Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaMyanmar/BurmaMyanmars beste
Myanmar/Burma | 15 dager:

Myanmars beste

Høydepunkter på denne reisen:

Mandalay, Amarapura, Sagaing-høyden, Ava, Pyin Oo Lwin, Kandawgyi nasjonalpar, Pwekaku-fossen, Peikchinmayaing-grottene, Monywa, Ayeyarwaddy-elven, Bagan-sletten, Popa-fjellet, Kalaw, Taunggyi, Kakku, Inle-sjøen, Yangon.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Yangon t/r
 • 3 innenriksflyreiser i Myanmar: fra Yangon til Mandalay, fra Bagan til Heho til Yangon
 • Velkomstgave med postkort, velkomstbok og tradisjonell veske
 • 12 netter på 3- og 4-stjerners hoteller
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 12 x frokost (dag 3 – 14)
 • 12 x lunsj (dag 2 – 13)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg på utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Båttur på Ayeyarwaddy-elven til Mingun-pagoden og Mingun-klokken
 • Shwenandan-klosteret
 • Amarapura- og Mahagandayon-klosteret
 • Tur i hestevogn ved Ava, U Bein-broen
 • Pyin Oo Lwin, Kandawgyi Nasjonalpark, Pwekaku-fossefallet og Peikchinmayaing-grottene
 • Thanbode-tempelet og Bodhitathaung-tempelet
 • Bagansletten
 • Lakkvarefabrikk
 • Shwezigon-pagoden, Nathtaukkyaung-klosteret, Ananda-tempelet
 • Popafjellet
 • Kalaw, Taunggyi, Kakku
 • Båttur på Inle-sjøen med besøk i landsbyer på påler
 • Sule-pagoden
 • Shwedagon-pagoden
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 4.650 kr.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper
Velg denne reise fordi…

Myanmar er et av Asias vakreste og mest fotogene land, og har en dypt religiøs befolkning. Naturen er vakker fra de store vannveiene som Ayeyarwaddy-elven, de store frodige slettene til åsene og fjellene med de store skogområdene. Det er pagoder og klostre overalt, og de buddhistiske munkene nyter enorm respekt blant befolkningen. Det å sende en sønn inn i munkestanden er faktisk forbundet med den ypperste prestisje i det myanmarske samfunnet. Mange andre ting fester seg også i minnet: smilene, stillheten, frodigheten, de etniske minoritetene, oksekjerrene, båtene på Inle og de vakre gamle trebygningene. Men særlig fargene i Myanmar sitter igjen på netthinnen: gullet på pagodene, den bordeauxfargede munkedraktene, de grønne rismarkene, soloppganger og solnedganger, kvinner og barn med lyst thanaka-pulver i vakre mønstre på ansikt og armer. På denne reisen får du alle de store høydepunktene og noen severdigheter som ligger litt utenfor den vanlige turistruten.
Gled deg, det er en reise for livet.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst og sightseeing i Mandalay
Dag 2: Ankomst og sightseeing i Mandalay

Etter ankomst i Yangon går du gjennom immigrasjonen og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til innenriksflyet til Mandalay. I Mandalay blir du mottatt av en guide, som følger deg til hotellet hvor du skal sove den kommende natten.

Mandalay er Myanmars andre «hovedstad» – den siste hovedstaden i kongeriket Myanmar. Det er her du kommer tettest inn på Myanmars hjerteblod både historisk og mentalt. Buddhismen har dype røtter i befolkningen, og det er klart synlig her i Mandalay. Ikke bare er det mange hundre templer og pagoder, men også opp mot halvdelen av Myanmars buddhistiske munker bor i eller omkring Mandalay, og de telles i titusener. Kunsthåndverk og religiøs kunst har alltid hatt en stor plass her i byen, og det vil du se mange steder. Til slutt har byens beliggenhet ved den mektige Ayeyarwaddy-elven og sentralt i landet, gjort byen til et handelssentrum for hele landet. 

