• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
15 dager

Det beste av Sri Lanka

Opplev Løveklippen i Sigiriya, Kandy og det vakre høylandet, safari Yala nasjonalpark og fortet i Galle. Reisen kan forlenges med badeferie.

Det beste av Sri Lanka Det beste av Sri Lanka
15 dager

Det beste av Sri Lanka

Opplev Løveklippen i Sigiriya, Kandy og det vakre høylandet, safari Yala nasjonalpark og fortet i Galle. Reisen kan forlenges med badeferie.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Få dypere innsikt i landets spennende historie og kultur med besøk på fem fantastiske UNESCO-steder, og opplev vakker natur og ville dyr på denne reisen til det beste av Sri Lanka
 • Drøm deg tilbake til kolonitiden ved det gamle fortet i Galle og badebyen Negombo, og bli overveldet av de imponerende grottetemplene i Dambulla
 • Bestig Sri Lankas landemerke Sigiriya-klippen, og koble av i rolige Haputale med enestående utsikt mot fjell, teplantasjer og fosser
 • Hold utkikk etter bjørner, elefanter og leoparder i Yala nasjonalpark og få innblikk i buddhismen i Tannens tempel i den vakkert beliggende byen Kandy

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

På denne reisen får du oppleve det beste av Sri Lanka. Ikke færre enn fem av de stedene du skal besøke er oppført på UNESCOs verdensarvliste: Løveklippen i Sigiriya, grottetemplene i Dambulla, den gamle hovedstaden Kandy, Sri Lankas høyland rundt nasjonalparken Horton Plains og fortet i Galle. Reisen din krydres med interessante besøk i en krydderhage, på en tefabrikk og i nasjonalparken Yala, der du skal på safari. Hold utkikk etter krokodiller, elefanter, aper, bøfler og andre dyr. Hvis du er ekstra heldig, får du kanskje til og med øye på den sjeldne leoparden.

Du har en sjåfør/guide med på hele reisen som vil gjøre sitt aller beste for at du skal få flotte reiseopplevelser i hans fantastiske hjemland.

Du har mulighet til å forlenge denne reisen med en badeferie ved en av Sri Lankas vakre strender.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 12 netter på 3-stjerners hoteller
 • 12 x frokost (dag 3-14)
 • 1 x middag (dag 6)
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på utflukter og turer
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Alle utflukter er i små grupper på maks. 14 personer og kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Fiskemarkedet Llelama i Negombo
 • Elefantene ved Pinnawala
 • Løveklippen i Sigiriya
 • Det buddhistiske grottetempelet i Dambulla
 • Besøk i krydderhage i Matale
 • Besøk på The Pub i Kandy
 • Besøk på en tefabrikk og -plantasje
 • Tannens tempel i Kandy
 • Togreise i høylandet fra Peradeniya/Kandy til Haputale
 • Kataragama
 • Safari i Yala nasjonalpark
 • Byrundtur i Galle
 • Inngangsbilletter til de nevnte severdighetene
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Colombo – Negombo

Ved ankomst på flyplassen i Colombo blir du hentet av en sjåfør og kjørt til hotellet ditt i strandbyen Negombo, som bare ligger ca. 30 min. fra flyplassen. Sjåføren din står klar med et Asiatours-skilt, så han er lett å finne.

Under kolonitiden var Negombo en viktig handelsby, men i dag er det fiskeri og turisme som er områdets største inntektskilde. Det er et stort utvalg hoteller, restauranter og små butikker som selger suvenirer i denne hyggelige kystbyen. I Negombo finner du også de kanalene hollenderne byggede og brukte til å frakte varer frem og tilbake. Kanalene strekker seg over 120 km. I byen finner du flere minner fra kolonitiden, bl.a. vakre administrative bygninger og det hollandske fortet.

Efter ankomst til hotellet har du resten av dagen til fri disposisjon. Du kan gå på oppdagelse i Negombo eller bare slappe av og slentre en tur på den brede gylne sandstranden som byen er blitt berømt for.

