Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaJapanDet beste av Japan
20 dager:

Det beste av Japan

Høydepunkter på denne reisen

Tokyo med Asakusa, Sensoji-tempelet, Shibuya, Shinjuku, Hamarikyu-parken, Shinkansen, Kanazawa med Kenroku-hagen, zen-buddhisme, onsen-bad i Kaga, Kyoto, geishadistriktet Gion, Zen-hager ved Daitokuji tempelanlegget, Okayama med Korakuen-hagen og Okayama-slottet, kunstøya Naoshima, Hiroshima med Hiroshima fredsminnepark og atombombekuppelen, Osaka-slottet.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Tokyo og hjem fra Osaka
 • Ankomstservice med guide i Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima og Osaka
 • Transfer fra flyplassen i Tokyo til hotellet
 • Velkomstmøte på hotellet i Tokyo
 • IC-togkort med 2500 JPY
 • Kanazawa Loop busbillet endags
 • Bus/togbillet endags i Kyoto
 • Hiroshima Street Car Pass endags
 • Eco Card (tog/bus/sporvognskort) endags til Osaka
 • 14 dagers Japan Rail Pass, 2. klasse med plassreservasjon
 • 18 netter på turistklassehoteller med frokost
 • Lokal engelsktalende guide på alle utflukter
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Guidet heldags omvisning i Tokyo
 • Guidet halvdagstur i Kanazawa, inkl. besøk i Kenroku-hagen
 • Guidet halvdagstur i Kyoto til Geisha-distriktet Gion
 • Guidet halvdagstur i Kyoto til Daitokuji-tempelanlegget med zen-hager
 • Heldagstur til kunstøya Naoshima, inkl. museumsentre
 • Guidet halvdagstur i Hiroshima
 • Guidet halvdagstur i Osaka, inkl. Osaka-slottet og en times vannveisrundfart

Det er mulig å kjøpe flere utflukter:

 • Fuji-fjellet
 • De japanske alper ved Shirakawa-go og Takayama
 • Bento box kokkeskole i Kyoto
Tillegg for enkeltrom 9.065 kr.
Rabatt ved større grupper.
Reisen kan bestilles inntil 60 dager før avreise.
Velg denne reisen fordi...

På reisen Det beste av Japan får du se både kjente høydepunkter og mer ukjente severdigheter. På reiseruten fra Tokyo til Kanazawa, Kaga, Kyoto, Okayama, Hiroshima og Osaka vil du i løpet av 20 dager få et meget godt innblikk i Japans kultur, historie og samtid. Du vil oppleve skyskrapere, moderne arkitektur, gamle kulturbyer, vakre gamle treslott, en teseremoni, levende geishadistrikter, klassisk japansk onsen-bad, Hiroshima fredsminnepark og atombombekuppelen og zen-kulturens japanske hager.

Du reiser med høyhastighetstoget Shinkansen eller hurtigtog fra by til by, fordi det er det mest effektive. Tog og stasjoner i Japan er også en flott opplevelse, for her fungerer alt perfekt, og forsinkelser anses nesten for å være en skandale.

Maten i Japan er et eget og meget velsmakende kapittel. Japanerne spiser mye grønnsaker og foretrekker fisk og skalldyr fremfor kjøtt og fjærkre, og dette ser du tydelig på menyene. I storbyene finner du selvfølgelig også mange internasjonale restauranter.

Uansett hva som for deg ender opp som de aller største høydepunktene er dette en reise full av opplevelser i en av Østens mest interessante og største kulturer.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge. Det kan være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Tokyo
Dag 2: Ankomst Tokyo

Ved ankomst i Tokyo blir du hentet på flyplassen og kjørt til hotellet ditt. Dette er en by der du vil sette pris på at transporten er organisert, for Tokyo er en utrolig travel by. Her ser du futuristisk arkitektur, skyskrapere og neonlys som blinker i alle tenkelige farger. Det kryr av mennesker overalt. Man skulle kanskje tro at disse folkemengdene er ensbetydende med kaos, men som alt annet i Japan glir trafikken (også av fotgjengere) ganske greit. Alt og alle har sin plass, og alt er uhyre effektivt – når man først har lært hvordan det fungerer …

Denne første kvelden blir du med på et velkomstmøte der du kan stille spørsmål til den lokale guiden som også har med seg ditt Japan Railpass. Du får også et IC-kort, et elektronisk reisekort, som kan brukes til lokale busser og tog i flere byer på reisen. Det står allerede 2500 JPY på kortet, og det er enkelt å fylle på mer hvis du trenger det.

Overnatting Villa Fontaine Tamachi 

Dag 3: Byrundtur i Tokyo
Dag 3: Byrundtur i Tokyo

Du blir hentet på hotellet om morgenen. Dagen i dag er avsatt til å gi deg et overblikk over et par av Tokyos forskjellige bydeler. Turen starter i Asakusa. Asakusa var en gang Tokyos største forlystelseskvarter. Det var her geishaene holdt til, side om side med gangstere og lommetyver. Hele området ble ødelagt under 2. verdenskrig og gjenoppbygget i mindre skala, og i dag er det verken lommetyver eller gangstere her. De fleste geishaene er her også for turistenes skyld. Men du fornemmer fremdeles historien når du vandrer rundt i gatene, og du merker tydelig den kontrasten du vil oppleve overalt i Japan – kontrasten mellom det gamle og det ultramoderne.

Det er også i Asakusa du finner Japans eldste tempel, Sensoji-tempelet. Sensoji har en helt spesiell stilling i Tokyo, og for mange japanere er det viktig å komme hit for å tenne røkelsespinner. Nakamise-gaten leder opp til Sensoji-tempelet. Nakamise har mange suvenirbutikker og matboder, og her kan du for eksempel kjøpe tradisjonelle suvenirer.

Turen i Asakusa rundes av i Kappabashi Kitchen Street, der du kan kjøpe alt innen kjøkkenutstyr. Hvorfor ikke gå på jakt etter en nyttig og litt uvanlig suvenir i form at et nytt kjøkkenredskap?

Om ettermiddagen besøker du Shibuya. Du har sikkert allerede sett Shibuya – i hvert fall på bilder. Det store gatekrysset er, fullt av mennesker og neonlys, er et av Tokyos mest kjente fotomotiver. Det er også et av Tokyos travleste shopping-distrikter, og et av de områdene man absolutt bør få med seg på et besøk i hovedstaden. Dagen avsluttes med det store overblikket – fra utsiktsetasjen i 202 meters høyde i Tokyos Metropolitan Government Building. I godt vær kan du se helt til Fuji-fjellet herfra.

Overnatting Villa Fontaine Tamachi 

Dag 4-5: Tokyo på egenhånd
Dag 4-5: Tokyo på egenhånd

Dagen i dag er til fri disposisjon – kanskje du så noe på gårsdagens tur du har lyst til å utforske nærmere? Du har reisekortet ditt, så du kan reise akkurat dit du vil. Et besøk på Tokyos berømte fiskemarked, Tsukiji Fish Market, er nesten et must – hvis du orker å stå litt tidlig opp! Hvis du trenger en pause fra det hektiske bylivet, kan du også besøke Hamarikyu Gardens, der roen står i stor kontrast til livet i de travle bygatene. Om kvelden kan du ta en tur til Shinjuku-området, der du finner noen av landets beste restauranter. Kanskje du runder av kvelden med karaoke i beste ”Lost in Translation”-stil?

Du kan også bruke reisekortet ditt til å reise litt lengre bort fra Tokyo, til f.eks. Nikko, Kamakura eller Yokohama. Du kan også kjøpe en tilleggsutflukt i dag.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Villa Fontaine Tamachi 

Dag 6: Shinkansen fra Tokyo til Kanazawa
Dag 6: Shinkansen fra Tokyo til Kanazawa

Guiden følger deg fra hotellet til stasjonen, der du skal reise med høyhastighetstoget Shinkansen til Kanazawa. De 450 km tilbakelegges på kun 2½ time, med en fart på opptil 300 km/t. Høyhastighetstogene kjører med 6, 8, 12 eller 18 vogner. På informasjonsskiltene på stasjonen kan du se hvor mange vogner hvert enkelt tog har. Teksten på informasjonsskiltene veksler mellom japansk og engelsk. Når du kommer ned på perrongen kan du på avmerkingen på selve perrongen se nøyaktig hvor din vogn stopper. Det er malt tegn på perrongen for f.eks. ”6 vogner – vogn 5” eller ”12 vogner – vogn 3”. Så når du først har skjønt systemet, er det veldig enkelt. I tillegg har japanerne en fantastisk køkultur, her stiller man seg pent i kø ved det relevante symbolet på perrongen og går stille og rolig ombord i toget i den rekkefølge man er ankommet i – ingen trenger seg foran eller forbi!

Togene kjører meget presist overalt i Japan, og forsinkelser på mer enn et par minutter er helt uhørt, det er det viktigste samtaleemnet på toget og blir til og med nevnt i de nasjonale nyhetene på TV og radio.

I Kanazawa venter en guide som først tar deg med til hotellet og deretter på en guidet tur i byen. Første stop er ved et samurai-hus. Kanazawa er nemlig kjent som samuraienes høyborg og var – i sin tid – en av Japans rikeste byer. Som en av de eneste byer i Japan ble Kanazawa ikke ødelagt av bomber under 2. verdenskrig. Etter samuraihuset går du til den nesten 400 år gamle hagen Kenrokuen, en av Japans tre mest berømte hager. Her kjenner perfeksjonen nesten ingen grenser. Dagen avsluttes med et besøk på zen-mesteren D.T. Suzukis museum, der du lærer mer om zen-buddhismen. Litt forenklet kan man si at nåtidens meget populære mindfulness stammer fra zen-buddhismen. Så hva er mer passende enn å avslutte dagen med mindfulness i museets speilbassenghage?

Overnatting Resol Trinity 

Dag 7: Kanazawa
Dag 7: Kanazawa

Dagen er til fri disposisjon til å utforske Kanazawa. De fleste av byens severdigheter ligger i gåavstand. Du kan kjøpe en tilleggsutflukt.

Du kan besøke det eneste aktive geishadistriktet utenfor Kyoto, Kazuemachi. Som allerede omtalt ble ikke Kanazawa bombet under 2. verdenskrig, så derfor vil du her finne mange godt bevarte tradisjonelle bygninger. I vinterhalvåret blir det satt beskyttede halm- matter opp langs veggene for å skjerme dem.

Spis frokost i handelsdistriktet Owaricho og besøk det berømte Omicho-markedet, der matvarene er sirlig oppstilt og utstilt som små kunstverker. Gå gjennom det gamle samuraidistriktet og sug til deg byens helt spesielle stemning.

I Hirosaka-gaten selges det eksklusive skåler i lakk, keramikk og en spesiell type porselen, kutani-yaki. Du finner alt fra klassiske skåler til moderne versjoner med ”Hello Kitty”-figurer.

I den sørlige del av byen ligger det et ninja-tempel som er et ekte forsvarsverk etter alle kunstens regler. Her er det både skjulte ganger og hemmelige rom å gå på oppdagelsesferd i.

Som et siste forslag til en aktivitet i sterk kontrast til resten av opplevelsene i Kanazawa, kan vi foreslå et besøk på Museet for samtidskunst. Her finner du kun kunst og installasjoner skapt etter 1980 – både japanske og internasjonale kunstnere er representert her.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Resol Trinity 

Dag 8: Kanazawa – Kaga Onsen
Dag 8: Kanazawa – Kaga Onsen

En reise til Japan er ikke fullendt før du har vært i et onsen-bad. Å bade i et onsen har tradisjoner som strekker seg mange hundre år tilbake i tiden. Man bader helt naken i et onsen, og det er faste regler for hvordan man gjør det. Helt frem den vestlige turismes inntog for ikke så mange år siden var alle badene felles.  De fleste badene i dag har adskilte områder for menn og kvinner, men likevel opplever du her en unik del av den japanske kulturen. Onsen finnes både som offentlige og private bad, mens felles for dem alle er at vannet kommer fra varme kilder. Det anses å være sunt og helsebringende å bade i det mineralrike vannet.

