Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaKambodsjaKambodsjas høydepunkter & badeferie
12 dager:

Kambodsjas høydepunkter & badeferie

Høydepunkter på denne reisen:

Angkor Thom, Angkor Wat, besøg i lokal landsby, Battambang, Phom Penh, Killing Fields, Kep.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Siem Reap. Hjem fra Phnom Penh
 • 9 netter på 3- og 4-stjerners hoteller
 • Lokal engelsktalende guide på rundreisen
 • 9 x frokost (dag 3 – 11)
 • 4 x lunsj (dag 3, 4, 5, 7)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for å forlenge badeferien i Kep

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Siem Reap, Angkor Thom, Angkor Wat, Pre Rup/Phnom Bakheng
 • Lokal landsby og aktiviteter
 • Battambang, Phnom Banan, Phnom Sampeau
 • Ek Phnom-tempelet, Udong
 • Kongepalasset, Sølvpagoden, Nasjonalmuseet, Wat Phnom
 • Tuol Sleng Genocide Museum, Killing Fields
 • Badeferie i Kep
 • Inngangsbilletter og avgifter til omtalte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 4.250 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne reise fordi…

Kambodsjas byer er en sjarmerende blanding av den franske kolonitiden med vakre herskapsvillaer langs skyggefulle alléer, og restene av en meget rik buddhistisk fortid med templer, pagoder og tradisjonelle hus. Fortid og nåtid preger også livet på landet med oksekjerrer, håndplantede rismarker og paraboler på stråtekte hyttetak. Det hele bindes sammen av en praktfull frodig natur, som utemmet ville ha slukt både fortidens storhet og synder, slik den gjorde med khmerrikets fantastiske ruinby, Angkor. Tuol Sleng og Killing Fields var ut utslag av Røde Khmer «kulturrevolusjon», og hvor det er svært vanskelig å fatte vår tids grusomheter. Ved Keps strender slapper du helt av i den svalende brisen fra Siambuktens turkisblå vann.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst i Siem Reap
Dag 2: Ankomst i Siem Reap

Ved ankomst i Siem Reap får du visum på flyplassen, og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til hotellet hvor du skal bo de neste 3 nettene. Etter ankomst er det tid til en hvil etter flyreisen, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Angkor Paradise Hotel 

Dag 3: Sightseeing tur til Angkor Thom – Angkor Wat
Dag 3: Sightseeing tur til Angkor Thom – Angkor Wat

Dagens sightseeingtur går til et av Kambodsjas og også reisens absolutte høydepunkter, Angkors storslåtte tempelkompleks. Området ble registrert på UNESCOs verdensarvliste allerede i 1992. Du starter ved sørporten ved Angkor Thom. Du går langs den gamle bymuren for å se tempelruinen Prasat Chrung. Herfra fortsetter du til Bayon-tempelet, hvor 10 Buddha-ansikter ønsker deg smilende velkommen. Du ser også Elefantterrassen og kongepalasset Phimeanakas, og til slutt det berømte Ta Prohm-tempelet.

Etter lunsj i Siem Reap går turen til det best bevarte og mest berømte tempelet i hele Angkor-området, nemlig Angkor Wat. Du utforsker området både med guide og på egenhånd før du reiser til enten Phnom Bakheng eller Pre Rup for å se solnedgangen.

Overnatting Angkor Paradise Hotel 

Dag 4: Landsbyutflukt
Dag 4: Landsbyutflukt

Du besøker en landsby som ligger 40 km fra Siem Reap. Vi har valgt en landsby som kun få turister finner veien til, og derfor opplever du det autentiske livet på landet i Kambodsja.

En lokal guide venter på deg, og du kjører i oksekjerre gjennom landsbyen frem til et hus hvor familien fremstiller koster av naturmaterialer. Materialene samles én gang i året og blir oppbevart slik at kostene kan produseres jevnt gjennom resten av året. Du fortsetter til fots sammen med guiden gjennom landsbyen, og opplever beboernes hverdag og årstidspregede aktiviteter. Du kan delta i aktivitetene og lære å plante eller høste ris eller grønnsaker, drive ender, hyrde kveget eller fiske. Du får en enkel, velsmakende khmer-lunsj og nyter den sammen med en lokal familie.
Før du vender tilbake til hotellet sent på ettermiddagen, mottar du en tradisjonell velsignelse fra en munk ved det lokale tempelet.

