Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaKinaKinas høydepunkter
Kina | 10 dager:

Kinas høydepunkter

Høydepunkter på reisen:

Beijing, Sommerpalasset, Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Kullhøyden, Den kinesiske mur, Terrakottahæren, besøk i lokal landsby, Xi’an, Shanghai, kanalbyen Zhujiajiao.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Beijing og hjem fra Shanghai
 • Togreise med høyhastighetstog fra Beijing til Xi’an
 • Flyreise innenriks i Kina fra Xi’an til Shanghai
 • 8 netter på 4-stjerners hoteller
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 8 x frokost (dag 3-10)
 • 6 x lunsj (dag 3-4, 6-9)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg på utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Sommerpalasset, Houhai og Nanluoguxiang
 • Himmelens Tempel-parken, Den Himmelske Freds Plass
 • Den Forbudte By, Kullhøyen
 • Den Kinesiske Mur
 • Villgåspagoden
 • Den Store Moskéen, Xi’an-basaren
 • Terrakottahæren, Lokal landsby ved Xi’an
 • Xi’ans bymur
 • The Bund, Shanghai World Financial Center, Yuyaun-hagen
 • Kanalbyen Zhujiajiao
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 3.200 kr.
Rabatt ved barn under 12 år og større grupper
Velg denne reise fordi…

På denne 10 dager lange høydepunktreisen i Kina starter du i det historiske maktsenteret, Beijing, hvor du opplever Den Forbudte By, Sommerpalasset, Himmelens Tempel og en spasertur på Den Kinesiske Mur. Deretter går turen 1000 km mot sørvest til Xi’an, som for 2200 år siden var vuggen for det første samlede Kina. Det var her Keiser Qin utstedte ordre om å bygge Den Kinesiske Mur, og det var her han valgte å oppføre sitt enorme gravmæle, Terrakottahæren. Turen avrundes i det moderne Kinas økonomiske sentrum, Shanghai. Her raser den kinesiske utviklingen avsted med ekspressfart, og det er her det blir tydelig at avstanden mellom rik og fattig er større enn noensinne. Kina er på alle måter et fascinerende land med en fascinerende historie, en fascinerende kultur og en fascinerende mentalitet, hvor mange av våre vestlige begreper blir snudd opp ned.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Beijing
Dag 2: Ankomst Beijing

Ved ankomst til Beijing går du gjennom immigrasjon og toll, og blir møtt av guiden vår som står i ankomsthallen med et Asiatours-skilt. Du blir kjørt til hotellet ditt, og etter innsjekking og en kort hvil begynner opplevelsene.

Beijing er det moderne Kinas hovedstad, men byen har vært hovedstad i ca. 700 år. Den gang som i dag var Beijing rikets administrative kraftsenter, med tilhørende palasser og templer. Selv om mye av det gamle har måttet vike for moderne byggverk, har byen fremdeles mange historiske bygninger. 
Dagens tur går til Sommerpalasset, som til tross for navnet ikke er et palass i egentlig forstand, men en keiserlig park ved Kunming-sjøen. Spesielt Qing-dynastiets hoff tilbragte store deler av året her, særlig de siste årene før keiserrikets fall. I Sommerpalasset kan du oppleve flere eksempler på det rike keiserhofs dekadente utskeielser, f.eks. en båt i ren marmor, som dog aldri kom på vannet!

Dagen avrundes med besøk i Houhai og Nanluoguxiang. Houhai-sjøen er en av 3 sjøer, som samlet kalles ShiChaHai. Her er det mange små gårdshagehus, og det er et vidunderlig område med en utpreget ro som står i sterk kontrast til den ellers så travle byen. Samtidig er det et av byens ordentlige «in-steder», og det har dukket opp mange kaféer, barer og småbutikker med klær og kunsthåndverk.

Overnatting Dong Fang Hotel 

Dag 3: Sightseeing i det historiske Beijing
Dag 3: Sightseeing i det historiske Beijing

Dagens opplevelser starter ved Himmelens Tempel-parken, som ligger i det sørøstlige Beijing. Hvert år dro keiseren hit fra Den Forbudte By for å be om gudenes gunst for en god høst. I dag brukes parken av tusenvis av Beijings innbyggere, som utøver tai chi, synger eller danser til musikken fra en gammel ghettoblaster eller en moderne Smartphone.

Heretter går turen til Den Himmelske Freds Plass i hjertet av byen. Plassen er så stor at den uten problemer kan romme 1 million mennesker. Mao Zedongs mausoleum ligger på plassen, og her står det alltid en lang kø av mennesker, som gjerne vil defilere forbi Maos balsamerte lik.  I den andre enden av plassen ligger inngangen til Den Forbudte By, hvorfra 24 keisere regjerte Midtens Rike. I dag pryder Formann Maos portrett muren over porten, og Den Forbudte By er et stort museum. Den Forbudte By måler 760 m x 1000 m, og det er Kinas best bevarte og flotteste palass med dusinvis av vakre bygninger. Den Forbudte By har fått dette navnet fordi det var forbudt for menige å krysse broen inn i det store palasset, og det ble raskt utmålt dødsstraff til dem som brøt forbudet. Bare keiseren, hans familie og hans embetsfolk fikk komme innenfor murene.
Fra Den forbudte By går turen til Kullhøyden, som er et menneskeskapt høydedrag nord for Den Forbudte By. Herfra kunne keiserens hær holde utkikk etter de onde åndene fra nord, som bare bragte død og elendighet med seg. Høyden er Beijings høyeste punkt, og når det er pent vær er utsikten herfra fremragende.

Du avrunder dagen i Beihai-parken, som var en av keiserens mange hager, og som i dag er en høyt skattet folkepark i hjertet av byen. Folk fra de omkringliggende hutongene bruker parken mye. Her utøver de tai chi eller gymnastikk, danser vals og skriver poesi med vann på flisene. 
I kveld har du muligheten til å kjøpe billetter til et Kong fu-show, som er en helt enestående artistisk opplevelse.

Overnatting Dong Fang Hotel 

Dag 4: Den Kinesiske Mur
Dag 4: Den Kinesiske Mur

I dag går turen til Den kinesiske mur.
Den store muren, som kineserne selv kaller den, er et 6.000 km langt og meget imponerende forsvarsverk, der den strategiske plasseringen var det viktigste. Muren ligger derfor på toppen av en bergrygg, noe som gjorde det vanskelig for fienden å komme over den. Deler av muren er meget bratte og trinnene har ulik bredde og høyde.

Du besøker muren ved Mutianyu, der du kan se den sno seg over mange kilometer, et fantastisk syn. I det fjerne kan du skimte de ensomme vakttårnforpostene som ligger på en bergrygg litt lengre mot nord. Muren varierer sterkt i bredde og stigning. På det restaurerte stykket er muren mellom 6 og 8 meter høy og 3 til 5 meter bred. Langs hele muren er det skyteskår og vakttårnene står med få hundre meters mellomrom.

Du kan gå hele veien til toppen og ned igjen eller, mot betaling (ca. 100 CNY), ta kabelbanen frem og tilbake. Fra toppen av muren blir du belønnet med en fantastisk utsikt, og du kan tydelig se hvordan muren slynger seg vakkert gjennom landskapet.

Overnatting Dong Fang Hotel 

Dag 5: Togreise med G-høyhastighetstog fra Beijing til Xi'an
Dag 5: Togreise med G-høyhastighetstog fra Beijing til Xi'an

Etter frokost blir du kjørt til Beijing Togstasjon. Herfra skal du med G-høyhastighetstoget fra Beijing til Xi’an. Turen tar knapt 6 timer, og du vil oppleve det skiftende landskapet utenfor. Fra millionbyen Beijing går turen gjennom fjellene, over sletter og forbi jordbruks- og industriområder. Toget holder en fart på opptil 350 km i timen. Setene ligner flyseter, og det er gode fasiliteter ombord på toget. 

