• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
8 dager

Et streif av Japan

Opplev Japans kultur og historie i den gamle hovedstaden Kyoto.

Et streif av Japan Et streif av Japan
8 dager

Et streif av Japan

Opplev Japans kultur og historie i den gamle hovedstaden Kyoto.

Velg denne reisen fordi…

Hvis du har kort tid til rådighet og ønsker å oppleve Japan uten å måtte reise fra øst til vest, er denne reisen til Kyoto perfekt for deg. Kyoto er Japans gamle, kulturelle sentrum, og her lever mange tradisjoner fremdeles i beste velgående. Her får du oppleve en by med en levende geisha-kultur i bydelen Gion, 17 bygninger som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, som f.eks. Gullpaviljongen og Kiyomizu-tempelet og et kjøkken som tilbyr det beste av japansk og internasjonal mat. Du får både guidede omvisninger og tid på egenhånd. Ta med deg gode sko, for i Japan går man mye – og det gjelder også for Kyoto.

Kyoto har fire årstider, som i Norge, og du kan reise hit året rundt. Hver årstid har sine særpreg, og selv på restauranter og tehus er menyene sesongpreget. Spesielt er våren, med kirsebærblomstringen, og høsten, med lønnetrærnes vakre farger, populære årstider.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Osaka t/r
 • Guideservice ved ankomst i Osaka
 • Transfer fra Osaka flyplass til hotellet i Kyoto t/r
 • Velkomstmøte på hotellet i Kyoto
 • 6 netter på turistklassehotell med frokost
 • Lokal engelsktalende guide på alle utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Guidet heldagstur til Gullpaviljongen, Nijo-slottet, Heian-helligdommen, Nishiki-markedet og Kiyomizu-tempelet
 • Guidet heldagstur til Nara med besøk i Todaiji-tempelet, Japans største Buddha, Kasuga Taisha-helligdommen og deretter Fushimi Inari-helligdommen
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Osaka, transfer til Kyoto

Etter ankomst går du gjennom passkontrollen, og der får du stemplet et 90 dagers visum i passet ditt. Deretter henter du bagasjen din og går gjennom tollen og ut i ankomsthallen. I ankomsthallen venter en representant fra vår samarbeidspartner med et Asiatours-skilt med navnet ditt. Representanten følger deg til bussen som kjører deg til hotellet ditt i Kyoto. Du skal bo i Kyoto de kommende 6 nettene.

Kyoto er stedet å dra til når man har kort tid og samtidig ønsker å oppleve den japanske kulturen og folkesjelen. Kyoto har ett ben trygt forankret i historien og det andre benet i vår egen tid. Den interessante byen har meget godt bevarte gamle områder der man tydelig merker det gamle Japan. Byen har også moderne bydeler og nåtidsarkitektur, som f.eks. den nye  hovedjernbanestasjonen og Kyoto konserthus.

I Kyoto er det bevart ca. 2000 templer, helligdommer og keiserlige bygninger. I dag er hele 17 byggverker utnevnt til UNESCO-verdensarv. I Kyoto er den japanske kulturarven høyst levende, og geishadistriktene med skoler og tehus eksisterer ikke bare for turistenes skyld. Du skal ikke gå mange skritt i gatene før du treffer de første kvinnen kledd i kimono for en dag, og det er tehus overalt. Du lærer raskt at når gardinet er rullet ned foran en tradisjonell forretning, betyr det at den er åpen. At gardinen er rullet ned betyr bare at du som kunde kan handle uten å bli sjenert av nysgjerrige blikk fra forbipasserende. Kyoto har en oversiktlig størrelse, og det er enkelt å finne veien rundt. Med sine 1,5 millioner innbyggere er jo Kyoto faktisk en av Japans ”mindre byer”!

Etter ankomst på hotellet er dagen til fri disposisjon.

Dag 3: Velkomstmøte - Heldagsutflukt i Kyoto

Etter frokost kommer en lokal engelsktalende guide til hotellet for å avholde velkomstmøte. På velkomstmøtet gjennomgår guiden programmet de kommende dagene, forklarer praktiske ting og svarer på spørsmål.

I dag skal du på oppdagelsestur i Kyoto sammen med en kyndig guide. Dere besøker noen av Kyotos store og meget berømte severdigheter og UNESCO-verdensarvsteder, og dere reiser rundt med offentlig buss.