Dag 3: Negombo – Pinnawala – Sigiriya

Negombo har en god blanding av turisme og lokalt folkeliv. Mange av lokalbefolkningen lever fremdeles av fiske, og tidlig om morgenen kommer fiskerne på land og gjør fangsten sin klar til salg på det lille fiskemarkedet Llelama. Denne opplevelsen må du ikke gå glipp av. Du blir hentet tidlig på hotellet av sjåføren/guiden, som kjører deg ned til det livlige fiskemarkedet. Her kan du gå rundt og se på nattens interessante fangst og oppleve den hyggelige stemningen.

Etter denne lille turen blir du kjørt tilbake til hotellet, der du spiser frokost og sjekker ut før turen fortsetter i retning Sigiriya.

På veien er det lagt inn et stopp i Pinnawala. Byen er kjent for sitt elefantbarnehjem, der foreldreløse og skadde elefanter kan komme seg igjen og få et godt liv. Et par ganger om dagen går de mange elefantene gjennom byens hovedgate og ned til elven for å bade. Det er et morsomt syn å se elefantene plaske lystig i vannet. Sjåføren/guiden vil hjelpe deg med å finne en restaurant der du kan se på elefantene mens du koser deg med lunsjen din.

Etter lunsj har du litt tid til å se deg rundt på egenhånd i denne lille byen. Du kan også ta en tur inn på elefantbarnehjemmet og se hvordan elefantene bor.

Du ankommer til Sigiriya sent på ettermiddagen.

Kjøretid: ca. 4½ timer

Dag 4: Sigiriya – utflukt til Løveklippen

I Sigiriya skal du naturligvis oppleve den berømte løveklippen. Du drar tidlig fra hotellet, slik at det ikke skal bli for varmt å vandre opp de mer enn 1000 trinnene til toppen av den nesten 200 meter høye klippen.

Kong Kashyapa flyttet i år 477 fra Anuradhapura til Sigiriya og gjorde stedet til hovedstad på grunn av den strategiske beliggenheten. Kongen bygget et enormt palass med omliggende hageanlegg, store vannbassenger og skulpturer. Inngangen til palasset var en gigantisk løve – herav navnet Løveklippen. I dag er det dessverre bare de enorme løvepotene som er igjen.

Etter bare 20 år som kongesete og hovedstad ble Sigiriya omdannet til buddhistisk kloster.

Det er en stor opplevelse å stå på toppen og skue ut over det vakre området, og man forstår hvorfor Kong Kashyapa valgte å bygge palasset sitt akkurat her. Det er ruiner av palasset på toppen.

Underveis til toppen ser du gamle – men meget godt bevarte – freskomalerier av vakre kvinner. Når du er litt over halvveis, kommer du til løvens poter, som markerer den storslagne inngangen til palasset på toppen.
Husk å ta med vann på turen. (Det tar ca. 2 timer å gå opp og ned klippen + den tiden du bruker på toppen).

Du har resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 5: Sigiriya på egenhånd
Dag 6: Sigiriya – Dambulla-grottetemplene – krydderhagene i Matale - Kandy

Etter frokost er tiden kommet til å ta avskjed med Sigiriya. Turen går mod Kandy med to interessante stopp underveis.

Ikke langt fra Sigiriya ligger den større byen Dambulla. En stor gullfarget Buddha står ved inngangen til Det gylne tempelet, og bak templet skjuler det seg fem grottetempler med 157 buddhastatuer og vakre veggmalerier.
Pilegrimer har valfartet til disse hulene siden kong Valagamba søkte tilflukt her for mer end 2000 år siden, og Dambulla er fremdeles et viktig pilegrimsmål for Sri Lankas buddhister.

Turen opp til grottetemplene går på bratte trapper, men det er virkelig verdt anstrengelsene. Du kan møte små, lekne aper på veien opp, så gjem alt som kan spises, for ellers kan de lett bli aggressive.
Grottetemplene i Dambulla er en stor opplevelse og er – ikke overraskende – også oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Herfra går turen videre mot Matale, kjent for sine mange krydderhager. Du skal besøke en av disse hagene, der du får en interessant innføring i urter og krydders helbredende virkning. Denne tiltroen til naturmedisin er meget utbredt på Sri Lanka. Etter omvisningen kan du kjøpe krydder, urter og oljer i en liten butikk hvis du har lyst til å prøve hvordan de virker på din egen kropp.

