• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
11 dager

Myanmars høydepunkter

Du står på toppen av Mount Popa med utsikt over Bagan-sletten og dens utallige pagoder og templer, seiler på den blikkstille Inlesjøen og overværer landets nydelige solnedganger.

Myanmars høydepunkter Myanmars høydepunkter
11 dager

Myanmars høydepunkter

Du står på toppen av Mount Popa med utsikt over Bagan-sletten og dens utallige pagoder og templer, seiler på den blikkstille Inlesjøen og overværer landets nydelige solnedganger.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Yangon t/r
 • 4 innenriksflyvninger: Yangon til Bagan, Bagan til Mandalay, Mandalay til Heho og Heho til Yangon
 • Transfer fra og til flyplassene
 • Velkomstgave med postkort, velkomstbok og tradisjonell veske
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 8 netter på gode 3- og 4-stjerners hoteller
 • 8 x frokost (dag 3-10)
 • 7 x lunsj (dag 3-8)
 • Kjøretur i bil eller minibuss med aircondition på utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Sightseeing på Bagan-sletten med sine over 2000 religiøse pagoder og templer
 • Besøk på lakkarbeidsfabrikk, som er spesielt unik for Bagan
 • Shwezigon-pagoden, Ananda-tempelet, Dhammayangyi-tempelet og Nat Taung Kyaung-klosteret
 • Utflukt til Popa-fjellet «Åndenes hjem» og det gullbelagte tempelkomplekset på toppen
 • Seiltur på Irrawaddy-elven til Mingun-pagoden og Mingun-klokken
 • Shwenandaw-klosteret, også kalt Det gylne palass
 • Mahagandayon-klosteret og U Bein-broen av teaktre i Amarapura
 • Sagaing-høyden og utflukt rundt i Ava med hestevogn
 • Pindaya-grottene med sine 8094 buddhafigurer
 • Seiltur på Inlesjøen med besøk i flytende landsbyer og den flytende Phaung Daw Oo-pagoden
 • Besøk i Yangons koloniområde og ved den høye Shwedagon-pagoden
 • Inngang og avgifter til omtalte severdigheter

Reisen kort & godt

På denne reisen opplever du alle de største høydepunktene i Myanmar: de utallige religiøse pagodene og templene på slettene, kolonitidsbygningene i storbyene og tusenvis av buddhastatuer i alle størrelser. Du reiser langs de støvete grusveiene i landsbyene, hvor du ser lokale bønder med tunge åk over skuldrene, jorder som dyrkes og pleies med håndkraft, smilende kvinner og nysgjerrige barn.

Den grønne og vakre naturen i Myanmar komplimenteres perfekt av de fantastiske solnedgangene, som er en opplevelse du aldri vil glemme. Du kan virkelig glede deg til å oppleve de praktfulle solnedgangene, der himmelens varme farger omfavner de religiøse bygningene med spir som strekker seg mot himmelen.

Du besøker templer og tempelkomplekser av ulike opprinnelser, buddhistiske klostre og munkene som bor i dem, samt en rekke pagoder – både de som står som i sin storhetstid, og de litt mindre, som dessverre er merket av tidens tann.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Beundre utsikten over Bagan-slettens små landsbyer og hellige templer og pagoder fra toppen av den majestetiske, utslokte vulkanen Mount Popa
 • Tilbring en dag på den vakre, blikkstille Inlesjøen og lær hvordan de lokale fanger fisk og dyrker grønnsaker på de flytende jordene
 • Betrakt solnedgangen over Mandalay og opplev Amarapuras bordeauxkledte munker og Minguns uferdige pagode med verdens største støpejernsklokke
 • Seil nedover Irrawaddy-floden med sine sjeldne Irrawaddy-delfiner, og se Yangons vakre kolonitidsbygninger og gullbelagte pagoder stå side om side

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge til Yangon i Myanmar. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Yangon

Etter ankomst til Yangons internasjonale flyplass henter du bagasjen din og går gjennom immigrasjonen. I ankomsthallen venter guiden din med et Asiatours-skilt, og du blir kjørt til hotellet.

