Man - Fre 9 - 16
Meny
HomeReiser til Øst- og Sørøst-AsiaBaliBali, Gudenes øy
Bali, Indonesia | 15 dager:

Rundreise - Bali, Gudenes øy

Høydepunkter på denne reisen:

Ubud, Tirta Empul-tempelet, Gunung kawi, Besakih-tempelet, landsbyen Tenganan, Kerta Gosa, Batur vulkanen og kratersjøen, sykkeltur ved Ubud, Bratan-sjøen, Ulun Danu-tempelet, tvillingsjøene Tamblingan og Buyan, Bali nasjonalpark, snorkeltur ved øya Menjangan, Pupuan risterrasser, Sanur.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Flyreise fra Norge til Denpasar t/r
 • 12 netter på 3- og 4-stjerners hoteller
 • Lokal engelsktalende guide på utflukter og turer
 • 12 x frokost
 • 2 x lunsj (dag 5, 8)
 • Transport i bil eller minibuss med klimaanlegg
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere
 • Mulighet for å forlenge badeferien ved Sanur

Omfattende utfluktspakke er inkludert:

 • Tirta Empul-tempelet ved Tampaksiring
 • Kunsthåndverkslandsbyer ved Ubud
 • Sykkeltur fra Kintamani til Ubud
 • Tur til Øst-Bali, inkl. Besakih, Tenganan og Kerta Gosa
 • Krydder- og fruktmarked ved Bedugul
 • Bratan-sjøen og Ulun Danu-templet, Munduk
 • 3-timers fottur i Bali nasjonalpark og snorkletur ved Menjangan-øya
 • Risterrassene i Pupuan
 • Inngangsbilletter og avgifter til de omtalte severdighetene
Tillegg for enkeltrom 5.475 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne reise fordi…

Bali er gudenes øy på mange måter. I templene tilbes de mange hinduistiske gudene med offergaver fra menn og kvinner i tradisjonelle drakter. Naturen er utrolig vakker – frodige, vulkanske landskaper med fjell og dype daler. Og hele Bali er omgitt av et turkisblått hav som både kan by på flotte strender og fremragende dykking. På denne 15-dagers reisen får du oppleve Balis mytiske kunstnerby Ubud, sykkeltur på små, lokale veier ved vulkanen Batur, den uoppdagede nasjonalparken i nordvest, fantastisk snorkling ved Menjangan, de verdensberømte risterrassene ved Pupuan, de vakre templene og Sanurs skjønne strender – alt innhyllet i den harmoniske roen som balineserne utstråler.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise fra Norge
Dag 1: Flyreise fra Norge

Avreise fra den valgte flyplassen i Norge. Det vil være mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst Bali
Dag 2: Ankomst Bali

Ved ankomst til Bali får du visum på flyplassen, og deretter henter du bagasjen din. I ankomsthallen venter guiden med et Asiatours-skilt, og du kjører til hotellet ditt i Ubud, der du skal bo de kommende 5 nettene. Etter ankomst er det tid til å hvile seg etter reisen, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Ubud ligger i høylandet, ca. 1 times kjøretur fra flyplassen og hovedstaden Denpasar. Byen regnes for å være Balis kulturelle kraftsenter, med kunst og kunsthåndverk i høysetet. Ubud har en fantastisk vakker beliggenhet i de frodige grønnkledte fjellene som noen steder brytes av dype daler, ja nesten kløfter. Bak bebyggelsen skimtes mange steder risterrassene.

Overnatting Champlung Sari 

Dag 3: Sightseeing i Ubud
Dag 3: Sightseeing i Ubud

Etter frokost og en rolig start på dagen drar du på opplevelsesjakt. Turen går først til Tampaksiring med TirtaEmpul-templet som ligger ved 12 hellige kilder. Balinesere bringer daglige offergaver til gudene i templet, og mange bader i det hellige vannet. Her i hindutemplet gir du sammen med guiden en liten offergave, og til gjengjeld får du en velsignelse om en god reise og ferie på Bali. Deretter besøker du de gamle kongegravene ved Gunung Kawi. Gravene stammer fra den tiden da Bali var et selvstendig kongedømme.

Turen går videre til to eller tre av de mange kunsthåndverksbyene i Ubuds periferi. Landsbyene er spesialisert på hvert sitt håndverk: i Mas får du for eksempel se treskjærerne, i Batubulan arbeider steinhoggerne og i Celuk utøver sølvsmeder sølvsmedene faget sitt.

Sightseeingturen rundes av med en spasertur ved Apefortet i Ubud.

Overnatting Champlung Sari 

Dag 4: Sightseeing på Øst-Bali
Dag 4: Sightseeing på Øst-Bali

I dag skal du på kulturreise til den østlige delen av Bali. Første stopp på dagens utflukt er Balis viktigste og helligste tempel, Besakih.
Herfra kjører du til landsbyen Tenganan, hjemstedet til baliaga-folket, som regnes for å være Balis urinnvånere. De bodde her før hindu-javanesere kom til øya. Landsbyen er også berømt for sin spesielle vevteknikk, og du får muligheten til å kjøpe meget vakre, håndvevde stoffer.
Dagens siste mål er Kerta Gosa, det gamle justispalasset i Klungkung. Den er også kjent som den flytende paviljongen. Taket i den åpne bygningen er dekorert med bilder som bl.a. viser hva som skjer med deg etter døden hvis du ikke oppfører deg ordentlig i ditt jordiske liv.

