Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaJapan

Reiser til Japan

Japan er en av Østens store gamle kulturer og samtidig er det et land som er fremtidsrettet og sterkt preget av moderne teknologi.

Det er et helt fantastisk reiseland med hypermoderne millionbyer, høyhastighetstog, tradisjonsrike byer i de vakre fjellene og praktfulle historiske borger.

Hvis du har spørsmål om våre reiser til Japan, skal du ringe våre reisekonsulenter på 21 95 37 99.

Populære rundreiser: Japan

Hvorfor skal du reise til Japan?

I Japan finner du kremen av Asia, med noen av kontinentets største severdigheter og helligdommer, fantastiske og meget varierte landskaper og hager, høyteknologi i særklasse og store gastronomiske opplevelser.

Japan er et helt enestående reisemål, av mange grunner. Den japanske kulturen er svært annerledes enn det vi er vant til fra Nord-Europa, og derfor venter det i Japan mange helt enestående opplevelser i et spennende og helt annerledes land. Det er neppe å ta for hardt i når vi hevder at møtet med det japanske folket, deres mange særegenheter og stolte tradisjoner, gjestfrihet, ydmykhet og høflige hjelpsomhet vi gi deg minner for livet.

Kontrasten mellom de århundregamle tradisjonene som stadig holdes i hevd i landets mange tehus, de gåtefulle geishaene, helligdommer, templer og japanske hager på den ene siden og det ultramoderne høyteknologiske Japan med noen av verdens raskeste tog (Shinkansen) og moderne arkitektur vil fascinere selv de mest erfarne globetrottere.

Det ikke mange vet er at reisen i Japan kan avrundes med en eksotisk badeferie på en av de mange tusen japanske øyene som ligger i Stillehavet. Her finner du vaiende palmer, praktfulle sandstrender og flotte muligheter til å snorkle og dykke. 

Våre rundreiser i Japan

Noen turer gir mer tid til fordypning innen et mindre geografisk område, i Kyoto og Tokyo, mens andre turer gir deg muligheten til å se mange flere steder i Japan. På utvalgte turer er det også mulig å forlenge reisen med en badeferie.

Nedenfor kan du lese mer om noen av de høydepunktene du kan se og oppleve på en aller flere av våre reiser til Japan.

Kyoto

Her befinner du deg i selve hjertet av Japan, og overalt er du omgitt av sterke tradisjoner. Mange av gatene er fremdeles brolagt, og overalt i byen ser du turister kledd i tradisjonelle kimonoer for en dag. Du opplever en tradisjonell teseremoni. Du går gjennom et levende, aktivt geishadistrikt, der du sikkert får se geisha-lærlinger, maiko-er, som iført sine skinnende silkekimonoer går gjennom gatene fra ett tehus til det neste. Kyoto har bortimot 2000 helligdommer og andre viktige gamle bygninger, og dette gir byen en helt spesiell historisk atmosfære. Overalt ser du også vakre hager, elver og kanaler.

Tokyo

I Tokyo er alt stort, nytt og effektivt. Her finner du mange bydeler med sine egne særpreg. I Shinjuku er det enorme skyskrapere av glass og stål og innimellom oppdager du også noen arkitektoniske perler. Det supereffektive transportsystemer er organisert rundt megastasjoner, som i seg selv er verdt et besøk. Samtidig finner du lommer av gammel historie og kultur som byens borgere vokter nøye, f.eks. Keiserpalasset, de vakre og meget godt besøkte parkene og Sensoji-tempelet.  I Shibuya-området opplever du verdens største og mest imponerende gatekryss, der flere tusen mennesker krysser når det lyser grønt for gående og rødt for kjørende fra alle retninger. Gå ikke glipp av å se krysset ovenfra i en av de mange bygningene like ved.

