Tlf. 21 95 37 99 | Man - Fre 9 - 16
ForsideReiser til Øst- og Sørøst-AsiaKinaPandaer & det klassiske Kina
Kina | 14 dager:

Pandaernes rike og det klassiske Kina

Høydepunkter på denne reisen:

Chongqing, Leshan-buddaen, Emeishan-fjellet, Tianfu teplantasje, besøk i landsbyen Chenjiashan, Huanglongxi, Giant Panda Base, Dujiangyan-vanningssystem, lokale markeder i Chengdu, Songpan, Mu Ni Gou, Jiuzhaigou nasjonalpark, Beijing, Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Kullhøyden, Den kinesiske mur.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Chongqing og hjem fra Beijing
 • Flyreise fra Jiuzhaigou til Beijing
 • Bussreise (offentlig buss) fra Chongqing til Leshan og fra Chengdu til Songpan
 • 12 netter på 3-stjerners hoteller og 2-stjerners gjestehus
 • Lokal engelskspråklig guide
 • 12 x frokost (dag 3 – 13)
 • 8 x lunsj (dag 2, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Transport i bil eller minibuss med luftkjøling på utflukter
 • Transport i parkbusser i nasjonalparker
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • De tre kløfters museum
 • Arhat-tempelet
 • Leshan-kjempebuddhaen
 • Emeishan
 • Lingyun-tempelet
 • Dujiangyan-vanningssystemet
 • Den restaurerte byen Huanglongxi
 • Chengdu Panda Breeding Center
 • Lokale markeder i Chengdu
 • Wenshu-templet
 • Mu Ni Gou
 • Jiuzhaigou nasjonalpark (transport kun mulig i nasjonalparken shuttle bus)
 • Himmelens tempel
 • Den himmelske freds plass
 • Den forbudte by
 • Kullhøyden
 • Houhai og Nanluoguxiang
 • Kabelbanen ved Den kinesiske mur
 • Den kinesiske mur
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 4.200 kr.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper
Velg denne reise fordi…

Sichuan er drøm for alle naturelskere som gjerne vil ha en reise krydret med enestående kultur. Sichuan ligger på grensen til Tibet og har mange etniske minoriteter som bor i vakre gamle byer og landsbyer. Naturen er overveldende, med dramatiske fjell og frodige deler, gjennomskåret av utallige elver. Mange områder er utnevnt til nasjonalparker fordi det ikke finnes maken til disse unike landskapene andre steder i verden. I dag har Sichuan 6 UNESCO-verdensarvsteder, og på denne reisen besøker du 4 av dem. Sichuan kalles ofte ”Kinas brødkurv”, og provinsens historie går flere tusen år tilbake i tid. I tillegg er Sichuan hjemstedet til pandaen, selve symbolet for naturvern, som sjarmerer alle naturparkenes besøkende. Reisen avsluttes i Beijing, der du får oppleve alle byens klassiske høydepunkter som inkluderer 3 UNESCO-verdensarvsteder, blant annet Den forbudte by og Den kinesiske mur.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst Chongqing
Dag 2: Ankomst Chongqing

Etter ankomst i Chongqing går du gjennom passkontrollen og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt.

Chongqing er Kinas 4. største by og har rundt 28 millioner innbyggere.  Hjertet av byen ligger der elvene Yangtze og Jialing flyter sammen. Chongqing er en meget gammel by, der befolkningen alltid har levd med naturens rikdommer og både fjellene og elvenes luner. Chongqing regnes for å være bayu-kulturens vugge, en kultur som mestret produksjonen av bronse og utgjorde et selvstendig, blomstrende keiserdømme allerede for 3.000 år siden. I dag er Chongqing en meget moderne by med skyskrapere og et dynamisk forretningsliv.  Byen er av mange turister kjent som startstedet for reisen på Yangtze-elvens øvre løp gjennom De tre kløfter frem til den store vandkraftdemningen ved Yichang.

Etter ankomst kjører du inn på byens sentrale torg, som ligger mellom Folkets store hall på den ene siden og De tre kløfters museum. Folkets store hall er bygget med Himmelens tempel som forbilde. På torget vil du i morgentimene oppleve byens borgere utføre tai chi, danse vals, drive med gymnastikk eller andre fysiske øvelser. Herfra går du til De tre kløfters museum. På museet får du historien om kulturen og utviklingen i Chongqing og De tre kløfter frem til bygningen av den store demningen. Et høydepunkt er en fantastisk film om en tur ned Yangtze i en 360° kino. Heretter går turen til byens moderne sentrum, der internasjonale varemerkebutikker ligger side om side, akkurat som i New York, London og Singapore.  Som en sterk kontrast til dette venter Arhat-tempelet, som med sin 1000-årige historie er et av Chongqings eldste templer. Templet var bebodd av ca. 25 familier inntil få for år siden, da stedet fikk museumsstatus.

Overnatting Wanyou Conifer Hotel 

Dag 3: Chongqing – Leshan - Emeishan
Dag 3: Chongqing – Leshan - Emeishan

Guiden følger deg til busstasjonen, og du kjører med bus til Leshan. Her blir du møtt av en ny guide.

I Leshan står verdens største steinbuddha, den er uthugget i en klippe med utsikt over stedet der 3 elver løper sammen: Dadu Minjiang og Qingui. Leshans kjempebuddha er 71 m høy og kan ses på mange kilometers avstand.  Uthuggingen av statuen begynte i år 713 og tok 90 år.  Leshan-buddhaen hylles med rette mange poetiske dikt og sanger, og er i dag å finne på UNESCOS verdensarvliste.

Fra vannspeilet til toppen av klippen går det en smal trapp ved siden av buddhaen, og for hvert trinn du tar, vil beundringen for denne enorme statuen stige. På toppen, bak Leshan-buddhaens hode, ligger Lingyun-tempelet, og herfra kan du se detaljene på buddhaens hode. Tempelet rommer også mange interessante statuer og dekorasjoner i vakre farger. Leshan-buddhaen ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1996. I stedet for å gå frem til og ned langs statuen, kan du velge å seile på elven. Her vil du tydelig se hvor de to elvene løper sammen: den gule, mudrete elven fra slettene og den klare fra fjellene. Fra elven har du en helt fantastisk utsikt til statuen, og kun herfra kan du se hele statuen.

Fra Leshan kjører du til Emeishan. Turen er ikke lang, og etter ankomst kjører du gjennom Emeishan- turistlandsbyen frem til Baoguo kloster og tempel, der du skal bo i de kommende 2 nettene.

Overnatting Bao Guo-klosteret 

Dag 4: Emeishan
Dag 4: Emeishan

Emeishan er et av Kinas fire hellige buddhistiske fjell. Navnet Emei betyr vakre øyenbryn og viser til to topper som minner om øyenbryn. Emeishan er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Fjellet er 3.099 m høyt og regnes for å være Kinas vakreste fjell. Dette fjellet er et mål for mange buddhistiske pilgrimmer, og noen av dem går hele veien til toppen og ned igjen. Fra byen kjører du med vanlig shuttle bus til Leidongpin langs svingete fjellveier! Fra Leidongpin vandrer du ca. 1,5 km frem til Jieyin-tempelet, det siste tempelet før toppen. (Fra Jieyin-tempelet er det 6 km til toppen) Derfra går det en kabelbane nesten helt til toppen, og du går det siste lille stykket til den utrolig vakre Gyldne pagode og Huazang Si. Det er fra toppen du kan være så heldig å oppleve ”Havet av skyer”, det vil si at du ser utover skydekket som ligger lavere enn fjelltoppen.

Etter turen til toppen går og kjører du ned til midt på fjellet og derfra går du resten av veien på Xiaoping-stien tilbake til fjellets fot.  Xiaoping-stien er oppkalt etter Deng Xiaoping, som på 1980-tallet kjempet aktivt for å bevare naturen ved Emeishan. Langs stien opplever du fjellets enestående skjønnhet, små landsbyer, Wannian Si-tempelet med den meget vakre Samantabhadra og lengre nedover fjellet den flotte Qingyin-paviljongen.

Om kvelden har du mulighet til å besøke et av badene som er bygget rundt de varme kildene.

Overnatting Bao Guo-klosteret 

Dag 5: Emeishan – Huanglongxi – Chengdu
Dag 5: Emeishan – Huanglongxi – Chengdu

Du legger Emeishan bak deg og kjører først til Tianfu-teplantasjen, der du ser plukkerne som lynraskt knipser de nye skuddene av tebuskene. Det skal mye arbeid til for å plukke en kilo friske teblad, som ved tørkingen svinner til under 300 gram.

