Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaIndonesiaSumatras høydepunkter
11 dager:

Sumatras høydepunkter

Høydepunkter på denne reisen:

Bukit Lawang, Gunung Leuser nasjonalpark, Bokorok-elven i tradisjonell kano, Lumbini Park, Berastagi, batak karo-landsbyer, Tobasjøen, øya Samosir.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Medan t/r
 • 8 netter på 2-4 stjerners hoteller
 • 8 x frokost
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter og turer
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • Vandretur i Gunung Leuser nasjonalpark og utkikk etter orangutanger
 • Høylandsområdet Berastagi – kjent for sin pasjonsfrukt og batak karo-folket
 • Indonesias høyeste foss, Sipiso-piso
 • Toba, verdens største kratersjø
 • Øyrundtur på Samosir
 • Anai-fossen
 • Inngangsbilletter og avgifter til de nevnte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 2.075 kr.
Rabatt ved større grupper
Prisen er basert på 2 personer
Velg denne turen fordi:

Sumatra er den største øya i Indonesia og er kjent for sin fantastiske natur og kultur. Tropiske regnskoger, elver, fosser, maleriske rismarker som ligger som terrasser på de bratte skråningene og frodige, vulkanske landskaper med fjell, kratersjøer og dype kløfter preger denne tidligere hollandske kolonien.

På denne reisen opplever du Gunung Leuser nasjonalpark, orangutanger og padler på Bokorok-elven i tradisjonell kano. Turen går også til Berastagi-høylandet med besøk i Lumbini Park før du drar til Tobasjøen og øya Samosir. Underveis besøker du fascinerende tradisjonelle landsbyer der du får et innblikk i innbyggernes kultur og livet på landet med oksekjerrer og håndverk.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra valgte flyplass
Dag 1: Flyreise fra valgte flyplass

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Sumatra
Dag 2: Ankomst Sumatra

Du lander i Medan, som er Sumatras hovedstad og landets tredje største by med over to millioner innbyggere. Ved ankomst til den internasjonale flyplassen Kuala Namu går du gjennom passkontrollen og får visum, og deretter henter du bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir kjørt til hotellet der du skal bo den kommende natten.

Om ettermiddagen skal du på byrundtur og se nærmere på byens flotte bygninger. Du får bl.a. se sultanens palass, Maimun, Den store moske og det kinesiske tempelet Vihara Gunung Timur. Deretter får du en omvisning i Kesawan, Medans gamle bydel.

Overnatting Hotel Polonia 

Dag 3: Medan – Bukit Lawang
Dag 3: Medan – Bukit Lawang

Etter frokost blir du hentet og kjørt til Bukit Lawang, som ligger ca. 100 km vest for Medan. På veien stopper du ved en gummiplantasje, der du lærer mer om hvordan rågummi utvinnes. Jo nærmere Bukit Lawang du kommer, desto mer dominerende blir regnskogen som omkranser byen. Ved ankomst til Bukit Lawang er det innsjekking på hotellet, og deretter er resten av dagen til fri disposisjon.

Bukit Lawang er en hyggelig liten by som grenser til Sumatras regnskog. Denne regnskogen er en del av Gunung Leuser nasjonalpark som ligger ved Bokorok-elven. Parken har et av verdens rikeste økosystemer og er ett av kun to gjenværende habitater for den truede og sjeldne sumatraorangutangen. Skogen er også hjemsted for bl.a. langurer, gibbonaper, makakaper, villsvin, påfugler, kjempeekorn og flyvende ekorn. De sjeldneste dyrene her er tigere, leoparder, sumatraelefanter og sumatranesehorn, men dem er det ikke alltid så enkelt å få øye på, så her trenger du litt flaks.

Overnatting Bukit Lawang Ecolodge 

Dag 4: Bukit Lawang
Dag 4: Bukit Lawang

I dag venter et av turens absolutte høydepunkter, for du skal nemlig på utkikk etter regnskogens truede orangutanger.

