• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Øst- og Sørøst-AsiaMyanmarMyanmars høydepunkter og badeferie i Ngapali
15 dager

Myanmars høydepunkter og badeferie i Ngapali

Nyt Myanmars uforglemmelige solnedganger over slettene og opplev den vakre Inlesjøen, de bordeauxkledte munkene og tusenvis av templer og pagoder. Avslutt på Ngapalis lyse sandstrand.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Myanmars høydepunkter og badeferie i Ngapali Myanmars høydepunkter og badeferie i Ngapali
15 dager

Myanmars høydepunkter og badeferie i Ngapali

Nyt Myanmars uforglemmelige solnedganger over slettene og opplev den vakre Inlesjøen, de bordeauxkledte munkene og tusenvis av templer og pagoder. Avslutt på Ngapalis lyse sandstrand.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Yangon t/r
 • 5 innenriksflyvninger: Yangon til Bagan, Bagan til Mandalay, Mandalay til Heho, Heho til Thandwe og Thandwe til Yangon
 • Transfer fra og til flyplassene
 • Velkomstgave med postkort, velkomstbok og tradisjonell veske
 • 12 netter på gode 3- og 4-stjerners hoteller
 • 12 x frokost (dag 3–14)
 • 7 x lunsj (dag 3-8)
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • Kjøretur i bil eller minibuss med aircondition på utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Sightseeing på Bagan-sletten med sine over 2000 religiøse pagoder og templer
 • Besøk på lakkarbeidsfabrikk, helt unik for Bagan
 • Shwezigon-pagoden, Ananda- og Dhammayangyi-templene og Nat Taung Kyaung-klosteret
 • Utflukt til Popa-fjellet «Åndenes hjem» og det gullbelagte tempelkomplekset på toppen
 • Seiltur på Irrawaddy-elven til Mingun-pagoden og Mingun-klokken
 • Shwenandaw-klosteret, også kalt Det gylne palass
 • Mahagandayon-klosteret og U Bein-broen av teaktre i Amarapura
 • Sagaing-høyden og utflukt rundt i Ava med hestevogn
 • Pindaya-grottene med sine 8094 buddhafigurer
 • Seiltur på Inlesjøen med besøk i flytende landsbyer og den flytende Phaung Daw Oo-pagoden
 • Besøk i Phao-landsbyen Inn Thein og Alaung Sitthou-området med gamle overvokste stupaer
 • Besøk i Yangons koloniområde og ved den høye Shwedagon-pagoden
 • Inngang og avgifter til omtalte severdigheter

Reisen kort & godt

På denne reisen har vi kombinert alle Myanmars største høydepunkter med en avslappende badeferie til slutt. Du opplever tusenvis av buddhastatuer i alle størrelser, utallige religiøse templer og pagoder, samt klassiske kolonitidsbygninger i storbyene. På de støvete grusveiene i landsbyene møter du menn og kvinner med åk over skuldrene, nysgjerrige barn og ikke minst de lokale bøndene, som dyrker og passer markene med håndkraft eller ved hjelp av oksekjerrer.

Du besøker både store, berømte pagoder og de mindre kjente – det de alle har til felles, er at de ble bygget mellom det 11. og det 13. århundre og fremdeles står der like vakre. Dessuten får du oppleve buddhistiske klostre og munkenes dagligliv, samt templer og tempelkomplekser av alle opprinnelser.

Du kan glede deg til å se solnedgangen over de unike slettene med alle pagodene, der spirene strekker seg mot himmelen og blir omfavnet av kveldssolens varme farger. Du avslutter reisen på den idylliske stranden Ngapali, hvor det til tross for det idylliske landskapet overraskende nok ikke er så mange turister.

Det er nettopp disse og mange andre opplevelser som gjør Myanmar til en uforglemmelig opplevelse.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Forelsk deg i solnedgangen over de frodige slettene ved Mandalay og Bagan, hvor spirene på tusenvis av templer og pagoder strekker seg mot den glødende kveldshimmelen
 • Gled deg til å stå på toppen av Mount Popa, og opplev de bordeauxkledte Amarapura-munkene og tusenvis av buddhafigurer i Pindaya-grottene
 • Få innblikk i det lokale livet på den vakre Inlesjøen og nyt en båttur ned den mektige Irrawaddy-floden, kjent for sine sjeldne Irrawaddy-delfiner og elvehaier
 • Fordøy alle opplevelsene og inntrykkene under palmene på Ngapalis vakre sandstrand, som til tross for sitt idylliske landskap ikke er overfylt av turister

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra Norge til Yangon i Myanmar med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Yangon, Myanmar

Ved ankomst til Yangons internasjonale flyplass henter du bagasjen din og går gjennom immigrasjonen. Her venter en guide med et Asiatours-skilt, som vil kjøre deg til hotellet. Når du har sjekket inn på hotellet, kan du velge å gå på oppdagelsesferd i byen eller bare slappe av på hotellet etter flyreisen.

