TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartikler7 ting du bør gjøre i Tokyo

7 ting du bør gjøre i Tokyo

05.10.2017
Vis alle innlegg

Tokyo er Japans hovedstad og verdens største by. Denne millionbyen har mer enn 37 millioner innbyggere og er full av spennende kontraster.

Storbyen er et moderne mekka med skyskrapere, høyteknologi og luksuriøse shoppingsentre, men det er fremdeles plass til tradisjonene. I Tokyos gater finner du også keiserpalasser, kimonoer og geishaer.

Nåtidens Tokyo er et sammensurium av tidsaldre, for her kan du både oppleve Japans eldgamle tradisjoner og det moderne japanske storbylivet.

Sjekk ut vår liste over 7 ting du bør oppleve i Tokyo og finn ut hvilke severdigheter du ikke bør gå glipp av i verdens største by.

1. Besøk det verdensberømte gatekrysset i Shibuya

En av Tokyos mest fotograferte severdigheter er det verdensberømte gatekrysset i bydelen Shibuya, kjent for å være et av verdens mest trafikkerte steder. Her vrimler det av tusenvis av travle japanere som krysser den store gaten til døgnets tider.

Gatekrysset er en interessant severdighet i Tokyo, fordi når du krysser Sibuya-gaten kan du virkelig merke at du faktisk befinner deg i verdens største by. I tillegg til det fotogene lyskrysset har bydelen også mange restauranter, flotte shoppingmuligheter og et pulserende natteliv, der du virkelig får nærkontakt med Tokyos hypermoderne storbyliv.

2. Dra på oppdagelsestur til Hamarikyu-hagen

Et annet must å oppleve i storbyen er Hamarikyu-hagen, et grønt område i det sentrale Tokyo. Parken vender ut mot bukten og er en av Tokyos mest naturskjønne severdigheter. Hit kommer besøkende for å slappe av og få ny energi etter det heseblesende storbylivets mas og jag.

Parken er også kjent for sine helt spesielle saltvannssjøer, der vannspeilet stiger og faller med tidevannet. Parken ble oppført rundt år 1600. Kontrasten mellom parken og Tokyos moderne skyline er et meget godt eksempel på dagens Japan.

3. Opplev Sensoji – Tokyos eldste tempel

I den gamle bydelen Asakusa får du et spennende innblikk i Japans gamle kulturelle tradisjoner.

I motsetning til resten av Tokyo er ikke Asakusa-området fullt av moderne skyskrapere. Dette skaper en helt spesiell stemning i Asakusa, der også Tokyos eldste tempel ligger.

Tempelet heter Sensoji og er en stor severdighet i Tokyo, og hit kommer det daglig mange japanere. De besøker templet for å tenne røkelsespinner og vifte den hellige røyken på seg i håp om å unngå sykdommer, få hell og lykke i livet, få et barn eller noe helt annet.

4. Dra på shopping i Harajuku-bydelen

Hvis du har lyst til å oppleve Tokyos enestående shoppingmuligheter, skal du sette kurs for Harajuku-bydelen.

Harajuku er et pulserende område i Tokyo der man finner verdenskjent gatemote og japansk popkultur.

På gaten Omotesando i Harajuku-området ligger de internasjonale motebutikkene side om side. Her følger personalet deg helt ut på gaten og bukker dypt når du går videre på din oppdagelsesferd i den japanske moteverdenen. Det dybe bukket er et klassisk japansk uttrykk for stor respekt.

Det er også i dette området at du får se Japans verdensberømte gatemote. Ved gaten Takeshita Dori kan du ikke unngå å treffe på Japans fargerikt kledte tenåringer som er ute på byen for å vise frem seg selv og de moteriktige antrekkene dine.

5. Føl roen ved Meiji-helligdommen

Meiji-helligdommen er noe av det mest fascinerende du kan oppleve i Tokyo.

Helligdommen ligger i en rolig, grønn park, og den ble bygget for å ære minnet om keiser Meiji.

Før du når frem til helligdommen går du gjennom to store shintoporter. Når du har passerte portene, fylles sinnet med en behagelig ro som står i sterk kontrast til Tokyos hektiske storbyliv.

For mange japanere er Meiji-helligdommen et populært stedt å holde et tradisjonelt, japansk bryllup, og derfor er der gode muligheter til å oppleve både shintoprester, brudepar og bryllupsgjester.

6. Opplev tunfiskauksjonen på Toyosu Fish Market

Fiskeauksjonen i Tokyo er verdensberømt, og nå foregår den på den helt nye markedsplassen Toyosu Fish Market.

Det gamle, autentiske fiskemarkedet Tsukii Fish Market som ligger i hjertet av Tokyo, rett ved elven, er fremdeles åpent, men det er ikke lenger her tunfiskauksjonene finner sted.

Toyosu Fish Markets hovedattraksjon er jo nettopp den berømte fiskeauksjonen og spesielt tunfiskauksjonen. Hvis du vil overvære den, bestiller du plass hjemmefra noen måneder i forveien, til en viss tid. Men du må stå tidlig opp hvis du vil se auksjonen av blåfinnet tunfisk, for den starter allerede ved 05.30-tiden.

Verdens dyreste blåfinnede tunfisk ble solgt på den første auksjonen som ble avholdt på det nye fiskemarkedet i 2019, for svimlende 2,5 millioner pund. Fisken veide 278 kg. Den største tunfisken som noen gang ble solgt på auksjonen i 1986 og veide 496 kg.

I tillegg til fiskemarkedet huser det nye markedsområdet også et frukt- og grønnsaksmarked og flere restauranter i etasjen under hovedinngangsnivået.

7. Ta en båttur på Sumida-elven

Er du på jakt etter en morsom og litt annerledes ting å gjøre i Tokyo, er det en god ide å dra på båttur på Sumida-elven, som løper gjennom hele Tokyo.

På denne turen kan du oppleve Tokyo fra vannsiden mens du passerer berømte bygninger som blant annet Asahi Super Dry-hovedkvarteret og selvfølgelig de legendariske 12 broene som er helt forskjellige, både arkitektonisk og fargemessig.

Besøk Tokyo på en av våre spennende reiser til Japan.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende