• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
14 dager

Laos' høydepunkter

En eventyrlig reise utenfor den vanlige turistløypa med unike naturmessige og kulturelle attraksjoner, som Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane og krukkesletten Xieng Khouang.

Laos' høydepunkter Laos' høydepunkter
14 dager

Laos' høydepunkter

En eventyrlig reise utenfor den vanlige turistløypa med unike naturmessige og kulturelle attraksjoner, som Luang Prabang, Vang Vieng, Vientiane og krukkesletten Xieng Khouang.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du får en eventyrlig reise i Østen gjennom et land som nesten er uberørt av turister
 • Store kulturelle og naturmessige opplevelser med blant annet Pak Ou-grottene, vandretur i jungelen og kalksteinsklipper i Vang Vien og Vientiane
 • Luang Prabang begeistrer de fleste med sin sjarme, skjønnhet og ro når 300 munker hver morgen går i full stillhet gjennom byen
 • Krukkesletten i Xieng Khouang med hundrevis av tunge, mannshøye krukker som ligger spredt rundt i landskapet er et imponerende arkeologisk funn

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

Denne 14 dager lange reisen til Laos er en eventyrlig reise hvor du opplever et land som nesten er uberørt av turister. Det er nesten som en reise gjennom Østen fra fortiden. Du får en reise med lokal engelsktalende guide, som viser deg et land som i dag ønsker turister hjertelig velkommen. Laos har en rekke unike kulturelle og naturmessige attraksjoner, fra Luang Prabang og Krukkesletten til Vientiane, som det ikke finnes maken til andre steder. Men den kanskje største attraksjonen er befolkningen og den stille verdigheten de utstråler. Du opplever et land hvor tiden nesten står stille, og stillheten er hørbar.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Luang Prabang og hjem fra Vientiane
 • 9 netter på 3- og 4-stjerners hoteller
 • 2 netter i luksustelt på Kamu Lodge (en klasse for seg)
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 11 x frokost (dag 3 – 13)
 • 5 x lunsj (dag 4, 5, 6, 8, 9)
 • 2 x middag (dag 5, 6)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Alle utflukter er i små grupper på maks. 14 personer og kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Omfattende utfluktspakke:

 • Nattmarked, Wat Xieng Thong, Wat Mai, Phousi-fjellet
 • Kuang Si-fossefallet, almissegang Luang Prabang
 • Honningbjørn-reservat
 • Seilas på Mekong, Kamu Lodge, aktiviteter
 • Krukkesletten, Muang Khoun
 • Wat Sisaket, Hor Pha Keo, Patouxai, seiersmonumentet, That Luang
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det er mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst Luang Prabang og nattmarked

Ved ankomst i Luang Prabang får du visum på flyplassen, og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til hotellet hvor du skal bo de neste 2 nettene. Etter ankomst er det tid til en hvil etter flyreisen.  Sent på ettermiddagen er det en guidet spasertur gjennom Luang Prabangs atmosfærefylte nattmarked. Her finner du nok det største utvalget av tradisjonell og etnisk håndarbeid til salgs i Laos. Bodene flommer over med fargerike tekstiler, overdådige tepper, treskjærerarbeid, kurver, keramikk, klær, håndlaget papir og også Beer Lao t-skjorter. Dette markedet er åpent hver dag fra daggry til ca. kl. 22.00.

Dag 3: Sightseeing i Luang Prabang

Luang Prabang er en del av UNESCOs kulturelle verdensarv, og byen er en helt unik blanding av tradisjonell laotisk arkitektur tilsatt sjarm fra den franske kolonitiden. Byens rytme er et kapittel for seg. Livet leves stille, og med en verdighet man sjelden ser andre steder. Dagens sightseeingtur skjer på sykkel, og sansene dine bombarderes med farger, lukter og lyder. Overalt i byen ser du frangipanitrær med sine perlemorsaktige velduftende blomster. Du opplever munker kledd i tradisjonelle terrakottaoransje drakter.