Kandy ble bygget i år 1798 av den siste kongen, Sri Wickrama Rajasinghe. Byen ligger utrolig vakkert til ved den kunstige sjøen av samme navn og er omgitt av fjell og teplantasjer i 500 meters høyde. Uansett hvor i byen du befinner deg, kan du se den 26 meter høye buddhastatuen over Bahirawakanda-templet, som ligger ca. 1 km fra byens sentrum. Utsikten herfra er fantastisk, og du kan blant annet se det hellige Tannens tempel, som ligger ved bredden av sjøen.
Kandy er kjent som byen som beholdt sin frihet lenge etter at resten av øya kom under koloniherrenes styre. Byen har klart å bevare å bevare sine spesielle tradisjoner og kultur, som lever den dag i dag, gjennom musikk, dans og arkitektur.

Om kvelden skal du til The Pub, der du kan nyte en forfriskende kald øl, og deretter får du prøve den kjente srilankiske retten ”kottu” som du spiser i en av sidegatene. ”Kottu” lages av flatbrød, grønnsaker, egg og/eller kjøtt og krydder.

Kjøretid: ca. 3 timer

Dag 7: Besøk på tefabrikk og -plantasje – Tannens tempel

Etter frokost blir du hentet, og sjåføren/guiden tar deg med til tefabrikken Giramama. Her ser du hele fremstillingsprosessen: fra plukking av bladene på markene til servering av den ferdige, varme teen.  Sri Lanka er nemlig verdensberømt for sin teproduksjon.

Etter besøket på tefabrikken kan du kjøpe en utflukt til Kandys botaniske hage. Du kan lese mer om denne turen nedenfor.

Om ettermiddagen får du oppleve en av Sri Lankas helligste steder ”Dalada Maligawa”, også kjent som Tannens tempel. Templet inneholder Sri Lankas mest betydningsfulle buddhistiske levning: en av Buddhas hjørnetenner.
Det sies at tannen i 1590 ble smuglet til Sri Lanka i en prinsesses hår, og den oppbevares nå i et gullskrin, med et vell av lotusblomster foran. Tre ganger om dagen gjennomføres det en religiøs seremoni som det er meget interessant å overvære. Her kan du se de mange troende buddhistene i deres flotte klær og også selv delta i seremonien, hvis du vil.  Skrinet åpnes kun én gang i året, og mange pilegrimer valfarter til templet for å få et glimt av tannen. Dette skjer ved den årlige buddhistiske festivalen Esala Perahara. Festivalen faller på forskjellige datoer i juli/august. Feiringen inkluderer store, fargerike opptog med musikk og dansere og elefanter som er pyntet med overdådige kostymer.

Komplekset huser flere fascinerende templer og museer, og guiden vil gi deg interessant informasjon om templets betydning.

Etter besøket i Tannens tempel kan du kjøpe en utflukt til en av de kulturelle danseforestillingene Kandy er blitt så berømt for. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Dag 8: Togreise fra Kandy til Haputale

I dag skal du ut på en flott togreise gjennom Sri Lankas frodige, grønne høyland. Sjåføren/guiden henter deg på hotellet og kjører deg til togstasjonen Peradeniya, som ligger litt utenfor Kandy. Toget snegler seg avsted i det kuperte landskapet, og gjennom vinduene kan du se kvinner i fargerike sarier plukke te på de mange teplantasjene du passerer.

Du ankommer den hyggelige byen Haputale om ettermiddagen, og her venter sjåføren/guiden på deg og kjører deg det siste stykket til hotellet.

