Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaJapanKyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne
9 dager:

Kyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne

Høydepunkter på denne reise:

Kyoto, Sølvpaviljongen, Filosofstien, tempeldistriktet Higashiyama, Kiyomizu-tempelet, Shinkansen fra Kyoto til Tokyo, Shibuya, Harajuku, Takeshita Dori, Meiji- helligdommen, Omotesando, Asakusa, Sensoji-tempelet, båttur på Sumida-elven, Hamarikyu-parken.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Osaka og hjem fra Tokyo
 • Transfer med buss fra Osaka flyplass til hotellet i Kyoto
 • Guideservice ved ankomst til Osaka flyplass
 • Transfer med buss fra hotellet i Tokyo til flyplassen i Tokyo
 • Togtur med Shinkansen fra Kyoto til Tokyo
 • IC-togkort med 2500 JPY i Tokyo
 • 7 netter på turistklassehoteller med frokost
 • Lokal engelsktalende guide på alle utflukter
 • Velkomstmøte på hotellet i Kyoto
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Guidet halvdagstur i Kyoto til Sølvpavijongen (Ginkakuji), Filosofstien, tempeldistriktet Higashiyama og Kiyomizu-tempelet
 • Guidet halvdagstur i Tokyo til Shibuya og Takeshita Dori
 • Guidet heldagstur i Tokyo til Meiji-helligdommen, Omotesando, Asakusa, Sensoji-tempelet, båttur på Sumida-elven, Hamarikyu-parken
Tillegg for enkeltrom 7.015 kr.
Rabatt ved større grupper.
Velg denne reisen fordi...

På denne reisen får du oppleve selve essensen av Japan. Fra den gamle hovedstaden Kyotos historie og rotfestede kultur preget av respekt, sirlig orden og gamle tradisjoner til den hypermoderne hovedstaden Tokyo med Keiserpalasset, mangakultur og megarike innbyggere i Ginza-området. Kyotos godt bevarte bybilde med lave, tynnveggene trehus med skyvedører gir et godt inntrykk av fortidens Japan, mens du i Tokyo vil oppleve megajernbanestasjoner, moderne arkitektur og skyskrapere.

I Kyoto overværer du en tradisjonell teseremoni. Du går gjennom et levende, aktivt geishadistrikt, der du sikker får se geisha-lærlinger, maiko-ene. De mange helligdommene, tehusene og paviljongene gir Kyoto en helt spesiell, historisk atmosfære. Samtidig ser du overalt vakre hager og kanaler.

På guidede turer i Tokyo får du et innblikk i det moderne Japan, med trendsettende ungdommer, neonskilt, alt tenkelig (og utenkelig) innen elektronikk og et supereffektivt transportsystem. Samtidig opplever du lommer av gammel historie og kultur som byens borgere passer ekstra godt på, for eksempel de flotte og meget godt besøkte parkene og Sensoji-tempelet.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Osaka, videre til Kyoto, velkomstmøte
Dag 2: Ankomst i Osaka, videre til Kyoto, velkomstmøte

Etter ankomst går du gjennom passkontrollen, og der får du stemplet et 90 dagers visum i passet ditt. Deretter henter du bagasjen din og går gjennom tollen og ut i ankomsthallen. I ankomsthallen venter en representant fra vår samarbeidspartner med et Asiatours-skilt med navnet ditt. Representanten følger deg til bussen som kjører deg til hotellet ditt i Kyoto. Du skal bo i Kyoto de kommende 3 nettene.

Kyoto er en praktfull by med en rik historie som har hatt, og fremdeles har, stor innflytelse på den japanske selvoppfatningen. I mer enn 1000 år, frem til 1868, var Kyoto Japans hovedstad. I byen er det bevart ca. 2000 templer, helligdommer og keiserlige bygninger og det ligger også mange universiteter her. Hele I7 av byens bygninger er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I Kyoto lever den japanske kulturarven i beste velgående, og geishadistriktene med skoler og tehus eksisterer ikke bare for turistenes skyld. Byen har en overskuelig størrelse, og det er enkelt å ta seg rundt. Med 1,5 millioner innbyggere er Kyoto også en av Japans »mindre» byer!

Etter ankomst på hotellet er dagen til fri disposisjon.

Overnatting The B Kyoto Shijo 

Dag 3: Velkomstmøte - Guidet halvdagsutflukt i Kyoto
Dag 3: Velkomstmøte - Guidet halvdagsutflukt i Kyoto

Etter frokost kommer en lokal engelsktalende guide til hotellet for å avholde velkomstmøte. På velkomstmøtet gjennomgår guiden programmet de kommende dagene, forklarer praktiske ting og svarer på spørsmål. Du får også utlevert et IC-kort, et elektronisk reisekort til tog og busser med 2500 JPY påfylt. Det er enkelt å sette flere penger på kortet hvis du trenger det.

