TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerSingapore – Grønn by og kulturell smeltedigel

Singapore – Grønn by og kulturell smeltedigel

07.01.2020
Vis alle innlegg

Marina Bay

Singapore er både en øy, en storby og en uavhengig stat.

Det er et av verdens minste selvstendige land, men størrelsen til tross: her finner du utrolig mange spennende opplevelser.

Her gir vi deg en introduksjon til Singapore. Se hva som gjør nettopp dette reisemålet til noe helt spesielt.

En smeltedigel av kulturer

Kampong Glam

Singapore har mange forskjellige kulturer og er på mange måter flere land i ett.

Det moderne Singapores historie startet i 1819, da den britiske koloniherren Sir Thomas Stamford Raffles grunnla havnen og senere delte byen inn i fire områder der forskjellige etniske grupper skulle bo.

Det betyr at du i dag kan besøke bydeler som China Town, Little India og Malay-bydelen Kampong Glam. Hver bydel har sine egne spesialiteter og særegenheter.

Det kulturelle mangfoldet finner du også i landets språk. Singapore har nemlig ikke mindre enn fire offisielle språk – malaysisk, mandarin, tamilsk og engelsk. I tillegg snakkes det en lokal versjon av engelsk som kalles singlish. Singapore har også innført et flerspråklig utdanningssystem, så det er derfor ikke uvanlig å møte innbyggere som er flytende i to eller flere språk.

Du kan forvente mange interessante fjerkulturelle opplevelser når du reiser til Singapore.

En by i en hage

Singapore

For mer enn 50 år siden presenterte Singapores statsminister sin visjon for bystatens fremtid.

Visjonen var den gang å forvandle Singapore fra en storby med en hage til å være en storby i en hage. Alle krefter skulle settes til for å forvandle storbyen fra en betongjungel til et frodig sted fullt av trær og planter.

Og i Singapore har de faktisk klart nettopp dette!

Bystaten er i dag full av vakre parker og naturstier. Også blant de høye skyskraperne finner du trær og andre vekster i veikanten. Selv bygningene i byen bli beplantet på vegger og tak – såkalte greenery high-rises – en slags grønne eller beplantede høyhus.

Singapores flotte parker er blitt til noen av byens største attraksjoner. Det gjelder bl.a. Gardens by the Bay, der 18 kunstverk, de såkalte SuperTrees, reiser seg mod himmelen i loddrette beplantningsinstallasjoner. Noen av disse SuperTrees er forbundet av en gangbro, så du også kan oppleve den grønne parken ovenfra.

Shoppingmuligheter i verdensklasse

Orchard Road

Hvis du drømmer om den ultimate shoppingopplevelsen, er Singapore reisemålet for deg!

Byen er full av shoppingsentre, og de er kjent for sitt store utvalg av kjente merkevarer, samtidig som de fungerer som kjølige oaser som beskytter mot varmen utenfor.

Sentrene på Orchard Road og Marina Bay er blant de mest populære.

Hvis du kommer til Singapore mellom slutten av juni og slutten av juli, kan du oppleve (og dra fordel av) the Great Singapore Sale – fem uker med fantastiske tilbud i mange av byens butikker. Her er det mange penge å spare.

Noe av det som gjør Singapore til et populært shoppingreisemål er muligheten til å kjøpe varer uten merverdiavgift. Når du handler i sentrene, skal du se etter de butikkene som tilbyr mva-fri shopping (tax-free). I butikken betaler du 7 % mva, som alle andre steder, men hvis du tar vare på kvitteringene dine på alle kjøp over 100 Singapore Dollars, kan du få refundert merverdiavgiften på flyplassen før du forlater landet. Det kaller vi smart shopping! Du kan se mer på Singapores hjemmeside.

En ekte foodie-by

hawker

Uansett om du foretrekker rimelig gatemat eller dyre Michelin-restauranter: Singapore har maten for deg.

I en flerkulturell bystat med ulike etniske grupper ligger naturligvis alt til rette for varierte, spennende smaksopplevelser.

Rundt i byen ligger de velkjente hawker centers, matmarkeder der du sitter under åpen himmel og spiser den lokale maten. Her kan du kjøpe spesialiteter som stekte nudler, indisk biryani eller fiskehode-curry. Alt etter hvilken bydel du befinner deg i.

En av de helt spesielle matgatene ligger i China Town. Keong Saik Road var en gang en del av Singapores Red Light District, men i dag er gaten forvandlet til et mekka for matglade. Gatens flotte og godt bevarte bygninger huser noen av de beste restaurantene i Singapore og er helt klart verdt et besøk.

I Singapore finner du også den berømte og beryktede frukten durian. Denne frukten kjennetegnes av sin spesielle, og for noen helt forferdelige, lukt, som henger igjen i luften lenge. Nettopp derfor det også forbudt å ta med durian på hotellrom eller i taxier.

Har du lyst til å oppleve Singapores unike sjarm?

Gå på oppdagelsesferd i Singapores smale gater og frodige parker, “shop till you drop” og smak på byens fantastiske mat.

Uansett hva du helst vil oppleve i Singapore: denne byen skuffer deg ikke!

Start eller avslutt reisen din i Singapore på disse reisene:

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende