• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Øst- og Sørøst-AsiaBaliFra Java til Bali med badeferie
14 dager

Fra Java til Bali med badeferie

Opplev ikoniske vulkaner, fascinerende landskap, sjarmerende Yogyakarta og noen av verdens vakreste templer, blant annet Borobodur. Avslutt med badeferie på gudenes øy, Bali.

Fra Java til Bali med badeferie Fra Java til Bali med badeferie
14 dager

Fra Java til Bali med badeferie

Opplev ikoniske vulkaner, fascinerende landskap, sjarmerende Yogyakarta og noen av verdens vakreste templer, blant annet Borobodur. Avslutt med badeferie på gudenes øy, Bali.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Fascinerende landskap, ikoniske vulkaner og noen av de vakreste buddhistiske og hinduistiske helligdommer og tempelkomplekser med Borobudur og Prambanan
 • Nyt soloppgangen over den spektakulære Bromo-vulkanen, og senere utsikten mot den turkisblå kratersjøen på toppen av Ijen-fjellet
 • Du besøker Javas berømte kaffe-, nellik- og gummiplantasjer i det østlige høylandet
 • Du runder av turen med avslapping og badeferie ved stranden i Sanur på Bali

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

Java ligger på den indonesiske delen av ”ildringen”, rekken av verdens mest aktive vulkaner, og overalt på Java befinner du deg i et utrolig fascinerende landskap med vakre, nesten irrgrønne rismarker med imponerende, høye vulkaner i bakgrunnen. Du opplever landsbyer og byer som er mange hundre år gamle, noen av dem med brolagte gater og streder, andre i skyggen av 20 meter høye, lårtykke bambusplanter. Innimellom alt dette ligger flotte Borobudur, en av verdens aller største og aller vakreste buddhistiske helligdommer. Ikke langt derfra ligger også det praktfulle, hinduistiske tempelanlegget Prambanan. Du drar til den aktive vulkanen Bromo og går gjennom det legendariske ”sandhavet” til vulkanen. På turen rundt på Java får du også se krydder-, kaffe- og teplantasjer, opplever kontrastene mellom tradisjonell og moderne livsstil og møter en smilende og vennlig befolkning. Prikken over i-en på denne turen blir noen deilige, avslappende dager på Balis flotte strender i Sanur.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Flyreise fra Norge til Yogyakarta
 • Flyreise fra Denpasar til Norge
 • Ferge fra Java til Bali
 • 7 netter på 3-stjerners hoteller på Java
 • 4 netter på 3-stjerners hotell på Bali
 • 11 x frokost
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter og turer
 • Transport i tog og bil eller minibuss med aircondition
 • Alle utflukter er i små grupper på maks. 14 personer og kun med Asiatours’ egne gjester
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende
 • Mulighet for å forlenge badeferien ved Sanur

Omfattende utfluktspakke:

 • Sykkeltur i Candirejo med besøk til tempelanlegget Borobudur
 • Tempelanlegget Prambanan
 • Byrundtur i Yogyakarta
 • Byrundtur i Kota Gede
 • Bromo-vulkanen, krydder-, kaffe- og teplantasjer
 • Vandretur ved Ijen-vulkanen
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra den valgte flyplassen

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Java

Ved ankomst i Yogyakarta flyplass går du gjennom passkontrollen før du henter bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du blir kjørt til hotellet ditt i Yogyakarta, der du skal bo de kommende 4 nettene. Etter ankomst er det tid til en hvil, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Fra mange sider hevdes det at Javas historie en gang begynte i Yogyakarta, og at byen dermed er sentrum for den javanesiske sivilisasjon. Sant er det i hvert fall at byen ligger midt mellom Det indiske hav i sør og Merapi-vulkanen i nord. Og like sant er det at det her, midt i det store indonesiske rikets hjerte, er bygget meget store og viktige templer. Hinduismen er representert i Prambanan, mens buddhismens aller største helligdom, Borobudur, ligger her.

Dag 3: Sykkeltur ved Candirejo – Besøk i templet Borobudur

Dagen begynner med en fin sykkeltur gjennom det vakre landskapet rundt den lille landsbyen Candirejo, der livet ennå leves på tradisjonelt vis. Du sykler ca. 5-6 km på en flat og velholdt vei. Fra sykkelsetet får du et godt innblikk i den javanesiske kulturen og hvordan livet leves på landet. Det er deilig å føle vinden i håret og kjenne duftene av landskapet rundt seg. Du har tid til å stoppe underveis og ta en prat med lokalbefolkningen. Senere på dagen fortsetter du til det storslåtte Borobudur, ”buddhistklosteret på bakken”, der du utforsker det kjempestore tempelanlegget til fots. I løpet av besøket her får du vite mer om tempelets fascinerende historie og det tydelige symbolspråket i steinutskjæringene, du oppdager også skjulte hjørner og utskjæringer i bygningskomplekset. Sent på dagen går turen tilbake til hotellet.

