• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
12 dager

Kambodsjas høydepunkter

Opplev verdensklasseattraksjonen Angkor Wat, det frodige landskapet langs Mekongfloden, de sjeldne Mekongdelfinene i Kratie og den livlige hovedstaden Phnom Penh. Forleng reisen med badeferie.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Kambodsjas høydepunkter Kambodsjas høydepunkter
12 dager

Kambodsjas høydepunkter

Opplev verdensklasseattraksjonen Angkor Wat, det frodige landskapet langs Mekongfloden, de sjeldne Mekongdelfinene i Kratie og den livlige hovedstaden Phnom Penh. Forleng reisen med badeferie.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Siem Reap og retur fra Phnom Penh
 • Transfer fra og til flyplassene
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • 9 netter på 3- og 4-stjerners hoteller inkl. frokost
 • 2 x lunsj (dag 6 og 7)
 • Kjøring i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 1-14 personer og er kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet til å forlenge turen med badeferie i Kep eller på øya Koh Rong

Omfattende utfluktspakke:

 • Angkor Wat med solnedgang over Angkor
 • Ruinbyen Angkor Thom med templene Bayon, Ta Prohm og Phimeanakas, samt Elefantterrassen
 • Tonle Sap-sjøen og de flytende landsbyene
 • Sykkeltur gjennom rismarker og frodig landskap på øya Koh Trong ved Kratie
 • Delfinsafari der du får se de sjeldne og truede Irrawaddy-delfine ne, også kalt Mekongdelfiner
 • 100-søylerspagoden i Sambor ved Kratie
 • Kongepalasset med sølvpagoden, Wat Phnom, Tuol Sleng Genocide Museum S-21 og Killing Fields i Phnom Penh
 • Inngang og avgifter til omtalte severdigheter

Reisen kort & godt

På denne reisen kommer du til å oppleve kontrastene mellom by og land, i tillegg til den sjarmerende blandingen av fransk kolonitid med vakre herskapshus, skyggefulle alléer og en svært rik buddhistisk fortid med templer, pagoder og tradisjonelle hus. Det hele knyttes sammen av en praktfull og frodig natur, og ikke minst av det svært gjestfrie og stolte kambodsjanske folket, der de fleste er khmerer.

I Siem Reap venter et av turens absolutte høydepunkter med en av verdens største severdigheter: den storslåtte ruinbyen og tempelkomplekset Angkor med bl.a. Angkor Wat, som står på UNESCOs verdensarvliste.

På vei til Kratie kan du nyte det vakre, frodige landskapet med marker og plantasjer som ligger side om side, med bl.a. papaya, chili, auberginer og tobakk. I Kratie ved Mekongflodens bredde, og på den bilfrie, vakre og grønne øya Koh Trong leves livet på landet fremdeles med oksekjerrer og håndplantede rismarker. Det er som å reise 50 år tilbake i tiden. Det venter også en delfinsafari på Mekongfloden, hvor du kan se de sjeldne Mekongdelfinene.

Turen avsluttes i Kambodsjas livlige hovedstad Phnom Penh, hvor fransk kolonistil flankeres av pagoder, skyskrapere og det vakre kongepalasset. Det er her du ser de tydeligste sporene etter Røde Khmers «kulturrevolusjon» med Tuol Sleng S-21-museet for folkemordet og Killing Fields. Her er det masse liv med små, trivelige gater og butikker, store markeder og en hyggelig promenade langs Tonle Sap-floden med massevis av restauranter og kaféer.

Forleng reisen med en herlig badeferie på paradisøya Koh Rong eller ved stranden i Kep.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Gled deg til en av verdens største severdigheter, Angkor Wat ,og den imponerende ruinbyen Angkor Thom og opplev kontrasten til den livlige hovedstaden Phnom Penh
 • Opplev de flytende landsbyene med hus på lange pæler ved Tonle Sap-sjøen, og sjarmerende Siem Reap med sine skyggefulle alléer langs elven, massevis av gode restauranter, kaféer og natteliv.
 • Beundre det vakre og frodige landskapet langs Mekongfloden der du ser jorder og plantasjer med bananer, chili, papaya, auberginer og tobakk. Se de sjeldne Mekongdelfinene ved Kratie.
 • Det er mulig å forlenge reisen med badeferie i Kep eller på paradisøya Koh Rong

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra valgt flyplass

Du flyr fra valgt flyplass til Siem Reap med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Siem Reap

Ved ankomst i Siem Reap går du gjennom immigrasjonskontrollen. Der fremviser du e-visumet ditt, som du har anskaffet elektronisk hjemmefra for å komme raskest mulig gjennom kontrollen.

Deretter henter du bagasjen din og går ut i ankomsthallen, hvor det venter en guide med et skilt med navnet ditt på. Guiden vil kjøre deg til hotellet. Etter ankomst er det tid for å slappe av etter flyreisen, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Siem Reap er en hyggelig by, og i sentrum av byen finnes det små kaféer og butikker, samt flere markeder med klær og suvenirer. Langs Siem Reap-elven, som renner gjennom sentrum, innbyr de skyggefulle trærne til en avslappende gåtur. Her finnes også noen av byens beste restauranter. Om kvelden er det naturlige samlingspunktet Pub Street, med massevis av kaféer, restauranter og barer.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Siem Reap med sightseeing ved Angkor Wat og Angkor Thom

Som et av turens absolutte høydepunkter skal du i dag oppleve en av verdens største severdigheter: de storslåtte tempelkompleksene og ruinbyen Angkor, som står på UNESCOs verdensarvliste.

Angkor var opprinnelig khmer-rikets hovedstad, og tempelkomplekset ligger bare 5 km nord for Siem Reap. Du blir kjørt dit i bil sammen med guiden.

Siden tempelområdet er temmelig stort, brukes bilen hele dagen. Du blir kjørt fra sted til sted på de lengste strekningene, men blir satt av sammen med guiden slik at du kan oppleve alle severdighetene til fots.

Du starter ved Angkor Thoms vakre sørport og vollgrav, der det alltid er grønt og fint – selv i tørkeperioden. Herfra fortsetter du til et av hovedtemplene, Bayon, hvor det venter deg et imponerende syn med et utall smilende Buddha-ansikter. Du opplever også den 350 m lange Elefantterrassen, der kongen kunne stå og se ut over troppene sine og nyte ulike seremonier og forestillinger. Navnet henviser til de mange utskjæringene av elefanter i sandstein. Deretter venter kongepalasset Phimeanakas. Endelig kan du nyte det berømte Ta Prohm-tempelet, som er helt spesielt fordi store, vakre trær har slått rot i tempelbygningene og ser ut som de har gått i ett med tempelet.

Etter en lunsjpause er det på tide å utforske det best bevarte og mest berømte tempelet i Kambodsja – nemlig Angkor Wat, som er verdens største religiøse monument. Det spektakulære tempelet reiser seg over tre nivåer og krones av de fem tårnene, som er formet som knoppene på lotusblomsten. De indre gårdsrommene og buede gangene med endeløse friser og fantastiske utskjæringer er noe som kan ta pusten fra de fleste. Fra tempelets øverste nivå har du en fantastisk utsikt over området. Dagen avsluttes med solnedgang over et av templene i Angkor.

Overnatting:
Dag 4: Siem Reap med tur til Tonle Sap-sjøen

På morgenen kan du glede deg til en halvdagstur til Tonle Sap-sjøen, som ligger 15 km sør for Siem Reap og er Sørøst-Asias største ferskvannssjø. Sjøens størrelse varierer mye, fra 3000 km2 i tørkesesongen til 10 000 km2 i regnsesongen. Sjøen er en viktig del av Kambodsjas økonomi og spisskammer med et rikt dyreliv og over 300 fiskearter og 100 fuglearter.