Kjøretid: Ca. 1 time
Togreise: ca. 5  1/2 timer

Dag 9: Haputale på egen hånd
Dag 10: Haputale – Kataragama - Yala

Tidlig på ettermiddagen kjører du fra Haputale langs svingete fjellveier til Kataragama, et av de helligste pilegrimsstedene på Sri Lanka. Hit valfarter tusenvis av både hinduer, buddhister og muslimer hvert år for å vise sin respekt, meditere og be til gudene sine.
Det sies at Buddha mediterte ved Kirivehera-stupaen i Kataragama på sitt tredje og siste besøk i Sri Lanka.

Du ankommer hotellet ditt i Yala sent om ettermiddagen.

Kjøretid: ca. 4 1/2 time

Dag 11: Safari i Yala nasjonalpark

Formiddagen kan du bruke til å slappe av på hotellet. Om ettermiddagen skal du på safari i Yala nasjonalpark.

Yala nasjonalpark er Sri Lankas eldste nasjonalpark og den nest største, med et område på 978,8 km². Parken er hjemsted for mer enn 215 forskjellige fuglearter og 44 forskjellige slags pattedyr. Hvis man er heldig, kan man her få se både elefanter, hjorter, krokodiller, villsvin, bøfler, aper og leoparder.

Selv om Yala er et av stedene med flest leoparder i Sri Lanka, er det ingen garanti for å se dem. De gjemmer seg ofte i buskaset og er meget vanskelige å få øye på. Men du har en flink guide med deg som hjelper deg til å se dyrene og kan fortelle om parkens øvrige imponerende plante- og dyreliv.

Vær oppmerksom på: I Yala nasjonalpark stenges noen ganger enkelte områder i parken eller hele parken i perioden september-oktober. Hvis du skal reise til Sri Lanka i denne perioden, må du være oppmerksom på at din safari i Yala kan bli erstattet med en safari i nasjonalparken Udawalawe.

Dag 12: Yala – Galle

Etter frokost kjører sjåføren/guiden deg langs Sri Lankas kyst mot den historiske kystbyen Galle. Underveis er det lagt inn et stopp ved Weligama-bukten, der du kan se fiskerne sitte på pæler og fiske på tradisjonelt vis. I dag gjør de det mest for turistenes skyld, og hvis du vil ta et bilde av dem, må du være forberedt på å betale dem et lite beløp.

Galle er kjent for sitt imponerende fort som ble bygget av portugiserne i 1589. I 1640 overtok hollenderne byen, og ikke mye av det opprinnelige fortet overlevde. Det fortet du kan se i dag ble bygget av hollenderne i det 17. århundre. Byen var landets største havneby i mer enn 200 år og et viktig stopp på ruten for handelsskip som seilte mellom Asia og Europa. I 1796 kom Galle under britisk herredømme, og på slutten av det 19. århundre bestemte briten seg for å gjøre Colombo til landet viktigste havneby.
Galle er også oppført på UNESCOS verdensarvliste.

Kjøretid: ca. 5 timer

Dag 13: Byrundtur i Galle

Du har formiddagen til fri disposisjon. Hvis du står tidlig opp, kan du du i hvalsesongen (november – april) kjøpe en hvalsafari, der du kan være så heldig å få øye på verdens største hval, blåhvalen.

Om ettermiddagen tar guiden deg med på en spennende omvisning på fortet. Så snart du kommer innenfor de tykke murene og ser de massive tårnene og bastionene, vil du føle historiens vingesus. Her inne er det en helt spesiell atmosfære, og du vandrer gjennom de små, smale gatene og rundt til de mest interessante bygningene mens guiden forteller deg om stedets fascinerende og dramatiske historie. Turen varer i ca. 1½ time, og foregår til fots.

Dag 14: Galle – flyplassen – hjemreisen starter

Fra Galle tar det ca. 2 timer å kjøre til flyplassen i Colombo. Herfra flyr du mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Du har mulighet til å forlenge denne reisen med en badeferie ved en av Sri Lankas vakre strender. Du kan lese mer om dette nedenfor.

Kjøretid: ca. 2 timer

Dag 15: Ankomst i Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik reise.