Du starter ved Gullpaviljongen, Kinkakuji. Gullpaviljongen er Kyotos mest kjente vartegn. Den 3-etasjers bygningen har fasade ut mot en liten sjø, og det er et flott syn når lyset skinner på bygningen og den speiler seg i sjøen. Gullpaviljongen ble bygget som fritidssted for en shogun, og ble etter hans ønske omgjort til et buddhistisk tempel etter hans død.

Etter Gullpaviljongen går turen til Nijo-slottet, som er omgitt av en fantastisk prydhage. Det vakre slottet stammer fra ca. år 1600 og er berømt for de rikt dekorerte skyvedørene og ”nattergalgulvet”, et gulv som knirker når noen går på det. På den måten kunne samuraiene forsvare sin shogun mot ninjaer. Nijo-slottet var bolig for den lokale shogun-en helt frem til 1867, da keiser Meiji avskaffet det gamle føydalsystemet.

Deretter drar du videre til Heian-helligdommen, som ble bygget i anledning av 1100-jubileet for Kyotos grunnleggelse som hovedstad. Den oransjerøde Heian-helligdommen er dedikert til åndene til den første og den siste keiseren som regjerte i byen, keiser Kammu og keiser Komei. Noen år senere ble det bygget en nesten 25 meter høy og 34 meter bred port som markering av inngangen til området, en såkalt torii-port.

Uten mat og drikke duger helten ikke. Derfor skal du selvfølgelig også en tur på Nishiki-markedet, en smal handlegate med over 100 butikker og restauranter.  Denne livlige gaten er også kjent som ”Kyotos kjøkken” og har spesialisert seg på alt som har med matvarer å gjøre. Dette er det perfekte stedet for å finne årstidens mat, kjøkkenredskaper og Kyoto- spesialiteter som sursyltede grønnsaker eller små ”rislommer” med fyll av kirsebærblomster eller sorte bønner. Mange steder kan du også få smaksprøver, så dette er også stedet å prøve interessante spesialiteter i matveien.

Siste punkt på dagens program er Kiyomizu-tempelet som ligger på en bakketopp. Denne imponerende og vakre tempelbygningen er 3 etasjer høy, bygget i tre og laftet. Tempelet har en stor terrasse der det er flott utsikt over Kyoto.

Dag 4: Kyoto på egenhånd
Dag 5: Kyoto på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon.

Kyoto har så mye å by på at det ikke er lett å velge!

Noe av det Kyoto er aller best kjent for er den særegne japanske tradisjonen med geishaer. Før 2. verdenskrig var det rundt 80.000 geishaer over hele Japan. I dag er det bare noen tusen igjen, fordelt på noen få byer. I Kyoto lever tradisjonen i beste velgående. Her er det flere geishadistrikter, og av dem er Gion det mest kjente. Gion har beholdt det gamle Kyotos sjarm og er et ekte geishadistrikt med egen skole.  Geishaene representerer finkultur og har en 5 år lang utdanning i bl.a. poesi, sang, musikk, konversasjon, origami, teseremonier og kunst. En geisha er en høyt betalt vertinne i middagsselskaper, og hennes oppgave er å sørge for god stemning og få selskapet på gli ved å vie alle middagsgjestene stor oppmerksomhet. I mange vestlige land oppfattes geishaer som prostituerte – det er helt feil, og det irriterer japanerne grenseløst at det er dette vi tenker om disse meget dannede selskapsdamene. Når du går i gatene i Gion, ser du på dagtid ofte maiko-er, det vil si geishalærlinger, som går fra tehus til tehus på visitt. Kimonoene deres er praktfulle og håret sirlig oppsatt. Sent på ettermiddagen og tidlig på kvelden ser du dem med den klassiske hvite sminken.

Du kan leie en sykkel og dra på oppdagelsesferd langs Kyotos mange kanaler. Som nesten alle andre byer med røtter langt tilbake i historien var tilgangen til vann til vann også her utrolig viktig. Kyoto er gjennomskåret av elver som er blitt utvidet med hundrevis av kanaler. Overalt finner du kilder og hagedammer. Denne frodigheten og beplantningen gir også velkommen skygge i de varme sommermånedene. Når kirsebærtrærne står i blomst, gjør vannet byen ekstra vakker.

Dag 6: Guidet heldagstur til Nara

Guiden henter deg på hotellet, og dere tar tog til Nara. Nara var i 74 år, i det 8. århundre, Japans hovedstad. Noen av bygningene i Nara stammer helt tilbake fra den tid. Du besøker Todai-ji tempelet som inneholder Daibutsuden, som regnes for å være verdens største trebygning og huser Japans største Buddha. Nesten tamme hjorter i hundrevis ferdes usjenert rundt Todai-ji tempelet. Det ligger også andre viktige templer her, blant annet Byodoin-tempelet som er berømt for sin Fønix-hall som også pryder baksiden av 10 yen-mynten. Du besøker også Kasuga Taisha-helligdommen, berømt for sine hundrevis av bronse- og steinlanterner som troende har donert.

Fra Nara tar du toget tilbake til Kyoto og fortsetter til Fushimi Inari-helligdommen, som fikk internasjonal  berømmelse med filmen ”Mitt liv som geisha”. Stiene frem til helligdommen er flankert av oransjerøde porter som danner det som ligner en lang pergola. Portene er donert av mange forskjellige personer, og giverens navn er skrevet med svarte tegn på porten. Der er en helt spesiell stemning på dette stedet, der det i alt står nesten 10.000 av de oransjerøde portene.

Sent på dagen er du tilbake på hotellet.

Dag 7: Kyoto på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon.

Kyoto har mange flotte historiske bygninger og helligdommer, og hele bybildet er sterkt preget av det gamle Japan. Det er mange attraksjoner og severdigheter å velge mellom. Noen av dem har du allerede sett på de inkluderte turene, men vi har flere forslag til andre steder du heller ikke bør gå glipp av.

Du kan for eksempel starte med Ginkakuji, også kjent som Sølvpaviljongen. Dette zen-tempelet ble opprinnelig bygget som en shoguns private villa og ligger i et utrolig vakkert hageanlegg. Vejen opp til Ginkakuji er smal og hyggelig med mange kafeer og småbutikker. Her er det som oftest også mulig å kjøpe seg en tur i rickshaw.

Du kan vandre på Filosofstien gjennom den nordlige delen av Higashiyama-området. Filosofstien bukter seg langs en kanal der det er plantet hundrevis av japanske kirsebærtrær. I blomstringssesongen er dette et særdeles populært sted.

I Higashiyama kan du oppleve en klassisk japansk teseremoni. Teseremonien heter ”sao” eller ”cha-no-yu” og er en mer enn 400 år gammel tradisjon. Teseremonien oppleves best i et tradisjonelt japansk hus bygget av tre med tynne vegger og skyvedører. Man sitter direkte på gulvet foran en kvinne kledt i en flott kimono. Kvinnen utfører teseremonien med stor omhyggelighet.

Kodaiji-tempelet, som er ca. 400 år gammelt, er helt klart også verdt et besøk. Kodaiji ligger på en ås, og kanskje er det derfor en spesiell ro her. Tempelet ligger omgitt av en deilig hage med både bonsai-del, en steinhage og en bambuslund med 20 meter høye bambus.

Det fredede og meget sjarmerende Ninenzaka er en gammel brosteinsbelagt gate med trehus, som i dag inneholder suvenirbutikker og små matsteder. Det er hyggelig å bare vandre rundt her og oppleve stemningen. Det er også et bra sted å finne de siste suvenirene fra Japan.

Dag 8: Hjemreise fra Osaka til Norge

Dagen er til fri disposisjon til transfer til flyplassen. Bussen henter deg ved hotellet og kjører deg til Osaka. Fra Osaka flyr du til Norge. Det kan være mellomlanding(er) underveis.

Forleng reisen din

Opplev Japans åndelige sjel i Koyasan, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 6.200 kr.
Pr. barn under 12 år: + 4.340 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.270 kr.

På denne forlengelsen til det hellige fjellet Koyasan kommer du virkelig til Japans åndelige sjel. Koyasan er nemlig sentrum for shingon-buddhismen og et av Japans helligste steder. I tillegg er det oppført på UNESCOs verdensarvliste.

