Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaKinaKinas gamle hovedsteder
Kina | 13 dager:

Kinas gamle hovedsteder

Høydepunkter på denne reisen:

Beijing, Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Sommerpalasset, Den kinesiske mur, Xi’an, Terrakottahæren, Luoyang Longmen-grottene, Shaolin-klosteret, Zhengzhou, Kaifeng, Nanjing, kanalbyen Zhujiajiao, Shanghai.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Beijing og hjem fra Shanghai
 • 11 netter på 3- og 4-stjerners hoteller
 • Transport i tog inkl. plassbilletter mellom byene:
  Beijing – Xi’an – Luoyang // Zhengzhou – Nanjing – Shanghai
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 11 x frokost (dag 3-13)
 • 9 x lunsj (dag 3-4 & 6-12)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg på utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Himmelens Tempel-parken, Den Himmelske Freds Plass
 • Den Forbudte By, Rickshawtur i Hutong
 • Sommerpalasset, Den Kinesiske Mur, Den Hellige Vei, Changling
 • Villgåspagoden, Moskeen, basaren
 • Terrakottahæren, Xi’ans bymur
 • Luoyang Longmen-grottene, Shaolin-tempelet
 • Henan Provinsmuseum
 • Kaifeng Xiangguo-tempelet, Dragepaviljongen, Jernpagoden
 • Xuanwu-sjøen, Confucius-tempelet, presidentpalasset, Ming Ling
 • G høyhastighetstog, kanalbyen Zhujiajiao
 • Jade Buddha-tempelet, The Bund, Chenghuangmiao, Yuyaun-hagen
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 4.150 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne reise fordi…

Kinas fascinerende historie går flere tusen år tilbake i tid, og landet har gjennom oppfinnelse hatt stor innflytelse på verdenshistorien. Tenk bare på krutt, silke, papir, porselen og bukser. Denne 13 dager lange reisen med lokal guide bringer deg til de historiske kraftsentrene, de gamle hovedstedene i Kinas keiserdynastier: Beijing, Xi’an, Luoyang, Zhengzhou, Kaifeng og Nanjing. Du hører om deres blomstringstid, største triumfer og fall. Hele reisen bindes sammen av togreiser mellom de større byene, og avrundes med en tur i det moderne G høyhastighetstoget og et par dager i Kinas økonomiske ekspresstog, Shanghai.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst Beijing
Dag 2: Ankomst Beijing

Ved ankomst til Beijing går du gjennom immigrasjon og toll, og blir møtt av guiden vår som står i ankomsthallen med et Asiatours-skilt. Du blir kjørt til hotellet, og etter innsjekking er resten av dagen til fri disposisjon.

Beijing er det moderne Kinas hovedstad, men byen har vært hovedstad i ca. 700 år. Den gang som i dag var Beijing et kraftsenter, som har maktet å holde sammen et vidstrakt mektig rike med mange etniske minoriteter. Byen har mange historiske byggverk, selv om en del har måttet vike for moderne bygninger, nøyaktig slik det skjedde i Europa i flere omganger. Noen av de meget store omveltningen kom etter keiserdømmets fall og republikkens inntog, og igjen etter kulturrevolusjonen.

I dag kan man føle et Beijing og et Kina som det er viktig å kjenne før at alt det gamle bare viskes ut.

Overnatting Dongfang Hotel 

Dag 3: Sightseeing i det historiske Beijing
Dag 3: Sightseeing i det historiske Beijing

Dagen starter tidlig i parken ved det vakre Himmelens Tempel.  Parken ligger i det sørøstlige Beijing. Hvert år dro keiseren hit fra Den Forbudte By for å be om gudenes gunst for en god høst. I dag brukes parken av tusenvis av Beijings innbyggere, som utøver tai chi, synger eller danser til musikken fra en gammel ghettoblaster eller en moderne Smartphone.

Herfra går turen til hjertet av byen og verdens største plass, Tiananmen, Den Himmelske Freds Plass. Mao Zedongs mausoleum ligger på plassen.  I den andre enden av plassen ligger inngangen til Den Forbudte By, hvor 24 keisere fra Ming- og Qing-dynastiene gjennom flere hundre år levde og regjerte Midtens Rike. I dag pryder Formann Maos portrett muren over porten, og Den Forbudte By er et stort museum. Den Forbudte By måler 760 m x 1000 m, og det er Kinas best bevarte og flotteste palass med dusinvis av vakre bygninger. Den Forbudte By har fått dette navnet fordi det var forbudt for menige å krysse broen inn til det store palasset, og det ble raskt utmålt dødsstraff til dem som brøt forbudet. Bare keiseren, hans familie og hans embetsfolk fikk komme innenfor murene.

Så venter en tur i rickshaw (en sykkel med passasjersete) gjennom et par hutonger. En hutong er en gammel bydel med smale gater og stred som har sin opprinnelse helt tilbake til mongolenes regjeringstid i Kina, og som var den militære oppstillingen av soldatenes innkvartering. Mye av livet i disse tradisjonelle bydelene leves på gaten eller i de spennende gårdshagene, fordi husene er svært små. Neon steder vil du se mat bli tilberedt over primus, andre steder ser du gamle menn som sitter på lave krakker og spiller mahjong. Mange hutonger har forsvunnet de siste årene, men noen er blitt renovert og er nå trendy handelsgater.

I kveld er det mot særskilt betaling mulighet til å oppleve Beijing Opera eller et feiende flott Kung Fu-show, som er akrobatikk på meget høyt plan.

Overnatting Dongfang Hotel 

Dag 4: Sommerpalasset og Den Kinesiske Mur
Dag 4: Sommerpalasset og Den Kinesiske Mur

Sommerpalasset er til tross for navnet ikke et palass i egentlig forstand, men en keiserlig park ved Kunming-sjøen. Spesielt Qing-dynastiets hoff tilbragte store deler av året her, særlig de siste årene før keiserrikets fall.

Herfra kjører du til Den Kinesiske Mur. Den 6000 km lange muren ble bygget av Kinas første egentlige keiser, Keiser Qin, som var den første som samlet det store riket. Keiser Qin bygget muren som forsvarsverk mot barbarene fra nord, de mongolske nomadene. Den Store Mur, som kineserne selv kaller den, er et svært imponerende byggverk, hvor den strategiske plasseringen var det viktigste. Muren ligger derfor på toppen av høyderyggen, noe som gjorde det svært vanskelig for fienden å forsere den. Deler av muren er meget bratte, og trinnene er av svært ulik høyde. Du besøker muren ved Juyongguan. Et viktig pass ble voktet her av keiserens garde.

Etter dette høydepunkt kjører du til Chang Ling, Ming-keiseren Zhu Dis gravsted. Han ga sin regjeringsperiode navnet ”evig glede”, og ble derfor kjent som keiser Evigglad. Gravmonumenter har vært viktige for alle keisere opp gjennom Kinas historie, og mange keisere begynte å planlegge og bygge et imponerende ettermæle over seg selv kort tid etter at de var innsatt. Keiser Evigglad var ikke noe unntak. Han startet byggingen av graven sin i sitt 7. regjeringsår, og det tok 5 år å bygge det ferdig.

Overnatting Dongfang Hotel 

Dag 5: Togreise fra Beijing til Xi’an
Dag 5: Togreise fra Beijing til Xi’an

Om morgenen blir du hentet på hotellet ditt og kjørt til togstasjonen i Beijing. Her går du ombord på et høyhastighetstog med kurs for Xi’an. Turen tar ca. 6 timer. Jernbanenettet i Kina er enormt, det dekker mer enn 20.000 km og blir hele tiden utbygd. Tog er både en populær og komfortabel måte å reise rundt i Kina på og samtidig gir det deg et godt innblikk i avstandene i dette store landet. Høyhastighetstogene kan kjøre i opptil 350 km i timen.

Xi’an var hovedstad for 13 dynastier fra ca. år 1.000 f.Kr. til ca. år 900. Byen ble også hovedstad i det kinesiske riket da det før første gang ble samlet under keiser Qin Shi Huang. I mange århundrer var Xi’an den østlige endestasjonen for den viktige handelsruten Silkeveien. Dette har preget utviklingen i byen, som hadde store rikdommer og innbyggere med flere ulike religioner.

Da hovedstaden ble flyttet i ca. år 900, ble byen nesten glemt og sov stort sett sin fredelige tornerosesøvn frem til 1974, da en av Kinas betydeligste kulturskatter, terrakottahæren, dukket opp av bakken. Dette arkeologiske funnet brakte med ett slag Xi’an tilbake på verdenskartet, ikke som hovedstad, men som et av UNESCOs verdensarvsteder.

