Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaJapanKyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne
9 dager:

Kyoto & Tokyo – Japans hjerte & hjerne

Høydepunkter på denne reise:

Kyoto, Sølvpaviljongen, Filosofstien, Yasaka-helligdommen, geishadistriktet Gion, tempeldistriktet Higashiyama, teseremoni, Kodaiji-tempelet, Kiyomizu-tempelet, Shinkansen fra Kyoto til Tokyo, Shibuya, Harajuku, Takeshita Dori, Meiji- helligdommen, Omotesando, Asakusa, Sensoji-tempelet, båttur på Sumida-elven, Hamarikyu-parken.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Osaka og hjem fra Tokyo
 • Transfer med buss fra Osaka flyplass til hotellet i Kyoto
 • Guideservice ved ankomst til Osaka flyplass
 • Transfer med buss fra hotellet i Tokyo til flyplassen i Tokyo
 • Togtur med Shinkansen fra Kyoto til Tokyo
 • IC-togkort med 2500 JPY i Tokyo
 • 7 netter på turistklassehoteller med frokost
 • Lokal engelsktalende guide på alle utflukter
 • Velkomstmøte på hotellet i Kyoto
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Guidet heldagstur i Kyoto til Sølvpavijongen (Ginkakuji), Filosofstien, Yasaka-helligdommen, geishadistriktet Gion, tempeldistriktet Higashiyama, Ninenzaka, Kodaiji-tempelet og Kiyomizu-tempelet
 • Tradisjonell teseremoni i Kyoto
 • Guidet halvdagstur i Tokyo til Shibuya og Takeshita Dori
 • Guidet heldagstur i Tokyo til Meiji-helligdommen, Omotesando, Asakusa, Sensoji-tempelet, båttur på Sumida-elven, Hamarikyu-parken

Det er mulig å kjøpe flere utflukter:

 • Bento box kokkeskole i Kyoto
 • Kamakura
 • Fuji-fjellet
Tillegg for enkeltrom 4.885 kr.
Rabatt ved større grupper.
Reisen kan bestilles inntil 60 dager før avreise.
Velg denne reisen fordi...

På denne reisen får du oppleve selve essensen av Japan. Fra den gamle hovedstaden Kyotos historie og rotfestede kultur preget av respekt, sirlig orden og gamle tradisjoner til den hypermoderne hovedstaden Tokyo med Keiserpalasset, mangakultur og megarike innbyggere i Ginza-området. Kyotos godt bevarte bybilde med lave, tynnveggene trehus med skyvedører gir et godt inntrykk av fortidens Japan, mens du i Tokyo vil oppleve megajernbanestasjoner, moderne arkitektur og skyskrapere.

I Kyoto overværer du en tradisjonell teseremoni. Du går gjennom et levende, aktivt geishadistrikt, der du sikker får se geisha-lærlinger, maiko-ene. De mange helligdommene, tehusene og paviljongene gir Kyoto en helt spesiell, historisk atmosfære. Samtidig ser du overalt vakre hager og kanaler.

På guidede turer i Tokyo får du et innblikk i det moderne Japan, med trendsettende ungdommer, neonskilt, alt tenkelig (og utenkelig) innen elektronikk og et supereffektivt transportsystem. Samtidig opplever du lommer av gammel historie og kultur som byens borgere passer ekstra godt på, for eksempel de flotte og meget godt besøkte parkene og Sensoji-tempelet.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Osaka, videre til Kyoto, velkomstmøte
Dag 2: Ankomst i Osaka, videre til Kyoto, velkomstmøte

Etter ankomst går du gjennom passkontrollen, der du får stemplet et 90 dagers visum i passet ditt. Deretter henter du bagasjen din og går gjennom tollen og ut i ankomsthallen. I ankomsthallen venter en guide med et Asiatours-skilt. Guiden følger deg til bussen som kjører deg til hotellet ditt i Kyoto. Du skal bo i Kyoto de kommende 3 nettene.

Kyoto er en praktfull by med en rik historie som har hatt, og fremdeles har, stor innflytelse på den japanske selvoppfatningen. I mer enn 1000 år, frem til 1868, var Kyoto Japans hovedstad. I byen er det bevart ca. 2000 templer, helligdommer og keiserlige bygninger og det ligger også mange universiteter her. Hele I7 av byens bygninger er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I Kyoto lever den japanske kulturarven i beste velgående, og geishadistriktene med skoler og tehus eksisterer ikke bare for turistenes skyld. Byen har en overskuelig størrelse, og det er enkelt å ta seg rundt. Med 1,5 millioner innbyggere er Kyoto også en av Japans »mindre» byer!

