Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaIndonesiaSulawesis høydepunkter
10 dager:

Sulawesis høydepunkter

Høydepunkter på denne reisen:

Balla Lompoa-palasset, båtbygging i Tana Beru, besøk hos kajang stamme, Bone, Tempe-sjøen, Tana Toraja, Batutumonga-høylandet, Pallawa-landsbyen, begravelsestreet i Kambira.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Makassar t/r
 • 7 netter på 2- og 3-stjerners hoteller
 • 7 x frokost (dag 3-9)
 • 7 x lunsj (dag 3-9)
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter og turer
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Balla Lompoa-palasset
 • Tana Beru med de dyktige buginesiske båtbyggerne
 • Besøk hos den unike Kajang-stammen
 • Andi Mappasissi-museet med gamle samlinger fra Bone-riket
 • Vevesentre hvor de dyktige kvinnene håndvever de tradisjonelle silkeklærne
 • Tempe-sjøen og besøk hos de lokale fiskerne for å se de flytende husene deres
 • Toraja-området med Toraja-folket og de tradisjonelle landsbyene
 • Entreer og avgifter til omtalte severdigheter
Tillegg for enkeltrom 2.450 kr.
Rabatt ved større grupper
Prisen er basert på 2 personer
Velg denne reise fordi…

Alt på Sulawesi er fascinerende. Fra øyas særpregede natur med det frodige vulkanske landskapets koniske formasjoner til den utrolige variasjonen blant de etniske gruppene. Naturen er frodig, jorden er rik på mineraler, og i dag i likhet med kolonitiden finnes det mange krydder- og kaffeplantasjer. Havet omkring er rikt og krystallklart, og har gitt mange etniske grupper status som sjøfarere og fiskere. Flere unike båttyper stammer fra Sulawesi. For turistene byr havet ved Sulawesi på fantastisk dykking og snorkling. Men det er nok spesielt Toraja-høylandet som trollbinder. Selv om naturen er enestående med høye vulkaner, dype daler, maleriske rismarker, spennende markeder og tradisjonelle landsbyer med særpregede båtformede hus, så er det befolkningens dødsritualer og begravelsesseremonier som er helt unike. Vannbøffelofringer, ”tau tau”-trefigurene av de døde, hulegraver og avdøde som betraktes som levende er alt så annerledes at en reise til Sulawesi på alle måter er som å besøke en annen verden.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra valgt flyplass i Norge. Det vil være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst til Makassar
Dag 2: Ankomst til Makassar

Ved ankomst til Makassar får du visum på flyplassen, og henter deretter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir fulgt til hotellet ditt hvor du skal bo den kommende natten. Etter ankomst serveres middagen på en lokal restaurant.

Overnatting Empress 

Dag 3: Makassar – Tanjung Bira
Dag 3: Makassar – Tanjung Bira

Etter frokost kjører du til Balla Lompoa-palasset, som tilhørte det gamle Gowa-kongeriket. Palasset ble bygget i 1936 da den 31. kongen, I Mangngi-mangngi Daeng Matutu, regjerte. Gowa-kongeriket tok slutt i 1945, da Sulawesi ble en del av Republikken Indonesia. I dag fungerer palasset som museum, og gir et godt innblikk i det gamle kongeriket.

Så fortsetter turen til Bulukumba via Jeneponto, Takalar og Bentaeng. Det er en tur på ca. 5-6 timer fra Makassar. Underveis vil det bil servert lunsj på en lokal restaurant. Du stopper ved landsbyen Tana Beru, hvor du får se hvordan de dyktige buginesiske båtbyggerne bygger en phinisi, som er et tradisjonelt indonesisk seilskip med to master. Deretter fortsetter du til Tanjung Bira, hvor du overnatter de to neste nettene. Det vil bli middag på en lokal restaurant eller på hotellet.

Overnatting BaraCoco Bungalows 

Dag 4: Tanjung Bira – Kajang
Dag 4: Tanjung Bira – Kajang

I dag skal du besøke den unike kajang-stammen som bor i skogen, og som dermed er isolert fra resten av Bulukumbas innbyggere. Stammen er styrt av den animistiske tro, ledet av en mann, Ama Toa. Strøm og kjøretøy er ikke tillatt da de ønsker å holde de yngre fra utdannelse og moderne livsstil. Da kjøretøy ikke er tillatt vil bussen sette oss av, og du går derfor resten av veien inn til landsbyen. Her møter du kajang-folket som kjennetegnes av at de bare bruker svarte klær. Dette fordi svart er den første fargen du ser når du ligger i mors mage, og den siste du ser når du forlater denne verden. Dette besøket er en meget spennende og annerledes opplevelse. Det blir servert lunsj på veien. Du er tilbake i Tanjung Bira på ettermiddagen. Resten av dagen er til fri disposisjon slik at du kan slappe av på den hvite sandstranden.

