystallklart vann. Her kan du nyte de siste feriedagene dine i paradisiske omgivelser.

Vær oppmerksom på at du på denne forlengelsen til Passikudah overnatter 3 netter i Passikudah og 1 natt i Negombo.

Badeferieforlengelse til Maldivene, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 15.495 kr.
Pr. barn u/12 år: + 8.480 kr.
Enkeltromstillegg: + 5.905 kr.

Oppholdet er inkludert helpensjon og basert på en superior bungalow, der opptil  3 voksne eller 2 voksne og 1 barn kan bo sammen.

Maldivene ligger i Det indiske hav sørvest for Sri Lanka, og strekker seg 820 km fra nord til sør og 120 km fra øst til vest. Landet er Asias minste og består av 1.190 små koralløyer som er fordelt på en ring av 26 mindre øygrupper som også kalles atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av uberørte korallrev.

Maldivene er det lavest liggende landet i verden med en gjennomsnittshøyde over havets overflate på bare 1,5 meter.

Kun 202 av øyene er bebodde, mens 87 av øyene er utlagt til turisme.

I 2018 satte Maldivene rekord i antall turister, og det er ikke så vanskelig å forstå, for Maldivene er et virkelig paradis på jord. Her er det flotte bungalower på strendene, villaer bygget på påler i det turkisfargede vannet, en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt, 10 soltimer om dagen, kritthvite sandstrender der kokospalmene vaier i den lette brisen og krystallklart vann.

Fargene på Maldivene er så sterke og intense at du ikke trenger noen form for filtre på kameraet ditt – motivene her ser virkelig ut som fargesprakende postkort!

De fleste hotellene på Maldivene tilbyr forskjellige vannsportsaktiviteter og utfluktsmuligheter, som bl.a. solnedgangscruise med mulighet for å se delfiner, øyhopping, romantisk piknik på en sandbank samt snorkel- og dykketurer. Maldivene er nemlig dykkernes og snorklerne paradis, for her finner du noen av verdens vakreste rev, fulle av fargerike koraller og fisk – kanskje finner du til og med Nemo. Du kan også oppleve små revehaier, rokker og skilpadder.

Om kvelden kan du gå en tur langs stranden og nyte den vakre solnedgangen.

Hvorfor ikke gjøre drømmen til virkelighet? Bli med oss til Maldivene og finn ro, avslapning og noen av verdens mest idylliske strender.

Du bor på den prisvinnende resorten Summer Island.

NB: Prisene er ikke gyldige over jul og nyttår. Spør oss om prisen, hvis du skal reise i denne perioden.

Badeferieforlengelse i Mirissa, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 2.740 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.075 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.350 kr.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Sri Lankas sør- og vestkyst er fra desember til mars, og det er nettopp på vestkysten at du finner den lille feriebyen Mirissa.

Mirissa ble virkelig satt på verdenskartet da det ble oppdaget at ikke mindre enn 26 forskjellige hvalarter passerer farvannet ganske nær byen fra oktober til april. Her kan man blant annet få øye på den største av dem alle: blåhvalen.

Men Mirissa har mer å by på enn hvaler. Denne lille hyggelige feriebyen har en fantastisk sandstrand, omgitt av vaiende palmer, og det er vanskelig å unngå å bli forelsket i dette stedet. Mirissa er den perfekte avslutningen på en reise Sri Lanka-reise.

Tillegg for enkeltrom 3.210 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.