Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaJapanEt streif av Japan
Japan | 8 dager:

Et streif av Japan

Høydepunkter på denne reisen:

Gullpaviljongen, Nijo-slottet, Heian-helligdommen, Nishiki-markedet, Kiyomizu-tempelet, zen-hagene Daisenin, Ryogenin, Ktoin og Zuihoin, Nara, Todaiji-tempelet, Japans største Buddha, Kasuga Taisha-helligdommen, Fushimi Inari- helligdommen.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Osaka t/r
 • Guideservice ved ankomst i Osaka
 • Transfer fra Osaka flyplass til hotellet i Kyoto t/r
 • Velkomstmøte på hotellet i Kyoto
 • 6 netter på turistklassehotell med frokost
 • Lokal engelsktalende guide på alle utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Guidet heldagstur til Gullpaviljongen, Nijo-slottet, Heian-helligdommen, Nishiki-markedet og Kiyomizu-tempelet
 • Guidet halvdagstur til zen-hagene Daisenin, Ryogenin, Ktoin og Zuihoin
 • Guidet heldagstur til Nara med besøk i Todaiji-tempelet, Japans største Buddha, Kasuga Taisha-helligdommen og deretter Fushimi Inari-helligdommen

Det er mulig å kjøpe flere turer i tillegg:

 • Bento box kokkeskole
 • Izakaya kokkeskole
 • Sykkeltur gjennom Kyotos gater og bakgater
Tillegg for enkeltrom 4.725 kr.
Rabatt ved større grupper.
Reisen kan bestilles inntil 60 dager før avreise.
Velg denne reisen fordi...

Hvis du har kort tid til rådighet og ønsker å oppleve Japan uten å måtte reise fra øst til vest, er denne reisen til Kyoto perfekt for deg. Kyoto er Japans gamle, kulturelle sentrum, og her lever mange tradisjoner fremdeles i beste velgående. Her får du oppleve en by med en levende geisha-kultur i bydelen Gion, 17 bygninger som er oppført på UNESCOs verdensarvliste, som f.eks. Gullpaviljongen og Kiyomizu-tempelet og et kjøkken som tilbyr det beste av japansk og internasjonal mat. Du får både guidede omvisninger og tid på egenhånd. Ta med deg gode sko, for i Japan går man mye – og det gjelder også for Kyoto.

Kyoto har fire årstider, som i Norge, og du kan reise hit året rundt. Hver årstid har sine særpreg, og selv på restauranter og tehus er menyene sesongpreget. Spesielt er våren, med kirsebærblomstringen, og høsten, med lønnetrærnes vakre farger, populære årstider.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Osaka, transfer til Kyoto
Dag 2: Ankomst i Osaka, transfer til Kyoto

Etter ankomst går du gjennom passkontrollen, der du får stemplet et 90 dagers oppholdsvisum i passet ditt. Deretter henter du bagasjen din og går ut i ankomsthallen, der det står en guide med et Asiatours-skilt og venter på deg. Guiden følger deg til bussen som kjører deg til hotellet ditt i Kyoto. Du skal bo i Kyoto de kommende 6 nettene.

Kyoto er stedet å dra til når man har kort tid og samtidig ønsker å oppleve den japanske kulturen og folkesjelen. Kyoto har ett ben trygt forankret i historien og det andre benet i vår egen tid. Den interessante byen har meget godt bevarte gamle områder der man tydelig merker det gamle Japan. Byen har også moderne bydeler og nåtidsarkitektur, som f.eks. den nye  hovedjernbanestasjonen og Kyoto konserthus.

I Kyoto er det bevart ca. 2000 templer, helligdommer og keiserlige bygninger. I dag er hele 17 byggverker utnevnt til UNESCO-verdensarv. I Kyoto er den japanske kulturarven høyst levende, og geishadistriktene med skoler og tehus eksisterer ikke bare for turistenes skyld. Du skal ikke gå mange skritt i gatene før du treffer de første kvinnen kledd i kimono for en dag, og det er tehus overalt. Du lærer raskt at når gardinet er rullet ned foran en tradisjonell forretning, betyr det at den er åpen. At gardinen er rullet ned betyr bare at du som kunde kan handle uten å bli sjenert av nysgjerrige blikk fra forbipasserende. Kyoto har en oversiktlig størrelse, og det er enkelt å finne veien rundt. Med sine 1,5 millioner innbyggere er jo Kyoto faktisk en av Japans ”mindre byer”!

Etter ankomst på hotellet er dagen til fri disposisjon.

Overnatting Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 3: Velkomstmøte - Heldagsutflukt i Kyoto
Dag 3: Velkomstmøte - Heldagsutflukt i Kyoto

Etter frokost kommer en lokal engelsktalende guide til hotellet for å avholde et velkomstmøte. På velkomstmøtet gjennomgår guiden programmet for de kommende dagene, forklarer praktiske ting og svarer på spørsmål.

