Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaJapanDet beste av Japan
18 dager:

Det beste av Japan

Høydepunkter på denne reisen

Tokyo med Asakusa, Sensoji-tempelet, Shibuya, Shinjuku, Hamarikyu-parken, Shinkansen, Kanazawa med Kenrokuen-hagen, zen-buddhisme, Kyoto, Okayama med Korakuen-hagen og Okayama-slottet, kunstøya Naoshima, Hiroshima med Hiroshima fredsminnepark og atombombekuppelen, Osaka-slottet.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Tokyo og hjem fra Osaka
 • Ankomstservice med guide i Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima og Osaka
 • Transfer fra flyplassen i Tokyo til hotellet
 • Velkomstmøte på hotellet i Tokyo
 • IC-togkort med 2500 JPY
 • Kanazawa Loop busbillet endags
 • Bus/togbillet endags i Kyoto
 • Hiroshima Street Car Pass endags
 • Eco Card (tog/bus/sporvognskort) endags til Osaka
 • 14 dagers Japan Rail Pass, 2. klasse med plassreservasjon
 • 16 netter på turistklassehoteller med frokost
 • Lokal engelsktalende guide på alle utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Guidet heldags omvisning i Tokyo
 • Guidet halvdagstur i Kanazawa, inkl. besøk i Kenrokuen-hagen
 • Heldagstur til kunstøya Naoshima, inkl. museumsentre
 • Guidet halvdagstur i Hiroshima
 • Guidet halvdagstur i Osaka, inkl. Osaka-slottet og en times vannveisrundfart
Tillegg for enkeltrom 8.730 kr.
Rabatt ved større grupper.
Velg denne reisen fordi...

På reisen Det beste av Japan får du se både kjente høydepunkter og mer ukjente severdigheter. På reiseruten fra Tokyo til Kanazawa, Kyoto, Okayama, Hiroshima og Osaka vil du i løpet av 18 dager få et meget godt innblikk i Japans kultur, historie og samtid. Du vil oppleve skyskrapere, moderne arkitektur, gamle kulturbyer, vakre gamle treslott, levende geishadistrikter, Hiroshima fredsminnepark og atombombekuppelen og zen-kulturens japanske hager.

Du reiser med høyhastighetstoget Shinkansen eller hurtigtog fra by til by, fordi det er det mest effektive. Tog og stasjoner i Japan er også en flott opplevelse, for her fungerer alt perfekt, og forsinkelser anses nesten for å være en skandale.

Maten i Japan er et eget og meget velsmakende kapittel. Japanerne spiser mye grønnsaker og foretrekker fisk og skalldyr fremfor kjøtt og fjærkre, og dette ser du tydelig på menyene. I storbyene finner du selvfølgelig også mange internasjonale restauranter.

Uansett hva som for deg ender opp som de aller største høydepunktene er dette en reise full av opplevelser i en av Østens mest interessante og største kulturer.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge. Det kan være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Tokyo
Dag 2: Ankomst Tokyo

Ved ankomst i Tokyo blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Dette er en by der du vil sette pris på at transporten er organisert, for Tokyo er en utrolig travel by. Her ser du futuristisk arkitektur, skyskrapere og neonlys som blinker i alle tenkelige farger. Det kryr av mennesker overalt. Man skulle kanskje tro at disse folkemengdene er ensbetydende med kaos, men som alt annet i Japan glir trafikken (også av fotgjengere) ganske greit. Alt og alle har sin plass, og alt er uhyre effektivt – når man først har lært hvordan det fungerer …

Denne første kvelden blir du med på et velkomstmøte der du kan stille spørsmål til den lokale guiden som også har med seg ditt Japan Railpass. Du får også et IC-kort, et elektronisk reisekort, som kan brukes til lokale busser og tog i flere byer på reisen. Det står allerede 2500 JPY på kortet, og det er enkelt å fylle på mer hvis du trenger det.

