Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaMyanmar/BurmaMyanmar høydepunkter
Myanmar/Burma | 11 dager:

Myanmar/Burmas høydepunkter

Høydepunkter på denne reisen:

Yangon, Bagan-sletten, Popa-fjellet, Mandalay, Ayeyarwaddy-elven, Amarapura, Sagaing-høyden, Ava, Pindaya-grottene, Inle-sjøen.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Yangon t/r
 • Innenriksfly i Myanmar fra Yangon til Bagan til Mandalay til Heho til Yangon
 • Velkomstgave med postkort, velkomstbok og tradisjonell veske.
 • 8 netter på 3- og 4-stjerners hoteller
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 8 x frokost (dag 3 – 10)
 • 7 x lunsj (dag 3 – 8)
 • 1 x middag (dag 2)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg på utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Sule-pagoden
 • Shwedagon-pagoden
 • Bagansletten
 • Lakkvarefabrikk
 • Shwezigon-pagoden, Nathtaukkyaung-klosteret, Ananda-tempelet
 • Popafjellet
 • Båttur på Ayeyarwaddy-elven til Mingun-pagoden og 
  Mingun-klokken
 • Shwenandan-klosteret
 • Amarapura- og Mahagandayon-klosteret
 • Tur i hestevogn ved Ava
 • U Bein-broen
 • Pindaya-grotten
 • Båttur på Inle-sjøen med besøk i flytende landsbyer
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 3.600 kr.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper
Velg denne reise fordi…

Myanmar er templer og munker, lokale markeder og små landsbyer, gamle og nye og store og små buddhastatuer – i tusentall. Myanmar er bønder med tunge åk og rismarker plantet for hånd, smilende og fnisende kvinner og spontant nysgjerrige barn, støvete grusveier på landet og vakre gamle hus fra kolonitiden i byen.

Myanmar er vakker grønn natur og fantastiske soloppganger, og like fantastiske solnedganger med alle farger fra gyldengul og dyp rød til babyrosa. Av disse grunnene og mange, mange flere gir Myanmar deg en uforglemmelig opplevelse.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst og sightseeing i Yangon
Dag 2: Ankomst og sightseeing i Yangon

Etter ankomst i Yangon går du gjennom immigrasjonen og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til hotellet hvor du skal bo den kommende natten.

Man kan med rette si om Myanmar at det er et Østen fra fortiden. I lys av dette er Yangon en moderne metropol. Men sammenlignet med det øvrige sørøst Asia, er Yangon på mange måter en uvanlig by: det er ingen skyskrapere og byen er meget grønn med mange skyggefulle trær, deriblant noen svært gamle teaktrær. Byen er bare 150 år gammel og har den særlige sjarmen, som oppstår når kolonitidsbygninger og kirker blandes med hinduistiske templer, buddhistiske stupaer og muslimske moskéer, og man til slutt legger til en praktfull befolkning på omtrent 6 millioner personer.

Etter en kort hvil starter opplevelsene i Myanmar med en sightseeingtur i Yangon. Du besøker Botahtaung-pagoden, som er en kombinasjon av en stupa og et tempel, den koloniale bydelen, Yangons kjennetegn Sule-pagoden, Den Liggende Buddha i Chaukhtatgyi og til slutt et av turens absolutte høydepunkter nemlig Shwedagon-pagoden. Shwedagon-pagodens vakre gullbelagte spir når langt opp i luften, og den kan ses over hele Yangon. Den ca. 2500 år gamle pagoden er et av de helligste stedene for buddhister fordi den rommer åtte hellige hår fra Buddha. Det er en betagende stemning av ro og ydmykhet ved pagoden, og har du den beste muligheten til å oppleve buddhister be og ofre alt fra blomster og kokt ris til vann.

Dagen avrundes med velkomstmiddag i en lokal restaurant.

Overnatting Panorama Hotel 

Dag 3: Yangon – Bagan og sightseeing på Bagansletten
Dag 3: Yangon – Bagan og sightseeing på Bagansletten

Etter frokost går turen til flyplassen og du flyr til Bagan. Du kjører fra flyplassen til hotellet, og blir innkvartert for de neste 2 nettene. 
Bagan er en av Myanmars mest betagende opplevelser. Bagan ligger ved Ayeyarwaddy-elven og var hovedstad i det første myanmarske riket. I glansperioden for ca. 1000 år siden dekket byen over 40 km², en ganske stor by i dag, men den gang størrelsesmessig nesten uten sidestykke. I dag er selve byen Bagan bare en liten provinsby, men man kan fremdeles få en følelse av fortidens umåtelige rikdom når man i det myke lyset fra solnedgangen står på toppen av en pagode eller et tempel og skuer ut over Bagan-sletten og ser spirene fra hundrevis av religiøse bygninger mot himmelen. På de støvete grusveiene kjører hestevogner med turister og oksekjerrer med bøndenes fine råvarer fra markene. Tidens tann, og særlig mange jordskjelv har ødelagt mange monumenter, men myndighetene forsøker å holde de viktigste restaurert.