Kaga Onsen er berømt i hele Japan og er et meget populært turistmål for japanerne selv. Det går blant annet direkte busser fra Tokyo hit (9 timers kjøretid). Til gjengjeld er det nesten ingen utenlandske turister her, så du får en fantastisk japansk kulturopplevelse.

Omkring byen Kaga ligger det mange onsen-bad, så derfor tar du i dag toget til Kaga. Togreisen fra Kanazawa til Kaga tar vel en halvtime.

Overnatting Hatori 

Dag 9: Onsen-bad i Kaga
Dag 9: Onsen-bad i Kaga

Et av de mest berømte badene ved Kaga er Yamashiro Onsen. Det er enkelt å ta bussen hit, og den går flere ganger i timen. Yamashiro er en liten by som er bygget opp rundt badene, og her finner du blant annet noen butikker og små templer. Men hovedattraksjonen er selvfølgelig onsen. Vandet sies å ha helbredende virkning og hjelper angivelig mot alt fra muskel- og leddsmerter til fordøyelsesproblemer. Japanerne er kommet hit i mer enn 1300 år, så det kan være noe i det! Japanerne er ikke bluferdige når de er i onsen – noe som står i sterk kontrast til hvordan de er kledd utenfor badene. I badet er man naken og du vil få et lite håndkle å dekke deg til med til du kommer ned i vannet. Håndkledet skal ikke bli vått, så det gjelder å ”time” prosessen godt. Belønningen kommer når du sitter i det deilige varme vannet og merker hvordan alle spenningene i reisemusklene løses opp og forsvinner. Det er ikke tillatt å ha på seg smykker i badet. Tatoveringer er sosialt uakseptabelt i Japan, så hvis du har tatoveringer vil du ikke komme inn i en onsen.

Kaga ligger i fjellene, og her er det mange fine vandreruter, fra de helt korte til dagsturer. Et must er nesten Kakusenkei Gorge, der det går en sti langs elven i ca. 1,5 km. På ruten er det små fosser, og ca. halvveis ligger Kakusenkei Kawadoko, der du kan kjøpe en kopp varm ”matcha”, grønn te. En annen severdighet er Natadera-templet.

Overnatting Hatori 

Dag 10: Kaga – Kyoto
Dag 10: Kaga – Kyoto

Fra Kaga er det vel to timer med toget Limited Express Thunderbird til Kyoto. Ved ankomst i Kyoto blir du hentet på stasjonen av en lokal guide som tar deg med til hotellet ditt.

Kyoto er en praktfull by med en rik historie som har hatt, og fremdeles har, stor innflytelse på den japanske selvoppfatningen. I mer enn 1000 pr, frem til 1868, var Kyoto Japans hovedstad. I byen er det bevart ca. 2000 templer, helligdommer og keiserlige bygninger og det ligger også mange universiteter her. Hele I7 av byens bygninger er oppført på UNESCOs verdensarvliste. I Kyoto lever den japanske kulturarven i beste velgående, og geishadistriktene med skoler og tehus eksisterer ikke bare for turistenes skyld. Byen har en overskuelig størrelse, og det er enkelt å finne veien rundt. Med 1,5 millioner innbyggere er Kyoto også en av Japans »mindre» byer!

Om ettermiddagen skal du på en guidet vandring i Gion. Gion har beholdt det gamle Kyotos sjarm og er et av de få gjenværende ekte geishadistriktene med egen skole. Guiden forklarer om den finkulturen geishaene representerer, men som i mange vestlige land oppfattes som prostitusjon – dette er fullstendig feil. Geishaene har en 5 år lang utdannelse i bl.a. poesi, sang, musikk, konversasjon og teseremoniell.

Overnatting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 11: Kyoto
Dag 11: Kyoto

Dagen er til fri disposisjon.

Kyoto har så mye å by på at det nesten blir vanskelig å velge!

Kanskje du har lyst til å leie en sykkel og dra på oppdagelse langs Kyotos utallige vannløp? Som nesten alle andre byer med røtter langt tilbake i historien var også her tilgangen til vann utrolig viktig. Kyoto er gjennomskåret av elver som er utvidet med hundrevis av kanaler. Du finner også utallige kilder og hagedammer. Overalt ser du frodige trær og busker som også gir velkommen skygge i de varme sommermånedene. Når kirsebærtrærne blomster, bidrar vannet til å gjøre byen enda vakrere.

Du kan vandre rundt i gatene og suge til deg nye inntrykk. Du vil raskt oppdage at det er mange japanske turister i Kyoto, og en av de tingene som er populært her er å kle seg ut i tradisjonell kimono for en dag – både for menn og kvinner. Det er et fargerikt skue, og interessant nok trives også mange unge mennesker godt i kimono.

Du kan gå til Nishiki-markedet, en smal handlegate med over 100 forretninger og restauranter, også kjent som ”Kyotos kjøkken”. Denne livlige gaten har spesialisert seg på alt som har med mat å gjøre. Dette er det helt riktige stedet å finne spesielle matvarer, kjøkkenredskaper og Kyoto-spesialiteter som f.eks. små ”rislommer” fylt med kirsebærblomster eller sorte bønner.

Helligdommen Fushimi Inari ble internasjonalt berømt med filmen ”Mitt liv som geisha”. Stiene frem til helligdommen er flankert av oransjerøde porter som danner noe som ligner på en lang pergola. Portene er donert av mange forskjellige personer, og giverens navn er skrevet med sorte tegn på porten. Der hviler en helt spesiell stemning over dette stedet med de nesten 10.000 oransjerøde portene.

I dag kan du delta på en ekstra utflukt mot tilleggsbetaling:

Overnatting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 12: Zen-hager og tempelanlegg
Dag 12: Zen-hager og tempelanlegg

I den nordlige delen av Kyoto ligger det store tempelanlegget Daitokuji. Her finner du noen av Kyotos vakreste – men mindre kjente – zen-hager. En zen-hage har ikke mange planter. Den er vanligvis flat, med stein eller sand, og noen ganger med en gressplen. Hagene er ideelle til meditasjon, fordi nøye utlagte steiner og få planter bidrar til å skape ro og harmoni. Dermed forstyrres ikke tankene av all verdens planter. Tempelanlegget har flere mindre templer, alle med sin egen zen-hage. Du har et par timer til rådighet til å utforske området i ro og mak – en hyggelig måte å starte dagen på. Guiden forklarer underveis hvilke prinsipper som ligger til grunn for utformingen av de forskjellige hagene.

Resten av dagen er fri til å utforske Kyoto på egenhånd.

Overnatting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 13: Kyoto
Dag 13: Kyoto

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan gå på oppdagelsesferd i Kyoto.

En severdighet som nesten er et must under ditt opphold i Kyoto, er gullpaviljongen, Kinkakuji. Gullpaviljongen er Kyotos viktigste vartegn. Den 3-etasjers bygningen har fasade ut mot sjøen, og det er et flott syn når lyset faller på bygningen slik at den speiler seg i sjøen. Paviljongen ble bygget som privat bolig for en shogun for omkring år 1400 og ble senere omdannet til zen-tempel. I 1950 ble bygningen brent ned av en munk, men noen år senere ble den gjenoppbygd. I dag er paviljongen ikke lenger et tempel, men den er nok fremdeles det mest berømte symbolet for Kyoto.

Du kan også ta den korte turen til Nara, som i det 8. århundre var Japans hovedstad. Her finner du mange viktige templer, og Byodoin-tempelet er spesielt berømt for sin Fønix-hall, som også pryder baksiden av 10 yen-mynten. Hjorter går fritt rundt Todai-ji-templet, som også omfatter Daibutsuden, ansett for å være verdens største trebygning.