I dag skal du på en guidet tur besøke to av Kyotos store severdigheter, som er de vakre og berømte UNESCO-verdensarvstedene Ginkakuji og Kiyomizu. Turen går til fots, så husk å ta på deg gode sko.

Guiden henter deg på hotellet, og du besøker først Ginkakuji, også kjent som Sølvpaviljongen. Zen-tempelet ble opprinnelig bygget som privat villa for en shogun, og det er omgitt av et meget vakkert hageanlegg. Spesielt steinhagen er berømt. Veien opp til Ginkakuji er smal og hyggelig, med mange kafeer og småbutikker. Ofte kan du her kjøpe deg en tur i rickshaw.

Heretter vandrer du på Filosofstien gjennom den nordlige delen av Higashiyama-området. Filosofstien bukter seg langs en kanal der det er plantet hundrevis av japanske kirsebærtrær. I blomstringstiden, Sakura, er dette en stor severdighet.

Siste stopp på dagens utflukt er Kiyomizu. Den imponerende og vakre tempelbygningen er tre etasjer høy, bygget i tre og laftet. Tempelet har en stor terrasse der det er en fantastisk utsikt over Kyoto. Bak templet ligger Jishu-helligdommen, der kjærlighets- og ekteskapsguden holder til. Derfor valfarter mange unge japanere hot for å be om hell i kjærlighet og et godt ekteskap.

Overnatting The B Kyoto Shijo 

Dag 4: Kyoto på egenhånd
Dag 4: Kyoto på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon.

Kyoto har så mye å by på at det nesten blir vanskelig å velge!

Kanskje du har lyst til å leie en sykkel og dra på oppdagelse langs Kyotos utallige vannløp? Som nesten alle andre byer med røtter langt tilbake i historien var også her tilgangen til vann utrolig viktig. Kyoto er gjennomskåret av elver som er utvidet med hundrevis av kanaler. Du finner også utallige kilder og hagedammer. Overalt ser du frodige trær og busker som også gir velkommen skygge i de varme sommermånedene. Når kirsebærtrærne blomster, gjør vannet byen ekstra vakker.

Du kan vandre rundt i gatene og suge til deg nye inntrykk. Du vil raskt oppdage at det er mange japanske turister i Kyoto, og en av de tingene som er populært her er å kle seg ut i tradisjonell kimono for en dag – både for menn og kvinner. Det er et fargerikt skue, og interessant nok trives også mange unge mennesker godt i kimono.

Der er selvfølgelig også mange severdigheter du ikke så på turen i går. Det gjelder f.eks. helligdommen Fushimi Inari, som fikk internasjonal berømmelse med filmen ”Mitt liv som geisha”. Stiene frem til helligdommen er flankert av oransjerøde porter som danner noe som ligner på en lang pergola. Portene er donert av mange forskjellige personer, og giverens navn er skrevet med sorte tegn på porten. Der hviler en helt spesiell stemning over dette stedet med de nesten 10.000 oransjerøde portene.

En annen severdighet du bør få med deg er gullpaviljongen, Kinkakuji. Gullpaviljongen er Kyotos mest kjente bygning. Den 3-etasjers bygningen har fasade ut mot en liten sjø, og det er et flott syn når lyset faller på bygningen slik at den speiler seg i sjøen.

Kyoto er kjent i hele Japan for sin matkultur. Derfor finner du mange gode restauranter og innholdsrike matmarkeder her, for eksempel Nishiki. Vi anbefaler å bli med på kokkeskole.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting The B Kyoto Shijo 

Dag 5: Kyoto – Tokyo med Shinkansen, guidet tur i Tokyo
Dag 5: Kyoto – Tokyo med Shinkansen, guidet tur i Tokyo

I dag legger du kulturhøyborgen og Japans hjerte Kyoto bak deg og reiser til Tokyo, også kalt Japans hjerne.

Du kjører med høyhastighetstoget Shinkansen, som har egne perronger på alle stasjoner. Det er en opplevelse å kjøre tog i Japan. Høyhastighetstogene kjører med 6, 8, 12 eller 18 vogner. På informasjonsskiltene på stasjonen kan du se hvor mange vogner hvert enkelt tog har. Når du så er nede på perrongen kan du på avmerkingen på selve perrongen se nøyaktig hvor din vogn stopper. Toget stopper virkelig få cm fra markeringen. Der er nemlig malt tegn på perrongen som viser togets lengde og hvor vognene befinner seg, f.eks. ”6 vogner – vogn 5” eller ”12 vogner – vogn 3”. Så når du først har skjønt systemet, er det veldig enkelt. I tillegg har japanerne en fantastisk køkultur, her stiller man seg pent i kø ved det relevante symbolet på perrongen og går stille og rolig ombord i toget i den rekkefølge man er ankommet i – ingen trenger seg foran eller forbi!

Togene kjører meget presist overalt i Japan, og forsinkelser på mer enn et par minutter er helt uhørt, det er det viktigste samtaleemnet på toget og blir til og med nevnt i de nasjonale nyhetene på TV og radio.

Der er 514 km fra hovedjernbanestasjonen i Kyoto til Tokyo. Den strekningen tilbakelegger Shinkansen på litt over 2 timer.

Når du ankommer Tokyo venter guiden din på perrongen og følger deg til hotellet. Dere tar metroen fra stasjonen til hotellet, og her bruker du det IC-kortet du fikk utlevert på velkomstmøtet på dag 2.

Når du har sjekket inn på hotellet er det om ettermiddagen guidet byrundtur i det moderne Tokyo. Den guidede halvdagsturen starter i Shibuya. Shibuya er kjent for flere ting: 1) som livlig shoppingområde for mote og motetilbehør, 2) som hjemsted for nye trendsettende motedesignere og ny trendsettende underholdning samt ikke minst for 3) Tokyos mest kjente og fotogene gatekryss, som tusenvis av travle mennesker krysser når det er grønt for gående og rødt for kjørende fra alle retninger.

Heretter går turen til Harajuku, et annet av Tokyos motemekkaer. En av de berømte gatene i Harajuku-området er Takeshita Dori, som med sine sidegater utgjør teenage-kulturens høyborg. Her kan du se mennesker, de fleste av dem unge, iført meget fargerike klær og en mote der det meste er tillatt, men antrekkene er likevel meget tekkelige.

Ettermiddagen avrundes med et besøk i et stormagasin, der det i kjelleretasjen selges matvarer som utstilles som små kunstverker. Det er en opplevelse i seg selv å se hvordan innpakningen er en del av kjøpsopplevelsen.

Overnatting Citadine Shinjuku 

Dag 6: Guidet heldagsutflukt i Tokyo
Dag 6: Guidet heldagsutflukt i Tokyo

I dag er det guidet heldagsutflukt. Vi tar offentlig kommunikasjon, for det er den enkleste måten å komme seg rundt i byen på.

Turen begynner ved Meiji-helligdommen som ble oppført for å hedre minnet til keiser Meiji. Meiji- helligdommen ligger midt i Tokyo, i en stor skoglignende park. Før man kommer frem til helligdommen går man gjennom to meget store shintoporter. Helt fremme ved helligdommen hersker det en høytidelig ro, som er i stor kontrast til det hektiske bylivet like i nærheten. Dette er et meget populært sted å holde tradisjonelle bryllup, så hvis du er heldig, får du se både shintoprester, brudepar og bryllupsgjester.

Fra Meiji går du til gaten Omotesando, Tokyos versjon av 5th Avenue eller Champs-Élysées. Det er her de internasjonale motemerkene har sine butikker. Her vil du oppleve at personalet følger kundene helt ut på gaten og bukker dypt når kunden går videre på sin ferd. Det dype bukket er et klassisk japansk uttrykk for stor respekt.

Turen går videre til Asakusa, Tokyos gamle bydel. Her finnes det fremdeles noen gamle bygninger, og i dette området finner du ingen store høyhus. I tillegg til den hyggelige stemningen i gatene og stredene er den viktigste severdigheten her Sensoji. Det er Tokyos eldste tempel, og for mange japanere er det viktig å komme hit for å brenne røkelsespinner. Nakamise er den lange gågaten med suvenirbutikker og matboder som fører opp til Sensoji-tempelet. Her er det alltid liv og røre, og du vil oppleve kvinner, par og noen ganger hele familier iført tradisjonelle kimonoer. De er på vei for å tenne røkelsespinner og vifte hellig røyk på seg i håp om å bli kvitt sykdom, få hell i livet, få et barn eller kanskje noe helt annet.

Fra Sensoji er det en kort gåavstand til Sumida-elven. Her skal du på båttur for å se Tokyo fra vannsiden. Underveis passerer du berømte bygninger, bl.a. Asahi Super Dry-hovedkvarteret, og de legendariske 12 broene, som arkitektonisk og fargemessig er meget forskjellige.

Du forlater båten ved Hamarikyu-hagen, en park som ligger sentralt i Tokyo og vender ut mot Tokyo-bukten. Interessant er det at denne parken inneholder saltvannssjøer der vannspeilet stiger og faller med tidevannet. Parken er fra Edo-tidens begynnelse, rundt år 1600, og kontrasten til det moderne Tokyos skyline av skyskrapere rett bak parken er et flott symbol på det moderne Japan. I et av tehusene i parken kan du kjøpe en kopp dampende ”matcha”, grønn te.

Du er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen.

Overnatting Citadine Shinjuku 

Dag 7-8: Tokyo på egenhånd, mulighet for å kjøpe tilleggsutflukter
Dag 7-8: Tokyo på egenhånd, mulighet for å kjøpe tilleggsutflukter

Dagene er til fri disposisjon.

Tokyo har utrolig mye å by på. Keiserpalasset og broen Niju-bashi over vollgraven er en av Tokyos mest berømte severdigheter. Ikke langt fra palasset og parken ligger Ginza-kvarteret, der eiendomsprisene per kvadratmeter er verdens høyeste og de superrike bor. Her finner du alt du kan ønske deg av kafeer, barer, restauranter og shoppingsentre. Nærmere elven, i bydelen Tsukiji – i hjertet av Tokyo – ligger Japans verdensberømte fiskeauksjon. Det har mange ganger vært planlagt å flytte den vekk fra området, men foreløpig ligger den her. Som en av mange interessante kontraster i denne hypermoderne storbyen.

I bydelen Akihabara finner du alt det hjertet kan begjære innen elektronikk. Butikk etter butikk handler med elektronikk. I løpet av de senere årene er bydelen også blitt kjent som et sentrum for otaku-kulturen og manga-fans. Det er også her du kan få den helt spesielle opplevelsen å gå på ”maid café”, der personalet er kledt som tegneserie-servitriser.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Citadine Shinjuku 

Dag 9: Hjemreise fra Tokyo til Norge
Dag 9: Hjemreise fra Tokyo til Norge

Dagen er til fri disposisjon til transfer til flyplassen. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen der du flyr til Norge. Der kan være mellomlanding(er) underveis.

Kombinasjonsmuligheter etter rundreisen
Opplev de japanske snøapene i Jigokudani Apepark 3 dager / 2 netter
Opplev de japanske snøapene i Jigokudani Apepark 3 dager / 2 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 6.500 kr.
Pr. barn under 12 år: + 4.550 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.850 kr.

Forleng reisen din med et opphold i de japanske alper, der du kan besøke apeparken Jigokudani og oppleve de japanske snøaper, i deres naturlige omgivelser. Jigokudani apepark – også kalt Snøapenes park – ligger utenfor byen Yudanaka, nordvest for Tokyo.

Snøapene er ville dyr og lever i de tette fjellskogene, men så snart det blir lyst om morgenen, beveger de seg ned i Jigokudani-dalen, også kalt Helvetesdalen pga. de mange svovelgassene som siver opp fra jordens indre.

Det er mulig å se apene året rundt, og det er en morsom opplevelse, uansett når på året du kommer. Spesielt om vinteren, når snøen ligger som en dyne over landskapet, strømmer folk til for å se snøapene. For å holde seg varme kommer nemlig apene ned i dalen for å bade i de varme kildene: onsen. Dette fenomenet kan ikke oppleves andre steder i verden. Her kan du se dem leke og jage hverandre, henge på kanten med et alvorlig uttrykk i øynene eller sitte og pleie hverandres pels og bli klødd på steder de ikke kan nå selv.

Synet av de dampende kildene, den vakre naturen og de søte snøapene gjør opplevelsen helt malerisk.

Parken stenger kl. 16, og deretter kan du, meget passende, dra tilbake til Yudanaka og få din egen onsen-opplevelse.

På vei tilbake til Tokyo dagen etter kan du legge veien forbi den hyggelige byen Obuse, der du finner flott japansk kunst, kultur og gamle tradisjoner.

Turen avsluttes med en natt i Tokyo.

Overnatting Ryokan Biyu no Yado  / Shinjuku Washington Hotel 

Frisk luft og opplevelser i Hakone nasjonalpark 3 dager / 2 netter
Frisk luft og opplevelser i Hakone nasjonalpark 3 dager / 2 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.785 kr.
Pr. barn under 12 år: + 3.350 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.100 kr.

Gi deg selv et avbrekk fra bylivet i Tokyo og avslutt reisen din med en forlengelse til naturskjønne Hakone som ligger 84 km sørvest for Tokyo og er en del av Fuji-Hakone-Izu nasjonalpark. Området er kjent for sine onsen-bad og ikke minst sin fantastiske natur, samt utsikten til den 3.776 meter høye storslagne vulkanen Mt. Fuji.

Inkludert i prisen er en to-dagers utfluktsbillett, det såkalte Hakone Freepass, som gir deg ubegrenset adgang til busser, tog og kabelbaner i Hakone. Du får også gratis adgang til noen av Hakones mest populære attraksjoner. Så du kan selv bestemme hva du vil bruke tiden i dette flotte området til. Kanskje vil du ta en tur med en av kabelbanene i Hakone og nyte utsikten over Owakudani-dalen, bedre kjent som Den store, kokende dal? Eller hva med en båttur på kratersjøen Ashi? Mulighetene er mange, så det er bare å utnytte dem på beste måte.

Kvelden kan du med fordel tilbringe i hotellets onsen-bad, der det varme, mineralholdige vannet som er oppvarmet av den vulkanske aktiviteten i området vil løsne eventuelle muskelspenninger og gi deg ny energi.

Dette er en avslappende forlengelse som gir deg interessante og behagelige opplevelser i Japans imponerende og flotte natur.

Turen avsluttes med en natt i Tokyo.

Overnatting Ryokan Tonosawa Ichinoyu Honkan  / Shinjuku Washington Hotel 

Nakasendo-ruten i det sentrale Japan 4 dager / 3 netter
Nakasendo-ruten i det sentrale Japan 4 dager / 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 8.545 kr.
Pr. barn under 12 år: + 5.990 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.245 kr.

Denne forlengelsen tar deg tilbake til Edo-perioden i Japan, tiden fra 1603 til 1867.

Du starter i den idylliske byen Matsumoto, som ligger omgitt av de vakre japanske alpene. I tillegg til sin fantastiske beliggenhet er byen kjent for den berømte svarte borgen Matsumoto-jo, som ofte kalles ”karasu-jou”, og det betyr «krage-borgen». Navnet har den fått på grunn av den svarte fasaden. Borgen ble bygget i 1504 og har i dag fått status som nasjonalmonument i Japan. Matsumoto-jo er en av de få borgene i Japan som ikke er blitt ødelagt av kriger, branner og jordskjelv, og den står der akkurat som den gjorde da den ble bygget for mer enn 500 år siden.

Turen fortsetter til Tsumago, i den naturskjønne og uberørte dalen Kiso. Tsumago ligger på den 500 km lange Nakasendo-hovedveien, en av de mest brukte trafikkårene mellom Tokyo og Kyoto i Edo-perioden. Veien ble blant annet brukt til å frakte post og varer, og den ble også brukt av pilgrimmer, shogun-er og samuraier. De reisende stoppet bare i byene for å overnatte, så derfor kan du finne tradisjonelle overnattingssteder langs ruten.

Tsumago er i dag én av de to best bevarte byene på Nakasendo. Når du rusler ned hovedgaten, får du følelsen av å ha reist tilbake i tid, for her er du omgitt av tradisjonelle japanske trehus i gammel stil med hvelvede tak av teglstein og de karakteristiske tregitrene på fasadene. Biler har ikke lov til å kjøre her om dagen, og alle moderne telefon- og elektriske ledninger er godt skjult. Som bakgrunnspanorama har du de vakre, skogkledte fjellene.

Fra Tsumago vandrer du på den historiske Nakasendo-hovedveien til Magome, som er den andre av de best bevarte byene på ruten. Tsumago og Magome ligger ca. 8 km unna hverandre, og vandringen tar ca. 3 timer i et rolig tempo. Terrenget er lett, og hele veien er skiltet på engelsk.

Ruten er meget vakker, og underveis passerer du høye sedertrær, fosser og små shinto-helligdommer. Når du kommer til Magome kan du nyte den storslagne panoramautsikten til de japanske alpene og deres høye tinder.

Som i Tsumago kan du i Magome også se de fine, tradisjonelle trehusene fra Edo-perioden som ligger langs hovedgaten. Her kan du heller ikke unngå å støte på navnet Toson. Som noen kanskje vet, er Shimazaki Toson en anerkjent japansk forfatter som ble født i Magome i 1872. Hvis du har lyst, kan du besøke stedet der han ble født, som i dag fungerer som museum.

Turen avsluttes med en natt i Tokyo.

OBS! Denne turen er ikke tilgjengelig fra desember til februar.

Overnatting Hotel Buena Vista Matsumoto  / Hotel Kisoji  / Shinjuku Washington Hotel 

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.