Sammenlignet med resten av Sørøst-Asia er Yangon på mange måter en usedvanlig by. Her er det ikke så mange skyskrapere, og byen har mange skyggefulle trær og er veldig grønn. Noen svært gamle teaktrær skiller seg særlig ut fra mengden. I tillegg har byen en særpreget sjarm som kommer av en kombinasjon av kolonitidsbygninger og kirker, muslimske moskéer, hindutempler og buddhistiske stupaer. I den utrolig godt bevarte bykjernen finner du den meget høye Shwedagon-pagoden og den over 2000 år gamle stupaen Sule-pagoden.

Yangon er landets største by med et innbyggertall på over 7 millioner, og har dessuten det største antallet kolonitidsbygninger i Sørøst-Asia – et perfekt sted å danne seg et førsteinntrykk av Myanmars interessante historie og buddhistiske kultur.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Yangon – Bagan

Du blir hentet etter frokost og kjørt til flyplassen. Herfra flyr du til Bagan – en av Myanmars mest fascinerende opplevelser og landets største arkeologiske område. Ved ankomst i Bagan blir du hentet og kjørt til hotellet, før du etterpå skal ut og oppleve de interessante severdighetene på Bagan-sletten.

Bagan var hovedstaden i det første burmesiske riket og ligger ved den store Irrawaddy-elven. For cirka 1000 år siden spredte byen seg over mer enn 40 km², og hadde på det tidspunktet sin storhetstid. Denne størrelsen tilsvarer kun en ganske stor by i dag, men på den tiden var den helt forskjellig fra tilsvarende byer i Asia. I dag er Bagan bare en liten provinsby sammenlignet med Myanmars andre storbyer, men man kan fremdeles fornemme den grenseløse rikdommen fra fortiden. En rikdom som særlig merkes fra toppen av et tempel eller en pagode, der man skuer ut over spirene på de hundrevis av religiøse bygningene på Bagan-sletten.

I løpet av dagen besøker du et lokalt marked og en lakkarbeidsfabrikk hvor det lages vakre lakkarbeider, som er det mest kjente håndverksarbeidet i Myanmar. På Bagan-sletten besøker du bl.a. Ananda- og Dhammayangyi-templene, Shwezigon-pagoden og Nat Taung Kyaung-klosteret, som er bygget i teaktre. På slettenes støvete grusveier kan du i tillegg se lokale bønder som frakter råvarene sine rundt i oksekjerrer, mens turister kjører rundt i hestevogn.

Ute på sletten er det over 2000 religiøse templer og pagoder, som alle er bygget mellom det 11. og 13. århundre. Tidens tann og mange jordskjelv har ødelagt flere monumenter, men myndighetene prøver så godt de kan å holde de viktigste restaurert. Hele området ble i 2019 innskrevet på UNESCOs verdensarvliste.

Du avslutter dagen med å se solen gå ned mellom spirene på de hundrevis av religiøse bygningene på sletten.

Overnatting:
Dag 4: Utflukt til Mount Popa, «Åndenes hjem»

I dag skal du besøke Mount Popa – en frittstående sluknet vulkan som rager cirka 1500 meter over havoverflaten. Fjellet står markant og majestetisk i det ellers veldig flate landskapet på Bagan-sletten.

Fra foten av fjellet går det 777 trinn opp til det imponerende tempelkomplekset på toppen. Tempelkomplekset er nesten helt gullbelagt, og herfra kan du nyte en storslått utsikt over landskapet. I tillegg til å nyte utsikten fra toppen, kan du også gå på oppdagelsesferd i de forskjellige templene i komplekset. Ifølge de burmesiske buddhistene bor det flere forskjellige ånder i fjellet, og nettopp derfor kalles det også «Åndenes hjem». Denne troen på ånder skiller burmesiske buddhister fra andre buddhister.