Overnatting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 14: Kyoto – Okayama
Dag 14: Kyoto – Okayama

Du kjører 220 km med Shinkansen fra Kyoto til Okayama, en tur på bare 90 minutter. Du har dagen til fri disposisjon i Okayama.  Okayama er en moderne storby med over en halv million innbyggere, men den virkelig store attraksjonen her har ingenting med storby å gjøre.

I Kanazawa så du den ene av Japans tre mest berømte hager, Kenrokuen. En annen av disse hagene, Korakuen, ligger i Okayama. Her er det store plener, sjøer, små tehus og til og med enkelte rismarker og teplantasjer. En annen av de store severdighetene i Okayama er det flotte slottet. Den kalles også ”Kråkeslottet” på grunn av sitt svarte ytre og ble bygget i 1597. Det opprinnelige slottet ble ødelagt under 2. verdenskrig, men en rekonstruksjon ble oppført i 1966.

I bydelen Kurashiki finner du et nettverk av godt bevarte kanaler med tidligere pakkhus liggende langs breddene. Pakkhusene er i dag ombygd til museer, kafeer og butikker. Det er meget hyggelig å rusle rundt her eller å sette seg på en kafe og nyte de vakre omgivelsene. Du bør også få med deg en båttur på kanalene.

Overnatting Mitsui Garden Hotel Okayama 

Dag 15: Okayama – dagstur til Naoshima Island
Dag 15: Okayama – dagstur til Naoshima Island

I innlandshavet utenfor Okayama ligger den lille øya Naoshima. Denne øya er særlig kjent for sin flotte arkitektur, skulpturer og de mange kunstmuseene. I dag skal du på en guidet heldagstur til den Naoshima. I tillegg til kunst har øya en nesten middelhavsaktig atmosfære med hvite sandstrender, et deilig klima og en hyggelig, avslappende ”øy-feeling”. Høydepunktet er kunsten, og vi har inkludert et besøk på både Chichu Art Museum og Benesse House Museum. Du har likevel god tid til å nyte øya – kanskje har du lyst til å leie sykkel og utforske litt mer avsidesliggende kriker og kroker? Selv om du vanligvis kanskje ikke er så begeistret for skulpturer, kan vi love deg at du likevel vil bli imponert over det du ser her på Naoshima Island.

Overnatting Mitsui Garden Hotel Okayama 

Dag 16: Okayama – Hiroshima
Dag 16: Okayama – Hiroshima

Denne morgenen tar du Shinkansen fra Okayama til Hiroshima. De 161 km fra by til by tar bare 40 minutter med supertoget.

Ved ankomst i Hiroshima venter guiden ved toget og følger deg til hotellet. Deretter skal du bli med på en guidet omvisning i Hiroshima Peace Memorial Park. Parken ligger i hjertet av Hiroshima og er et minne om noen av 2. verdenskrigs verste grusomheter. Atombombekuppelen ligger midt i parken. Det som nå er et monument er det, kuppelformede stålskjelettet som var det eneste som sto igjen av en industribygning etter at atombomben hadde eksplodert. Bygningen og kuppelen er ikke endret siden den gang og står som et sterkt symbol på den mest ødeleggende menneskeskapte kraften. Samtidig symboliserer den et håp om at dette aldri kommer til at å skje igjen. Atombombekuppelen ble utnevnt til UNESCO-verdensarv i 1996. I parken ligger også Fredsminnemuseet og den symbolske statuen av piken og origami-tranen, Barnas fredsmonument.

Etter besøket i parken kan guiden følge deg tilbake til hotellet, eller alternativt fortelle deg hvordan du på egenhånd kan dra til Hijiyama Park. Hijiyama Park er et godt sted å slappe av etter de intense opplevelsene i Hiroshima Peace Memorial Park. Her kan du gå en tur eller sitte og nyte livet. Øverst i parken er det et museum for samtidskunst og et godt manga-bibliotek for alle som interesserer seg for tegneserier.

Overnatting Hotel New Hiroden 

Dag 17: Hiroshima og Miyajima på egenhånd
Dag 17: Hiroshima og Miyajima på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon.

