• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideNyheter & reiseartiklerBeste reisemål 2019

Beste reisemål 2019

11 December, 2018
Vis alle innlegg

10 reisemål

(Skal du ut på reise i 2020? Se de beste stedene å reise til i 2020 her)

Er du reiseglad?

Men er du i litt i tvil om hvor du skal reise i 2019?

Vi har samlet våre topp 10 forslag til reisemål du kan oppleve i 2019 – fra Asiatours.no og våre søsterselskaper Lamatours.no og Afrikasafari.no.

Les mer nedenfor:

Japan – tradisjoner og modernitet

Geisha

Har du lenge drømt om å oppleve Japan, der det moderne og det tradisjonelle lever side om side? I 2020 er landet vertsland for De olympiske leker, og derfor kan det være lurt å reise til dette fantastiske landet i 2019, før Ol for alvor setter sitt preg på gatene.

Japan er et enestående land. Kombinasjonen av Tokyos heseblesende turboliv og modernitet og gamle, asiatiske bygninger og skikker er en kombinasjon du kun kan oppleve her.

Landets hovedstad, Tokyo, sies å være landets hjerne, mens byen Kyoto er hjertet. Opplev det myldrende storbylivet i Tokyo, med alle dets interessante kontraster mellom det moderne og det tradisjonelle. Gå f.eks. på oppdagelsesferd i bydelen Harajuku, der du kan shoppe, føle roen ved Meiji-helligdommen eller oppleve en av Tokyos mange andre fascinerende severdigheter. I Kyoto kan du lære de japanske tradisjonene enda bedre å kjenne. I denne byen føler du virkelig historiens vingesus, og du kan f.eks. oppleve geisha-tradisjonen på nærmeste hold når du besøker geisha-området eller på et av byens tehus, der du kan bli med på en tradisjonell teseremoni.

Hvis du er like begeistret for kulinariske opplevelser som for kulturelle, er Japan det perfekte reisemålet for deg. Det japanske kjøkkenet er variert, velsmakende og elegant.

Når skal du reise til Japan? Japan er et fint reisemål året rundt. Men hvis du har lyst til å oppleve den populære kirsebærblomstringen, skal du legge reisen mellom mars og april. Resten av året kan det japanske klimaet også by på andre unike naturfenomener og opplevelser, så her er det gode muligheter for en uforglemmelig ferie i alle årstider.

Brasil – flotte utsikter og livsglede

Rio de Janeiro

Latin-Amerikas største land, Brasil, er et av denne verdensdelens mest besøkte land. Det er på ingen måte overraskende, for dette reisemålet har utrolig mange og varierte severdigheter.

I Brasil venter fantastiske opplevelser fra nord til sør – uansett om du foretrekker storbyliv, fest, natur, dyreliv eller strand.

Dra f.eks. til grensen mellom Brasil og Argentina og opplev et naturfenomen av dimensjoner – Iguazu-vannfallet – et av verdens største vannfall. Du kan også besøke Amazonas – verdens største regnskog – eller Pantanal – verdens største våtområde. Alle disse stedene kan du oppleve enestående flora og fauna.

I Rio de Janeiro kan du føle storbypulsen slå i takt med trommene som spiller opp til samba. Rio de Janeiro er selve innbegrepet av livsglede. I denne byen finner du severdigheter både til vanns, på land og i luften. Ta en dukkert i havet ved Copacabana-stranden, sykle en tur i byens mange hyggelige strøk eller ta svevebanen til Sukkertoppen og nyt den fantastiske utsikten over byen.

Hvis du har lyst til å oppleve karnevalet i Rio, er det i februar du skal reise hit. I denne tiden blir byen enda mer livlig, i takt med fargene, festen og musikken og også livsgleden stiger enda et hakk.

Når skal du reise til Brasil? Brasil er et flott reisemål i alle årets 12 måneder, men landet er så stort at klimaet varierer etter hvor du befinner deg. Brasil ligger i flere klimasoner, og derfor avhenger været av når på året du reiser samt om du besøker den nordlige eller sørlige delen av Brasil.

Tanzania – unik natur og dyreliv

zebra besättning, Serengeti

Det østafrikanske landet Tanzania er et land som står høyt oppe på listen over verdens beste safarireisemål. Velger du dette spennende landet, kan du glede deg til store natur- og dyreoplevelser.

Her kan du bl.a. reise til Serengeti nasjonalpark og Ngorongoro-krateret. Serengeti nasjonalpark har et av verdens eldste økosystemer, og er, sammen med Masai Mara i Kenya, åsted for den store gnuvandringen (Great Migration), der rundt 2 millioner dyr hvert år vandrer den samme ruten på leting etter vann og mat. Ngorongoro-krateret, en utslukt vulkan, har også et unikt dyreliv. I kratergryten lever det rundt 25.000 dyr.

Hvis du har lyst på en utfordring som blir et minne for livet, kan du bestige verdens høyeste frittstående fjell, Kilimanjaro. Vandringen er krevende, men følelsen av å ha klart strabasene – og utsikten – er helt fenomenal.

Uansett om du innleder ferien din med storslåtte dyreopplevelser eller litt mer anstrengende aktiviteter, kan du avslutte reisen med noen velfortjente dager på øya Zanzibar i Det indiske hav. Zanzibar er asurblått hav, kritthvite sandstrender, en god bok under palmene og avslapning. Hvis du har lyst på enda litt mer eventyr, kan du gå på oppdagelsesferd i Stone Towns kronglete, gamle gater.

Når skal du reise til Tanzania? Det avhenger litt av hva du har mest lyst til å oppleve. Klimaet på Kilimanjaro er ganske annerledes enn i for eksempel Serengeti nasjonalpark.  Generelt er Tanzania et godt reisemål året rundt: Fra november til mars er det flere dyreunger enn ellers i Serengeti, og fra slutten av mai til juli kan du oppleve Great Migration på nærmeste hold.

Thailand – paradisisk badeferie

Wat Prathat Doi Suthep

Thailand har i mange år vært et av de mest populære ferielandene. Deilige strender, god mat, en gjestfri befolkning og mange flotte severdigheter har bidratt til å gjøre dette landet til en stor reisemålsuksess.

I Thailand vil du få massevis av minneverdige opplevelser, og landet er et flott reisemål både for voksne og barn.

I det nordlige Thailand kan du bli nærmere kjent med den sjarmerende byen Chiang Mai. Her kan du f.eks. lære å lage velsmakende, thailandske retter, la deg fascinere av det hellige tempelet Wat Prathat Doi Suthep eller rusle rundt på fantastiske markeder der du kan kjøpe alt mellom himmel og jord. Hvis du kommer til byen rundt det thailandske nyttåret – songkran – i april, kan du bli med på den flotte feiringen.

I Bangkok, Thailands hovedstad, får du oppleve travel storbystemning. Folkemassene, fantastiske severdigheter og de flytende markedene er bare noen av de attraksjonene som får dagene i hovedstaden til å bli gode ferieminner. En av de helt store severdighetene er Grand Palace – Kongepalasset, som med sine gylne spir kan ses på lang avstand. Å gå en tur i det vakre palassområdet er nesten som å vandre rundt i et eventyrrike.

Hvis du foretrekker strand og avslapning, kan vi anbefale den sørlige delen av landet, f.eks. øyene Koh Samui eller Koh Ngai. Vann, sand, en strandstol og en drink i hånden – eller en snorkletur ut fra en av øyene – er viktige ingredienser i en deilig ferie i denne delen av Thailand.

Når skal du reise til Thailand? Thailand ligger primært i den tropiske klimasonen, men det er store forskjeller på været i forhold til årstid og region. Hvis du vil unngå monsuner, skal du reise til Nord-Thailand mellom oktober og mars, til den sentrale delen av landet mellom november og mai, til Sør-Thailands østkyst mellom juni og oktober og til Sør-Thailands vestkyst mellom november og mars. Generelt er imidlertid Thailand et flott reisemål året rundt.

Peru – historie og fascinerende natur

Cusco

Hvis du alltid har drømt om å reise til Peru, er det kanskje på tide å endelig gjøre drømmen til virkelighet? Det Peru mangler av strender, tar landet absolutt igjen når det gjelder fantastiske historiske steder og naturopplevelser.

Det som står øverst på manges ønskeliste i Peru er å oppleve inkabyen, Machu Picchu, som også er kåret til et av verdens syv nye underverker. Hvis du vil gå til fots til den gamle inkabyen, f.eks. via Inkastien eller Salkantayruten, kan du forvente en krevende vandring, men når du får se dette nesten eventyrlige stedet stige frem av tåkeskogen, vil du raskt glemme anstrengelsene som ligger bak deg.

Hvis du har lyst til å føle enda mer av historiens vingesus, er en tur til Cusco et must. I den gamle inkahovedstaden får du oppleve flere fascinerende steder som er hellige for inkaene – f.eks. soltempelet Korincancha. Her i byen kan du også spise deg mett på noen av klassikerne fra det peruanske kjøkkenet, f.eks. cuy (peruansk marsvin) eller picarones, Perus svar på smultringer.

Nærkontakt med både lokalbefolkningen og naturen kan du få på en tur på den store Titicacasjøen. Her møter du Uros-folket, som både lever av og i naturen. Dette folket bor på sivøyer og lever av jakt og fiske. Du kan også oppleve den flotte utsikten over den 174 km lange og 64 km brede sjøen når du går en tur på øya Taquile.

Når skal du reise til Peru? Peru er et utmerket reisemål rundt. Hvis et av de primære målene med reisen er å vandre til Machu Picchu, er de beste månedene mellom april og november. Det er viktig å være oppmerksom på at Inkastien er stengt i februar.

Kenya – natur og dyreliv i verdensklasse

flodhest, Lake Naivasha

Kenya er et av Afrikas eldste og absolutt et klassisk safarireisemål.

Her finner du en natur og et dyreliv som imponerer selv de mest garvede reisende. Kanskje du allerede har hørt om Masai Mara, hjemsted for The Big Five-dyrene, men også for dyr som sjiraffer, sebraer, gaseller og gnuer – sistnevnte kan du oppleve i hopetall når omkring 2 millioner gnuer, sebraer og gaseller vandrer mellom Masai Mara i Kenya og Serengeti i Tanzania på den store gnuvandringen.

Men Kenya har mange fantastiske naturområder. Du kan f.eks. legge reisen til nasjonalparken Amboseli, der du har en flott utsikt til Kilimanjaro i Tanzania. Parken er en av Kenyas minste, og den er spesielt kjent for sine store elefanter. Du kan også oppleve Lake Naivasha – en ferskvannssjø med et rikt fugleliv og flodhester, vervetaper (marekatter) og vannbukker. Hvis du liker vakker natur, kan vi anbefale å legge inn en avstikker til Tsavo Easts fascinerende, knallrøde jord.

Når skal du reise til Kenya? Kenya kan du reise til i alle årets 365 dager, men hvis du vil unngå regntiden, skal du ikke velge perioden mellom april og slutten av mai (den store regntiden) samt mellom slutten av oktober og desember (den lille regntiden). Hvis du har lyst til å oppleve Great Migration, skal du legge reisen til Masai Mara mellom juni/juli og oktober.

Kina – eldgammel kultur og storslåtte severdigheter

Kinesiske mur

Kina er et av verdens største land – så stort at du på et helt liv ikke rekker å se mer enn en brøkdel av alt det landet har å tilby: mangfoldig kultur, en interessant historie og vakker natur.

Hovedstaden Beijing er en by som vil gi deg mange opplevelser du sent vil glemme. Dra bl.a. til Sommerpalasset og den omliggende parken, Den forbudte by, som er et gammelt keiserpalass eller opplev noen av byens mange andre historiske severdigheter. Utenfor Beijing kan du for eksempel vandre på Den kinesiske mur, uten tvil et av verdens mest imponerende byggverk.

Reiser du innover i landet, kan du oppleve en av Kinas gamle hovedsteder i Xi’an. Xi’an er spesielt kjent for terrakottakrigerne. Mer enn 6.000 krigere av leire i menneskestørrelse står side om side og vokter hvilestedet til Kinas første keiser – og hver enkelt av dem har et eget ansiktsuttrykk.

Hvis du vil se de utrydningstruede pandaene, kan du gjøre det i Kinas Chengdu-provins. I dette området kan du også oppleve andre interessante dyr, som den røde pandaen, og mange fuglearter, blant annet den sorthalsede tranen.

Naturligvis får du også oppleve den fantastiske kinesiske matkulturen. I Kina er det mange gode retter å smake på, f.eks. dumplings (jiaozi) eller Kungpao-kylling (gongbao jiding).

Når skal du reise til Kina? Kina er et fint reisemål året rundt, men det er viktig å være oppmerksom på at værforhold og temperaturer varierer sterkt på grunn av landets størrelse. Hvis du helst vil unngå de laveste og høyeste temperaturene, skal du reise til Beijing om våren eller høsten.

Colombia – sjarmerende kultur og vakker natur

Lost City

Colombia er i ferd med å bli et populært reisemål, og hvert år er det stadig flere reisende som oppdager alt det Colombia har å tilby.

I dette interessante latinamerikanske landet står nemlig både avslapning, historie og natur på reisemenyen. Ta f.eks. turen til Cartagena – en kystby og tidligere koloniby som er full av sjarm. Byens sentrum er omgitt av en bymur, og innenfor murene ligger de hyggelige brosteinsbelagte gatene som inviterer deg til å gå på oppdagelsesferd. Cartagena har flere spennende bydeler som kan by på helt forskjellige opplevelser.

Hvis du ønsker deg en mer aktiv ferie, kan du med fordel vandre til ruinene i Den tapte by – i Colombia heter den Ciudad Perdida. Dette er en av Colombias største severdigheter, og hit kan du bare komme til fots, på en lang og ganske krevende tur. Ruinbyen ligger langt inne i jungelen, og du kommer ikke helt tørrskodd frem, for du må krysse flere elver på veien.