Etter besøket her kjører du til Chenjiashan, en landsby i småfjellene mellom Emeishan og Chengdu. Her vandrer du en tur i bakkene, omgitt av sitrusplantasjer. Du ser 
appelsin-, sitron-, pomolo- og grapefrukttrær på alle kanter, og mange steder henger det modne frukter på trærne.  Du besøker en lokal bondefamilie på gården deres, der konen serverer en deilig tradisjonell lunsj som du spiser sammen med familiens medlemmer på tradisjonell måte rundt bordet. Alle spiser av de samme fatene. Du vil føle deg meget velkommen, selv om familien ikke snakker engelsk. Guiden oversetter gjerne for deg.

Etter dette besøket i et område uten turister (verken kinesiske eller utenlandske) går turen til Huanglongxi. Det er en av Sichuans eldgamle byer som nå er blitt restaurert. Byens gamle trebygninger med sorte tegltak stammet opprinnelig fra Ming- og Qing-dynastienes tid og er gjenoppbygd som tro kopier. Gatene er brolagt med svarte skiferfliser. Byen kan derfor best sammenlignes med et slags friluftsmuseum. Sentralt gjennom byen løper en elv, der det står kopier av gamle vannhjul.  I gatemiljøet kan du oppleve noen av Sichuans spesielle matretter: frityrstekte skorpioner eller slangevin. Her kan du også oppleve noen helt spesielle kinesiske ting, som f.eks. ørerensere som tilbyr å rense ørene dine for en beskjeden sum.

Sent på dagen ankommer du Chengdu, hovedstaden i Sichuan-provinsen i det sørvestlige Kina. Chengdu er et av de viktigste knutepunktene i regionen, både når det gjelder økonomi og transport. Sichuan-provinsen ligger ved foten av Det tibetanske platå, og det er mange etnisk tibetanske landsbyer, tradisjoner og skikker i den vestlige delen av provinsen. Derfor har Chengdu også en stor tibetansk bydel.  Byen er sjarmerende, med hyggelige tehus og gode restauranter.

Overnatting Holly’s Hostel 

Dag 6: Giant Panda Base og Dujiangyan-vanningssystemet
Dag 6: Giant Panda Base og Dujiangyan-vanningssystemet

I formiddag opplever du et av høydepunktene på denne reisen, et besøk hos pandaene på Giant Panda Base. Senteret er et av 4 sentre i Kina som er opprettet for å redde pandaene fra utryddelse og er både naturpark og forskningssenter. Det ligger ca. 10 km fra Chengdu og dekker et område på ca. 300 hektar som inneholder pandaenes eneste matkilde, store bambusplanter.  På senteret er det ca. 120 store pandaer i tillegg til andre spennende dyr, som den flotte røde pandaen og fugler som svarthalset trane. Du ankommer senteret tidlig om morgenen, slik at du får oppleve de sjarmerende pandaene under morgenfôringen. De 4 pandasentrene er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Herfra går turen til Dujiangyan, der du får oppleve noe helt annet på UNESCO-listen. Dujiungyan- vanningssystemet er 2.200 år gammelt og verdens eldste vanningssystem som fraleder vann uten demning.  Gjennom kanalsystemer, strømsteder og oversvømminger ledes vannet ut på den ellers så tørre sletten. Systemet var en ingeniørbragd som fikk stor betydning for utviklingen av vanningssystemer over hele Kina.  Systemet består av tre viktige deler: Yuzui, Feishayan og Baopingkou, som ble konstruert for å kunne kontrollere vannstanden i elvene fra fjellene til slettene rundt Chengdu hele året. Dujiangyan- vanningssystemet ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 2000 sammen med Qingcheng-fjellet. Dujiangyan dekker et enormt område, og når du beveger deg rundt, vil det etter hvert gå opp for deg hvor storslått planleggingen og byggingen av dette systemet var og fremdeles er.

Overnatting Holly’s Hostel 

Dag 7: Lokale markeder i Chengdu, teseremoni og Sichuan Hot Pot-middag
Dag 7: Lokale markeder i Chengdu, teseremoni og Sichuan Hot Pot-middag

Om formiddagen besøker du en rekke lokale markeder, blant annet et lokalt matmarked. Her kan du oppleve hvor annerledes frukt, grønnsaker og kjøtt presenteres og selges. Du ser alt fra høneføtter til vaktelegg. Du kan også oppleve hvordan man lager hakket kjøtt uten en hakkemaskin. Deretter går turen til gaten med tekstiler. Her selges alt fra sengetepper til vinterfrakker – alt sammen en gros. Du ser bærene slepe av sted med kjempelass som de enten bærer på ryggen eller med stor sekkevogn.  Fra stoffmarkedet går turen til kryddermarkedet, der tørrede krydder selges i tonnevis. Duften av pepper og chili er så sterk at det kiler i nesten på lang avstand.

Rundturen på markedene rundes av på Chengdus verdensberømte temarked. Det er et meget hyggelig kvarter med fine butikker der du kan se de forskjellige tesortene bli sortert for hånd. Oppkjøperne kommer fra hele Kina for å handle te, og lokalbefolkningen stikker innom for å kjøpe fine teserviser. I et av tehusene opplever du en klassisk teseremoni, og du får mulighet til å kjøpe te du kan ta med hjem.

Som et passende punktum for oppholdet i Sichuans hovedstad Chengdu spiser du et tradisjonelt Sichuan- måltid – en hot pot. Det er en favorittrett i provinsen og består av kjøtt og grønnsaker som enten kokes i en mild eller meget sterkt krydret suppe. Kjøtt og grønnsaker bringes rå til bordet, og ved bordet koker du selv spydene i suppen. Man kan vel best sammenligne retten med en fondue. I gamle dager var det en rett man fikk om vinteren for å holde varmen, i dag serveres den populære og velsmakende retten året rundt.

Overnatting Holly’s Hostel 

Dag 8: Chengdu – Songpan
Dag 8: Chengdu – Songpan

Tidlig om morgenen kjører du med rutebuss fra Chengdu til Songpan, ca. 300 km nord for Chengdu. Guiden setter deg på bussen, som er av god og høy standard, nesten som europeiske busser. Bussen gjør kortere og lengre stopp underveis, slik at du kan strekke bena og kjøpe litt mat og drikke. På turen beveger du deg fra det flate slettelandskapet ved Chengdu opp gjennom bakker og små fjell til de imponerende fjellene i Min Shan, flere er over 6.000 høye. Dette er en meget vakker tur, som tar mellom 6 og 8 timer, helt avhengig av  trafikken. Etter ankomst blir du møtt av en ny guide som følger deg til hotellet.

Byen Songpan er en av Kinas ukjente og helt fantastiske byer. Den engelske botanikeren Ernest Henry Wilson skrev: ”If destiny arranges me to live in Western China, I have no other choice but Songpan.” Og dette er et helt utrolig flott.  Byen er meget gammel og ca. halvparten av den høye og brede bymuren er ennå bevart. Her har mange etniske folk – buddhister og muslimer – bodd side ved side gjennom århundrene – i fredelig sameksistens. I gatemiljøet ser du flere tradisjonelle klesdrakter enn vestlige klær. De tibetanske kvinnene går med fantastiske hodeplagg både i byen og når de utfører det harde arbeidet på markene. Yakokse-slakteriet ligger midt i byen, og her går ingenting til spille. Langs gatene er det mange utstilte varer som utfordrer sansene, eller hva sier du til tørket oksetunge, tørket nyre i fettomslag eller en halv røkt and, inkludert nebb og klør?

Songpan ligger ca. 3000 moh., så det er kjølig, og en stor temperaturforandring fra de 25° – 30° du opplevde i Chengdu. I dagene som kommer vil du trenge både fleecegenser og vindtett jakke.

