Man - Fre 9 - 16
Meny
HomePraktisk InfoMaldivene

Praktisk info om Maldivene

1. Klima på Maldivene

Malé:

JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DES
Dagstemp. 30 30 31 32 31 31 30 30 30 30 30 30
Nattetemp. 25 26 26 26 26 26 26 26 25 25 25 25
Nedbør i mm 90 68 81 129 211 183 161 183 213 229 192 198
Vanntemperatur 28 28 29 30 30 29 29 29 29 29 29 28

Maldivene ligger like ved ekvator og har et tropisk klima. Det betyr at temperaturene ligger på ca. 30 grader året rundt og at vanntemperaturen aldri kommer under 28 grader.

Maldivene har to klimaperioder, en tørr periode og en regnperiode.

Den tørre perioden strekker seg fra november til april og er også Maldivenes høysesong. I disse månedene er det mye sol og nesten ingen skyer, nedbøren er minimal og luftfuktigheten er også derfor lav. Havet er rolig og klart, noe som gir perfekte forhold for dykking og snorkling. Dette skyldes den varme og tørre Iruvai-monsunen som blåser inn over Maldivene fra nordøst.

Regnperioden strekker seg fra maj til oktober. I denne perioden er temperaturene fortsatt høye, men det er flere skyer på himmelen og du kan oppleve regn hver dag. Den sørvestlige Halhangu-monsunen blåser nemlig tropisk regn inn over øygruppen, spesielt over de sørligste øyene. Det er sjelden snakk om regn hele dagen men snarere om korte, heftige regnskyll som ofte etterfølges av sol. På grunn av regnet er også luftfuktigheten høyere i denne perioden. September og oktober er de mest regnfulle månedene, og det kan også forekomme tordenvær.

2. Når er det best å reise til Maldivene?

Man kan reise til Maldivene året rundt.

Hvis du helst vil være garantert sol, skal du reise i perioden november til april, som også er høysesong. I disse månedene er været stabilt, varmt og deilig og nedbøren er begrenset.

Du kan også reise i perioden mai til oktober. Da må du imidlertid være forberedt på at været er mer ustadig, med mindre sol og flere skyer. Du må også forvente heftige, men korte regnskyll. Temperaturene er fremdeles høye og kommer aldri under 29 grader. Vanntemperaturen vil heller ikke være lavere enn 28 grader.

3. Reisevilkår

Vi anbefaler at du leser våre generelle reisevilkår grundig, for de er en del av avtalevilkårene som gjelder for reiser kjøpt hos Asiatours.no. Reiser du kjøper hos oss er underlagt ”Loven om pakkereiser”.

Klikk her for å lese reisebetingelsene våre.

4. Hjelp til å tegne reiseforsikring

På hjemmesidene våre, under fanen forsikring, finner du all den informasjonen du trenger.

Klikk her for å gå til vår side om forsikring.

5. Vaksinasjoner

Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent reiseklinikk. Du kan også lese mere om reglene for reisevaksiner hos Folkehelseinstituttet.

Vær spesielt oppmerksom på reglene som gjelder for gul feber – spesielt hvis du reiser inn via et annet asiatisk land der det finnes gul feber.

Noen land krever bevis for at du er vaksinert mot gul feber ved innreise. Så husk å ta med deg vaksinasjonskortet ditt hvis en slik vaksine er påkrevd.

6. Pass og visum

Som for alle reiser utenlands må du ha et gyldig, norsk pass. Passet må være gyldig i 6 måneder etter reisens slutt.

Som norsk statsborger får du utstedt et 30 dagers gratis turistvisum ved innreise.

Sjekk også Utenriksdepartementets landside om Maldiverne her.

7. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg din flyreservasjon så snart du har bestilt reisen din. På reiseplanen kan du se tider og reiserute. Det er viktig, at du sjekker om navnet ditt har stavefeil. Det navnet som står på reservasjonen må være nøyaktig det som står skrevet i passet ditt. Hvis du legger merke til feil i navn, skal du kontakte oss med en gang.