Parker og zen-hager

De japanske parkene og hagene er verdensberømte, og det er ikke uten grunn. Ofte finner du flotte hager nær helligdommer og templer. På en tur i en av de store parkene i Tokyo, som Uoeno, kan du spesielt under kirsebærblomstringen ”Sakura” i månedsskiftet mars/april oppleve folkefesten som utspiller seg der. Japanerne blir helt euforiske når trærne blomstrer. De tar med seg matkurv og hele familien og slår seg ned i parkene og feirer Sakura mens bladene fra de rosa kirsebærblomstene daler ned rundt dem. I Kyoto kan du se tempelanlegget Daitokuji som omfatter flere templer med egne zen-hager, blant annet en av verdens mest fotograferte: Ryogenin

Shinkansen

Det er en stor opplevelse å reise med et av verdens raskeste tog, Shinkansen. Det tilbakelegger lett 500 km på 2 timer. Togene har en vakker, strømlinjet form. De har sine egne perronger på togstasjonene. Hvis du står på en perrong og venter på din Shinkansen, får du kanskje se andre Shinkanser rase forbi, og suset av det forbifarende toget er imponerende. Når toget starter, merkes det nesten ikke. Det skyter som en pil gjennom landskapet og det er en helt utrolig følelse å være ombord i det.

Onsen

Hvis du vil prøve å føle deg som en japaner, må du ikke gå glipp av onsen. Onsen er et basseng der vannet kommer fra varme kilder. Onsen-bad har mange hundre års tradisjon i Japan. Man bader helt naken i et onsen, og det er faste regler for hvordan man gjør det. Helt frem til den vestlige turismens inntog for ikke så mange år siden var alle bad felles. I dag er de fleste bad oppdelt i områder for menn og kvinner, men du opplever likevel en helt unik del av den japanske kulturen. Det finnes både offentlige og private onsen, og det anses for å være sunt og helsebringende å bade i det mineralrike vannet. Det finnes bad mange steder, spesielt ofte på et ryokan, som er det typiske japanske overnattingsstedet med futonsenger og tradisjonelt japansk kjøkken.

Aktiv, sunn og kulinarisk ferie

Der er gode muligheter for både en aktiv og sunn ferie i Japan med mange kulinariske høydepunkter. Japanernes gjennomsnittlige levealder er den høyeste i verden, og det er primært på grunn av det sunne kostholdet deres, med massevis av friske grønnsaker, fisk, tofu og mye mer. Japanerne er meget opptatt av  maten skal holde høy kvalitet. Friske råvarer er det viktigste, og dette vil gi deg mangeartede og flotte, nye smaksopplevelser. Du kan gå på oppdagelse i den japanske gastronomien som inneholder alt fra misosuppe til yakatori, sukiyaki, nudler, grønn te, sake – og selvfølgelig sushi og det berømte kobe-kjøttet. Fisk og skalldyr i alle former og fasonger er det japanerne aller helst spiser, men du kan naturligvis også få kylling, oksekjøtt, svinekjøtt – og hestekjøtt, noe som er meget vanlig å spise i hele Japan.

De fleste japanere prioriterer en sunn og aktiv livsform som er godt både for kropp og sjel. De sykler og går gjerne tur, og som turist kan du nyte godt av denne aktive livsformen, for det er massevis av turstier og sykkelruter.

Kombiner med badeferie på tropeøya Okinawa

Midt ute i Stillehavet, ca. 2000 km fra Tokyo, ligger den vakre tropeøya Okinawa. Her kan du nyte dine siste dager på reisen på de hvite sandstrendene og i det turkisblå havet, der det fine korallrev og gode muligheter for snorkling og dykking.

Vil du få vite mer om reisene våre?

Hvis du vil ha mer informasjon om de enkelte reisene til Japan, kan du trykke på ”Les mer” lenger oppe på siden på siden. Her får du informasjon om hva du kan forvente å oppleve på reisen, priser og mye mer.

Har du spørsmål?

På vår side med praktisk info finner du mer informasjon om praktiske ting det er nyttig å vite om reiser til Japan.

Hvis du har ytterligere spørsmål om Japan, hvordan du bestiller eller om våre andre reiser i Øst- og Sørøst-Asia, må du gjerne kontakte oss.

Vi gleder oss til å sende deg ut på ditt livs reise!

Asiatours.no – Eventyrlige rundreiser!

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.