Vi foreslår en dagstur til Miyajima. Miyajima ligger mindre enn én times reise fra Hiroshima, og det er enkelt å komme dit med offentlig transport. Det er her du finner den knapt 20 meter høye verdensberømte oransjerøde porten som ligger ute i vannet, og som ved høyvann ser ut som om den flyter på vannet. Når du ankommer øya, som egentlig heter Itsukushima, med fergen kommer du gjennom noen turistgater med suvenirbutikker, små gavedelikatesseforretninger og kafeer før du kommer frem til stedet der du kan se den enorme porten. Underveis treffer du nok også de tamme sikahjortene. På øya ligger Daisho-in, et buddhistisk tempel som er åpent for besøkende. Et merkelig fenomen er at buddhaene her ofte har på seg skjerf og lue. Du kan også ta kabelbanen til toppen av Misen-fjellet, der du har en formidabel utsikt over Hiroshima og innlandshavet, der det ligger over 3000 småøyer.

Overnatting Hotel New Hiroden 

Dag 18: Hioshima – Osaka
Dag 18: Hioshima – Osaka

I dag tar du Shinkansen fra Hiroshima til Osaka – turen er 342 km og tar 1½ time. Du bliver møtt på togstasjonen og kjørt til hotellet ditt.

På den guidede halvdagsturen i dag tar du offentlig transport sammen med guiden til Osaka-slottet, som stammer fra shogun-tiden. Slottet er meget imponerende og utvendig en av Japans aller vakreste. Under besøket på slottet og i den tilhørende parken får du høre mer shogun-en Hideyoshis storhetstid, da han brukte 100.000 mann til å bygge slottet sitt på 3 år. Slottet er brent ned og blitt gjenoppbygget flere gangeer, senest i 1931. Fra øverste etasje er det en praktfull utsikt over Osaka.

Fra Osaka-slottet er det en kort spasertur til elven, der du går ombord i Aqualiner-båten for en times sightseeingtur på Osakas vannveier.

Etter båtturen følger guiden deg tilbake til hotellet og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Dag 19: Osaka
Dag 19: Osaka

Du har dagen fri, slik at du kan utforske Osaka på egenhånd.

Osaka er Japans nest viktigste økonomiske kraftsenter etter Tokyo, og er en meget viktig by for Japans internasjonale handel og industri. Osaka ble grunnlagt for mange hundre år siden, ble bombet sønder og sammen under 2. verdenskrig og fremstår i dag som en ung by med moderne bygninger.  Det er likevel steder i byen der du kan oppleve historiens vingesus. Osaka er også berømt for sitt fantastiske kjøkken, både japansk og internasjonalt. Osakas innbyggere er kjent over hele Japan for å bruke mye penger på mat. Hvis du har lyst til å prøve lokale retter, foreslår vi kushi katsu, stekte grønnsaker og kjøtt på spyd eller takoyaki, blekksprutboller. De kan minne om epler, men smaker helt annerledes fordi de er salte og inneholder og blekksprut og purre eller vårløk. Det er mye å foreta seg i Osaka. Du kan fordype deg i gastronomien, som byen jo er berømt for. Du bør også få med deg Umeda Sky-bygningen, som er tegnet av Hiroshi Hara, en av Japans berømte arkitekter. Fra observatorieetasjen kan du se vidt omkring – i klart vær så langt som Awaji-øya. I bygningens kjelleretasje finner du gourmetgaten Takimi-Koji som er utsmykket med bilder fra 1920-tallets Osaka.

Overnatting Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Dag 20: Osaka – Hjemkomst
Dag 20: Osaka – Hjemkomst

Tiden er kommet til å si farvel til Japan. Vi foreslår at du tar toget til Kansai flyplass i god tid. Toget kjører direkte fra Osaka stasjon og tar ca. 70 minutter. Du kan bruke ditt Japan Rail Pass, men det er nødvendig å reservere billetter på forhånd. Det hjelper velkomstguiden deg med når du lander på dag 2.

Fra Tokyo flyplass setter du kursen for Norge med mellomlanding(er) underveis.

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.