Etter ankomst på hotellet er dagen til fri disposisjon.

Overnatting Kyoto Plaza Hotel 

Dag 3: Velkomstmøte - Guidet heldagsutflukt i Kyoto
Dag 3: Velkomstmøte - Guidet heldagsutflukt i Kyoto

Etter frokost kommer en lokal engelsktalende guide til hotellet for å avholde et velkomstmøte. På velkomstmøtet gjennomgår guiden programmet for de kommende dagene, forklarer praktiske ting og svarer på spørsmål.

I dag skal du på en guidet tur besøke noen av Kyotos store severdigheter. To høydepunkter blir de vakre og berømte UNESCO-verdensarvstedene Ginjakuji og Kiyomizu. Turen går til fots, så husk å ta på deg gode sko.

Guiden henter deg på hotellet, og du besøker først Ginkakuji, også kjent som Sølvpaviljongen. Zen-tempelet ble opprinnelig bygget som privat villa for en shogun, og det er omgitt av et meget vakkert hageanlegg. Spesielt steinhagen er berømt. Veien opp til Ginkakuji er smal og hyggelig, med mange kafeer og småbutikker. Ofte kan du her kjøpe deg en tur i rickshaw.

Heretter vandrer du på Filosofstien gjennom den nordlige delen av Higashiyama-området. Filosofstien bukter seg langs en kanal der det er plantet hundrevis av japanske kirsebærtrær. I blomstringstiden, Sakura, er dette en stor severdighet.

Neste stopp er Yasaka-helligdommen, der det er avsatt tid til lunsj (ikke inkludert). Yasaka-helligdommen ble oppført for mer enn 1300 år siden, og forbinder geishadistriktet Gion med det vakre tempeldistriktet Higashiyama. Du går gjennom Higashiosaka frem til et sted der du får overvære en klassisk japansk teseremoni. Teseremonien heter ”sao” eller ”cha-no-yu” og gjenspeiler en tradisjon som er mer enn 400 år gammel. Du opplever teseremonien i et tradisjonelt japansk hus som er bygget av tre, har tynne vegger og skyvedører, noen steder er de laget av en slags pergament. Du sitter på gulvet foran en kvinne som er kledd i en flott kimono. Kvinnen utfører teseremonien etter et nøye fastlagt ritual.

Deretter tar guiden deg med til det fredede og meget sjarmerende Ninenzaka, en gammel brosteinsbelagt gate med trehus, som i dag inneholder suvenirbutikker og små matsteder. Du får tid på egenhånd her.

Neste stopp er det rundt 400 år gamle Kodaiji-tempelet. Kodaiji ligger på en ås, og her hersker det en helt spesiell ro. Tempelet er omgitt av den deilig hage som både har et område med bonsai-trær, en steinhage og en bambuslund med 20 meter høye bambus. I en japansk hage er ikke noe tilfeldig, alt har sin spesielle plass og betydning, og det vil du også som gjest raskt bli klar over. På tempelområdet ligger det også to historiske tehus som du kan besøke.

Siste stopp på dagens utflukt er Kiyomizu. Fra Kodaiji-tempelet går du på små, smale streder med gamle trehus opp til Kiyomizu, som ligger på en bakketopp. Den imponerende og vakre tempelbygningen er tre etasjer høy, bygget i tre og laftet. Tempelet har en stor terrasse der det er en fantastisk utsikt over Kyoto. Bak templet ligger Jishu-helligdommen, der kjærlighets- og ekteskapsguden holder til. Derfor valfarter mange unge japanere hot for å be om hell i kjærlighet og et godt ekteskap.

Overnatting Kyoto Plaza Hotel 

Dag 4: Kyoto på egenhånd
Dag 4: Kyoto på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon.

Kyoto har så mye å by på at det nesten blir vanskelig å velge!

Kanskje du har lyst til å leie en sykkel og dra på oppdagelse langs Kyotos utallige vannløp? Som nesten alle andre byer med røtter langt tilbake i historien var også her tilgangen til vann utrolig viktig. Kyoto er gjennomskåret av elver som er utvidet med hundrevis av kanaler. Du finner også utallige kilder og hagedammer. Overalt ser du frodige trær og busker som også gir velkommen skygge i de varme sommermånedene. Når kirsebærtrærne blomster, gjør vannet byen ekstra vakker.