Du er tilbake på hotellet utpå ettermiddagen.

Overnatting Champlung Sari 

Dag 5: Sightseeing på sykkel
Dag 5: Sightseeing på sykkel

Guiden henter deg i bil, og du blir kjørt til Kintamani, der du har en spektakulær panoramautsikt over den aktive Batur-vulkanen og kratersjøen. Herfra starter en spennende sykkeltur som for det meste går nedover. Turen går forbi rismarker og gjennom små landsbyer, og du opplever balinesernes dagligliv på nært hold. Du stopper blant annet ved en plantasje der du kan se og smake på krydder, urter, grønnsaker, tropiske frukter og verdens dyreste kaffe, luwak-kaffe.

Det er lagt inn mange stopp på turen, slik at du kan nyte flotte utsikter til rismarker, et banyantre og et landsbytempel, og du skal også på besøk i et balinesisk hjem. På denne turen får du virkelig oppleve et Bali langt utenfor allfarvei. En følgebil er med hele veien, så du kan bli kjørt resten av veien hvis du ikke har lyst til å sykle mer.

Lunsjen er inkludert i dag, og den serveres på en restaurant omgitt av frodige rismarker.

Du er tilbake i Ubud midt på ettermiddagen, og resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Champlung Sari 

Dag 6: Ubud
Dag 6: Ubud

Dagen er til fri disposisjon. Bruk dagen til å utforske denne hyggelige byen på egenhånd. Du kan for eksempel besøke noen av de spennende galleriene og museene der du finner fascinerende indonesisk samtidskunst.

Hvis du har lyst på en ekstra spennende aktivitet, kan du kjøpe en tilleggsutflukt. Les mer om utfluktene her:

Overnatting Champlung Sari 

Dag 7: Ubud – Pemuteran
Dag 7: Ubud – Pemuteran

Etter frokost går turen til det nordvestlige hjørnet av Bali. Kjøreturen er lang, men det er mange opplevelser underveis. Blant annet besøker du det lokale frukt- og kryddermarkedet i Bedugul, og du stopper også ved den fantastiske sjøen Bratan, der det flotte Ulun Danu-tempelet ligger ute i vannet.

Senere passerer du tvillingsjøene Tamblingan og Buyan, og ved Munduk tar du en sidevei for at få den flotteste utsikten. Du kjører til Lovina, og fra Lovina følger du kysten frem til den hyggelige og fredelige landsbyen Pemuteran som har nasjonalparken som sin nærmeste nabo.

Overnatting Kinaara Resort & Spa 

Dag 8: Tur i Bali nasjonalpark og snorkletur ved Menjangan-øya
Dag 8: Tur i Bali nasjonalpark og snorkletur ved Menjangan-øya

Et av turens absolutte høydepunkter er dagens tur i praktfulle Bali nasjonalpark og snorkleturen ved øya Menjangan.

Du legger ut på en ca. 3 timers fottur. Turen går gjennom lett terreng, og alle som er i alminnelig god form kan delta. Turen ledes av en parkmedarbeider/naturveileder som forteller og forklarer underveis. I parken lever den sterkt truede og meget vakre balistæren som er hjemmehørende på Bali og dessverre meget ettertraktet blant fuglesamlere over hele verden. Derfor koster den mange tusen dollar på det svarte markedet. I parken arbeides det aktivt for å beskytte balistærens naturlige habitat og med å sette ut flere fugler for å støtte den lille, ville bestanden. Underveis peker parkmedarbeideren ut dyrespor, og kanskje får du også se sommerfugler, hjorter, krypdyr, fugler eller de store flokkene av langhalede svarte aper. Når det gjelder ville dyr og fugler kan man aldri være sikker på hva som dukker opp.

Etter fotturen er det lunsj (medbrakt lunsjpakke) og en liten hvil, før du går ombord i en lokal båt som seiler deg ut til det spektakulære og verdensberømte revet ved Menjangan-øya. Revet og livet i havet rundt det er kjent for å være i absolutt verdensklasse for både dykking og snorkling. Snorkleguiden viser deg fisk, skalldyr og koraller som lever i vannet for forteller deg mer om dem. Snorkleutstyr og en pakket, enkel lunsj er inkludert.

Du er tilbake på hotellet sent på ettermiddagen.

Overnatting Kinaara Resort & Spa 

Dag 9: Pemuteran
Dag 9: Pemuteran

Nyt frokosten i fred og ro og i ditt eget tempo på hotellet. Dagen er til fri disposisjon slik at du kan nyte hotellets fasiliteter, blant annet svømmebassenget.

Dere har mulighet til å kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Kinaara Resort & Spa 

Dag 10: Pemuteran – Sanur
Dag 10: Pemuteran – Sanur

Etter frokost er tiden kommet til å si farvel til dette vakre, utemmede hjørnet av Bali. Nå venter noen avslappende dager ved stranden i Sanur. I dag legger du igjen ut på små sideveier på turen til det sydøstlige Bali. Kjøreturen blir både interessant og variert, og går gjennom fjell og daler, flott natur og landsbyer. Du kjører på småveier med få turister. Et av høydepunktene på turen er Pupuan, der det stadig dyrkes ris på de historiske, frodige terrassene.

Utpå ettermiddagen sjekker du inn på hotellet i Sanur, der du skal bo de neste 4 nettene.

Overnatting Parigata Resorts and Spa 

Mulighet for oppgradering:

Dag 11-13: Badeferie ved Sanur
Dag 11-13: Badeferie ved Sanur

Dagene er til fri disposisjon. Slapp av ved poolen på det deilige ferieanlegget. Eller slentre en tur gjennom byen og se tempelseremoniene, nyt en ekte javanesisk kaffe på en fortauskafe, skjem deg bort på et spa eller les en god bok i skyggen av palmene. Mulighetene er mange.

Overnatting Parigata Resorts and Spa 

Mulighet for oppgradering:

Dag 14: Bali – Norge
Dag 14: Bali – Norge

Du blir kjørt til flyplassen i Denpasar, og derfra setter du kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 15: Norge
Dag 15: Norge

Du lander i Norge etter en opplevelsesrik ferie.

Kombinasjonsmuligheter etter rundreisen
Reis til Komodo-øyene og det vestlige Flores 5 dager/4 netter
Reis til Komodo-øyene og det vestlige Flores 5 dager/4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 7.900 kr.
Enkeltromstillegg (ved to eller flere reisende): + 1.500 kr.
Tillegg for enkeltrom (ved en reisende): + 4.360 kr.

Komodo-øyene er hjemstedet til de store komodovaranene som har gitt øyene navn. Komodoen er verdens største nålevende øgleart. Den kan blive opptil tre meter lang og veie helt opp til 165 kg. Til tross for sin enorme størrelse, kan den bevege seg med en hastighet på opptil 20 km/t – og den er både kjøttetende, aggressiv og temmelig brutal i sin jaktteknikk. Likevel står et besøk hos varanene på ønskelisten til mange reisende. For det er jo ikke hver dag man kan se verdens største øgle, et krypdyr som har overlevd her på øyene i mer enn 10 millioner år! I tillegg til komodovaraner finner du både bøfler, villsvin, ville rådyr, makabaper, papegøyer på øyene, som også har en natur som er både vakker og vill. Vannet er krystallklart, og havet er fullt av fargerike fisk og koraller. Øyene har i dag fått status som nasjonalpark og er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig natur.

Turen hit er en kombinasjon av et litt primitivt minicruise til bl.a. Rinca-øya og selve Komodo samt et opphold på et godt 4-stjerners hotell med besøk på den vestlige delen av øya Flores.

Vær oppmerksom på at du på denne forlengelsen har 1 natt på en båd, 2 netter på Flores og 1 natt i Sanur.

Turen er ikke tillatt for barn under 12 år.

Overnatting Kahytt på båt ved Komodo-øyene / The Jayakarta Suites 

Badeferieforlengelse til Gili Trawangan 5 dager/4 netter
Badeferieforlengelse til Gili Trawangan 5 dager/4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.050 kr.
Pr. barn under 12 år: + 4.050 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.300 kr.

Hvis du ønsker å avslutte reisen din med et opphold på en perfekt paradisøy, kan vi anbefale en tur til Gili Trawangan. Gili Trawangan er den ene av de tre Gili-øyene, og den mest populære. Det er ingen biltrafikk på øya, så hvis du vil reise rundt, foregår det til fots, på sykkel eller kanskje med hestevogn. Om dagen er det en avslappet ferieøyatmosfære her, og om kvelden er det god stemning og mye som skjer på de mange små restaurantene og livlige barene rundt omkring på øya. Dagene tilbringes på de lange, hvite strendene eller i det klare vannet. Gili er kjent for å ha de beste dykkerstedene i hele Indonesia.

Vær oppmerksom på at du på denne forlengelsen har 3 netter på Gili Trawangan og 1 natt i Sanur.

Når du reiser mellom Bali og Gili, skal du være oppmerksom på at Lombokstredet kan ha vanskelige værforhold i månedene juni/juli og januar/februar. Hvis været er så dårlig at båter ikke kan gå, blir fergeavgangene avlyst av sikkerhetsgrunner. Dette skjer gjennomsnittlig en til to ganger i året, og det dreier seg som regel bare om én til to dager av gangen. Hvis det skulle skje at fergen blir avlyst, finner vi naturligvis den best mulige løsningen og et alternativ til deg.

Overnatting Aston Sunset Beach Resort  / Sativa Cottages 

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
21 95 37 99
info@asiatours.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 16

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.