Etter at du har sjekket inn på hotellet, kan du slappe av etter den lange flyreisen eller gå på oppdagelsesferd i byen.

Yangon er, sammenlignet med resten av Sørøst-Asia, på mange måter en usedvanlig by. Her er det et begrenset antall skyskrapere. Byen er svært grønn og har mange skyggefulle trær, blant annet noen svært gamle teaktrær. I tillegg til dette har byen den spesielle sjarmen som oppstår når kolonitidsbygninger og kirker blandes med hindutempler, buddhistiske stupaer og muslimske moskéer. Byen har det høyeste antallet kolonitidsbygninger i Sørøst-Asia. De fleste ligger i den bemerkelsesverdig intakte bykjernen, som også inneholder den over 2000 år gamle stupaen Sule-pagoden og den utrolig høye Shwedagon-pagoden.

Yangons innbyggertall på over 7 millioner gjør byen til landets største, og her har du rikelig anledning til å danne deg et godt førsteinntrykk av Myanmars buddhistiske kultur og interessante historie.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Yangon – Bagan, sightseeing på Bagan-sletten

Etter frokost går turen tilbake til flyplassen, og du flyr til Bagan – landets største arkeologiske område og en av Myanmars mest fascinerende opplevelser. På flyplassen blir du hentet og kjørt til overnattingsstedet, før du etterpå drar ut for å oppleve Bagan-slettens interessante severdigheter.

Bagan ligger ved Irrawaddy-elven og var hovedstaden i det første burmesiske riket. I sin storhetstid for cirka 1000 år siden bredte byen seg over mer enn 40 km² – en størrelse som i dag tilsvarer en ganske stor by, men som den gangen var usammenlignbar med tilsvarende byer. I dag er selve Bagan bare en liten provinsby, men man kan fortsatt fornemme den grenseløse rikdommen fra fortiden – særlig når man står på toppen av en pagode eller et tempel og skuer ut over Bagan-sletten og spirene på de hundrevis av religiøse bygningene som strekker seg mot himmelen.

Hele området, med over 2000 religiøse pagoder og templer, ble bygget mellom det 11. og 13. århundre og ble i 2019 innskrevet på UNESCOs verdensarvliste. Langs de støvete grusveiene på sletten kjører hestevognene med turister, mens de lokale bøndene frakter råvarene sine til og fra markedet i oksekjerrer. Tiden har satt sine spor på mange av bygningene i området. Spesielt er det mange jordskjelv som har ødelagt flere monumenter, men myndigheteneforsøker å holde de viktigste restaurert.

Dagens opplevelser starter med et besøk på et lokalt og fargerikt marked. Deretter går turen videre til en lakkarbeidsfabrikk. Her produseres det vakre lakkarbeider, som er spesielt unike for Bagan og det mest kjente håndverket i Myanmar. Ute på Bagan-sletten besøker du i tillegg bl.a. Shwezigon-pagoden, Ananda-tempelet, Dhammayangyi-tempelet og det helt unike Nat Taung Kyaung-klosteret, som er bygget i teaktre.

Dagen avsluttes med den enestående opplevelsen det er å se solen gå ned over sletten og spirene på de hundrevis av religiøse bygningene, som omfavnes av himmelens varme farger.

Overnatting:
Dag 4: Besøk i en lokal landsby og utflukt til Mount Popa

I dag skal du besøke en sjarmerende, liten landsby på Bagan-sletten, etterfulgt av en utflukt til det frittstående Mount Popa.

Dagen starter med et besøk i en lokal landsby, hvor du får rikelig anledning til å iaktta lokalbefolkningens dagligliv og høre litt om hvordan de lever. Underveis kjører du gjennom frodige landbruksområder, og gjør noen få stopp for å oppleve små hjemmeindustrier, som produserer f.eks. «palmesukkertøy». Du kommer sikkert til å se kvinner som bærer varer i åk over skuldrene, jorder som dyrkes og bønder som kutter ugress på jordene med håndkraft. I landsbyen kan du oppleve livet slik det arter seg for mange myanmarer. I tillegg besøker du en liten, lokal fabrikk i landsbyen og, hvis det er tid til det, også den lokale skolen. Fra landsbyens pagode, som ligger på en liten høyde, kan du nyte panoramautsikten over omgivelsene, før turen går videre til Popa-fjellet.

Mount Popa er en sluknet vulkan som står markant og majestetisk som en søyle i det flate landskapet. Toppen er cirka 1500 meter over havet. Når du ankommer foten av fjellet, går det 777 trappetrinn opp til det gullbelagte tempelkomplekset på toppen. Herfra kan du nyte den formidable utsikten over det flate landskapet. I tempelkomplekset finnes det flere ulike templer for bestemte ånder, som de bedende burmesiske buddhistene tror holder til inne i fjellet. Av denne årsak kalles også Popa-fjellet for «Åndenes hjem». Det er nettopp denne troen på ånder som er et av punktene som skiller burmesiske buddhister fra andre buddhister.

Dagen avrundes med en seiltur på den mektige Irrawaddy-elven mens solen går ned i horisonten.

Dag 5: Bagan – Mandalay, utflukt i Mandalay

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, og herfra flyr du til Mandalay.

Mandalay er Myanmars nest største by og landets andre «hovedstad». Byen var nemlig den siste kongelige hovedstaden i kongeriket Burma, og er i dag sentrum for burmesisk kultur og selvforståelse. I tillegg har byens beliggenhet sentralt i landet ved den mektige Irrawaddy-elven gjort den til et handelssentrum for hele landet.

Etter ankomst til Mandalay kjører du til Irrawaddy-floden for å seile til Mingun. På seilturen, som tar cirka en time, kan du nyte det fascinerende landskapet langs elven og de mange båtene med fargerike seil. Det er spesielt interessant å se båtene legge til kai ved de midlertidige landgangene, og de kvinnelige selgerne som strømmer frem for å selge varene sine.

I Mingun besøker du den uferdige pagoden med samme navn. Pagoden ble påbegynt av kong Bodawpaya i 1790, men det var bare fundamentet som ble fullført. En astrolog forutså nemlig at kongen ville dø idet pagoden ble ferdigstilt. Hvis byggingen av Mingun-pagoden ikke hadde stanset, ville den blitt verdens største. I stedet ble fundamentet ødelagt i et jordskjelv i 1839. Den 90 tonn tunge støpejernsklokken, som skulle ha hengt i stupaen på toppen av pagoden, ble derimot ferdig. I dag er Mingun-klokken fremdeles den største i verden. I Mingun får du også oppleve den usedvanlige, helt hvite og usedvanlige Mya Thein Tan-pagoden, som er bygget med en slags form av bølgende terrasser.

Etter besøket i Mingun seiler du tilbake til Mandalay, hvor du skal videre på sightseeingtur. På denne turen besøker du noen små, tradisjonelle håndverkere, for eksempel en gullsmed som bl.a. hamrer bladgull, beregnet for å bli solgt som offergaver ved templene. I tillegg får du oppleve Kuthodaw-pagoden, som har verdens største bok med 1460 sider i stein, og Shwenandaw-klosteret, også kalt Det gylne palass. Dette er et av Myanmars vakreste utskårne treklostre, som tidligere har vært dekket av bladgull både innvendig og utvendig.

Du avslutter dagen med å nyte solnedgangen fra toppen av Mandalay-høyden, hvor du også kan se byen og Shan-sletten.

Overnatting:
Dag 6: Utflukt til Amarapura, Sagaing og Ava

Dagens opplevelser starter i Amarapura, som er en av Myanmars gamle hovedstader. Her besøker du et silkeveveri og Mahagandayon-klosteret, hvor du kan oppleve dagliglivet til over 1000 buddhistiske munker, som består av både buddhistiske studier og dagligdagse gjøremål.

Herfra går turen videre til Sagaing, som i en kort periode var hovedstad etter Bagans sammenbrudd. Fra Sagaing-høyden kan du se det fascinerende landskapet med Irrawaddy-elven og over 700 munke- og nonneklostre som ligger spredt over høydedraget og sletten. Fra Sagaing går turen videre til Ava, der du skal på oppdagelsesferd med hestevogn. På denne turen besøker du Nan Myint-tårnet og Bagaya-klosteret, som hviler på 267 teakstolper.

Dagens siste opplevelse er i Amarapura, hvor du ser solnedgangen fra U Bein-broen, som er laget av teaktre.

Overnatting:
Dag 7: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle

I dag flyr du videre til Heho, og kjører herfra til byen Pindaya, som ligger 1200 meter over havet og er kjent for sine kalksteinsgrotter. På turen kjører du gjennom et av Myanmars kuperte områder og kan oppleve et landskap av grønnsaksåkrer, som noen steder dyrkes i terrasser. I Pindaya besøker du grottene som huser 8094 buddhafigurer, laget i alt fra teaktre og marmor til murstein og sement. Et besøk i Pindaya er ikke fullstendig uten et besøk ved en liten fabrikk som produserer tradisjonelle burmesiske papirparaplyer.

Deretter fortsetter du de snaue 100 kilometerne ned til Inlesjøen. Underveis besøker du Shwe Yan Pyay-klosteret, et typisk shan-kloster, som ble bygget i tre for cirka 500 år siden. Her kan du se over 700 små bilder av Buddha, malt av shan-folket. I løpet av dagen stopper du for å spise lunsj på en lokal restaurant. Ved ankomst til Inle blir du kjørt til overnattingsstedet.

Dag 8: Inle

Hele dagen tilbringes på Inlesjøen – et av de store høydepunktene på reisen. Sjøen ligger 900 meter over havet, er 22 km lang, 11 km bred og omgitt av fjell på alle kanter. Den er en av verdens vakrest beliggende sjøer, og har nesten alltid helt stillestående vann.

Sjøen er svært næringsrik med mange vannplanter, noe som gir et spesielt liv på mange måter. Man kan for eksempel ikke ro og fiske på vanlig måte. De lokale fiskerne beveger seg fremover ved hjelp av en svært avansert roteknikk. Personen står på ett ben med det andre benet viklet rundt en åre, og skyver seg på den måten fremover i vannet. Overalt på sjøen møter du fiskere som bruker en helt unik fangstmetode, siden vanlige garn ikke kan benyttes på grunn av alle vannplantene.

Inlesjøen er svært grunn, men vannplantene blir derimot sett på som en ressurs i stedet for et problem. De blir nemlig fisket opp av vannet og omdannet til flytende, avlange «jorder». De flytende jordene er omtrent en meter brede og brukes til å dyrke deilige grønnsaker, som f.eks. tomater, agurker, meloner og mye annet. På sjøen vil du også kunne se landsbyer på pæler, den flytende Phaung Daw Oo-pagoden, silkevevere og de helt unike lotusbladsveverne.

I løpet av dagen besøker du Phao-landsbyen Inn Thein, som ligger ved en liten kanal ut fra Inlesjøen. En tur rundt i landsbyen byr på et besøk ved den lokale skolen, en gåtur til Alaung Sitthou-området, der de gamle stupaene er delvis bevokst av planter, og en storslått utsikt over sjøen mens du går langs en sjarmerende bambusskog.

Dag 9: Inle – Yangon

I dag blir du kjørt til flyplassen i Heho og flyr tilbake til Yangon. Etter ankomst blir du kjørt til hotellet og sjekker inn, før du drar ut på eventyr i Yangon. Du kan glede deg til en togtur med det autentiske sirkulære toget, et besøk i Yangons koloniområde i bykjernen og den høye Shwedagon-pagoden.

Fra de fleste steder i Yangon kan du se Shwedagon-pagodens vakre gullbelagte spir, som strekker seg høyt i været. Den cirka 2500 år gamle pagoden er et av de aller helligste stedene for buddhister. Det antas nemlig at den inneholder åtte hellige hår fra Buddha. I området rundt pagoden hersker det en herlig stemning av ro og ydmykhet, og man kan også oppleve buddhister som ber og ofrer blomster, kokt ris eller vann.

Etterpå er resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 10: Hjemreise fra Yangon

Dagen er til fri disposisjon frem til avreise. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Herfra flyr du fra Yangon til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst til Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik og spennende ferie i Myanmar.

Tillegg for enkeltrom 2.300 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.