TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Sommerferie i Asia

19.01.2019  |  oppdatert: 10.01.2023
Vis alle innlegg

Er du i ferd med å planlegge hvor du skal reise i sommerferien?

I de asiatiske landene venter alt fra avslapning i skyggen av vaiende palmer, store kulturopplevelser både for små og store og vakker natur.

Start drømmen om sommerferien nedenfor!

Hvilke asiatiske land skal jeg velge i sommerferien min?

Asia har flere reisemål som passer perfekt når det er sommer i Norge.

Vi har valgt ut 3 reisemål som passer spesielt godt i juli og august måned.

Bali i juli og august

Bali

Bali er et populært reisemål, og våre sommermåneder er en god tid å reise til Bali på.

Bali har temperaturer som gjennomsnittlig ligger på 26 og 29 grader året rundt, og i sommermånedene er klimaet utmerket, for da er været tørt. Det betyr lange solrike dager og bare litt regn. Juli er den blå himmelens måned, mens august er årets tørreste måned.

Du kan f.eks. nyte livet i på Sanurs kilometerlange strandparadis, der det deilige været inviterer til avslapning i strandkanten eller vannsportsaktiviteter, som snorkling i det behagelig varme vannet. I tillegg til de flotte strendene har Sanur også en livlig hovedgate. Her kan du spise god mat eller kjøpe suvenirer.

Juli og august passer også godt til et besøk i det vulkanske høylandet, der kunstnerbyen Ubud ligger. Ubud ligger frodig til, omgitt av risterasser og dype kløfter. Byen er kjent for sitt kunstnermiljø, og du kan også bli nærmere kjent med den balinesiske kulturen på et besøk til et av øyas mange templer. Tirta Empul er spesielt kjent for det hellige vannet som strømmer ut av de 30 vannhanene av stein.

Så hvis du drømmer om å bytte det lunefulle norske sommerværet med varme og uforglemmelige minner, er en reise til Bali et meget godt valg.

3 forslag til sommerferie på Bali:

Sri Lanka i juli og august

Sri Lanka

Leter du etter et barnevennlig reisemål til sommerferien? Da er Sri Lanka et utmerket valg. Dette landet har nemlig mye å by på for reisende i alle aldre.

Juli og august er det et deilig klima i den nordlige og østlige delen av Sri Lanka, der det er tørt vær i denne perioden. Høylandet er best i august, for juli kan være varm og med sterke vinder. Gjennomsnittlig er det 15-20 grader i høylandet i denne perioden, mens kysten har gjennomsnittstemperaturer mellom 25-30 grader.

Føl f.eks. historiens vingesus i Anuradhapura, som på slutten av 900-tallet underla seg det sør-indiske Chola-dynastiet. Byen forfalt og ble først gjenoppdaget av engelskmennene på 1800-tallet. I dag er den oppført på UNESCOs verdensarvliste.

I byen Sigiriya, også på UNESCOs verdensarvliste, kan du oppleve Løveklippen. Den rager 200 meter opp i landskapet og er et imponerende bekjentskap. Turen til toppen er hard og passer kanskje ikke for de aller minste, men er en fantastisk opplevelse. Hvis du har lyst på enda mer fysisk aktivitet, kan vi anbefale en sykkeltur. På denne turen får du bl.a. se en 12 meter høy buddhastatue.

Etter noen begivenhetsrike dager passer det perfekt å avslutte ferien med bading og avslapning. I sommermånedene er det beste valget strendene på østkysten. Nyt timene på stranden i skyggen av palmetrærne, ta en dukkert i det krystallklare vannet eller snorkle blant fargerike fisker. Hvis du reiser med barn, er stranden her perfekt, for man kan vasse mer enn 1 km utover før vannet blir dypt.

3 forslag til sommerferie på Sri Lanka:

Thailand i juli og august

Koh Phangan

Bytt den norske sommeren med palmer, bølgeskvulp og avslapning på thailandske øyer.

Øyene utenfor østkysten av Sør-Thailand, f.eks. Koh Samui, Koh Madsum og Koh Phangan, er flotte reisemål i de norske sommermånedene.

I denne perioden er det tørt vær i denne delen av Thailand, og du kan forvente gjennomsnittlige temperaturer på 20 til 30 grader. Selv om det kan forekomme korte byger, blir de raskt avløst av solskinnsvær.

Koh Madsum er en liten perle som fremdeles er uspolert. Denne øya har hverken biler eller turistgater, så her kan du lade batteriene og slappe helt av.

På Koh Phangan er også naturen i fokus. Dra på vandring i jungelen, nyt utsikten fra Dom Sila Viewpoint eller slapp av ved stranden – f.eks. Haad Rin, som ligger i den sørlige delen av øya. Du kan også ta en dagstur til Koh Tao, verdenskjent for sine flotte dykke- og snorklemuligheter.

På Koh Samui kan I f.eks. kose deg på den idylliske stranden Chaweng Noi. Her finner du finkornet sand, vaiende kokospalmer og turkisblått vann. Men Thailands tredje største øy har også andre severdigheter. Her kan du beundre den store gullbuddhaen, se den 18 meter høye Namung-fossen, ta båt til den marine nasjonalparken, Ang Thong eller dra på handletur til byen Chaweng.

Hvis du har lyst til å oppleve andre deler av Thailand, kan du f.eks. legge reisen til Chiang Mai i nord. Her finner du blant annet mange vakre templer. I hovedstaden Bangkok kan du oppleve den fascinerende storbystemningen. Turen til Nord- og Sentral-Thailand kan avsluttes på Koh Samui, men vær oppmerksom på at det er regntid i Chiang Mai og Bangkok i juli og august. Regnbygene er kraftige, men faller vanligvis ikke om dagen. Temperaturene ligger mellom 20 og 32 grader.

Thailand og de thailandske øyene er fantastiske reisemål. Når du først har besøkt Thailand én gang, kommer du helt sikkert tilbake!

3 forslag til sommerferie i Thailand:

Bestill sommerferien i god tid!

Sommermånedene er populære reisemåneder, for mange har sommerferie i juli eller august.

Derfor er det også en god ide å bestille sommerreisen så tidlig som mulig.

Hvis du er i tvil om hvilket reisemål som er det perfekte for deg, skal du ikke nøle med å kontakte reisekonsulentene våre. De hjelper deg gjerne med å ta det riktige valget.

God sommerferie!

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende