TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerReiseberetning fra Bali: Postkort fra Bali

Reiseberetning fra Bali: Postkort fra Bali

05.09.2018
Vis alle innlegg

Høsten 2018 var vår kollega Anne på Bali. Nedenfor kan du lese om hennes opplevelser på reisen.

Tempel

Etter 20 timers reise ankom jeg til den tropiske varmen og de fantastiske duftene som fulgte meg på hele rundreisen på Bali.

Nå ventet det mange spennende dager, og jeg gledet meg til de mange inntrykkene jeg ville få på reisen.

De fleste balinesere er hinduer, og her tas gjestfrihet på alvor. Overalt møtes man med smil.

rismarker

Jeg hadde et fullt program på Bali. En flott sykkeltur fra vulkanen Batur og langs rismarkene gjorde et stort inntrykk på meg. Strekningen gikk for det meste nedover, men jeg fikk også prøve meg litt off-road. Jeg vil aldri glemme duften fra rismarkene. Underveis fikk jeg også mulighet til å smake på den berømte Luwak-kaffen. Et must for kaffeelskere.

Rafting på elven Ayung må man selvfølgelig heller ikke gå glipp av. Det var en morsom blanding av adrenalinkick og rolig sightseeing. Turen gjennom fossene var deilig forfriskende.

Tanah Lot

På rundreisen måtte jeg selvfølgelige også få med meg noen av øyas mange hinduistiske templer. Underveis ser man alle steder offergaver i form av små kurver med ris og blomster som familiene glør klar om morgenen. Både tempelet Pura Besakih, også kjent som “mortempelet”, og havtemplet Tanah Lot er utrolig vakre.

Som dyreelsker fikk jeg også valuta for pengene på reisen. I tillegg til de søte apene jeg traff i Ubud kunne jeg hele tiden se aper fra bilen. Jeg var ikke klar over at aper liker å svømme og fanger fisk i havet om morgenen. Delfinsafarien ved Lovina er en helt spesiell opplevelse. Når delfinene svømmer inn i bukten om morgenen for å fange frokosten sin, har man gode muligheter til å se dyrene på nærmeste hold fra båten. Jeg kunne til og med høre de spesielle lydene de lager når de trekker pusten. Det var en uforglemmelig opplevelse.

mat

Kulinarisk sett var det også flotte opplevelser hver eneste dag. Nasi Goreng, Bami Goren eller Babi Guling, balinesisk pattegris: jeg fant alltid noe spennende på restaurantmenyene. Også mer “vestlige” retter.

Jeg avsluttet rundreisen i Sanur og Seminyak. De to byene er meget turistvennlige, og hit kommer det mange tilreisende.

I Seminyak kan man bade i Det indiske hav, og man ser raskt hvorfor dette stedet er en magnet for surfere fra hele verden.

Bali er en spennende blanding av gjestfrihet, kultur, historie, sport og avslapning ved svømmebassenget eller havet. Denne øya er helt klart verdt et besøk.

Anne, TourCompass