Etter et solid morgenmåltid går turen til fots langs elvebredden, og du krysser Bohorok-elven ombord i en tradisjonell kano og fortsetter til fots inn i den frodige regnskogen. Herfra starter en 3 timers vandretur, der du opplever Sumatras unike plante- og dyreliv. Med deg har du en lokal guide samt en ranger som hjelper deg å få øye på de ville dyrene.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte Bukit Lawangs fantastiske omgivelser. Du kan evt. gå en tur over broen og besøke landsbyen der du kan se på folkelivet og rusle rundt og suge inn nye inntrykk. Ved elven kan du se landsbyens kvinner vaske klær og barna leke og bade.

Overnatting Bukit Lawang Ecolodge 

Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi
Dag 5: Bukit Lawang – Berastagi

Denne morgenen blir du kjørt til Sumatras indre høyland Berastagi som ligger i et område dominert av vulkanene Sinabung og Sibayak. Underveis stopper du bl.a. ved Sembahe-elven. Ved ankomst til Berastagi besøker du Lumbini Park, der det er vakker utsikt over fjellandskapet og den eviggrønne naturen. Parken er spesielt kjent for sin vakre gullpagode, som er Indonesias høyeste og en kopi av Shwedagon-pagoden i Myanmar. Deretter drar du til Berastagis fargerike fruktmarked, der du kan smake deilig pasjonsfrukt. Før du kommer tilbake til hotellet stopper du ved Guandaling Hill, der man på klare dager kan se områdets aktive vulkaner.

Overnatting Grand Mutiara 

Dag 6: Berastagi – Tobasjøen – Samosir
Dag 6: Berastagi – Tobasjøen – Samosir

I dag fortsetter reisen til Toba-sjøen og øya Samosir. Du blir hentet på hotellet etter frokost og kjører til Parapat via den japanske veien med flere stopp underveis. Du besøker bl.a. den tradisjonelle batak karo- landsbyen Dokan, der du kan se de gamle tradisjonelle husene der opptil 8 familier kan bo. I hver ende av husenes tak henger det bøffelhorn, som opprinnelig skulle beskytte beboerne mot onde ånder og vise deres status. Med tiden er de imidlertid bare blitt et minne om gamle dagers tradisjoner.

Du kjører videre til Indonesias høyeste foss, den 120 meter høye Sipiso-piso, og det gamle kongepalasset, Rumah Bolon, der det er en fantastisk utsikt over Tabo-sjøen. Denne sjøen er 100 km lang, 30 km bred og 505 meter dyp og dermed verdens største kratersjø.

Turen fortsetter mot Pematangsiantar og underveis passerer du smukke teplantasjer.

Ved ankomst til Parapat venter en ferge på å ta deg med ut til øya Samosir, som ligger som en perle midt i Toba-sjøen – en tur på ca. 45 min. Du kommer til hotellet ditt om ettermiddagen og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Tabo Cottages

Dag 7: Samosir
Dag 7: Samosir

Etter et solid morgenmåltid skal du på øyrundtur. Dagen i dag vil gi deg et godt innblikk i batak toba- landsbyenes tradisjoner og levemåte. Første post på dagens utflukt er landsbyen Ambarita, som i gamle dager var henrettelses- og møtestedet for de gamle Sialagan-kongene. I dag er byen kjent for sine bord og stoler laget av stein. Så går turen videre til landsbyen Simanindo, der du får se den tradisjonelle batak toba-dansen, Sigale-gale, og byens batak-museum, som tidligere var hjemstedet til Rajah Simalungun – en batak-konge med 14 koner. Museet har en liten, men interessant samling av kjøkkenredskaper i messing, våpen, hollandsk og kinesisk porselen, skulpturer og batak-utskjæringer. Deretter besøker du de gamle Sidabutar-kongenes grav i Tomok. Du er tilbake på hotellet om ettermiddagen.