Turen går først med bil i ca. 1 ½ time ut til et av de mange fiskerleiene langs sjøen Kampong Khleang. Her kan du se hvordan hverdagen er for de mange familiene her som primært lever av fiske. De fleste familiene bor langs sjøens bredd i fargerike hus som står på lange stolper langs sjøkanten, slik at de takler den høye vannstanden i regntiden, når landsbyens små gater forvandles til små kanaler. I den tørre perioden, når vannstanden er lav, kan du se de høye stolpene. Heretter går turen med båt, først på de små kanalene og deretter ut på den store sjøen, der du blant annet får se hvordan noen fiskerfamilier bor i flytende hus ute på selve sjøen.

Ved 14-tiden er du tilbake i Siem Reap, og resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan også kjøpe en av våre ekstrautflukter.

Dag 5: Siem Reap

Dagen er til fri disposisjon. Du kan slappe av, gå på oppdagelsesferd i byen på egen hånd eller velge en av våre ekstra turer.

Siem Reap har massevis av opplevelser å by på. Du kan spasere en tur gjennom det franske kvarteret og ned langs elven, for deretter å besøke det nærliggende gamle markedet Psaar Chaa. Du kan slå deg ned på en av de mange hyggelige kaféene og restaurantene og betrakte livet i byen. En tur innom Royal Gardens, som er en vakker liten park rett overfor den kongelige residensen i byen, kan også anbefales.

Dag 6: Siem Reap – Kratie

På morgenen går turen videre til Kratie i det frodige, østlige Kambodsja, der livet leves langs Mekongfloden. Kratie er spesielt kjent for de sjeldne og truede Irrawaddy-delfinene, også kalt Mekongdelfiner, som lever her i Mekongfloden. På den 6–7 timers kjøreturen fra Siem Reap til Kratie får du et godt inntrykk av både større byer og mindre landsbyer i nærheten av og langs Mekongfloden. Len deg tilbake og nyt det vakre landskapet, særlig på den siste delen av ruten, der jorder og plantasjer med bl.a. papaya, chili, auberginer og tobakk ligger side om side. Det gjøres et lunsjstopp enten underveis eller ved ankomst til Kratie.

I Kratie skal du bo på den vesle, vakre og grønne øya Koh Trong, som er seks kilometer lang og ligger i Mekongfloden bare ti minutters båttur fra Kratie. På Koh Trong hersker freden og roen. Øya er bilfri, så all transport foregår på sykkel, motorsykkel, i tuk-tuk eller med oksekjerre.

I tørketiden, når vannstanden i floden er lavere, går du ved ankomst til Koh Trong ca. 900 meter over den brede stranden opp til sykkelstien, hvor det står en tuk-tuk og venter på å kjøre deg de siste tre kilometerne til hotellet. Bagasjen din blir fraktet fra båten og frem til hotellet. I regntiden, når vannstanden er høyere, kan båten legge til helt oppe ved sykkelstien, og du slipper gåturen over stranden.

Etter ankomst har du resten av ettermiddagen til fri disposisjon, og du kan slappe av ved bassenget på hotellet eller gå på oppdagelsesferd på øya.

Overnatting:
Dag 7: Kratie med delfiner i Mekongfloden og sykkeltur på øya Koh Trong

Etter frokost starter du fra hotellet og drar sammen med guiden på en totimers rolig sykkeltur rundt den sjarmerende og vakre lille øya.

Alt er stille og rolig rundt deg, og du kan nyte det grønne landskapet, de eksotiske frukttrærne og palmer med mango, jackfrukt og bananer, samt jorder og enger med beitende okser. Du sykler langs den helt flate og ni kilometer lange sykkelstien rundt øya. På turen passerer du en liten pagode, og i trærne rundt kan du være heldig å se store flokker av flaggermus henge fra grenene. Du stopper underveis etter ønske og behov, og det er lett å komme i kontakt med lokalbefolkningen, som er svært imøtekommende med smil og vink når du sykler forbi. Hvis du er heldig blir du kanskje bedt på en kopp te eller kaffe hos en av de lokale familiene. Du kan også være heldig å få et glimt av ferskvannsskilpaddene, som av og til kommer opp på strandbredden. Du fortsetter gjennom rismarkene, før turen tilslutt ender ved hotellet. Her får du litt tid til å friske deg opp igjen, før turen går inn til Kratie sent på formiddagen.

