• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
12 dager

Et streif av Sri Lanka

Opplev Kandy og Sigiriya på egenhånd og avslutt med badeferie i Negombo.

Et streif av Sri Lanka Et streif av Sri Lanka
12 dager

Et streif av Sri Lanka

Opplev Kandy og Sigiriya på egenhånd og avslutt med badeferie i Negombo.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Kortere rundreise med færre hotellbytter og luft i programmet til selv å kunne bestemme tempoet og aktivitetene
 • Fall pladask for UNESCO-byen Kandy, som er kjent for sine hellige templer og enestående beliggenhet mellom fjell og teplantasjer
 • Gå på oppdagelsesferd ved den gamle kongebyen Sigiriya med mulighet til å oppleve Sigiriya-klippen, det tradisjonelle landsbylivet og ville elefanter i Minneriya nasjonalpark
 • Du avslutter reisen med en herlig badeferie på Negombos gyldne sandstrender prydet av palmer og tradisjonelle fiskebåter

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

På denne reisen gir vi deg en smaksprøve på alt det Sri Lanka har å by på. Første stopp er den gamle hovedstaden Kandy, som ligger vakkert til i fjellene ved sjøen med samme navn. I Kandy kan du bl.a. se Tannens tempel eller teplantasjer. Fra Kandy går turen videre via Matale til Sigiriya. I Matale er det to interessante stopp: Klippetempelet Aluvihare, der de første hellige buddhistiske skriftene ble nedskrevet, samt en krydderhage der du får en interessant innføring i planter og urters medisinske betydning.

I Sigiriya venter flere flotte opplevelser. Hovedattraksjonen er uten tvil Løveklippen, men du kan også dra på safari i Minneriya nasjonalpark eller beundre de buddhistiske grottetemplene i Dambulla. Mulighetene er mange, og valget er ditt.

Du avslutter reisen i strandbyen Negombo. Negombo er kjent for sin brede, gylne sandstrand og hyggelig feriestemning. Hvis du enda ikke er helt mettet på opplevelser, har denne byen en rekke spennende utfluktsmuligheter, bl.a. til de hollandske kanalene, fiskemarkedet eller Sri Lankas største by Colombo.

Vi har sørget for fly, transport, hotellovernattinger og noen få utflukter. Du har dagene i Kandy, Sigiriya og Negombo til fri disposisjon, og du kan utforske byene på egenhånd eller delta på interessante utflukter du kan kjøpe hjemmefra.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 9 netter på 3-stjerners hoteller med frokost
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle utflukter er i små grupper på maks. 14 personer og kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Følgende utfluktspakke:

 • Klippetempelet i Matale
 • Besøk i krydderihage i Matale
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Colombo - Kandy

Når du ankommer flyplassen i Colombo, blir du hentet av en sjåfør og kjørt til hotellet ditt i Kandy. Sjåføren din har et Asiatours-skilt, så han er lett å se.

Kjøretid: ca. 3 timer

Dag 3-4: Kandy på egenhånd

Kandy ligger vakkert til i fjellene, omgitt av teplantasjer og flott natur. Byen er blitt berømt som den byen på Sri Lanka som holdt lengst stand mot kolonimaktene og beholdt friheten lenge etter at resten av øya ble underlagt de nye herrene. Byen har også klart å beholde sine spesielle tradisjoner og kultur som lever den dag i dag, gjennom musikk, dans og arkitektur. Derfor er Kandy også oppført på UNESCOs verdensarvliste.

I Kandy finner du et av Sri Lankas helligste steder ”Dalada Maligawa”, også kjent som Tannens tempel. Templet inneholder Sri Lankas viktigste buddhistiske levning, én av Buddhas hjørnetenner.

Du har to dager til å oppleve denne fascinerende storbyen på egenhånd.

Dag 5: Kandy – klippetempelet Aluvihare - krydderhage i Matale – Sigiriya

Litt nord for Kandy, nær byen Matale, ligger det buddhistiske klippetempelet Aluvihare. Det ble bygget av kong Devanampiyatissa i det 3. århundre før Kristus, da buddhismen kom til Sri Lanka. Templet er kjent som det stedet der de hellige buddhistiske skriftene ble nedskrevet for første gang. Det ble gjort på palmeblader.

Matale er også kjent for sine mange krydderhager. Du skal besøke en av disse hagene, og her får du en interessant innføring i urter og krydders helbredende virkning. Naturmedisin er meget utbredt på Sri Lanka. Etter omvisningen kan du besøke hagens lille butikk, der du kan kjøpe helbredende urter og oljer hvis du har lyst til å se hvordan de virker på din egen kropp.

Om ettermiddagen ankommer du Sigiriya.

Kjøretid: ca. 3 timer

Dag 6-7: Sigiriya på egenhånd
Dag 8: Sigiriya - Negombo

Etter frokost blir du hentet og kjørt til strandbyen Negombo, der du skal tilbringe de siste deilige og avslappende dagene av reisen din.

Du ankommer Negombo sent på ettermiddagen.

Kjøretid: ca. 4 ½ time

Dag 9-10: Badeferie i Negombo

Negombo er en livlig ferieby. Du kan ta det rolig, slappe av og nyte dine siste dager på Sri Lanka med en god bok ved bassenget eller på den brede, gylne sandstranden. Men her er det også liv og røre. Prøv for eksempel å stå tidlig opp en dag og ta en tur på det travle fiskemarkedet der fiskerne gjør nattens fangst klar til salg. Du kan også bli med på en utflukt der du opplever arven fra den hollandske kolonitiden, kanalene som blir brukt til å frakte varer frem og tilbake. Kanalene strekker seg over hele 120 km.

Dagene i Negombo er til fri disposisjon.