Overnatting Old House Inn 

Dag 9: Mu Ni Gou
Dag 9: Mu Ni Gou

Du skal på en spennende vandretur i dag, til Mu Ni Gou, et fantastisk naturområde. Det ligner Huanglong, men har mye færre mennesker. Du kjører fra Songpan til Mu Ni Gou, en ca. 30 minutters kjøretur fra Songpan. Når du er fremme i Mu Ni Gou, går du på naturstier. Mu Ni Gou består av to daler med mer enn 100 sjøer, naturlige varme kilder og fosser. Zhaga-fossen og Erdao-sjøen regnes for å være de aller vakreste stedene. Dalen ligger i 2.800 – 4.070 moh., med fjelltopper opp mot 6.000 moh. Fjellsidene er grønnkledte med både løvtrær og nåletrær og massevis av rododendron og det meget sjeldne rognetreet med rosa bær. Vannet er krystallklart og lysende blått og det hviler en helt magisk stemning over området. Terrassesjøene kalles De fem fargers sjøer pga. fargespillet i vannet. Dalen er et av de sjeldne karst-landskapene som oppstår ved spesielle geologiske forhold i kjølige fjellområder, der kalkavleiringer skaper særegne former. Her i Mu Ni Gou er det også grotter med stalaktitter, uberørt skog, fjellbeiter, svovelholdige kilder, sjeldne planter og dyr – den tibetanske befolkningen, templer og kultur.

Historisk var Mu Ni Gou et viktig sted på Kinas gamle handelsruter, der teen ble fraktet av bærere og pakkhester gjennom daler og uveisomme fjell.  Det var bl.a. her Ernest Wilson tok mange av sine fantastiske bilder for 100 år siden.

Overnatting Old House Inn 

Dag 10: På oppdagelsesferd i Jiuzhaigou nasjonalpark
Dag 10: På oppdagelsesferd i Jiuzhaigou nasjonalpark

I Jiuzhaigou finner du et eventyrlig landskap med fjell, klipper, elver, sjøer og fosser, sammen med etnisk tibetanske landsbyer. Mest kjent er de turkisblå og grønne sjøene, de spektakulære fossene og de smale, koniske kalksteinsformasjonene. Jiuzhaigou betyr ”de ni landsbyers dal”, og navnet viser til de etnisk tibetanske og qiang-landsbyene som ligger i kløften. Dalen ble først ”oppdaget” midt på 1970-tallet av skogsarbeidere som raskt ble oppmerksomme på områdets særegne skjønnhet. De påvirket myndighetene til å frede dalen ved å utnevne den til nasjonalpark. Dalen var imidlertid bebodd, og når du beveger deg gjennom de små landsbysamfunnene, får du også interessante kulturelle opplevelser.

Det bor ca. 1.100 mennesker i landsbyene, og de er tibetanere eller qiang, begge minoriteter med dype røtter i buddhistisk tro og tradisjoner. Templene er rikt ornamentert og det finnes bønnehjul, som i Tibet. Mange av dalens beboere bruker helt eller delvis tradisjonell klesdrakt. Nasjonalparken har et unikt dyreliv, bl.a. er pandaene vendt tilbake etter at bambusen igjen er vokst seg stor etter blomstringen på 1980-tallet. Området ble oppført på UNESCOs verdensarvliste i 1992.

Du tilbringer hele dagen i Jiuzhaigou nasjonalpark. Der er en ca. 2 timers kjøretur fra Songpan til nasjonalparken.  Hovedattraksjonene – og den tilgjengelige delen av parken – er Shuchin-kløften fra inngangen og frem til Norinam samt de to sidekløftene Chawa og Rize. Det y-formede området dekker 720 km² og omfatter 118 fjellsjøer, 17 fosser – noen av dem i trapper – mange vannløp og et utall sjeldne dyr og planter. Vannet, som kan ha mange forskjellige klare blå og grønne farger pga. mineralene i området, er selve sjelen i nasjonalparken, det som skaper både det spesielle landskapet og den helt særegne stemningen.

I Kina fortelles det om vannet i Jiuzhaigou: ”at intet vann fortjener din oppmerksomhet når du først har sett vannet her”. De berømte severdighetene i parken har poetiske navn og omfatter bl.a. ”Det hengende sverds kilde”, ”Det duftende gressets sjø”, ”Svanesjøen” og ”Perleelvens foss”. 
Du går og kjører gjennom deler av parken og bruker tiden der du helst vil være. Parkens egne busser kjører hele tiden, og du hopper av og på som du vil.

OBS! Fra inngangen til nasjonalparken er det kun mulig å kjøre i nasjonalparkens shuttle bus. Transport i privat minibuss tillates ikke. Nasjonalparkens buss fungerer godt og det er mange avganger.

