Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaMyanmar

Reiser til Myanmar

Bli med på en uforglemmelig reise til det fremdeles relativt uberørte Myanmar.

Landets fargerike buddhistiske kultur, interessante historie og uberørte landskaper fascinerer alle reisende.

Hvis du har spørsmål om Myanmar/Burma, skal du kontakte våre reisekonsulenter på tlf. 21 95 37 99.

Populære rundreiser: Myanmar

Hvorfor skal du reise til Myanmar?

Myanmar, eller Burma som var landets offisielle navn før 1989, var under militærstyre fra 1962. I 2015 fikk landet igjen en demokratisk valgt regjering, og etter flere tiårs isolasjon er Myanmar igjen åpnet opp for besøkende som har lyst til å se dette vakre landet.

Som reisemål er Myanmar fremdeles forholdsvis nytt, og her kan du oppleve fantastiske, gylne pagoder, storslåtte ruinbyer og enestående og uberørt natur. Velg en reise til Myanmar hvis du gjerne vil oppleve landet før den moderne verden for alvor gjør sitt inntog.

Våre rundreiser i Myanmar

Nedenfor kan du lese mer om alt det du kan se og oppleve i landet.

Yangon

Yangon er Myanmars hovedstad, og byen het tidligere Rangoon.

Yangon er ikke som andre asiatiske storbyer. Her er det ingen skyskrapere, og denne sjarmerende byen er preget av flotte bygninger fra den britiske kolonitiden og rødkledte munker på vei til og fra byens utallige templer.

Et av byens høydepunkter er Shwedagon-pagoden, en mer enn 2500 år gammel pagode og Myanmars største helligdom for buddhister. Pagodens gullbelagte spir strekker seg 99 meter opp mot himmelen og kan ses over hele byen. Opplev den betagende stemningen og ydmykheten ved pagoden, som er spesielt vakker sent på ettermiddagen, når det myke lyset får det forgylte monument til å gløde.

På en rundtur i byen kommer du også til Botahtang-pagoden, den koloniale bydelen, Sule-pagoden og den liggende Buddha ved Chaukhtatgyi.

Gå en tur i de smale gatene og på oppdagelsesferd på et av byens mange markeder, f.eks. Bogyoke-markedet, som rommer mer enn 2000 butikker.

Mandalay

Mandalay er den siste hovedstaden i kongeriket Myanmar og landets kulturelle hovedstad. Her er du virkelig i hjertet av Myanmar, og nesten halvparten av alle landets munker bor i og omkring byen.

På grunn av sin beliggenhet sentralt i landet ved Ayeyarwaddy-elven er Mandalay blitt et handelssentrum for hele landet. Her kan du oppleve fargerike markeder, historiske templer og små verksteder der du får innblikk i noen av byens tradisjonelle håndverk, f.eks. gullsmedkunsten.

Besøk Kuthodaw-pagoden som huser ”verdens største bok” som består av 729 inngraverte steintavler, Shwenandaw, det gylne palasset, som er et av Myanmars flottest utskårne treklostre og opplev den fantastiske solnedgangen fra toppen av Mandalay-høyden, der du kan nyte utsikten over byen.

Ruinbyen Bagan

Sør for Mandalay ligger Bagan-sletten, en av Myanmars største attraksjoner.

Bagan ligger ved Ayeyarwaddy-elven, og tusenvis av tempelruiner ligger spredt utover sletten.

For ca. 1.000 år siden ble det i en periode på 230 år reist ikke mindre enn 4.400 templer til ære for Buddha. I dag er de gjenstående ca. 2.200 templene et imponerende syn og vitner om fortidens umåtelige rikdom, som du spesielt kan fornemme når du står på toppen av en pagode i solnedgangens lys.

På Bagan-sletten besøker du bl.a. Shwezigon-pagoden, Nathtaukkyaung-klosteret (som er bygget i teaktre), Ananda-tempelet og Dhamayangyi-tempelet.

Sletten er omgitt av små landsbyer med fargerike markeder. Du kan f.eks. besøke en lokal lakkvarefabrikk som fremstiller vakre, myke lakkvarer av en type som kun lages i Bagan.

Mount Popa

Rundt 50 km fra Bagan finner du Popa-fjellet, en utslukt vulkan som stikker majestetisk opp i det ellers flate landskapet.

Fjellet er det viktigste stedet for tilbedelse av ”nattånder”, som ifølge de bedende buddhistene bor i fjellet.

Fra foten av fjellet er det 777 trappetrinn opp til klosteret på toppen, der du har en flott panoramautsikt over landskapet.

Inle-sjøen

Et annet av Myanmars store høydepunkter er Inle-sjøen, for den er utrolig vakker. Dette er en av verdens flottest beliggende sjøer, og vannet er nesten alltid blikkstille.

Sjøen er 22 km lang, 11 km bred og ligger i 900 meters høyde, omgitt av fjell som speiler seg i vannet og skaper en magisk, flytende verden. Landsbyene står på pæler, markene flyter på vannet og fiskerne har en helt spesiell og fascinerende fangstmetode.

Badeferie ved Ngapali

På Myanmars vestkyst finner du Ngapali som ligger praktfullt til, ut mot Bengalbukta og Andamaner-havet.

Her finner du landets ledende badeferiedestinasjon, som med sine 3 km sandstrand, omkranset av palmetrær og krystallklart, turkisblått vann, er det perfekte stedet å slappe av som avslutning på reisen.

Ngapali har en avslappet fiskerlandsbystemning, og fiskerne her drar fremdeles ut fra landsbyen for å fange fisk. Noe du kan nyte godt av om kvelden.

Andre høydepunkter i Myanmar

  • Rundt 10 km fra Mandalay ligger Amarapura, som er berømt for Magagandayon-klosteret. Her kan du oppleve mer enn 1.000 buddhistiske munkes hverdag med studier og andre gjøremål. I Myanmar gir det høy status å være munk, og de fleste mennene i landet har vært munk i minst 3 måneder av sitt liv.
  • I Pindaya finner du et av Myanmars mer kuperte områder. Her kan du besøke grottene, der det finnes 8094 Buddha-figurer, og en liten lokal industri som lager papirparaplyer.
  • Fjellbyen Maymyo i Pyin Oo Lwin ligger i ca. 1.000 meters høyde. I kolonitiden etablerte britene en militær forpost her, men stedet utviklet seg raskt til et tilfluktssted for den britiske administrasjon i de varme sommermånedene. Se de mange kolonitidsbygningene og et grønt og frodig område med et kjøligere klima enn på lavslettene. Ta en tur på det lokale markedet og se den tidligere botaniske hagen (Kandawgyi nasjonalpark), Pwekaku-fossen og Peikchinmayaing-grottene.

Vil du få mer informasjon om Myanmar/Burma?

Du kan lese mer om praktiske ting det er nyttig å vite om en reise til Myanmar/Burma på vår side med praktisk info.

I tillegg kan du få mer informasjon om de enkelte reisene ved å trykke på ”Les mer” lenger opp på siden. På tursidene våre finner du mer informasjon om reisens innhold, dagsprogram og priser.

Hvis du har spørsmål om våre reiser til Myanmar/Burma eller andre reiser til Østen, må du gjerne kontakte oss.

Vi gleder oss til å sende deg ut på ditt livs reise.

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser!

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.