Etter ankomst kjører du til Ayeyarwaddy-elven for å ta båt til Mingun. Båtturen tar omtrent en time, og du kan nyte dels det fascinerende landskapet langs elven og dels de mange båtene med fargerike seil på elven. Når båtene legger til ved interimistiske broer, som noen ganger bare er en bre planke fra båten og inn til bredden, myldrer småhandlende kvinner frem og tilbyr varene sine. 

Mingun-pagoden er den uferdige pagoden som ble på begynt av kong Bodawpaya i 1790. Bare fundamentet til pagoden ble bygget, resten ble aldri gjort ferdig fordi en astrolog forutsa at kongen ville dø når pagoden ble ferdigstilt. Mingun-pagoden ville ha vært verdens største pagode, men i stedet ble fundamentet ødelagt ved et jordskjelv i 1839. Ved siden av Mingun står en støpejernsklokke som veier 90 tonn og som skulle ha vært på stupaen. Mingun-klokken er fortsatt den største klokken i verden. 

Du kjører tilbake til Mandalay, og her besøker du noen små tradisjonelle industrier som f.eks. gullsmeden, som banker bladgull som skal selges som offergaver ved templene. På sightseeingturen i Mandalay besøker du: Kuthodaw-pagoden, som har 729 templer, én for hver av de 729 sidene i det som til sammen utgjør “verdens største bok”, Shwenandaw (Det Gylne palass) Kloster, som er et av Myanmars vakreste utskårne treklostre, og som har vært dekket av bladgull både utvendig og innvendig. Vær og vind har slitt bort gullet utvendig, men på innsiden skinner det overalt. Og til slutt solnedgangen fra toppen av Mandalay-høyden, hvor du kan nyte utsikten over byen og Shan-sletten.

Overnatting Gold Yadanar Hotel 

Dag 3: Utflukt til Amarapura, Sagaing og Ava
Dag 3: Utflukt til Amarapura, Sagaing og Ava

Dagens opplevelser starter i Amarapura, en av Myanmars gamle hovedsteder bare 10 km fra Mandalay. Her besøker du en by som er berømt for silkevev og særlig Mahagandayon-klosteret, hvor du kan oppleve hverdagen til over 1000 buddhistiske munker med både studier av buddhisme og alminnelige daglige gjøremål. Klosteret har mange noviser, og derfor er dagen oppdelt i studier om formiddagen og praktiske gjøremål og lek på ettermiddagen. Her kan du oppleve å se gutter i munkekapper spille fotball. I buddhismen velger man ikke munkelivet for alltid, man kan være munk i perioder og flere ganger i livet. Dette er annerledes for buddhistiske nonner som vanligvis velger klosteret for livet. I Myanmar er det forbundet med stor prestisje å være eller å ha vært munk, og de menn har opplevd å leve som munk i minst 3 måneder i løpet av livet. Munkene er meget synlige i offentligheten, men det er sjelden du ser nonnene. Munkene samler almisser, noe nonnene ikke gjør. 

Etter opplevelsene i Amarapura reiser du til Sagaing, som i en kort periode var hovedstad etter Bagans sammenbrudd. Fra Sagaing-høyden kan du se det fascinerende landskapet med Ayeyarwaddy-elven, og over 700 munke- og nonneklostre som ligger tett på høyden og sletten. Fra Sagaing går turen til Ava, hvor du går ombord i en hestevogn og blir kjørt til Maenu Okkyaung-klosteret, Nan Myint-tårnet og Bargaya-klosteret som hviler på 267 teakstolper. Dagens siste opplevelse er tilbake i Amarapura, hvor du opplever solnedgangen fra den ikoniske teaktrebroen U Bein, som sannsynligvis er Myanmars mest fotograferte monument etter Shwedagon-pagoden.