Overnatting Angkor Paradise Hotel 

Dag 5: Siem Reap - Battambang
Dag 5: Siem Reap - Battambang

I formiddagen kjører du omtrent 2 timer til Battambang. Battambang er kjent for den franske kolonitidsarkitekturen, den frodige landbruksjorden samt rike rubin- og granatgruver. I ettermiddag kjører du til Phnom Banan, hvor det er en fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet. Så kjører du til Phnom Sampeau, som er et klippeområde med en rekke grotter. Det vakre området har også vært en del av Røde Khmers redselsregime. En rekke av Røde Khmers «spesielle fiender» som f.eks. leger og lærere ble drept og kastet i disse grottene. Overraskende nok hersker det ikke en tung stemning her, for som kambodsjanerne sier: gleden er den beste måten å overkomme fortidens tragedier på.

Overnatting Bambu Hotel 

Dag 6: Battambang – Udong – Phnom Penh
Dag 6: Battambang – Udong – Phnom Penh

I dag skal du fra Battambang til Phnom Penh, en tur som varer i 4 til 5 timer uten stopp. Du starter likevel formiddagen med å besøke Ek Phnom-tempelet, som stammer fra 1000-tallet. Tempelet er Battambangs store severdighet. Det er rikt utsmykket med treskjæringer, som er i meget god stand.

Etter lunsj starter bilturen til Phnom Penh. Underveis stopper du i Kompong Chhnang, som er kjent for sine mange pottemakere. Senere venter Udong, som ligger 40 km nordvest for Phnom Penh. Udong var kongeriket Kambodsjas hovedstad i omtrent 250 år. Byen mistet sin status i 1866 da Kong Norodom flyttet hoffet sitt til Phnom Penh og dermed gjorde den byen til landets hovedstad. Sent på ettermiddagen ankommer du Phnom Penh, og du sjekker inn på hotellet hvor du skal bo de neste 2 nettene.

Overnatting Kravan Hotel 

Dag 7: Sightseeing i Phnom Penh
Dag 7: Sightseeing i Phnom Penh

Guiden din viser deg høydepunkter og severdigheter i denne travle, levende byen som også er Kambodsjas hovedstad. Du opplever det fascinerende kongepalasset, Sølvpagoden og Nasjonalmuseet. Du kan klatre opp på Wat Phnom, som er byens hovedtempel. Her er det alltid en stor mengde troende og store apeflokker. Et besøk i Phnom Penh er ikke fullendt uten et besøk ved Tuol Sleng, som er museum for folkemordet under Røde Khmer. I museet er folkemordets gru mot det kambodsjanske folket dokumentert.

Turen avsluttes med en tur til Choeung Ek, som ble kjent verden over som ”Killing Fields” og hvor over 17 000 mennesker ble myrdet og kastet i massegraver av Røde Khmer. Etter sightseeingturen kan du selv vandre en tur i de travle små gatene i det eksotiske gamle kvartalet, og underveis bruke tid på severdigheter og byens mange fremmedartede lyder.

Overnatting Kravan Hotel 

Dag 8: Phnom Penh – Kep
Dag 8: Phnom Penh – Kep

Du blir kjørt fra Phnom Penh til den sjarmerende kystbyen Kep. Etter ankomst i Kep sjekker du inn på hotellet, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Kystbyen Kep er en liten perle, en forjettende versjon av fransk Indokina, av asiatisk og fransk mat, av en tropisk badebys klare vann og deilige strender. Byens storhetstid startet i 1930-årene og varte frem til Røde Khmer overtok styret i 1970-årene. Deretter ble byen sakte glemt.

I dag er mange av de gamle franske villaene langs strandpromenaden restaurert og fungerer som boutique-hoteller som tilbyr fransk eleganse og kambodsjansk gjestfrihet. Byen har et vell av restauranter og kaféer som tilbyr fantastisk mat og drikke.
Du bor de neste 3 nettene på Veranda Natural Resort.

Overnatting Veranda Natural Resort 

Dag 9-10: Avslapping og badeferie i Kep
Dag 9-10: Avslapping og badeferie i Kep

Dagene er til fri disposisjon. Slapp av ved bassenget på det deilige resortet, eller rusle en tur gjennom byen og se på de vakre kolonitidsbygningene. Eller kanskje har du lyst at ta en tur til Kanin-øya for å nyte de hvite sandstrendene som øya er berømt for. 

Overnatting Veranda Natural Resort 

Dag 11: Hjemreisen starter
Dag 11: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 12: Hjemkomst
Dag 12: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.