Dag 4: Sykkeltur ved Prambanan – Byrundtur i Yogyakarta

Også i dag skal du ut på en interessant sykkeltur, nå er det hinduismens store tempelanlegg, Prambanan, som står for tur. Du sykler 10-12 km på en flat vei, og det er følgebil med hele veien. Så hvis du ikke har lyst til å sykle mer, kan du bli kjørt resten av turen.

Dette tempelanlegget ble bygget rundt år 800 og besto opprinnelig av mer enn 200 store og små templer. En del av de mange templene kollapset i et jordskjelv i 1500-tallet, og i flere hundre år var det bare de lokale innbyggerne som visste om tempelanlegget. Faktisk var det først i 1918 at hollenderne påbegynte restaureringen av de mange ødelagte templene. Høydepunktet av dem alle er Shiva- helligdommen Lorojonggrang, som av mange anses for å være Javas mest elegante tempel med de 47 flott proporsjonerte meter som strekker seg mot himmelen.

Senere på dagen skal du på en byrundtur i Yogyakarta, der du bl.a. besøker sultanpalasset Kraton Yogyakarta, som ifølge javanesisk tro ikke bare er regentens bopel, men også ”verdens navle”. Ved palasset ligger Taman Sari med de kongelige hagene. Herfra går turen til verksteder der du får se et tradisjonelt håndverk som har sin opprinnelse på Java, nemlig batikk. Du lærer hvordan flotte mønstre skapes med naturfarger og voks og stoffene senere blir sydd til klær med helt spesielle mønstre.

Dag 5: Byrundtur i Kota Gede

Etter frokost venter en tur tilbake til det 16. århundre når du besøker forstaden Kota Gede som ligger 5 km sørøst for Yogyakarta. Kota Gede er nok mest kjent for å ha vært sentrum for Yogyakartas sølvindustri siden 1930-tallet, men faktisk var Kota Gede den første hovedstaden i kongeriket Mataram, som ble grunnlagt i det 16. århundre av Panembahan Senopati. Guiden tar deg med på en spennende byrundtur, der du opplever levningene fra fortiden, blant annet det gamle palasset, den kongelige kirkegården der de gamle Matram-kongene ligger begravet og den kongelige moskeen, Javas eldste moske med autentisk javanesisk arkitektur.

Ettermiddagen er til fri disposisjon, og du kan gå på oppdagelse på egenhånd eller nyte hotellets fasiliteter.

Dag 6: Yogyakarta – Bromo

I dag venter en lengre reisedag. Du blir hentet på hotellet etter et solid morgenmåltid og kjørt til togstasjonen, der du tar toget til Jombang – en tur på ca. 3½ time. I Jombang venter en sjåfør på å kjøre deg det siste stykket til Bromo, som også er en tur på vel 3 timer. Len deg tilbake og nyt den vakre naturen på kjøreturen der du også får et godt innblikk i Indonesias lokale folkeliv. Du ankommer til overnattingsstedet ditt i Bromo i løpet av ettermiddagen og resten av dagen er til fri disposisjon. Du kan blant annet beundre den spektakulære utsikten til den kjegleformede vulkanen.

Dag 7: Soloppgang over Mount Bromo – Kalibaru

I dag skal du tidlig opp. Du blir hentet av en jeep før soloppgang, og turen går til den aktive vulkanen Mount Bromo, Javas mest berømte vulkan. Her får du oppleve en av de vakreste soloppgangene du kanskje noensinne vil få se. Det er helt utrolig å stå der i det kjølige mørket og vente på at solen langsomt stiger opp over Mount Bromo. Etter hvert som solen stiger høyere og høyere opp, blir det varmere, og det som før var den svarteste natten forvandles til et utrolig vakkert og fargestrålende panorama. Gled deg!

Når solen har stått opp, blir du kjørt tilbake til hotellet, der frokosten venter. Etter frokost sjekker du ut, og turen fortsetter østover til Kalibaru. Når du kommer til Kalibaru, er resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 8: Plantasjetur til Kalibaru – tog til Banyuwangi

Her i høylandet på østsiden av Java er klimaet spesielt gunstig for dyrkning av kaffe, vanilje, nelliker og andre sjeldne planter. Denne morgenen går turen til en av de mange kaffe- og nellikplantasjene som Java er verdensberømt for. Du besøker også en gummiplantasje, der du ser hvordan gummi produseres.