I dag finnes det kun elektroniske flybilletter (e-billett), du får altså ikke en flybillett av papir til bruk ved innsjekking på flyplassen. Når du sjekker inn på flyplassen, skal du bruke passet ditt og en booking-referanse. Booking-referansen står på reiseplanen din.

8. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Vi anbefaler at du reserverer sete på flyet. Mange flyselskaper tilbyr også oppgradering av reserverte billetter til plasser med ekstra plass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Dette kan du gjøre på flyselskapets hjemmeside. De fleste selskaper har et punkt på menyen som heter ”manage my booking”. Vær oppmerksom på at mange flyselskaper krever betaling for setereservasjon, så du må ha kredittkortet/betalingskortet ditt klart når du går i gang.

Dessverre er det ikke like regler for når det åpnes for reservasjon av seter. Vi anbefaler derfor at du så tidlig som mulig prøver å reservere sete, for da får du også vite når du kan reservere, hvis det ennå ikke er mulig å gjøre det. Det er meget vanlig at det ikke er mulig å reservere sete før mellom 72 og 24 timer før avreise.

9. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du få tilsendt vårt servicebrev før avreise. I servicebrevet finner du viktige informasjoner om f.eks. innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre avtalte retningslinjer for drikkepenger. Dessuten finner du viktige telefonnumre til vår lokale representant samt vårt nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

10. Bagasjen din

Vi benytter mange forskjellige flyselskap. Derfor kan det variere, hvor mye og hvor mange kg du kan ta med i både innsjekket bagasje samt håndbagasje. Se informasjon om dette på www.checkmytrip.com, eller kontakt oss hvis du har spørsmål om dette.

Sørg også for at du har alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen. Det inkluderer f.eks. pass, visum, flybilletter, forsikringer, kredittkort, penger og kamera, men også evt. info om helsetilstanden din og livsviktig medisin.

Det kan være kald trekk fra klimaanlegget i flyet, så ta med en genser eller vindjakke i håndbagasjen.

11. Ankomst til Maldivene og transfer til og fra resorten

Du lander på Malé flyplass, der går gjennom passkontrollen, får et innreisestempel i passet og henter bagasjen din. I ankomsthallen venter vår representant med et skilt med navnet ditt på. Representanten følger deg til speedbåten. Hvis du skal bo på Summer Island, tar båtturen ca. 45 min, og hvis du skal bo på Bandos Island, tar turen ca. 15 min. Ved ankomst på resorten står de ansatte klare til å ta imot deg og de vil også hjelpe deg med å sjekke inn.

Dagen før avreise vil du få opplyst tiden for transferen med speedbåt tilbake til Malé flyplass.

12. Tidsforskjell

Tidsforskjellen mellom Norge og Maldivene varierer, alt etter om Norge har sommer- eller vintertid.

Sommer: +3 timer / Vinter: +4 timer.

13. Språk

På Maldivene er det offisielle språket dhivehi. I tillegg snakker mange engelsk. Du kan imidlertid oppleve at engelsk ikke er så utbredt på noen av småøyene.

14. Skikk og bruk og kulturelle forskjeller

Å oppleve forskjeller i kultur og levevis er en av gledene ved å reise, og det er viktig å respektere disse forskjellene.

Maldivene er muslimsk, og det er derfor forbudt å ta med svinekjøttprodukter og alkohol hit. Det serveres likevel vin, øl og brennevin på de ulike resortene.

Generelt er påkledningen på de forskjellige resortene meget avslappet, men hvis du drar ut til en av de mindre øyene, bør du ha tildekkede skuldre og knær. Toppløs badning er forbudt.

15. Telefon og Internett

Den internasjonale landkoden for Maldivene er +960. Det kan være dyrt å ringe hjem eller bli oppringt på Maldivene, så sjekk evt. med mobilleverandøren din mht. dekning og priser. Det er Wi-Fi på alle resorter.