Overnatting Gold Yadanar Hotel 

Dag 4: Mandalay – Pyin Oo Lwin
Dag 4: Mandalay – Pyin Oo Lwin

Fra Mandalay kjører du til Pyin Oo Lwin, som ligger i ca. 1000 meters høyde over havet og som under kolonitiden var fjellstasjonen Maymyo. Britene etablerte opprinnelig en militær forpost her, men stedet utviklet seg hurtig til et tilfluktssted for den britiske administrasjonen fra de glovarme sommermånedene i Rangoon. Det var også her de britiske barna gikk på skole. Byen har mange kolonibygninger, og det ligger en spesiell sjarm over stedet. Området er grønt og frodig, og klimaet er kjøligere enn på slettene i lavlandet. Kaffe, grønnsaker og særlig jordbær blir dyrket på skråningene her, men det finnes også plantasjer med furu, eukalyptus og eik. Du opplever det lokale markedet i byen, Kandawgyi Nasjonalpark (tidligere en botanisk hage) med en samling av over 250 forskjellige orkidéer, Pwekaku-fossefallet og Peikchinmayaing-grottene.

Overnatting Royal Parkview Hotel 

Dag 5: Pyin Oo Lwin – Kyaukme – Mandalay
Dag 5: Pyin Oo Lwin – Kyaukme – Mandalay

Du kjører til Kyaukme. Herfra kjører du med toget over den berømte Gohtiek jernbaneviadukten, som med sine 689 meter og femten 100 meter høye stålpillarer var verdens lengste jernbanebro da den ble bygget i 1899. Det blir servert en piknik-lunsj på toget. I boken “The Great Railway Bazaar” er jernbanebroen beskrevet som “et sølvfarget geometrisk uhyre, som med sin tilstedeværelse i jungelen mellom forrevne klipper virket merkelig”. Etter togturen kjører du i bil til Mandalay, hvor du skal bo den neste natten.

Overnatting Gold Yadanar Hotel 

Dag 6: Mandalay-Monywa
Dag 6: Mandalay-Monywa

Du kjører til Monywa, en tur på ca. 120 km og som tar omtrent 3 ½ time. Du beveger deg gjennom et av Myanmars sentrale landbruksområder, så du har rike muligheter til å oppleve hvordan bøndenes slitsomme tilværelse frembringer flotte avlinger i den frodige jorden her i Chindwin-dalen. I Monywa ligger det mange mindre landbruksvaregrossister og møller som forbehandler f.eks. bomull, korn og matolje. I Powintaung besøker du klippegrottene som huser over 400 000 buddhaer. Heretter går turen til det spektakulære Thanbode-tempelet som har en sentral stupa omgitt av 854 mindre stupaer. Den sentrale stupaen minner litt om Borobudur på Java, men er likevel langt mindre. Til slutt ser du Bodhitathaung-tempelet, som er omgitt av mange hellige bodhi-trær.

Overnatting Jade Royal Hotel 

Dag 7: Monywa – Myinmu – Ayeyarwaddy – Bagan
Dag 7: Monywa – Myinmu – Ayeyarwaddy – Bagan

Du blir kjørt til Myinmu, som ligger ved Ayeyarwaddy-elven. Du vinker farvel til guiden, og tar nå fergen på egen hånd til Bagan, hvor en ny guide vil ta i mot deg. Turen varer det meste av dagen.

Ayeyarwaddy-elven mates av smeltevann fra det tibetanske høylandet, og dannes der hvor bielvene N’Mai og Mali løper sammen. Ayeyarwaddy-elven heter også Irrawaddy, og er Myanmars viktigste vannvei. Den er også en av landets viktigste handelsruter. Opp gjennom historien har det blitt transportert ris, bomull, fisk og ikke minst teaktre fra det øvre løpet til Bhamo ved utløpet i Andamanhavet. Myanmarerne brukte seilbåtene hnaw med de karakteristiske seilene, mens britene under kolonitiden bygde opp den legendariske flotillen, som i 1930 var verdens største flåte av hjuldampere og mindre elvebåter, i alt ca. 650 skip. Disse ble udødeliggjort i forfatteren Kiplings dikt “Mandalay”. Det er likevel ikke bare som transportvei at Ayeyarwaddy er viktig. Vannet fra elven er også livsviktig for bøndene på slettene nedenfor Mandalay. Her blir vannet brukt til kunstvanning av grønnsaks- og rismarker. Ayeyarwaddy er også hjemsted for de svært sjeldne irriwaddy-delfinene og irriwaddy-elvehai. 

Underveis på turen vil du oppleve livet langs elven. Når båten legger til, kommer kvinnene til kaien eller bredden og tilbyr varene sine – kanskje forfriskninger eller små håndskårne gjenstander av tre. 
Når fergen legger til i Bagan blir du møtt av guiden, som bringer deg til hotellet hvor du skal bo de neste 3 nettene.

Overnatting Shwe Yee Pwint Hotel 

Dag 8: Bagan
Dag 8: Bagan

Bagan er en av Myanmars mest betagende opplevelser. Bagan ligger ved Ayeyarwaddy-elven og var hovedstad i det første myanmarske riket. I glansperioden for ca. 1000 år siden dekket byen over 40 km², en ganske stor by i dag, men den gang størrelsesmessig nesten uten sidestykke. I dag er selve byen Bagan bare en liten provinsby, men man kan fremdeles få en følelse av fortidens umåtelige rikdom når man i det myke lyset fra solnedgangen står på toppen av en pagode eller et tempel og skuer ut over Bagan-sletten og ser spirene fra hundrevis av religiøse bygninger mot himmelen. På de støvete grusveiene kjører hestevogner med turister og oksekjerrer med bøndenes fine råvarer fra markene. Tidens tann, og særlig mange jordskjelv har ødelagt mange monumenter, men myndighetene forsøker å holde de viktigste restaurert. 

Dagens opplevelser starter på et lokalt marked og går deretter, siden går det til en lakkvarefabrikk som produserer de vakreste, helt bløte lakkvarene som er unike for Bagan. På Bagansletten besøker du bl.a. Shwezigon-pagoden, Nathtaukkyaung-klosteret (som er bygget av teak), Ananda-tempelet og Dhamayangyi-tempelet. Dagen avrundes på toppen av et tempel, hvor du ser solen gå ned og innhylle det magiske landskapet i det myke røde kveldslyset.

Tilleggsutflukt: Hva med å se Bagan-sletten ovenfra? Svev i luftballong over de utallige religiøse templene og pagodene i skjæret fra soloppgangen. Dette er en helt uforglemmelig opplevelse. Interessert? Bestill i god tid, for ballongferden er en meget populær utflukt.

Overnatting Shwe Yee Pwint Hotel 

Dag 9: Bagan – Mt. Popa – Bagan
Dag 9: Bagan – Mt. Popa – Bagan

I dag kjører du til Popa fjellet, som ligger ca. 50 km fra Bagan. Popa er en slukket vulkan, hvor toppen ligger på ca. 1500 meter over havet. Popa står markant og majestetisk som en enslig søyle i landskapet, og kan fra en omkrets på flere mil. Når du kommer frem til foten av fjellet, er det 777 trappetrinn til tempelkomplekset på toppen. Fra toppen er der en fabelaktig utsikt over det ellers så flate landskapet.

I tempelkomplekset er der mange templer for bestemte ”nat” (ånder), som i følge bedende myanmarske buddhister bor her i Popafjellet. (Dette er et av punktene hvor myanmarske buddhister skiller seg fra andre buddhister).

Underveis på turen til Popa-fjellet kjører du gjennom frodige landbruksområder, og du stopper noen steder for å oppleve de små hjemmeindustriene som f.eks. produserer ”palmesukkertøy”. Du vil sikkert se kvinner som bærer varer på åk over skulderen, marker som dyrkes med oksespann, og bønder som hakker ugress markene for hånd. Du besøker også en landsby hvor du opplever livet slik det leves av mange myanmarer. Dagen avrundes med en båttur på den mektige Ayeyarwaddy-elven.

Overnatting Shwe Yee Pwint Hotel 

Dag 10: Bagan – Heho – Kalaw
Dag 10: Bagan – Heho – Kalaw

I dag går turen først med fly fra Bagan til Heho, og derfra med bil til Kalaw. Kalaw var en fjellstasjon i kolonitiden, og den ligger i hjertet av Shan-åsene i ca. 1300 meters høyde. Klimaet er meget behagelig her, med skogkledde lier, og den lille byen er stille og fredfylt med en stemning som i kolonitiden. Det er et perfekt område for trekkingturer. I området omkring Kalaw finnes det mange etniske landsbyer fra f.eks. Pao og Palaung, som kan nås med lette trekkingturer på maks. et par timer.