Ved ankomst i Xi’an blir du mottatt av en sjåfør som kjører deg til hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Xi’an er en av Kinas mange spennende byer. Byen var gjennom århundrer den østlige endestasjonen for den viktige handelsruten, Silkeveien. Det har preget utviklingen i byen som var i besittelse av store verdier og rommet mange religiøse retninger. Da Silkeveien mistet sin betydning som handelsvei, ble Xi’an glemt, og gikk stort sett i dvale frem til 1974, da en av Kinas mest betydningsfulle kulturskatter, Terrakottahæren, dukkede opp av jorden. Det arkeologiske funnet satte øyeblikkelig Xi’an tilbake på verdenskartet, ikke som hovedstad men som et av stedene for UNESCOs verdensarv. Byen har også en helt unik bymur, som stort sett er uberørt. De fleste av husene i byen og øvrige bygninger er modernisert og langt yngre end muren, men Trommetårnet er godt bevart og ligger 2 minutters gange fra hotellet.

Overnatting Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 6: Terrakottahæren
Dag 6: Terrakottahæren

Terrakottahæren ble bygget som et helt enestående gravmæle av og for Kinas første keiser, Qin Shi Huang. Terrakottahæren består av over 6000 mannsstore soldater, alle med forskjellig ansiktsuttrykk. Soldatene er oppstilt i kampformasjon, og vokter keiserens siste hvilested. Det er bygget to store haller over dette funnet, som er restaurert og oppstilt der de er funnet. Dessuten er det bygget et museum til noen vakre og unike artefakter, f.eks. bronse, guld og sølv skatter, som er funnet i gravmælet. Hele området er meget imponerende, og besøket er et av turens absolutte høydepunkter.

Heretter venter et besøk i en lokal landsbyen, hvor du opplever det lokale leveviset på landet i dagens Kina som kontrast til keiserrikets storhet.

Overnatting Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 7: Villgåspagoden, Xi-ans bymur, basaren og Den Store Moské, Xian-Shanghai
Dag 7: Villgåspagoden, Xi-ans bymur, basaren og Den Store Moské, Xian-Shanghai

Din sightseeingtur i Xi’an starter ved Villgåspagoden, som er hellig for buddhister og er et av Xi’ans vakre kjennetegn. Deretter er det Den Store Moské og basaren som gjelder. Moskéen er aktiv, og bygningen er tydelig kinesisk omgitt av en vakker hage. Basaren ligger ved siden av moskéen, og her kan du kjøpe alt fra sengetepper til suvenirer.

Sightseeingturen i Xi’an avrundes med en tur på byens fantastiske og helt intakte ringmur. Muren stammer fra Ming-dynastiet, men følger den opprinnelige muren fra Tang-dynastiet. Muren er 14 km lang, og er sammen med byens sentrale trommetårn ikonisk for Xi’an. Du kan sykle turen rundt på den stort sett helt flate bymur.

Herfra går turen til flyplassen, og du flyr til Shanghai, millionbyen som er landets økonomiske ekspresstog. På flyplassen blir du møtt av guiden, og kjørt til hotellet hvor du skal bo de neste 4 nettene.

Overnatting Jing An Hotel 

Dag 8: Sightseeing i Shanghai: The Bund Yuyuan-hagen, Nanjing Lu, Xintiandi og Shanghai World Financial Center
Dag 8: Sightseeing i Shanghai: The Bund Yuyuan-hagen, Nanjing Lu, Xintiandi og Shanghai World Financial Center

Shanghai ligger ved munningen av den mektige Yangtze-elven i Østkinahavet. Byens plassering har i seg selv alltid gitt byen en strategisk betydning. Byens historie går omtrent 1000 år tilbake, hvor den allerede fikk status som handelsby. I dag er det Kinas største by med omtrent 25 millioner innbyggere.