Overnatting Tabo Cottages

Dag 8: Samosir
Dag 8: Samosir

Dagen er til fri disposisjon, slik at du kan ta deg tid til å oppleve denne vakre øya. Du kan slappe av eller bli med på en kombinert sykkel- og vandretur som du selv bestiller på stedet. Denne turen starter ved Tomok, og herfra sykler du forbi grønne rismarker og plantasjer. Du stopper ved landsbyen Garoga, der du møter de smilende innbyggerne og ser deres tradisjonelle hus. Her kan du sette fra deg sykkelen din og vandre ned til en liten foss med en lokal guide, en tur på ca. 45 min. Fra Garoga sykler du videre gjennom små landsbyer og passerer forskjellige plantasjer som dyrker chili, kakao, peanøtter, bønner og andre ting. Turen slutter ved Ambarita, og du sykler tilbake til hotellet, der du kan nyte resten av dagen.

Overnatting Tabo Cottages

Dag 9: Samosir – Medan
Dag 9: Samosir – Medan

Du blir hentet på hotellet og kjørt til Padang via Anai-dalen, der du kan beundre den 25 meter høye Anai-fossen. Deretter blir du kjørt til Medan, der du har én overnatting før du setter kursen mot hjemlige himmelstrøk. Kjøreturen til Medan tar mellom 6 og 7 timer.

Overnatting Aryaduta Hotel 

Dag 10: Hjemreisen starter
Dag 10: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst
Dag 11: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en fantastisk ferie.

Kombinasjonsmuligheter etter rundreisen
Badeferieforlengelse til Sanur, Bali, 5 netter
Badeferieforlengelse til Sanur, Bali, 5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.185 kr.
Pr. barn u/12 år: + 5.185 kr.
Enkeltromstillegg (ved to eller flere reisende): + 2.300 kr.

 

Hvis du har lyst til å slappe av i deilige omgivelser, kan du forlenge reisen med badeferie i Sanur på Bali. Sanur ligger i den sydøstlige delen av Bali, og byen er et populært feriereisemål som har klart å beholde sin hyggelige og avslappede stemning.

Stranden ved Sanur er 5 kilometer lang, gylden og bred. Den er beskyttet av et korallrev, noe som gjør den utrolig barnevennlig, for bølgene brytes et stykke ute i havet. Langs stranden går en strandpromenade der det ligger små butikker som selger trefigurer, klær og andre suvenirer. På byens hovedgate finner du et stort utvalg restauranter og butikker. Er du øm i musklene, kan du med fordel unne deg en avslappende,  tradisjonell balinesisk massasje.

Overnatting Taksu Sanur Hotel 

Forlengelse til Ubud og Munduk, 4 netter
Forlengelse til Ubud og Munduk, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 7.450 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.450 kr.
Enkeltromstillegg (ved to eller flere reisende): + 2.270 kr.

 

Hvis du ennå ikke føler deg ferdig med å utforske Indonesias vakre natur, kan du forlenge denne reisen med en fantastisk tur til gudenes øy, Bali, der du overnatter i det grønne høylandet i Ubud og Munduk.

Ubud blir ofte omtalt som Balis kulturelle sentrum. Det frodige høylandet med grønne rismarker, dype kløfter og brusende elver tiltrekker seg også kunsthåndverkere og andre kreative sjeler. Det er også her man kan oppleve noen av Balis mest spirituelle tempelopptog. Det er vanskelig å unngå å bli litt forelsket i Ubud!

Enda lenger mot nord ligger Munduk, som er omgitt av en utrolig vakker natur med utemmet jungel, sjøer og eldgamle trær. Alt dette venter på å bli utforsket på en interessant vandretur, kanotur og besøk i lokale landsbyer og lokale templer, der kroppen blir renset for dårlig energi.

Det er mulig å kjøpe følgende tur i tillegg:

Overnatting Anumana Hotel  / Puri Lumbung Cottages 

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.