Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaKinaEt streif av Kina
11 dager:

Et streif av Kina

Høydepunkter på denne reisen:
Den himmelske freds plass, Den forbudte by, Kullhøyden, Den kinesiske mur, Terrakottahæren, Nanjing Road, The Bund og Shanghai World Financial Center.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Beijing og hjem fra Shanghai
 • Transfer fra og til flyplassen med kinesisktalende sjåfør
 • Togreise med høyhastighetstog fra Beijing til Xi’an og fra Xi’an til Shanghai
 • 9 netter på 4-stjerners hoteller
 • 9 x frokost (dag 3-12)
 • Lokal engelsktalende guide på turer og utflukter med kinesisktalende sjåfør
 • Utflukter foregår med offentlig transport og i bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

En omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Den himmelske freds plass, Den forbudte by og Kullhøyden
 • Den kinesiske mur
 • Terrakottahæren
 • Nanjing Road, The Bund og Shanghai World Financial Tower
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 3.735 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne reisen fordi …

Har du begrenset tid til rådighet, og drømmer du om å oppleve Kinas klassiske severdigheter? Da er denne rundreisen perfekt for deg.

Du starter i det historiske maktsenteret Beijing, der du går i keisernes fotspor. Her opplever du Den himmelske freds plass, Den forbudte by og Beijings høyeste punkt, Kullhøyden.

Et par timers kjøring fra hovedstaden venter Kinas vartegn, Den kinesiske mur. Den strekker seg mange tusen kilometer gjennom det nordlige Kina. Dette imponerende forsvarsverket kan du virkelig glede deg til!

Deretter går turen 1.000 km mot sørvest, til den sjarmerende byen Xi’an. Her opplever du Terrakottahæren, verdens største funn av underjordiske skulpturer noensinne. Her står over 7.000 terrakottakrigere i menneskestørrelse på rekke og rad, og alle har forskjellige ansikter og frisyrer. Meget imponerende!

Turen avrundes i Kinas økonomiske sentrum Shanghai, der den kinesiske utviklingen har gått i ekspressfart. Shanghai er også kontrastenes by – du får følelsen av å være tilbake i begynnelsen av 1900-tallet i havneområdet The Bund og merker hvordan det kiler i magen når du står i 97. etasje i en futurisk skyskraper.

Kina er et fascinerende land og et fantastisk reisemål!

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag flyr du fra den valgte flyplassen til Kinas hovedstad, Beijing, med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Beijing
Dag 2: Ankomst i Beijing

Du ankommer på Beijings internasjonale flyplass og går gjennom passkontrollen. Deretter henter du bagasjen din. Ute i ankomsthallen venter sjåføren din med et skilt med navnet ditt på. Sjåføren kjører deg til hotellet i den sentrale delen av Beijing.

Etter innsjekking er det god tid til både en hvil, et bad og til å pakke ut. Du kan også begi deg ut for å utforske den kinesiske hovedstaden, en by med ca. 22 millioner innbyggere.

Klokken 18.30 er det informasjonsmøte i hotellets lobby. Her vil guiden fortelle deg om Kina og om hva man må respektere og være oppmerksom på. Samtidig vil han svare på eventuelle spørsmål og gjennomgå programmet for reisen din. Heretter venter en tur til fots, slik at du blir kjent med området rundt hotellet.

Beijing har spilt en viktig rolle i Kinas historie, og det er ingen andre steder i Kina der man finner kulturskatter og severdigheter som her i landets hovedstad. Så du har god grunn til å glede deg til de kommende dagene.

Overnatting Dong Fang Hotel 

Dag 3: Byrundtur i Beijing
Dag 3: Byrundtur i Beijing

I dag venter det en interessant byrundtur i Beijing. Du skal gå mye, så det er viktig at du tar på deg gode sko.

Du møter guiden i lobbyen etter en solid frokost, og så starter dagens utflukt til Beijings mest populære severdigheter.

Fra hotellet går du til den 840 meter lange shoppinggaten Dashilan, sør for  Den himmelske freds plass. Dashilan er et av de eldste shoppingområdene i Beijing, og her finnes det både klesbutikker, restauranter, caféer og butikker med kinesiske spesialiteter og suvenirer.

Du fortsetter til Den himmelske freds plass, også kjent som Tiananmen Square. Under Ming- og Qing-dynastiene lå kontorene til de keiserlige departementene her. De ble skadet under Bokseroppstanden, og området ble ryddet og etter hvert ombygget til Den himmelske freds plass. I 1949 ble plassen utvidet til sin nåværende størrelse (880 meter fra sør til nord og 500 meter fra øst til vest), og dette gjør den til verdens største åpne plass. Plassen fikk opprinnelig sitt navn etter Den himmelske freds port som adskiller plassen fra Den forbudte by som ligger mot nord.

På vestsiden av plassen ligger Folkets store hall, der Den nasjonale folkekongress møtes. Mot sør finner du Maos mausoleum og mot øst Museet for kinesisk historie og den kinesiske revolusjon. I tillegg til å romme mange betydningsfulle og historiske bygninger har denne plassen også en dyster fortid. Det var nemlig her på plassen at kinesiske styresmakter slo hardt ned på en studentdemonstrasjon i 1989.

Deretter går turen til Den forbudte by, som er oppført på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Den forbudte by var keiserpalass under Ming- og Qing-dynastiene.

Historien om Den forbudte by starter sør i Kina, i den gamle hovedstaden Nanjing. Her hadde den første Ming-keiseren grunnlagt sitt dynasti i 1368. Ved keiserens død ble et av keiserens barnebarn utropt til arving. Denne beslutningen var hærføreren Zhu Di, den fjerde sønnen til den avdøde keiseren, ikke enig i, til tross for at han ikke hadde noen sjanser til å overta tronen via arvefølgen. Til gjengjeld hadde han en mektig hær bak seg, og i 1402 lyktes han i å sende den sittende keiseren på flukt og innsette seg selv på tronen. Zhu Di var ikke godt likt i Nanjing, og han bestemte seg derfor for å flytte hovedstaden nordover. Han døpte området ”Beijing”, og det betyr nettopp ”Den nordlige hovedstaden”. Zhu Di ville ikke bare skape en ny hovedstad, han ville også oppføre et overdådig palass som skulle avspeile Kinas syn på seg selv som verdens sentrum. I 1406 påbegynte han oppførelsen av palasset – en by i byen – der han kunne leve i sikkerhet og regjere eneveldig. I 1420 sto palasset ferdig, og hele komplekset kom etter hvert til å omfatte 999 bygninger med i alt 9999,5 rom. Ifølge kinesiske fortellinger skyldes de 9999,5 rommene at himmelen har 10.000 rom, og keiseren, som har tittelen ”Himmelens sønn”, må ikke overgå himmelen. Palasset fikk navnet Den forbudte by, for det var kun keiserfamilien, keiserens embedsmenn, tjenere, vakter og andre adelige som fikk komme inn bak de tykke, røde murene.

Palasset rakk å fungere som hjem for 24 keisere før Kinas siste keiser, Puyi, ble fordrevet i 1924. Allerede året etter ble Den forbudte by et offentlig museum, og i dag er ”byen i byen” en av Kinas aller største attraksjoner.

Fra Den forbudte by går turen til Kullhøyden, et menneskeskapt høydedrag nord for Den forbudte by. Høyden er Beijings høyeste punkt, og i klart vær har du en fantastisk utsikt over Den forbudte by og den travle storbyen.

Sent på ettermiddagen tar dere metroen tilbake til hotellet.

Overnatting Dong Fang Hotel 

Dag 4: Beijing
Dag 4: Beijing

Dagen i dag er til fri disposisjon til å oppleve og utforske den kinesiske hovedstad på egenhånd. Du kan også bli med på en av våre interessante ekstrautflukter.

Du kan kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Dong Fang Hotel 

Dag 5: Den kinesiske mur
Dag 5: Den kinesiske mur

I dag går turen til Den kinesiske mur, som i 1987 ble oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Muren er et meget imponerende forsvarsverk som snor seg både gjennom det nordlige Kina og den kinesiske historien.

Muren består ikke av én lang mur, som mange tror, men av flere murer. De første ble bygget som forsvarsverker i det 7. århundre f. Kr. I år 221 forente og utbygget keiser Qin Shi Huang murene for å beskytte landet mot mongolske nomader fra nord som var interessert i åkerjorden og markene lengre sørover. Dette utgjorde fundamentet for den kinesiske mur, som siden er blitt forlenget og forsterket i flere omganger – siste gang på 1500-tallet under Ming-dynastiet.

Muren strekker seg fra kysten av Det gule hav øst for Beijing til Gobi-ørkenen i det nordvestlige Kina. Det er stor uenighet om nøyaktig hvor lang den er. Den består nemlig av både gamle og nyere murer samt ruiner, og dette gjør målingen komplisert. På kinesisk kalles muren ”Wan-Li Qang-Qeng”, og det betyr ”Den 10.000 li lange muren”. Li er en gammel kinesisk måleenhet, og 10.000 li tilsvarer ca. 5.000 km. Arkeologiske undersøkelser tyder imidlertid på at muren snarere er rundt 6.000 km lang.

Muren er oppdelt i forskjellige områder, og du besøker muren ved Mutianyu, et område med færre turister. Du og guiden blir satt av på parkeringsplassen ved Mutianyu, og herfra går du en bratt vei opp til kabelbanen som fører opp til muren. Fra toppen av muren blir du belønnet med en helt fantastisk utsikt, og du kan se hvordan muren følger fjellenes form helt opp til de høyeste fjelltoppene.

Du vil se at murens størrelse varierer mye, både i bredden og høyden. De fleste steder måler den 3-6 meter i bredden og 7-8 meter i høyden. Deler av muren er også meget bratte, og trinnenes høyder varierer også. Spesielt ved vakttårnene, som ikke bare ble brukt som utkikksposter, men også til å advare om fare via røyksignaler.

Du får tid på egenhånd på muren, og her skal du også nyte din medbragte lunsj.

Etter et par timer på muren går turen ned igjen med kabelbanen, og du blir kjørt tilbake til hotellet i Beijing.

Overnatting Dong Fang Hotel 

Dag 6: Høyhastighetstog fra Beijing til Xi’an
Dag 6: Høyhastighetstog fra Beijing til Xi’an

Etter frokost blir du kjørt til togstasjonen i Beijing, og her tar du høyhastighetstoget til Kinas gamle hovedstad, Xi’an. Vi anbefaler at du tar med deg litt mat, snacks og drikkevarer på toget, men dette kan også kjøpes om bord.

Du sitter i et sete som ligner et flysete, så len deg godt tilbake og nyt de skiftende landskapene. Togturen tar deg gjennom fjell, over sletter og gjennom landbruks- og industriområder. Toget raser avsted med en fart på opptil 350 km i timen, og du får tilbakelagt de ca. 1.200 km på litt under 6 timer.

Ved ankomst til Xi’an blir du møtt av en guide og sjåfør, som vil kjøre deg til hotellet. Du bor sentralt og i gåavstand til byens severdigheter, bl.a. Xi’ans bymur, Klokketårnet, Trommetårnet, Det muslimske området og fantastiske shoppingmuligheter.

I Xi’an bor det ca. 8 millioner mennesker, og det gjør den til en middels stor kinesisk by. Du vil raskt merke at Xi’an har en helt annen atmosfære enn Beijing, blant annet fordi den er så mye mindre.

Om kvelden må du ikke gå glipp av å smake på byens berømte dumplings, for dette er en spesialitet i Xi’an. Dumplings minner litt om ravioli og er små dampede deigpakker med forskjellig fyll.

Mot å betale et tillegg er det mulig å fly fra Beijing til Xi’an i stedet for å ta høyhastighetstoget.

Det er mulig å kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Skytel Hotel 

Dag 7: Terrakottahæren
Dag 7: Terrakottahæren

Da hovedstaden i ca. år 900 ble flyttet fra Xi’an, glemte man nesten byen, og den kunne sove sin fredelige tornerosesøvn helt frem til 1974, da en av Kinas mest betydningsfulle kulturskatter dukket opp av jorden litt utenfor byen. Dette arkeologiske funnet satte raskt Xi’an tilbake på verdenskartet, og i dag får du oppleve hvorfor.