Ved det ikoniske tempelet Wat Xieng Thong, ser du vakker, tradisjonell tempelarkitektur, og her med et rikt utskåret inngangsparti som er dekket av bladgull. Et besøk i Luang Prabang er ikke fullendt hvis du ikke har stått på toppen av Phousi-bakken, som ligger i enden av 328 trinn. Fra toppen kan du nyte en fremragende utsikt over byen og elven.

Dag 4: Kuang Si-fossefallet

En helt spesiell opplevelse i Luang Prabang utspiller seg i de tidlige morgentimene. Her går over 300 munker stille gjennom byens gater for å samle inn almisser. Alle familier sender en representant ut på gaten med mat eller drikke, som blir fordelt i munkenes innsamlingsbøtter. Som tilskuer blir man grepet av den respektfulle stillheten og store verdigheten dette daglige ritualet gjennomføres med.  Senere viser guiden deg morgenmarkedet, hvor du finner alt fra krydder til kjøtt, og hvor lokalbefolkningen handler inn til dagens måltider. Etter morgenens tidlige opplevelser går turen tilbake til hotellet, hvor frokosten venter.

Resten av dagens opplevelser ligger sør for byen.  Første stopp nå er det aktive kunsthåndverkssenteret, Ock Pop Tok. Det er et meget spennende senter hvor det brukes tradisjonelle fremstillingsmetoder i nye design, som f.eks. batikkfarging fra hmong-folket eller vevteknikkene fra lao-tai-folket. Deretter venter det krystallklare vannet i Kuang Si-fossen. Nedenfor fossen er det flere naturlige basseng, og du kan ta en svømmetur om du ønsker det. Ved fossene ligger det også et senter for de vakre malaibjørnene, som er sterkt truet av utryddelse. Dette skyldes dels at de naturlige leveområdene deres forsvinner, og dels at bjørnene jaktes pga. gallen deres som bl.a. blir brukt i kinesisk medisin.

Dag 5: Luang Prabang – båttur til Kamu Lodge

Gå ombord i den tradisjonelle langbåten ved Wat Xieng Thong-kaia, og nyt den rolige båtturen oppstrøms. Ved de hellige Pak Ou-grottene vil du få se tusenvis av Buddha-figurer. Du fortsetter turen lenger opp på elven til Kamu Lodge, hvor du er fremme ved lunsjtider. Du sjekker inn i et kjempestort telt med eget moderne bad, før det blir servert en veltilberedt lunsj. Lunsjen serveres i lodgens luftige sala, som ligger ved rismarkene.

Etter frokost kan du velge fritt blant en rekke aktiviteter:

– Såing eller høsting av ris i de omkringliggende markene
– Gullvasking i Mekong (fra januar til juni) – det du finner er ditt!
– Trekking gjennom skogen til fossefall
– besøk i en lokal landsby
– Bueskyting

Middagen er et overdådig måltid tilberedt i henhold til kamu-stammens tradisjoner. Kamuenes levevis og tradisjoner er nært forbundet med naturen, noe mange storbymennesker i dag har glemt.

Dag 6: Aktiviteter ved Kamu Lodge

På formiddagen er det trekkingtur gjennom jungelen, hvor du får forklart mye av den lokale floraen og faunaen. Om ettermiddagen får du undervisning i tradisjonelle fisketeknikker – og du kan få fangsten din servert til middag.

Du kan også velge å slappe av ved lodgen, og nyte den store roen i området.

Dag 7: Kamu Lodge – seiltur til Luang Prabang

Nyt de siste deilige morgentimene ved Kamu Lodge før seilturen går tilbake til Luang Prabang.

Etter ankomst i Luang Prabang er dagen til fri disposisjon.

