• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
11 dager

Sumatras høydepunkter

På eventyr i den tropiske regnskogen med orangutanger. Bo på øya Samosir i verdens største kratersjø, Tobasjøen. Opplev vulkansk og frodig grønt landskap og fossefall. Forleng turen med Bali.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Sumatras høydepunkter Sumatras høydepunkter
11 dager

Sumatras høydepunkter

På eventyr i den tropiske regnskogen med orangutanger. Bo på øya Samosir i verdens største kratersjø, Tobasjøen. Opplev vulkansk og frodig grønt landskap og fossefall. Forleng turen med Bali.

Vi støtter bæredyktig utvikling. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Medan t/r
 • 8 netter på 2-4 stjerners hoteller
 • 8 x frokost
 • Lokal engelsktalende guide på transferer og utflukter
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alle nevnte transfers og utflukter foregår i internasjonale grupper på 2-14 personer og er kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Omfattende utfluktspakke:

 • Vandretur i Gunung Leuser nasjonalpark og utkikk etter orangutanger
 • Høylandsområdet Berastagi – kjent for sin pasjonsfrukt og batak karo-folket
 • Indonesias høyeste foss, Sipiso-piso
 • Toba, verdens største kratersjø
 • Øyrundtur på Samosir
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte severdighetene

Reisen kort & godt

Sumatra er den største øya i Indonesia og er kjent for sin fantastiske natur og kultur. Tropiske regnskoger, elver, fosser, maleriske rismarker som ligger som terrasser på de bratte skråningene og frodige, vulkanske landskaper med fjell, kratersjøer og dype kløfter preger denne tidligere hollandske kolonien.

På denne reisen opplever du Gunung Leuser nasjonalpark, orangutanger og padler på Bokorok-elven i tradisjonell kano. Turen går også til Berastagi-høylandet med besøk i Lumbini Park før du drar til Tobasjøen og øya Samosir. Underveis besøker du fascinerende tradisjonelle landsbyer der du får et innblikk i innbyggernes kultur og livet på landet med oksekjerrer og håndverk.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Sumatra byr på tropisk regnskog, frodig vulkansk landskap og et unikt dyreliv
 • Ved Bukit Lawang i Gunung Leuser nasjonalpark (UNESCO-verdensarv) seiler du inn i regnskogen i en tradisjonell kano sammen med en ranger for å se orangutangene
 • Opplev fossefall og verdens største kratersjø, Tobasjøen, hvor du skal bo på den vakre øya Samosir
 • Gled deg til de fascinerende landskapene i høylandet ved Berastagi, og Lumbini Park med den kjente gullpagoden

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise fra valgte flyplass

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Sumatra

Du lander i Medan, som er Sumatras hovedstad og landets tredje største by med over to millioner innbyggere. Ved ankomst til den internasjonale flyplassen Kuala Namu går du gjennom passkontrollen og får visum, og deretter henter du bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir kjørt til hotellet der du skal bo den kommende natten.

Om ettermiddagen skal du på byrundtur og se nærmere på byens flotte bygninger. Du får bl.a. se sultanens palass, Maimun, Den store moske og det kinesiske tempelet Vihara Gunung Timur. Deretter får du en omvisning i Kesawan, Medans gamle bydel.

Overnatting:
Dag 3: Medan – Bukit Lawang

Etter frokost blir du hentet og kjørt til Bukit Lawang, som ligger ca. 100 km vest for Medan. På veien stopper du ved en gummiplantasje, der du lærer mer om hvordan rågummi utvinnes. Jo nærmere Bukit Lawang du kommer, desto mer dominerende blir regnskogen som omkranser byen. Ved ankomst til Bukit Lawang er det innsjekking på hotellet, og deretter er resten av dagen til fri disposisjon.

Bukit Lawang er en hyggelig liten by som grenser til Sumatras regnskog. Denne regnskogen er en del av Gunung Leuser nasjonalpark som ligger ved Bokorok-elven. Parken har et av verdens rikeste økosystemer og er ett av kun to gjenværende habitater for den truede og sjeldne sumatraorangutangen. Skogen er også hjemsted for bl.a. langurer, gibbonaper, makakaper, villsvin, påfugler, kjempeekorn og flyvende ekorn. De sjeldneste dyrene her er tigere, leoparder, sumatraelefanter og sumatranesehorn, men dem er det ikke alltid så enkelt å få øye på, så her trenger du litt flaks.

Dag 4: Bukit Lawang

I dag venter et av turens absolutte høydepunkter, for du skal nemlig på utkikk etter regnskogens truede orangutanger.

Etter et solid morgenmåltid går turen til fots langs elvebredden, og du krysser Bohorok-elven ombord i en tradisjonell kano og fortsetter til fots inn i den frodige regnskogen. Herfra starter en 3 timers vandretur, der du opplever Sumatras unike plante- og dyreliv. Med deg har du en lokal guide samt en ranger som hjelper deg å få øye på de ville dyrene.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte Bukit Lawangs fantastiske omgivelser. Du kan evt. gå en tur over broen og besøke landsbyen der du kan se på folkelivet og rusle rundt og suge inn nye inntrykk. Ved elven kan du se landsbyens kvinner vaske klær og barna leke og bade.

Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi

Denne morgenen blir du kjørt til Sumatras indre høyland Berastagi som ligger i et område dominert av vulkanene Sinabung og Sibayak. Underveis stopper du bl.a. ved Sembahe-elven. Ved ankomst til Berastagi besøker du Lumbini Park, der det er vakker utsikt over fjellandskapet og den eviggrønne naturen. Parken er spesielt kjent for sin vakre gullpagode, som er Indonesias høyeste og en kopi av Shwedagon-pagoden i Myanmar. Deretter drar du til Berastagis fargerike fruktmarked, der du kan smake deilig pasjonsfrukt. Før du kommer tilbake til hotellet stopper du ved Guandaling Hill, der man på klare dager kan se områdets aktive vulkaner.

Overnatting:
Dag 6: Berastagi – Tobasjøen – Samosir

I dag fortsetter reisen til Toba-sjøen og øya Samosir. Du blir hentet på hotellet etter frokost og kjører til Parapat via den japanske veien med flere stopp underveis. Du besøker bl.a. den tradisjonelle batak karo- landsbyen Dokan, der du kan se de gamle tradisjonelle husene der opptil 8 familier kan bo. I hver ende av husenes tak henger det bøffelhorn, som opprinnelig skulle beskytte beboerne mot onde ånder og vise deres status. Med tiden er de imidlertid bare blitt et minne om gamle dagers tradisjoner.

Du kjører videre til Indonesias høyeste foss, den 120 meter høye Sipiso-piso, og det gamle kongepalasset, Rumah Bolon, der det er en fantastisk utsikt over Tabo-sjøen. Denne sjøen er 100 km lang, 30 km bred og 505 meter dyp og dermed verdens største kratersjø.

Turen fortsetter mot Pematangsiantar og underveis passerer du smukke teplantasjer.

Ved ankomst til Parapat venter en ferge på å ta deg med ut til øya Samosir, som ligger som en perle midt i Toba-sjøen – en tur på ca. 45 min. Du kommer til hotellet ditt om ettermiddagen og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting:
Dag 7: Samosir

Etter et solid morgenmåltid skal du på øyrundtur. Dagen i dag vil gi deg et godt innblikk i batak toba- landsbyenes tradisjoner og levemåte. Første post på dagens utflukt er landsbyen Ambarita, som i gamle dager var henrettelses- og møtestedet for de gamle Sialagan-kongene. I dag er byen kjent for sine bord og stoler laget av stein. Så går turen videre til landsbyen Simanindo, der du får se den tradisjonelle batak toba-dansen, Sigale-gale, og byens batak-museum, som tidligere var hjemstedet til Rajah Simalungun – en batak-konge med 14 koner. Museet har en liten, men interessant samling av kjøkkenredskaper i messing, våpen, hollandsk og kinesisk porselen, skulpturer og batak-utskjæringer. Deretter besøker du de gamle Sidabutar-kongenes grav i Tomok. Du er tilbake på hotellet om ettermiddagen.

Overnatting:
Dag 8: Samosir

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan ta deg tid til å oppleve denne vakre øya. Du kan slappe av eller bli med på en kombinert sykkel- og vandretur som du selv bestiller på stedet. Denne turen starter ved Tomok, og herfra sykler du forbi grønne rismarker og plantasjer. Du stopper ved landsbyen Garoga, der du møter de smilende innbyggerne og ser deres tradisjonelle hus. Her kan du sette fra deg sykkelen din og vandre ned til en liten foss med en lokal guide, en tur på ca. 45 min. Fra Garoga sykler du videre gjennom små landsbyer og passerer forskjellige plantasjer som dyrker chili, kakao, peanøtter, bønner og andre ting. Turen slutter ved Ambarita, og du sykler tilbake til hotellet, der du kan nyte resten av dagen.

Overnatting:
Dag 9: Samosir – Medan

Du blir hentet på hotellet og kjørt til Medan, der du har én overnatting før reisen går hjem til Norge igjen. Kjøreturen til Medan tar mellom 6 og 7 timer.

Overnatting:
Dag 10: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en fantastisk ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Badeferieforlengelse til Sanur, Bali, 3 netter

Denne badeferieforlengelsen tar deg med til badebyen Sanur på det sørøstlige Bali.

Sanur er en av Balis mest populære badeferiereisemål, men har likevel klart å beholde sin hyggelige og avslappede stemning. Byens store trekkplaster er den 5 km lange gylne og brede sandstranden som er beskyttet av et korallrev. Revet gjør stranden utrolig barnevennlig, for bølgene brytes et stykke utenfor i havet. Langs stranden ligger strandpromenaden, som inviterer til både gå-, løpe- og sykkelturer. Her kan du treffe lokalbefolkningen som er travelt opptatt i de små butikkene sine.

Langs byens hovedgate finner du et ganske stort utvalg butikker, gode restauranter og hyggelige kafeer. Der kan du slå deg ned, ta en kopp kaffe og se på livet i byen. Hvis du går bort fra hovedgatene, kommer du til sjarmerende sidegater med små hus, templer og lokalt folkeliv.

Om kvelden kan du rusle en tur på strandpromenaden og beundre himmelens vakre farger og synet av de høye, vaiende palmene, små paviljonger og tradisjonelle fiskerbåter. Så kan du spise en god middag på en av restaurantene og avslutte med en drink i en av de stemningsfulle loungebarene.

Du kan forlenge badeferien med flere netter, etter eget ønske.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Tillegg for enkeltrom 2.075 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.