Overnatting Villa Fontaine Tamachi 

Dag 3: Byrundtur i Tokyo
Dag 3: Byrundtur i Tokyo

Du blir hentet på hotellet om morgenen. Dagen i dag er avsatt til å gi deg et overblikk over et par av Tokyos forskjellige bydeler. Turen starter i Asakusa. Asakusa var en gang Tokyos største forlystelseskvarter. Det var her geishaene holdt til, side om side med gangstere og lommetyver. Hele området ble ødelagt under 2. verdenskrig og gjenoppbygget i mindre skala, og i dag er det verken lommetyver eller gangstere her. De fleste geishaene er her også for turistenes skyld. Men du fornemmer fremdeles historien når du vandrer rundt i gatene, og du merker tydelig den kontrasten du vil oppleve overalt i Japan – kontrasten mellom det gamle og det ultramoderne.

Det er også i Asakusa du finner Japans eldste tempel, Sensoji-tempelet. Sensoji har en helt spesiell stilling i Tokyo, og for mange japanere er det viktig å komme hit for å tenne røkelsespinner. Nakamise-gaten leder opp til Sensoji-tempelet. Nakamise har mange suvenirbutikker og matboder, og her kan du for eksempel kjøpe tradisjonelle suvenirer.

Turen i Asakusa rundes av i Kappabashi Kitchen Street, der du kan kjøpe alt innen kjøkkenutstyr. Hvorfor ikke gå på jakt etter en nyttig og litt uvanlig suvenir i form at et nytt kjøkkenredskap?

Etter lunsj besøker du Shibuya. Du har sikkert allerede sett Shibuya – i hvert fall på bilder. Det store gatekrysset er, fullt av mennesker og neonlys, er et av Tokyos mest kjente fotomotiver. Det er også et av Tokyos travleste shopping-distrikter, og et av de områdene man absolutt bør få med seg på et besøk i hovedstaden.

Herfra går turen til Harajuku-området, kjent for gaten Takeshita dori, et motemekka for unge japanere.

Dagen avsluttes med det store overblikket – fra utsiktsetasjen i 202 meters høyde i Tokyos Metropolitan Government Building. I klart vær kan man se helt til Mt. Fuji.

Overnatting Villa Fontaine Tamachi 

Dag 4-5: Tokyo på egenhånd
Dag 4-5: Tokyo på egenhånd

Dagen i dag er til fri disposisjon – kanskje du så noe på gårsdagens tur du har lyst til å utforske nærmere? Du har reisekortet ditt, så du kan reise akkurat dit du vil. Et besøk på Tokyos berømte fiskemarked, Tsukiji Outer Fish Market, er nesten et must – hvis du orker å stå litt tidlig opp!

Hvis du trenger en pause fra det hektiske bylivet, kan du også besøke Hamarikyu Gardens, der roen står i stor kontrast til livet i de travle bygatene. Om kvelden kan du ta en tur til Shinjuku-området, der du finner noen av landets beste restauranter. Kanskje du runder av kvelden med karaoke i beste ”Lost in Translation”-stil?

Du kan også bruke reisekortet ditt til å reise litt lengre bort fra Tokyo, til f.eks. Nikko, Kamakura eller Yokohama. Du kan også kjøpe en tilleggsutflukt i dag.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Villa Fontaine Tamachi 

Dag 6: Shinkansen fra Tokyo til Kanazawa
Dag 6: Shinkansen fra Tokyo til Kanazawa

Guiden følger deg fra hotellet til stasjonen, der du skal reise med høyhastighetstoget Shinkansen til Kanazawa. De 450 km tilbakelegges på kun 2½ time, med en fart på opptil 300 km/t. Høyhastighetstogene kjører med 6, 8, 12 eller 18 vogner. På informasjonsskiltene på stasjonen kan du se hvor mange vogner hvert enkelt tog har. Teksten på informasjonsskiltene veksler mellom japansk og engelsk. Når du kommer ned på perrongen kan du på avmerkingen på selve perrongen se nøyaktig hvor din vogn stopper. Det er malt tegn på perrongen for f.eks. ”6 vogner – vogn 5” eller ”12 vogner – vogn 3”. Så når du først har skjønt systemet, er det veldig enkelt. I tillegg har japanerne en fantastisk køkultur, her stiller man seg pent i kø ved det relevante symbolet på perrongen og går stille og rolig ombord i toget i den rekkefølge man er ankommet i – ingen trenger seg foran eller forbi!