Du blir hentet på hotellet og kjørt til et av reisens absolutte høydepunkter, Terrakottahæren. 1974 var året da kinesiske bønder fant fragmenter av en skulptur i menneskestørrelse, rett utenfor Xi’an. Arkeologer ble tilkalt og fortsatte utgravningene, og de resulterte i det største funnet av underjordiske skulpturer verden noen gang har sett. Her fant man mer enn 7.000 terrakottakrigere, hester og vogner. Krigerne er mellom 175 og 190 cm høye, og alle ser forskjellige ut: forskjellige ansikter, forskjellige frisyrer og forskjellige klesdrakter. De er alle oppstilt på rekke og rad, klar til å kjempe for keiser Qin Shi Huangs gravsted. Det sies at krigerne ble bygget for å beskytte herskeren i etterlivet.

Det er bygget tre haller over de krigerne, som er restaurert og stilt opp der de ble funnet. Dessusen er det bygget et museum til noen av de vakre og helt spesielle gjenstandene, bl.a. bronse-, gull- og sølvskatter, man fant her. Hele området er meget imponerende, og derfor er også Terrakottahæren oppført på UNESCOS verdensarvliste.

Det er mulig å kjøpe følgende utflukt:

Overnatting Skytel Hotel 

Dag 8: Høyhastighetstog fra Xi’an til Shanghai
Dag 8: Høyhastighetstog fra Xi’an til Shanghai

I dag blir du kjørt til togstasjonen i Xi’an, og den ligner nesten på en flyplass. Her skal du ta høyhastighetstoget til Shanghai, en reise på litt under 6 timer. Ved ankomst i Shanghai blir du tatt imot av en guide og sjåfør, som vil kjøre deg til hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Shanghai er Kinas største by, og her bor det nesten 25 millioner mennesker. Huangpu-elen, en sideelv til den mektige Yangtze-elven, deler byen i to – Shanghais historiske sentrum, Puxi, ligger på den vestlige siden, og det nye finansdistriktet, Pudong, ligger på den østlige siden.

Shanghai er utrolig fascinerende! Dette er en by som er både gammel, moderne og nærmest futurisk. Gamle hus, tradisjonelle templer og hager fra Ming-dynastiet står side om side med moderne shoppingsentre og høye, neonopplyste skyskrapere. Det er som å besøke forskjellige verdener, og det er nettopp dette som gjør Shanghai så unik og spennende.

Shanghai er den byen i Kina som minner mest om Vesten, så deler av byen er ikke utpreget kinesisk. Den europeiske dominansen fra år 1842-1940 har nemlig satt preg på arkitekturen i de gamle såkalte konsesjonsområdene langs The Bund og Den franske konsesjonen. Her kan man noen ganger bli litt usikker på om man kanskje egentlig befinner seg i London eller Paris.

Gled deg til de kommende dagene: Shanghai er fantastisk!

Mot å betale et tillegg er det mulig å fly fra Xi’an til Shanghai i stedet for å ta høyhastighetstoget.

Overnatting Yitel Shanghai Jing’an Temple 

Dag 9: Nanjing Road, The Bund og Shanghai World Financial Tower
Dag 9: Nanjing Road, The Bund og Shanghai World Financial Tower

Du har dagen til fri disposisjon til om ettermiddagen. Vi kan anbefale å ta en tur til for eksempel Folkets park, Folkets plass og Den franske konsesjon.

Folkets park ligger som en oase i hjertet av Shanghai. Parken er et deilig,  grønt og rolig pustehull midt i den ellers travle storbyen. Her i parken kan du få et inntrykk av hvordan hverdagen og helgene tilbringes i storbyen. Du kan se mennesker som leser og driver med tai-chi, mens andre øver seg i engelsk på English Corner. Det mest oppsiktsvekkende er nok ekteskapsmarkedet på Blind Date Corner, der du kan se foreldre som har slått opp paraplyer der det er limt dating-annonser. Her prøver de å finne riktig ektefelle til sønnen eller datteren sin. En veldig annerledes og morsom opplevelse!

Fra Folkets park kan du gå 100 meter sørover, til Folkets plass. Plassen er Shanghais populære møtested, og her finner du både Shanghai Museum, Shanghai Grand Theatre og Shanghais senter for byplanlegging, der du kan se hvordan byen har utviklet seg gjennom de siste hundre årene. Finn deg en benk, og følg med på folkelivet. Se om du kan få øye på Radisson Blu Hotels Sky Dome Bar i 47. etasje, eller gå på jakt etter kupp i det store underjordiske kjøpesenteret i nærheten.