Overnatting Mount Pleasant Hotel 

Dag 11: Kalaw – Taunggyi – Kakku – Inle
Dag 11: Kalaw – Taunggyi – Kakku – Inle

Fra Kalaw kjører du videre til Taunggyi, som er Shan-statens sprudlende hovedstad med et innbyggertall på ca. 200 000. Byen var i kolonitiden et kjølig pustehull for ”heterammede” briter. Restene fra den tiden en kirke, en forsømt kirkegård og en rekke kirsebærtrær. I stedet er byen i dag et av Myanmars mest aktive handelssentre, da den ligger midt mellom Thailand, Kina og India. I byen bor det mange etniske minoriteter som f.eks. shan, sikh og punjaber. Byen er også et foretrukket tilholdssted for pensjonerte gurakhaer. Etter Taunggyi går turen til Kakku, og underveis kan du nyte den enestående naturen. I Kakku ligger det en bemerkelsesverdig samling pagoder. Over 2000 pagoder på 3 til 4 meters høyde ligger i sirlige rekker og skaper en fantastisk følelse av ro og klarhet. Så går turen til Inle, og underveis besøker du Ayetharyar-vingården, som er Myanmars første vingård etablert så sent som i 1999. Sent på ettermiddagen kommer du frem til Inle-sjøen, hvor du skal bo de neste 2 nettene.

Overnatting Paramount Inle Resort 

Dag 12: Inle
Dag 12: Inle

Hele dagen brukes på Inle-sjøen, en av reisens store høydepunkter. Sjøen er 22 km lang, 11 km bred, ligger 900 meter over havet og er omgitt av fjell i alle retninger. Det er en av verdens vakrest beliggende sjøer, og den har stort sett alltid fullstendig blikkstille vann. Sjøen er meget næringsrik med mange vannplanter, og det gir opphav til et spesielt liv på mange måter. Man kan f.eks. ikke ro og fiske på vanlig måte. Lokalbefolkningen som seiler på sjøen tar seg frem med en meget avansert måte å ro på. Personen står på et ben bak på kanoen og skubber seg frem med et ben tvunnet rundt en åre. Vannet i sjøen er meget lavt, og derfor kan du overalt på sjøen møte fiskere som bruker en fangstmetode som også er helt unik. Vanlige nett kan ikke brukes pga. de mange vannplantene. Vannplantene har av andre blitt sett på som en ressurs og ikke et problem. Vannplantene blir fisket opp av sjøen og omdannet til avlange opp til én meter brede flytende «åkrer», hvor det blir dyrket flotte grønnsaker: tomater, agurker, meloner og mange andre lekre grønnsaker. Du besøker også flytende landsbyer, silkevevere, de helt unike lotusbladsveverne samt Phaungdaw Oo-pagoden og In Thein-pagoden.

Overnatting Paramount Inle Resort 

Dag 13: Inle – Heho – Yangon
Dag 13: Inle – Heho – Yangon

Du kjører til flyplassen i Heho og flyr tilbake til Yangon. Etter ankomst kjører du til hotellet og sjekker inn, og så går turen til Bogyoke-markedet, og du slentrer gjennom chinatown. Heretter besøker du den store liggende buddhaen ved Chaukhtatyi og avrunder dagen ved det fantastiske høydepunktet Shwedagon-pagoden, som regnes for å være et av verdens underverk. 

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Panorama Hotel 

Dag 14: Hjemreise fra Yangon
Dag 14: Hjemreise fra Yangon

Dagen er til fri disposisjon frem til avreise. Du blir kjørt på flyplassen og flyr fra Yangon til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 15: Hjemkomst til Norge
Dag 15: Hjemkomst til Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik og spennende ferie i Myanmar.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.