16. Elektrisitet

På Maldivene bruker man støpsler med tre «ben» og 220 volt, såkalte D & G plugs. Disse støpslene er annerledes enn de vi er vant til i Norge, så ta med en adapter.

17. Mat og drikke

Maten på Maldivene er et smaksunivers som kombinerer det beste fra havet tilberedt i en spennende blanding av indisk, srilankisk og arabisk matkultur. Det betyr at du ofte vil få servert fisk marinert i chili, lime og kokos. Til dessert kan du nyte frisk frukt.

På de forskjellige resortene finner du mange smakfulle retter fra hele verden og selvfølgelig mye fersk fisk og skalldyr.

Vannet fra kranen er ikke egnet som drikkevann, og vi anbefaler derfor vann på flaske.

18. Helligdager

Det er alltid en spesiell opplevelse å være med på andre lands tradisjoner og feiringer. Nedenfor kan du se en oversikt over helligdager, viktige festivaler og andre spesielle merkedager.

Vær oppmerksom på at enkelte museer og attraksjoner kan være stengt på disse dagene.

19. Valuta og betaling

Den lokale valutaen på Maldivene heter maldiviske rufiyaa (MVR). På alle resorter er prisene angitt i USD eller EUR og det er også mulig å betale med alle vanlige kredittkort. Det er derfor ikke nødvendig å veksle til lokal valuta.

Alt det du kjøper i løpet av oppholdet ditt blir satt på romregningen, og den betaler du avreisedagen.

20. Prisnivå

Prisnivået på Maldivene er høyt, for nesten alle varer blir importert. Dette gjelder spesielt drikkevarer som vann, brus, øl, vin og brennevin.

21. Shopping

De fleste resortene har en liten butikk der man kan kjøpe klær, badetøy, suvenirer, bøker, snorkelutstyr osv.

22. Drikkepenger

Det er frivillig å gi drikkepenger.

På Maldivene legges det til et servicegebyr på alt det du kjøper – alt fra mat og drikke til utflukter og snorkelutstyr. Det er likevel vanlig å gi stuepiker og bærere litt drikkepenger.

Beløpene nedenfor er veiledende:

  • Bærer – US$ 1 pr. bag/koffert
  • Stuepike – US$ 2 pr. dag

Hvis du også ønsker å gi litt drikkepenger til resten av de ansatte på resorten, kan du gjøre det når du sjekker ut. Det er mulig å betale dette beløpet med kredittkort. De forskjellige resortene har nemlig en felles drikkepenge-kasse, slik at alle medarbeidere får del i drikkepengene.

23. Sikkerhet

Maldivene er generelt et trygt land at reise i og kriminaliteten er meget lav. Det stedet der det er størst sannsynlighet for å kunne oppleve kriminalitet er hovedstaden Malé. På de mange små paradisøyene kan du slappe av og nyte livet. Følg alltid resortenes råd og veiledning om sikkerhet.

24. Ramadan

Ramadan er den muslimske fastemåneden, og i denne perioden faster lokalbefolkningen fra soloppgang til solnedgang. På de forskjellige resortene vil ikke ramadanen påvirke deg eller oppholdet ditt.

Hvis du besøker en annen øy i denne perioden, skal du vise respekt og hensyn ved å være litt mer tilbakeholden enn vanlig. Det forventes også at du tar hensyn ved å unngå å spise, drikke og røyke på offentlige steder.

25. Reisende med innskrenket bevegelighet

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at reisene våre generelt ikke egner seg for bevegelseshemmede personer. Ta kontakt med oss for å høre om mulighetene i forhold til dine spesifikke behov.

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Populære reiser
Bali, Indonesia
Bali, Indonesia
Rundreise på Bali, Gudenes øy.
 
Vakre Nordvietnam
Vakre Nordvietnam
Natur-og kulturopplevelser.
 
Opplev Kambodsja
Opplev Kambodsja
Kambodsjas klassiske høydepunkter
 

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.