Togene avgår og ankommer til rett tid overalt i Japan, og forsinkelser på mer enn et par minutter er helt uhørt. Det vil være det store samtaleemnet på toget og til og med bli nevnt i de nasjonale nyhetene på TV og radio.

På Kanazawa stasjon venter en guide som følger deg til hotellet.

Etter innsjekking tar guiden deg med på en guidet tur i byen, og transporten foregår med det offentlige bussystemet. Første stopp er samuraihuset Terashima Kurando. Kanazawa er nemlig kjent som samuraienes høyborg og var – i sin tid – en av Japans rikeste byer. Som en av de eneste byene i Japan ble Kanazawa ikke ødelagt av bomber under 2. verdenskrig. Etter samuraihuset går du videre til den nesten 400 år gamle hagen Kenrokuen, en av Japans tre mest kjente, og her kjenner perfeksjonen nesten ingen grenser. Dagen avsluttes med et besøk på zen-mesteren D.T. Suzukis, museum, der du lærer mer om zen-buddhismen. Litt forenklet kan man si at nåtidens meget populære mindfulness stammer fra zen-buddhismen. Så hva kan være mer passende enn å avslutte dagen med mindfulness ved museets speilbasseng?

Overnatting Resol Trinity 

Dag 7: Kanazawa
Dag 7: Kanazawa

Dagen er til fri disposisjon til å utforske Kanazawa. De fleste av byens severdigheter ligger i gåavstand. Du kan kjøpe en tilleggsutflukt.

Du kan besøke Kanazawas tre aktive geisha distrikter, Higashi Chayagai, Nishi Chayagai og Kazuemachi. Som allerede omtalt ble ikke Kanazawa bombet under 2. verdenskrig, så derfor vil du her finne mange godt bevarte tradisjonelle bygninger. I vinterhalvåret blir det satt beskyttede halm- matter opp langs veggene for å skjerme dem.

Spis frokost i handelsdistriktet Owaricho og besøk det berømte Omicho-markedet, der matvarene er sirlig oppstilt og utstilt som små kunstverker. Gå gjennom det gamle samuraidistriktet og sug til deg byens helt spesielle stemning.

I Hirosaka-gaten selges det eksklusive skåler i lakk, keramikk og en spesiell type porselen, kutani-yaki. Du finner alt fra klassiske skåler til moderne versjoner med ”Hello Kitty”-figurer.

I den sørlige del av byen ligger det et ninja-tempel som er et ekte forsvarsverk etter alle kunstens regler. Her er det både skjulte ganger og hemmelige rom å gå på oppdagelsesferd i.

Som et siste forslag til en aktivitet i sterk kontrast til resten av opplevelsene i Kanazawa, kan vi foreslå et besøk på Museet for samtidskunst. Her finner du kun kunst og installasjoner skapt etter 1980 – både japanske og internasjonale kunstnere er representert her.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Resol Trinity 

Dag 8: Kanazawa – Kyoto
Dag 8: Kanazawa – Kyoto

I dag sier du farvel til hyggelige og sjarmerende Kanazawa. Du sjekker ut av hotellet og finner veien til stasjonen, der du skal ta toget Limited Express Thunderbird videre til Kyoto – en tur på 2 timer. Ved ankomst i Kyoto blir du hentet på stasjonen av en lokal guide som hjelper deg til hotellet ditt. Resten av dagen er til fri disposisjon til å oppdage byen, som er kjent for sine store og meget berømte severdigheter og UNESCO-verdensarvsteder.