Har du lyst på interessante kulinariske opplevelser, er kafferegionen et godt reisemål for deg. Her får du se hvordan den verdenskjente colombianske kaffen dyrkes og foredles, og selvfølgelig får du også smaksprøver.

Når skal du reise til Colombia? Det viktigste å vite om vær og klima i Colombia er at ikke bare er årstiden, men også høyden over havet som bestemmer temperaturen. Landets karibiske kyst har tørt vær mellom desember og april – men du kan også reise til kysten i den regnfulle perioden. Resten av Colombia får minst regn i juli og august, men det går også fint å reise til landet mellom desember og mars.

Sør-Afrika – et land rikt på opplevelser

Cape Town

Sør-Afrika er et utrolig variert land. For uansett om du foretrekker natur, kultur, strand, storbyliv – you name it – så kan du oppleve det i Sør-Afrika.

Sør-Afrika kalles også Regnbuenasjonen pga. landets etniske og kulturelle mangfold – og dette bidrar også til å gjøre landet til et meget interessant reisemål.

Opplevelser er det mange av. Du kan f.eks. dra på safari i Kruger nasjonalpark, Sør-Afrikas største nasjonalpark. Her i parken ligger det an til safari i verdensklasse, for det kryr av dyr. Du får se mange av de klassiske safaridyrene, men også krypdyr og rundt 500 forskjellige fuglearter lever og trives her.

Hvis du ønsker deg en reise der du selv kan bestemme tempoet, kan vi anbefale en kjør-selv-reise langs Sør-Afrikas sørkyst, der du på Garden Route kommer til flere sjarmerende byer, får møte mange flotte dyr og kan beundre den dramatiske kyststrekningen.

I Cape Town blir det storbyatmosfære på sitt beste. Her kan du blant annet gå en tur i havnen, langs Victoria & Alfred Waterfront, og nyte den hyggelige stemningen i kveldstimene. Cape Town har mye å by på – akkurat som resten av dette fantastiske landet.

Når skal du reise til Sør-Afrika? Sør-Afrika er et fint reisemål året rundt. Vær oppmerksom på at det er sommer i Sør-Afrika når vi har vinter. Kruger nasjonalpark er både varmest og våtest fra november til februar, og hvis du helst vil unngå dette, er det best å reise i årets andre måneder. Garden Route er fin å kjøre hele året, men det kan bli kaldt når det er vinter i Sør-Afrika. Vil du oppleve hvaler, har du best mulighet til det mellom juni og november.

Sri Lanka – liten øystat med stort mangfold

løveklippen, Sigiriya

Sri Lanka er et av de reisemålene som er lite nok til at du kan oppleve alle de største severdighetene på én reise og likevel er så interessant at du får lyst til å komme tilbake.

På Sri Lanka får du stor variasjon på et forholdsvis lite område – og det er nok årsaken til at Sri Lankas popularitet har vært sterkt oppadgående de siste par årene.

Nasjonalparken Yala er blant annet et av de beste safarireisemålene i Sørøst-Asia. Her lever det mange interessante dyr, og parken har også flott natur.

Hvis du ønsker deg en virkelig storslått opplevelse, skal du besøke den gamle hovedstaden Sigiriya og Løveklippen. Klippen er nesten er 200 meter høy og er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Etter den bratte turen opp til toppen blir du belønnet med en helt fantastisk utsikt over området rundt.

I tillegg til å gi deg store naturopplevelser er Sri Lanka også et enestående badeferiereisemål. Sri Lanka har mange idylliske paradisstrender som er perfekte for bading og livsnyting etter innholdsrike dager med natur, kultur og dyreliv.

Når skal du reise til Sri Lanka? Sri Lanka har mye å by på året rundt, men vær oppmerksom på øyas monsuner. Hvis du vil på badeferie i den sørvestlige delen av Sri Lanka, er det best å reise mellom desember og mars. Perioden fra mai til september er best hvis du ønsker å dra på badeferie til den nordlige eller østlige delen av Sri Lanka. Er det hvaler som frister mest? Da skal du reise mellom oktober og april.

Hvor vil du reise i 2019?

Er du klar til å legge ut på ditt livs opplevelsesreise i 2019?

Det er mange reisemål å velge mellom i Asia, Latin-Amerika og Afrika.

Hvis du har spørsmål om hvilket reisemål som passer best for deg, skal du kontakte reisekonsulentene våre, for de sitter klare til å hjelpe deg. Besøk også våre søsterselskaper Lamatours.no og Afrika-safari.no for å få mer inspirasjon og informasjon om reisemål i Asia og Afrika.

Asiatours.no – Eventyrlige Rundreiser!

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.