Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaSri LankaAktiv ferie i Sri Lanka
Sri Lanka | 10 dager:

Aktiv ferie i Sri Lanka

Høydepunkter på denne reisen:

Adrenalinhovedstaden Kithulgala, bestigning av Adams Peak, ”Lille England” Nuwara Eliya med utflukt til teplantasje, Hortons Plains-nasjonalpark, det hellige pilegrimsstedet Kataragama og safari i nasjonalparken Yala.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Colombo t/r
 • 7 netter på 2-3-stjerners vandrerhjem (guest house) og hoteller
 • 7 x frokost (dag 3-9)
 • Lokal engelsktalende sjåfør/guide på utflukter og turer
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Trekking til Adams Peak
 • Besøk på teplantasje og fabrikk i Nuwara Eliya
 • Hortons Plains-nasjonalpark
 • Kataragama
 • Safari i nasjonalparken Yala
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 2.000 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne reise fordi…

Denne reisen til Sri Lanka er for deg som drømmer om en aktiv ferie som stimulerer alle sanser. Sri Lanka er nemlig så mye mer enn duftende teplantasjer og lange sandstrender. På denne reisen venter 10 opplevelsesrike dager, og du starter med et besøk i Sri Lankas adrenalinhovedstad, Kithulgala. Her kan du blant annet bli med på en forrykende white water rafting-tur på Kelani-elven. Hvis du er en erfaren dykker, kan du til og med dykke i Kelani-elven. Du skal også på en helt fantastisk trekkingtur til toppen av det hellige fjellet Adams Peak og i Horton Plains nasjonalpark før du avslutter med å oppdage ville dyr på safari i nasjonalparken Yala. Underveis er reisen krydret med besøk på en teplantasje ved Nuwara Eliya i Sri Lankas høyland og et besøk i pilegrimsbyen Kataragama. Hvis du ønsker det, kan du avslutte reisen med en badeferie ved en av Sri Lankas vakre strender.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Colombo – Kithulgala
Dag 2: Ankomst til Colombo – Kithulgala

Du ankommer flyplassen i Colombo, der du henter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden din med et Asiatours-skilt, og du blir tatt imot med den varme srilankiske gjestfriheten.

Fra lufthavnen kjører du mot Kithulgala, der du sjekker inn på hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Kjøretid: ca. 3½ time.

Overnatting The Plantation Hotel 

Dag 3: Kithulgala
Dag 3: Kithulgala

Etter frokost har du fri til å utforske området. Kithulgala er et populært utfluktsmål for aktive, lokale srilankere fra Colombo, som gjerne tilbringer helger og ferier i de vakre omgivelsene ved elven. Hvis du liker adrenalinkick, er du havnet på riktig sted. Kithulgala er nemlig Sri Lankas adrenalinhovedstad, og her er det gode muligheter for både rafting, jungeltrekking, utforskning av huler og dykking i Kelani-elven! Du kan også gå litt mer rolige fotturer i jungelen, der du må huske å holde utkikk etter de mange eksotiske fuglene. Du kan bade i elven – og avslutte det hele med en deilig karrirett på en av de lokale restaurantene.

I dag kan du kjøpe følgende utflukt:

Overnatting The Plantation Hotel 

Dag 4: Kithulgala – Adams Peak
Dag 4: Kithulgala – Adams Peak

Formiddagen er til fri disposisjon i Kithulgala. Kanskje frister en svømmetur i bassenget, eller kanskje vil du en tur ut i jungelen for å ta de siste bildene. Om ettermiddagen kjører du til Adams Peak, der du skal tilbringe én natt.

Du kan kjøpe følgende utflukt:

Overnatting Slightly Chilled (Guest House) 

Dag 5: Adams Peak – Nuwara Eliya
Dag 5: Adams Peak – Nuwara Eliya

Dagen starter tidlig! Du skal nemlig bestige Sri Lankas 4. høyeste fjell, Adams Peak. Dette fjellet bestiges nemlig best i mørket, slik at du kan bli belønnet med den fantastiske soloppgangen på toppen av dette hellige stedet. Til tross for sine 2.243 meter er ikke dette fjellet Sri Lankas høyeste, men det er helt klart det viktigste. Adams Peak er nemlig hellig for både buddhister, hinduer, kristne og muslimer. Alle srilankere har som mål å bestige fjellet minst en gang i livet, men mange tar faktisk turen hvert eneste år. På toppen av fjellet er det et fotspor som ifølge buddhistene er tilhører Buddha. Muslimene mener at det er Adams fotspor. Og spør man hinduene, svarer de Shiva. Kristne mener derimot at fotsporet ble avsatt av en av apostlene. Alle er de uansett enige om at fotsporene er hellig – og derfor er det også enighet om at fjellet er hellig!