Du kan gjerne vandre rundt i gatene og bare suge til deg inntrykkene. Du vil raskt oppdage at det er mange  japanske turister i Kyoto, og en av de tingene det er populært å gjøre her er å bli kledt i tradisjonell kimono for en dag – det gjelder både menn og kvinner. Det er fargerikt å se på, og spesielt unge mennesker ser ut til å like dette godt.

I dag kan du mot tilleggsbetaling delta på en ekstra utflukt:

Overnatting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 9: Kyoto
Dag 9: Kyoto

Dagen er til fri disposisjon.

Kyoto har så mye å by på at det nesten er vanskelig å velge!

En severdighet som er et «must» på ditt besøk i Kyoto er Gullpaviljongen, Kinkakuji. Denne 3-etasjers bygningen har fasade mot sjøen, og det er et flott syn når lyset faller inn på bygningen og den speiler seg i vannet. Paviljongen ble bygget som privatbolig for en shogun omkring år 1400 og ble senere omdannet til et zen-tempel. I 1950 ble bygningen brent ned av en munk, men noen år senere ble den gjenoppbygget. I dag er ikke paviljongen lenger et tempel, men trolig Kyotos mest ikoniske symbol.

Etter Gullpaviljongen kan du besøke Nijo-borgen, som er omgitt av en fantastisk prydhage. Den vakre borgen stammer fra ca. år 1600 og er berømt for de dekorerte skyvedørene og ”nattergalgulvet”, et gulv som knirker når noen går på det. På den måten kunne samuraiene forsvare sin shogun mot ninjaer. Nijo- borgen var bosted for den lokale shogun-en helt frem til 1867, da keiser Meiji avskaffet det gamle føydalsystemet.

Når sulten melder seg, kan du dra inn til Nishiki-markedet, en smal handlegate med over 100 forretninger og restauranter. Denne livlige gaten er også kjent som ”Kyotos kjøkken” og har spesialisert seg på alt som har med matvarer å gjøre.

Hvis du har lyst på mer sightseeing, kan du avslutte dagen av ved Heian-helligdommen, som ble bygget i anledning av 1100-årsjubileet for Kyotos grunnleggelse som hovedstad. Den oransjerøde Heian-helligdommen er dedikert til åndene til den første og den siste keiseren som regjerte i byen, keiser Kammu og keiser Komei. Noen år senere ble det bygget en nesten 25 meter høy og 34 meter bred port som markering av inngangen til helligdommens område, en såkalt torii-port.

Ved Heian-helligdommen ligger også den vakre hagen Shin-en, som ble designet og skapt av Ueji VII i år 1895. Små, smale stier fører deg gjennom hagen forbi de mange fine blomstene, bl.a. blå hortensiaer, og de stemningsfulle fiskedammene med fargerike iriser og vannliljer, en helt perfekt kulisse. Det er også her i hagen at du finner den vakre trebroen, Taihei-kaku, som ble gitt til helligdommen som keiserlig gave. Her kan du sitte på en benk og nyte roen og utsikten over blomsterfloret etter en dag fylt med opplevelser.

I dag kan du mot tilleggsbetaling delta på en ekstra utflukt:

Overnatting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 10: Kyoto
Dag 10: Kyoto

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan oppdage Kyoto på egenhånd.

Du kan starte med Ginkakuji, også kjent som Sølvpaviljongen. Zen-tempelet ble opprinnelig bygget som en shoguns private villa og ligger i et vakkert hageanlegg. Veien opp til Ginkakuji er smal og veldig hyggelig, med mange kafeer og småbutikker. Som regel kan du også her kjøpe en tur i rickshaw.

Du kan vandre på Filosofstien gjennom den nordlige delen av Higashiyama-området. Filosofstien bukter seg langs en kanal der det er plantet hundrevis av japanske kirsebærtrær. I blomstringstiden er dette et  særdeles populært sted.

Neste stop kan være Yasaka-helligdommen, som ble grunnlagt for mer enn 1300 år siden.