Ved ankomst til Xi’an blir du hentet av guiden din og kjørt til hotellet. Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon.

Overnatting Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 6: Sightseeing i Xi’an; Terrakottahæren, Xi’ans bymur, Villgås-pagoden, Den store moské og basaren
Dag 6: Sightseeing i Xi’an; Terrakottahæren, Xi’ans bymur, Villgås-pagoden, Den store moské og basaren

Et av reisens absolutte høydepunkter er besøket ved keiser Qin Shi Huangs gravmæle, terrakottahæren. Keiser Qin Shi Huang var den som først lyktes i å samle Kina til ett rike. Han beordret byggingen av Den store mur og Linggu, Den store kanal, verdens trolig eldste kanal, som forbinder Yangtze- og Perleelven. Han sørget også for å få et helt enestående gravmæle, terrakottahæren, som består av mer enn 6000 mannsstore soldater, alle med forskjellig ansiktsuttrykk. Soldatene er oppstilt i kampformasjon og vokter keiserens siste hvilested.

Etter at du har beundret terrakottahæren går turen videre til Xi’ans fantastiske og helt intakte ringmur. Muren stammer fra Ming-dynastiet, men følger den opprinnelige muren som ble bygd under Tang-dynastiet. Muren er 14 km lang og er sammen med byens sentrale trommetårn Xi’ans mest kjente byggverk. Du kan sykle rundt på den stort sett helt flate bymuren.

Deretter skal du til Villgås-pagoden, en helligdom for buddhister og et av Xi’ans vakre vartegn. Turen avsluttes ved Xi’ans store moské og basar. Moskeen er aktiv og bygningen er tydelig kinesisk og omgitt av en vakker, frodig hage. Basaren ligger ved siden av moskeen, og her kan du kjøpe alt fra sengetepper til uunnværlige suvenirer.

Overnatting Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 7: Togreise fra Xi’an til Luoyang og besøk i Longmen-grottene
Dag 7: Togreise fra Xi’an til Luoyang og besøk i Longmen-grottene

Etter frokost blir du kjørt til togstasjonen og tar høyhastighetstog til Luoyang, en tur på ca. 2 timer.

Luoyang har vært hovedstad gjennom flere hundre år, men i flere perioder. Første gang fra år 770 f.Kr. og senest i år 937. I dag er det få gjenværende tegn på Luoyangs fortid som hovedstad i selve byen, og etter storhetstiden krympet den tidligere hovedstaden til en småby med kun 20.000 innbyggere. Fra 1950-tallet og frem til i dag er byen vokst sterkt igjen, og i dag har Luoyang 1,2 millioner innbyggere. Byen har en liten historisk bydel.

Etter ankomst i Luoyang får du se de imponerende buddhafigurene i Longmen-grottene. I Luoyangs storhetstid ble det hugd ut opptil 100.000 Buddha-figurer i Longmen-grottene langs Yi- elven. Disse grottene er i dag oppført på UNESCOs verdensarvliste. Under det nordlige Wei- dynastiet, og spesielt under Tang-dynastiet, ble disse kunstneriske Buddha-figurene, bodhisattvaene, lotusblomstene og andre figurer formet i de ca. 2.100 grottene. Du skal inn i de viktigste grottene, blant annet Forfedre-grotten, der Buddha er 17 m høy og har nesten 2 m lange øreflipper.

Overnatting Luoyang Peony Hotel 

Dag 8: Besøk i Shaolin-klostret og Henan-museet
Dag 8: Besøk i Shaolin-klostret og Henan-museet

I dag skal du besøke Shaolin-klostret, også oppført på UNESCOs verdensarvliste. Klostret ligger ca. 60 km fra Luoyang, ved byen Zhengzhou, og er blitt verdensberømt for kinesisk kampsport. Men det var den kinesiske zenbuddhismen der først hadde sin vugge her, og kampsporten kom siden til i form av fysiske øvelser som motvekt til stillesittende meditasjon for munkene. I klostrets storhetstid bodde det flere tusen munker her, og for omkring 1.000 av dem ble kampsporten viktigst, fordi de ble fryktede krigermunker som spesielt var aktive under Ming-dynastiet.  I dag er klostret omgitt av skoler for kampsport, og mange kinesere og utlendinger oppsøker de mange skolene som underviser i qigong, hongquan, gongfu, taiqiquan og andre kampsportarter. Klostret har en vakker beliggenhet omgitt av skogkledte fjell og inneholder bl.a. Pagodeskogen, Himmelkongenes paviljong og Mahavira-paviljongen.