Dagens opplevelser starter på et lokalt marked og går deretter, siden går det til en lakkvarefabrikk som produserer de vakreste, helt bløte lakkvarene som er unike for Bagan. På Bagansletten besøker du bl.a. Shwezigon-pagoden, Nathtaukkyaung-klosteret (som er bygget av teak), Ananda-tempelet og Dhamayangyi-tempelet.

Overnatting Shwe Yee Pwint Hotel 

Dag 4: Utflukt til Mt. Popa
Dag 4: Utflukt til Mt. Popa

I dag kjører du til Popa fjellet, som ligger ca. 50 km fra Bagan. Popa er en slukket vulkan, hvor toppen ligger på ca. 1500 meter over havet. Popa står markant og majestetisk som en enslig søyle i landskapet, og kan fra en omkrets på flere mil. Når du kommer frem til foten av fjellet, er det 777 trappetrinn til tempelkomplekset på toppen. Fra toppen er der en fabelaktig utsikt over det ellers så flate landskapet. I tempelkomplekset er der mange templer for bestemte ”nat” (ånder), som i følge bedende myanmarske buddhister bor her i Popafjellet. (Dette er et av punktene hvor myanmarske buddhister skiller seg fra andre buddhister).

Underveis på turen til Popa-fjellet kjører du gjennom frodige landbruksområder, og du stopper noen steder for å oppleve de små hjemmeindustriene som f.eks. produserer ”palmesukkertøy”. Du vil sikkert se kvinner som bærer varer på åk over skulderen, marker som dyrkes med oksespann, og bønder som hakker ugress markene for hånd. Du besøker også en landsby hvor du opplever livet slik det leves av mange myanmarer. Dagen avrundes med en båttur på den mektige Ayeyarwaddy-elven.

Overnatting Shwe Yee Pwint Hotel 

Dag 5: Bagan – Mandalay, utflukt i Mandalay
Dag 5: Bagan – Mandalay, utflukt i Mandalay

Du kjører til flyplassen og flyr til Mandalay. Mandalay er Myanmars andre “hovedstad” – den siste hovedstaden i kongeriket Myanmar, og i dag sentrum for kultur og selvforståelse. Det er den by hvor du kommer tettest på Myanmars hjerteblod både historisk og mentalt, og opp mot halvdelen av Myanmars buddhistiske munker bor i eller omkring Mandalay. Byens beliggenhet ved den mektige Ayeyarwaddy-elven og sentralt i landet, har gjort byen til et handelssentrum for hele landet. 

Etter ankomst kjører du til Ayeyarwaddy-elven for å ta båt til Mingun. Båtturen tar omtrent en time, og du kan nyte dels det fascinerende landskapet langs elven, og dels de mange båtene med fargerike seil på elven. Når båtene legger til ved interimistiske broer, myldrer småhandlende kvinner frem og tilbyr varene sine. 
Mingun-pagoden er den uferdige pagoden som ble på begynt av kong Bodawpaya i 1790. Bare fundamentet til pagoden ble bygget, resten ble aldri gjort ferdig fordi en astrolog forutsa at kongen ville dø når pagoden ble ferdigstilt. Mingun-pagoden ville ha vært verdens største pagode, men i stedet ble fundamentet ødelagt ved et jordskjelv i 1839. Ved siden av Mingun står en støpejernsklokke som veier 90 tonn og som skulle ha vært på stupaen. I dag er Mingun-klokken fortsatt den største klokken i verden. 

Du kjører tilbake til Mandalay, og her besøker du noen små tradisjonelle industrier som f.eks. gullsmeden, som banker bladgull som skal selges som offergaver ved templene. På sightseeingturen i Mandalay besøker du: Kuthodaw-pagoden, som er verdens største bok med 1460 sider av stein, Shwenandaw (Det Gylne palass) Kloster, som er et av Myanmars vakreste utskårne treklostre, og som har vært dekket av bladgull både utvendig og innvendig, og endelig solnedgangen fra toppen av Mandalay-høyden, hvor du kan nyte utsikten over byen og Shan-sletten.