En munk ved navn Kobo Daishi, også kjent som Kukai, innførte i år 805 e.Kr. shingon-buddhismen i Japan. Shingon betyr ”det sanne ord” og adskiller seg fra tradisjonell buddhisme ved en formidlingsform som spesielt er basert på det usagte fremfor det skrevne og primært utrykkes i form av seremonier og ritualer. Kobo Daishi grunnla i år 816 e.Kr. tempelkomplekset Koyasan, som ligger på Koyasan-fjellets topp, i den frodige nasjonalparken Koya-Ryujin Quasi.

I Japan er templer vanligvis lukket, men i de senere årene har shingon-buddhistene åpnet opp for omverdenen og invitert interesserte innenfor. Før var seremonier og ritualer forbeholdt munker og mannlige pilgrimmer, men i dag kan også kvinner og turister overvære dem og til og med overnatte i et av templene.

Under oppholdet ditt får du oppleve 1200 års kultur og historie på nærmeste hold. Du skal nemlig overnatte i et shukubo-tempel fra år 1211, der munkene morgen og kveld tilbereder et vegetarisk, buddhistisk måltid til deg: shojin ryori.

Dagene i Koyasan er til fri disposisjon, og du kan delta i munkenes morgenbønn og besøke Koyasans mange templer, Kobo Daishis mausoleum og gå tur i de vakre furuskogene, der trærne er opptil 20 meter høye. Du kan også gå en tur gjennom byen Koyas hovedgate og se munkene som går rundt og pleier de grønne hagene.

Du kan reise hit året rundt. Her er det like vakkert når kirsebærtrærne står i fullt flor som når området er dekket av høstblader eller snø.

Koyasan har allerede ønsket både keisere, politikere og andre fremtredende personer velkommen, så hva venter du på? Bli med oss til Japans åndelige hjerte, der avslapning og ro er i høysetet.

Avslapning og tradisjonell japansk livsstil i Kinosaki Onsen, 2 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.300 kr.
Pr. barn under 12 år: + 3.010 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.540 kr.

Nordvest for Kyoto, på kysten av Japanhavet, finner du den sjarmerende byen Kinosaki Onsen i en dal omgitt av fjell og hav.

I 1925 lå byen i ruiner etter et ødeleggende jordskjelv og en herjende brand. Da man gjenoppbygde byen, ble det bestemt å beholde den tradisjonelle byggestilen og oppføre tradisjonelle japanske gjestehus, også kjent som ryokaner, i stedet for store moderne hoteller.

Byen er dessuten kjent for sin klassiske japanske arkitektur, sine gamle tradisjoner og de populære onsen-badene, som japanerne har badet i siden ca. det 8. århundret. Siden den gang har kurbyen utviklet seg til et populært mål for både japanske og utenlandske turister.

Onsen betyr ”varm kilde”. Vannet oppvarmes av Japans mange aktive vulkaner. Vannet holder normalt 80°C, men blir avkjølt til 42°C. Onsen-bad sies å ha en rekke helsemessige fordeler. Det varme vannet får nemlig musklene til å slappe av, og mineraler som natrium, kalsium og klor hjelper mot tretthet, fordøyelsesproblemer, blå merker og mye mer.

Under oppholdet ditt har du gratis adgang til byens sju onsen-bad, hvert av dem med spesielle egenskaper. De ligger heldigvis like ved hverandre, og i gåavstand til både togstasjonen og ditt ryokan.

Når du har fått nok av å bade, kan du slentre en tur langs byens elv, der det er plantet vakre pile- og kirsebærtrær. For å virkelig føle deg som del av den japanske kulturen for en stakket stund kan du iføre deg en flott, tradisjonell kimono og forevige synet med et bilde på en av de lanternebelyste broene som bidrar til å gi byen en hyggelig og romantisk stemning.

Kinosaki Onsen er vakker året rundt. Om våren går du under skyer av myke, rosa kirsebærblomster, og om høsten pryder de flammende oransje høstbladene bybildet. Vinteren gir stedet et helt spesielt utseende når den lette puddersnøen legger seg på byens tradisjonelle bygninger og trær. Om sommeren kan du oppleve nattfestivaler og nyte synet av de mange grønne piletrærne langs elven.

Dagene er til fri disposisjon til å gå på oppdagelsesferd i denne vakre byen, som er full av japanske tradisjoner og kultur.

Turen avsluttes med en natt i Osaka.

Tillegg for enkeltrom 5.390 kr.
Rabatt ved større grupper.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.