Dag 8: Luang Prabang – Xieng Khouang

Du kjører til Xieng Khouang. Turen er lang, og tar ca. 7 timer. Det vil bli gjort flere stopp underveis, og du får god tid til å studere det uberørte livet på landet. Mange steder vil du føle deg hensatt til Østen for kanskje 30 eller 40 år siden. Xieng Khouang-provinsen var en del av Ho Chi Minh-stien under Vietnamkrigen. Stien var en av de viktigste forsyningslinjene til viet kongene i Sør-Vietnam, og derfor ble området bombet kraftig av amerikanerne. I gjennomsnitt falt det faktisk én bombe hvert 8. minutt i hele 11 år. Dermed ble Laos det mest bombede landet noensinne, og det er selvfølgelig avspeilet i historien, minnesmerker og befolkningens selvbilde.

Dag 9: Krukkesletten

I dag skal du besøke et av turens absolutte høydepunkter. Krukkesletten er et imponerende arkeologisk område, hvor flere hundre uthugde steinkrukker ligger spredt ut over platået.  De fleste steinkrukkene er mannsstore, og de største veier opp mot 14 tonn.  Man vet meget lite om formålet med kjempekrukkene, og stort sett ingenting om sivilisasjonen som skapte krukkene.

Krukkene er flere tusen år gamle, og det er et mysterium hva de ble brukt til. Geologisk sett stammer ikke krukkene fra området de ligger i, og man ved faktisk heller ikke hvor steinene kommer fra. Etter Krukkesletten venter ruinbyen Muang Khoun som en gang var hovedstad.

Dag 10: Xieng Khouang – Vang Vieng

I dag skal du nok en gang på en lang kjøretur, denne gangen frem til Vang Vieng. Turen tar ca. 6 timer med stopp underveis.

Vang Vieng er for mange reisende et lite stykke paradis. Omgitt av grønnkledte kalksteinsklipper som stikker loddrett opp av de flate rismarkene, og med den rolige elven som renner gjennom byen, har naturen gitt den lille byen utrolig vakre omgivelser. Elven er sentrum for svært mange aktiviteter som f.eks. ”tubing” (det å flyte nedover elven i store luftslanger).

Dag 11: Vang Vieng

Dagen er til fri disposisjon. Mulighetene er mange: raftingtur, kajakktur, grottetur, sykkeltur, spasertur gjennom byen eller ganske enkelt avslapning på hotellet. Tham Norn er en av de største grottene i Vang Vieng. Tham Poukham Cave har et kildeutspring som med krystallklart vann tiltrekker mange badegjester. På det lokale markedet i den nordlige delen av byen handles det hovedsakelig matvarer, men du kan også være heldig og finne vakre håndvevde laotiske tekstiler f.eks. phaa sin (sarong), drakter og benklær. Noen ganger kan du også finne bakker og kurver laget av lokale råvarer som bambus, gress og siv.

Dag 12: Vang Vieng – Vientiane

I dag går turen til hovedstaden Vientiane. Turen tar ca. 3 timer. Vientiane er den roligste hovedstaden i Sørøst-Asia, og mange besøkende forelsker seg i den store roen og verdigheten man opplever mange steder i byen. På ettermiddagens sightseeingtur besøker du høydepunkter som tempelet Wat Sisaket og Hor Pha Keo, som utstiller en av de fineste samlingene av laotisk kunst. Ved Patouxai, seiersmonumentet, er det en fantastisk utsikt over byen. Du avrunder dagen med å besøke stupaen Pha That Luang, som er det helligste stedet i Laos, og som samtidig er landets nasjonalsymbol. Stupaen ble bygget på 1500-tallet på ruinene av et khmer-tempel. Stupaen er fullstendig dekket av bladgull, og er et imponerende syn. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 13: Hjemreise

Du blir kjørt fra hotellet til flyplassen, hvor du tar fly til Norge.

Det er mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst til Norge

Du lander i Norge etter en herlig ferie.

Tillegg for enkeltrom 4.275 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.