Tilleggsutflukt: Hva med å se Bagan-sletten ovenfra? Svev i luftballong over de utallige religiøse templene og pagodene i skjæret fra soloppgangen. Dette er en helt uforglemmelig opplevelse. Interessert? Bestill i god tid, for ballongferden er en meget populær utflukt.

Overnatting Gold Yadanar Hotel 

Dag 6: Utflukt til Amarapura, Sagaing og Ava
Dag 6: Utflukt til Amarapura, Sagaing og Ava

Dagens opplevelser starter i Amarapura, en av Myanmars gamle hovedsteder bare 10 km fra Mandalay. Her besøker du en by som er berømt for silkevev og Mahagandayon-klosteret, hvor du kan oppleve hverdagen til over 1000 buddhistiske munker med både studier av buddhisme og alminnelige daglige gjøremål. Herfra reiser du til Sagaing, som i en kort periode var hovedstad etter Bagans sammenbrudd. Fra Sagaing-høyden kan du se det fascinerende landskapet med Ayeyarwaddy-elven, og over 700 munke- og nonneklostre som ligger tett på høyden og sletten. Fra Sagaing går turen til Ava, hvor du går ombord i en hestevogn og blir kjørt til Maenu Okkyaung-klosteret, Nan Myint-tårnet og Bargaya-klosteret som hviler på 267 teakstolper. Dagens siste opplevelse er tilbake i Amarapura, hvor du opplever solnedgangen fra teak-broen U Bein.

Overnatting Gold Yadanar Hotel 

Dag 7: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle
Dag 7: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle

Du flyr til Heho, og herfra kjører du til Pindaya, som ligger ca. 45 km fra flyplassen. Nå er du i et av Myanmars ulendte områder. Her opplever du et landskap med grønnsakåkrer, noen steder dyrket i terrasser. I Pindaya besøker du grottene, hvor der finnes 8094 Buddha-figurer. Du besøker også en liten industri som produserer papirparaplyer. Heretter fortsetter du knapt 100 km frem til Inle. Underveis besøker du Shweyanpye-klosteret, et typisk shan-kloster bygget i tre for omtrent 500 år siden.

Overnatting Paramount Inle Resort 

Dag 8: Inle
Dag 8: Inle

Hele dagen brukes på Inle-sjøen, et av reisens store høydepunkter. Sjøen er 22 km lang, 11 km bred, ligger 900 meter over havet og er omgitt av fjell i alle retninger. Det er en av verdens vakrest beliggende sjøer, og den har stort sett alltid fullstendig blikkstille vann.

Sjøen er meget næringsrik med mange vannplanter, og det gir opphav til et spesielt liv på mange måter. Man kan f.eks. ikke ro og fiske på vanlig måte. Lokalbefolkningen som seiler på sjøen tar seg frem med en meget avansert måte å ro på. Personen står på et ben bak på kanoen og skubber seg frem med et ben tvunnet rundt en åre. Vannet i sjøen er meget lavt, og derfor kan du overalt på sjøen møte fiskere som bruker en fangstmetode som også er helt unik. Vanlige nett kan ikke brukes pga. de mange vannplantene. Vannplantene har av andre blitt sett på som en ressurs og ikke et problem. Vannplantene blir fisket opp av sjøen og omdannet til avlange opp til én meter brede flytende «åkrer», hvor det blir dyrket flotte grønnsaker: tomater, agurker, meloner og mange andre lekre grønnsaker. Du besøker også landsbyer på påler, silkevevere, de helt unike lotusbladsveverne og Phaungdaw Oo-pagoden og In Thein-pagoden.

Overnatting Paramount Inle Resort 

Dag 9: Inle – Yangon
Dag 9: Inle – Yangon

Du kjører til flyplassen i Heho og flyr tilbake til Yangon. Etter ankomst kjører du til hotellet og sjekker inn, og så går turen til Bogyoke-markedet, og du slentrer gjennom chinatown. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Panorama Hotel 

Dag 10: Hjemreise fra Yangon
Dag 10: Hjemreise fra Yangon

Dagen er til fri disposisjon frem til avreise. Du blir kjørt på flyplassen og flyr fra Yangon til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst til Norge
Dag 11: Hjemkomst til Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik og spennende ferie i Myanmar.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.