Sør for Yasaka-helligdommen ligger zen-tempelet Kennin-ji. Kennin-ji ble grunnlagt i år 1202 av den buddhistiske munken Eisai. Templet anses for å være et av Kyotos fem viktigste zen-templer og er faktisk byens eldste. Du kan oppleve japanske turister komme hit for å bli fotografert i sine fine kimonoer. Her er det en behagelig rolig atmosfære og flott anlagte haver med stein, mose og grus. Hagene er ideelle til meditasjon, fordi nøye utlagte stein bidrar til ro og harmoni. Derfor forstyrres ikke tankene av alle verdens planter.

Som et siste forslag, kan du med fordel legge turen til tempelet Kiyomizu som ligger på en bakketopp. Den imponerende og vakre tempelbygningen er 3 etasjer høy og bygget i tre, men helt uten spiker. Tempelet har en stor terrasse med formidabel utsikt over Kyoto. Bak tempelet ligger Jishu-helligdommen, der kjærlighets- og ekteskapsguden residerer. Derfor valfarter mange unge japanere hit for å be om hell i kjærlighet og et godt ekteskap.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 11: Kyoto
Dag 11: Kyoto

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan oppdage Kyoto på egenhånd.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du ta en tur til Nara, som ligger sør for Kyoto. Nara var i 74 år, i det 8. århundre, Japans hovedstad. Noen av bygningene i Nara stammer helt tilbake fra denne tiden. Du kan bl.a. besøke Todai-ji-tempelet med Daibutsuden, som regnes for å være verdens største trebygning. Den huser dessuten Japans største Buddha. Rundt Todai-ji-tempelet kan du oppleve hjorter i hundrevis som vandrer rundt og nesten er tamme. Her ligger også andre betydningsfulle templer, bl.a. Byodoin-tempelet, som er berømt for sin Fønix-hall. Den pryder baksiden av 10 yen-mynten. Du kan også besøke Kasuga Taisha-helligdommen som er berømt for sine hundrevis av bronse- og steinlanterner som troende har donert.

På vei tilbake til Kyoto kan du legge veien forbi Fushimi Inari-helligdommen som fikk internasjonal berømmelse med filmen ”Mitt liv som geisha”. Stiene frem til helligdommen er flankert av oransjerøde porter som nesten danner en lang pergola. Portene er gitt i gave, og på hver enkelt port er giverens navn  skrevet med svarte tegn. Det hviler en helt spesiell stemning over dette stedet, der det er nesten er 10.000 av de oransjerøde portene.

Overnatting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 12: Kyoto – Okayama
Dag 12: Kyoto – Okayama

Du kjører 220 km med Shinkansen fra Kyoto til Okayama, en tur på bare 90 minutter. Du har dagen til fri disposisjon i Okayama.  Okayama er en moderne storby med over en halv million innbyggere, men den virkelig store attraksjonen her har ingenting med storby å gjøre.

I Kanazawa så du den ene av Japans tre mest berømte hager, Kenrokuen. En annen av disse hagene, Korakuen, ligger i Okayama. Her er det store plener, sjøer, små tehus og til og med enkelte rismarker og teplantasjer. En annen av de store severdighetene i Okayama er det flotte slottet. Den kalles også ”Kråkeslottet” på grunn av sitt svarte ytre og ble bygget i 1597. Det opprinnelige slottet ble ødelagt under 2. verdenskrig, men en rekonstruksjon ble oppført i 1966.

I bydelen Kurashiki finner du et nettverk av godt bevarte kanaler med tidligere pakkhus liggende langs breddene. Pakkhusene er i dag ombygd til museer, kafeer og butikker. Det er meget hyggelig å rusle rundt her eller å sette seg på en kafe og nyte de vakre omgivelsene. Du bør også få med deg en båttur på kanalene.

Overnatting Mitsui Garden Hotel Okayama 

Dag 13: Okayama – dagstur til Naoshima Island
Dag 13: Okayama – dagstur til Naoshima Island

I innlandshavet utenfor Okayama ligger den lille øya Naoshima. Denne øya er særlig kjent for sin flotte arkitektur, skulpturer og de mange kunstmuseene. I dag skal du på en guidet heldagstur til den Naoshima. I tillegg til kunst har øya en nesten middelhavsaktig atmosfære med hvite sandstrender, et deilig klima og en hyggelig, avslappende ”øy-feeling”. Høydepunktet er kunsten, og vi har inkludert et besøk på både Chichu Art Museum og Benesse House Museum. Du har likevel god tid til å nyte øya – kanskje har du lyst til å leie sykkel og utforske litt mer avsidesliggende kriker og kroker? Selv om du vanligvis kanskje ikke er så begeistret for skulpturer, kan vi love deg at du likevel vil bli imponert over det du ser her på Naoshima Island.

Overnatting Mitsui Garden Hotel Okayama 

Dag 14: Okayama – Hiroshima
Dag 14: Okayama – Hiroshima

Denne morgenen tar du Shinkansen fra Okayama til Hiroshima. De 161 km fra by til by tar bare 40 minutter med supertoget.

Ved ankomst i Hiroshima venter guiden ved toget og følger deg til hotellet. Deretter skal du bli med på en guidet omvisning i Hiroshima Peace Memorial Park. Parken ligger i hjertet av Hiroshima og er et minne om noen av 2. verdenskrigs verste grusomheter. Atombombekuppelen ligger midt i parken. Det som nå er et monument er det, kuppelformede stålskjelettet som var det eneste som sto igjen av en industribygning etter at atombomben hadde eksplodert. Bygningen og kuppelen er ikke endret siden den gang og står som et sterkt symbol på den mest ødeleggende menneskeskapte kraften. Samtidig symboliserer den et håp om at dette aldri kommer til at å skje igjen. Atombombekuppelen ble utnevnt til UNESCO-verdensarv i 1996. I parken ligger også Fredsminnemuseet og den symbolske statuen av piken og origami-tranen, Barnas fredsmonument.

Etter besøket i parken kan guiden følge deg tilbake til hotellet, eller alternativt fortelle deg hvordan du på egenhånd kan dra til Hijiyama Park. Hijiyama Park er et godt sted å slappe av etter de intense opplevelsene i Hiroshima Peace Memorial Park. Her kan du gå en tur eller sitte og nyte livet. Øverst i parken er det et museum for samtidskunst og et godt manga-bibliotek for alle som interesserer seg for tegneserier.

Overnatting Hotel New Hiroden 

Dag 15: Hiroshima og Miyajima på egenhånd
Dag 15: Hiroshima og Miyajima på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon.

Vi foreslår en dagstur til Miyajima. Miyajima ligger mindre enn én times reise fra Hiroshima, og det er enkelt å komme dit med offentlig transport. Det er her du finner den knapt 20 meter høye verdensberømte oransjerøde porten som ligger ute i vannet, og som ved høyvann ser ut som om den flyter på vannet. Når du ankommer øya, som egentlig heter Itsukushima, med fergen kommer du gjennom noen turistgater med suvenirbutikker, små gavedelikatesseforretninger og kafeer før du kommer frem til stedet der du kan se den enorme porten. Underveis treffer du nok også de tamme sikahjortene. På øya ligger Daisho-in, et buddhistisk tempel som er åpent for besøkende. Et merkelig fenomen er at buddhaene her ofte har på seg skjerf og lue. Du kan også ta kabelbanen til toppen av Misen-fjellet, der du har en formidabel utsikt over Hiroshima og innlandshavet, der det ligger over 3000 småøyer.

Overnatting Hotel New Hiroden 

Dag 16: Hioshima – Osaka
Dag 16: Hioshima – Osaka

I dag tar du Shinkansen fra Hiroshima til Osaka – turen er 342 km og tar 1½ time. Du bliver møtt på togstasjonen og kjørt til hotellet ditt.

Osaka er Japans viktigste økonomiske kraftsenter etter Tokyo, og er meget aktiv innen internasjonal handel og industri. Osaka ble grunnlagt for mange hundre år siden. Byen ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig og fremstår i dag som en ung by med moderne bygninger. Du kan likevel finne historiske bygninger og minnesmerker.

På den guidede halvdagsturen i dag tar du offentlig transport sammen med guiden til Osaka-slottet, som stammer fra shogun-tiden. Slottet er meget imponerende og utvendig en av Japans aller vakreste. Under besøket på slottet og i den tilhørende parken får du høre mer shogun-en Hideyoshis storhetstid, da han brukte 100.000 mann til å bygge slottet sitt på 3 år. Slottet er brent ned og blitt gjenoppbygget flere gangeer, senest i 1931. Fra øverste etasje er det en praktfull utsikt over Osaka.

Fra Osaka-slottet er det en kort spasertur til elven, der du går ombord i Aqualiner-båten for en times sightseeingtur på Osakas vannveier.

Etter båtturen følger guiden deg tilbake til hotellet og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Dag 17: Osaka
Dag 17: Osaka

Du har dagen fri, slik at du kan utforske Osaka på egenhånd.

Et must er Osakas 170 meter høye vartegn, Umeda Sky Building, som er tegnet av Hiroshi Hara, en av Japans berømte arkitekter. Fra utsiktstaket har du en fantastisk panoramautsikt over byens skyskrapere og mange broer. I klart vær kan du se helt til Awaji-øya. I bygningens kjelleretasje finner du gourmet-gaten Takimi-Koji, som er utsmykket med bilder fra 1920-tallets Osaka.

Om ettermiddagen bør du legge turen til det livlige og fargerike underholdningsområdet Dotonbori, som er en av Osakas mest besøkte steder. Her kan du få timene til å gå med å titte på de mange reklame- og neonskiltene, studere menneskemylderet og vandre rundt i labyrinten av butikker og de berømte matbodene. Hvis du har lyst til å prøve noe lokalt, kan vi foreslå kushi katsu, det vil si stekte grønnsaker og kjøtt på spyd eller blekksprutbollene takoyaki. De ligner frityrstekte epleskiver, men er helt annerledes fordi de er salte og inneholder blekksprut og purre eller vårløk.

Overnatting Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Dag 18: Osaka – Hjemkomst
Dag 18: Osaka – Hjemkomst

Tiden er kommet til å si farvel til Japan. Vi foreslår at du tar toget til Kansai flyplass i god tid. Toget kjører direkte fra Osaka stasjon og tar ca. 70 minutter. Du kan bruke ditt Japan Rail Pass, men det er nødvendig å reservere billetter på forhånd. Det hjelper velkomstguiden deg med når du lander på dag 2.

Fra Tokyo flyplass setter du kursen for Norge med mellomlanding(er) underveis.

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Kombinasjonsmuligheter etter rundreisen
Opplev Japans åndelige sjel i Koyasan 4 dager / 3 netter
Opplev Japans åndelige sjel i Koyasan 4 dager / 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 6.200 kr.
Pr. barn under 12 år: + 4.340 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.270 kr.

På denne forlengelsen til det hellige fjellet Koyasan kommer du virkelig til Japans åndelige sjel. Koyasan er nemlig sentrum for shingon-buddhismen og et av Japans helligste steder. I tillegg er det oppført på UNESCOs verdensarvliste.

En munk ved navn Kobo Daishi, også kjent som Kukai, innførte i år 805 e.Kr. shingon-buddhismen i Japan. Shingon betyr ”det sanne ord” og adskiller seg fra tradisjonell buddhisme ved en formidlingsform som spesielt er basert på det usagte fremfor det skrevne og primært utrykkes i form av seremonier og ritualer. Kobo Daishi grunnla i år 816 e.Kr. tempelkomplekset Koyasan, som ligger på Koyasan-fjellets topp, i den frodige nasjonalparken Koya-Ryujin Quasi.