Turen til toppen er relativt hard. Det tar vel tre timer å gå opp de mer enn 5.000 trinnene. Stemningen på toppen er helt klart verdt turen. Utsikten til soloppgangen som langsomt vekker landet til live og de mange pilegrimene som til tross for sin ulike tro er sammen om denne opplevelsen er helt fantastisk. Denne turen gir reiseminner for livet – uansett hva man måtte tro på.

Når solen står høyt på himmelen, går turen nedover igjen, og du blir kjørt til Nuwara Eliya. Nuwara Eliya kalles også ”Lille England” på grunn av den britiske innflytelse i byen med  typisk engelske hus, fine landsteder og vakre rosehager. Byen er også kjent for Victoria- parken med sine mange blomster og fugler. Byen ligger i 1900 meters høyde, og naturen er malerisk med fjell og daler, brusende elver og fosser og grønne teplantasjer. Klimaet er et av de kjøligste i Sri Lanka, og det tilsvarer en behagelig norsk vårdag.  Det kjølige klimaet gjør området ideelt til teproduksjon, og en av Sri Lankas mest anerkjente teer kommer herfra. Faktisk er Sri Lanka verdens 4. største teprodusent.

OBS: Soloppgangsturen på Adams Peak gjennomføres i perioden desember-mai. I perioden juni-november bestiger du Adams Peak om dagen.

Dag 6: Nuwara Eliya – besøk på tefabrikk og plantasje
Dag 6: Nuwara Eliya – besøk på tefabrikk og plantasje

Du vil sikkert nyte å sove lenge i dag og i ro og mak våkne og kose deg med frokosten. Formiddagen er til fri disposisjon – kanskje er du litt støl etter gårsdagens tur og vil slappe av med en god bok. Hvis du vil bevege deg litt, kan du gå en tur i den vakre hagen.

Om ettermiddagen besøker du en teplantasje og fabrikk, der du får lære mer om hele prosessen – fra bladene blir plukket til den ferdige teen damper i koppen. Du vil få mulighet til både å smake på og kjøpe teen.

Overnatting The Hill Club 

Dag 7: Nuwara Eliya – Horton Plains - Kataragama - Yala nasjonalpark
Dag 7: Nuwara Eliya – Horton Plains - Kataragama - Yala nasjonalpark

I dag venter enda en fantastisk naturopplevelse på Sri Lanka. Tidlig om morgenen kjører du mot nasjonalparken Horton Plains, som ligger i 2.100-2.300 meters høyde i Sri Lankas sentrale høyland. Store deler av slettene er dekket av vakre, uberørte gressområder og tåkeskoger. Nasjonalparken er en av øyas viktigste vannskiller og kilden til Mahaweli-, Kelani- og Walawe-elvene, tre av Sri Lankas største.

Når du ankommer parken, vil du raskt oppdage at Horton Plains er en verden for seg og helt annerledes enn resten av øya. Dette skyldes spesielt det kjølige og våte klimaet som har fremmet veksten av en endemisk flora og fauna.

Elefanten forsvant fra området på 1940-tallet, og i våre dager er sambarhjorten det største og mest vanlige pattedyret. Hvis du er heldig, kan du få øye på languraper og kanskje til og med den sjeldne leoparden. Et av høydepunktene i parken – og kanskje det beste utsiktspunktet på Sri Lanka – er ”World’s End”. Her slutter Horton Plains-nasjonalparken brått, og du kan se rett ned i avgrunnen mer enn 1.000 meter nede. Fra ”World’s End” kan du nyte den fullstendige roen og den utrolig vakre utsikten til skogkledte fjell. På klare dager kan du til og med skimte Sri Lankas sørlige kyst.