Deretter blir du kjørt til togstasjonen, der du tar toget til Banyuwangi – en tur på ca. 1½ time. Ved ankomst i Banyuwangi blir du hentet av en sjåfør som kjører deg til hotellet. Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 9: Banyuwangi – Vandring ved Mount Ijen – Med ferge til Bali

I dag er det igjen en tidlig start. Du kjører ca. 25 km til Pal Tuding, der den ca. 3 km lange vandringen til toppen av Ijen-krateret starter. Vandreturen til toppen tar ca. 2 timer og du går på en grussti, så derfor anbefaler vi deg å ta med gode sko med solide såler. Krateret ligger i 2.300 meters høyde, og her har du god tid til å nyte den fantastiske utsikten over en helt praktfull, turkisblå kratersjø. Når solen står høyere på himmelen, kjører du tilbake til hotellet, sjekker ut og legger Java bak deg.

Du tar ferge til Bali og kjører til Øst-Bali, en tur som til sammen tar ca. 6 timer.

De kommende 4 nettene skal du bo i den deilige badebyen Sanur, som nærmest er som en forstad til hovedstaden Denpasar. Sanur har likevel klart å beholde sin hyggelige og avslappede stemning.

Dag 10-12: Badeferie i Sanur

Dagene er til fri disposisjon. Her kan du nyte det ved hotellets svømmebasseng eller på den flotte sandstranden, som er bred og gylden. Stranden er beskyttet av et korallrev, og det gjør den utrolig barnevennlig, for bølgene brytes et stykke ute i havet. Du kan gå en tur på strandpromenaden, der det ligger små butikker som selger trefigurer, klær og andre suvenirer. På byens hovedgate finner du et stort utvalg restauranter og hyggelige fortauskafeer. Kanskje frister en kopp ekte javanesisk kaffe? Du kan også få spabehandlinger og prøve en velgjørende balinesisk massasje. Mulighetene er mange.

Dag 13: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen i Denpasar, der du setter kursen for Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en deilig ferie.

Velg mellom alternativene nedenfor
Kombiner med

Opplev Komodo Island og vestlige Flores, 4 netter

Komodo Island er hjemsted for de store komodovaranene. Komodovaranen er verdens største nålevende øgleart. Den kan bli opptil tre meter lang og veie så mye som 165 kg. Til tross for sin enorme størrelse kan den bevege seg med en hastighet på opptil 20 km/t – og den er både kjøttetende, aggressiv og temmelig brutal i jaktteknikken. Likevel står et besøk hos varanene på ønskelisten til mange reisende. Det er imidlertid ikke hver dag at man ser verdens største øgle, som har overlevd på denne øya i over ti millioner år! I tillegg til komodovaraner kan man også oppleve bøfler, villsvin, ville rådyr, makakaper og vakre fugler på Komodo Island, samt en natur som er både barsk og vakker på samme tid. Vannet er krystallklart og havet fullt av fargerike fisker og koraller. Komodo er regulert som nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste for verneverdige naturområder.

Forlengelsen består av en heldagsutflukt til Komodo Island, snorkletur ved Pink Beach og Kelor Island, samt en heldagsutflukt på vestsiden av Flores med Cunca Rami-fossen, Batu Cermin-grotten og besøk på et lokalt marked.

Merk at du på denne forlengelsen har tre netter i Labuan Bajo på Flores og til slutt én natt i Sanur på Bali.

Turen er ikke tillatt for barn under 7 år.

Merk: Denne forlengelsen er ikke mulig i periodene 20. – 27. mai 2020 og 30. – 31. juli 2020.

Badeferieforlengelse til Gili Trawangan, 4 netter

Hvis du vil avslutte reisen med et opphold på en perfekt paradisøy, er Gili Trawangan et godt alternativ. Gili Trawangan er den ene av de tre Gili-øyene, og den mest populære. Det er ingen biltrafikk på øya, så hvis du vil reise rundt, foregår det til fots, på sykkel eller kanskje med hestevogn. Om dagen er det en avslappet ferieøyatmosfære her, og om kvelden er det god stemning og mye som skjer på de mange små restaurantene og livlige barene rundt omkring på øya. Dagene tilbringes på de lange, hvite strendene eller i det klare vannet. Gili er kjent for å ha de beste dykkerstedene i hele Indonesia.

Vær oppmerksom på at du på denne forlengelsen har 3 netter på Gili Trawangan og 1 natt i Sanur.

Når du reiser mellom Bali og Gili, skal du være oppmerksom på at Lombokstredet kan ha vanskelige værforhold i månedene juni/juli og januar/februar. Hvis været er så dårlig at båter ikke kan gå, blir fergeavgangene avlyst av sikkerhetsgrunner. Dette skjer gjennomsnittlig en til to ganger i året, og det dreier seg som regel bare om én til to dager av gangen. Hvis det skulle skje at fergen blir avlyst, finner vi naturligvis den best mulige løsningen og et alternativ til deg.

Tillegg for enkeltrom 3.390 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Lea Charlotte Alber

Skriv til:
info@asiatours.no

Ring til:
21 95 37 99

Åpningstider:
Hverdager fra 9 - 16

Hvorfor reise med Asiatours.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av asiatiske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Asiatours.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.