Du kan vandre rundt i gatene og suge til deg nye inntrykk. Du vil raskt oppdage at det er mange japanske turister i Kyoto, og en av de tingene som er populært her er å kle seg ut i tradisjonell kimono for en dag – både for menn og kvinner. Det er et fargerikt skue, og interessant nok trives også mange unge mennesker godt i kimono.

Der er selvfølgelig også mange severdigheter du ikke så på turen i går. Det gjelder f.eks. helligdommen Fushimi Inari, som fikk internasjonal berømmelse med filmen ”Mitt liv som geisha”. Stiene frem til helligdommen er flankert av oransjerøde porter som danner noe som ligner på en lang pergola. Portene er donert av mange forskjellige personer, og giverens navn er skrevet med sorte tegn på porten. Der hviler en helt spesiell stemning over dette stedet med de nesten 10.000 oransjerøde portene.

En annen severdighet du bør få med deg er gullpaviljongen, Kinkakuji. Gullpaviljongen er Kyotos mest kjente bygning. Den 3-etasjers bygningen har fasade ut mot en liten sjø, og det er et flott syn når lyset faller på bygningen slik at den speiler seg i sjøen.

Kyoto er kjent i hele Japan for sin matkultur. Derfor finner du mange gode restauranter og innholdsrike matmarkeder her, for eksempel Nishiki. Vi anbefaler å bli med på kokkeskole.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Kyoto Plaza Hotel 

Dag 5: Kyoto – Tokyo med Shinkansen, guidet tur i Tokyo
Dag 5: Kyoto – Tokyo med Shinkansen, guidet tur i Tokyo

I dag legger du kulturhøyborgen og Japans hjerte Kyoto bak deg og reiser til Tokyo, også kalt Japans hjerne.

Du kjører med høyhastighetstoget Shinkansen, som har egne perronger på alle stasjoner. Det er en opplevelse å kjøre tog i Japan. Høyhastighetstogene kjører med 6, 8, 12 eller 18 vogner. På informasjonsskiltene på stasjonen kan du se hvor mange vogner hvert enkelt tog har. Når du så er nede på perrongen kan du på avmerkingen på selve perrongen se nøyaktig hvor din vogn stopper. Toget stopper virkelig få cm fra markeringen. Der er nemlig malt tegn på perrongen som viser togets lengde og hvor vognene befinner seg, f.eks. ”6 vogner – vogn 5” eller ”12 vogner – vogn 3”. Så når du først har skjønt systemet, er det veldig enkelt. I tillegg har japanerne en fantastisk køkultur, her stiller man seg pent i kø ved det relevante symbolet på perrongen og går stille og rolig ombord i toget i den rekkefølge man er ankommet i – ingen trenger seg foran eller forbi!

Togene kjører meget presist overalt i Japan, og forsinkelser på mer enn et par minutter er helt uhørt, det er det viktigste samtaleemnet på toget og blir til og med nevnt i de nasjonale nyhetene på TV og radio.

Der er 514 km fra hovedjernbanestasjonen i Kyoto til Tokyo. Den strekningen tilbakelegger Shinkansen på litt over 2 timer.

Når du ankommer i Tokyo venter guiden din på stasjonen og følger deg til hotellet. Dere kjører på metroen fra stasjonen til hotellet, og du får et IC-kort, et elektronisk reisekort som kan brukes på både tog og busser.

Når du har sjekket inn på hotellet er det om ettermiddagen guidet byrundtur i det moderne Tokyo. Du bor i Tokyo de kommende 4 nettene.

Den guidede halvdagsturen starter i Shibuya. Shibuya er kjent for flere ting: 1) som livlig shoppingområde for mote og motetilbehør, 2) som hjemsted for nye trendsettende motedesignere og ny trendsettende underholdning samt ikke minst for 3) Tokyos mest berømte og mest fotogene gatekryss, der tusenvis av travle mennesker krysser når det er grønt for gående og rødt for kjørende fra alle retninger.

Heretter går turen til Harajuku, et annet av Tokyos motemekkaer. En av de berømte gatene i Harajuku-området er Takeshita Dori, som med sine sidegater utgjør teenage-kulturens høyborg. Her kan du se mennesker, de fleste av dem unge, iført meget fargerike klær og en mote der det meste er tillatt, men antrekkene er likevel meget tekkelige.

Ettermiddagen avrundes med et besøk i et stormagasin, der det i kjelleretasjen selges matvarer som utstilles som små kunstverker. Det er en opplevelse i seg selv å se hvordan innpakningen er en del av kjøpsopplevelsen.