I Kratie besøker du det lokale markedet og etterpå er det tid for lunsj, før du fortsetter i bil til landsbyen Sambor 35 km nord for Kratie. Her ligger 100-søylerspagoden Wat Sorsor Moi Roi, som er Kambodsjas største pagode.

Midt på ettermiddagen er det tid for å seile ut på Mekongfloden og prøve å få øye på de sjeldne Mekongdelfinene. De kjennetegnes ved den mørkegrå og mørkeblå fargen, en stor panne med avrundet hode og brede luffer. Den nåværende bestanden av Mekongdelfiner er på rundt 70 stk. i området ved Kratie. Du har en spennende opplevelse i vente når båten vugger rolig i vannet, du hører de første lydene fra delfinene og kikker rundt deg for å få øye på dem. Etter cirka en times tid ute på vannet kan du nyte den siste ettermiddagssolen eller solnedgangen over Mekongfloden fra toppen av det lille fjellet Phnom Sambok. For å komme helt til toppen må du gå opp 300 trappetrinn, men det er vel verdt strevet. Trappen er prydet med små Buddha-statuer, og i enden ligger en liten pagode og et kloster der det bor cirka ti munker med en fantastisk utsikt over området og Mekongfloden. Det hersker en helt spesiell, fredelig stemning her.

Dagen har vært full av mange spennende inntrykk og opplevelser, og turen går nå tilbake til hotellet.

Overnatting:
Dag 8: Kratie – Phnom Penh

Det er tid for å sette kursen mot Kambodsjas livlige hovedstad Phnom Penh. I løpet av den cirka fem timer lange kjøreturen stoppes det i byen Skuon ved det berømte markedet for kambodsjanske delikatesser, som blant annet byr på frityrstekte edderkopper. Kambodsjanerne reiser langveis fra til dette markedet for å nyte sine favoritter. De har tradisjon for å spise nesten alt, og her får du muligheten til å nyte synet av det hele eller kjøpe deg en smaksprøve.

Phnom Penh ligger i krysset mellom de tre elvene Mekong, Bassac og Tonle Sap. Elvene er viktige ressurser for byen og er med på å gjøre den attraktiv. Her er det masse liv med bugnende markeder, travle boulevarder, hyggelige, små gater med butikker og et vell av kaféer og restauranter. Hotellet ditt ligger sentralt plassert i byen.

Du bør ikke gå glipp av utsikten fra toppen av en skyskraper, hvor du kan nyte det mektige synet av de tre elvene som flyter sammen, den vakre blandingen av fransk kolonistil, moderne skyskrapere, pagoder og det vakre kongepalasset.

Ved ankomst til Phnom Penh er resten av ettermiddagen til fri disposisjon.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 9: Sightseeing i Phnom Penh med kongepalasset, S-21 og Killing Fields

I dag kommer du et spadestikk dypere i forståelsen av den kambodsjanske kulturen og historien. Den heldags sightseeingturen i Phnom Penh starter fra morgenen av med besøk på det vakre kongepalasset og parken der regenten bor. Turen omfatter et besøk i kroningssalen og sølvpagoden.

Du fortsetter til Wat Phnom-pagoden, som ligger på en liten trekledt bakketopp. Det er byens hovedtempel, og du finner alltid en skare av troende der. Ikke noe besøk i Phnom Penh er komplett uten et besøk på Tuol Sleng Genocide Museum S-21, som er museet for folkemordet under Røde Khmer. S-21 står for Security Prison 21, som er fengselet som ble opprettet av Pol Pot i 1975 i bygningene som tidligere huset et gymnas.

Cirka 15 km utenfor Phnom Penh kan du forvente deg en sterk og rørende avslutning på dagen ved Choeung Ek, også kalt «Killing Fields». Det bakkete terrenget ved Choeung Ek vitner om massegravene for de over 17 000 menneskene som ble myrdet av Røde Khmer.  Etter besøket går turen tilbake til hotellet.