Om morgenen besøker du den parklignende havnepromenaden, The Bund, som går langs Huangpu-elven mellom den smale Wusong-elven og den gamle bydelen. The Bund var tidligere Shanghais ”Wall Street” for utenlandske investorer og handelsfolk. Et unikt innslag langs The Bund i dag, er de mange innbyggerne som møtes her for å danse vals eller gjøre tai chi.

Heretter går turen til Chenghuangmiao, som ikke bare refererer til det fantastiske tempelkomplekset, men også til hele bydelen med små butikker med lokale varer. Chenghuangmiao er forbundet med Yuyuan-hagen. Yuyuan stammer fra 1577 og ble bygget av en embetsmann i Ming dynastiet, Pan Yunduan. Hagen et av de vakreste eksemplene på kinesisk hagekunst. Yu betyr behagelig og tilfredsstillende på kinesisk, og hagen ble bygget for Pans foreldre slik at de hadde et deilig sted å nyte deres otium.

Så gjelder det kolonitidens franske bydel, Xintiandi. Bydelen består av tradisjonelle, restaurerte Shikumen-hus langs smale gater og gyter. Mange av husene brukes i dag som forretninger, kaféer og restauranter. Xintiandi betyr ”ny himmel og jord” og regnes for å være det første livsstilssenteret i Kina.

 

På veien fra Xintiandi passerer du Tianzifang kunstpark, som er blitt et av Kinas aller mest produktive kunstområder, der det dukker opp stadig flere gallerier, kafeer og verksteder. Du fortsetter til Shanghais vartegn, Shanghai World Financial Center, en 492 meter bygning med 101 etasjer. Skyskraperen sto ferdig i 2008. Bygningen er et symbol på handel og kultur og huser både kontorer, konferansefasiliteter og kunstutstillinger. I 79.-93. etasje ligger det 5-stjerners luksushotellet Park Hyatt. Fra 94.-100. etasje er det et observatorium med en fantastisk utsikt over byen.

Dagens mange opplevelser avrundes i Nanjing Lu, som er Kinas mest kjente shoppinggate. Gaten er 5,5 km lang og går fra The Bund i øst til Jing’an-tempelet i vest. Herfra kan du velge å finne veien hjem til hotellet på egen hånd, hvis du har lyst til at handle litt eller bare nyte det travle folkelivet fra en av caféene i den travle gaten.

Overnatting Jing An Hotel 

Dag 9: Kanalbyen Zhujiajiao
Dag 9: Kanalbyen Zhujiajiao

Dagens sightseeingtur går til utkanten av Shanghai til den gamle kanalbyen Zhujiajiao. Byens historie går omtrent 1700 år tilbake – lenge før noe av Shanghai eksisterte. Zhujiajiao ligger i lavlandsområdet, med mange sjøer og vannveier mellom Suzhou og Shanghai. Byen er gjennomskåret av kanaler, som brakte velstand til byen gjennom tekstilproduksjon og risdyrking. Husene står mange steder med grunnmuren under vannoverflaten.  Kanalene brukes fremdeles som ferdselsårer, og byen bindes sammen av 36 broer. Noen av disse har nærmest ikonstatus, f.eks. Fangsheng-broen. Som i andre gamle byer har også Zjujiajiao vakre templer og hager bak de beskyttende murene. Kenzhi-hagen er den mest kjente, men også den mest atypiske.

Etter turen kjører du tilbake til Shanghai, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Jing An Hotel 

Dag 10: Hjemreise og hjemkomst
Dag 10: Hjemreise og hjemkomst

Dagen er til fri disposisjon frem til avreise. Du blir kjørt til flyplassen og flyr hjem fra Shanghai til Norge. Det er mellomlanding(er) underveis.

Avhengig av reiseplanen lander du i Norge neste dag.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.