Dag 11: Negombo - Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet i Negombo og kjørt til flyplassen, som ikke ligger langt unna. Der setter du kursen for Norge med mellomlanding(er) underveis.

Kjøretid: ca. 30. min.

Dag 12: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en flott ferie på Sri Lanka.

Kombiner med

Badeferieforlengelse til Maldivene, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 15.495 kr.
Pr. barn u/12 år: + 8.480 kr.
Enkeltromstillegg: + 5.905 kr.

Oppholdet er inkludert helpensjon og basert på en superior bungalow, der opptil  3 voksne eller 2 voksne og 1 barn kan bo sammen.

Maldivene ligger i Det indiske hav sørvest for Sri Lanka, og strekker seg 820 km fra nord til sør og 120 km fra øst til vest. Landet er Asias minste og består av 1.190 små koralløyer som er fordelt på en ring av 26 mindre øygrupper som også kalles atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av uberørte korallrev.

Maldivene er det lavest liggende landet i verden med en gjennomsnittshøyde over havets overflate på bare 1,5 meter.

Kun 202 av øyene er bebodde, mens 87 av øyene er utlagt til turisme.

I 2018 satte Maldivene rekord i antall turister, og det er ikke så vanskelig å forstå, for Maldivene er et virkelig paradis på jord. Her er det flotte bungalower på strendene, villaer bygget på påler i det turkisfargede vannet, en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt, 10 soltimer om dagen, kritthvite sandstrender der kokospalmene vaier i den lette brisen og krystallklart vann.

Fargene på Maldivene er så sterke og intense at du ikke trenger noen form for filtre på kameraet ditt – motivene her ser virkelig ut som fargesprakende postkort!

De fleste hotellene på Maldivene tilbyr forskjellige vannsportsaktiviteter og utfluktsmuligheter, som bl.a. solnedgangscruise med mulighet for å se delfiner, øyhopping, romantisk piknik på en sandbank samt snorkel- og dykketurer. Maldivene er nemlig dykkernes og snorklerne paradis, for her finner du noen av verdens vakreste rev, fulle av fargerike koraller og fisk – kanskje finner du til og med Nemo. Du kan også oppleve små revehaier, rokker og skilpadder.

Om kvelden kan du gå en tur langs stranden og nyte den vakre solnedgangen.

Hvorfor ikke gjøre drømmen til virkelighet? Bli med oss til Maldivene og finn ro, avslapning og noen av verdens mest idylliske strender.

Du bor på den prisvinnende resorten Summer Island.

NB: Prisene er ikke gyldige over jul og nyttår. Spør oss om prisen, hvis du skal reise i denne perioden.

Maldivene med barn, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 17.035 kr.
Pr. barn u/12 år: + 5.370 kr.
Enkeltromstillegg: + 10.605 kr.

Oppholdet er inkludert helpensjon og basert på et deluxe-rom, der opptil 2 voksne og 2 barn kan bo sammen.

Maldivene ligger i Det indiske hav sørvest for Sri Lanka, og strekker seg 820 km fra nord til sør og 120 km fra øst til vest. Landet er Asias minste og består av 1.190 små koralløyer som er fordelt på en ring av 26 mindre øygrupper som også kalles atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av uberørte korallrev.

Maldivene er det lavest liggende landet i verden med en gjennomsnittshøyde over havets overflate på bare 1,5 meter.

Kun 202 av øyene er bebodde, mens 87 av øyene er utlagt til turisme.

I 2017 satte Maldivene rekord i antall turister, og det er ikke så vanskelig å forstå, for Maldivene er et virkelig paradis på jord. Her er det flotte bungalower på strendene, villaer bygget på påler i det turkisfargede vannet, en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt, 10 soltimer om dagen, kritthvite sandstrender der kokospalmene vaier i den lette brisen og krystallklart vann.

Fargene på Maldivene er så sterke og intense at du ikke trenger noen form for filtre på kameraet ditt – motivene her ser virkelig ut som fargesprakende postkort!

Bandos Island Resort har barneklubb og massevis av morsomme aktiviteter for både store og små. Her tilbys det også spennende utflukter som bl.a. solnedgangscruise med mulighet til å se delfiner, snorkle- og dykketurer. Maldivene er nemlig dykkernes og snorklerne paradis, for her finnes noen av verdens vakreste rev fulle av med koraller og fisk i alle regnbuens farger – kanskje finner dere til og med Nemo.

Om kvelden kan dere gå en tur langs stranden og beundre den vakre solnedgangen eller stikke innom aktivitetshuset Clubhouse, der dere kan spille spill og bordtennis.

Hvorfor ikke gjøre drømmen til virkelighet? Bli med til Maldivene, der dere finner verdens vakreste paradisstrender og aktiviteter for hele familien.

Merk: Hvis du ønsker å reise i perioden 24. desember til 6. januar, krever oppholdet på Bandos Island Resort minimum fem netter. Prisen gjenspeiler derfor også dette.

Badeferieforlengelse i Mirissa, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 2.740 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.075 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.350 kr.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Sri Lankas sør- og vestkyst er fra desember til mars, og det er nettopp på vestkysten at du finner den lille feriebyen Mirissa.

Mirissa ble virkelig satt på verdenskartet da det ble oppdaget at ikke mindre enn 26 forskjellige hvalarter passerer farvannet ganske nær byen fra oktober til april. Her kan man blant annet få øye på den største av dem alle: blåhvalen.

Men Mirissa har mer å by på enn hvaler. Denne lille hyggelige feriebyen har en fantastisk sandstrand, omgitt av vaiende palmer, og det er vanskelig å unngå å bli forelsket i dette stedet. Mirissa er den perfekte avslutningen på en reise Sri Lanka-reise.

Tillegg for enkeltrom 3.900 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.