Overnatting:
Dag 10: Phnom Penh

Dagen er til fri disposisjon for å slappe av eller gå på oppdagelsesferd på egen hånd i Phnom Penh. Du kan f.eks. gå en tur på promenaden langs Mekongfloden, handle i de trivelige gatene med små butikker, besøke nasjonalmuseet, det store innendørsmarkedet Phsar Thmey “New Market” eller bare ta inn stemningen på en av de mange kaféene og restaurantene.

Du kan også velge å kjøpe en av våre ekstra turer.

Dag 11: Hjemreise

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen. Herfra går turen hjemover med mellomlanding(er) underveis.

Dag 12: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en begivenhetsrik og deilig ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse på øya Koh Rong, 3 netter

Rund av ferien med en badeferie på den vakre kambodsjanske øya Koh Rong (78 km²), som ligger bare 40–60 minutters båttur unna Sihanoukville i Thailandbukta utenfor sørvestkysten av Kambodsja.

Når du går i land på Koh Rong blir du møtt av kritthvite sandstrender, turkisblått hav og svaiende palmer med jungelen som bakteppe. Her er det bare nydelig – et ekte lite paradis langt unna turistgatene.

Vi holder til på den rolige sørvestsiden av øya ved Long Beach, også kalt Sok San Beach, som har en av øyas fineste sandstrender. Her bor du på et resort helt nede ved stranden, og fra strandkanten kan du nyte solnedgangen. Dagene kan tilbringes med avslapping, bading og sand mellom tærne, eller du kan benytte de mange mulighetene til aktiviteter som snorkling, dykking, sykling, sportsfiske, vandreturer i jungelen, kajakk eller en dagsutflukt med øyhopping til naboøya Koh Rong Sanloem.

Mesteparten av øya er dekket av jungel, og man ferdes for det meste til fots, på motorsykkel eller til sjøs. Her finnes det mange forskjellige eksotiske tresorter, som teak og fiken, samt et rikt dyre- og fugleliv med blant annet aper og bøfler. I havet finnes det tropiske fisker og koraller, og det tropiske klimaet gir deg gjennomsnittlige temperaturer på 27–30 grader året rundt. Den beste tiden å besøke Koh Rong er fra november til april, siden regntiden varer fra mai til oktober.

Du kan forlenge badeferien med flere netter akkurat som du ønsker.

Transfertiden mellom Phnom Penh og Koh Rong er cirka seks timer inkl. båtturen.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Badeferieforlengelse i Kep, 3 netter

I det sørvestlige Kambodsja, nær grensen til Vietnam, ligger kystbyen Kep. Byen er en innbydende versjon av fransk Indokina, asiatisk og fransk mat og en tropisk, fredelig badeby med en nydelig kilometerlang sandstrand ut mot Thailandbukta. Keps storhetstid startet under den franske koloniperioden i 1930-årene og varte frem til Røde Khmer overtok styret i 1970-årene. Etterpå ble byen glemt. I dag er mange av de gamle franske villaene forfalne, men forteller likevel en historie. Noen er imidlertid fint restaurert og omdannet til hoteller som tilbyr fransk eleganse og kambodsjansk gjestfrihet. I den langstrakte byen, som egentlig ikke har noe sentrum, finner du et godt utvalg av restauranter og kaféer som tilbyr fantastisk mat og drikke.

Kep er dessuten kjent for sitt gode utvalg av fisk og skalldyr, og særlig de lekre krabbene, som du blant annet finner på fiske- og krabbemarkedene. I det grønne og frodige innlandet med eksotiske fjell og jungel, kan du ta turer inn i Kep nasjonalpark, som har et rikt dyre- og planteliv. Du kan følge ruter av forskjellig lengde langs små stier og nyte den vakre floraen, et vidunderlig fugleliv, lekende aper og noen fantastiske utkikkspunkter underveis.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Tillegg for enkeltrom 2.840 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.