I dag skal du på oppdagelsestur i Kyoto sammen med en kyndig guide. Dere besøker noen av Kyotos store og meget berømte severdigheter og UNESCO-verdensarvsteder, og dere reiser rundt med offentlig buss.

Du starter ved Gullpaviljongen, Kinkakuji. Gullpaviljongen er Kyotos mest kjente vartegn. Den 3-etasjers bygningen har fasade ut mot en liten sjø, og det er et flott syn når lyset skinner på bygningen og den speiler seg i sjøen. Gullpaviljongen ble bygget som fritidssted for en shogun, og ble etter hans ønske omgjort til et buddhistisk tempel etter hans død.

Etter Gullpaviljongen går turen til Nijo-slottet, som er omgitt av en fantastisk prydhage. Det vakre slottet stammer fra ca. år 1600 og er berømt for de rikt dekorerte skyvedørene og ”nattergalgulvet”, et gulv som knirker når noen går på det. På den måten kunne samuraiene forsvare sin shogun mot ninjaer. Nijo-slottet var bolig for den lokale shogun-en helt frem til 1867, da keiser Meiji avskaffet det gamle føydalsystemet.

Deretter drar du videre til Heian-helligdommen, som ble bygget i anledning av 1100-jubileet for Kyotos grunnleggelse som hovedstad. Den oransjerøde Heian-helligdommen er dedikert til åndene til den første og den siste keiseren som regjerte i byen, keiser Kammu og keiser Komei. Noen år senere ble det bygget en nesten 25 meter høy og 34 meter bred port som markering av inngangen til området, en såkalt torii-port.

Uten mat og drikke duger helten ikke. Derfor skal du selvfølgelig også en tur på Nishiki-markedet, en smal handlegate med over 100 butikker og restauranter.  Denne livlige gaten er også kjent som ”Kyotos kjøkken” og har spesialisert seg på alt som har med matvarer å gjøre. Dette er det perfekte stedet for å finne årstidens mat, kjøkkenredskaper og Kyoto- spesialiteter som sursyltede grønnsaker eller små ”rislommer” med fyll av kirsebærblomster eller sorte bønner. Mange steder kan du også få smaksprøver, så dette er også stedet å prøve interessante spesialiteter i matveien.

Siste punkt på dagens program er Kiyomizu-tempelet som ligger på en bakketopp. Denne imponerende og vakre tempelbygningen er 3 etasjer høy, bygget i tre og laftet. Tempelet har en stor terrasse der det er flott utsikt over Kyoto.

Overnatting Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 4: Halvdagsutflukt til zen-hagene i Nord-Kyoto
Dag 4: Halvdagsutflukt til zen-hagene i Nord-Kyoto

I den nordlige delen av Kyoto ligger det store tempelanlegget Daitokuji. Her finner du noen av Kyotos vakreste – men mindre kjente – zen-hager. Hvert av de flotte templene Daisenin, Ryogenin, Kotoin og Zuihoin har sine egne, særegne zen-hager. En zen-hage har ikke mange planter. Det vanlige er et flatt areal med stein eller sand og noen ganger en gressplen. Den lille Zuihoin-hagen har grus formet som bølgetopper i et opprørt hav.

Ryogenin-hagen er en grushage med steinøyer, og den er en av verdens mest fotograferte zen-hager. Hagene er perfekte til meditasjon, fordi nøye utlagte stein og få planter bidrar til å skape ro og harmoni. Dermed forstyrres ikke tankene av mange forskjellige planter. Tempelanlegget har flere mindre templer, som alle har sin egen zen-hage. Du har et par timer til rådighet så du i ro og mak kan utforske området på egenhånd – en fin måte å starte dagen på. Guiden forklarer prinsippene for de forskjellige hagene underveis.

Resten av dagen er fri så du på egenhånd kan oppdage Kyoto.

Overnatting Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 5: Kyoto på egenhånd
Dag 5: Kyoto på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon.

Kyoto har så mye å by på at det ikke er lett å velge!

Noe av det Kyoto er aller best kjent for er den særegne japanske tradisjonen med geishaer. Før 2. verdenskrig var det rundt 80.000 geishaer over hele Japan. I dag er det bare noen tusen igjen, fordelt på noen få byer. I Kyoto lever tradisjonen i beste velgående. Her er det flere geishadistrikter, og av dem er Gion det mest kjente. Gion har beholdt det gamle Kyotos sjarm og er et ekte geishadistrikt med egen skole.  Geishaene representerer finkultur og har en 5 år lang utdanning i bl.a. poesi, sang, musikk, konversasjon, origami, teseremonier og kunst. En geisha er en høyt betalt vertinne i middagsselskaper, og hennes oppgave er å sørge for god stemning og få selskapet på gli ved å vie alle middagsgjestene stor oppmerksomhet. I mange vestlige land oppfattes geishaer som prostituerte – det er helt feil, og det irriterer japanerne grenseløst at det er dette vi tenker om disse meget dannede selskapsdamene. Når du går i gatene i Gion, ser du på dagtid ofte maiko-er, det vil si geishalærlinger, som går fra tehus til tehus på visitt. Kimonoene deres er praktfulle og håret sirlig oppsatt. Sent på ettermiddagen og tidlig på kvelden ser du dem med den klassiske hvite sminken.