Fra klostret kjører du videre mot byen Zhengzhou, Shang-dynastiets første hovedstad fra 1600 til 1027 f.Kr. Det er ikke mange minner igjen fra denne tiden, men det finnes fremdeles spor av oldtidens bymurer av stampet leire. Vår tids største attraksjon er Henan-museet, som har en samling på over 130.000 kulturgjenstander, noen av dem av stor arkeologisk og kunstnerisk verdi. Mange stammer fra de tidligste dynastiene Shang og Zhou.

Overnatting Xinhua Jianguo Hotel 

Dag 9: Zhengzhou – Sightseeing i Kaifeng – tog til Nanjing
Dag 9: Zhengzhou – Sightseeing i Kaifeng – tog til Nanjing

Keiserbyen Kaifeng var, som Zhengzhou, hovedstad i flere perioder. Denne byen er nok den mest kjente av de historiske hovedstedene. Byens beliggenhet ved Den gule elv har gjennom tidene ført til en rekke oversvømmelser, og her ble det bygd hele 3 bymurer for å holde vannmassene unna.  Man tror at den aller eldste delen av Kaifeng ligger mer enn 7 meter under det nåværende bakkenivået.  Byen har bevart mye av den sjarmen som preger en historisk by. De fleste bygningene stammer fra siste halvdel av 1800-tallet. Du skal besøke Da Xiangguo-templet, som regnes for å være et av de viktigste templene for buddhismens utvikling i Kina. Templet består av mange vakre bygninger, blant annet ”Fjellporten”, ”De himmelske kongers paviljong”, ”Arhat- paviljongen” og ”Den åttekantede paviljong”.

Til frokost får du smale på en lokal spesialitet, dampede små deigboller med kjøtt servert i en kurv.

Deretter følger et besøk på Drage-paviljongen som ligger på et 13 meter høyt platå over 72 trappetrinn og har fått navnet sitt fra en flott utskåret drage i tre som leker med en perle. Et av Kaifengs berømte byggverk er Jernpagoden, som til tross for navnet er bygd i murstein. I dag regnes den for å være en av Kinas flotteste pagoder på grunn av dens størrelse, historie og bevaringsgrad.

Om ettermiddagen kjøres du til togstasjonen og tar høyhastighetstoget til Nanjing, en tur på ca. 3,5 timer.

Ved ankomst i Nanjing blir du hentet på togstasjonen og kjørt til hotellet ditt.

Overnatting Nanjing Grand Metro Hotel 

Dag 10: Sightseeing i Nanjing
Dag 10: Sightseeing i Nanjing

Nanjing har, som de andre gamle hovedstedene, vært hovedstad i det mektige kinesiske riket i flere, ikke sammenhengende perioder. Den viktigste perioden var på siste halvdel av 1300-tallet, da bondeopprøreren Zhu Yuangzhang etter seieren over mongolene utropte seg selv til den første Ming-keiseren i Nanjing. Han tok navnet Hong Wu og beordret raskt bygging av en mektig ringmur til beskyttelse av hovedstaden. Denne muren skulle bli banebrytende, av flere årsaker. Den ble etter hvert 34 km lang og mellom 12 og 18 meter høy. Muren fikk 13 porter og ble derved verdens største ringmur. Utformingen av muren brøt også med tidligere tiders »skikk og bruk» for murbygging. Planleggerne integrerte og gjorde bruk av landskapets naturlige barrierer i stedet for å bygge en tradisjonell firkantet eller en skilpaddeformet ringmur. I dag gjenstår det ca. 21 km av muren.

Selv om byen med ringmuren nesten ble umulig å innta og var kjent for sin store velstand og lange perioder med fred, har byen gjennom historien blitt utsatt for skrekkelige overgrep. Under opiumskrigen i 1840-42 bombet englenderne byen, i 1864 kostet et opprør 100.000 mennesker livet og i 1937-38 massakrerte den japanske hæren hele 300.000 innbyggere i Nanjing. I dag er Nanjing et aktivt sentrum for både kultur og industri, og byen har oppnådd en sjelden balanse mellom bebyggelse og grøntområder.

