Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaBaliFra Java til Bali med badeferie
14 dager:

Fra Java til Bali med badeferie

Høydepunkter på denne reisen:

Sykkeltur ved landsbyen Candirejo og tempelanlegget Borobudur, Prambanan-tempelet, sultanpalasset Kraton og de kongelige hagene Tamam Sari i Yogyakarta, det gamle palasset Kedhaton, Majid Gede moskeen og den kongelige kirkegården i Kota Gede, plantasjebesøk i Javas høyland, Bromo- vulkanen, vandretur ved Ijen-vulkanen, badeferie i Sanur.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Yogyakarta
 • Flyreise fra Denpasar til Norge
 • Ferge fra Java til Bali
 • 7 netter på 3-stjerners hoteller på Java
 • 4 netter på 3-stjerners hotell på Bali
 • 11 x frokost
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter og turer
 • Transport i tog og bil eller minibuss med aircondition
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende
 • Mulighet for å forlenge badeferien ved Sanur

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Sykkeltur i Candirejo med besøk til tempelanlegget Borobudur
 • Tempelanlegget Prambanan
 • Byrundtur i Yogyakarta
 • Byrundtur i Kota Gede
 • Bromo-vulkanen, krydder-, kaffe- og teplantasjer
 • Vandretur ved Ijen-vulkanen
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 3.390 kr.
Rabatt ved større grupper
Prisen er basert på 2 personer
Velg denne turen fordi:

Java ligger på den indonesiske delen av ”ildringen”, rekken av verdens mest aktive vulkaner, og overalt på Java befinner du deg i et utrolig fascinerende landskap med vakre, nesten irrgrønne rismarker med imponerende, høye vulkaner i bakgrunnen. Du opplever landsbyer og byer som er mange hundre år gamle, noen av dem med brolagte gater og streder, andre i skyggen av 20 meter høye, lårtykke bambusplanter. Innimellom alt dette ligger flotte Borobudur, en av verdens aller største og aller vakreste buddhistiske helligdommer. Ikke langt derfra ligger også det praktfulle, hinduistiske tempelanlegget Prambanan. Du drar til den aktive vulkanen Bromo og går gjennom det legendariske ”sandhavet” til vulkanen. På turen rundt på Java får du også se krydder-, kaffe- og teplantasjer, opplever kontrastene mellom tradisjonell og moderne livsstil og møter en smilende og vennlig befolkning. Prikken over i-en på denne turen blir noen deilige, avslappende dager på Balis flotte strender i Sanur.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Java
Dag 2: Ankomst Java

Ved ankomst i Yogyakarta flyplass går du gjennom passkontrollen før du henter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir kjørt til hotellet ditt i Yogyakarta, der du skal bo de kommende 4 nettene. Etter ankomst er det tid til en hvil, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Fra mange sider hevdes det at Javas historie en gang begynte i Yogyakarta, og at byen dermed er sentrum for den javanesiske sivilisasjon. Sant er det i hvert fall at byen ligger midt mellom Det indiske hav i sør og Merapi-vulkanen i nord. Og like sant er det at det her, midt i det store indonesiske rikets hjerte, er bygget meget store og viktige templer. Hinduismen er representert i Prambanan, mens buddhismens aller største helligdom, Borobudur, ligger her.

Overnatting Neo+ Awana Yogyakarta 

Dag 3: Sykkeltur ved Candirejo – Besøk i templet Borobudur
Dag 3: Sykkeltur ved Candirejo – Besøk i templet Borobudur

Dagen begynner med en fin sykkeltur gjennom det vakre landskapet rundt den lille landsbyen Candirejo, der livet ennå leves på tradisjonelt vis. Du sykler ca. 5-6 km på en flat og velholdt vei. Fra sykkelsetet får du et godt innblikk i den javanesiske kulturen og hvordan livet leves på landet. Det er deilig å føle vinden i håret og kjenne duftene av landskapet rundt seg. Du har tid til å stoppe underveis og ta en prat med lokalbefolkningen. Senere på dagen fortsetter du til det storslåtte Borobudur, ”buddhistklosteret på bakken”, der du utforsker det kjempestore tempelanlegget til fots. I løpet av besøket her får du vite mer om tempelets fascinerende historie og det tydelige symbolspråket i steinutskjæringene, du oppdager også skjulte hjørner og utskjæringer i bygningskomplekset. Sent på dagen går turen tilbake til hotellet.

Overnatting Neo+ Awana Yogyakarta 

Dag 4: Sykkeltur ved Prambanan – Byrundtur i Yogyakarta
Dag 4: Sykkeltur ved Prambanan – Byrundtur i Yogyakarta

Også i dag skal du ut på en interessant sykkeltur, nå er det hinduismens store tempelanlegg, Prambanan, som står for tur. Du sykler 10-12 km på en flat vei, og det er følgebil med hele veien. Så hvis du ikke har lyst til å sykle mer, kan du bli kjørt resten av turen.

Dette tempelanlegget ble bygget rundt år 800 og besto opprinnelig av mer enn 200 store og små templer. En del av de mange templene kollapset i et jordskjelv i 1500-tallet, og i flere hundre år var det bare de lokale innbyggerne som visste om tempelanlegget. Faktisk var det først i 1918 at hollenderne påbegynte restaureringen av de mange ødelagte templene. Høydepunktet av dem alle er Shiva- helligdommen Lorojonggrang, som av mange anses for å være Javas mest elegante tempel med de 47 flott proporsjonerte meter som strekker seg mot himmelen.

Senere på dagen skal du på en byrundtur i Yogyakarta, der du bl.a. besøker sultanpalasset Kraton Yogyakarta, som ifølge javanesisk tro ikke bare er regentens bopel, men også ”verdens navle”. Ved palasset ligger Taman Sari med de kongelige hagene. Herfra går turen til verksteder der du får se et tradisjonelt håndverk som har sin opprinnelse på Java, nemlig batikk. Du lærer hvordan flotte mønstre skapes med naturfarger og voks og stoffene senere blir sydd til klær med helt spesielle mønstre.

Overnatting Neo+ Awana Yogyakarta 

Dag 5: Byrundtur i Kota Gede
Dag 5: Byrundtur i Kota Gede

Etter frokost venter en tur tilbake til det 16. århundre når du besøker forstaden Kota Gede som ligger 5 km sørøst for Yogyakarta. Kota Gede er nok mest kjent for å ha vært sentrum for Yogyakartas sølvindustri siden 1930-tallet, men faktisk var Kota Gede den første hovedstaden i kongeriket Mataram, som ble grunnlagt i det 16. århundre av Panembahan Senopati. Guiden tar deg med på en spennende byrundtur, der du opplever levningene fra fortiden, blant annet det gamle palasset, den kongelige kirkegården der de gamle Matram-kongene ligger begravet og den kongelige moskeen, Javas eldste moske med autentisk javanesisk arkitektur.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, og du kan gå på oppdagelse på egenhånd eller nyte hotellets fasiliteter.

Overnatting Neo+ Awana Yogyakarta 

Dag 6: Yogyakarta – Bromo
Dag 6: Yogyakarta – Bromo

I dag venter en lengre reisedag. Du blir hentet på hotellet etter et solid morgenmåltid og kjørt til togstasjonen, der du tar toget til Jombang – en tur på ca. 3½ time. I Jombang venter en sjåfør på å kjøre deg det siste stykket til Bromo, som også er en tur på vel 3 timer. Len deg tilbake og nyt den vakre naturen på kjøreturen der du også får et godt innblikk i Indonesias lokale folkeliv. Du ankommer til overnattingsstedet ditt i Bromo i løpet av ettermiddagen og resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan blant annet beundre den spektakulære utsikten til den kjegleformede vulkanen.