Overnatting Old House Inn 

Dag 11: Songpan – Beijing
Dag 11: Songpan – Beijing

Du har dagen til fri disposisjon til du blir kjørt til flyplassen. 
Sent på dagen flyr du fra Jiuzhaigou til Beijing. Ved ankomst i Beijing blir du møtt av guiden, som bringer deg til hotellet.

Overnatting Dongfang Hotel 

Dag 12: Sightseeing i det historiske Beijing
Dag 12: Sightseeing i det historiske Beijing

Etter innsjekking er det sightseeingtur i Beijing, som har vært Kinas hovedstad i ca. 700 år. Beijing er fremdeles det kinesiske rikets administrative sentrum, med tilhørende palasser og templer. Selv om mye gammelt har måttet vike for det moderne samfunnet, har byen fremdeles mange historiske bygninger. Dagens opplevelser starter ved Himmelens tempel, som ligger i det sørøstlige Beijing. Hvert år dro keiseren hit fra Den forbudte by for å be om gudenes gunst for en god høst. I dag brukes parken av tusenvis av Beijings innbyggere når de utøver tai chi, synger eller danser til musikken fra en gammel ghettoblaster eller en moderne smarttelefon.

Heretter går turen til Den himmelske freds plass i hjertet av byen. Plassen er så stor at den lett rommer 1 million mennesker. Mao Zedongs mausoleum ligger på plassen.  I den andre enden av plassen finner vi inngangen til Den forbudte by, og derfra regjerte 24 keisere Riket i midten. I dag pryder formann Maos kontrafei muren over porten og Den forbudte by er et stort museum. Den forbudte by måler 760 m x 1000 m, og er Kinas best bevarte og flotteste palass med et utall vakre bygninger. Den forbudte by fikk sitt navn fordi det var forbudt for vanlige mennesker å krysse broen inn til det store palasset, og dødsstraff ble raskt ilagt dem som overtrådte forbudet. Innenfor murene var det kun keiseren og hans familie og embedsmenn som fikk lov til å oppholde seg.

Fra Den forbudte by går turen til Kullhøyden, en menneskeskapt høyde nord for Den forbudte by. Herfra kunne den keiserlige hæren holde utkikk etter de onde åndene fra nord, som bare brakte død og elendighet med seg. Kullhøyden er Beijings høyeste punkt, og i klart vær er det en flott utsikt herfra.

Dagen rundes av med besøk i Houhai og Nanluoguxiang. Houhai-sjøen er en av 3 sjøer med fellesbetegnelsen ShiChaHai. Her er det mange småhus med gårdsplasser, og det et vidunderlig område med en opphøyd i ro som står i sterk kontrast til denne ellers så travle byen. Samtidig er det et av byens absolutte ”in-steder”, der mange kafeer og barer og småbutikker med klær og kunsthåndverk er dukket opp. 
I kveld er det også mulig å kjøpe billett til et kung fu-show, en helt enestående artistopplevelse.

Overnatting Dongfang Hotel 

Dag 13: Den Kinesiske Mur
Dag 13: Den Kinesiske Mur

I dag går turen til Den kinesiske mur. 
Den store muren, som kineserne selv kaller den, er et 6.000 km langt og meget imponerende forsvarsverk, der den strategiske plasseringen var det viktigste. Muren ligger derfor på toppen av en bergrygg, noe som gjorde det vanskelig for fienden å komme over den. Deler av muren er meget bratte og trinnene har ulik bredde og høyde.

Du besøker muren ved Mutianyu, der du kan se den sno seg over mange kilometer, et fantastisk syn. I det fjerne kan du skimte de ensomme vakttårnforpostene som ligger på en bergrygg litt lengre mot nord. Muren varierer sterkt i bredde og stigning. På det restaurerte stykket er muren mellom 6 og 8 meter høy og 3 til 5 meter bred. Langs hele muren er det skyteskår og vakttårnene står med få hundre meters mellomrom.

Overnatting Dongfang Hotel 

Dag 14: Hjemreise Beijing - Norge
Dag 14: Hjemreise Beijing - Norge

Dagen er til fri disposisjon til du blir kjørt til flyplassen, der du setter kursen mot Norge. Det er mellomlanding(er) underveis. 
(Det er mulig at du først ankommer Norge på dag 15)

Få gratis tilbud
Additional Information
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.