Du skal til Xuanwu-sjøen som ligger ved foten av Zhongshan-fjellet. Xuanwu er en vakker grønn lunge i en ellers travel og moderne by. I parken ligger også Jiuhua-fjellet og Jiming-templet. Derfra går turen til Qinghuai-elven som renner forbi byen. Dette er en sideelv til Yangtze-elven og betraktes som byens viktigste livsåre.

Senere skal du til Presidentpalasset, regjeringskontor for republikken Kinas første president. Bak palasset ligger en vakker hage. Til slutt skal du se mausoleet Ming Xiaoling, også oppført på UNESCOs verdensarvliste. Dette er det eneste Ming-gravmælet utenfor Beijing og regnes for å være et av de flotteste keiserlige mausoleene som skulle bli en inspirasjon for utforming av gravmæler for de etterfølgende keiserne.

Overnatting Nanjing Grand Metro Hotel 

Dag 11: Togreise fra Nanjing til Shanghai - halvdagsutflukt til Zhujiajiao
Dag 11: Togreise fra Nanjing til Shanghai - halvdagsutflukt til Zhujiajiao

I dag kjører du med det moderne hurtigtoget G fra Nanjing til Shanghai. Det er 300 km og det tar omtrent 1 time og 15 minutter. På stasjonen blir du møtt av lokalguiden og kjører til hotellet.  Senere går turen til den gamle kanalbyen Zhujiajiao, som ligger i utkanten av Shanghai. Byens historie går omtrent 1700 år tilbake – lenge før noe av Shanghai eksisterte.

Zhujiajiao ligger i lavlandsområdet med mange sjøer og vannløp mellom Suzhou og Shanghai. Byen er gjennomskåret av kanaler, som brakte velstand til byen gjennom tekstilproduksjon og risdyrking. Husene står mange steder med grunnmuren under vannoverflaten.  Kanalene brukes fremdeles som ferdselsårer, og byen bindes sammen av 36 broer. Noen av disse har nærmest ikonstatus, f.eks. Fangsheng-broen. Som i andre gamle byer har også Zjujiajiao vakre templer og hager bak de beskyttende murene. Kenzhi-hagen er den mest kjente, men også den mest atypiske.

Overnatting Shanghai Hotel 

Dag 12: Det historiske Shanghai
Dag 12: Det historiske Shanghai

Shanghai ligger ved munningen av den mektige Yangtze-elven i Østkinahavet. Byens plassering har i seg selv alltid gitt byen en strategisk betydning. Byens historie går omtrent 1000 år tilbake, hvor den allerede fikk status som handelsby. I dag er det Kinas største by med omtrent 25 millioner innbyggere. Det er ikke lenger bare handel som preger forretningslivet i Shanghai. Nå er produksjonen også viktig. Dagens tur konsentrerer seg likevel fortrinnsvis om de historiske severdighetene og bydelene.

Du starter ved Jade Buddha-tempelet. Tempelet ble ødelagt under revolusjonen, som førte keiserriket til fall på begynnelsen av 1900-tallet. Heldigvis ble Jadebuddhaen reddet, og et nytt tempel ble reist i 1928. Deretter går turen til den parklignende havnepromenaden, The Bund, som går langs Huangpu-elven mellom den smale Wusong-elven og den gamle bydelen. The Bund var tidligere Shanghais ”Wall Street” for utenlandske investorer og handelsfolk. Et unikt innslag langs The Bund i dag, er de mange innbyggerne som møtes her for å danse vals eller gjøre tai chi.

Turen fortsetter til Chenghuangmiao, som ikke bare refererer til det fantastiske tempelkomplekset, men også til hele bydelen med små butikker med lokale varer. Tempelet er forbundet til Yuyuan-hagen som stammer fra 1577 og som er et av de vakreste eksemplene på kinesisk hagekunst. Heretter går turen til kolonitidens franske bydel, Xintiandi. Bydelen består av tradisjonelle, restaurerte Shikumen-hus langs smale gater og gyter. Mange av husene brukes i dag som forretninger, kaféer og restauranter.

Overnatting Shanghai Hotel 

Dag 13: Hjemreise og hjemkomst
Dag 13: Hjemreise og hjemkomst

Dagen er til fri disposisjon frem til avreise. Du blir kjørt til flyplassen og flyr hjem fra Shanghai til Norge. Det er mellomlanding(er) underveis. 

Avhengig av reiseplanen lander du i Norge ved midnatt.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.