I Japan er templer vanligvis lukket, men i de senere årene har shingon-buddhistene åpnet opp for omverdenen og invitert interesserte innenfor. Før var seremonier og ritualer forbeholdt munker og mannlige pilgrimmer, men i dag kan også kvinner og turister overvære dem og til og med overnatte i et av templene.

Under oppholdet ditt får du oppleve 1200 års kultur og historie på nærmeste hold. Du skal nemlig overnatte i et shukubo-tempel fra år 1211, der munkene morgen og kveld tilbereder et vegetarisk, buddhistisk måltid til deg: shojin ryori.

Dagene i Koyasan er til fri disposisjon, og du kan delta i munkenes morgenbønn og besøke Koyasans mange templer, Kobo Daishis mausoleum og gå tur i de vakre furuskogene, der trærne er opptil 20 meter høye. Du kan også gå en tur gjennom byen Koyas hovedgate og se munkene som går rundt og pleier de grønne hagene.

Du kan reise hit året rundt. Her er det like vakkert når kirsebærtrærne står i fullt flor som når området er dekket av høstblader eller snø.

Koyasan har allerede ønsket både keisere, politikere og andre fremtredende personer velkommen, så hva venter du på? Bli med oss til Japans åndelige hjerte, der avslapning og ro er i høysetet.

Overnatting Ryokan Kongo Sanmai-in  / Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Avslapning og tradisjonell japansk livsstil i Kinosaki Onsen 3 dager / 2 netter
Avslapning og tradisjonell japansk livsstil i Kinosaki Onsen 3 dager / 2 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 3.930 kr.
Pr. barn under 12 år: + 2.755 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.540 kr.

Nordvest for Kyoto, på kysten av Japanhavet, finner du den sjarmerende byen Kinosaki Onsen i en dal omgitt av fjell og hav.

I 1925 lå byen i ruiner etter et ødeleggende jordskjelv og en herjende brand. Da man gjenoppbygde byen, ble det bestemt å beholde den tradisjonelle byggestilen og oppføre tradisjonelle japanske gjestehus, også kjent som ryokaner, i stedet for store moderne hoteller.

Byen er dessuten kjent for sin klassiske japanske arkitektur, sine gamle tradisjoner og de populære onsen-badene, som japanerne har badet i siden ca. det 8. århundret. Siden den gang har kurbyen utviklet seg til et populært mål for både japanske og utenlandske turister.

Onsen betyr ”varm kilde”. Vannet oppvarmes av Japans mange aktive vulkaner. Vannet holder normalt 80°C, men blir avkjølt til 42°C. Onsen-bad sies å ha en rekke helsemessige fordeler. Det varme vannet får nemlig musklene til å slappe av, og mineraler som natrium, kalsium og klor hjelper mot tretthet, fordøyelsesproblemer, blå merker og mye mer.

Under oppholdet ditt har du gratis adgang til byens sju onsen-bad, hvert av dem med spesielle egenskaper. De ligger heldigvis like ved hverandre, og i gåavstand til både togstasjonen og ditt ryokan.

Når du har fått nok av å bade, kan du slentre en tur langs byens elv, der det er plantet vakre pile- og kirsebærtrær. For å virkelig føle deg som del av den japanske kulturen for en stakket stund kan du iføre deg en flott, tradisjonell kimono og forevige synet med et bilde på en av de lanternebelyste broene som bidrar til å gi byen en hyggelig og romantisk stemning.

Kinosaki Onsen er vakker året rundt. Om våren går du under skyer av myke, rosa kirsebærblomster, og om høsten pryder de flammende oransje høstbladene bybildet. Vinteren gir stedet et helt spesielt utseende når den lette puddersnøen legger seg på byens tradisjonelle bygninger og trær. Om sommeren kan du oppleve nattfestivaler og nyte synet av de mange grønne piletrærne langs elven.

Dagene er til fri disposisjon til å gå på oppdagelsesferd i denne vakre byen, som er full av japanske tradisjoner og kultur.

Turen avsluttes med en natt i Osaka.

Overnatting Ryokan Tokiwa Bekkan  / Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.