Kombiner med

Badeferieforlengelse i Hikkaduwa, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 3.680 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.320 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.355 kr.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til den sørvestlige delen av Sri Lanka er fra desember til mars, og det er sørøst på Sri Lanka at du finner feriebyen Hikkaduwa.

Hikkaduwa ble internasjonalt kjent som et flott reisemål allerede på 1970-tallet, og var en av Sri Lankas første feriebyer. I Hikkaduwa finner du massevis av hoteller, restauranter, suvenirbutikker og turoperatører som arrangerer aktiviteter både over og under vann. Utenfor Hikkaduwa ligger det et stort korallrev der du kan snorkle og dykke med mange flotte fisker og skilpadder.

Hikkaduwa er med rette blitt et populært feriereisemål, for til tross for sin stadig stigende popularitet har byen klart å beholde sin hyggelige og avslappede atmosfære.

Badeferieforlengelse i Mirissa, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 2.740 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.075 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.350 kr.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Sri Lankas sør- og vestkyst er fra desember til mars, og det er nettopp på vestkysten at du finner den lille feriebyen Mirissa.

Mirissa ble virkelig satt på verdenskartet da det ble oppdaget at ikke mindre enn 26 forskjellige hvalarter passerer farvannet ganske nær byen fra oktober til april. Her kan man blant annet få øye på den største av dem alle: blåhvalen.

Men Mirissa har mer å by på enn hvaler. Denne lille hyggelige feriebyen har en fantastisk sandstrand, omgitt av vaiende palmer, og det er vanskelig å unngå å bli forelsket i dette stedet. Mirissa er den perfekte avslutningen på en reise Sri Lanka-reise.

Badeferieforlengelse til Maldivene, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 15.495 kr.
Pr. barn u/12 år: + 8.480 kr.
Enkeltromstillegg: + 5.905 kr.

Oppholdet er inkludert helpensjon og basert på en superior bungalow, der opptil  3 voksne eller 2 voksne og 1 barn kan bo sammen.

Maldivene ligger i Det indiske hav sørvest for Sri Lanka, og strekker seg 820 km fra nord til sør og 120 km fra øst til vest. Landet er Asias minste og består av 1.190 små koralløyer som er fordelt på en ring av 26 mindre øygrupper som også kalles atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av uberørte korallrev.

Maldivene er det lavest liggende landet i verden med en gjennomsnittshøyde over havets overflate på bare 1,5 meter.

Kun 202 av øyene er bebodde, mens 87 av øyene er utlagt til turisme.

I 2018 satte Maldivene rekord i antall turister, og det er ikke så vanskelig å forstå, for Maldivene er et virkelig paradis på jord. Her er det flotte bungalower på strendene, villaer bygget på påler i det turkisfargede vannet, en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt, 10 soltimer om dagen, kritthvite sandstrender der kokospalmene vaier i den lette brisen og krystallklart vann.

Fargene på Maldivene er så sterke og intense at du ikke trenger noen form for filtre på kameraet ditt – motivene her ser virkelig ut som fargesprakende postkort!

De fleste hotellene på Maldivene tilbyr forskjellige vannsportsaktiviteter og utfluktsmuligheter, som bl.a. solnedgangscruise med mulighet for å se delfiner, øyhopping, romantisk piknik på en sandbank samt snorkel- og dykketurer. Maldivene er nemlig dykkernes og snorklerne paradis, for her finner du noen av verdens vakreste rev, fulle av fargerike koraller og fisk – kanskje finner du til og med Nemo. Du kan også oppleve små revehaier, rokker og skilpadder.

Om kvelden kan du gå en tur langs stranden og nyte den vakre solnedgangen.

Hvorfor ikke gjøre drømmen til virkelighet? Bli med oss til Maldivene og finn ro, avslapning og noen av verdens mest idylliske strender.

Du bor på den prisvinnende resorten Summer Island.

NB: Prisene er ikke gyldige over jul og nyttår. Spør oss om prisen, hvis du skal reise i denne perioden.

Tillegg for enkeltrom 5.050 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.