Turen går så ned igjen fra Popa-fjellet og videre til en liten, sjarmerende landsby på Bagan-sletten. Her får du rikelig anledning til å høre om de lokales liv og iaktta dagliglivet deres. Hvis det er tid til det, besøker du den lokale skolen og en liten, lokal fabrikk. På turen gjennom det frodige landbruksområdet mot landsbyen gjør du noen korte stopp ved små hjemmeindustrier som blant annet produserer «palmesukkertøy». Underveis på kjøreturen vil du trolig se bønder ute på jordene som kutter ugress med hendene, og kvinner som bærer varene sine i åk over skuldrene.

Dagen avsluttes med en avslappende seiltur på den mektige Irrawaddy-elven, hvor du kan se solen gå ned i horisonten. Til slutt blir du kjørt tilbake til hotellet.

Dag 5: Bagan – Mandalay og den uferdige Mingun-pagoden

I dag skal du videre fra Bagan til Mandalay. Du blir kjørt fra hotellet til flyplassen og flyr til Mandalay. På flyplassen i Mandalay blir du hentet og kjørt til Irrawaddy-elven. Du skal nemlig rett videre på seiltur til Mingun. Underveis på seilturen kan du nyte utsikten til de mange båtene med fargede seil og det fascinerende landskapet langs elven. Spesielt fascinerende er det å se de kvinnelige selgerne strømme frem for å selge varene sine til båtene som legger til ved små, midlertidige landganger.

Du besøker fundamentet til Mingun-pagoden, som ble påbegynt i 1790 av kong Bodawpaya. Det var bare fundamentet som ble fullført, for byggingen ble stanset etter at en astrolog forutså at kongen ville dø idet pagoden ble ferdigstilt. Hvis byggingen ikke hadde stanset, ville Mingun-pagoden vært den største i verden. Mingun-klokken, som skulle ha hengt i toppen av pagodens stupa, rakk likevel å bli ferdig, og er i dag den største i verden med en vekt på 90 tonn. I Mingun besøker du også den hvite og usedvanlige Mya Thein Tan-pagoden, som er bygget med en slags form av bølgende terrasser.

Etter besøket i Mingun går turen tilbake til Mandalay. Mandalay var den siste kongelige hovedstaden i det burmesiske kongeriket, og er i dag sentrum for burmesisk selvforståelse og kultur. I tillegg er Mandalay landets nest største by, og den sentrale beliggenheten ved Irrawaddy-elven har gjort byen til handelssentrum for hele landet.

I Mandalay får du være med på en hyggelig sightseeingtur. Du besøker små, tradisjonelle håndverkere og blant annet en gullsmed, som hamrer bladgull, beregnet for å bli solgt som offergaver ved templene. I tillegg besøker du Det gylne palass, Shwenandaw kloster, som tidligere har vært dekket av bladgull både innvendig og utvendig, og som er et av Myanmars vakreste utskårne treklostre.

Dagen avsluttes på toppen av Mandalay-høyden, der du kan nyte utsikten over Shan-sletten og byen i skjæret fra solnedgangen.

Overnatting:
Dag 6: Amarapura, Sagaing og Ava

I dag skal du få oppleve livet i småbyene i Myanmar. Du starter dagen med å besøke en av Myanmars gamle hovedstader, Amarapura. I Amarapura besøker du Mahagandayon-klosteret, der du kan oppleve over 1000 buddhistiske munkers dagligliv med buddhistiske studier og hverdagslige gjøremål.

Fra Amarapura går turen videre til Sagaing, som i en kort periode var hovedstad etter Bagans sammenbrudd. Her besøker du Sagaing-høyden, hvor du kan se utover Irrawaddy-floden og det fascinerende landskapet med over 700 munke- og nonneklostre spredt over høydedraget. Deretter går turen videre til Ava, som du skal få oppleve fra hestevogn. Du kjører rundt i hestevognen mellom Bagaya-klosteret og Nan Myint-tårnet.

Tilbake i Amarapura avslutter du dagen ved å se solnedgangen fra teaktrebroen U Bein.

Overnatting:
Dag 7: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle

Du flyr til Heho og blir kjørt herfra til Pindaya. Pindaya er kjent for sine kalksteinsgrotter, og ligger i et av Myanmars kuperte områder, cirka 1200 meter over havet. Under kjøreturen kan du betrakte landskapet av grønnsaksåkrer, som noen steder dyrkes i terrasser.

I Pindaya-grottene finnes det 8094 buddhafigurer, som er laget av murstein, sement, teaktre og marmor. Du besøker også en liten fabrikk hvor det produseres tradisjonelle burmesiske papirparaplyer. Fra Pindaya går turen videre til Inle. Underveis besøker du Shwe Yan Pyay-klosteret, som er et typisk shan-kloster, bygget for cirka 500 år siden. Du stopper også for lunsj på en lokal restaurant, og ved ankomst i Inle blir du kjørt til overnattingsstedet.