Fra Hortons Plains-nasjonalparken går turen mot nasjonalparken Yala med et stopp ved den hellige pilegrimsbyen Kataragama underveis. Byen er hellig for både buddhister, hinduer og muslimer, og er, som Adams Peak, et av de viktigste religiøse stedene på Sri Lanka. Mange legender er knyttet til dette stedet.

Du fortsetter til Yala, der du sjekker inn på hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Kjøretid: ca. 5 timer.

Overnatting Elephant Reach 

Dag 8: Safari i Yala nasjonalpark
Dag 8: Safari i Yala nasjonalpark

Du har formiddagen til å slappe av, for om ettermiddagen venter enda et stort høydepunkt på denne reisen, nemlig en safari i nasjonalparken Yala.

Yala nasjonalpark er Sri Lankas eldste nasjonalpark og den nest største, med et område på 978,8 km². Parken er hjemsted for mer enn 215 forskjellige fuglearter og 44 forskjellige slags pattedyr. Hvis man er heldig, kan man her få se både elefanter, hjorter, krokodiller, villsvin, bøfler, aper og leoparder.

Selv om Yala er et av stedene med flest leoparder i Sri Lanka, er det ingen garanti for å se dem. De gjemmer seg ofte i buskaset og er meget vanskelige å få øye på. Men du har en flink guide med deg som hjelper deg til å se dyrene og kan fortelle om parkens øvrige imponerende plante- og dyreliv.

Vær oppmerksom på: I Yala nasjonalpark stenges noen ganger enkelte områder i parken eller hele parken i perioden september-oktober. Hvis du skal reise til Sri Lanka i denne perioden, må du være oppmerksom på at din safari i Yala kan bli erstattet med en safari i nasjonalparken Udawalawe.

Overnatting Elephant Reach 

Dag 9: Yala – flyplassen – hjemreisen starter
Dag 9: Yala – flyplassen – hjemreisen starter

Fra Yala går turen til flyplassen i Colombo. Her setter du kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Du har mulighet til å forlenge denne reisen med en badeferie ved en av Sri Lankas vakre strender. Les mer om dette nedenfor.

Kjøretid: ca. 6,5 timer

Dag 10: Ankomst i Norge
Dag 10: Ankomst i Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik reise.

Kombinasjonsmuligheter etter rundreisen
Badeferieforlengelse i Passikudah 5 dager/ 4 netter
Badeferieforlengelse i Passikudah 5 dager/ 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 5.720 kr.
Pr. barn under 12 år: + 4.770 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.140 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Passikudah, som ligger på Sri Lankas østkyst, er fra mai til september.

Denne lille kystbyen har en av verdens lengste og mest langgrunne strender. Man kan gå mer enn 1 km ut i havet uten at det blir dypt. Bukten ved Passikudah er beskyttet av et rev, og dette gjør den til en av øyas tryggeste badesteder. Det er også et godt sted å snorkle og se flotte fargerike fisk og vakre smukke koraller.

Passikudah er berømt for sin maleriske skjønnhet med palmer, myk, gyllen sand og krystallklart vann. Her kan du nyte de siste feriedagene dine i paradisiske omgivelser.

Vær oppmerksom på at du på denne forlengelsen til Passikudah overnatter 3 netter i Passikudah og 1 natt i Negombo.

Overnatting The Calm Resort & Spa  / Jetwing Blue 

Badeferieforlengelse i Hikkaduwa 4 dager/ 3 netter
Badeferieforlengelse i Hikkaduwa 4 dager/ 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 4.715 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.350 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.355 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til den sørvestlige delen av Sri Lanka er fra desember til mars, og det er sørøst på Sri Lanka at du finner feriebyen Hikkaduwa.

Hikkaduwa ble internasjonalt kjent som et flott reisemål allerede på 1970-tallet, og var en av Sri Lankas første feriebyer. I Hikkaduwa finner du massevis av hoteller, restauranter, suvenirbutikker og turoperatører som arrangerer aktiviteter både over og under vann. Utenfor Hikkaduwa ligger det et stort korallrev der du kan snorkle og dykke med mange flotte fisker og skilpadder.

Hikkaduwa er med rette blitt et populært feriereisemål, for til tross for sin stadig stigende popularitet har byen klart å beholde sin hyggelige og avslappede atmosfære.

