• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Praktisk informasjon om Singapore

Praktisk informasjon om Singapore

Praktisk informasjon om Singapore

1. Klima i Singapore

Singapore ligger på ekvator og har derfor et tropisk klima med høye temperaturer og høy luftfuktighet året rundt. Man kan mer eller mindre forvente regn året rundt, og det er derfor ingen fast regntid, men i stedet to monsunsesonger.

Den første monsunsesongen er fra november til mars og kommer fra nordøst, mens årets andre monsunsesong er fra juni til september og kommer fra sørvest. Spesielt i den sørvestlige monsunsesongen kan det tidlig om morgenen forekomme voldsomme tordenbyger ledsaget av kraftige vindstøt. Felles for begge sesongene er at regnet starter om morgenen og stilner av i løpet av ettermiddagen.

Vær dessuten oppmerksom på at Singapore er kan være utsatt for tropiske sykloner fra juni til desember.

Den tørre perioden, eller det som best tilsvarer dette, er fra juni til august, og juni er oftest er den tørreste måneden. I denne perioden vil du oppleve at luftfuktigheten ikke er så høy som ellers pga. mindre regn, og det vil også være flere soltimer og færre skyer på himmelen. Dette gjelder også for vårmånedene – spesielt februar.

Til tross for landets fuktige klima og store regnmengder, er det like mange soltimer som regntimer, og både luft- og vanntemperaturene er stabile året rundt.

Værstatistikk for Singapore: JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Gjennomsnittlig maks. temp. 30 31 31 31 31 31 31 31 31 31 30 29
Gjennomsnittlig min. temp. 23 24 24 24 25 24 24 24 24 24 24 23
Nedbør i mm 243 160 186 179 171 162 159 175 169 194 257 287
Gjennomsnittlig havtemperatur 28 28 29 30 30 30 30 29 29 29 29 29
2. Når er det best å reise til Singapore?

Du kan reise til Singapore hele året, men den beste tiden er våren og de første sommermånedene. Da er det flest soltimer, det faller relativt mindre regn og det er ikke uvanlig at det blåser en forholdsvis kjølig bris. I denne perioden er det dessuten færre regndager, og luftfuktigheten er derfor også lavere. Men det er alltid lurt å ta med en paraply, for da er man alltid forberedt på plutselige og heftige regnskyll.

3. Reisevilkår

Vennligst les reisevilkårene våre nøye, for de er en del av de avtalevilkårene som gjelder for reiser som kjøpes hos Asiatours.no. Reiser som kjøpes hos oss er omfattet av ”Lov om pakkereiser”.

Klikk her for å lese våre reisevilkår.

4. Hjelp til å tegne reiseforsikringer

På hjemmesiden vår, under fanen forsikring, finner du all den informasjonen du trenger.

Klikk her for å gå til vår side om forsikring.

5. Vaksiner

Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en autorisert vaksinasjonsklinikk. Du kan også lese mer om reglene for reisevaksiner hos Folkehelseinstituttet.

Vær spesielt oppmerksom på bestemmelsene om gul feber – særlig hvis du reiser inn via et land der det finnes gul feber.

Noen land har krav om bevis for vaksine mot gul feber ved innreise. Så husk å ta med deg vaksinasjonskortet ditt der dette er relevant.

6. Visum/pass

Singapore er visumfritt for norske statsborgere i opptil 90 dager. Det kreves likevel at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter oppholdet.

Du kan lese mer om visumregler til Singapore på Utenriksdepartementets hjemmeside.

7. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg reiseplanen din så snart flyreisen er bestilt. Her kan du se hvordan den nøyaktige reiseplanen din ser ut. Hvis du legger merke til at navn er skrevet feil, skal du kontakte oss omgående.

Vi bruker elektroniske billetter, og dem skal du selv skrive ut. Når billettene er utstedt, sender vi deg en e-post med bestillingsnummer og de opplysningene du trenger for å skrive ut billettene.

8. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Flyselskapet vil tildele deg en plass ombord på flyet ved innsjekking. Hvis du har spesifikke ønsker, kan du på flyselskapets hjemmeside foreta en setereservasjon. De fleste flyselskaper har et punkt på menyen som heter ”manage my booking”. Vær oppmerksom på at de fleste flyselskaper krever betaling for setereservasjon, så du må ha kredittkortet ditt tilgjengelig når du begynner. Det varierer når flyselskapene åpner for setereservasjon, men som en hovedregel kan du bestille seter seter fra booking til 48 timer før avgang.

Mange flyselskaper tilbyr også oppgradering med ekstra benplass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du få mer informasjon om og reservere via flyselskapets hjemmeside, mot ekstra betaling.

Vi gjør dessuten oppmerksom på at flyselskapet har full rådighet over alle seter på flyet og at de derfor alltid har rett til å foreta endringer i en reservasjon.

Hvis du ikke reserverer et sete før avreise, vil flyselskapet tildele deg en plass ved innsjekking.

9. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du før avreise få tilsendt vårt servicebrev. I servicebrevet finner du viktig informasjon om f.eks. Innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre retningslinjer for tips. Dessuten finner du viktige telefonnumre til vår lokale representant og nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

10. Bagasjen din

Vi bruker mange forskjellige flyselskaper til Singapore, og derfor kan det variere hvor mye og hvor mange kilo du kan ta med, både som innsjekket bagasje og håndbagasje. Informasjon om dette finner du på flybilletten din. Kontakt oss hvis du har spørsmål om dette.

Pass dessuten på at du har alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen. Det gjelder f.eks. pass, flybilletter, forsikringer, kredittkort, penger, kamera, men også evt. info om helsetilstanden din og livsviktig medisin.

Der kan trekke kaldt fra flyets aircondition, så ta gjerne med en genser eller vindjakke i håndbagasjen.

11. Ankomst i Singapore og transfer fra og til lufthavnen

Ved ankomst på Singapore flyplass blir du i ankomsthallen møtt av vår lokale representant som står klar med et skilt med navnet ditt. Representanten vår sørger for å kjøre deg til hotellet og tilbake til flyplassen ved avreise. Hentetid for hjemreise får du opplyst ved ankomst.

12. Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Singapore avhenger om det er sommer- eller vintertid.

Tidsforskjellen er +6 timer når vi har sommertid og +7 timer når vi har vintertid.

13. Språk

Singapore har fire offisielle språk: kinesisk, engelsk, malaysisk og tamilsk. Malaysisk er nasjonalspråket, mens engelsk er administrasjons- og undervisningsspråk. De fleste innbyggerne kan snakke to eller flere språk.

14. Skikk og bruk og kultur

Å oppleve forskjeller i skikk og bruk og kultur er noe av det mest interessante ved å reise, og det er viktig å respektere disse forskjellene.

I Singapore er det forbudt å tygge tyggegummi, og derfor er det heller ikke lov å ta med seg tyggegummi inn i landet. Det er også forbudt å kaste søppel på gaten, å røyke på offentlige steder og å gå over gaten utenfor fotgjengerfeltene. Overtredelse straffes med bøter på opptil 1 000 SGD.

15. Telefon og Internett

Den internasjonale landkoden for Singapore er +65 (eller 0065). Det kan være dyrt å ringe hjem eller å bli oppringt, så sjekk evt. med ditt eget mobilselskap mht. dekning og priser for oppringing og SMS.

Det er Wi-Fi på de fleste hoteller.

16. Elektrisitet

I Singapore bruker man 230 volt og støpsler med tre “ben”, av type G. Disse støpslene er annerledes enn det vi er vant til i Norge, så husk derfor å ta med deg en adapter.

17. Mat og drikke

Singapore er er en smeltedigel av kulturer, og her serveres det mat fra hele verden. Vil du spise lokalt, skal du besøke et av de mange hawker-sentrene og gatematbodene. Her serveres det et stort utvalg av lokale retter fra det kinesiske, malaysiske og indiske kjøkkenet.

18. Helligdager

Det er alltid en spesiell opplevelse å oppleve andre lands tradisjoner og feiringer. Nedenfor kan du se en oversikt over helligdager, viktige festivaler og andre spesielle merkedager.

Vær oppmerksom på at noen museer og attraksjoner kan være stengt på disse dagene.

19. Valuta

Valutaen i Singapore er Singapore dollar (SGD). På www.valutakurser.no kan du alltid se den nøyaktige kursen i forhold til norske kroner. Vi anbefaler vi at du tar med deg noen amerikanske dollar i kontanter som du ved ankomst kan veksle på et offisielt vekslingskontor. Vanlige kredittkort som Visa og Mastercard brukes mye, og mange steder finnes det minibanker (ATM). Kredittkort kan brukes på hoteller, butikker og de fleste restauranter, men ikke på små markeder.

20. Prisnivå

Prisnivået i Singapore er høyere enn i resten av Asia. Nedenfor finner du cirkapriser på mat og drikkevarer angitt i lokal valuta.

 • Lokalt øl: 10 SGD
 • Importert øl: 11 SGD
 • Vann: 1,5 SGD
 • Mineralvann: 2 SGD
 • Vanlig måltid: 12 SGD
 • 3-retters meny for 2 personer: 60 SGD
21. Tips

Tips brukes stort sett ikke i Singapore, og noen steder blir det nærmest ansett for å være en fornærmelse. I stedet tillegges det vanligvis til et servicegebyr på regningen på hoteller og restauranter.

22. Sikkerhet

Singapore er generelt sett et trygt land å reise i. Vanlig kriminalitet overfor turister begrenser seg som regel til lomme- og vesketyveri. Dette kan ofte unngås ved å være alminnelig forsiktig og bruke sunn fornuft. Unngå å vise frem dyre smykker og store kontantbeløp, og la aldri kredittkortet ditt være ute av syne. Følg alltid guidens råd og veiledning om sikkerhet, så kan du føle deg trygg.

23. Reisende med redusert bevegelighet

Vi glør oppmerksom på at våre reiser generelt ikke er egnet for bevegelseshemmede personer. Kontakt oss gjerne for å få informasjon om mulighetene i forhold til dine spesifikke behov.

Våre mest populære reiser
Hit reiser andre

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.