Et annet område det er verdt å besøke er Den franske konsesjon, en av de hyggeligste bydelene i Shanghai. Her er det ingen moderne shoppingsentre eller skyskrapere, men derimot sjel og sjarm. Ta en rusletur i labyrinten av små gater med butikker, hyggelige restauranter og kafeer. Du kan også oppleve grønne alleer med villaer og paleer i fransk stil.

Om ettermiddagen blir du hentet på hotellet av guiden. Turen går til den populære Nanjing Road, som er en av verdens travleste shoppinggater med ca. 1 million besøkende hver eneste dag. Gaten er 5,5 km lang og dermed også verdens lengste shoppinggate. Den går fra The Bund i øst til Jing’an-tempelet i vest. Her finnes det både merkevarebutikker, tradisjonelle butikker, vestlige hurtigmatrestauranter og butikker som selger silke og suvenirer.

Fra Nanjing Road går turen videre til The Bund, Shanghais berømte havneområde. The Bund er et av de mest populære områdene i Shanghai. Her befinner du deg mellom to verdener. På den ene siden av elven kan du beundre The Bunds vakre og velholdte bygninger, en levning fra den engelske konsesjonen, mens du på den andre siden av elven kan oppleve Pudongs moderne skyskrapere. De flombelyses når mørket faller på.

Gå en tur langs den 1,5 km lange promenaden, der det vrimler av både turister, lokale innbyggere og brudepar som tar bilde av seg selv med de mange skyskraperne i bakgrunnen.

Turen slutter ved skyskraperen Shanghai World Financial Center (Shanghai WFC). Bygningen er 492 meter høy og har 101 etasjer. Fra 97. og 100. etasje har du en fenomenal utsikt over store deler av den store byen som ligger under deg.

Du kan bli med guiden tilbake til hotellet eller bli i området og kikke litt rundt på egenhånd.

Overnatting Yitel Shanghai Jing’an Temple 

Dag 10: Shanghai
Dag 10: Shanghai

Dagen i dag er til fri disposisjon slik at du kan oppdage enda mer av Shanghai.

Hvis du har lyst til å oppleve det litt mer tradisjonelle Kina, kan du ta en tur til den kinesiske bydelen, der du finner Shanghai Old Street og den populære hagen Yuyuan.

Mens du går på Shanghai Old Street, er det verdt å legge merke til husene og den arkitektoniske utviklingen fra Ming-dynastiet og Qing-dynastiet til det 20. århundret. I bygningene er det massevis av spesialbutikker som selger alt fra smykker til kunsthåndverk og kalligrafier. Du kan stikke innom tehuset Chung Feng De Yi som ligger like ved krysset ved Xiaochang. Her kan du drikke en kopp tradisjonell te som er tilberedt på den riktige måten.

Fra Shanghai Old Street kan du gå videre til De ni svingers bro, også kjent som Jiuqu, som snor seg over en liten sjø med karper. Her ligger Shanghais eldste tehus, Huxinting, fra 1855. De Ni svingers bro fører deg til inngangen til Shanghais flotteste hage, Yuyuan.

Yuyuan-hagen ble bygget i 1559 av en embedsmann i Ming-dynastiet, Pan Yunduan. Yu betyr fred og velvære på kinesisk, og hagen ble bygget som et fristed for Pans foreldre. Haven dekker et område på to hektar og er et av de vakreste eksemplene på kinesisk hagekunst. Hagen er som en fredfylt oase med små karpedammer, paviljonger, porter, broer og bekker. Den beskyttende dragemuren som omgir hagen holder Shanghais travle Old Town på avstand.

Det er mulig å kjøpe følgende utflukt:

Overnatting Yitel Shanghai Jing’an Temple 

Dag 11: Hjemreise og hjemkomst
Dag 11: Hjemreise og hjemkomst

I dag er tiden kommet til å ta avskjed med Kina. Du blir hentet på hotellet av en sjåfør som kjører deg til flyplassen. Herfra flyr du hjem til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.