Overnatting BaraCoco Bungalows 

Dag 5: Tanjung Bira – Bone – Sengkang
Dag 5: Tanjung Bira – Bone – Sengkang

Etter frokost kjører du mot Bone som ligger i det tidligere Bugis-riket. Det var et av de sterkeste og største rikene i Sydsulawesi. Lunsj vil bil servert i Watampone. Så skal du besøke Andi Mappasissi-museet, hvor du finner samlinger fra det gamle Bone-riket. Senere fortsetter turen til Sengkang, hvor du skal overnatte. Middagen blir servert på en lokal restaurant.

Overnatting BBC Hotel 

Dag 6: Sengkang – Tempe-sjøen – Tana Toraja
Dag 6: Sengkang – Tempe-sjøen – Tana Toraja

I dag skal du besøke et vevesenter, hvor du ser de dyktige kvinnene håndveve de tradisjonelle fargerike Bugis-klærne i silke. Så kjører du til Tempe-sjøen, hvor du skal ut og seile og besøke fiskerne som bor i flytende hus. Her får du et innblikk i hverdagen deres.
Lunsj vil bli servert på en lokal restaurant.

Du fortsetter til Tana Toraja – en tur på ca. 4-5 timer. På veien kjører du forbi Bampa Puang-fjellet. Etter ankomst ved hotellet vårt blir det servert middag på en lokal restaurant.

Overnatting Toraja Misiliana Hotel 

Dag 7: Tana Toraja
Dag 7: Tana Toraja

Toraja er et av de vakreste områdene på øya, i 800 meters høyde. Her er naturen frodig, med dype daler, høye fjell, maleriske rismarker, spennende markeder og tradisjonelle landsbyer. Tana betyr land og Toraja betyr menneskelig gjestfrihet, og det er nettopp hva du møter her. Torajaerne er etterkommere av båtfolk. De slo seg ned på øya, men fortsatte å bo i båtene sine. Senere begynte de å bygge hus som lignet på båtene de hadde, noe som kan ses på de båtformede takene. Torajafolket er kjent for sine mange begravelsesseremonier. Den avdøde skal sendes avsted på best mulig måte, og folkets innlevelse her er helt utrolig. I dag får du se de menneskelignende figurene, Tau Tau-figurene. Disse står på små balkonger foran gravene på klippesidene ved Lemo, den kongelige familiens graver ved Suaya og Kete Kesu, som er en 400 år gammel tradisjonell landsby og den eldste i Sanggalangi-området. Kete Kesu fungerer nesten som et levende museum, hvor man kan oppleve det gamle toraja-folkets kultur og tradisjoner. Landsbyen er nok mest kjent for sine begravelsesseremonier, hengende kister og dekorative gravplasser. Det sies at kulturen og begravelsesseremoniene i Kete Kesu er de best bevarte i hele Toraja. Deretter spiser du lunsj på en lokal restaurant. Du fortsetter til Londa, hvor det finnes 1000 år gamle graver, og videre til den tradisjonelle landsbyen Marante med sin flotte tongkonan-hus. Du vil være tilbake på hotellet på ettermiddagen, og det vil bli middag på en lokal restaurant.

Overnatting Toraja Misiliana Hotel 

Dag 8: Tana Toraja
Dag 8: Tana Toraja

I dag skal du besøge Batutumonga højlandet i 1.355 meters højde, hvorfra der er en fantastisk udsigt over Rantepao og det flotte landskab. Her er frodig natur med høje bjerge, dybe dale og maleriske rismarker, der ligger som terrasser på de stejle skråninger. Turen fortsætter til Pallawa, den smukke landsby med de traditionelle tongkonan huse og videre til Kambira, hvor omkring 20 babyer er begravet i stort træ. Herefter er der frokost på en lokal restaurant. Du fortsætter til Lokomata, som er kendt for sine store kampestensgrave og du besøger herefter Sa’dan To’Barana, en traditionel landsby kendt for sine bomuldsvæveteknikker.

Overnatting Toraja Misiliana Hotel 

Dag 9: Hjemreise
Dag 9: Hjemreise

I dag er det på tide å si farvel til Sulawesi. Før du ankommer flyplassen vil det bli lunsj på en lokal restaurant. Du ankommer Makassar på ettermiddagen, hvor du tar fly til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 10: Ankomst til Norge
Dag 10: Ankomst til Norge

Du lander i Norge etter en herlig ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.