Overnatting Lava View Hotel 

Dag 7: Soloppgang over Mount Bromo – Kalibaru
Dag 7: Soloppgang over Mount Bromo – Kalibaru

I dag skal du tidlig opp. Du blir hentet av en jeep før soloppgang, og turen går til den aktive vulkanen Mount Bromo, Javas mest berømte vulkan. Her får du oppleve en av de vakreste soloppgangene du kanskje noensinne vil få se. Det er helt utrolig å stå der i det kjølige mørket og vente på at solen langsomt stiger opp over Mount Bromo. Etter hvert som solen stiger høyere og høyere opp, blir det varmere, og det som før var den svarteste natten forvandles til et utrolig vakkert og fargestrålende panorama. Gled deg!

Når solen har stått opp, blir du kjørt tilbake til hotellet, der frokosten venter. Etter frokost sjekker du ut, og turen fortsetter østover til Kalibaru. Når du kommer til Kalibaru, er resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting Margo Utomo Agro Resort 

Dag 8: Plantasjetur til Kalibaru – tog til Banyuwangi
Dag 8: Plantasjetur til Kalibaru – tog til Banyuwangi

Her i høylandet på østsiden av Java er klimaet spesielt gunstig for dyrkning av kaffe, vanilje, nelliker og andre sjeldne planter. Denne morgenen går turen til en av de mange kaffe- og nellikplantasjene som Java er verdensberømt for. Du besøker også en gummiplantasje, der du ser hvordan gummi produseres.

Deretter blir du kjørt til togstasjonen, der du tar toget til Banyuwangi – en tur på ca. 1½ time. Ved ankomst i Banyuwangi blir du hentet av en sjåfør som kjører deg til hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Ketapang Indah Hotel 

Dag 9: Banyuwangi – Vandring ved Mount Ijen – Med ferge til Bali
Dag 9: Banyuwangi – Vandring ved Mount Ijen – Med ferge til Bali

I dag er det igjen en tidlig start. Du kjører ca. 25 km til Pal Tuding, der den ca. 3 km lange vandringen til toppen av Ijen-krateret starter. Vandreturen til toppen tar ca. 2 timer og du går på en grussti, så derfor anbefaler vi deg å ta med gode sko med solide såler. Krateret ligger i 2.300 meters høyde, og her har du god tid til å nyte den fantastiske utsikten over en helt praktfull, turkisblå kratersjø. Når solen står høyere på himmelen, kjører du tilbake til hotellet, sjekker ut og legger Java bak deg.

Du tar ferge til Bali og kjører til Øst-Bali, en tur som til sammen tar ca. 6 timer.

De kommende 4 nettene skal du bo i den deilige badebyen Sanur, som nærmest er som en forstad til hovedstaden Denpasar. Sanur har likevel klart å beholde sin hyggelige og avslappede stemning.

Overnatting Abian Harmony Hotel 

Dag 10-12: Badeferie i Sanur
Dag 10-12: Badeferie i Sanur

Dagene er til fri disposisjon. Her kan du nyte det ved hotellets svømmebasseng eller på den flotte sandstranden, som er bred og gylden. Stranden er beskyttet av et korallrev, og det gjør den utrolig barnevennlig, for bølgene brytes et stykke ute i havet. Du kan gå en tur på strandpromenaden, der det ligger små butikker som selger trefigurer, klær og andre suvenirer. På byens hovedgate finner du et stort utvalg restauranter og hyggelige fortauskafeer. Kanskje frister en kopp ekte javanesisk kaffe? Du kan også få spabehandlinger og prøve en velgjørende balinesisk massasje. Mulighetene er mange.

Overnatting Abian Harmony Hotel 

Dag 13: Hjemreisen starter
Dag 13: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Denpasar, der du setter kursen for Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst
Dag 14: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en deilig ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.