Du kan kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Hotel Hikka Tranz by Cinnamon 

Badeferieforlengelse i Negombo 4 dager/3 netter
Badeferieforlengelse i Negombo 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 3.970 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.300 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.660 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Sri Lankas sør- og vestkyst er fra desember til mars, og feriebyen Negombo ligger på vestkysten, bare ca. 30 minutter fra Sri Lankas internasjonale flyplass.

Negombo er kjent for sin brede, gylne sandstrand og hyggelige feriestemning. Dette er en allsidig ferieby, der du har alle muligheter til å slappe av og nyte dine siste dager på Sri Lanka med en god bok ved svømmebassenget eller på den flotte sandstranden.

Negombo har et stort utvalg hoteller, restauranter og butikker, og her er det en god blanding av turister og lokalmiljø.

Du kan kjøpe følgende utflukt:

 

Overnatting Jetwing Blue 

Badeferieforlengelse i Mirissa 4 dager/3 netter
Badeferieforlengelse i Mirissa 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbelrom: + 3.640 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.975 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.350 kr.

Vi anbefaler på det varmeste å avslutte reisen på Sri Lanka med en badeferieforlengelse. Den beste perioden å reise til Sri Lankas sør- og vestkyst er fra desember til mars, og det er nettopp på vestkysten at du finner den lille feriebyen Mirissa.

Mirissa ble virkelig satt på verdenskartet da det ble oppdaget at ikke mindre enn 26 forskjellige hvalarter passerer farvannet ganske nær byen fra oktober til april. Her kan man blant annet få øye på den største av dem alle: blåhvalen.

Men Mirissa har mer å by på enn hvaler. Denne lille hyggelige feriebyen har en fantastisk sandstrand, omgitt av vaiende palmer, og det er vanskelig å unngå å bli forelsket i dette stedet. Mirissa er den perfekte avslutningen på en reise Sri Lanka-reise.

Du kan kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Paradise Beach Club 

Badeferieforlengelse til Maldivene 6 dager/5 netter
Badeferieforlengelse til Maldivene 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 17.760 kr.
Pr. barn u/12 år: + 9.870 kr.
Enkeltromstillegg: + 5.620 kr.

Maldivene ligger i Det indiske hav sørvest for Sri Lanka, og strekker seg 820 km fra nord til sør og 120 km fra øst til vest. Landet er Asias minste og består av 1.190 små koralløyer som er fordelt på en ring av 26 mindre øygrupper som også kalles atoller. Øyene er omgitt av dypblått hav og turkisfargede laguner som ligger beskyttet av uberørte korallrev.

Maldivene er det lavest liggende landet i verden med en gjennomsnittshøyde over havets overflate på bare 1,5 meter.

Kun 202 av øyene er bebodde, mens 87 av øyene er utlagt til turisme.

I 2017 satte Maldivene rekord i antall turister, og det er ikke så vanskelig å forstå, for Maldivene er et virkelig paradis på jord. Her er det flotte bungalower på strendene, villaer bygget på påler i det turkisfargede vannet, en gjennomsnittstemperatur på 30 grader året rundt, 10 soltimer om dagen, kritthvite sandstrender der kokospalmene vaier i den lette brisen og krystallklart vann.

Fargene på Maldivene er så sterke og intense at du ikke trenger noen form for filtre på kameraet ditt – motivene her ser virkelig ut som fargesprakende postkort!

De fleste hotellene på Maldivene tilbyr forskjellige vannsportsaktiviteter og utfluktsmuligheter, som bl.a. solnedgangscruise med mulighet for å se delfiner, øyhopping, romantisk piknik på en sandbank samt snorkel- og dykketurer. Maldivene er nemlig dykkernes og snorklerne paradis, for her finner du noen av verdens vakreste rev, fulle av fargerike koraller og fisk – kanskje finner du til og med Nemo. Du kan også oppleve små revehaier, rokker og skilpadder.

Om kvelden kan du gå en tur langs stranden og nyte den vakre solnedgangen.

Hvorfor ikke gjøre drømmen til virkelighet? Bli med oss til Maldivene og finn ro, avslapning og noen av verdens mest idylliske strender.

Du bor på den prisvinnende resorten Summer Island.

Oppholdet er inkludert helpensjon og basert på en superior bungalow, der opptil  3 voksne eller 2 voksne og 1 barn kan bo sammen.

Overnatting Summer Island 

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.