Du kan leie en sykkel og dra på oppdagelsesferd langs Kyotos mange kanaler. Som nesten alle andre byer med røtter langt tilbake i historien var tilgangen til vann til vann også her utrolig viktig. Kyoto er gjennomskåret av elver som er blitt utvidet med hundrevis av kanaler. Overalt finner du kilder og hagedammer. Denne frodigheten og beplantningen gir også velkommen skygge i de varme sommermånedene. Når kirsebærtrærne står i blomst, gjør vannet byen ekstra vakker.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 6: Guidet heldagstur til Nara
Dag 6: Guidet heldagstur til Nara

Guiden henter deg på hotellet, og dere tar tog til Nara. Nara var i 74 år, i det 8. århundre, Japans hovedstad. Noen av bygningene i Nara stammer helt tilbake fra den tid. Du besøker Todai-ji tempelet som inneholder Daibutsuden, som regnes for å være verdens største trebygning og huser Japans største Buddha. Nesten tamme hjorter i hundrevis ferdes usjenert rundt Todai-ji tempelet. Det ligger også andre viktige templer her, blant annet Byodoin-tempelet som er berømt for sin Fønix-hall som også pryder baksiden av 10 yen-mynten. Du besøker også Kasuga Taisha-helligdommen, berømt for sine hundrevis av bronse- og steinlanterner som troende har donert.

Fra Nara kjører du tilbake til Kyoto og fortsetter til Fushimi Inari-helligdommen, som fikk internasjonal berømmelse med filmen ”Mitt liv som geisha”. Stiene frem til helligdommen er flankert av oransjerøde porter som danner det som ligner en lang pergola. Portene er donert av mange forskjellige personer, og giverens navn er skrevet med svarte tegn på porten. Der er en helt spesiell stemning på dette stedet, der det i alt står nesten 10.000 av de oransjerøde portene.

Sent på dagen er du tilbake på hotellet.

Overnatting Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 7: Kyoto på egenhånd
Dag 7: Kyoto på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon.

Kyoto har mange flotte historiske bygninger og helligdommer, og hele bybildet er sterkt preget av det gamle Japan. Det er mange attraksjoner og severdigheter å velge mellom. Noen av dem har du allerede sett på de inkluderte turene, men vi har flere forslag til andre steder du heller ikke bør gå glipp av.

Du kan for eksempel starte med Ginkakuji, også kjent som Sølvpaviljongen. Dette zen-tempelet ble opprinnelig bygget som en shoguns private villa og ligger i et utrolig vakkert hageanlegg. Vejen opp til Ginkakuji er smal og hyggelig med mange kafeer og småbutikker. Her er det som oftest også mulig å kjøpe seg en tur i rickshaw.

Du kan vandre på Filosofstien gjennom den nordlige delen av Higashiyama-området. Filosofstien bukter seg langs en kanal der det er plantet hundrevis av japanske kirsebærtrær. I blomstringssesongen er dette et særdeles populært sted.

I Higashiyama kan du oppleve en klassisk japansk teseremoni. Teseremonien heter ”sao” eller ”cha-no-yu” og er en mer enn 400 år gammel tradisjon. Teseremonien oppleves best i et tradisjonelt japansk hus bygget av tre med tynne vegger og skyvedører. Man sitter direkte på gulvet foran en kvinne kledt i en flott kimono. Kvinnen utfører teseremonien med stor omhyggelighet.

Kodaiji-tempelet, som er ca. 400 år gammelt, er helt klart også verdt et besøk. Kodaiji ligger på en ås, og kanskje er det derfor en spesiell ro her. Tempelet ligger omgitt av en deilig hage med både bonsai-del, en steinhage og en bambuslund med 20 meter høye bambus.

Det fredede og meget sjarmerende Ninenzaka er en gammel brosteinsbelagt gate med trehus, som i dag inneholder suvenirbutikker og små matsteder. Det er hyggelig å bare vandre rundt her og oppleve stemningen. Det er også et bra sted å finne de siste suvenirene fra Japan.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Vessel Hotel Campana Kyoto Gojo 

Dag 8: Hjemreise fra Osaka til Norge
Dag 8: Hjemreise fra Osaka til Norge

Dagen er til fri disposisjon til transfer til flyplassen. Bussen henter deg ved hotellet og kjører deg til Osaka. Fra Osaka flyr du til Norge. Det kan være mellomlanding(er) underveis.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.