Dag 8: Inle

I dag kommer du til å oppleve et av reisens store høydepunkter – Inlesjøen – som har en av verdens vakreste beliggenheter og vann som stort sett er helt stillestående. Sjøen er omringet av fjell på alle kanter. I størrelse er sjøen 22 km lang, 11 km bred og ligger 900 meter over havet.

Sjøen er svært næringsrik med mange vannplanter, noe som gir et spesielt liv på mange måter. Man kan f.eks. ikke ro og fiske på vanlig måte, derfor beveger de lokale fiskerne seg fremover ved hjelp av en svært avansert rometode. Personen står på ett ben bakerst i kanoen med det andre benet viklet rundt åren, og skyver seg på den måten fremover.

At det vokser så mange vannplanter her, er fordi sjøen er meget grunn. Derfor kan du også møte fiskere overalt på sjøen som bruker en uvanlig fangstmetode, siden vanlige garn ikke kan benyttes. Vannplantene blir imidlertid sett på som en ressurs fremfor et problem. De blir nemlig fisket opp av sjøen og omdannet til flytende, avlange «jorder». Her dyrkes det grønnsaker, som f.eks. tomater, agurker, meloner og mange andre gode grønnsaker.

Du besøker flytende landsbyer, pælelandsbyer, de helt unike lotusbladsveverne og den flytende pagoden Phaung Daw Oo. I tillegg besøker du Phao-landsbyen Inn Thein, som ligger ved en liten kanal som går ut fra sjøen. Her tar du en liten gåtur til Alaung Sitthou-området, der du kan oppleve gamle stupaer som er delvis dekket av vegetasjon og en praktfull utsikt over sjøen.

Dag 9: Inle – Ngapali-stranden

I dag blir du kjørt til flyplassen i Heho og flyr til Thandwe ved kysten. På flyplassen blir du hentet og kjørt videre til resortet på Ngapali-stranden.

Ngapalis kritthvite sandstrand vender ut mot det krystallklare og turkisblå havet i Bengalbukta. Palmekronene på stranden beveger seg lett i brisen fra havet og får skyggene til å røre på seg. Til tross for det idylliske landskapet er det overraskende nok ikke så mange turister her. Det hersker en fredelig stemning, og tempoet er veldig rolig – nå kan du virkelig få slappe av etter reisen rundt til Myanmars imponerende severdigheter. De opprinnelige fiskerne i området seiler fremdeles ut fra landsbyen. Hvis de fanger noe, serveres det allerede samme kveld på resortet eller de lokale restaurantene i området. Innimellom kan du se en bonde med oksekjerre på stranden, siden det humper mindre her enn på landeveien.

Etter at du har sjekket inn på resortet er resten av dagen til fri disposisjon, og du kan finne deg til rette i dette avslappende miljøet.

Dag 10-12: Badeferie ved Ngapali-stranden

Dagene er til fri disposisjon for å slappe av ved stranden eller kjøpe noen utfluktsturer på resortet.

Dag 13: Ngapali – Yangon

Etter frokost blir du hentet og kjørt til flyplassen i Thandwe. Herfra flyr du tilbake til Yangon. I Yangon blir du hentet av en guide som kjører deg til hotellet, der du sjekker inn. Deretter drar du på utflukt til Bogyoke-markedet, opplever byens Chinatown og besøker den berømte Shwedagon-pagoden.

For å komme frem til disse severdighetene tar du det autentiske sirkulære toget, og reiser i tillegg gjennom Yangons koloniområde i den utrolig godt bevarte bykjernen.

Fra de fleste steder i Yangon kan du se det vakre, gullbelagte spiret på den cirka 2500 år gamle Shwedagon-pagoden. Det antas at pagoden inneholder åtte hellige hår fra Buddha, og den er derfor et av de aller helligste stedene for buddhister. Når du besøker området rundt pagoden, kan du oppleve en beundringsverdig stemning av ro og ydmykhet. Samtidig kan du iaktta buddhister som ber og ofrer blomster, kokt ris og vann.

Etter besøket ved den høye pagoden er resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 14: Hjemreise fra Yangon

Dagen er til fri disposisjon frem til avreise. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Herfra flyr du til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 15: Hjemkomst til Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik og spennende, men også avslappende ferie i Myanmar.

Tillegg for enkeltrom 7.740 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.