Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaKinaPandaer & prakt i Kina
Kina | 9 dager:

Pandaer & prakt i Kina

Høydepunkter på denne reisen:

Chongqing, Leshan-buddaen, Baogua-klosteret, Emeishan-fjellet, Tianfu teplantasje, besøk i landsbyen Chenjiashan, Huanglongxi, Giant Panda Base, Dujiangyan-vanningssystem, lokale markeder i Chengdu, Ciqikou.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Chongqing t/r
 • Bussreise (offentlig buss) fra Chongqing til Leshan
 • Togreise med høyhastighetstog fra Chengdu til Chongqing
 • 7 netter på 3-stjerners hoteller og 2-stjerners gjestehus
 • Lokal engelsktalende guide
 • 7 x frokost (dag 3 – 9)
 • 4 x lunsj (dag 2, 4, 5, 7)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Transport i bil eller minibuss med luftkjøling på utflukter
 • Transport i parkbusser i nasjonalparker
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • De tre kløfters museum
 • Arhat-tempelet
 • Leshan-kjempebuddhaen
 • Emeishan
 • Lingyun-tempelet
 • Dujiangyan-vanningssystemet
 • Den restaurerte byen Huanglongxi
 • Chengdu Panda Breeding Center
 • Lokale markeder i Chengdu
 • Wenshu-tempelet
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Tillæg for enkeltværelse 2.575 kr.
Rabat ved større grupper
Velg denne reise fordi…

Sichuan er en drøm for alle naturelskere som gjerne vil ha en reise krydret med enestående kultur. Sichuan ligger på grensen til Tibet, og var til for få år siden kun tilgjengelig for et fåtall reisende. Her vil du oppleve et meget annerledes Kina med mange etniske minoriteter, vakre gamle byer og landsbyer og en frodig natur i dalene mellom dramatiske, forrevne fjell. På denne reisen besøker du flere UNSECO-verdensarvsteder, bl.a. Leshan-buddhaen og Dujiangyan-vanningssystemet, forløperen for kinesernes fantastiske nyvinninger innen kunstig vanning. Sichuans kjøkken er et kapittel for seg, og i Chengdus utallige tehus opplever du det lokale kafélivet på en fascinerende måte. Et høydepunkt for reisende i Sichuan er pandaene du får oppleve i et av sentrene der kineserne gjør en imponerende innsats for dyreartens overlevelse.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst Chongqing
Dag 2: Ankomst Chongqing

Etter ankomst i Chongqing går du gjennom passkontrollen og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt.

Chongqing er Kinas 4. største by og har rundt 28 millioner innbyggere.  Hjertet av byen ligger der elvene Yangtze og Jialing flyter sammen. Chongqing er en meget gammel by, der befolkningen alltid har levd med naturens rikdommer og både fjellene og elvenes luner. Chongqing regnes for å være bayu-kulturens vugge, en kultur som mestret produksjonen av bronse og utgjorde et selvstendig, blomstrende keiserdømme allerede for 3.000 år siden. I dag er Chongqing en meget moderne by med skyskrapere og et dynamisk forretningsliv.  Byen er av mange turister kjent som startstedet for reisen på Yangtze-elvens øvre løp gjennom De tre kløfter frem til den store vandkraftdemningen ved Yichang.

Etter ankomst kjører du inn på byens sentrale torg, som ligger mellom Folkets store hall på den ene siden og De tre kløfters museum. Folkets store hall er bygget med Himmelens tempel som forbilde. På torget vil du i morgentimene oppleve byens borgere utføre tai chi, danse vals, drive med gymnastikk eller andre fysiske øvelser. Herfra går du til De tre kløfters museum. På museet får du historien om kulturen og utviklingen i Chongqing og De tre kløfter frem til bygningen av den store demningen. Et høydepunkt er en fantastisk film om en tur ned Yangtze i en 360° kino. Heretter går turen til byens moderne sentrum, der internasjonale varemerkebutikker ligger side om side, akkurat som i New York, London og Singapore.  Som en sterk kontrast til dette venter Arhat-tempelet, som med sin 1000-årige historie er et av Chongqings eldste templer. Templet var bebodd av ca. 25 familier inntil få for år siden, da stedet fikk museumsstatus.

Overnatting Wanyou Conifer Hotel 

Dag 3: Chongqing – Leshan - Emeishan
Dag 3: Chongqing – Leshan - Emeishan

Guiden følger deg til busstasjonen, og du kjører med bus til Leshan. Her blir du møtt av en ny guide.

I Leshan står verdens største steinbuddha, den er uthugget i en klippe med utsikt over stedet der 3 elver løper sammen: Dadu Minjiang og Qingui. Leshans kjempebuddha er 71 m høy og kan ses på mange kilometers avstand.  Uthuggingen av statuen begynte i år 713 og tok 90 år.  Leshan-buddhaen hylles med rette mange poetiske dikt og sanger, og er i dag å finne på UNESCOS verdensarvliste.

Fra vannspeilet til toppen av klippen går det en smal trapp ved siden av buddhaen, og for hvert trinn du tar, vil beundringen for denne enorme statuen stige. På toppen, bak Leshan-buddhaens hode, ligger Lingyun-tempelet, og herfra kan du se detaljene på buddhaens hode. Tempelet rommer også mange interessante statuer og dekorasjoner i vakre farger. Leshan-buddhaen ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1996. I stedet for å gå frem til og ned langs statuen, kan du velge å seile på elven. Her vil du tydelig se hvor de to elvene løper sammen: den gule, mudrete elven fra slettene og den klare fra fjellene. Fra elven har du en helt fantastisk utsikt til statuen, og kun herfra kan du se hele statuen.

Fra Leshan kjører du til Emeishan. Turen er ikke lang, og etter ankomst kjører du gjennom Emeishan- turistlandsbyen frem til Baoguo kloster og tempel, der du skal bo i de kommende 2 nettene.

Overnatting Bao Guo-klosteret 

Dag 4: Emeishan
Dag 4: Emeishan

Emeishan er et av Kinas fire hellige buddhistiske fjell. Navnet Emei betyr vakre øyenbryn og viser til to topper som minner om øyenbryn. Emeishan er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Fjellet er 3.099 m høyt og regnes for å være Kinas vakreste fjell. Dette fjellet er et mål for mange buddhistiske pilgrimmer, og noen av dem går hele veien til toppen og ned igjen. Fra byen kjører du med vanlig shuttle bus til Leidongpin langs svingete fjellveier! Fra Leidongpin vandrer du ca. 1,5 km frem til Jieyin-tempelet, det siste tempelet før toppen. (Fra Jieyin-tempelet er det 6 km til toppen) Derfra går det en kabelbane nesten helt til toppen, og du går det siste lille stykket til den utrolig vakre Gyldne pagode og Huazang Si. Det er fra toppen du kan være så heldig å oppleve ”Havet av skyer”, det vil si at du ser utover skydekket som ligger lavere enn fjelltoppen. Etter turen til toppen går og kjører du ned til midt på fjellet og derfra går du resten av veien på Xiaoping-stien tilbake til fjellets fot.  Xiaoping-stien er oppkalt etter Deng Xiaoping, som på 1980-tallet kjempet aktivt for å bevare naturen ved Emeishan. Langs stien opplever du fjellets enestående skjønnhet, små landsbyer, Wannian Si-tempelet med den meget vakre Samantabhadra og lengre nedover fjellet den flotte Qingyin-paviljongen.

 

Overnatting Bao Guo-klosteret 

Dag 5: Emeishan – Huanglongxi – Chengdu
Dag 5: Emeishan – Huanglongxi – Chengdu

Du legger Emeishan bak deg og kjører først til Tianfu-teplantasjen, der du ser plukkerne som lynraskt knipser de nye skuddene av tebuskene. Det skal mye arbeid til for å plukke en kilo friske teblad, som ved tørkingen svinner til under 300 gram.

Etter besøket her kjører du til Chenjiashan, en landsby i småfjellene mellom Emeishan og Chengdu. Her vandrer du en tur i bakkene, omgitt av sitrusplantasjer. Du ser appelsin-, sitron-, pomolo- og grapefrukttrær på alle kanter, og mange steder henger det modne frukter på trærne.  Du besøker en lokal bondefamilie på gården deres, der konen serverer en deilig tradisjonell lunsj som du spiser sammen med familiens medlemmer på tradisjonell måte rundt bordet. Alle spiser av de samme fatene. Du vil føle deg meget velkommen, selv om familien ikke snakker engelsk. Guiden oversetter gjerne for deg.

Etter dette besøket i et område uten turister (verken kinesiske eller utenlandske) går turen til Huanglongxi. Det er en av Sichuans eldgamle byer som nå er blitt restaurert. Byens gamle trebygninger med sorte tegltak stammet opprinnelig fra Ming- og Qing-dynastienes tid og er gjenoppbygd som tro kopier. Gatene er brolagt med svarte skiferfliser. Byen kan derfor best sammenlignes med et slags friluftsmuseum. Sentralt gjennom byen løper en elv, der det står kopier av gamle vannhjul.  I gatemiljøet kan du oppleve noen av Sichuans spesielle matretter: frityrstekte skorpioner eller slangevin. Her kan du også oppleve noen helt spesielle kinesiske ting, som f.eks. ørerensere som tilbyr å rense ørene dine for en beskjeden sum.

Sent på dagen ankommer du Chengdu, hovedstaden i Sichuan-provinsen i det sørvestlige Kina. Chengdu er et av de viktigste knutepunktene i regionen, både når det gjelder økonomi og transport. Sichuan-provinsen ligger ved foten av Det tibetanske platå, og det er mange etnisk tibetanske landsbyer, tradisjoner og skikker i den vestlige delen av provinsen. Derfor har Chengdu også en stor tibetansk bydel.  Byen er sjarmerende, med hyggelige tehus og gode restauranter.

Overnatting Holly’s Hostel 

Dag 6: Giant Panda Base – Dujiangyan-vanningssystemet
Dag 6: Giant Panda Base – Dujiangyan-vanningssystemet

I formiddag opplever du et av høydepunktene på denne reisen, et besøk hos pandaene på Giant Panda Base. Senteret er et av 4 sentre i Kina som er opprettet for å redde pandaene fra utryddelse og er både naturpark og forskningssenter. Det ligger ca. 10 km fra Chengdu og dekker et område på ca. 300 hektar som inneholder pandaenes eneste matkilde, store bambusplanter.  På senteret er det ca. 120 store pandaer i tillegg til andre spennende dyr, som den flotte røde pandaen og fugler som svarthalset trane. Du ankommer senteret tidlig om morgenen, slik at du får oppleve de sjarmerende pandaene under morgenfôringen. De 4 pandasentrene er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Herfra går turen til Dujiangyan, der du får oppleve noe helt annet på UNESCO-listen. Dujiungyan- vanningssystemet er 2.200 år gammelt og verdens eldste vanningssystem som fraleder vann uten demning.  Gjennom kanalsystemer, strømsteder og oversvømminger ledes vannet ut på den ellers så tørre sletten. Systemet var en ingeniørbragd som fikk stor betydning for utviklingen av vanningssystemer over hele Kina.  Systemet består av tre viktige deler: Yuzui, Feishayan og Baopingkou, som ble konstruert for å kunne kontrollere vannstanden i elvene fra fjellene til slettene rundt Chengdu hele året. Dujiangyan- vanningssystemet ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2000 sammen med Qingcheng-fjellet. Dujiangyan dekker et enormt område, og når du beveger deg rundt, vil det etter hvert gå opp for deg hvor storslått planleggingen og byggingen av dette systemet var og fremdeles er.

Overnatting Holly’s Hostel 

Dag 7: Lokale markeder i Chengdu, teseremoni og Sichuan Hot Pot middag
Dag 7: Lokale markeder i Chengdu, teseremoni og Sichuan Hot Pot middag

Om formiddagen besøker du en rekke lokale markeder, blant annet et lokalt matmarked. Her kan du oppleve hvor annerledes frukt, grønnsaker og kjøtt presenteres og selges. Du ser alt fra høneføtter til vaktelegg. Du kan også oppleve hvordan man lager hakket kjøtt uten en hakkemaskin. Deretter går turen til gaten med tekstiler. Her selges alt fra sengetepper til vinterfrakker – alt sammen en gros. Du ser bærene slepe av sted med kjempelass som de enten bærer på ryggen eller med stor sekkevogn.  Fra stoffmarkedet går turen til kryddermarkedet, der tørrede krydder selges i tonnevis. Duften av pepper og chili er så sterk at det kiler i nesten på lang avstand.

Rundturen på markedene rundes av på Chengdus verdensberømte temarked. Det er et meget hyggelig kvarter med fine butikker der du kan se de forskjellige tesortene bli sortert for hånd. Oppkjøperne kommer fra hele Kina for å handle te, og lokalbefolkningen stikker innom for å kjøpe fine teserviser. I et av tehusene opplever du en klassisk teseremoni, og du får mulighet til å kjøpe te du kan ta med hjem.

Som et passende punktum for oppholdet i Sichuans hovedstad Chengdu spiser du et tradisjonelt Sichuan- måltid – en hot pot. Det er en favorittrett i provinsen og består av kjøtt og grønnsaker som enten kokes i en mild eller meget sterkt krydret suppe. Kjøtt og grønnsaker bringes rå til bordet, og ved bordet koker du selv spydene i suppen. Man kan vel best sammenligne retten med en fondue. I gamle dager var det en rett man fikk om vinteren for å holde varmen, i dag serveres den populære og velsmakende retten året rundt.

Overnatting Holly’s Hostel 

Dag 8: Chengdu - Chongqing - Ciqikou
Dag 8: Chengdu - Chongqing - Ciqikou

Etter frokost kjøres du til jernbanestasjonen, der du reiser med høyhastighetstoget ”G” tilbake til Chongqing. Høyhastighetstog er en viktig del av Kinas moderne infrastruktur, og i tillegg til selve togreisen er det en opplevelse å sjekke inn før togreisen på samme måte som innsjekking til et fly. (I sjeldne tilfeller annullerer myndighetene alle setereservasjoner til ”G”-togene hvis plassene skal brukes til regjeringsformål. Hvis det skulle skje, får du plass på et annet lyntog.)

Etter ankomst i Chongqing ved middagstid går turen til Ciqikou, en gammel by ved bredden av Jialing- elven. Byens historie er uløselig forbundet med produksjonen av porselen, og i dag er byen et populært reisemål for turister pga. de sjarmerende gamle gatene og smugene med små butikker og gaterestauranter.  Utpå ettermiddagen går turen til hotellet, der du skal tilbringe èn natt. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Wanyou Conifer Hotel 

Dag 9: Hjemreise Beijing - Norge
Dag 9: Hjemreise Beijing - Norge

Dagen er til fri disposisjon før du blir kjørt til flyplassen der du setter kursen mot Norge. Det er mellomlanding(er) underveis. 
(Det er mulig at du først ankommer Norge på dag 10)

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.