Overnatting Citadine Shinjuku 

Dag 6: Guidet heldagsutflukt i Tokyo
Dag 6: Guidet heldagsutflukt i Tokyo

I dag er det guidet heldagsutflukt. Vi tar offentlig kommunikasjon, for det er den enkleste måten å komme seg rundt i byen på.

Turen begynner ved Meiji-helligdommen som ble oppført for å hedre minnet til keiser Meiji. Meiji- helligdommen ligger midt i Tokyo, i en stor skoglignende park. Før man kommer frem til helligdommen går man gjennom to meget store shintoporter. Helt fremme ved helligdommen hersker det en høytidelig ro, som er i stor kontrast til det hektiske bylivet like i nærheten. Dette er et meget populært sted å holde tradisjonelle bryllup, så hvis du er heldig, får du se både shintoprester, brudepar og bryllupsgjester.

Fra Meiji går du til gaten Omotesando, Tokyos versjon av 5th Avenue eller Champs-Élysées. Det er her de internasjonale motemerkene har sine butikker. Her vil du oppleve at personalet følger kundene helt ut på gaten og bukker dypt når kunden går videre på sin ferd. Det dype bukket er et klassisk japansk uttrykk for stor respekt.

Turen går videre til Asakusa, Tokyos gamle bydel. Her finnes det fremdeles noen gamle bygninger, og i dette området finner du ingen store høyhus. I tillegg til den hyggelige stemningen i gatene og stredene er den viktigste severdigheten her Sensoji. Det er Tokyos eldste tempel, og for mange japanere er det viktig å komme hit for å brenne røkelsespinner. Nakamise er den lange gågaten med suvenirbutikker og matboder som fører opp til Sensoji-tempelet. Her er det alltid liv og røre, og du vil oppleve kvinner, par og noen ganger hele familier iført tradisjonelle kimonoer. De er på vei for å tenne røkelsespinner og vifte hellig røyk på seg i håp om å bli kvitt sykdom, få hell i livet, få et barn eller kanskje noe helt annet.

Fra Sensoji er det en kort gåavstand til Sumida-elven. Her skal du på båttur for å se Tokyo fra vannsiden. Underveis passerer du berømte bygninger, bl.a. Asahi Super Dry-hovedkvarteret, og de legendariske 12 broene, som arkitektonisk og fargemessig er meget forskjellige.

Du forlater båten ved Hamarikyu-hagen, en park som ligger sentralt i Tokyo og vender ut mot Tokyo-bukten. Interessant er det at denne parken inneholder saltvannssjøer der vannspeilet stiger og faller med tidevannet. Parken er fra Edo-tidens begynnelse, rundt år 1600, og kontrasten til det moderne Tokyos skyline av skyskrapere rett bak parken er et flott symbol på det moderne Japan. I et av tehusene i parken kan du kjøpe en kopp dampende ”matcha”, grønn te.

Du er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen.

Overnatting Citadine Shinjuku 

Dag 7-8: Tokyo på egenhånd, mulighet for å kjøpe tilleggsutflukter
Dag 7-8: Tokyo på egenhånd, mulighet for å kjøpe tilleggsutflukter

Dagene er til fri disposisjon.

Tokyo har utrolig mye å by på. Keiserpalasset og broen Niju-bashi over vollgraven er en av Tokyos mest berømte severdigheter. Ikke langt fra palasset og parken ligger Ginza-kvarteret, der eiendomsprisene per kvadratmeter er verdens høyeste og de superrike bor. Her finner du alt du kan ønske deg av kafeer, barer, restauranter og shoppingsentre. Nærmere elven, i bydelen Tsukiji – i hjertet av Tokyo – ligger Japans verdensberømte fiskeauksjon. Det har mange ganger vært planlagt å flytte den vekk fra området, men foreløpig ligger den her. Som en av mange interessante kontraster i denne hypermoderne storbyen.

I bydelen Akihabara finner du alt det hjertet kan begjære innen elektronikk. Butikk etter butikk handler med elektronikk. I løpet av de senere årene er bydelen også blitt kjent som et sentrum for otaku-kulturen og manga-fans. Det er også her du kan få den helt spesielle opplevelsen å gå på ”maid café”, der personalet er kledt som tegneserie-servitriser.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Citadine Shinjuku 

Dag 9: Hjemreise fra Tokyo til Norge
Dag 9: Hjemreise fra Tokyo til Norge

Dagen er til fri disposisjon til transfer til flyplassen. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen der du flyr til Norge. Der kan være mellomlanding(er) underveis.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.