TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerSeverdigheter på Koh Samui

Severdigheter på Koh Samui

06.12.2018
Vis alle innlegg

I Sør-Thailand ligger den vakre paradisøya Koh Samui.

Koh Samui er spesielt kjent for sine vakre, hvite sandstrender, og strendene er helt klart en severdighet i seg selv. Men hvis du har lyst på litt flere aktiviteter på badeferien din, har denne sør-thailandske øya mye mer å by på enn blått vann og vaiende kokospalmer.

Les mer om noen av Koh Samuis største severdigheter nedenfor.

Big Buddha

På den nordøstlige siden av Koh Samui ligger Big Buddha-tempelet. Tempelanlegget ligger egentlig på en liten øy som heter Koh Farn, som er forbundet med Koh Samui via en vei.

Ved tempelet, som også er kjent under navnet Wat Phra Yai, sitter en 12 meter høy gull-buddha. Det enorme monumentet kan ses på flere kilometers avstand – og selv fra luften – av de turistene som kommer til øya med fly.

En god tid å oppleve buddhaen på er om kvelden, for den er spesielt flott ved solnedgang. Etter solnedgang blir buddhaen lyst opp av lyskastere som gir den er sterkt gyllent skjær.

Hvis du har lyst til å oppleve liv og aktivitet i tempelet, skal du gå dit i morgentimene. Da kommer lokalbefolkningen med offergaver til tempelet og mat til munkene, og det er en helt spesiell opplevelse å overvære dette.

Tips: Når du besøker templer og religiøse områder i Thailand, skal du ha på deg klær som dekker skuldre og knær. Det gjelder både for menn og kvinner.

Ang Thong National Marine Park

Fra Koh Samui kan du også ta en dagstur til Ang Thong National Marine Park, helt klart et must-see for alle naturelskere!

Nasjonalparken dekker 18 km2 og består av 42 små grønne øyer som alle, bortsett fra én, er ubebodd. Øyene består av grønnkledte kalksteinsklipper som danner en flott kontrast til det klare, blå vannet. På noen av øyene kan du finne små, skjulte sandstrender og grotter.

Nasjonalparken har utrolig mange vakre utsiktspunkter, bl.a. Wua Ta Lap Viewpoint. For å komme til utsiktspunktet må du først følge en bratt rute på 500 meter. Selv om turen opp kan være krevende, er det absolutt verdt det. På toppen blir du nemlig belønnet med en panoramautsikt over parkens grønne øyer og det turkise havet.

Hvis du er heldig, får du kanskje øye på delfiner som leker seg i det turkise havet, eller kanskje du ser otere eller aper som gjemmer seg i de grønne trekronene.

Noen steder i parken kan man også både snorkle og dykke i det klare vannet. Under vannoverflaten kan du oppleve Thailands fargerike korallrev.

Tips: Besøk parken mellom januar og oktober – I løpet av årets siste to måneder, november og desember, er nemlig parken stengt i perioder på grunn av været.

Namuang-fossene

Omgitt av thailandsk jungel ligger to flotte fosser, kjent som Na Muang 1 og Na Muang 2. Den første fossen er rundt 18 meter høy og faller ned i et lite basseng der du kan ta en dukkert.

Toppen av Na Muang 2 ligger rundt 30 minutters gange fra Na Muang 1, og denne fossen har et fall på ca. 80 meter. Du kan oppleve begge fossene på en dagstur. Fossene er helt klart et besøk verdt på grunn av beliggenheten inne i jungelen. Det er et flott syn som venter deg ved disse utrolig vakre fossene.

Ved fossene er det flere spennende turstier der du kan gå på eventyr i skogen.

Tips: Hvis du besøker fossene med taxi, skal du avtale at sjåføren venter på deg til du skal tilbake. Hit ut kommer det ikke så mange taxier. Det er også lurt å avtale prisen for hele turen på forhånd.

Wat Plai Laem

På den nordøstlige delen av Koh Samui (og rett ved Big Buddha-tempelet) ligger tempelet ”Wat Plai Laem,” som er bygget i thai-kinesisk stil. Her kan du oppleve en 15 meter høy statue som forestiller gudinnen for barmhjertighet og medfølelse, Guanyin.

Gudinnen er avbildet sittende med sine 18 armer rundt kroppen. Tilbedelsen av Guanyin startet i det gamle Kina, og har siden spredt seg til hele Sørøst-Asia.

I tempelanlegget finner du også en annen enorm statue som forestiller en tykk, smilende kinesisk buddha. Det sies at denne buddhaen er blitt så stor fordi han ”sluker” de levendes lidelser.

I tillegg til disse annerledes statuene finner du også et interessant buddhistisk tempel som er dekorert med alle mulige skinnende dekorasjoner. Templet er bygget slik at det ser ut som om det flyter på den sjøen det ligger ved. Derfor kalles tempelet også ”Samuis flytende tempel.”

Tips: I sjøene rundt tempelet er det utrolig mange fisk og skilpadder som thailendere har satt ut. For 10 baht kan du kjøpe fôr til fiskene, og fiskematingen kan være en god aktivitet for barn.

Chaweng Beach

Koh Samui er full av vakre strender, og strendene er også – for de aller fleste – den viktigste grunnen til å reise til øya.

Stranden Chaweng Beach er en utrolig idyllisk, hvit sandstrand som er et perfekt sted å slappe av og nyte de flotte omgivelsene. Når du er på stranden, er du alltid nær gode restauranter der du kan smake på thailandske spesialiteter mens du beundrer den fine utsikten over havet.

Chaweng Beach er en meget barnevennlig strand, for her er det flere langgrunne strekninger.

Etter Chaweng Beach er Lami Beach øyas mest populære strand. Dette er også en hvit sandstrand med vakkert, rolig og blått vann. Her ligger det færre hoteller, så Lami Beach er mer fredfylt enn Chaweng Beach

Tips: Hvis du ønsker deg rolige omgivelser, er Chaweng Noi, som er en del av Chaweng Beach, det perfekte stedet å tilbringe fine dager ved havet.

Har du lyst til å dra på ferie til Koh Samui?

Uansett om du ønsker å oppleve thailandsk kultur og buddhistiske munker eller om du vil utforske flotte nasjonalparker: på Koh Samui er det severdigheter for enhver smak.

Hos TourCompass kan du avslutte flere av våre reiser til Thailand med en badeferieforlengelse til Koh Samui, eller du kan velge vår øyhopping-tur, der Koh Samui er én av de to fantastiske øyene du reiser til.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende